Adrian Luca Fiecare meseriaș are stilul lui , tu îl ai pe al tău și rezultatul final este ceea ce contează cel mai mult și bineînțeles timpul de execuție dacă îți coordonezi singur lucrările . Când am plecat din România făceam exact ce faci tu acum . Nu înțeleg de unde atâta cunoaștere la unii superi meseriași și atotstiutori, care mănâncă cacao când vede un om care muncește . Un om cu valoare dacă e mai bun ca tine o sa te sfătuiască de bine discret fără sa te înjoseasca și te ajuta întotdeauna sa urci o treapta mai sus . Spor la treaba .
BAIETII ACESTIA MERITA CELE MAI SINCERE FELICITARI! JURI CA LUCREAZA ***ROBOTIC*** PUR SI SIMPLU SI MAI ALES ***SUPER-PERFECT***!!! ACESTIA...NU SUNT OAMENI...SUNT MASINI PUR SI SIMPLU!!! UNDE I-ATI GASIT....NU STIM...DAR...AM RAMAS CU GURA CASCATA CA LA DENTIST!!!❤❤❤ SINCERE FELICITARI! BAIETII ACESTIA...SA AIBA POSIBILITATE DE A LUCRA IN STRAINATATE....INTR-UN AN SE INTORC MILIARDARI!....❤❤❤❤
Deși videoclipul este mai vechiut, dar acuma mia apărut, as dori sa scriu și eu un scurt mesaj, după ce am citit toate comentariile am văzut următoarele : majoritatea care au comentat sunt habarnisti, de ex nu se da dela dr spre st nu ai dat amorsa nu ai găleată cu apa nu se ia după mistrie etc, cât de orb poți fi sa nu vezi ca peretele nu are culoarea adezivului, ce contează de unde începe, știți care îi adevărul omul acesta da decorativa singur și sunt foarte putini care au curajul s-o facă.,cei ce au mai lucrat sper sa înțeleagă ce vreau sa spun, dacă la terminarea lucrări nu se observa nici o inbinare și tot peretele are aceas textura bravo lui, asa ca dacă nu știți despre ce este vorba mai bine numai comentati
lucrezi bine si repede. bravo. tencuiala aceasta e buna ca nu prea cade pe jos dar e cam greu de driscuit. In general tencuielile care nu prea cad la intindere se driscuiesc greu.
AMORSA pentru decorativ este diferita de cea pentru zugraveala.este groasa grunjoasa se aplica greu ,cu bidineaua,dupa uscare are aspectul unui smirghel cu granulatie mare,dar la culoare cu tencuiala decorativa ce se a aplica pe acel perete,Dupa apicare tencuiala culoarea acesteia are culoarea dorita si nu influentata de culoarea peretelui [in cazul de fata culoare gri].
Eu am vazut cum manuiesti gletiera si pot sa spun ca esti bun,si ai ani de experienta .A se avea grija cand se impartaseste ceva pe net,ca Romanii te mananca de viu.Nu toti.Doar acei care au tinut o mistrie,gletiera in mana ocazional .Ajung aici pe youtube ca sa invete .
Salut. Daca peretele este nou, tencuit si dat cu tinci ( gri) driscuit se poate aplica decorativa tot gri fara a mai aplica amorsa/grund ? prinde sau or sa fie probleme ?
+nosferatuera Multumesc. in fine, cineva a observat ca amorsa a fost data. Adezivul e gri, substratul este crem. Fondul nu se face identic cu decorativa (nici nu e posibil sa obtii aceeasi culoare, dat fiind ca grundul si decorativa au consistente si retete diferite). Important e sa nu se vada peretele gri la driscuire. Daca e o nuanta putin diferita fata de decorativa, textura va fi accentuata iar efectul vizual va fi deosebit.
Am o casa la munte P+1 pe structura din lemn. La exterior OSB 3, polistiren de 5 cm si apoi tencuiala decorativa coaja de copac. Dupa circa 4 ani de la terminare au aparut fisuri orizontale pe toate fetele exterioare ale casei. Cum se pot repara aceste fisuri? Multumesc!
Fisurile apar de obicei dacă plăcile nu sint prinse bine, dacă dat plasa de interior,sau s-a dat glet în loc de adeziv,singura rezolvare mai pui un strat de plasa peste
adrian luca nu mai da explicatii la toti afonii pt ca cine stie meserie nu comenteaza aiurea :eu unul nici nu trebuia sa vad ce gletiera este pentru ca o cunosteam dupa sunetul care il face .
Salut, poti sa imi sugerezi o tencuiala decorativa cu indice de reflexie a luminii mare? Eu detin on VW si am observat de curand ca la scaderea vitezei (inainte de a intra in curte spre exemplu), daca trec din starea de avarie in semnalizare pe partea dreapta, am un Dark Phase mai mare decat 400ms. Cel putin din interiorul vehicolului asa pare. In curand imi voi renova exteriorul locuintei si m-am gandit ca o tencuiala puternic reflexiva ma va ajuta sa identific problema mai usor cand ajung cu vehicolul acasa seara. Iti multumesc anticipat!
Salut Paul. Nici o tencuiala nu este suficient de reflexiva ca sa ricoseze un VW din perete, desi lucram intens la o tencuiala cu asemenea proprietati. Ce va putem recomanda este sa schimbati becul cu unul ars. In acest fel, dark phase-ul nu va mai fi distins atat de usor iar diferentele nu vor mai fi sesizabile. Insa atata timp cat nu va costa nimic in plus, un dark mai mare nu ar trebui sa va nemultumeasca, dimpotriva: ar trebui sa-l considerati bonus si eventual sa-l impartit cu prietenii de la Cluj. :)
Bravo Adriane 👏👏dar cum de nu ai aplicat grundul ??L-ai amestecat cumva cu decorativa ???Deoarece se aplica foarte usor?? Si ce granulatie e decorativa aia??? Salut si spor la bani
E aplicat grundul, nu se vede ? Adezivul are culoare gri inchis, peretele e maroniu. Aici se demonstreaza aplicarea decorativei. Decorativa este una pe baza de rasina acrilica si nu e un brand cunoscut. E produsa de un mic intreprinzator din Caransebes, judetul Caras Severin. Granulatia este 1.5mm, textura e de tip "scoarta de copac". Se aplica si se driscuie foarte usor. Sta bine pe gletiera si ramane pe perete, nu ajunge prea multa pe jos.
