Ca mai tot omul crescut la oras, am mers prin mai multe orase europene si nu numai. Cu mana pe inima pot sa zic ca Bucuresti este cel mai neprietenos oras cu oamenii care merg pe jos. Pornind de la dimensiunea si starea trotuarelor, trecand pe la diferenta de clasa intre sofer si pieton, si terminand cu semaforizarea si trecerile de pietoni. E frumos Bucurestiul, dar e un chin real sa mergi prin el.
De acord cu tine, dar depinde și de zonă. Madrid de exemplu are multe cartiere cu străzi înguste, dar ele sunt circulabile datorită educației celor nu parchează haotic și nu lasă mașinile pe avarii cu zecile de minute că merg să-și facă cumpărăturile, nu vezi mașini staționate pe pistele de biciclete, oricât de înguste ar fi ele. La fel și Londra, are zone cu străzi înguste, dar educația participanților la trafic este alta. La treceri nesemaforizate în București aproape că de multe ori te milogești să oprească, iar mulți o fac agresiv și aproape că opresc lângă tine.
Salut, nu sunt din București dar în clipul în care vei folosi transportul în comun aș vrea să văd cum se circulă pe Calea Călărași cu tramvaiul având în vedere că pe o anumită porțiune există doar o bandă pe sens, pe care circulă atât mașinile cât și tramvaiele și ceilalți participanți la trafic sau pe orice alta strada asemănătoare care prezintă aceeași problemă . În alta ordine de idei , mă bucur că videoclipul acesta este cu bicicleta. Mult succes în continuare Marius!
Felicitări pentru aceasta serie. Din păcate primarul cu care ai făcut un interviu nu a făcut mai nimic pentru pietoni și zero barat pentru bicicliști. Drum bun!
Eu am lucrat 6 luni in Piata Victoriei in 2017, faceam 45 de minute plecand de acasa, asteptand metroul, luand metroul si iesind fix unde era Marius. Apoi imi mai lua 12-15 minute sa ajung la America House (langa McDonalds). Era ceva incredibil....
Salut, Marius! În urmă cu câteva luni mă plimbam prin zona Doamna Ghica, mai exact pe strada Cremenița, ba chiar am făcut și o petiție pentru acea zona. Este aproape imposibil să circuli în siguranță în toată zona aia: Strada Sinaia cobori este o pantă și apoi se dezvăluie strada Cremenița, unde trotuarele sunt blocate. Dacă ai drum pe acolo...poți merge va fi distractiv. Multă baftă! P.S. De asemenea poți da o raită și prin zona Obor-Lizeanu, mai exact pe la moara lui Assan, acolo locatarii au parcările cu plată pe trotuarul din spatele blocului. Am fost un pic iritat când am văzut că nu poți circula ,,corect" pe acolo. Ceva mai târziu am ieșit în bulevard și cineva tocmai își parca mașina pe trotuarul de pe bulevard fix în fața mea. Se făcuse verde, am traversat și ce să vezi, o mașină de poliție la semafor. I-am întrebat de ce nu îl atenționează pe domnul cu mașina. Mi-au spus că: ,,păi în spatele blocului aici sunt parcări de la primărie pe trotuar" după replica asta a urmat evidentul dat din umeri și-apoi au plecat. Cam atât!
Hai salut! Am folosit trenul de la aeroportul Otopeni până la Gara de Nord. Mult mai la îndemână decât STB-ul de la aeroport, și decât taxiul. 5 lei călătoria, aproximativ 15-20 de minute ca durată. Te felicit pentru altitudinea cu care abordezi problemele traficului din București: prioritate trecere de pietoni, trotuare, timp de așteptare la trecere.Bravo !
@@raluky44 Hai sa laudam stb vai ce bun este,cand am fost in Bucuresti nici un tramvai nu a venit pe canicula...vroiam doar sa vizitez de la gara stadionul Rapid....
Prima data când am fost la București așteptam ca pieton, la un semafor. Lângă mine au ajuns niște baieti. Se face verde, eu plec, ei rămân pe loc. M-am mirat doar pana când era sa ma lovească o mașina care făcea dreapta, după am înțeles de ce nu au trecut ei. Au trecut ceva mai tarziu,pe roșu, când s-a linistit traficul
Pai daca locuiesti la Bucale trebuie sa te asiguri si cand este verde. Ai mai multe sanse sa treci in siguranta pe rosu, decat pe verde cand se forteaza semaforul.
Urmarind videoclipul asta am realizat cat de norocos sunt ca stau in Brasov.Transportul in comun nota 10, totul electric, curat.Trecerile de pietoni se respecta in 85% din cazuri( exceptie facand numere de Bucuresti, Covasna si Buzau )
Trotinetist: sunt la gropi și guri de scurgere cu grilajul pus pe paralel cu direcția de mers (la Xiaomi îți intră roata, la 10X nu). Sunt bucăți din drum lipsă (gauri dreptunghiulare 15 x 50 cm). Zona: aproape peste tot.
Super periculoasa trecerea de pietoni semaforizata (!) de la Arcul de triumf dreapta de pe Prezan pe Kiseleff , se vine cu mega viteza dinspre Charles de Gaulle catre Piata presei si este o mega aventura sa traversezi dinspre parc catre restaurantul (actual) Ograda , pe dreapta este un copac si 3 cabine de asteptare calatori statie de autobuz care mascheaza pietonii. Ar trebui demontata cabina chiar de langa copac si pus un bumper ceva la intrarea pe Kiseleff.
Circula tu în orice zona cu scuterul și să vezi ce de p..e îți vei băga în bumpere, este cea mai idioată soluție găsită și folosită fix cu curul în 99% din cazuri..
Total adevarat! Cel putin in Bucuresti semafoarele pur si simplu nu sunt optimizate/sincronizate, nici pentru pietoni si nici pentru masini. Marius, fa o incercare noaptea cu masina sa vezi pe Splai, ruland in limita legala cu 50 km/h si sa-mi spui daca sunt sau nu sincronizate (gen de la Unirii pana la Gozavesti si invers).
Clujean fiind, am fost socat cand m-am plimbat pe jos prin Bucuresti si am observat ca ATAT PIETONII CAT SI MASINILE stau la rosu cu minutele. Efectiv ne uitam unii la altii. Incredibil cata nesimtire poate incapea in cei care ar trebui sa le regleze! Bineinteles ca 90% din pietoni treceau pe rosu, la fel cum am facut si eu dupa ce m-am prins. Zona pasajului Lujerului intersectie cu bld Iuliu Maniu. Clujul are multe bube, dar ca pieton esti respectat si semafoare pentru pietoni la care sa astepti o viata nu exista.
Soluția pentru a nu se mai parca pe trotuar sunt acei stâlpișori care împiedică mașinile să urce pe trotuar. Vezi exemplu orașul Brașov. Respect pentru ca atragi atenția asupra a ceea ce nu e în regula! 👍🏻
2:45, legat de trenul acela dintre Otopeni si Gara de Nord. M-am numarat printre primii oameni care l-au folosit anul trecut, calatorind destul de mult cu avionul si initial era super ok ca si alternativa de ajuns in oras - a fost facuta multa reclama, intr-o seara am stat chiar langa Dan Barna. Pe parcurs insa, ca orice treaba de pe la noi, s-a stricat - l-am folosit ultima data acum o saptamana si pe langa faptul ca era super aglomerat (au o frecventa destul de rara, la 50min), acum mai nou se vand si bilete online/de la ghiseu cu loc - daca ai ghinionul sa te pui pe niste locuri care sunt achizitionate de altcineva, nasol, ghinion.. Modalitatea initiala de procurare era din tren, de la naș..
Te salut Marius. Daca vrei o portie buna de zguduiala cu un tramvai in bucuresti iti recomand sa iei tramvaiul de la statia obor in directia lacul tei. Mai exact tramvaiul 36 poti sa incerci sa respiri sau sa bei un pahar cu apa in timp ce mergi cu acel tramvai. Eu nu am reusit😢. Plus de asta sa nu mai zic ca acele tramvaie ex: 16,36,5 plus multe altele ce nu au statie prevazuta cu scuar, esti nevoit sa urci in ele de la un nivel foarte mic. Asta pentru cei batrani sau pentru cei ce sunt cu un carucior de copil este un adevarat chin, calvar si sa nu mai zic de “soferii” cu…ului ce nu opresc in momentul in care vad ca tramvaiul se opreste in statie sa urce oamenii (staiile fara scuar). Succes in ceea ce faci si sper ca cineva de unde trebuie sa vada si sa le si pese nu doar sa priveasca, sa dea din umeri ceea ce fac deja…. Te salut si chiar as vrea sa vad si asta prezentat in viitoarele clipuri despre bucurestiul nostru “drag”.
Ce video interesant de vazut inainte sa vin duminica la Bucuresti pentru facultate. O sa-mi placa cei 6 ani aici, deja am inceput cu dreptul prin acest video 🤣🤣
@@antonioputina6883 poate n ar trebui sa fii medic veterinar. 6 ani de facultate o sa ii termini in 2028. Deja totul e prea volatil sa astepti 6 ani pe bara doar ca sa poti munci pentru tot restul vietii. Nu incerc sa te descurajez, eu as fi vrut sa primesc si alte puncte de vedere inainte sa imi comit 6 ani din viata unei facultati. Nu o lua ca pe un atac.
