Murat kardeşim, emeklerine sağlık. Sadece iyi bir denizci değil... Aynı zamanda, iyi bir eğitmen olman seni farklı kılıyor. Kendine özgü anlatımın, konuların isabetli seçimi ve sıralamadaki uygunluk mükemmel.
Demir atma, Yanaşma ve bağlanma konusunda çok can alıcı noktalar. Ve olağanüstü temiz bir anlatım sağolun kaptanım. Uzun şaftlı tekneler ve yanal etkinin nasıl dengeleneceği konusu ise tam bir resital. Ben bunu deneme yanılma yöntemi ile bulmuştum. Keşke size daha önce rastlasaydım. İyi ki varsınız sağolun var olun😊🙏🏻
Harika bir video ve eğitim olmuş tebrik ve teşekkür ederim. Çift palalı SO349 şaftlı teknem var ve ilk senem,Cunda balıkçı barınağına gitmem lazım orda tonoz yok ve tornistan manevrası çok zor bir tekne ile o manevra nasıl yapılır diye öğrenmek isterken bu videoya geldim o yüzden bu video çok kıymetli benim icin çok çok tesekkurler Murat Kaptan. Keşke bir imkan olsaydı da şu manevrayı bire bir çalışabilseydik :)
Murat Bey bu video (120.) ve 285. video, "Tüm Videolar" listesinde atlanmış. Sıralama 119'dan 121'e ve 284'ten 286'ya geçiyor. Dolayısıyla genel video numaralandırılmasında (bazı videolar numarasız olduğundan genel sıralama ile numaralı videolar arasında kayma oluyor tabiatıyla) iki eksik sayılmış oluyor. Ben de kendim listelerken fark ettim, sıralı izleyenlerden fark etmeden atlayıp geçenler olabilir diye bildirmek istedim. Emekleriniz için tekrar çok teşekkürler.
Murat çok teşekkürler ciddi ve çok önemli konulara değiniyorsun. Bu anlattıklarının ne kadar önemli olduğunu teyit edecek bir video gönderdim zamanın olursa bir bak senin söylediklerinin ne kadar önemli olduğunu öğrendim(bağırma, karmaşa ön hazırlık hiç yok) 😱 anlayacağın güzel bir yelken seyrinden sonra kaos. Sana ve ailene iyi pazarlar tekrar teşekkürler bu eğitici video lar için 🙏
Normalde başka videoların linklerinin paylaşıldığı yorumları siliyorum. Ama sizin bu paylaştığınız video, herkesin konuyu tam anlaması için çok iyi oldu. Teşekkür ederim. Sevgiler, selamlar.
Muazzam bilgi dolu Eğitim videoları , değerini bilene master düzeyinde eğitim hakikaten ,yeni yelkenli sahibi olacak bir Deniz sevdalısı olarak inanılmaz bilgiler , her şey için çok teşekkürler
Murat Bey, kıçtan kara bağlanma ile ilgili kafamdaki soruların cevabını tam anlamıyla aldığım bir bölüm oldu. Çok teşekkürler. Aşırı dalgalı denizde seyir, dalgalı denizde dümen tutma, dalga karşılama ilgili bilgilerinizi de videolarınızdan birinde paylaşırsanız sevinirim.
Kaptanım emeğinize sağlık, demirlemeyi mekaniği ve mantığı ile açıklamanız çok değerli, teşekkürler. Denizciliği bir kültür olarak sindirmiş memleketlerde gözlemlediğim bir denizciye iskeleye yanaş denildiğinde varsayılan (default) olarak baştankara yanaşıyorlar. İyi bir uygulama örneği olarak tonozlu bir iskelede bunu gösterebilirseniz çok sevinirim 🧿 keyifli seyirler
Baştankara bağlanmak, havuzluğun ve tekne içi mahremiyetin sağlanması için tercih ediliyor. Adam/kadın teknesinde rahat kıyafetler giyip, rahat hareket etmek isteyebiliyor. Kıyıdan, iskeleden görülmek istemeyebiliyorlar. Ama Akdeniz insanı bu konularda daha rahat, hatta kıyıdakilerle, iskeledekilerle sohbetten, diyalogdan keyif bile alıyorlar. Bu nedenle genelde Akdenizde tercih edilen, kıçtankara bağlanmaya "Akdeniz tipi bağlanma" deniyor. Bahsettiğiniz türde, baştankara bağlanmayı da bir videomda gösteririm.