Daca ploua torential riscul este sa o spele de pe fatada pana nu face priza... Daca a apucat sa traga putin si nu se modifica textura sau se nu spala culoarea nu ar trebui sa fie prea grav. Se va usca mai greu in conditii de umiditate crescuta. O sa vedeti cand se usuca ce s-a intamplat. Daca adeziul a fost bine uscat, s-ar putea sa nu aveti probleme. Dar exista riscul sa apara pete pe fatada, deoarece sarurile minerale din adeziv sunt antrenate odata cu evaporarea apei si trec prin tencuiala umeda.
Depinde de granulatie. Daca e de 2.5mm acopera cam 7 mp. Daca este de 1.5mm, acopera cam 9mp. Dar consumul poate sa varieze si in functie de stratul suport (cat e de neregulat, porozitate, etc) si de meserias. 😀
Hai fraţilor nu vă mai certaţi aici. Lăsaţi pe oamenii la care le place cum se lucrează în acest video, să le placă, e treaba lor. Dacă place cum arată finalul peretelui, e ok, lor atât le place frate. Înseamnă că ei nu au mai văzut tencuială decorativă lucrată frumos. Apoi, nu fiţi supăraţi nici pe cei cărora nu le place. Nu poate ieşi bine lucrarea atâta timp cât faci liniile în zigzag fără să ridici gletiera. Deci, nu se lucrează aşa, bineînţeles că nu. Apoi există clienţi la care merge oricum şi clienţi care au ochi şi apreciază un lucru de calitate. Fiecare e liber să facă ce doreşte cu banii lui. În concluzie, în acest video treaba e mediocră, adică satisfăcătoare. Probabil nici materialul nu este din gamele superioare, STO, SAVANA, OSCAR sau CAPAROL. Numai bine
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ,, expertule ,, liniile la care te referi sunt date de granulatia materialului care apare la driscuire , iar daca esti atent , baiatul din filmare driscuieste intr o singura directie , unde plm vezi tu zig-zag ????
Da, tencuiala decorativa este sintetica si adera chiar si pe suprafete neabsorbante, cum ar fi OSB-ul. Insa e important ca grundul da fie aplicat cu minim 24 ore inainte pentru a fi bine uscat la momentul aplicarii decorativei.
Lavabila de exterior, var, placare cu lemn (gen lambriuri de exterior), plante cataratoare, tabla, placare ceramica ( cu limitari de greutate, in functie de termosisstem si dimensiunea peretelui), caramida aparenta, etc. Depinde ce iti place...
Buongiorno mi piace molto questo lavoro ho fatto 2anni in questo lavoro in Libia ma quando sono entrato a Italia non lo trovate si serve qualcuno per lavorare chiama me
Depinde ce intelegeti prin "rezistenta". Despre ce fel de rezistenta e vorba? Rezistenta mecanica? Rezistenta chimica? Rezistenta la spalare nu este o caracteristica pentru un singur tip de tencuiala. Orice tencuiala sintetica (la galeata) este lavabila, adica poate fi spalata cu apa, fie ca este vorba de tencuiala acrilica, silicatica, siliconica sau silicatico-siliconica. Nicaieri insa nu este specificat un numar maxim de spalari. Daca e vorba despre care tencuiala se curata mai usor, tencuiala siliconica pare sa se curete mai bine, datorita texturii mai lucioase. In plus are cea mai buna rezistenta la actiunea factorilor chimici. Dar asta nu are o relevanta prea mare pentru o casa normala, intr-o zona rezidentiala... Eu recomand acrilica, datorita pretului mai scazut (rasina acrilica e de 4 ori mai ieftina decat rasina siliconica.
meseriasi lu peste ...ati uitat ca sa foloseste gletiera de plastic la driscuit (dat ce forma vreti voi), lipseste hartia de protectie de pe soclu de marmura. Sunt satul de meseriasi vitezomani care dupa ce termina le i-a dublu timp ca sa curete ce au murdarit ( sparcait) :-)))))))))))))))))))
+Costy Geba Daca te uiti pe la minutul 3 o sa observi cand se schimba gletierea de metal cu cea de plastic. Manerele au culori diferite, nu ai cum sa nu observi.
@@nickalai10 Este o tencuiala decorativa acrilica (la galeata) produsa de un mic producator local din Caransebes, jud. Caras Severin. Tencuiala se numeste "Casa Mea" si e produsa de firma Scandivest.
Trebuie obligatoriu amorsa respectiva la culoare cu decorativul,astfel prin decorativ se va vedea puncte la culoarea peretelui,plus ca amorsajul are un rol foarte important la lpirea strat tencuiala cu decorativul.
+ionut pop Amorsa o dam pentru fixarea prafului si impermeabilizarea stratului suport. E bine sa fie o culoare apropiata, nu neaparat identica. Daca decorativa e de calitate si a fost lasata sa traga suficient dupa aplicare si inainte de driscuire, nu se va vedea stratul suport.
+George Nado Nu e din metal, se vede cand o schimba pe la minutul 3. Cu gletiera din metal nu poti rostogoli granulele de marmura si nu poti textura cum trebuie decorativa.