Salutare, Marius! Te invit sa incerci sa ajungi din Cartierul Latin la Universitate intr-o dimineata de zi lucratoare, plecand la ora 7:30-8:00, folosind numai transportul de suprafata. Ca idee, ai de parcurs 27 de statii cu autobuzul 122. Succes!
@@bucharestbiketraffic, abia astept! Eu aici locuiesc si este un adevarat cosmar, mai ales odata cu inceperea scolilor. Din fericire, am luat exemplul tau si acum ma deplasez pe bicicleta tot timpul anului. Fac 25 de minute de aici pana la Universitate in loc de o ora si jumatate, doua.
Este oribilă zona, am stat câteva săptămâni pe prelungire la 2 stații de cartierul latin după benzinăria no name cu verde.. Era un coșmar mai ales dimineața cu Să Te Bubui uneori făceam până la intersectia cu 41 1 oră. Lucram in perioada aceea pe aeroportul Otopeni și este cea mai yuck perioadă din viața mea, de acolo în loc de SăTeBubui decent chiar și iarna in funcție de zona unde lucrezi ar fi un scuter, o trotinetă electrică pliabila(să poți intra cu ea la metrou că in SăTeBubui mai ales dimineața nu ai loc să arunci un ac, cât despre intervalele in care ajung majoritatea liniilor de autobuze, trolee nu are rost să spun inclusiv cel express care adesea din 3 linii venind din zone diferite este tombolă (sant cazuri când ajung toate 3 aproape în același timp și dupa ia și stai 30 minute plus la piața presei.. Sau iei taxiul altfel pa job..)
Salut Marius ! Pentru viitoarele videoclipuri care includ orice tip de transport iti sugerez Bulevardul Ferdinand I ( mai cu exactitate de la Foisor pana la mihai bravu).
2:45 - vezi că trenul de aeroport e cam plin, lunea trecută la 4:30 dimineaţa erau cam 50 de călători în tren, iar la aeroport pe peron erau vreo 100 de oameni care aşteptau să urce. Dar e simplu să vorbeşti din auzite sau după ce ai mers o dată şi asta la început, înainte ca trenul să devină cunoscut şi înainte să se pună opriri la Patinoar (du-te la 9 dimineaţa să vezi cum străduţa aia devine un soi de Park+Ride pentru tot Otopeniul, că nu există parcări în zonă decât la Aeroport, la 50 lei/zi) şi la Parc Mogoşoaia. 3:35 - să te uiţi şi la cum e infrastructura de troleibuz în zona aia, troleul trebuie să se înscrie pe banda 2, după care să treacă brusc în banda 4, face rondul, trece pe banda 1 unde are staţie, apoi trebuie pe banda 2 (că b1 e obligatoriu la dreapta), iar pe b1, în faţa bisericii are macazul şi după aia trebuie să treacă pe banda 4 (în practică depăşeşte coloana şi forţează b3, apoi intră peste b4 să meargă spre Drumul Sării, cum fac şi şmecherii... din 4 benzi - 3 înainte, una stânga spre Dr. Sării, se merge spre Dr. Sării pe 3 benzi şi spre Dr. Taberei pe una, una jumate dacă ai maşina mai îngustă) 12:40 - ai traversat greşit cu bicicleta, trebuia să o iei prin dreapta şi să mai stai 3 minute la semafor, chiar dacă e aiurea. Uneori sunt poliţişti acolo care dau amenzi celor care fac ce ai făcut tu 13:26 - încearcă intersecţiile de la Auchan Tricodava şi Drumul Sării cu 13 Septembrie... timpii sunt de 2min45sec în primul caz şi de 3 min în al doilea. Evident, tot ăia sunt timpii şi pentru maşini.
Un clip super interesant, nu sunt din Bucuresti dar sunt multe de schimbat oriunde. Sper toata seria asta pe care o vei face sa ia amploare in mass media si sa poti schimba ceva, ar fi super. Multa bafta!
Vin-o in Spania sa vezi ce frumos e aici cred ca 90% din treceri au rampa sau nivelul coborat cu asfaltul, adica un mega avantaj, sa nu mai vorbim cat sunt de respectati in trafic bicicletele,motociclete, 7 din 10 colturi au o mica parcare de motoare, de transportul in común (+tren) nu mai vorbim cat de placut e si avantajos. Asta inseamna investitie+educatie= Trai msi frumos si placut!
Buna seara! As avea o propunere de videoclip, precum de sa nu mergi cu stb in bucuresti. Eu frecventez cateva trasee din Bucuresti si pot zice ca indiferent de ora la care merg, raman oripilat de fiecare data (asta in autobuzele "noi" care totusi au pe timpul verii un sistem de climatizare acceptabil). Traseele principale pe care le utilizez sunt: autobuzul 178 (de la Sala Palatului pana la Complexul din Militari, adica jumatate din Bucuresti, in niciun caz de la un capat la altul) si autobuzul 105 (din cartierul Constantin Brancusi, zona Drumul Taberei pana la Piata Presei). In ambele situatii, la o ora de varf, timpul de deplasare depaseste 1 ora si se indreapta spre 1 ora jumate, iar cand traficul este eliberat, aproximativ 40 de minute. Concluzia care este? Orice moment al zilei ar fi, cei 12-13km pot fi parcursi pe bicicleta intr-un timp similar, fara inghesuiala si caldura. Si vorbim despre mers cu bicicleta in zone unde nu exista decat maxim 5% din drum pista de bicicleta. Daca ar exista totusi, cu siguranta timpii ar fi redusi. Toate cele bune!
Genul asta de content, unde subliniezi problemele de infrastructura din Bucuresti, sunt super bune! Din studiile pe care le mentionai, cel din state mi se pare oarecum surprinzator. Acolo vorbim despre dependenta de masini, prin infrastructura proasta si 0 ganduri pentru pietoni sau orice alt mijloc de transport in afara de masina. Cauta NotJustBikes de exemplu, sa vezi infrastructura pentru orice in afara de masini. Sau Lifesized City. Intr-unul din episoade vorbeste si de piata Victoriei.
La capătul de linie 14/55 unde s-a deschis recent parcarea de mașini supraetajată se afla si capatul de autobuze 103/246, te provoc Marius sa mergi cu 104 de la Mega Mall ( sau de unde vrei tu) pana la Granitului sa iei 246 sa mergi până in stația pupitrului sa o iei drept pe o stradă la intamplare ( toate duc in acelasi loc ) și să astepti 103 (efectiv astepti pe linia de cale ferată) si sa o iei in sens opus spre Metrou Republica. Eu aici locuiesc și fac asta de 10 ani de zile si crede-ma ca e o experiență unică. Mult succes si tot respectul meu.
Parcurg drumul spre muncă pe jos, 5 km dus - 5km întors. (din sectorul 6 până în centru vechi) Pe măsură ce mă apropii de centru devine din ce în ce mai plin peste tot - (cum ai arătat și tu Marius) trafic care stagnează, mașini parcate pretutindeni, băieții cu treburi care blochează benzi/treceri, vegetație haotică care "refulează" peste trotuar, clădiri, care pe zi ce trece, stau să cadă, etc. Dar chit că fac aproape 1 oră (doar într-o direcție), știu că ajung fără întârziere la muncă. Am făcut un test și cu mașina, la ora de vârf (dimineață) - Ghici ce, la fel de mult am făcut! În plus, pe jos mai fac și mișcare.
salut! sa treci te rog si pe la trecerea de pietoni de la metrou brancoveanu, mai ales intre orele 17 si 19. foarte multi pietoni, foarte ingusta trecerea si scurt timpul pentru pietoni. multumesc!
Nu sunt din București am fost ultima dată acuma 10 ani stau in străinătate de 7 ani dar eu când văd la tine cum arată acel oraș mi se pare că timpul sa oprit acuma 10 ani acolo. Te felicit pentru ce a ce faci. Salutare
Salut Marius, pentru viitorul videoclip cu transportul în comun, îți recomand să mergi cu tramvaiul 40 plecând de la McDonald's Morarilor până la unirii. Șina de tramvai este deplorabilă și tramvaiul vine odată la aproximativ 20-30 de minute.
Te salut! Ca fapt divers, din perspectiva unui inginer in transporturi ce a studiat logistica si infrastructura, semafoarele inteligente implica costuri exorbitante si decaparea stratului de asfalt pentru a instala senzori de presiune, noi inca suntem la stadiul de gropi si canale. Semafoarele cu buton, teoretic, raman rosii pana cand butonul este apasat, atunci cand este apasat, incepe un anumit ciclu (preprogramat) si se va face verde la un moment dat. Problema pleaca de la infrastructura transportului in comun, daca aceasta ar fi fost mult mai bine puse la punct (doar autobuze cu AC, mai multe si mai dese, care sa ajunga in toate colturile orasului) , cel mai probabil ar fi mult mai putine masini in trafic. Dupa care, trebuie rezolvata problema locurilor de parcare, cu plata, dar nu sume exorbitante. Abia apoi se poate aplica corect si vertiginos legi aspre pentru toate masinile care parcheaza ilegal (pe benzi de circulatie, pe trotuar, la 25m de trecere, pe treceri de pietoni etc...) Bun, deci am eliberat trotuare si benzi de mers, toata lumea parcheaza cum trebuie si mai multe persoane folosesc transportul in comun. Dupa toate acestea, ar trebuii implementate mai multe benzi dedicate si bine configurate pentru transportul in comun in asa fel incat sa nu stea in aglomeratie, si daca toate cele de mai sus ar fi implementate, cu siguranta nu va mai fi nevoie de semafoare inteligente (sistem ce ar implica costuri mult mai mari si tot nu ar eficientiza traficul la fel de bine ca toate cele descrise mai sus). Transmite cui poti, poate schimbi tu ceva! Te salut si numai bine!