Murat Kaptanım. Çook teşekkürler bu bilgiler için. Ama bazen baştan kara olmak gerekiyor. Rüzgar solagan v.s. Baştan kara alma tiyoları verirmisin. Ve tonozda yoksa. Neden teknelerde arkada ırgat olmuyor. Şimdiden teşekkür.
Murat Bey videolarınızın büyük bir bölümünü izledim hala da izliyorum Emeklerinize sağlık çok teşekkürler. Seyir esnasında motor durması ile ilgili video bulamadım. Var mı acaba. Yoksa rica etsem çok yararlı olur. Çünkü bu hafta ne yazık ki 2 tekne karaya oturdu. Hepimize faydalı olur diye düşünüyorum. Selam ve sevgiler.
Murat hocam biz amatör denizciler için bu çok değerli bilgileri bize harika üslup ile aktardığınız için sonsuz teşekkürler.Bu anlattığınız biçimdeki bu şekilde yanaşmalarda tek isek yani hem ön tarafa hem dümene gidip gelemeyeceğimiz için yanlız başımıza bu çapa bırakma işlemimizi havuzluk bölümünden halletmemiz kaçınılmaz.Bu yüzden dümene yakın kokpit bölümüne ırgat anahtarı takdırmak işimizi dahada kolaylaştıracak sanırım sizin farklı tek kişiler için bir yönteminiz varsa öğrenmek isterim.Sevgiler selamlar.
Atilla bey, bu tür kıçtan karaya bağlanmanın iki püf noktası var : 1. Tek hamlede hızlı yanaşmak. 2. Bu hızınıza uygun olarak da, kavetayı gevşeterek hızla zinciri salmak.
Bu konuları geçmiş videolarda detaylı konuştuk. :) Videolar belli bir düzen ve sıralamayla yayınlanıyor. Max. fayda için; Sırayla, atlamadan ve notlar alarak izlemenizi tavsiye ederim.
Merhaba Murat Kaptanım, emeğinize sağlık. Sizden bir ricada daha bulunabilir miyim? Doğru demirleme tekniğini birkaç videoda anlattınız. Bir de uygulama videosu çekerseniz harika olur. Teşekkürler.
Murat kaptanım emeğine sağlık şimdi sizi izlerken tonoz olmayan marinalarda demir kullanarak kıçtan kara yanaşma manevrasında bunu kendi teknem olmadığı için soruyorum videolarından izlediğim yunanistandaki tonozsuz marinaların bazılarında bahsettiğiniz kadar (50-60 metre ) mesafe yok bu durumda demirin çapariz oluşturması kaçınılmaz bir durum değilmi çünki kimse düz olarak zincir seremez
Demiri ne kaday yakına bırakırsanız, yani mesafe ne kadar azsa ; Zaten teknik aksaklıkları olan durum, iyice sorunlu hale gelecektir. BEN ASLA, TEKNENİN BAŞINI EMNİYETLİ SABİTLEYEMEYECEĞİM YERE GİRMEM.
Murat Kaptanım elinize, emeğinize sağlık. K kara bir koya bağlanırken kaloma hesabı yapmamıza gerek olmadığını da bu video ile öğrendik. Ancak bordadan rüzgar aldığımız dırumlarda zinciri uzun bırakmak kısa bırakmaya göre çapaya olan yanal etkiyi bir miktar azaltır mı?
Murat kaptan video çok bilgilendirici olmuş.Teşekkür ederim.Bir sorum olacak,tecrübelerinize göre alargada demirleme yada kıçtan kara demirlemede demir şamandırası diğer tekneler için sorun oluşturmayacak mı ? Eğitim. Videolarınıza devam edin.
"Alargada demirleme" diye bir tabir çok yanlış... Doğrusu :"demirleme". "Kıçtankara demirleme" diye bir tabir çok yanlış... Doğrusu :"kıçtan karaya bağlanma".
