Onnittelut, wau! Kuinka pitkään suunnittelet mennä? Vai onko sama kuin minulla, kun menee kehon kuuntelulla tunnista toiseen ei koskaan tiedä, kauanko on tulossa päiviä :) Kysymys sinulle, oletko huomannut saman, että vesipaastot helpottuvat huomattavasti kerrasta toiseen. Keho ikään kuin oppii, että jaahas tämä on tämä syömätön kausi ja lähdenpä tästä siis tonne puhdistushommiin, morjesta...
@@KirsiSaloRUclips oman fiiliksen mukaan tosiaan! Viikko on kuitenkin tavoite, miksei pidempäänkin kun vararavintoa löytyy reilustikin 😀 päivä kerrallaan 💓
@@KirsiSaloRUclips olen muuten huomannut! Tämä on ollut käsittämättömän helppoa tälläkertaa, ainoastaan lievä närästys ollut vaivana, nälän tunnetta ei ole juurikaan ollut! Eikä ollut sitä sellaista ekojen päivien tuskaista nälkää mitä oli ekalla ja toisella vesipaastolla 😊
@@mikaelaisosalo7060 Ihana ajatella, että keho on oppinut ottamaan tehokkaaseen käyttöön uuden ravinnelähteen, rasvan. Ja tässä tapauksessa popsii sitä omasta kehosta. Mutta se toimii silloinkin, kun ei paastoa. Rasva on parasta ravintoa esimerkiksi juuri aivoille, mutta niin kauan kuin elimistössä on glukoosia saatavana suurin määrin, se ottaa sen koska se on saatavissa helpommin. Paljon paastonneet sanovatkin, että on huippua elää silleen, ettei oikeastaan koskaan tule kummoinen nälkä. Kroppa oppii ottamaan joustavasti energian sieltä missä sitä on. Kyllä ihmisen keho on viisas, kun lakkaamme kiusaamasta ja hiljentämästä sitä 😊
Kiitos Kirsi tästä!!! Olen juuri suunnittelemassa paastoa kaverin kanssa! :) -Laitatko mitään veteen, vesipasston aikana? Esim. citruuna viipale, molkosan-hera-valmiste? - Oletko juonut Molkosan hera-valmistetta? Esim. paaston jälkeen? - Mitkä "binder" tuotteita (aktiivihiiltä) suosittelet joita voi ostaa Suomesta (esim. Ruohonjuuresta)?
Moikka! Osuvia kysymyksiä, vastailen parhaani mukaan! Ja kiva, että teette kimpassa paastoa, se on parasta! En laita veteen mitään, missä on edes haiskahdus kaloreista. Tämä siksi, että omien paastojen tavoitteena on tosiaan se autofagia. Se reagoi kaloreihin ja erityisesti proteiiniin. Jos maksimaalinen ja optimoitu autofagia ei ole niin tärkeä, niin muutama pisara sitruunaa tai vaikka omenaviinietikkaa varmasti menee siellä vedessä hyvin ja voi jopa edesauttaa joitain paaston muita hyötyjä. Mutta puolikkaan sitruunan mehu olisi jo kaloreiltaan sen verran, että keho heräisi luulemaan, että ruokaa tulee ja paasto katkeaa. Molkosania olen ottanut vuosia sitten eli ei enää tuoreessa muistissa sen sisältö. Kannatta kaikista tuotteista aina tarkistaa sisältö. Kalorit katkaisevat paaston ja proteiinit ovat erityisesti myrkkyä autofagialle. Siksi esim savi ei katkaise paastoa, eikä hiili :) Mikä kalorimäärä katkaisee paaston merkittävällä tavalla, on tutkimuksenkin valossa vielä epäselvää, siksi varovaisuus on tarpeen. Ettei kituuttele turhaan :) En osaa suositella hiiltä Suomesta, koska käytän tuota videolla mainittua BIND -tuotetta. Se sitoo erityisen monipuolisesti myrkkyjä, joten tilailen sitä kaverin kanssa lähes jatkuvaan käyttöön silloin kun detoksaan. Hiilen kanssa muistakaa aina, että se voi sitoa myrkkyjen lisäksi itseensä myös hyödylliset ravinteet ja lisäravinteet eli mielellään kahden tunnin tauko kaikkeen muuhun sen ympärillä. Paastossa tauko luonnollisesti tulee, mutta hiilen käyttöä kannattaa jatkaa joitain päivä paaston jälkeenkin, koska ne myrkyt on kehossa liikkeellä. Savea ottaisin lisänä. Bentoniittisavea esimerkiksi. Olen lukenut, että se sitoo erityisesti hyvin homemyrkkyjä.