Marius dacă ai un drum prin Cluj te rog sa treci și prin Bistrița, preferabil vara ce vine. Piste de bicicleta cu fonduri europene mai prost gândite și făcute doar pentru a intra cașcavalul la 2-3 oameni în buzunar rar vezi. Nu am cuvinte despre cât de rău sunt făcute. Pe trotuar, fundație de beton și apoi asfalt roșu. În loc de pavajul pe care se mergea pe trotuar acum o sa se meargă pe pista de biciclete și te asigur ca nu cu bicicleta.
Salut daca se poate in Ferentari zetari pe trecire de pietoni si troatoare si mai ales pe sina de tranvai pe,prelugirea Zețari,Ferentari Humulesti si Salaj
In zona Lujerului, cand vii de la Roze cafe spre bvd. Iuliu Maniu, trotuarul dispare la un moment dat si trebuie neaparat sa mergi pe strada (o banda ingusta) ca sa ajungi pe trotuarul mare de la bulevard
Un loc bun unde poti filma oricare dintre clipurile din seria asta este "Drumul Osiei". O "bomba" de sosea, cam de 1km lungime, care uneste Blvd. Iuliu Maniu cu cartierul Militari Residence. Foarte aglomerat, aceleasi gropi de 12 ani, fara trotuare, desi merg mii de oameni zilnic pe jos.
Pentru episodul "De ce sa nu fim soferi" poți merge pe bulevardul Griviței, în direcția de deplasare către Chitila de exemplu, iar acolo vei vedea treceri de pietoni mascate de mașini, unde adesea pietonii sunt loviți de șoferi, din cauza ca cei din urma nu ii văd.
13:46 asa am patit si eu. Am iesit pe carosabil sa nu ma loveasca! Se uita in stanga tipa.. nu avea treaba cu dreapta sau cu pista de biciclete... Bine ca ai scapat!
La un mtb cu transmisie 1x9 la cati km se schimba lanțul și pinioanele? Am aproape 2000km, au trecut 4 luni de când am cumpărat.o de noua din magazin și mi.a zis baiatul care a reparat ceva la roata spate, ca ar trebui sa schimb lanțul și pinioanele. Zicea ca este posibil și pedalier ul. Bratele pe care vine foaia.
@@dragos9134 Nu mai mergeti la munca in masa, nu mai platiti taxe si tot asa, oricat e nevoie. Si as mai enumera si alte solutii, dar oricum e degeaba. La cat de prosti si ignoranti sunt Romanii, in masa ma refer, nu ai ce face, poate decat daca esti macar putin mai mult peste nivelul de sclav, sa faci pentru tine si sa incerci da supravietuiesti printre oameni slab dotati intelectual.
Asa e in minunatul nostru oras , capitala , metropola , cand esti in masina la volan te enerveaza ca sunt prea multe treceri de pietoni si mereu un pieton traverseaza cand tu vrei sa treci , apoi cand esti pieton te enervezi ca nu poti traversa ca nu ai pe unde ca ocolesti etc...
Livrez pe bicicleta 8 ore pe zi / 6 zile pe sapt, e fantastic orasu asta ce sa zici. Sugestii nu stiu daca as avea, tot Bucurestiu habar n-am. Inafara de pista de bicicleta de pe calea victoriei, ca biciclist tre sa cam improvizezi. Mariuse iti zic sincer nu se va schimba nimic daca oameni ca tine nu raspund chemarii. Ar cam fi cazu sa candidezi pt functia de primar, ori general ori al unui sector.
Sugestie pentru de ce sa nu fim soferi in Bucuresti: intersectia de la Piata Libertatii, de langa parcul Carol. Nu am vazut inca in alta parte o asemenea mizerie de intersectie. Daca vii de pe strada Mitropolitul Nifon si vrei sa mergi spre blvd. Marasesti, e o intreaga aventura, tinand cont de prioritatea Z din intersectia aia, cum imi place mie sa-i zic, datorita formei drumului cu prioritate. Vizibilitate zero pentru a te asigura dintre strada 11 iunie (de unde masinile vin zburand oricum). Nu poti sa te asiguri cum ti-ai dori, ca ori se urca aia din spate pe tine ori te ocolesc pur si simplu, obstructionand si mai mult vizibilitatea. Marcajele in intersectia aia aproape se vad. Si daca s-ar vedea, oricum n-ar conta, ca nu intereseaza pe nimeni, isi fac eu trasele lor imaginare. Din punctul meu de vedere, intersectia aia e ceva deosebit, poate si unic in lume. In sensul rau, bineinteles. In acelasi episod dedicat soferilor ar trebui mentionate si numeroasele intersectii din Bucuresti in care toata lumea ignora pur si simplu marcajele de directie de pe benzi. Marcaje pe care tu ca sofer daca le urmezi, trebuie sa eviti accidente in mod activ, aproape de fiecare data.
Salut Marius. Intersecția între Aviator Popisteanu și Bulevardul Expoziției (la Expo Bussines Park). Treceri de pietoni care sunt aproape șterse si șoferii nu țin cont de ele. Am avut colegi care au fost loviți pe trecerile respective.
Salut! Apropo de faza cu strecuratul printre masini cand acestea sunt oprite la semafor : cum argumentez unor soferi incapatanati care ma contrazic spunand ca nu ai voie sa te strecori asa. Eu in legislatie nu am gasit nimic care sa ma ajute. As aprecia daca m-ar ajuta cineva cu un argument pentru ca si eu procedez asa, merg destul de des prin oras pe bicicleta si la semafoare ma pun primul, bineinteles daca imi permite spatiu, stau foarte aproape de bordura iar daca fac stanga, cat mai aproape de marcaj pe banda 2.
Salut! Era bine la acest episod sa mergi si la obor ,acolo la intersectia cu iancului si sa o iei spre mihai bravu e acolo o trecere de pietoni unde si cand au verde pietoni , masinile trec .
Salutare Marius, am un traseu de STB pentru tine: Cartier Brancusi (Drumul Taberei - capăt de linie) pana la Romană (capăt de linie). Daca in timpul săptămânii începând cu orele 15 pana la 20 îl iei de la Romană, vei face 1h30 min pana in Cartier Brancusi. Timpul oamenilor nu este deloc respectat, nu mai contează ca esti cu automobilul sau mijlocul de transport in comun. Crede-ma ca am si rețineri sa mai plec afara in concedii, ca ma apuca depresia cand na întorc ai iar trec prin 3, 4 zile de negare si lupte absurde in a face pace cu ideea ca nu am buget necesar de a ma muta si eu la ‘ei’ .
Salut. Nu stiu daca ai spus ceva intr-un video sau comentariu anterior dar sunt curios de ce parere ai acum despre ce a livrat Nicusor Dan dupa perioada asta ca primar general avand in vedere perspectivele destul de ok pe care le avea in video-ul cu interviul inedit al tau luat lui pe biciclete prin diferite intersectii cu probleme inainte cu cateva luni de alegerile pentru primaria generala.
07:57 am trait si in Iasi si Bacau si Brasov,dar Bucurestiul e dedicat strict masinilor,oamenii sunt pe ultimul loc. trotuare putine, inguste pe centru, masinile au spatiu cacalau, au prioritate)
pe unele strazi cu doua benzi eu as face o singura banda, o parcare si o banda de biciclete ... si am multe exemple de astfel de modificari in Haga unde ca pieton nu da masina peste tine cum dau biciclistii
La politia rutiera cica sunt 100-150 de oameni pe tot Bucurestiul. Mi-a zis-o un politist de la rutiera. Asta inseamna un politist la 10.000 de masini. Unde ii mai pui si pe cei din localitatile marginase. 7:35 proiectantul ala probabil a decedat deja. Treptele alea sunt acolo de cand ma stiu si probabil au fost facute odata cu constructia Palatului Telefoanelor, in 1900 primavara. Pentru reportajele urmatoare iti recomand o vizita vineri sau sambata la pranz in fata la Cofetaria Alice, sa vezi cum arata 500m de masini lasate in mijlocul traficului pt ca le e lene sa mearga prea mult pe jos cand ridica comanda. Si nu stau 5min la coada, uneori cand e aglomeratie stau si cate 20-25min, ca e coada lunga de sta lumea si afara, iar masinile blocheaza traficul in intervalul ala. Idee de episod: de ce sa nu fii in Bucuresti.