Ayrıntılı ve bilgilendirici bir video olmuş (her zamanki gibi). Teşekkürler. Kıçtankara olurken deniz zeminin düz veya eğimli olması uygulama tekniğini değiştirmiyor, doğru mu anlamışım?
Merhabalar Murat Bey. İzninizle bir sorum olacak. 75m civarı önceden demir salmak vb. ancak geri geri düz bir hatta gidiliyorsa tam düz olacaktır. Bağlanılacak nokta nispeten daha dar bir alanda, mesela videoyu kaydettiğiniz marina gibi bir iskeleye yanaşılacaksa ve yandan tornistan gelinecekse önce girilecek alana girip, sonra düz biçimde ileri gidip, demir ve zincir salıp tekrar düz olarak geri gelmek mi gerekir? Saygılar.
Videoyu kaydettiğim gibi dar bir marinada bu yapılmaz. Mutlaka yeterli mesafenin olması gerekir, ve videoda da anlattığım gibi, özellikle rüzgar sertse kesintisiz, tek hamlede yanaşmalısınız.
149gt yeni aldim tanıdıkların teknesinde pratik yapiyorum adamlar 20 yldir kaptan ama nekadar yanlış varsa hepsini yapiyorlar:))) banaada öyle öğretiyorlar:D ben tmm diyorum ama kaptan olursam murat kaptanın dedikerini uygularım :D
Terminoloji çok önemli, sizi takip ettikçe hiçkimsenin doğru dürüst bir şey bilmediğini ülkemizde ( eminim dünyanın birçok yeri de aynıdır) denizciliğin el yordamıyla ve tamamen tesadüfi yapıldığını anlıyorum. Yılların denizcileri bile sayenizde bir şeyler öğreniyor. İnsanlara kopya ile amatör denizci belgesi dağıtıyorlar .Tavsiyemdir eğitim vermeyecekler ise bari sizin videoları izleme zorunluluğu getirsinler .( gülücük emojisi beklemeyin çünkü ciddi söylüyorum)
Teşekkür ederim. İlk videoda bahsettiğim "karanlıktaki fil" durumu ; Gerçek filin ne olduğunu herkes görsün diye, ben ışıkları yaktım... Ama bazı gözlerin ışığa alışması biraz zaman alacak gibi... :) Sevgiler, selamlar.
Salağın biri kıçından bişey uyduruyor; bi çakar lamba bulup gece teknesine asıyor. Bir hafta sonra herkesi çakar lamba asmış görüyoruz... :) Aynı durum, Kıçtan kıyıya bağlanmış teknelerin demir feneri yakmasında da geçerli... Gördüğümüz yanlışları tekrarlamayalım. Sevgiler, selamlar.
Tehlike yaratması yanında gece güverteye çıkıp yıldızların altında oturmak isterken sürekli çakan deli işi bir ışık.. Gerçekten hem yanlış hem bizim gibilere haksızlık..Ağzınıza emeğinize sağlık..
Murat kardeşim, emeklerine sağlık.
Sadece iyi bir denizci değil...
Aynı zamanda, iyi bir eğitmen olman seni farklı kılıyor.
Kendine özgü anlatımın, konuların isabetli seçimi ve sıralamadaki uygunluk mükemmel.
Çok teşekkür ederim Feridun ağbi,
Bu övgü dolu sözleriniz benim için ne kadar değerli bilemezsiniz.
Sevgiler, selamlar.
Demir atma, Yanaşma ve bağlanma konusunda çok can alıcı noktalar. Ve olağanüstü temiz bir anlatım sağolun kaptanım. Uzun şaftlı tekneler ve yanal etkinin nasıl dengeleneceği konusu ise tam bir resital. Ben bunu deneme yanılma yöntemi ile bulmuştum. Keşke size daha önce rastlasaydım. İyi ki varsınız sağolun var olun😊🙏🏻
:)
Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Harika bir video ve eğitim olmuş tebrik ve teşekkür ederim. Çift palalı SO349 şaftlı teknem var ve ilk senem,Cunda balıkçı barınağına gitmem lazım orda tonoz yok ve tornistan manevrası çok zor bir tekne ile o manevra nasıl yapılır diye öğrenmek isterken bu videoya geldim o yüzden bu video çok kıymetli benim icin çok çok tesekkurler Murat Kaptan. Keşke bir imkan olsaydı da şu manevrayı bire bir çalışabilseydik :)
:)
Teşekkür ederim.