Kiitos informatiivisesta ja inspiroivasta videosta! Sais lisää olla tietoa vesipaastosta suomeksikin, ja toisaalta se ettei sitä ole, kertoo siitä miten uusi ja vieras asia paastoilu Suomessa vielä on. Valmistaudun itse paastoon, joka lähtee käyntiin ystäväni kanssa perjantaina. Mua ihmetyttää se, miten useissa englanninkielisissä lähteissä korostetaan lihasta luopumista ennen paastoa sen vaikean sulavuuden vuoksi ja tällä videolla sitä suositellaan (luomuna). Sehän ON kropalle vaikeasti sulavaa samoin kuin proteiini yleensä. Haluatko selventää tätä? Samoin oon lukenut, että paastoon valmistautuminen on hyvä aloittaa keventämällä, pätkäpaastoilla, mehuihin siirtymisellä, vähän kuin paastoon hiljalleen laskeutuen. Näin olen tehnyt ja olo on jo nyt heikko. Siirryn iloiten tankkaamaan kroppaani, mutta mietin tekeekö se taas hallaa alkupäiville, jos kroppa "tottuu" taas ruokaan?
Hei Jenna! Hyvä pointti ja kiitos että saan täsmentää asiaa kysymyksesi ansiosta. Tuo lihan syöminen liittynee puheeseeni ketogeenisesta ruokavaliosta, jossa vältetään hiilareita. Terveellisessä versiossa ketogeenista ruokavaliota, jota itse noudatan yleensä, lihan määrä on edelleen hyvin pieni. En itse syö lihaa kuin ehkä kerran viikkoon. Tarvittavat aika pienet määrät proteiinia kertyvät ihan kasviperäisistä tuotteista + esim kananmunista. Syön siis paljon terveellistä rasvaa (oliiveja, myös öljynä, avokadoja, macadamia -pähkinöitä, niittyvoita, gheetä, kookosöljyä, erilaisia pähkinävoita ilman sokeria, chiaa, kalaöljyä jne) ja kananmunia sekä ISOJA määriä (vähähiilarista) vihreetä ja juuresta. Tuolla setillä pystyy jo laskeutumaan paastoon, vaikka paasto alkaisi "vahingossa" kuten itsellä tuppaa käymään, kun menen ihan kehon kuuntelun mukaan. Yksi päivä se vaan lakkaa syömästä. Kuten mainitset hyvin, en laskeudu paastoon syömällä lihaa muutamiin päiviin ennen, mutta se tulee ihan luonnostaan itselle, koska en sitä lihaa (hirvi, peura) syö kuin harvoin muutenkin. Mainitsit heikosta olosta. Tuo rasvan syöminen on ihan hyvä idea ennen paastoa, niin se heikkous ei iske helpolla. Ja jos noudattaa tuollaista mainitsemaani ruokavaliota, niin kroppa on jo sinut peruselossa käyttämään myös paljon rasvaa polttoaineena normaalin ainaisen glukoosin sijaan. Silloin siirtyminen paastossa oman rasvan polttoon kropan glukoosivarastojen loppuessa sujuu nopeammin ja väsymystä ei ehdi tulla samassa määrin.