Daca primaria construieste parcari subterane si supraetajate mai castigam spatiu, dar zici ca este o solutie din filmele SF... Pot construi parcari si pe locurile mici, cu lifturi. Asa mai angajaza niste ingineri si mecanici pt mentenanță...
Pentru urmatoarele clipuri : intersectia la Brancoveanu, trecerea de la Parcul Tineretului (Sos Oltenitei nr 34), trecerea de la Vadul Nou si oricare trecere de pe Soseaua Antiereana...
As vrea sa faci un vlog cu părerea ta personală despre traficul din Uk . Străzile . Semafoarele etc . Nu cred ca îți e posibil prea curând având in vedere și costurile tale personale pentru un asemenea vlog . Dar am zis sa contribui și eu cu un comentariu . Poate poate 😊 . Te aștept in Uk . ❤
Mergi in Chiaja te rog! Chiar daca nu este Bucuresti, ci Ilfov, sunt sigur ca o sa iasa un video minunat marca bucharestBIKEtraffic. Respect! MILITARI RESIDENCE
Am discutat astazi cu un angajat care lucreaza la gestionarea transportului in bucuresti, in departamentul ce tine de toata capitala. Este jale, sunt 6 sefi si inca de cateva ori pe atat subalterni, care dorm pe posturi, lucreaza 2/3 ore si nu fac nimic.
Eu fac livrari destul de des deci... Pentru bicicleta: pista de biciclete la vreo 200-300 m de orhideea din directia eroilor este plina de masini ce pacalesc traficul stand in cefele biciclistilor, pe pista, in coada de 3-5 masini.( ora 17-18) Alt loc cu probleme pentru mine este in intersectiile 13 septembrie cu sebastian unde masinile nu se asigura cum trebuie cand trec sina de tramvai si am vazut o gramada de accidente acolo plus faptul ca in zona nu exista piste de biciclete, deci circulam pe strada unde nu ne acorda prea multa lume atentie( mie mi-a agatat roata din spate o persoana aici si nu a oprit sa vada daca este totul ok, a continuat drumul, iar eu panicat nu am reusit sa il ajung). Alta intersectie unde nu prea se uita soferii dupa biciclisti este la izvor. Pe Drumul sarii din 13 sept spre Afi sunt craci de copac la nivelul la care circulam cu bicicleta si imi vin in cap daca este vorba sa circul "aproape de bordura" iar daca stau mai in strada ma depasesc masinile cu 70 km\h la mm. Mai sunt multe alte zone... in general unde pista nu este delimitata de strada prin bordura sau stalpi ofera oportunitatea soferilor de a parca sau circula pe ele. Trebuie sa fie mai activa politia ca multora daca nu le dai avertismente nu isi schimba felul in care se comporta in trafic. Daca tot e problema cu poluarea, cu traficul, etc, de ce ma oameni buni va pierdeti atata timp in masina? un drum de 4-5 km pana la birou sau mai stiu eu unde mergeti e asa greu de facut cu bicicleta? In primul rand sunt necesare mult mai multe piste. Mi s-ar parea o atmosfera mult mai placuta sa vezi oamenii pe langa tine cum merg pe bicicleta, cum nu mai e asa multa galagie si aglomeratie si lucrurile ar avea o cursivitate, dar na... Visezi, dar pana cand
Salutare,acesta este unul din motivele ptr care multi se muta la Brasov( șoferi civilizați,trotuare, păcat că nu avem și piste ptr biciclete ...dar avem păduri destule ptr plimbare!)
în Craiova și noi avem mașini parcate pe trotuar tot cu loc îngust de circulat dar sunt mai mereu câini în curți și te latră și uneori chiar direct mușca printre gratiile gardului.
4:58 pot spune ca si eu traiam aceeasi drama de fiecare data cand trebuia sa traversez pe acolo!!!!! credeam ca sunt singurul si ca pur si simplu nu inteleg eu care e faza acolo....pana si cand merg cu masina pe acolo nu prea inteleg pe ce banda ar trebui sa stau....unde sa ma incadrez etc
Salutare, nu stiu daca ai facut traseul asta in vreun clip, insa mi-ar placea sa aud parerea ta despre pista de biciclete de pe Soseaua Giurgiului pana la Eroii Revolutiei (ambele sensuri de mers). Spor in toate! L.E.: salut initiativa!
De ce e degeaba trenul pe ruta Otopeni-Gara de Nord? Mie mi s-a părut foarte util să fac traseul ăla în 25 de minute cu un cost de 6 lei și condiții decente de călătorie. Uber/Bolt mă informau că mă costă 120-140 RON la ora aia și durata era de aproximativ 60 de minute, 783 parcurge traseul cam în același timp și e mai mereu aglomerat. Dacă ai plăcere, explică te rog inutilitatea trenului pe ruta asta, mulțumesc.
Strada Peneș Curcanul din sectorul 3 are un trotuar de 1 metru lățime, plin de mașini parcate pe ambele părți.Bonus, în mijlocul trotuarelor sunt montați stâlpii de iluminat stradal.Ori mergi pe stradă, ori incerci să te miști ca pe melodia "Meneaito" pe trotuar.Extra bonus, dacă mai mergi puțin și intri pe strada Banul Udrea nu există trotuar deloc, de o parte și de cealaltă fiind parcări pentru mașini.Monumental.
Recent m-am mutat in Polonia, Poznan, pana sa imi dau seama ca astia au semafoare inteligente ma credeam cel mai norocos ca se face verde tocmai cand ajung eu la semafor 😆 ps. Si e fain ca inainte sa se faca verde, semaforul trece si prin galben ;))
@bucharestBIKEtraffice poate reusesti sa inviti primarii din Bucuresti la o tura cu bicicleta din sectorul lor pana in centru sa vedem infrastructura. Doar administratia publica poate schimba acest haos din oras si doar persoanele cu vizibilitate cum esti si tu pot pune presiune pe ei.
7:25 ai putea spune ca au facut asa pentru ca e in vale si iarna ar fi o problema poleiul.... cu siguranta au facut asa sa intre mai multe borduri, nu am nici cea mai mica indoiala :))
Salut Marius! O sugestie ar fi "De ce sa nu fi șofer de autobuz la STB în București?". Și cu acest videoclip te pot ajuta eu, tata fiind șofer de 25 de ani in domeniu.
Ca mai tot omul crescut la oras, am mers prin mai multe orase europene si nu numai. Cu mana pe inima pot sa zic ca Bucuresti este cel mai neprietenos oras cu oamenii care merg pe jos. Pornind de la dimensiunea si starea trotuarelor, trecand pe la diferenta de clasa intre sofer si pieton, si terminand cu semaforizarea si trecerile de pietoni. E frumos Bucurestiul, dar e un chin real sa mergi prin el.
New york-ul cica n are trotuare deloc....
Inseamna ca n-ai mers prin Italia:)))
@@euterpiu de new york nu stiu, dar LA chiar n are
De acord cu tine, dar depinde și de zonă. Madrid de exemplu are multe cartiere cu străzi înguste, dar ele sunt circulabile datorită educației celor nu parchează haotic și nu lasă mașinile pe avarii cu zecile de minute că merg să-și facă cumpărăturile, nu vezi mașini staționate pe pistele de biciclete, oricât de înguste ar fi ele.
La fel și Londra, are zone cu străzi înguste, dar educația participanților la trafic este alta.
La treceri nesemaforizate în București aproape că de multe ori te milogești să oprească, iar mulți o fac agresiv și aproape că opresc lângă tine.
Incercati Parisul, sa va vad cum va strecurati printre masinile care "uita" sa opreasca la trecerile pt pietoni.
Salut, nu sunt din București dar în clipul în care vei folosi transportul în comun aș vrea să văd cum se circulă pe Calea Călărași cu tramvaiul având în vedere că pe o anumită porțiune există doar o bandă pe sens, pe care circulă atât mașinile cât și tramvaiele și ceilalți participanți la trafic sau pe orice alta strada asemănătoare care prezintă aceeași problemă . În alta ordine de idei , mă bucur că videoclipul acesta este cu bicicleta. Mult succes în continuare Marius!
Felicitări pentru aceasta serie. Din păcate primarul cu care ai făcut un interviu nu a făcut mai nimic pentru pietoni și zero barat pentru bicicliști. Drum bun!
chiar, de ce nu-l invita la un follow-up? oare pentru că era doar campanie plătită? 🤔
Eu am lucrat 6 luni in Piata Victoriei in 2017, faceam 45 de minute plecand de acasa, asteptand metroul, luand metroul si iesind fix unde era Marius. Apoi imi mai lua 12-15 minute sa ajung la America House (langa McDonalds). Era ceva incredibil....
La Silicon Valley când ajungi?
Salut, Marius! În urmă cu câteva luni mă plimbam prin zona Doamna Ghica, mai exact pe strada Cremenița, ba chiar am făcut și o petiție pentru acea zona. Este aproape imposibil să circuli în siguranță în toată zona aia: Strada Sinaia cobori este o pantă și apoi se dezvăluie strada Cremenița, unde trotuarele sunt blocate. Dacă ai drum pe acolo...poți merge va fi distractiv. Multă baftă!
P.S.