@@ardeleanugeo2147 depinde ! Spre exemplu eu când aplic tencuială decorativă,la montarea schelei,a polistirenul...ne descurcăm și în trei dar la" tras" tot timpul sun prieteni cu altă firmă și ne strângem minim 7 a fost când am fost peste 10 când era de făcut și pazia,doi erau la pazie,doi la un nivel,doi la celălalt,doi la primul nivel și doi jos+ doi la material unu amesteca în găleți și le dădea sus,unul făcea curățenie și spăla gălețile goale. Și în acest mod făceam doar două părți de casă pe zi de la ora 5-5.30. până la ora maxim 9,30-10. Între noi este o intelegere,când ei au de "tras" mergem noi la ei până la ora 10 pe urmă mergem în treaba noastră la lucru sau când noi avem nevoie vin ei la noi, niciodată nu am avut reproșuri că într-un an eu cu băieți am fost la tine de 10 ori și tu la mine de 3 sau invers...totul este pe prietenie și înțelegere.
Amorsa de decorativ este diferita de cea folosita la zugraveala,pentru decorativ este groasa,dupa uscare are culoarea decorativului plus ca este foarte grunzoasa ,.
+ionut pop Amorsa de decorativa se numeste grund si are nisim cuartos in compozitie pentru a da o suprafata rugoasa, pe care granulele de marmura se rostogolesc mai usor. Suprafata obtinuta va fi una rugoasa, ca smierghelul. Amorsa de decorativa e mai fina si fososete doar la fixarea prafului si impermeabilizarea stratului suport prin inchiderea porilor. Se poate folosi si la decorativa dar efectul vizual nu va mai fi 100% acelasi. O spun din experienta. Oricum, e mai bine sa fososesti amorsa pentru lavabila decat sa nu folosesti nimic. Dar recomandat este grund.
Nu e minerala... imi pare rau sa-ti spun. E tencuiala acrilica 100%! Tencuiala minerala nu-mi place deloc. E permeabila si se uda cand ploua pe ea. Se face ca un pampers in 3 ani! Acrilica, siliconica sau SiSi (silicatico-siliconica) sunt tencuielile cu care lucrez... :)
Tencuiala se numeste: "Casa Mea" si e produsa de o firma mica din Caransebes, numita Scandivest. E facuta dupa o reteta veche pe baza de rasina acrilica. Nu este un producator cunoscut la nivel national, dar eu am dat peste 30.000 mp cu ea si se comporta impecabil. O folosesc din 2011.
viteza este buna, nu zic, dar forma nu prea sa primit, din 3 motive: din cauza ca nu ai lasat un pic mai mult sa traga. din cauza ca ai ros prea mult pe anumite portiuni posibil din cauza materialului (nu toate se primeste forma frumoasa)
Ros=drișcuit,sunt modalități de drișcuire, după aproximativ 10 min sau pe moment,adică două trei minute,nu a insistat in anumite locuri deoarece peretele nu a fost foarte drept și acolo a avut material mai mult,asta se vede când ești la fața locului și lucrezi personal,munca de construcții cere și adaptare de moment. Lucrarea este făcută acceptabilă. Dacă vreți să îi spui că ceva nu a făcut chiar ok este faptul că nu a amorsat cu amorsă de aceiași culoare cu tencuiala decorativa,dar e ok și așa.
emil emilian decat experti care iti cer 12313 scule si nu stiu sa faca nimic. Facem un concurs tu cu ce gletiera vrei si ala din film cu aia de metal sa vedem care face mai bine si mai repede. expertule
+emil emilian nu od rsicuie emil, doar o intinde. Driscuirea se face cu o drisca de plastic, pe care o si schimba dupa minutul 3. Vezi ca are maner de culoare diferita.
buongiorno io non discuto sull'esecuzione del lavoro dell sig. Adrian, sicuramente sa ad utilizzare l'attrezzo che ha in mano, piuttosto metto in dubbio quel poco che si vede della cornice attorno alla finestra che a mio parere ha un difetto enorme, piuttosto di criticare il lavoro del sig. Adrian sarebbe più costruttivo spiegargli quale difetto ha la cornice della finestra penso che in Romania si chiami " RAMA " , sempre che qualcuno di voi EXPERTI se ne sia accorto , immagino di no. con questo voglio solamente aiutarvi a migliorare. con piacere Ghionea Italia
mai ia si cu mistria de pe gletiera si da iara acolo nu mai exista granulatie niciodata nu iei de pe gletiera sil dai iata pt ca nu mai are granulatie da ce sa faci cu meseriasi dastia
+emil emilian De acord. Poti sa o pui in galeata si sa o amesteci cu restul de tencuiala ramasa, sau o poti intinde pe perete bine de tot si apoi vii cu strat nou din galeata (de data asta cu granule) pentru o acoperire buna si o textura frumoasa. Nu s-a trecut mai departe doar cu peretele "mazgalit" ci s-a aplicat si decorativa cu granule peste. Rezultatul final arata o distributie uniforma a granulelor si o textura uniforma. Dar e vorba si de economia de miscari.
+emil emilian Astept o postare cu dumneavoastra la lucru domnule Emil. Sunt sigur ca daca sunteti de mana pe jumatate de bun pe cat sunteti de gura, va fi o aplicare care o va eclipsa total pe cea pe care o comentati acum. Din pacate sunt putini meseriasi care vor sa impartaseasca si celorlalti tainele meseriei. Unii se lauda dar nu vor sa si arate.
+ambiente casa Deh... Daca voiam curatenie lucram in farmacie. Curatenia si ordinea e importanta atata timp cat iti permite sa te misti liber in santier. Pe de alta parte, curatenia totala poate indica si lipsa totala de activitate, ca sa spun asa. Iar curatenia perfecta se face la sfarsit si e apanajul persoanelor desemnate sa o faca. Un meserias nu o sa spele geamurile cu spirt inainte de a pleca dar va lasa in urma locul curat si debarasat de resturi de materiale. Stergem urmele de vopsea de pe plinta dar amprentele de pe geamuri o sa le curete femeia de servici.