Kiitos videosta. Neljäs vesipaasto päivä menossa. Pientä väsymystä, mutta muuten kaikin puolin hyvä olo. Netistä sattui silmään, että vesipaastolla ei pitäisi pestä hampaita. Tämä siksi, että syljen koostumus muuttuu ja pesu voisi rikkoa kiillettä. Onkohan tässä perää?
No onpa erikoinen info! Mutta ei yhtään mahdoton siis. Jos taas ajatellaan sitä luolamiestä niin ruuattomana aikana sinne suuhun ei tosiaan tullut mitään hankausta. Eli siinä mielessä luonnollinen ajatus on olla kiusaamatta niitä hampaita paaston aikana. Mutta. Kuten varmaan 4. päivän paastossa jo tunnistat hyvin, hampaiden pesu on jotain mikä todella kutsuu paaston aikana 😊 Hengitys haisee aika myrkylliseltä. Pesen itse useammankin kerran päivässä. Kommentistasi viisastuneena aion ainakin pitää huolta, että en hankaa liikaa, hellästi. Teen normisti myös oil pullingia, mutta paastossa ei sitäkään viitsi, kun kookosöljystä voi päätyä kiertoon kaloreita. Kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi ja paljon tsemppiä paaston jatkoon!
@@KirsiSaloRUclips Kiitos vastauksesta. Kumma kyllä, en ole huomannut itselläni pahanhajuista hengitystä, eikä mieskään ole valittanut :) Olenkin ollut viikonlopun pesemättä hampaita, huomenna ennen töihin menoa pesen kyllä. Tsemppiä kaikille paastoajille!
@@matleenapekkanen8596 Onnekas sinä 😀 Kaivoin vähän tietoa tuosta aiheesta, se tunnetaan myös ihastuttavalla nimellä Keto breath 😀 Eli alkaa siinä vaiheessa, kun rasva alkaa palaa tehokkaasti. Mutta kohdallasi ei tietenkään tarkoita, etteikö rasva jo palaisi, vaikka tuo hengitys ei sitä tuokaan esille. Jos on 4 päivää vedellä, rasva palaa varmasti 😀 Kehosi ketoaineiden määrä voi olla erilainen, jopa optimaalisempi ja olet ehkä tosi hyvin nesteytynyt. Nythän sinulla on siellä jo ties kuinka mones päivä menossa! Tsemppiä tosiaan!! "The silver lining to keto breath is that it means you’re actually in ketosis. There are three main reasons why your breath may be a little funky on a ketogenic diet: 1. Acetone is produced as a ketone and extra ketones need to leave your body. 2. Ammonia generated via protein digestion also needs to bounce. 3. Dehydration causing dry mouth compounds halitosis and keto breath.
Mua kiinnostaa tämä paasto kovasti. On jatkuvasti joku tulehdustila päällä mms psoriasis. Mutta..mitenkä sopii luontaisesti alipainoiselle? Ja kun on pieniä lapsia, niin vetääkö alkuun energiat niin minimiin ettei pysty sohvalta nousta?
Pystytkö nostamaan painoa? Painon nostaminen on ollut hankalaa itsellekin, mutta nykyään sekin onnistuu, kun tankkaan rasvapitoisia ruokia paastojen välissä. Ja siis todellakin hyviä rasvoja, kuten avokadoja, pähkinöitä, laatujuustoja ja -voita, gheetä. Ja välillä on päiviä, jolloin vedän hiilarikuuria. Sekin tekee hyvää keholle. Tutkimusten mukaan erilaisten diettien vaihtelu edistää terveyttä, kunhan valtaosa ajasta on terveellistä ruokailutottumusta, kuten esimerkiksi jokin muoto ketogeenisestä ruokavaliosta. Vaihtelun vuoksi on siis hyvä myös tankata satunnaisesti hiilareitakin ja niistähän niitä kiloja tulee. Italian lomalla söin nautinnolla pizzaa ja pastaa ja jäätelöä. Kun saan pari lisäkiloa, voin taas paastota. Syön siis paastotakseni, kun yleensä paastotaan, jotta voi mässätä :D Lisäksi, lyhyissä paastoissa paino ei paljoa ehdi tippumaan. Jos pidempi paasto on haaste painon kannalta, hyvä vaihtoehto on tähdätä esimerkiksi 24 tunnin paastoon kerran viikossa. Tai laajentaa sitä 48 tuntiin kerran pari kuussa, jos paino antaa periksi.