De asemenea poți da o raită și prin zona Obor-Lizeanu, mai exact pe la moara lui Assan, acolo locatarii au parcările cu plată pe trotuarul din spatele blocului. Am fost un pic iritat când am văzut că nu poți circula ,,corect" pe acolo. Ceva mai târziu am ieșit în bulevard și cineva tocmai își parca mașina pe trotuarul de pe bulevard fix în fața mea. Se făcuse verde, am traversat și ce să vezi, o mașină de poliție la semafor. I-am întrebat de ce nu îl atenționează pe domnul cu mașina. Mi-au spus că: ,,păi în spatele blocului aici sunt parcări de la primărie pe trotuar" după replica asta a urmat evidentul dat din umeri și-apoi au plecat.
Cam atât!
Hai salut! Am folosit trenul de la aeroportul Otopeni până la Gara de Nord.
Mult mai la îndemână decât STB-ul de la aeroport, și decât taxiul.
5 lei călătoria, aproximativ 15-20 de minute ca durată.
Te felicit pentru altitudinea cu care abordezi problemele traficului din București: prioritate trecere de pietoni, trotuare, timp de așteptare la trecere.Bravo !
Trenul ala are o pauza in orar de 5 ore, intre 09.10-14.30 nu circula. Daca ai un zbor intre orelele alea ghinion, tot autobuzul ramane mai folositor.
Eu is curioasa la ce naiba se refera lumea cand spune ca e mai bine cu trenul. Stb e super ok, vine des chiar si noaptea
@@raluky44 Hai sa laudam stb vai ce bun este,cand am fost in Bucuresti nici un tramvai nu a venit pe canicula...vroiam doar sa vizitez de la gara stadionul Rapid....
@@Smataba te inseli amarnic,consulta programul,vei ramane surprins!,apropo..merg zilnic cu el,deci....
@@Smataba Eu l-am nimerit exact după ce am ieșit din aeroport. Am fost plăcut surprins.
Prima data când am fost la București așteptam ca pieton, la un semafor. Lângă mine au ajuns niște baieti. Se face verde, eu plec, ei rămân pe loc. M-am mirat doar pana când era sa ma lovească o mașina care făcea dreapta, după am înțeles de ce nu au trecut ei. Au trecut ceva mai tarziu,pe roșu, când s-a linistit traficul
Pai daca locuiesti la Bucale trebuie sa te asiguri si cand este verde. Ai mai multe sanse sa treci in siguranta pe rosu, decat pe verde cand se forteaza semaforul.
Urmarind videoclipul asta am realizat cat de norocos sunt ca stau in Brasov.Transportul in comun nota 10, totul electric, curat.Trecerile de pietoni se respecta in 85% din cazuri( exceptie facand numere de Bucuresti, Covasna si Buzau )
Si noi ne speriem de cei cu numerele de PH si cea si cea este de GR 😄😄😄
Trotinetist: sunt la gropi și guri de scurgere cu grilajul pus pe paralel cu direcția de mers (la Xiaomi îți intră roata, la 10X nu). Sunt bucăți din drum lipsă (gauri dreptunghiulare 15 x 50 cm).
Zona: aproape peste tot.
Suntem noi prea saraci…in Bucuresti se merge doar cu SUV 4x4 🤣
Super periculoasa trecerea de pietoni semaforizata (!) de la Arcul de triumf dreapta de pe Prezan pe Kiseleff , se vine cu mega viteza dinspre Charles de Gaulle catre Piata presei si este o mega aventura sa traversezi dinspre parc catre restaurantul (actual) Ograda , pe dreapta este un copac si 3 cabine de asteptare calatori statie de autobuz care mascheaza pietonii. Ar trebui demontata cabina chiar de langa copac si pus un bumper ceva la intrarea pe Kiseleff.
AI uitat de masinile parcate pe trotuar langa Ograda. Restaurant de 'fitze' dar fara locuri de parcare.
Circula tu în orice zona cu scuterul și să vezi ce de p..e îți vei băga în bumpere, este cea mai idioată soluție găsită și folosită fix cu curul în 99% din cazuri..
Total adevarat! Cel putin in Bucuresti semafoarele pur si simplu nu sunt optimizate/sincronizate, nici pentru pietoni si nici pentru masini. Marius, fa o incercare noaptea cu masina sa vezi pe Splai, ruland in limita legala cu 50 km/h si sa-mi spui daca sunt sau nu sincronizate (gen de la Unirii pana la Gozavesti si invers).
Salut! Foarte interesant si fresh clipul (si ideea din spate). Mersi mult de tot si drumuri bune!
Clujean fiind, am fost socat cand m-am plimbat pe jos prin Bucuresti si am observat ca ATAT PIETONII CAT SI MASINILE stau la rosu cu minutele. Efectiv ne uitam unii la altii. Incredibil cata nesimtire poate incapea in cei care ar trebui sa le regleze! Bineinteles ca 90% din pietoni treceau pe rosu, la fel cum am facut si eu dupa ce m-am prins. Zona pasajului Lujerului intersectie cu bld Iuliu Maniu. Clujul are multe bube, dar ca pieton esti respectat si semafoare pentru pietoni la care sa astepti o viata nu exista.
Exact la fel e și în Timișoara..de asta majoritatea trec pe roșu,sa nu mai zic că și verdele in unele locuri nu durează nici măcar 10 secunde..
Soluția pentru a nu se mai parca pe trotuar sunt acei stâlpișori care împiedică mașinile să urce pe trotuar. Vezi exemplu orașul Brașov. Respect pentru ca atragi atenția asupra a ceea ce nu e în regula! 👍🏻
2:45, legat de trenul acela dintre Otopeni si Gara de Nord.
M-am numarat printre primii oameni care l-au folosit anul trecut, calatorind destul de mult cu avionul si initial era super ok ca si alternativa de ajuns in oras - a fost facuta multa reclama, intr-o seara am stat chiar langa Dan Barna.
Pe parcurs insa, ca orice treaba de pe la noi, s-a stricat - l-am folosit ultima data acum o saptamana si pe langa faptul ca era super aglomerat (au o frecventa destul de rara, la 50min), acum mai nou se vand si bilete online/de la ghiseu cu loc - daca ai ghinionul sa te pui pe niste locuri care sunt achizitionate de altcineva, nasol, ghinion.. Modalitatea initiala de procurare era din tren, de la naș..
poti cumpara si acum din tren bilet,ai si aparat pentru carduri,chiar si card stb:)
Te salut Marius.
Daca vrei o portie buna de zguduiala cu un tramvai in bucuresti iti recomand sa iei tramvaiul de la statia obor in directia lacul tei. Mai exact tramvaiul 36 poti sa incerci sa respiri sau sa bei un pahar cu apa in timp ce mergi cu acel tramvai. Eu nu am reusit😢. Plus de asta sa nu mai zic ca acele tramvaie ex: 16,36,5 plus multe altele ce nu au statie prevazuta cu scuar, esti nevoit sa urci in ele de la un nivel foarte mic. Asta pentru cei batrani sau pentru cei ce sunt cu un carucior de copil este un adevarat chin, calvar si sa nu mai zic de “soferii” cu…ului ce nu opresc in momentul in care vad ca tramvaiul se opreste in statie sa urce oamenii (staiile fara scuar).
Succes in ceea ce faci si sper ca cineva de unde trebuie sa vada si sa le si pese nu doar sa priveasca, sa dea din umeri ceea ce fac deja….
Te salut si chiar as vrea sa vad si asta prezentat in viitoarele clipuri despre bucurestiul nostru “drag”.
Ce video interesant de vazut inainte sa vin duminica la Bucuresti pentru facultate. O sa-mi placa cei 6 ani aici, deja am inceput cu dreptul prin acest video 🤣🤣
proasta decizie sa iti alegi o facultate de 6 ani.
@@andreiluca2406 Nu ma angajeaza nimeni ca Medic Veterinar fără facultate 😀
@@antonioputina6883 poate n ar trebui sa fii medic veterinar. 6 ani de facultate o sa ii termini in 2028. Deja totul e prea volatil sa astepti 6 ani pe bara doar ca sa poti munci pentru tot restul vietii. Nu incerc sa te descurajez, eu as fi vrut sa primesc si alte puncte de vedere inainte sa imi comit 6 ani din viata unei facultati. Nu o lua ca pe un atac.
Salutare, Marius! Te invit sa incerci sa ajungi din Cartierul Latin la Universitate intr-o dimineata de zi lucratoare, plecand la ora 7:30-8:00, folosind numai transportul de suprafata. Ca idee, ai de parcurs 27 de statii cu autobuzul 122. Succes!
In clipul in care merg cu STB-ul, voi incerca. Stiu zona aia, am cosmaruri acolo. E oribila.
@@bucharestbiketraffic, abia astept! Eu aici locuiesc si este un adevarat cosmar, mai ales odata cu inceperea scolilor. Din fericire, am luat exemplul tau si acum ma deplasez pe bicicleta tot timpul anului. Fac 25 de minute de aici pana la Universitate in loc de o ora si jumatate, doua.
