Adaptarea generatorului electric, prin transformator.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 окт 2024
  • НаукаНаука

Комментарии • 20

  • @VladucuMarin
    @VladucuMarin 10 месяцев назад +1

    Mulțumesc pentru informații

  • @petricapopitanu160
    @petricapopitanu160 Год назад

    Mulțumesc pentru explicații

  • @marianpanait7926
    @marianpanait7926 Год назад

    Multumim petru ce faci cred ca ne sunt utile

    • @nelute5
      @nelute5  Год назад

      Și eu mulțumesc, și mă bucur că vă e util !

  • @danield9708
    @danield9708 Год назад +7

    Concluzia: esti un om de valoare,,,Am mai multa incredere in fizica ta decit in cea a unuia care a terminat o facultate de fizica.. De pe bancile scolii iese doar un fel de idioti care ii ajuta pe cei putrezi de bogati sa devina si mai bogati iar restul lumii din sclavi controlati si umiliti in si mai sclavi… Problemele umanitatii le vor rezolva tot oameni cu suflet si farà multa scoala (indoctrinare). Si eu ma chinui sa fac un perpetuum mobile excentric,,si nu prea reusesc sa i dau de capat… Mergi omule inainte pe strada ta si nu asculta parerile nimanui , in special a celor care se dau in spectacol cu fizica lor,,, Ei habar nu au ca tabela de Mendeleev nu e completa,,fizica,chimia si in general toata stiinta ne a fost facuta pe un program de calculator si asta ca sa ne tina de 2 milenii in sclavie. Din partea mea ai mult respect si admiratie!

    • @nelute5
      @nelute5  Год назад +1

      Mulțumesc, e adevărat ce spui ! La un asemenea dispozitiv am făcut și eu câteva desene și ceva estimări , urmând să încep construcția lui în scurt timp. Spun de mult timp că, soluția stă în ceva oscilant, în vibrație , prin încărcare și descărcare a energiei , fie create , fie acumulate. În varianta mecanică , volantul, iar în cea combinată cu electronica, a condensatorului. Am început eu în unul din filme, dar m-am oprit din cauza unor lipsuri. Dacă vrei să colaborăm, poate-l faci mai repede, sau chiar soluția să fie la mine, la dispozitivul tău , dă-mi mesaj pe nelute@yahoo.com. Deci, ia exemplul concasorului, sau a motorului cu combustie internă, modul în care volanta lucrează. O volantă antrenată continuu, nu e decât un mare consumator de energie, folosind doar la preluarea unor șocuri, nicidecum cum se demonstrează la cei cu papucii prin nisip ! Am mai spus-o dacă ai nimerit exemplele, despre autoturismul considerat un volant. La masa lui plus cinci nebuni în el, ca să plece îi trebuie multă energie, dată de raporturile de transmisie din cutie și grup, care e de 1/16 la plecare, deși motorul e același, ajuns în viteza a IV-a are atâta inerție numai cu un raport de 1/4 (al grupului conic) , de a menține viteza, ba chiar cu mai puțină energie de la motor. Cum apare panta (sarcina pe generatorul antrenat de motorul electric și volant în cazul sistemelor cu care ne tot prostesc) trebuie să adăugăm energie, apeși accelerația, și dacă panta e lungă, mașina (volanta) e într-o continuă scădere a vitezei. Așa și la sistemele lor, cum am spus și-n filmul meu (chiar dacă nu era un ansamblu corect antrenat), orice bec adăugat pe generator, sarcina lui se va revărsa pe motor, nu pe volant. Când motorul nu va mai putea duce sarcina, împreună cu volanta se va opune total motorului, până ia foc ! Antrenând volanta în împulsuri, totul e diferit.

  • @adi123q
    @adi123q Год назад +3

    Ceva asemanator foloseam la alternatorul masinii acum 25 de ani cind mergeam pe girla😂😂😂

  • @ioanconstantin5251
    @ioanconstantin5251 Месяц назад

    Salut,ai probat acestia cu volanta cu arcuri?ce parere ai de ideie?