Energiatasot todennnäköisesti vähän tippuvat, mutta pidemmässä paastossa merkittävämmin vain ekan päivän, parin aikana. Se, miten rankka paasto on, riippuu juurikin siitä, millaista ruokavaliota noudatat normaalisti. Mitä enemmän ruokavaliossasi on hiilareita (pastaa, perunaa, leipää, mysliä, hedelmiä, herkkuja..), sitä enemmän kehosi kiukuttelee, kun sen pitäisi siirtyä ottamaan energia paaston aikana oman kehon rasvasta. Jos taas syöt vähähiilarista tai jopa ketogeenistä ruokaa, kroppa on jo täysin ok vaihtamaan paaston aikana nopsasti glukoosista rasvaan. Silloin suuria romahduksia ei tule. Tällä hetkellä vastatessani olen juuri lopettanut 48 tunnin minipaaston. Sen aikana tein normaalisti töitä, siivosin kotona, leikkasin nurmikot ja siirsin pihalaatat uusille paikoille ja kokkasin sujuvasti lapsille ruuat (kuolaten vieressä..). Eli itsellä energiataso on korkea, vaikkakin ehkä 15% normaalia matalampi. Jos pystyt pyytämään apua paastopäiville, se olisi hyvä. Jotta ehtisit nukkumaan hyvin ja myös makoilemaan päivälläkin vähän enemmän kuin normaalisti. Omenaviinietikan (1 rkl veteen) juominen pitää nälän tunnetta pois, jos sellainen kriisi iskee. Toivottavasti näistä vastauksista oli apua! Tsemppiä, jos päätät kokeilla, suosittelen!
Itseasiassa viimeaikoina jäänyt pullat ja pastat vähemmälle mikä näkyy ihossa hyvällä tavalla. En ole koskaan kieltänyt itseltäni mitään ruoka-aineita mutta karkkia yms ei juuri mene. Teollinen maku ei ole mun juttu. Pitsalla ja pastalla saan kyllä muutaman kilon jos en juuri liiku, mutta se vaatii tosiaan lasten hoitajan apua 🤗 Olen luonnostaan ollut välillä tosi vähällä ravinnolla ja sitten tankannut urakalla. Kroppa vaan toimii niin ja siksi uskonkin tähän paastoiluun. Ajattelen että on ihmiselle luontaista paastota välillä. Tämä pikaruoka ja pursuavat hyllyt ovat kuitenkin suhteellisen uusi juttu johon me ihmiset emme ole tottuneet. Kiitos vinkeistä ♥️ Aloittelen pikkuhiljaa ja tulen sitten kertomaan miten kävi 😌
@@KirsiSaloRUclips mielenkiintoista ! Tee joskus kokemusasiantuntijan video ketogeenisesta ja miten toteutat sitä. Tämä paastovideo olis superhyvä ja aion toteuttaa. Harkitsen ketogeeniselle lähtöä mutta joku tökkii ainakin vielä... Ehkä se täysi ehdottomuus ? On itselle epäselvää, onko turvallista välillä lipsua ketotilasta. Vai meneekö kroppa sekaisin. Olisi kiva kuulla sinun kokemuksiasi asiasta.
Tällä hetkellä päivä nro 4 menossa, hyvin sujuu 💓 tämä on kolmas vesipaastoni! Kiitos paljon videosta, tsemppasi mukavasti jatkoon 💓
Onnittelut, wau! Kuinka pitkään suunnittelet mennä? Vai onko sama kuin minulla, kun menee kehon kuuntelulla tunnista toiseen ei koskaan tiedä, kauanko on tulossa päiviä :) Kysymys sinulle, oletko huomannut saman, että vesipaastot helpottuvat huomattavasti kerrasta toiseen. Keho ikään kuin oppii, että jaahas tämä on tämä syömätön kausi ja lähdenpä tästä siis tonne puhdistushommiin, morjesta...