Murat Bey bu video (120.) ve 285. video, "Tüm Videolar" listesinde atlanmış. Sıralama 119'dan 121'e ve 284'ten 286'ya geçiyor. Dolayısıyla genel video numaralandırılmasında (bazı videolar numarasız olduğundan genel sıralama ile numaralı videolar arasında kayma oluyor tabiatıyla) iki eksik sayılmış oluyor. Ben de kendim listelerken fark ettim, sıralı izleyenlerden fark etmeden atlayıp geçenler olabilir diye bildirmek istedim. Emekleriniz için tekrar çok teşekkürler.
Tamam, bıu videoyu da "Tüm Videolar" listesine ekledim.
Dikkatiniz ve yerinde uyarınız için çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Murat bey, teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.
Murat Kaptan, tekne kullanımında riskli bir konuyu, ayrıntılı bir şekilde anlattınız, çok teşekkürler.
:)
Ben teşekkür ederim.
Sağolun Varolun Murat Kaptan
:)
Siz de sağolun.
Teşekkürler Murat bey sagolun
Siz de sağolun.
Murat çok teşekkürler ciddi ve çok önemli konulara değiniyorsun. Bu anlattıklarının ne kadar önemli olduğunu teyit edecek bir video gönderdim zamanın olursa bir bak senin söylediklerinin ne kadar önemli olduğunu öğrendim(bağırma, karmaşa ön hazırlık hiç yok) 😱 anlayacağın güzel bir yelken seyrinden sonra kaos. Sana ve ailene iyi pazarlar tekrar teşekkürler bu eğitici video lar için 🙏
ruclips.net/video/xIj2FB2YK7w/видео.html
Normalde başka videoların linklerinin paylaşıldığı yorumları siliyorum.
Ama sizin bu paylaştığınız video, herkesin konuyu tam anlaması için çok iyi oldu.
Teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Konuyu her zaman ki gibi bayağı toparlayarak anlatmışsınız,. Çok teşekkürler.
:)
Ben teşekkür ederim.
İlk gün hissetmiştim seviyeli bir kanal olduğunu, bazı bölümleri 2 kez dinliyorum , teşekkürler
:)
Ben teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Murat bey Merhaba,Emeğinize ,dilinize sağlık,çok teşekkürler
:)
Ben teşekkür ederim.
Teşekkürler, demirleme ile kıçtan kara bağlanma arasındaki farkı ve tornistan farkını daha iyi anladık.
Ben teşekkür ederim.
Bu konuları konuşmaya devam edeceğiz.
Tüm teknik detayları, ayrıntılı anlatmaya devam edeceğim...
Emeğine sağlık murat kaptanım..
Teşekkür ederim.
Muazzam bilgi dolu Eğitim videoları , değerini bilene master düzeyinde eğitim hakikaten ,yeni yelkenli sahibi olacak bir Deniz sevdalısı olarak inanılmaz bilgiler , her şey için çok teşekkürler
:)
Ben teşekkür ederim.
Murat kaptan bu videolari cekmeniz icin sizi tesvik eden o güzel kizinizi gözlerinden öperim ne kadar güzel anlatiyorsunuz cok tskler
:)
Teşekkür ederiz...
Sevgiler, selamlar.
Teşekkürler Murat bey
Ben teşekkür ederim.
Teşekkürler Murat kaptan.Saygı ve selamlar
Ben teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Çok teşekkür ederiz. Ellerinize emeğinize sağlık. Güzel anlatım ve bir o kadar değerli bilgiler.
Sevgi ve saygılar.
Selâmetle. 🙋♂️⛵⛵⛵
Rica ederim.
Altin değerinde deneyimlerini paylasiyorsun. Teşekkürler sevgili Murat
:)
Ben teşekkür ederim.