  • @TheLuxten
    @TheLuxten Год назад

    merge si cu motor de howeboard de 36v

  • @CiobanusorinflorinMr
    @CiobanusorinflorinMr Год назад

    Daca ai 2trasformatoare identice cu aceaşi parametri electrici ex trafo 1 220ca -12vca trafo 220ca12ca legat primarul la 220ca secundarul legat la 12v ca la celălat secundar trafo 2 12vca să nu te aştepti că vei opţin în secundarul de la trafo 2 tot 220vca pentru că ai pierderi de 2 ori din trasformatoare, şi vei avea 180v ca 50hz, asta e valabil şi la trafo al tău ala mare de 50v în secundar, are pierderi, dar le poţi compensa daca bobina de 220v are prize mai multe ex ,se poate alimenta la 245v, şi acolo va scoate 220v,sper că m-am făcut înţelesx😏

    • @geoelectronica
      @geoelectronica Год назад

      Eu am inteles ce supui, are logica. Dar pierderi de putere tot vor fi. Adica, avem pierderi pe un fir mai lung, in cazul a doua cuplaje magnetice...avem la greu.

    • @nelute5
      @nelute5  Год назад

      Corect, dar pierderile în tensiune sunt neglijabile, aproape neobservate în gol ! Numai adăugând sarcină, scăderea tensiunii va fi proporțională cu mărimea sarcinii. Și eu dacă măsuram în gol la traful mare, poate aveam peste tensiunea din rețea, dar cu becul conectat a scăzut, pentru că atât a putut bormașina (becul ar fi fost neglijabil pentru mărimea lui). Eu nu tensiunile am vrut să le scot în evidență, ci libertatea de antrenare a generatorului cu aceeași bormașină și sarcină, dar pe bobine diferite (secundarele celor două transformatoare, care au devenit primare aici). Deci, pierderile sunt în putere, dependente de mai mulți factori, pe care cred că-i știi ! Mulțumesc de precizări și comunicare !

    • @nelute5
      @nelute5  Год назад

      @@geoelectronica, el s-a referit la pierderile cele mai importante, cele de transformare, pierderile prin miezul magnetic, care diferă de la cadru pătrat la tor. Prin sârmă se mai poate reduce dar prin miez mai greu.

    • @geoelectronica
      @geoelectronica Год назад

      @@nelute5 Da, aveti dreptate. Exista si trafuri de calitate, bobinate strans si cu precizie mare care au pierderi destul de mici la 50Hz.

    • @nelute5
      @nelute5  Год назад

      @@geoelectronica , da, și cu miezuri de calitate, parcă permaloi !

  • @mariushcm1790
    @mariushcm1790 Год назад

    Salut ce parere ai de sistemul facut in linkul de mai jos Imi pare cosmetizat dar are si un transformator ca al tau legat ruclips.net/video/jadJR5S9NiE/видео.html

    • @nelute5
      @nelute5  Год назад +1

      Nu știu ce să spun, dar nu prea e credibil, mai ales cu acei magneți mici. E același cu țeapa dată cu alternatorul care scotea 10kW !

    • @nelute5
      @nelute5  Год назад +1

      Nu poate funcționa din mai multe motive: ca să fie o sinusoidă corectă, magneții trebuia să aibă lățimea egală cu distanța dintre ei, trebuiau să fie mult mai mari pentru a produce ce arată el, apoi miezurile transformatoarelor și bobinele sunt de 2kW fiecare, puse-n paralel două câte două ar fi două grupe de 4kW, și nu zic că n-ar fi rezistat așa ce-a montat el pe ele, dar ar fi scăzut tensiunea puțin sau mai mult, încălzindu-se bobinele într-un timp nu prea lung. La cum a pus el magneții, are doar niște pulsații rare în comparație cu trecerea sinusoidei prin zero, iar distanța dintre vârfurile sinusoidei fiind foarte mare , amplitudinea va fi foarte mică, deci și curent aproape nul. Vrăjeala cu argintul, e o invenție de om prost (zic eu), pentru că argintul e doar conductor electric bun, nu și magnetic, iar aici nu e prea mare nevoie de vre-o influență a corpului rotorului, sau a masei lui, decât ca volant, unde distanța între magneți favorizează eficiența rotorului ca volant, lucrează în impulsuri. Se încarcă de la motor pe distanța mare dintre magneți și se descarcă instantaneu pe lățimea mică a magnetului ajuns în dreptul bobinei, timp scurt, ceea ce face să nu simtă trecerea prin dreptul miezului bobinelor, în măsura în care le-a potrivit ca mase, comparativ cu frânarea magnetică la sarcină.

  • @0752961076
    @0752961076 Год назад +1

    Interesant

  • @ovidius2000
    @ovidius2000 Год назад +1

    stimF.BineCumSeProduceElectricitateaIndustrial:Generator-Transformator(Obligatoriu)-SiApoiConsumator.