Este oribilă zona, am stat câteva săptămâni pe prelungire la 2 stații de cartierul latin după benzinăria no name cu verde.. Era un coșmar mai ales dimineața cu Să Te Bubui uneori făceam până la intersectia cu 41 1 oră. Lucram in perioada aceea pe aeroportul Otopeni și este cea mai yuck perioadă din viața mea, de acolo în loc de SăTeBubui decent chiar și iarna in funcție de zona unde lucrezi ar fi un scuter, o trotinetă electrică pliabila(să poți intra cu ea la metrou că in SăTeBubui mai ales dimineața nu ai loc să arunci un ac, cât despre intervalele in care ajung majoritatea liniilor de autobuze, trolee nu are rost să spun inclusiv cel express care adesea din 3 linii venind din zone diferite este tombolă (sant cazuri când ajung toate 3 aproape în același timp și dupa ia și stai 30 minute plus la piața presei.. Sau iei taxiul altfel pa job..)
*Un așa RANT elegant....frumos domle!* 👌👍
Salut Marius ! Pentru viitoarele videoclipuri care includ orice tip de transport iti sugerez Bulevardul Ferdinand I ( mai cu exactitate de la Foisor pana la mihai bravu).
2:45 - vezi că trenul de aeroport e cam plin, lunea trecută la 4:30 dimineaţa erau cam 50 de călători în tren, iar la aeroport pe peron erau vreo 100 de oameni care aşteptau să urce. Dar e simplu să vorbeşti din auzite sau după ce ai mers o dată şi asta la început, înainte ca trenul să devină cunoscut şi înainte să se pună opriri la Patinoar (du-te la 9 dimineaţa să vezi cum străduţa aia devine un soi de Park+Ride pentru tot Otopeniul, că nu există parcări în zonă decât la Aeroport, la 50 lei/zi) şi la Parc Mogoşoaia.
3:35 - să te uiţi şi la cum e infrastructura de troleibuz în zona aia, troleul trebuie să se înscrie pe banda 2, după care să treacă brusc în banda 4, face rondul, trece pe banda 1 unde are staţie, apoi trebuie pe banda 2 (că b1 e obligatoriu la dreapta), iar pe b1, în faţa bisericii are macazul şi după aia trebuie să treacă pe banda 4 (în practică depăşeşte coloana şi forţează b3, apoi intră peste b4 să meargă spre Drumul Sării, cum fac şi şmecherii... din 4 benzi - 3 înainte, una stânga spre Dr. Sării, se merge spre Dr. Sării pe 3 benzi şi spre Dr. Taberei pe una, una jumate dacă ai maşina mai îngustă)
12:40 - ai traversat greşit cu bicicleta, trebuia să o iei prin dreapta şi să mai stai 3 minute la semafor, chiar dacă e aiurea. Uneori sunt poliţişti acolo care dau amenzi celor care fac ce ai făcut tu
13:26 - încearcă intersecţiile de la Auchan Tricodava şi Drumul Sării cu 13 Septembrie... timpii sunt de 2min45sec în primul caz şi de 3 min în al doilea. Evident, tot ăia sunt timpii şi pentru maşini.
Un clip super interesant, nu sunt din Bucuresti dar sunt multe de schimbat oriunde. Sper toata seria asta pe care o vei face sa ia amploare in mass media si sa poti schimba ceva, ar fi super. Multa bafta!
Vin-o in Spania sa vezi ce frumos e aici cred ca 90% din treceri au rampa sau nivelul coborat cu asfaltul, adica un mega avantaj, sa nu mai vorbim cat sunt de respectati in trafic bicicletele,motociclete, 7 din 10 colturi au o mica parcare de motoare, de transportul in común (+tren) nu mai vorbim cat de placut e si avantajos. Asta inseamna investitie+educatie= Trai msi frumos si placut!
Buna seara!
As avea o propunere de videoclip, precum de sa nu mergi cu stb in bucuresti. Eu frecventez cateva trasee din Bucuresti si pot zice ca indiferent de ora la care merg, raman oripilat de fiecare data (asta in autobuzele "noi" care totusi au pe timpul verii un sistem de climatizare acceptabil). Traseele principale pe care le utilizez sunt: autobuzul 178 (de la Sala Palatului pana la Complexul din Militari, adica jumatate din Bucuresti, in niciun caz de la un capat la altul) si autobuzul 105 (din cartierul Constantin Brancusi, zona Drumul Taberei pana la Piata Presei). In ambele situatii, la o ora de varf, timpul de deplasare depaseste 1 ora si se indreapta spre 1 ora jumate, iar cand traficul este eliberat, aproximativ 40 de minute. Concluzia care este? Orice moment al zilei ar fi, cei 12-13km pot fi parcursi pe bicicleta intr-un timp similar, fara inghesuiala si caldura. Si vorbim despre mers cu bicicleta in zone unde nu exista decat maxim 5% din drum pista de bicicleta. Daca ar exista totusi, cu siguranta timpii ar fi redusi.
Toate cele bune!
Genul asta de content, unde subliniezi problemele de infrastructura din Bucuresti, sunt super bune!
Din studiile pe care le mentionai, cel din state mi se pare oarecum surprinzator. Acolo vorbim despre dependenta de masini, prin infrastructura proasta si 0 ganduri pentru pietoni sau orice alt mijloc de transport in afara de masina.
Cauta NotJustBikes de exemplu, sa vezi infrastructura pentru orice in afara de masini. Sau Lifesized City. Intr-unul din episoade vorbeste si de piata Victoriei.
Foarte misto seria! Succes Mariuse.
La capătul de linie 14/55 unde s-a deschis recent parcarea de mașini supraetajată se afla si capatul de autobuze 103/246, te provoc Marius sa mergi cu 104 de la Mega Mall ( sau de unde vrei tu) pana la Granitului sa iei 246 sa mergi până in stația pupitrului sa o iei drept pe o stradă la intamplare ( toate duc in acelasi loc ) și să astepti 103 (efectiv astepti pe linia de cale ferată) si sa o iei in sens opus spre Metrou Republica. Eu aici locuiesc și fac asta de 10 ani de zile si crede-ma ca e o experiență unică. Mult succes si tot respectul meu.
Parcurg drumul spre muncă pe jos, 5 km dus - 5km întors. (din sectorul 6 până în centru vechi) Pe măsură ce mă apropii de centru devine din ce în ce mai plin peste tot - (cum ai arătat și tu Marius) trafic care stagnează, mașini parcate pretutindeni, băieții cu treburi care blochează benzi/treceri, vegetație haotică care "refulează" peste trotuar, clădiri, care pe zi ce trece, stau să cadă, etc. Dar chit că fac aproape 1 oră (doar într-o direcție), știu că ajung fără întârziere la muncă. Am făcut un test și cu mașina, la ora de vârf (dimineață) - Ghici ce, la fel de mult am făcut! În plus, pe jos mai fac și mișcare.
" Fa, liniște că vorbesc "
😂
Super clip!!
salut!
sa treci te rog si pe la trecerea de pietoni de la metrou brancoveanu, mai ales intre orele 17 si 19. foarte multi pietoni, foarte ingusta trecerea si scurt timpul pentru pietoni. multumesc!
Felicitări pt seria noua “de ce sa nu fi” !
Nu sunt din București am fost ultima dată acuma 10 ani stau in străinătate de 7 ani dar eu când văd la tine cum arată acel oraș mi se pare că timpul sa oprit acuma 10 ani acolo. Te felicit pentru ce a ce faci. Salutare
Salut Marius, pentru viitorul videoclip cu transportul în comun, îți recomand să mergi cu tramvaiul 40 plecând de la McDonald's Morarilor până la unirii. Șina de tramvai este deplorabilă și tramvaiul vine odată la aproximativ 20-30 de minute.
Te salut! Ca fapt divers, din perspectiva unui inginer in transporturi ce a studiat logistica si infrastructura, semafoarele inteligente implica costuri exorbitante si decaparea stratului de asfalt pentru a instala senzori de presiune, noi inca suntem la stadiul de gropi si canale. Semafoarele cu buton, teoretic, raman rosii pana cand butonul este apasat, atunci cand este apasat, incepe un anumit ciclu (preprogramat) si se va face verde la un moment dat. Problema pleaca de la infrastructura transportului in comun, daca aceasta ar fi fost mult mai bine puse la punct (doar autobuze cu AC, mai multe si mai dese, care sa ajunga in toate colturile orasului) , cel mai probabil ar fi mult mai putine masini in trafic. Dupa care, trebuie rezolvata problema locurilor de parcare, cu plata, dar nu sume exorbitante. Abia apoi se poate aplica corect si vertiginos legi aspre pentru toate masinile care parcheaza ilegal (pe benzi de circulatie, pe trotuar, la 25m de trecere, pe treceri de pietoni etc...)
Bun, deci am eliberat trotuare si benzi de mers, toata lumea parcheaza cum trebuie si mai multe persoane folosesc transportul in comun. Dupa toate acestea, ar trebuii implementate mai multe benzi dedicate si bine configurate pentru transportul in comun in asa fel incat sa nu stea in aglomeratie, si daca toate cele de mai sus ar fi implementate, cu siguranta nu va mai fi nevoie de semafoare inteligente (sistem ce ar implica costuri mult mai mari si tot nu ar eficientiza traficul la fel de bine ca toate cele descrise mai sus).