Adevarat, astia care comenteaza pe aici n-au calcat o zi pe santier probabil, sa le dai sa care betoane eventual si pe urma sa vedem ce chef mai au de curatenie bec....
:))):)))) daca numi spuneai tu nu stiam lucrez de 10 ani in asa ceva si ce face ala nici pe departe nu se face asa meserias peste noapte sunt pe toate drumurile
Adrian Luca Fiecare meseriaș are stilul lui , tu îl ai pe al tău și rezultatul final este ceea ce contează cel mai mult și bineînțeles timpul de execuție dacă îți coordonezi singur lucrările . Când am plecat din România făceam exact ce faci tu acum . Nu înțeleg de unde atâta cunoaștere la unii superi meseriași și atotstiutori, care mănâncă cacao când vede un om care muncește . Un om cu valoare dacă e mai bun ca tine o sa te sfătuiască de bine discret fără sa te înjoseasca și te ajuta întotdeauna sa urci o treapta mai sus . Spor la treaba .
#Respect !! arata foarte bine .. cu gletiera din plastic driscuiesti ?? felicitari hateri-lor care dau explicatii altora .. bine ca stiti voi tot ...
BAIETII ACESTIA MERITA CELE MAI SINCERE FELICITARI!
JURI CA LUCREAZA ***ROBOTIC*** PUR SI SIMPLU SI MAI ALES ***SUPER-PERFECT***!!!
ACESTIA...NU SUNT OAMENI...SUNT MASINI PUR SI SIMPLU!!!
UNDE I-ATI GASIT....NU STIM...DAR...AM RAMAS CU GURA CASCATA CA LA DENTIST!!!❤❤❤
SINCERE FELICITARI!
BAIETII ACESTIA...SA AIBA POSIBILITATE DE A LUCRA IN STRAINATATE....INTR-UN AN SE INTORC MILIARDARI!....❤❤❤❤
Sal eu sunt asta
În lei vechi
Fiecare om are stilul lui ! Finalul e important ,mai pune-ti si voi mana pe o mistrie sa vedeti ce inseamna tencuiala !
Deși videoclipul este mai vechiut, dar acuma mia apărut, as dori sa scriu și eu un scurt mesaj, după ce am citit toate comentariile am văzut următoarele : majoritatea care au comentat sunt habarnisti, de ex nu se da dela dr spre st nu ai dat amorsa nu ai găleată cu apa nu se ia după mistrie etc, cât de orb poți fi sa nu vezi ca peretele nu are culoarea adezivului, ce contează de unde începe, știți care îi adevărul omul acesta da decorativa singur și sunt foarte putini care au curajul s-o facă.,cei ce au mai lucrat sper sa înțeleagă ce vreau sa spun, dacă la terminarea lucrări nu se observa nici o inbinare și tot peretele are aceas textura bravo lui, asa ca dacă nu știți despre ce este vorba mai bine numai comentati
⁹se slefuieste fara apa ,securata maliciu de plastic sa fie incontinu curat cu orce numai cu apa nu ,
Am dat și eu decorativa singur este greu de obicei se lucrează în echipa de 2
Sal nu trebuie sa sp nimic eu sun asta acum sunt avansat fac blocuri în anglia
lucrezi bine si repede. bravo. tencuiala aceasta e buna ca nu prea cade pe jos dar e cam greu de driscuit. In general tencuielile care nu prea cad la intindere se driscuiesc greu.
se vede cine stie!
nu sunt meserias dar imi place cum iese.felicitari si sa aveti spor!!
Doamne cât de frumos faci, bravo felicitări.
Da stiu
Sunt nr 1
Eu sunt dacă doriți va las nr
Lucreaza foarte bine..
Bravo Adrian ce mana de aur ai, felicitări.
Foarte tare! Arata super!
Acum sa vedem daca imi iese si mie la fel 😂
AMORSA pentru decorativ este diferita de cea pentru zugraveala.este groasa grunjoasa se aplica greu ,cu bidineaua,dupa uscare are aspectul unui smirghel cu granulatie mare,dar la culoare cu tencuiala decorativa ce se a aplica pe acel perete,Dupa
apicare tencuiala culoarea acesteia are culoarea dorita si nu influentata de culoarea peretelui [in cazul de fata culoare gri].
Eu am vazut cum manuiesti gletiera si pot sa spun ca esti bun,si ai ani de experienta .A se avea grija cand se impartaseste ceva pe net,ca Romanii te mananca de viu.Nu toti.Doar acei care au tinut o mistrie,gletiera in mana ocazional .Ajung aici pe youtube ca sa invete .
Eu sunt baiatu cu dexorativa
Nam treaba bos sunt nr 1
😄😄😄😄😄 mai mult cizmar nu zidar
Salut. Daca peretele este nou, tencuit si dat cu tinci ( gri) driscuit se poate aplica decorativa tot gri fara a mai aplica amorsa/grund ? prinde sau or sa fie probleme ?
E gresit daca se da pana jos cu decoarativa adica si pe soclu?😊
Felicitari! Super trabajo!👍
Numai experti aici pe site. Amorsa e data. altfel nu prindea prostilor. Se vede cata meserie stiu unii de pe forum. F frumos lucrat. Bravo
+nosferatuera Multumesc. in fine, cineva a observat ca amorsa a fost data. Adezivul e gri, substratul este crem. Fondul nu se face identic cu decorativa (nici nu e posibil sa obtii aceeasi culoare, dat fiind ca grundul si decorativa au consistente si retete diferite). Important e sa nu se vada peretele gri la driscuire. Daca e o nuanta putin diferita fata de decorativa, textura va fi accentuata iar efectul vizual va fi deosebit.