Her zamanki gibi çok bilgilendirici ve ayrıntılı bilgiler içeren bir video olmuş. Teşekkür ederim, Murat Bey.
:)
Rica ederim.
Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın
Selamlar sevgiler
:)
Rica ederim.
Sevgiler, selamlar.
Yine harika bir video. Çok teşekkürler 🙏🙏
Ben teşekkür ederim.
Murat teşekkür ederim eline sağlık
:)
Rica ederim.
hemen izleyelim
:)
Teşekkür ederim.
Çok değerli bilgilerle dolu video. Emekleriniz ve değerli vaktinizi bu işe ayırdığınız için teşekkür ederim.
:)
Rica ederim.
Teşekkürler kaptanım.
Ben teşekkür ederim.
Emek ve bilgileriniz için Sağolun Varolun Kaptan
:)
Siz de sağolun.
Emeginize sağlık Murat Bey, Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.
Murat Bey, kıçtan kara bağlanma ile ilgili kafamdaki soruların cevabını tam anlamıyla aldığım bir bölüm oldu. Çok teşekkürler. Aşırı dalgalı denizde seyir, dalgalı denizde dümen tutma, dalga karşılama ilgili bilgilerinizi de videolarınızdan birinde paylaşırsanız sevinirim.
Hepsini tek tek, sırası geldikçe konuşacağız.
Kaptanım emeğinize sağlık, demirlemeyi mekaniği ve mantığı ile açıklamanız çok değerli, teşekkürler. Denizciliği bir kültür olarak sindirmiş memleketlerde gözlemlediğim bir denizciye iskeleye yanaş denildiğinde varsayılan (default) olarak baştankara yanaşıyorlar. İyi bir uygulama örneği olarak tonozlu bir iskelede bunu gösterebilirseniz çok sevinirim 🧿 keyifli seyirler
Baştankara bağlanmak, havuzluğun ve tekne içi mahremiyetin sağlanması için tercih ediliyor.
Adam/kadın teknesinde rahat kıyafetler giyip, rahat hareket etmek isteyebiliyor. Kıyıdan, iskeleden görülmek istemeyebiliyorlar.
Ama Akdeniz insanı bu konularda daha rahat, hatta kıyıdakilerle, iskeledekilerle sohbetten, diyalogdan keyif bile alıyorlar.
Bu nedenle genelde Akdenizde tercih edilen, kıçtankara bağlanmaya "Akdeniz tipi bağlanma" deniyor.
Bahsettiğiniz türde, baştankara bağlanmayı da bir videomda gösteririm.
Çok teşekkürler...
Ben teşekkür ederim.
Demirleme yapıldıktan sonra toplamanın yani demir almanın da inceliklerini anlatırsanız her şart altında sevinirim kaptanım.
Olur tabi...
:)
Zinciri, çapayı toplamayı da konuşalım.
Özellikle çapa zemine sıkışırsa, nasıl kurtarılır ?
Elinize sağlık...
Teşekkür ederim.
Emeğine sağlık üstad.
:)
Teşekkür ederim.
Ağzınıza sağlık.
:)
Teşekkür ederim.
Emeginize saglik
Teşekkür ederim.
Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.
Çok bilgilendirici bir video
Teşekkür ederim.
merhaba kaptan emeginize bilginize sabriniza saglik iyiki varsiniz cok tesekurler
:)
Ben teşekkür ederim.
Emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Selamlar
Rica ederim.
Sevgiler, selamlar.
harika bilgiler tesekkur ederiz
Ben teşekkür ederim.
Murat Kaptanım. Çook teşekkürler bu bilgiler için. Ama bazen baştan kara olmak gerekiyor. Rüzgar solagan v.s. Baştan kara alma tiyoları verirmisin. Ve tonozda yoksa. Neden teknelerde arkada ırgat olmuyor. Şimdiden teşekkür.
Baştankara bağlanmakla ilgili de detaylı konuşacağız.
Murat Bey videolarınızın büyük bir bölümünü izledim hala da izliyorum Emeklerinize sağlık çok teşekkürler. Seyir esnasında motor durması ile ilgili video bulamadım. Var mı acaba. Yoksa rica etsem çok yararlı olur. Çünkü bu hafta ne yazık ki 2 tekne karaya oturdu. Hepimize faydalı olur diye düşünüyorum. Selam ve sevgiler.
