Caravaggio’nun Sanat Anlayışı ve Eserleri

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 сен 2024

Комментарии • 12

  • @belginruzgar6130
    @belginruzgar6130 Месяц назад +2

    Çok güzel hazırlamışsınız. Teşekkür ederim.

  • @kubraoktem359
    @kubraoktem359 Месяц назад +1

    Caravaggio ‘yu çok severim . Gerçek bir deha . Eserleri kusursuz bir anlatım ve boya , desen tekniği vardır . Teşekkürler 🙏🏻 çok güzel bir sunum olmuş efendim. Müzik 🎶 biraz daha düşük tonda olursa daha mükemmel olurdu . ❤🎨🎨🎨🙏🏻🙏🏻🙏🏻😘⭐️⭐️🖼️

  • @hulyaylmaz7221
    @hulyaylmaz7221 Год назад +2

    Her şeyden haberimiz var ama ne kadar da yüzeysel, güzel bi paylaşım olmuş emeğinize sağlık...

  • @Gokaygulsen28
    @Gokaygulsen28 2 года назад +1

    Seslendirme ve betimleme oldukça güzel olmuş.Bilmediğimiz ne kadar da çok şey varmış aslında dedim.Emeğinize sağlık.Yine çok yerinde ve yararlı bir paylaşım olmuş.

  • @drserdar
    @drserdar Месяц назад +2

    Güzel içerik! Teşekkürler. Önemli eserlerinden biri olan (bana göre opus magnumu) Şüpheci Thomas’ı da dahil edebilirdiniz.

  • @mehmetsarman6139
    @mehmetsarman6139 Год назад +3

    Bu güzel videoların devamı gelir umarım

  • @Elif-zl2vx
    @Elif-zl2vx 9 месяцев назад +3

    Merhaba videodaki sanatçının olduğu dönem ve eserlerinin ruhuna hitap eden nir müzik seçmeniz videoyu daha etkili kılardı dönemin karamsar ruhunu hisseedebilirdik

    • @duranart
      @duranart  9 месяцев назад

      Merhaba, değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum.
      Aynı zamanda bir hukukçu olarak, üçüncü kişilerin telif haklarını ihlal etmemek adına, videoda Creative Commons lisansı altındaki müziklere yer verdik. Video için seçtiğimiz birçok müzik arasından, seslendirmede yardımcı olan arkadaşımızın ses tonuna ve hızına en uygun müziğe karar vermeye çalıştık.

  • @uralkadriyan8017
    @uralkadriyan8017 5 месяцев назад +2

    Fon müziği çok yüksek ! İzlemeyi bitiremedim,üzgünüm:(

  • @yunusayyldz3715
    @yunusayyldz3715 Год назад +2

    🖌️🖼️🎭

  • @hasanbham
    @hasanbham 10 месяцев назад +2

    Yapıcı bir eleştiride bulunmak istiyorum, Umarım bu yorumu görür ve bunun üzerinde düşünürsünüz. Öncelikle bir eseri yorumlarken kendinizi o resmi çizen ve gören insanların yerine koyarak yorumlarsanız daha etkileyici bir yorum olur örnek olarak aziz mattanın çağırısı öncelikle o resmi çizen ve gören kişiler için yani hristyanlar için onu çağıran İsa , peygamber değil tanrıdır. Bu çağırıyı, olayı ve mesajı tamamen değiştirir ve daha çok güçlendirir Kumarhanede değil vergi tahsildar odasındalar o paralar haksız şekilde adaletsiz ticaret vergisi kaçıran insanların resmedildiği bir eseridir aziz matta kendi halkına ihanet ederek Roma için vergi toplar.
    Aziz pavlus'un Şam yolunda resmedildiği resimdeki olay tevrat ta değil incilde geçer İncil ile tevratin arasındaki ayrımı yapmayı bilmeniz lazımdı (çünkü o kitleye hitap eden bir şeyi yorumluyorsunuz) . Atı ile şama hristiyanlara zülm etmeye gider çünkü bunun için görevlendirilmiştir o anda İsa pavlusa "ben zülm ettiğin isayım der. Ve kiliseye zülm eden zalim kendini güçlü sanan radikal yahudi pavlus o anda aciz bir şekilde yerde yatmaktadır yani bütün dünyevi gücü yerle bir olmuştur bu olayın geçtiği anı incilde bulunan elçilerin işleri kitabınnın 9. Bölümden okuyabilirsiniz ve elçilerin işleri 26 bölüm 9ve 16. Ayetler arasında o olayı yaşayan pavlus bu olayı kendi ağzından anlatır. Bu yorumları yaparken bunları dikkate alırsanız daha etkileyici ve gerçekçi yorum yapmış olursunuz Sadece bunlar hakkında bilgim olduğu için bu eleştirileri yapabiliyorum diğerleri hakkına bilgim yok ama eminim bunları bu şekilde söylediğinize göre diğerlerinin yorumlarıda eksik veya yanlış yapmışsınsınızdır yorum yapmadan önce lütfen araştırın insanlara sunduğunuz bilgiyi doğru şekilde verin. Yinede siz daha iyi bilirsiniz amacım yargılamak değil eleştiride bulunmak ve yanlış gördüğüm kısımları menfaatiniz için size söylemektir lütfen yanlış anlamayınız 🙂