@@adrianluca7685 dar tu nu ai auzit de amorsa colorata și ce amorsa ai dat tu de nu se vede nimic 😁
@@bogdanbogdan6608 Daca te uiti bine se vad dungile de la trafalet.
Super frumos felicitări!
Foarte bine lucrat!
de ce nu e dat grund la culoarea decorativei cand driscui se vede gri .
Am o casa la munte P+1 pe structura din lemn. La exterior OSB 3, polistiren de 5 cm si apoi tencuiala decorativa coaja de copac. Dupa circa 4 ani de la terminare au aparut fisuri orizontale pe toate fetele exterioare ale casei. Cum se pot repara aceste fisuri? Multumesc!
Fisurile apar de obicei dacă plăcile nu sint prinse bine, dacă dat plasa de interior,sau s-a dat glet în loc de adeziv,singura rezolvare mai pui un strat de plasa peste
Spruzzi anche schiuma poleurietanicha espansiva mentre fai lamore
Salut grundul lai dat alb?
Salut are ceva daca a batut ploaia pe decorativ dupa ce lam aplicat nu a apucat de loc sa se usuce
Buna spune te rog cit costa metru patrat de decor .
adrian luca nu mai da explicatii la toti afonii pt ca cine stie meserie nu comenteaza aiurea :eu unul nici nu trebuia sa vad ce gletiera este pentru ca o cunosteam dupa sunetul care il face .
Boss nu stii si marca
Foarte frumos , dar timpul de uscare cîte ore ?
Very nice job, for all the haters & negative comments please go jump in the lake or go learn it your self. Thanks for posting the the lesson...
Salut, poti sa imi sugerezi o tencuiala decorativa cu indice de reflexie a luminii mare?
Eu detin on VW si am observat de curand ca la scaderea vitezei (inainte de a intra in curte spre exemplu),
daca trec din starea de avarie in semnalizare pe partea dreapta, am un Dark Phase mai mare decat 400ms.
Cel putin din interiorul vehicolului asa pare.
In curand imi voi renova exteriorul locuintei si m-am gandit ca o tencuiala puternic reflexiva ma va ajuta
sa identific problema mai usor cand ajung cu vehicolul acasa seara.
Iti multumesc anticipat!
Salut Paul. Nici o tencuiala nu este suficient de reflexiva ca sa ricoseze un VW din perete, desi lucram intens la o tencuiala cu asemenea proprietati.
Ce va putem recomanda este sa schimbati becul cu unul ars. In acest fel, dark phase-ul nu va mai fi distins atat de usor iar diferentele nu vor mai fi sesizabile. Insa atata timp cat nu va costa nimic in plus, un dark mai mare nu ar trebui sa va nemultumeasca, dimpotriva: ar trebui sa-l considerati bonus si eventual sa-l impartit cu prietenii de la Cluj. :)
Ai apărut și tu cu detaliile tehnice
E un coleg care voia sa faca misto de mine... asa ca i-am raspuns tot la misto... Nu lua nimic de bun in raspunsul de mai sus! :)
PACAT CA NU APRECIATI SI PLATITI LA ADEVARATA VALOARE......O SPUN DIN EXPERIENTA.....
+Lotrea LorenzoPutini o mai apreciaza... din pacate.
ma baiatu stie meserie se vede ca nu lucreaza de ierii si eu de 10 anii asta fac era doar o gluma cu glafu :) bv baietii tot asa
bravo foarte bine lucrezi
Bravo Adriane 👏👏dar cum de nu ai aplicat grundul ??L-ai amestecat cumva cu decorativa ???Deoarece se aplica foarte usor?? Si ce granulatie e decorativa aia??? Salut si spor la bani
E aplicat grundul, nu se vede ? Adezivul are culoare gri inchis, peretele e maroniu. Aici se demonstreaza aplicarea decorativei. Decorativa este una pe baza de rasina acrilica si nu e un brand cunoscut. E produsa de un mic intreprinzator din Caransebes, judetul Caras Severin. Granulatia este 1.5mm, textura e de tip "scoarta de copac". Se aplica si se driscuie foarte usor. Sta bine pe gletiera si ramane pe perete, nu ajunge prea multa pe jos.
Ce culoare este???imi place si vreau codul nuantei daca se poate
...nu mai stiu codul, imi pare rau. Tencuiala asta avea niste coduri de culoare personalizate, nu etau RAL. asta parca avea CAS 08, dar nu stiu sigur.
Daca ploua torential riscul este sa o spele de pe fatada pana nu face priza... Daca a apucat sa traga putin si nu se modifica textura sau se nu spala culoarea nu ar trebui sa fie prea grav. Se va usca mai greu in conditii de umiditate crescuta. O sa vedeti cand se usuca ce s-a intamplat. Daca adeziul a fost bine uscat, s-ar putea sa nu aveti probleme. Dar exista riscul sa apara pete pe fatada, deoarece sarurile minerale din adeziv sunt antrenate odata cu evaporarea apei si trec prin tencuiala umeda.
Buna cíti m acopera o galeata de 20 L?
Depinde de granulatie. Daca e de 2.5mm acopera cam 7 mp. Daca este de 1.5mm, acopera cam 9mp. Dar consumul poate sa varieze si in functie de stratul suport (cat e de neregulat, porozitate, etc) si de meserias. 😀
@@adrianluca7685 multumesc mult!!