Teşekkür ederim.
Tamam, bunu konuşalım.
Sevgiler, selamlar.
Murat hocam biz amatör denizciler için bu çok değerli bilgileri bize harika üslup ile aktardığınız için sonsuz teşekkürler.Bu anlattığınız biçimdeki bu şekilde yanaşmalarda tek isek yani hem ön tarafa hem dümene gidip gelemeyeceğimiz için yanlız başımıza bu çapa bırakma işlemimizi havuzluk bölümünden halletmemiz kaçınılmaz.Bu yüzden dümene yakın kokpit bölümüne ırgat anahtarı takdırmak işimizi dahada kolaylaştıracak sanırım sizin farklı tek kişiler için bir yönteminiz varsa öğrenmek isterim.Sevgiler selamlar.
Atilla bey, bu tür kıçtan karaya bağlanmanın iki püf noktası var :
1. Tek hamlede hızlı yanaşmak.
2. Bu hızınıza uygun olarak da, kavetayı gevşeterek hızla zinciri salmak.
Eğer elektriki kumandayla yaparsanız, zinciri yeterli hızda salamazsınız
Yani mutlaka uyum içinde hareket edebilecek, EN AZ İKİ ĶİŞİ GEREKİR.
@@YachtmasterMuratErensoy Çok teşekkür ederim saygılar sunarım.
Teşekkürler, Çift çapa için görüşünüzü öğrenmek isterim?
Bu konuları geçmiş videolarda detaylı konuştuk.
:)
Videolar belli bir düzen ve sıralamayla yayınlanıyor.
Max. fayda için;
Sırayla, atlamadan ve notlar alarak izlemenizi tavsiye ederim.
Merhaba Murat Kaptanım, emeğinize sağlık.
Sizden bir ricada daha bulunabilir miyim?
Doğru demirleme tekniğini birkaç videoda anlattınız. Bir de uygulama videosu çekerseniz harika olur. Teşekkürler.
Birkaç videoda nasıl demirlediğimi gösterdim aslında. Siz atladınız herhalde...
Murat kaptanım emeğine sağlık şimdi sizi izlerken tonoz olmayan marinalarda demir kullanarak kıçtan kara yanaşma manevrasında bunu kendi teknem olmadığı için soruyorum videolarından izlediğim yunanistandaki tonozsuz marinaların bazılarında bahsettiğiniz kadar (50-60 metre ) mesafe yok bu durumda demirin çapariz oluşturması kaçınılmaz bir durum değilmi çünki kimse düz olarak zincir seremez
Demiri ne kaday yakına bırakırsanız, yani mesafe ne kadar azsa ;
Zaten teknik aksaklıkları olan durum, iyice sorunlu hale gelecektir.
BEN ASLA, TEKNENİN BAŞINI EMNİYETLİ SABİTLEYEMEYECEĞİM YERE GİRMEM.
👍👍👍
Teşekkür ederim.
Murat Kaptanım elinize, emeğinize sağlık. K kara bir koya bağlanırken kaloma hesabı yapmamıza gerek olmadığını da bu video ile öğrendik. Ancak bordadan rüzgar aldığımız dırumlarda zinciri uzun bırakmak kısa bırakmaya göre çapaya olan yanal etkiyi bir miktar azaltır mı?
Teşekkür ederim.
Evet, zinciri uzun bırakmak çapanızın işini kolaylaştırır.
Murat kaptan video çok bilgilendirici olmuş.Teşekkür ederim.Bir sorum olacak,tecrübelerinize göre alargada demirleme yada kıçtan kara demirlemede demir şamandırası diğer tekneler için sorun oluşturmayacak mı ?
Eğitim. Videolarınıza devam edin.
"Alargada demirleme" diye bir tabir çok yanlış... Doğrusu :"demirleme".
"Kıçtankara demirleme" diye bir tabir çok yanlış... Doğrusu :"kıçtan karaya bağlanma".