Transmite cui poti, poate schimbi tu ceva! Te salut si numai bine!
Marius dacă ai un drum prin Cluj te rog sa treci și prin Bistrița, preferabil vara ce vine. Piste de bicicleta cu fonduri europene mai prost gândite și făcute doar pentru a intra cașcavalul la 2-3 oameni în buzunar rar vezi. Nu am cuvinte despre cât de rău sunt făcute. Pe trotuar, fundație de beton și apoi asfalt roșu. În loc de pavajul pe care se mergea pe trotuar acum o sa se meargă pe pista de biciclete și te asigur ca nu cu bicicleta.
Salut daca se poate in Ferentari zetari pe trecire de pietoni si troatoare si mai ales pe sina de tranvai pe,prelugirea Zețari,Ferentari Humulesti si Salaj
In zona Lujerului, cand vii de la Roze cafe spre bvd. Iuliu Maniu, trotuarul dispare la un moment dat si trebuie neaparat sa mergi pe strada (o banda ingusta) ca sa ajungi pe trotuarul mare de la bulevard
Un loc bun unde poti filma oricare dintre clipurile din seria asta este "Drumul Osiei". O "bomba" de sosea, cam de 1km lungime, care uneste Blvd. Iuliu Maniu cu cartierul Militari Residence. Foarte aglomerat, aceleasi gropi de 12 ani, fara trotuare, desi merg mii de oameni zilnic pe jos.
Foarte bine punctat!
Pentru episodul "De ce sa nu fim soferi" poți merge pe bulevardul Griviței, în direcția de deplasare către Chitila de exemplu, iar acolo vei vedea treceri de pietoni mascate de mașini, unde adesea pietonii sunt loviți de șoferi, din cauza ca cei din urma nu ii văd.
13:46 asa am patit si eu. Am iesit pe carosabil sa nu ma loveasca! Se uita in stanga tipa.. nu avea treaba cu dreapta sau cu pista de biciclete... Bine ca ai scapat!
La un mtb cu transmisie 1x9 la cati km se schimba lanțul și pinioanele? Am aproape 2000km, au trecut 4 luni de când am cumpărat.o de noua din magazin și mi.a zis baiatul care a reparat ceva la roata spate, ca ar trebui sa schimb lanțul și pinioanele. Zicea ca este posibil și pedalier ul. Bratele pe care vine foaia.
Felicitari!
Nu ei bani de infrastructură, și-au mărit salariile cu 2000 de lei!! Ce așteptări să mai avem!? Mult succes în cea ce faci Marius!!! 👍
Hai sa ii dam afara atunci. Dam din umeri dar de cautat solutii pla 😂
Nu se mai mareste pt ca nu a trecut de CSM
@@BrialMusic ce solutii cand sunt bani dar cei de la conducere fura, intra in politica pentru propriile interese ?
Poate vatam și noi cu usr în 2024....nici aia nu îs perfecți da mărar nu sunt asa furaciuni
@@dragos9134 Nu mai mergeti la munca in masa, nu mai platiti taxe si tot asa, oricat e nevoie. Si as mai enumera si alte solutii, dar oricum e degeaba. La cat de prosti si ignoranti sunt Romanii, in masa ma refer, nu ai ce face, poate decat daca esti macar putin mai mult peste nivelul de sclav, sa faci pentru tine si sa incerci da supravietuiesti printre oameni slab dotati intelectual.
Asa e in minunatul nostru oras , capitala , metropola , cand esti in masina la volan te enerveaza ca sunt prea multe treceri de pietoni si mereu un pieton traverseaza cand tu vrei sa treci , apoi cand esti pieton te enervezi ca nu poti traversa ca nu ai pe unde ca ocolesti etc...
Eu votez pentru nenea Marius primar!!! Te astept la urmatoarele alegeri :) Noroc!
Livrez pe bicicleta 8 ore pe zi / 6 zile pe sapt, e fantastic orasu asta ce sa zici. Sugestii nu stiu daca as avea, tot Bucurestiu habar n-am. Inafara de pista de bicicleta de pe calea victoriei, ca biciclist tre sa cam improvizezi.
Mariuse iti zic sincer nu se va schimba nimic daca oameni ca tine nu raspund chemarii. Ar cam fi cazu sa candidezi pt functia de primar, ori general ori al unui sector.
Ai putea da o tura si prin militari residence/chiajna macar de curiozitate. Sa vezi cum nu poti merge pe trotuar chiar daca nu ai masini parcate :))
Sugestie pentru de ce sa nu fim soferi in Bucuresti: intersectia de la Piata Libertatii, de langa parcul Carol. Nu am vazut inca in alta parte o asemenea mizerie de intersectie. Daca vii de pe strada Mitropolitul Nifon si vrei sa mergi spre blvd. Marasesti, e o intreaga aventura, tinand cont de prioritatea Z din intersectia aia, cum imi place mie sa-i zic, datorita formei drumului cu prioritate. Vizibilitate zero pentru a te asigura dintre strada 11 iunie (de unde masinile vin zburand oricum). Nu poti sa te asiguri cum ti-ai dori, ca ori se urca aia din spate pe tine ori te ocolesc pur si simplu, obstructionand si mai mult vizibilitatea. Marcajele in intersectia aia aproape se vad. Si daca s-ar vedea, oricum n-ar conta, ca nu intereseaza pe nimeni, isi fac eu trasele lor imaginare. Din punctul meu de vedere, intersectia aia e ceva deosebit, poate si unic in lume. In sensul rau, bineinteles. In acelasi episod dedicat soferilor ar trebui mentionate si numeroasele intersectii din Bucuresti in care toata lumea ignora pur si simplu marcajele de directie de pe benzi. Marcaje pe care tu ca sofer daca le urmezi, trebuie sa eviti accidente in mod activ, aproape de fiecare data.
Salut Marius. Intersecția între Aviator Popisteanu și Bulevardul Expoziției (la Expo Bussines Park). Treceri de pietoni care sunt aproape șterse si șoferii nu țin cont de ele. Am avut colegi care au fost loviți pe trecerile respective.
Marius, referitor la trenul catre aeroport este plin cam la orice ora...si am circulat din plin cu el in ultimele 6 luni.
Salut! Apropo de faza cu strecuratul printre masini cand acestea sunt oprite la semafor : cum argumentez unor soferi incapatanati care ma contrazic spunand ca nu ai voie sa te strecori asa. Eu in legislatie nu am gasit nimic care sa ma ajute. As aprecia daca m-ar ajuta cineva cu un argument pentru ca si eu procedez asa, merg destul de des prin oras pe bicicleta si la semafoare ma pun primul, bineinteles daca imi permite spatiu, stau foarte aproape de bordura iar daca fac stanga, cat mai aproape de marcaj pe banda 2.
Salut
Te duci si in Pantelimon pe la Capatu lu 14? Sa ne arati si noua cum este acolo ?
Ai dreptate, sunt multe locuri pe unde nu poți trece pe trotuare că pieton.
Salut! Era bine la acest episod sa mergi si la obor ,acolo la intersectia cu iancului si sa o iei spre mihai bravu e acolo o trecere de pietoni unde si cand au verde pietoni , masinile trec .
La min 2:48 mi-am dat seama ca esti tu dar n-am apucat sa te salut :)), drumuri bune !!
Salutare Marius, am un traseu de STB pentru tine:
Cartier Brancusi (Drumul Taberei - capăt de linie) pana la Romană (capăt de linie).
Daca in timpul săptămânii începând cu orele 15 pana la 20 îl iei de la Romană, vei face 1h30 min pana in Cartier Brancusi.
Timpul oamenilor nu este deloc respectat, nu mai contează ca esti cu automobilul sau mijlocul de transport in comun.
Crede-ma ca am si rețineri sa mai plec afara in concedii, ca ma apuca depresia cand na întorc ai iar trec prin 3, 4 zile de negare si lupte absurde in a face pace cu ideea ca nu am buget necesar de a ma muta si eu la ‘ei’ .
Mult succes bro
Salut. Nu stiu daca ai spus ceva intr-un video sau comentariu anterior dar sunt curios de ce parere ai acum despre ce a livrat Nicusor Dan dupa perioada asta ca primar general avand in vedere perspectivele destul de ok pe care le avea in video-ul cu interviul inedit al tau luat lui pe biciclete prin diferite intersectii cu probleme inainte cu cateva luni de alegerile pentru primaria generala.
07:57 am trait si in Iasi si Bacau si Brasov,dar Bucurestiul e dedicat strict masinilor,oamenii sunt pe ultimul loc. trotuare putine, inguste pe centru, masinile au spatiu cacalau, au prioritate)
pe unele strazi cu doua benzi eu as face o singura banda, o parcare si o banda de biciclete ... si am multe exemple de astfel de modificari in Haga unde ca pieton nu da masina peste tine cum dau biciclistii
salut,stie cineva o bicicleta buna pentru rampe in oras sa urc un pic mai usor,sunt curier
La politia rutiera cica sunt 100-150 de oameni pe tot Bucurestiul. Mi-a zis-o un politist de la rutiera. Asta inseamna un politist la 10.000 de masini. Unde ii mai pui si pe cei din localitatile marginase.