@@KirsiSaloRUclips oman fiiliksen mukaan tosiaan! Viikko on kuitenkin tavoite, miksei pidempäänkin kun vararavintoa löytyy reilustikin 😀 päivä kerrallaan 💓
@@KirsiSaloRUclips olen muuten huomannut! Tämä on ollut käsittämättömän helppoa tälläkertaa, ainoastaan lievä närästys ollut vaivana, nälän tunnetta ei ole juurikaan ollut! Eikä ollut sitä sellaista ekojen päivien tuskaista nälkää mitä oli ekalla ja toisella vesipaastolla 😊
@@mikaelaisosalo7060 Ihana ajatella, että keho on oppinut ottamaan tehokkaaseen käyttöön uuden ravinnelähteen, rasvan. Ja tässä tapauksessa popsii sitä omasta kehosta. Mutta se toimii silloinkin, kun ei paastoa. Rasva on parasta ravintoa esimerkiksi juuri aivoille, mutta niin kauan kuin elimistössä on glukoosia saatavana suurin määrin, se ottaa sen koska se on saatavissa helpommin. Paljon paastonneet sanovatkin, että on huippua elää silleen, ettei oikeastaan koskaan tule kummoinen nälkä. Kroppa oppii ottamaan joustavasti energian sieltä missä sitä on. Kyllä ihmisen keho on viisas, kun lakkaamme kiusaamasta ja hiljentämästä sitä 😊
@@KirsiSaloRUclips Nimenomaan! 🤩 Kyl keho on viisas 💓
Kiitos Kirsi tästä!!! Olen juuri suunnittelemassa paastoa kaverin kanssa! :)
-Laitatko mitään veteen, vesipasston aikana? Esim. citruuna viipale, molkosan-hera-valmiste?
- Oletko juonut Molkosan hera-valmistetta? Esim. paaston jälkeen?
- Mitkä "binder" tuotteita (aktiivihiiltä) suosittelet joita voi ostaa Suomesta (esim. Ruohonjuuresta)?
Moikka! Osuvia kysymyksiä, vastailen parhaani mukaan! Ja kiva, että teette kimpassa paastoa, se on parasta! En laita veteen mitään, missä on edes haiskahdus kaloreista. Tämä siksi, että omien paastojen tavoitteena on tosiaan se autofagia. Se reagoi kaloreihin ja erityisesti proteiiniin. Jos maksimaalinen ja optimoitu autofagia ei ole niin tärkeä, niin muutama pisara sitruunaa tai vaikka omenaviinietikkaa varmasti menee siellä vedessä hyvin ja voi jopa edesauttaa joitain paaston muita hyötyjä. Mutta puolikkaan sitruunan mehu olisi jo kaloreiltaan sen verran, että keho heräisi luulemaan, että ruokaa tulee ja paasto katkeaa. Molkosania olen ottanut vuosia sitten eli ei enää tuoreessa muistissa sen sisältö. Kannatta kaikista tuotteista aina tarkistaa sisältö. Kalorit katkaisevat paaston ja proteiinit ovat erityisesti myrkkyä autofagialle. Siksi esim savi ei katkaise paastoa, eikä hiili :) Mikä kalorimäärä katkaisee paaston merkittävällä tavalla, on tutkimuksenkin valossa vielä epäselvää, siksi varovaisuus on tarpeen. Ettei kituuttele turhaan :) En osaa suositella hiiltä Suomesta, koska käytän tuota videolla mainittua BIND -tuotetta. Se sitoo erityisen monipuolisesti myrkkyjä, joten tilailen sitä kaverin kanssa lähes jatkuvaan käyttöön silloin kun detoksaan. Hiilen kanssa muistakaa aina, että se voi sitoa myrkkyjen lisäksi itseensä myös hyödylliset ravinteet ja lisäravinteet eli mielellään kahden tunnin tauko kaikkeen muuhun sen ympärillä. Paastossa tauko luonnollisesti tulee, mutta hiilen käyttöä kannattaa jatkaa joitain päivä paaston jälkeenkin, koska ne myrkyt on kehossa liikkeellä. Savea ottaisin lisänä. Bentoniittisavea esimerkiksi. Olen lukenut, että se sitoo erityisesti hyvin homemyrkkyjä.