    • @duranart
      @duranart  9 месяцев назад +1

      Merhaba, değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum.
      Hıristiyan itikadında Hz. İsa, birçok Hıristiyanın temel inancı olan teslisi oluşturan unsurlardan biri olarak görülmektedir. Onlara göre Hz. İsa bir peygamber değil, ezelden beri var olan Tanrı sözü, Tanrı ile özde bir olan Tanrı’nın oğludur. Bu belirleme ise kutsal kitaba değil, MS 325 yılında toplanılan Birinci İznik Konsili'ne dayanmaktadır. Kur’an’a göre ise O, Allah tarafından görevlendirilmiş bir peygamberdir. Nitekim Yuhanna İncili’nde: “Ben kendiliğimden bir şey yapmam; işittiğim gibi hükmederim, ve benim hükmüm doğrudur; zira ben kendi irademi değil, fakat beni gönderenin iradesini ararım.” şeklinde geçen ifadeye karşılık, “Hz. İsa, peygamber değil tanrıdır” şeklindeki bir yorum ile istemeden siz de bir yargıda bulunmuş oluyorsunuz. Ancak bu video ile hedeflenen husus, bu tartışmalara girmek değil, kıymetli bir ressamın sanat hayatını, yeteneğini ve eserlerini resim severlere tanıtmaktı.
      Videoda “...Bir batakhanenin arka köşesinde bulunulduğu izleniminin doğduğu, sayılan paranın haksız bir biçimde elde edilmiş olabileceği izlenimini uyandırdığı...” belirtilmiştir. Nitekim bir bilimsel çalışmada aynı sahne, “...Aziz Matta bir kumar masası havasını taşıyan bu ortamda, iş arkadaşlarıyla günün muhasebesini yapmaktadır...” şeklinde ifade edilmiştir. (Özlem Kaçmaz Ateş, Öncü Bir Sanatçı Caravaggio ve Aziz Matta’ya Çağrı, 2019) Dolayısıyla burada vurgulanmak istenen husus, Aziz Matta’nın bulunduğu ortamın izleyicide nasıl bir izlenim oluşturduğunu anlatmaya yardımcı olmaktı.
      Aziz Pavlus'un Şam yolunda resmedildiği olayın Tevrat’ta değil İncil’de geçtiği belirtilmiş olup, yararlandığımız kaynaklarda Tevrat’a atıf yapılmıştı. Genel olarak Eski Ahit’e Tevrat da denildiği için bu şekilde ifade edilmiştir. Ancak olayın Eski Ahit’te değil Yeni Ahit’te geçtiğini, sizin uyarınızla öğrenmiş olduk. Kelime hatası dışında, anlatıda ise bir hata bulunmamaktadır.
      Kanalda yer verdiğim sosyal medya hesapları üzerinden bana ulaşmanız halinde, sizinle tanışmayı ve sohbet etmeyi çok isterim. Şimdiden tanıştığımıza memnun oldum!