Demir şamandırası sorun yaratmaz, aksine sorun yaşamanızı engeller.
Aynı dili konuşmak, aynı kavramlarla düşünmek çok önemli.
Kesinlikle haklısınız.
Ayrıntılı ve bilgilendirici bir video olmuş (her zamanki gibi). Teşekkürler. Kıçtankara olurken deniz zeminin düz veya eğimli olması uygulama tekniğini değiştirmiyor, doğru mu anlamışım?
Uygulama aynı ama eğimin fazla olan yerlerde "teknik sıkıntılar" daha azalıyor.
Merhabalar Murat Bey. İzninizle bir sorum olacak. 75m civarı önceden demir salmak vb. ancak geri geri düz bir hatta gidiliyorsa tam düz olacaktır. Bağlanılacak nokta nispeten daha dar bir alanda, mesela videoyu kaydettiğiniz marina gibi bir iskeleye yanaşılacaksa ve yandan tornistan gelinecekse önce girilecek alana girip, sonra düz biçimde ileri gidip, demir ve zincir salıp tekrar düz olarak geri gelmek mi gerekir? Saygılar.
Videoyu kaydettiğim gibi dar bir marinada bu yapılmaz.
Mutlaka yeterli mesafenin olması gerekir, ve videoda da anlattığım gibi, özellikle rüzgar sertse kesintisiz, tek hamlede yanaşmalısınız.
Bir önceki videoda (119) bu dar alanlarda manevra yapmaya çalışmanın olumsuzluklarından bahsetmiştim.
149gt yeni aldim tanıdıkların teknesinde pratik yapiyorum adamlar 20 yldir kaptan ama nekadar yanlış varsa hepsini yapiyorlar:))) banaada öyle öğretiyorlar:D ben tmm diyorum ama kaptan olursam murat kaptanın dedikerini uygularım :D
:)
Abi tek derdin demir feneri olsun be :))
??
Murat Kaptan, teknemizde zincir sayacı varsa, ırgatın manuel olarak hızlı bırakılması durumunda zarar görürü mü?
Zincirin hızlı salınmasıyla ilgili detayları ayrı bir videoda konuşacağız.
👍👏👏
Teşekkür ederim.
🙋♂️👍👍👍
Teşekkür ederim.
Terminoloji çok önemli, sizi takip ettikçe hiçkimsenin doğru dürüst bir şey bilmediğini ülkemizde ( eminim dünyanın birçok yeri de aynıdır) denizciliğin el yordamıyla ve tamamen tesadüfi yapıldığını anlıyorum. Yılların denizcileri bile sayenizde bir şeyler öğreniyor. İnsanlara kopya ile amatör denizci belgesi dağıtıyorlar .Tavsiyemdir eğitim vermeyecekler ise bari sizin videoları izleme zorunluluğu getirsinler .( gülücük emojisi beklemeyin çünkü ciddi söylüyorum)
Teşekkür ederim.
İlk videoda bahsettiğim "karanlıktaki fil" durumu ;
Gerçek filin ne olduğunu herkes görsün diye, ben ışıkları yaktım...
Ama bazı gözlerin ışığa alışması biraz zaman alacak gibi...
:)
Sevgiler, selamlar.
👏👏👏👏👍👍👍👍👍☕️
Teşekkür ederim.
@@YachtmasterMuratErensoy hocam. Asıl biz teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık. SAYGILAR.🙏
Kendinizi kuzey kardinali haline sokmayın..Çok yaşayın emi Murat Bey😊
Salağın biri kıçından bişey uyduruyor;
bi çakar lamba bulup gece teknesine asıyor. Bir hafta sonra herkesi çakar lamba asmış görüyoruz...
:)
Aynı durum, Kıçtan kıyıya bağlanmış teknelerin demir feneri yakmasında da geçerli...
Gördüğümüz yanlışları tekrarlamayalım.
Sevgiler, selamlar.
Tehlike yaratması yanında gece güverteye çıkıp yıldızların altında oturmak isterken sürekli çakan deli işi bir ışık.. Gerçekten hem yanlış hem bizim gibilere haksızlık..Ağzınıza emeğinize sağlık..
.....
.....
….
.....