Kiitos informatiivisesta ja inspiroivasta videosta! Sais lisää olla tietoa vesipaastosta suomeksikin, ja toisaalta se ettei sitä ole, kertoo siitä miten uusi ja vieras asia paastoilu Suomessa vielä on.
Valmistaudun itse paastoon, joka lähtee käyntiin ystäväni kanssa perjantaina. Mua ihmetyttää se, miten useissa englanninkielisissä lähteissä korostetaan lihasta luopumista ennen paastoa sen vaikean sulavuuden vuoksi ja tällä videolla sitä suositellaan (luomuna). Sehän ON kropalle vaikeasti sulavaa samoin kuin proteiini yleensä. Haluatko selventää tätä?
Samoin oon lukenut, että paastoon valmistautuminen on hyvä aloittaa keventämällä, pätkäpaastoilla, mehuihin siirtymisellä, vähän kuin paastoon hiljalleen laskeutuen. Näin olen tehnyt ja olo on jo nyt heikko. Siirryn iloiten tankkaamaan kroppaani, mutta mietin tekeekö se taas hallaa alkupäiville, jos kroppa "tottuu" taas ruokaan?
Hei Jenna! Hyvä pointti ja kiitos että saan täsmentää asiaa kysymyksesi ansiosta. Tuo lihan syöminen liittynee puheeseeni ketogeenisesta ruokavaliosta, jossa vältetään hiilareita. Terveellisessä versiossa ketogeenista ruokavaliota, jota itse noudatan yleensä, lihan määrä on edelleen hyvin pieni. En itse syö lihaa kuin ehkä kerran viikkoon. Tarvittavat aika pienet määrät proteiinia kertyvät ihan kasviperäisistä tuotteista + esim kananmunista. Syön siis paljon terveellistä rasvaa (oliiveja, myös öljynä, avokadoja, macadamia -pähkinöitä, niittyvoita, gheetä, kookosöljyä, erilaisia pähkinävoita ilman sokeria, chiaa, kalaöljyä jne) ja kananmunia sekä ISOJA määriä (vähähiilarista) vihreetä ja juuresta. Tuolla setillä pystyy jo laskeutumaan paastoon, vaikka paasto alkaisi "vahingossa" kuten itsellä tuppaa käymään, kun menen ihan kehon kuuntelun mukaan. Yksi päivä se vaan lakkaa syömästä. Kuten mainitset hyvin, en laskeudu paastoon syömällä lihaa muutamiin päiviin ennen, mutta se tulee ihan luonnostaan itselle, koska en sitä lihaa (hirvi, peura) syö kuin harvoin muutenkin. Mainitsit heikosta olosta. Tuo rasvan syöminen on ihan hyvä idea ennen paastoa, niin se heikkous ei iske helpolla. Ja jos noudattaa tuollaista mainitsemaani ruokavaliota, niin kroppa on jo sinut peruselossa käyttämään myös paljon rasvaa polttoaineena normaalin ainaisen glukoosin sijaan. Silloin siirtyminen paastossa oman rasvan polttoon kropan glukoosivarastojen loppuessa sujuu nopeammin ja väsymystä ei ehdi tulla samassa määrin.
Itellä vesipaasto autto iho-ongelmiin ☺
Samaten! Juuri tässä ihastelen, miten iholääkärin ekseemaksi määrittelemät iho-ongelmat on vihdoin kadonneet.