Hai fraţilor nu vă mai certaţi aici. Lăsaţi pe oamenii la care le place cum se lucrează în acest video, să le placă, e treaba lor. Dacă place cum arată finalul peretelui, e ok, lor atât le place frate. Înseamnă că ei nu au mai văzut tencuială decorativă lucrată frumos. Apoi, nu fiţi supăraţi nici pe cei cărora nu le place. Nu poate ieşi bine lucrarea atâta timp cât faci liniile în zigzag fără să ridici gletiera. Deci, nu se lucrează aşa, bineînţeles că nu. Apoi există clienţi la care merge oricum şi clienţi care au ochi şi apreciază un lucru de calitate. Fiecare e liber să facă ce doreşte cu banii lui. În concluzie, în acest video treaba e mediocră, adică satisfăcătoare. Probabil nici materialul nu este din gamele superioare, STO, SAVANA, OSCAR sau CAPAROL. Numai bine
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ,, expertule ,, liniile la care te referi sunt date de granulatia materialului care apare la driscuire , iar daca esti atent , baiatul din filmare driscuieste intr o singura directie , unde plm vezi tu zig-zag ????
AM EXPERIENTA DE APROAPE 35 DE ANI NU CONTEAZA DACA ESTI STANGACI S AU DREPTACI PAREREA MEA DEPINDE DE FIECARE OM CU EXPERIENTELE SALE O SEARA BUNA
salut, se poate da decorativa peste OSB ?
Da, tencuiala decorativa este sintetica si adera chiar si pe suprafete neabsorbante, cum ar fi OSB-ul. Insa e important ca grundul da fie aplicat cu minim 24 ore inainte pentru a fi bine uscat la momentul aplicarii decorativei.
@@adrianluca7685 ciualare limonare succhiare succhi al prus fume sig
Ce se mai poate da in afara de decorativa , pe o casa izolata?
Lavabila de exterior, var, placare cu lemn (gen lambriuri de exterior), plante cataratoare, tabla, placare ceramica ( cu limitari de greutate, in functie de termosisstem si dimensiunea peretelui), caramida aparenta, etc. Depinde ce iti place...
Buongiorno mi piace molto questo lavoro ho fatto 2anni in questo lavoro in Libia ma quando sono entrato a Italia non lo trovate si serve qualcuno per lavorare chiama me
CARE ESTE CEA MAI REZISTENTA TENCUIALA DECORATIVA DE EXTERIOR, PE CARE O POTI SPALA ULTERIOR CU JET DE APA???
Depinde ce intelegeti prin "rezistenta". Despre ce fel de rezistenta e vorba? Rezistenta mecanica? Rezistenta chimica? Rezistenta la spalare nu este o caracteristica pentru un singur tip de tencuiala. Orice tencuiala sintetica (la galeata) este lavabila, adica poate fi spalata cu apa, fie ca este vorba de tencuiala acrilica, silicatica, siliconica sau silicatico-siliconica. Nicaieri insa nu este specificat un numar maxim de spalari. Daca e vorba despre care tencuiala se curata mai usor, tencuiala siliconica pare sa se curete mai bine, datorita texturii mai lucioase. In plus are cea mai buna rezistenta la actiunea factorilor chimici. Dar asta nu are o relevanta prea mare pentru o casa normala, intr-o zona rezidentiala... Eu recomand acrilica, datorita pretului mai scazut (rasina acrilica e de 4 ori mai ieftina decat rasina siliconica.
MESERIE NU JUCARIE💪💪💪👍👍👍👍👍
NU SUNT SPECIALISTA ,DAR LUCREAZA BINE AVIND IN VEDERE CA I SINGUR,SI NU LASA NIMIC FACUT DE A VALMA. FRUMOS FELICITARI DOMNUL.
bun meserias .daca esti dreptaci se acepe de la st dr baiatul sigur a fost zidar cea ce nu conteaza , este ok recomand
EXISTA CEVA SPECIAL SI PENTRU SOCLU???
Da, se numeste tencuiala mozaicata si este mult mai scumpa decat tencuiala decorativa acrilica. Dar eu am folosit acrilica si pentru soclu.
L
Ce culoare e?
Alguien sabe el nombre de esta textura .
En mexico es estuco
Imi place cum lucreaza, nu face risipa, se misca repede! Sper sa fi iesit o lucrare pe cinste!
Bel lavoro specialmente alla fine
Bv tineo tot asa....
meseriasi lu peste ...ati uitat ca sa foloseste gletiera de plastic la driscuit (dat ce forma vreti voi), lipseste hartia de protectie de pe soclu de marmura. Sunt satul de meseriasi vitezomani care dupa ce termina le i-a dublu timp ca sa curete ce au murdarit ( sparcait) :-)))))))))))))))))))
+Costy Geba De acord cu dvs
+Costy Geba Daca te uiti pe la minutul 3 o sa observi cand se schimba gletierea de metal cu cea de plastic. Manerele au culori diferite, nu ai cum sa nu observi.
Treaba buna.Meserie.
multumesc
nu driscuie cu gletiera de metal. la minutul 3.30 se vede ca schimba gletiera de metal maner galben cu cea de plastic maner albastru...
+cipri7804 Adevarat. Schimba gletiera de metal cu una de plastic.
Ce fain sa faci practica pe casa altora..
muy buen trabajo y ligero !!!
Salut, ce temperatura trebuie sa fie în aer ca sa nu se usuce prea repede tencuiala ? Multumesc !
10-25 grade, umiditate pana la 85%... Si sa fie ferita de razele directe.
De la ce firma este tencuiala decorativa? Este la găleată sau sac?
@@nickalai10 Este o tencuiala decorativa acrilica (la galeata) produsa de un mic producator local din Caransebes, jud. Caras Severin. Tencuiala se numeste "Casa Mea" si e produsa de firma Scandivest.
CAND SE FACE O TENCUEALA DECORATIVA SE PROCEDEAZA DIN STANGA SPRE DREAPTA IAR CAN ZIDESTI DIN DREAPTA SPRE STANGA
depinde daca esti stangaci sau dreptaci... :)
puia Lazar esti bun sa cauti mana de lucru😄😄
ce frumos!