7:35 proiectantul ala probabil a decedat deja. Treptele alea sunt acolo de cand ma stiu si probabil au fost facute odata cu constructia Palatului Telefoanelor, in 1900 primavara.
Pentru reportajele urmatoare iti recomand o vizita vineri sau sambata la pranz in fata la Cofetaria Alice, sa vezi cum arata 500m de masini lasate in mijlocul traficului pt ca le e lene sa mearga prea mult pe jos cand ridica comanda. Si nu stau 5min la coada, uneori cand e aglomeratie stau si cate 20-25min, ca e coada lunga de sta lumea si afara, iar masinile blocheaza traficul in intervalul ala.
Idee de episod: de ce sa nu fii in Bucuresti.
Următorul ep sa fie fapte-n trafic cu "de ce" sa nu înjuri în trafic? *retorică* :))
Daca primaria construieste parcari subterane si supraetajate mai castigam spatiu, dar zici ca este o solutie din filmele SF...
Pot construi parcari si pe locurile mici, cu lifturi.
Asa mai angajaza niste ingineri si mecanici pt mentenanță...
Te salut din nou,dami un link te rog frumos de unde pot cumpăra model că al tau de bicicleta electrica..
În episodul cu transportul în comun să treci prin pasajul de la metrou Unirii cu un cărucior sau orice altceva. Sau să folosești lifturile.
Pentru urmatoarele clipuri : intersectia la Brancoveanu, trecerea de la Parcul Tineretului (Sos Oltenitei nr 34), trecerea de la Vadul Nou si oricare trecere de pe Soseaua Antiereana...
Am tresarit cand ai zis ca o ai de 30cm. Am crezut ca in sfarsit a aprut cineva care aproape ma ajunge. 😂😂 Nice video 💪
As vrea sa faci un vlog cu părerea ta personală despre traficul din Uk . Străzile . Semafoarele etc . Nu cred ca îți e posibil prea curând având in vedere și costurile tale personale pentru un asemenea vlog . Dar am zis sa contribui și eu cu un comentariu . Poate poate 😊 . Te aștept in Uk . ❤
Te salut ,un link te rog de unde pot cumpăra acest model de bicicleta electrica.. mulțumesc
Mergi in Chiaja te rog! Chiar daca nu este Bucuresti, ci Ilfov, sunt sigur ca o sa iasa un video minunat marca
bucharestBIKEtraffic. Respect! MILITARI RESIDENCE
Am discutat astazi cu un angajat care lucreaza la gestionarea transportului in bucuresti, in departamentul ce tine de toata capitala.
Este jale, sunt 6 sefi si inca de cateva ori pe atat subalterni, care dorm pe posturi, lucreaza 2/3 ore si nu fac nimic.
Eu fac livrari destul de des deci... Pentru bicicleta: pista de biciclete la vreo 200-300 m de orhideea din directia eroilor este plina de masini ce pacalesc traficul stand in cefele biciclistilor, pe pista, in coada de 3-5 masini.( ora 17-18) Alt loc cu probleme pentru mine este in intersectiile 13 septembrie cu sebastian unde masinile nu se asigura cum trebuie cand trec sina de tramvai si am vazut o gramada de accidente acolo plus faptul ca in zona nu exista piste de biciclete, deci circulam pe strada unde nu ne acorda prea multa lume atentie( mie mi-a agatat roata din spate o persoana aici si nu a oprit sa vada daca este totul ok, a continuat drumul, iar eu panicat nu am reusit sa il ajung). Alta intersectie unde nu prea se uita soferii dupa biciclisti este la izvor. Pe Drumul sarii din 13 sept spre Afi sunt craci de copac la nivelul la care circulam cu bicicleta si imi vin in cap daca este vorba sa circul "aproape de bordura" iar daca stau mai in strada ma depasesc masinile cu 70 km\h la mm. Mai sunt multe alte zone... in general unde pista nu este delimitata de strada prin bordura sau stalpi ofera oportunitatea soferilor de a parca sau circula pe ele. Trebuie sa fie mai activa politia ca multora daca nu le dai avertismente nu isi schimba felul in care se comporta in trafic. Daca tot e problema cu poluarea, cu traficul, etc, de ce ma oameni buni va pierdeti atata timp in masina? un drum de 4-5 km pana la birou sau mai stiu eu unde mergeti e asa greu de facut cu bicicleta? In primul rand sunt necesare mult mai multe piste. Mi s-ar parea o atmosfera mult mai placuta sa vezi oamenii pe langa tine cum merg pe bicicleta, cum nu mai e asa multa galagie si aglomeratie si lucrurile ar avea o cursivitate, dar na... Visezi, dar pana cand
Cum mergi printre mașini fara sa ai o oglindă la bicicletă?
Bravo!
Salutare,acesta este unul din motivele ptr care multi se muta la Brasov( șoferi civilizați,trotuare, păcat că nu avem și piste ptr biciclete ...dar avem păduri destule ptr plimbare!)
în Craiova și noi avem mașini parcate pe trotuar tot cu loc îngust de circulat dar sunt mai mereu câini în curți și te latră și uneori chiar direct mușca printre gratiile gardului.
De unde se pot lua stikerele cu noul logo?
4:58 pot spune ca si eu traiam aceeasi drama de fiecare data cand trebuia sa traversez pe acolo!!!!! credeam ca sunt singurul si ca pur si simplu nu inteleg eu care e faza acolo....pana si cand merg cu masina pe acolo nu prea inteleg pe ce banda ar trebui sa stau....unde sa ma incadrez etc
Salutare, nu stiu daca ai facut traseul asta in vreun clip, insa mi-ar placea sa aud parerea ta despre pista de biciclete de pe Soseaua Giurgiului pana la Eroii Revolutiei (ambele sensuri de mers). Spor in toate!
L.E.: salut initiativa!
Frate,nu am fost niciodată în București, dar ,sincer, nu e un oraș în care să locuiești ,frate! No hate! Baftă! Tare vlog!
De ce e degeaba trenul pe ruta Otopeni-Gara de Nord?
Mie mi s-a părut foarte util să fac traseul ăla în 25 de minute cu un cost de 6 lei și condiții decente de călătorie.
Uber/Bolt mă informau că mă costă 120-140 RON la ora aia și durata era de aproximativ 60 de minute, 783 parcurge traseul cam în același timp și e mai mereu aglomerat.
Dacă ai plăcere, explică te rog inutilitatea trenului pe ruta asta, mulțumesc.
2:42 trenul spre aeroport? acum 3 saptamani am mers cu el si am avut loc pe scaun , dar a fost atat de plin incat nici nu am putut sa ajung la el
Strada Peneș Curcanul din sectorul 3 are un trotuar de 1 metru lățime, plin de mașini parcate pe ambele părți.Bonus, în mijlocul trotuarelor sunt montați stâlpii de iluminat stradal.Ori mergi pe stradă, ori incerci să te miști ca pe melodia "Meneaito" pe trotuar.Extra bonus, dacă mai mergi puțin și intri pe strada Banul Udrea nu există trotuar deloc, de o parte și de cealaltă fiind parcări pentru mașini.Monumental.
Strada Aurel Persu, sector 4, sa vezi acolo ce frumos este sa mergi ca pieton sau cu copilul in carut...
Recent m-am mutat in Polonia, Poznan, pana sa imi dau seama ca astia au semafoare inteligente ma credeam cel mai norocos ca se face verde tocmai cand ajung eu la semafor 😆 ps. Si e fain ca inainte sa se faca verde, semaforul trece si prin galben ;))
@bucharestBIKEtraffice poate reusesti sa inviti primarii din Bucuresti la o tura cu bicicleta din sectorul lor pana in centru sa vedem infrastructura. Doar administratia publica poate schimba acest haos din oras si doar persoanele cu vizibilitate cum esti si tu pot pune presiune pe ei.
7:25 ai putea spune ca au facut asa pentru ca e in vale si iarna ar fi o problema poleiul.... cu siguranta au facut asa sa intre mai multe borduri, nu am nici cea mai mica indoiala :))
Educatia lipsa in Romania 🇷🇴 Mai avem de asteptat , cam 60 de ani . La toate cele bune
Ar merge sa stim de ce nu sa mergem cu masina stiu ca esti expert
Pe când din nou excursii în tara sau afară? Sunt super tari și frumoase.
Trista realitate, numai cine vrea vede! 👍
Salut Marius. Încearcă să mergi cu stb de la obor până la stadion Dinamo. 335 stație pe linia de tramvai. Să vezi ce stai la stop ca pieton
idei pentru urmatoarele clipuri in ideea asta: de ce sa nu fim pietoni, soferi, ciclisti in bucuresti- zona prelungirea ghencea
De ce ai frame rate sacadat in 2k? Compresia sau cum?
Salut Marius , ce model de bicicleta este ? Este un Ghost E-Riot Pro ? Prețul este 5.400 ?
Salut Marius! O sugestie ar fi "De ce sa nu fi șofer de autobuz la STB în București?". Și cu acest videoclip te pot ajuta eu, tata fiind șofer de 25 de ani in domeniu.
Sunt de vină primarii care nu sunt de la usr, dacă era toată conducerea de sectoare din usr, situația era cu totul altfel :)