Monet Kristityt Paastoavat Hengellisessa mielessa toisten ihmisten puolesta samalla Rukousta mukana ja kolmas, etta se on myos terveellista.
Hyvä video pitää varmaan testaa. 😉
Hyvä, jos aukeni :) Kerro, jos alkaa kurnimaan... 😉
Kiitos videosta. Neljäs vesipaasto päivä menossa. Pientä väsymystä, mutta muuten kaikin puolin hyvä olo. Netistä sattui silmään, että vesipaastolla ei pitäisi pestä hampaita. Tämä siksi, että syljen koostumus muuttuu ja pesu voisi rikkoa kiillettä. Onkohan tässä perää?
No onpa erikoinen info! Mutta ei yhtään mahdoton siis. Jos taas ajatellaan sitä luolamiestä niin ruuattomana aikana sinne suuhun ei tosiaan tullut mitään hankausta. Eli siinä mielessä luonnollinen ajatus on olla kiusaamatta niitä hampaita paaston aikana. Mutta. Kuten varmaan 4. päivän paastossa jo tunnistat hyvin, hampaiden pesu on jotain mikä todella kutsuu paaston aikana 😊 Hengitys haisee aika myrkylliseltä. Pesen itse useammankin kerran päivässä. Kommentistasi viisastuneena aion ainakin pitää huolta, että en hankaa liikaa, hellästi. Teen normisti myös oil pullingia, mutta paastossa ei sitäkään viitsi, kun kookosöljystä voi päätyä kiertoon kaloreita. Kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi ja paljon tsemppiä paaston jatkoon!
@@KirsiSaloRUclips Kiitos vastauksesta. Kumma kyllä, en ole huomannut itselläni pahanhajuista hengitystä, eikä mieskään ole valittanut :) Olenkin ollut viikonlopun pesemättä hampaita, huomenna ennen töihin menoa pesen kyllä. Tsemppiä kaikille paastoajille!
@@matleenapekkanen8596 Onnekas sinä 😀 Kaivoin vähän tietoa tuosta aiheesta, se tunnetaan myös ihastuttavalla nimellä Keto breath 😀 Eli alkaa siinä vaiheessa, kun rasva alkaa palaa tehokkaasti. Mutta kohdallasi ei tietenkään tarkoita, etteikö rasva jo palaisi, vaikka tuo hengitys ei sitä tuokaan esille. Jos on 4 päivää vedellä, rasva palaa varmasti 😀 Kehosi ketoaineiden määrä voi olla erilainen, jopa optimaalisempi ja olet ehkä tosi hyvin nesteytynyt. Nythän sinulla on siellä jo ties kuinka mones päivä menossa! Tsemppiä tosiaan!! "The silver lining to keto breath is that it means you’re actually in ketosis.
There are three main reasons why your breath may be a little funky on a ketogenic diet:
1. Acetone is produced as a ketone and extra ketones need to leave your body.
2. Ammonia generated via protein digestion also needs to bounce.
3. Dehydration causing dry mouth compounds halitosis and keto breath.
Mua kiinnostaa tämä paasto kovasti. On jatkuvasti joku tulehdustila päällä mms psoriasis.
Mutta..mitenkä sopii luontaisesti alipainoiselle? Ja kun on pieniä lapsia, niin vetääkö alkuun energiat niin minimiin ettei pysty sohvalta nousta?