Trebuie obligatoriu amorsa respectiva la culoare cu decorativul,astfel prin decorativ se va vedea puncte la culoarea peretelui,plus ca amorsajul are un rol foarte important la lpirea strat tencuiala cu decorativul.
+ionut pop Amorsa o dam pentru fixarea prafului si impermeabilizarea stratului suport. E bine sa fie o culoare apropiata, nu neaparat identica. Daca decorativa e de calitate si a fost lasata sa traga suficient dupa aplicare si inainte de driscuire, nu se va vedea stratul suport.
Si daca amorsa este neutra (transparentă )
Si daca driscuie cu gletiera de metal ce? Ti se pare ca nu iese cum trebuie? :))
+George Nado Nu e din metal, se vede cand o schimba pe la minutul 3. Cu gletiera din metal nu poti rostogoli granulele de marmura si nu poti textura cum trebuie decorativa.
Tactu bravo !!!!!!
o intrebare am sa pun.nimeni nu se intreaba ce facem cu profilul de soclu ca este din aluminiu si nu la dat cu decorativa dupa cum se vede in video
+MrKlaudiu Observatia e buna. Pentru soclu se foloseste de obicei tencuiala decorativa mozaicata. Profilul de soclu va fi si el acoperit la final.
Ăștia care se cred meseriași...cel mai probabil o să dați materialul tot pe jos
Munceste bine,...atentie la soare!!!!! trage repede si ramai cu ia in brate...
Bravo,esti singurul care tine cont de acest aspect,de obicei se lucrează în 3 ,unul vine cu driscuitul.
@@ardeleanugeo2147 depinde !
Spre exemplu eu când aplic tencuială decorativă,la montarea schelei,a polistirenul...ne descurcăm și în trei dar la" tras" tot timpul sun prieteni cu altă firmă și ne strângem minim 7 a fost când am fost peste 10 când era de făcut și pazia,doi erau la pazie,doi la un nivel,doi la celălalt,doi la primul nivel și doi jos+ doi la material unu amesteca în găleți și le dădea sus,unul făcea curățenie și spăla gălețile goale.
Și în acest mod făceam doar două părți de casă pe zi de la ora 5-5.30. până la ora maxim 9,30-10.
Între noi este o intelegere,când ei au de "tras" mergem noi la ei până la ora 10 pe urmă mergem în treaba noastră la lucru sau când noi avem nevoie vin ei la noi, niciodată nu am avut reproșuri că într-un an eu cu băieți am fost la tine de 10 ori și tu la mine de 3 sau invers...totul este pe prietenie și înțelegere.
Amorsa de decorativ este diferita de cea folosita la zugraveala,pentru decorativ este groasa,dupa uscare are culoarea decorativului plus ca este foarte grunzoasa ,.
+ionut pop Amorsa de decorativa se numeste grund si are nisim cuartos in compozitie pentru a da o suprafata rugoasa, pe care granulele de marmura se rostogolesc mai usor. Suprafata obtinuta va fi una rugoasa, ca smierghelul.
Amorsa de decorativa e mai fina si fososete doar la fixarea prafului si impermeabilizarea stratului suport prin inchiderea porilor. Se poate folosi si la decorativa dar efectul vizual nu va mai fi 100% acelasi. O spun din experienta. Oricum, e mai bine sa fososesti amorsa pentru lavabila decat sa nu folosesti nimic. Dar recomandat este grund.
Good 👍👍👍👍
Nu are nicio treaba amorsa cu decorativa vrao vouă bine lucrat
Bravo!
❤❤❤
habar nare sa frece minerala baiatu se tine o galeata cu apa langa tune si se curata bine gletiera
Nu e minerala... imi pare rau sa-ti spun. E tencuiala acrilica 100%! Tencuiala minerala nu-mi place deloc. E permeabila si se uda cand ploua pe ea. Se face ca un pampers in 3 ani! Acrilica, siliconica sau SiSi (silicatico-siliconica) sunt tencuielile cu care lucrez... :)
Adrian Luca de la ce firma lucrezi cu ia de la oscar
Tencuiala se numeste: "Casa Mea" si e produsa de o firma mica din Caransebes, numita Scandivest. E facuta dupa o reteta veche pe baza de rasina acrilica. Nu este un producator cunoscut la nivel national, dar eu am dat peste 30.000 mp cu ea si se comporta impecabil. O folosesc din 2011.
@@adrianluca7685 unde se poate achiziționa si cat costă, mersi.apropo arată ff bine.bafta in continuare
@@adrianluca7685 Nu ai un nr.tel de la cel care o vinde???
Un pret daca se poate.
Mersi.
bravo
Alo , baiatu, unde este amorsa???????? Se aplica amorsa de culoarea tencuieli inainte cu 24 ore.
+Pis laru S-a dat amorsa. Adezivul e gri. fundalul e de culoare crem, nu e evident?
Браво
Sunt cu adevarat jalnici acesti "Meseriasi"
Eu al cunosc pe băiatul asta și este greu de găsit dar și meseriaș va pot da numărul lui
Ai furat meseria lui Nea Mișu' (pândaru'),
😉
Bravoo
BINE CA NE-AI SPUS CA E CASA TA , E IMPORTANT DE STIUT....
Good!👍
Normal gletiera plastic dar bravo
Slab. NU SE IA DE PE MISTRIE. A pierdut granulaţia! Varzăăăăă! Nu iese nimic fără plastic.
+Gheorghe Urda Se poate lua de pe mistrie. Se pune in galeata si se amesteca cu continutul ramas. Important e sa nu curga.
+Gheorghe Urda Driscuirea o vezi pe celalt filmulet (mai e un filmulet de 3 minute)
cs sa zic.
Știți cat mai este prețul pe metru pătrat anul acesta ? Am de terminat exteriorul la casă.
Mulțumesc!
Misto rau
Cand întinzi decorativă îi bine sa întinzi de jos in sus , nu cum întinde acest maistor
Asa e findca te ajuta foarte mult l efect
🌧️
Nice
Tell me that's not finished stone that's getting wiped out. And going backwards without a hawk. Smh
viteza este buna, nu zic, dar forma nu prea sa primit, din 3 motive:
din cauza ca nu ai lasat un pic mai mult sa traga.
din cauza ca ai ros prea mult pe anumite portiuni
posibil din cauza materialului (nu toate se primeste forma frumoasa)
Ros=drișcuit,sunt modalități de drișcuire, după aproximativ 10 min sau pe moment,adică două trei minute,nu a insistat in anumite locuri deoarece peretele nu a fost foarte drept și acolo a avut material mai mult,asta se vede când ești la fața locului și lucrezi personal,munca de construcții cere și adaptare de moment.
Lucrarea este făcută acceptabilă.
Dacă vreți să îi spui că ceva nu a făcut chiar ok este faptul că nu a amorsat cu amorsă de aceiași culoare cu tencuiala decorativa,dar e ok și așa.
Ai făcut trotuar cât tia cazut🤣
E bun pentru un cizmar😂😂😂😂
E gletuire
mai driscuie si cu gletiera de metal lol :))))))))
emil emilian decat experti care iti cer 12313 scule si nu stiu sa faca nimic. Facem un concurs tu cu ce gletiera vrei si ala din film cu aia de metal sa vedem care face mai bine si mai repede. expertule
+emil emilian nu driscuie cu gletiera de metal. la minutul 3.30 se vede ca schimba gletiera de metal maner galben cu cea de plastic maner albastru...
+emil emilian nu od rsicuie emil, doar o intinde. Driscuirea se face cu o drisca de plastic, pe care o si schimba dupa minutul 3. Vezi ca are maner de culoare diferita.
E de plastic
buongiorno
io non discuto sull'esecuzione del lavoro dell sig. Adrian, sicuramente sa ad utilizzare l'attrezzo che ha in mano, piuttosto metto in dubbio quel poco che si vede della cornice attorno alla finestra che a mio parere ha un difetto enorme, piuttosto di criticare il lavoro del sig. Adrian sarebbe più costruttivo spiegargli quale difetto ha la cornice della finestra penso che in Romania si chiami " RAMA " , sempre che qualcuno di voi EXPERTI se ne sia accorto , immagino di no.
con questo voglio solamente aiutarvi a migliorare.
con piacere
Ghionea Italia
mai ia si cu mistria de pe gletiera si da iara acolo nu mai exista granulatie niciodata nu iei de pe gletiera sil dai iata pt ca nu mai are granulatie da ce sa faci cu meseriasi dastia
+emil emilian De acord cu tine frate. Lucrez de 20 ani cu astea. E slab tipul. A ieşit lucru de C.A.P. :D
+emil emilian De acord. Poti sa o pui in galeata si sa o amesteci cu restul de tencuiala ramasa, sau o poti intinde pe perete bine de tot si apoi vii cu strat nou din galeata (de data asta cu granule) pentru o acoperire buna si o textura frumoasa. Nu s-a trecut mai departe doar cu peretele "mazgalit" ci s-a aplicat si decorativa cu granule peste. Rezultatul final arata o distributie uniforma a granulelor si o textura uniforma. Dar e vorba si de economia de miscari.
Tá malfeito kk
Fesu,de unde ai fesu?. E smecher rău.
lol a tras ala de ia iese ca pl a asa dai tu decorativa bhaa :))))))))
+emil emilian Astept o postare cu dumneavoastra la lucru domnule Emil. Sunt sigur ca daca sunteti de mana pe jumatate de bun pe cat sunteti de gura, va fi o aplicare care o va eclipsa total pe cea pe care o comentati acum. Din pacate sunt putini meseriasi care vor sa impartaseasca si celorlalti tainele meseriei. Unii se lauda dar nu vor sa si arate.
Adrian Luca Felicitari D-le Luca! Meseriasul lucreaza FB!
Ce nu inteleg eu, de ce nu se folosesc (la fasade) Coltare din plastic?! Sa auzim de bine!
Te misti bine dar mai ai de invatat ....
DOMNLE,VITEZĂ ESTE , DAR AR TREBUI SĂ FII MAI CURAT. IȚI LIPSEȘTE RAFINATEȚE.
CURĂȚENIA IN ȘANTIER ZICE TOTUL DESPRE MAISTRU
+ambiente casa Deh... Daca voiam curatenie lucram in farmacie. Curatenia si ordinea e importanta atata timp cat iti permite sa te misti liber in santier. Pe de alta parte, curatenia totala poate indica si lipsa totala de activitate, ca sa spun asa. Iar curatenia perfecta se face la sfarsit si e apanajul persoanelor desemnate sa o faca. Un meserias nu o sa spele geamurile cu spirt inainte de a pleca dar va lasa in urma locul curat si debarasat de resturi de materiale. Stergem urmele de vopsea de pe plinta dar amprentele de pe geamuri o sa le curete femeia de servici.
Adevarat, astia care comenteaza pe aici n-au calcat o zi pe santier probabil, sa le dai sa care betoane eventual si pe urma sa vedem ce chef mai au de curatenie bec....
numa vargi e pe ia :))))
asta este tencuiala decorativa melteanule :)
:))):)))) daca numi spuneai tu nu stiam lucrez de 10 ani in asa ceva si ce face ala nici pe departe nu se face asa meserias peste noapte sunt pe toate drumurile
emil emilian numa vs numai . ia vs ea . esti praf. si 5 cuvinte 2 greseli praf
emil emilian ba tu esti analfabet rau de tot.. 13 ani ai, mai mult nu.