Pystytkö nostamaan painoa? Painon nostaminen on ollut hankalaa itsellekin, mutta nykyään sekin onnistuu, kun tankkaan rasvapitoisia ruokia paastojen välissä. Ja siis todellakin hyviä rasvoja, kuten avokadoja, pähkinöitä, laatujuustoja ja -voita, gheetä. Ja välillä on päiviä, jolloin vedän hiilarikuuria. Sekin tekee hyvää keholle. Tutkimusten mukaan erilaisten diettien vaihtelu edistää terveyttä, kunhan valtaosa ajasta on terveellistä ruokailutottumusta, kuten esimerkiksi jokin muoto ketogeenisestä ruokavaliosta. Vaihtelun vuoksi on siis hyvä myös tankata satunnaisesti hiilareitakin ja niistähän niitä kiloja tulee. Italian lomalla söin nautinnolla pizzaa ja pastaa ja jäätelöä. Kun saan pari lisäkiloa, voin taas paastota. Syön siis paastotakseni, kun yleensä paastotaan, jotta voi mässätä :D Lisäksi, lyhyissä paastoissa paino ei paljoa ehdi tippumaan. Jos pidempi paasto on haaste painon kannalta, hyvä vaihtoehto on tähdätä esimerkiksi 24 tunnin paastoon kerran viikossa. Tai laajentaa sitä 48 tuntiin kerran pari kuussa, jos paino antaa periksi.
Energiatasot todennnäköisesti vähän tippuvat, mutta pidemmässä paastossa merkittävämmin vain ekan päivän, parin aikana. Se, miten rankka paasto on, riippuu juurikin siitä, millaista ruokavaliota noudatat normaalisti. Mitä enemmän ruokavaliossasi on hiilareita (pastaa, perunaa, leipää, mysliä, hedelmiä, herkkuja..), sitä enemmän kehosi kiukuttelee, kun sen pitäisi siirtyä ottamaan energia paaston aikana oman kehon rasvasta. Jos taas syöt vähähiilarista tai jopa ketogeenistä ruokaa, kroppa on jo täysin ok vaihtamaan paaston aikana nopsasti glukoosista rasvaan. Silloin suuria romahduksia ei tule. Tällä hetkellä vastatessani olen juuri lopettanut 48 tunnin minipaaston. Sen aikana tein normaalisti töitä, siivosin kotona, leikkasin nurmikot ja siirsin pihalaatat uusille paikoille ja kokkasin sujuvasti lapsille ruuat (kuolaten vieressä..). Eli itsellä energiataso on korkea, vaikkakin ehkä 15% normaalia matalampi. Jos pystyt pyytämään apua paastopäiville, se olisi hyvä. Jotta ehtisit nukkumaan hyvin ja myös makoilemaan päivälläkin vähän enemmän kuin normaalisti. Omenaviinietikan (1 rkl veteen) juominen pitää nälän tunnetta pois, jos sellainen kriisi iskee. Toivottavasti näistä vastauksista oli apua! Tsemppiä, jos päätät kokeilla, suosittelen!
Itseasiassa viimeaikoina jäänyt pullat ja pastat vähemmälle mikä näkyy ihossa hyvällä tavalla. En ole koskaan kieltänyt itseltäni mitään ruoka-aineita mutta karkkia yms ei juuri mene. Teollinen maku ei ole mun juttu. Pitsalla ja pastalla saan kyllä muutaman kilon jos en juuri liiku, mutta se vaatii tosiaan lasten hoitajan apua 🤗 Olen luonnostaan ollut välillä tosi vähällä ravinnolla ja sitten tankannut urakalla. Kroppa vaan toimii niin ja siksi uskonkin tähän paastoiluun.
Ajattelen että on ihmiselle luontaista paastota välillä. Tämä pikaruoka ja pursuavat hyllyt ovat kuitenkin suhteellisen uusi juttu johon me ihmiset emme ole tottuneet.
Kiitos vinkeistä ♥️ Aloittelen pikkuhiljaa ja tulen sitten kertomaan miten kävi 😌
@@KirsiSaloRUclips mielenkiintoista ! Tee joskus kokemusasiantuntijan video ketogeenisesta ja miten toteutat sitä. Tämä paastovideo olis superhyvä ja aion toteuttaa. Harkitsen ketogeeniselle lähtöä mutta joku tökkii ainakin vielä... Ehkä se täysi ehdottomuus ? On itselle epäselvää, onko turvallista välillä lipsua ketotilasta. Vai meneekö kroppa sekaisin. Olisi kiva kuulla sinun kokemuksiasi asiasta.