Michel Foucault, deliliğin tarihini anlatıyor
HTML-код
- Опубликовано: 10 фев 2025
- 20. yüzyılın en büyük düşünürlerinden Michel Foucault, 1820'li yıllarda babasının kalbini yiyen bir kadının ceza davası üzerinden deliliğin sınırlarını sorguluyor.
Çeviri: İlker Kocael
Michel Focault kitapları: www.babil.com/...
Verdiğniz emek için sonsuz teşekkürler.
Daha fazla Michael Foucault çevirisi istirham ediyor ve mevcut çeviriler için teşekkür ediyorum.
HARİKASINIZ .lütfen Foucault çevırılerıne devam
Çocuk tacizcisi foulcault u mu? Kitaplarında ne hastalıklı pedofili düşüncelerine sahip olduğu belliydi
15 yıl sonra geri döndük bu hikayelere... hey gidi yıllar
Çevirileriniz çok ama çok faydalı oluyor. Emeğinize sağlık.
Ben eskiden deliydim.deli olmama rağmen liseye kadar okudum.kimine göre önemsiz bir bölüm de olsa üniversiteye bile girdim fakat bitiremedim, terkettim. 23,24 yaşından sonra akıllanmaya başladım .tamamen veya bildik delilerden değildim ama sizin yapamayacağınız mantıksız,gayrı ahlaki olmayan ,yadırganacak şeyleri yaptım. Yaptıklarıma şahit olanlar "bu kafayı mı bozmuş ? Deli mi bu ?" diye sorarlarken bile , delilik saydıkları o hareketleri yaparken asla anormal bir şey yaptığımı düşünüp rahatsız olmadım.bana dangalak derlerdi. Komşumuz ben çocukken benim için aklı dengesi yerinde değil demiş.üç,dört yaşımdayken bazı akrabalarım benim deli olduğumu düşünürmüş. Ömrüm boyunca ileri derecede sosyal fobi,depresyon, huzursuzluk hissi,aşırı stress,konsantrasyon bozukluğu yakamı hiç bırakmadı. Yirmi yaşından sonra aşırı ölüm beklentisi korkusuyla yaşamaya başladım .bundan dokuz sene önce zaten şiddetli olan ölüm korkum daha da şiddetlendi .Hemen hemen Hiç mutlu olmadığımı söylemeliyim. Sürekli sindirim sistemi problemleri,uykusuzluk,yorgunluk,takıntı,yoğun öfke,nefret problemleriyle uğraştım.sosyal fobi yüzünden ortaokuldan itibaren yolda yürümekte zorluk çekmeye başladım. Eve gelmek için yolu uzatırdım. Duvarlara sürtünerek,gizlenerek gelirdim. ayağıma çelme takıp düşürenler ,manyak,deli, hasta diye hakaret edenler oldu.dışlandım,kovuldum.bütün bunları yaşadım Ama beni en rahatsız eden "üretememek" di. Veya ürettiğim şeyi arzu ettiğim mükemmellikte yapamamaktı. Bir kaç defa işe girdim.birinden emeğim sömürülerek,suratıma yumruk yiyerek kovuldum.diğerinden dışlandığım için öfke nöbeti geçirip kendim ayrıldım. Son ayrıldığım işin parası epey iyiydi .hala işten ayrılmanın bunalımını atlatabilmiş değilim. İntiharı düşünsemde korkağım ve inançlıyım. Yetenekliyim ama üretme problemi çekiyorum. Sürekli yorgunluktan ve konsantrasyon bozukluğundan dolayı çalışmakta güçlük çekiyorum.aşık oldum,karşılık bulamadım, sevişmek istedim sevişemedim. Hala aklımdan şüphe ediyorum.
Dostum geçmiş olsun yararı yardımı dokunmaz belki biliyorum ama yine de bence sana tavsiyem kendinle konuş kendinle yüzleş kendini sorguya çek yapabiliyorsan veyahut çok yakın dostların varsa onlarla derinden bi şekilde bu konuları konuş burada içini döktüğüne göre sanırsam kimseye bunları anlatamamışsın intihar gibi saçma bir şeyi düşünme hayat her şeye rağmen yaşamaya değer sana tavsiyem bol bol kitap oku bana göre en iyi terapi yolu kitap okumaktır ve her şeyden önce ilk olarak kendini sev/sevmek için çabala ve kendine dikkat et
güzel hikayen için teşekkürler
namaza başlayın sevgilim, çember daraldığında insan o korkunç ızdırap ve kul olmak arasında bir seçim yapmalıdır. ve yeterince acı çekildiğinde, arzu söndüğünde, insan yaşamak nedir diye sorar? ve ne olduğu bile mechul bir şey için savaşmanın ve acı çekmenin anlamı nedir? Ve Allaha teslim olunca her şey çözülecekse, madde uçuşacaksa, acı diye bir şeyin hiç bir zaman var olmadığı fark edilecekse; ona hala direnmenin anlamı nedir?
Emekleriniz için teşekkür ederim.
Bu yaptığınız çalışmalar o kadar kıymetli ki :)
kanalınızı bugün keşfettim. çok değerli katkılar bunlar. emeğinize sağlık. kent ve mekan üzerine çevirilerinizi artırmanız dileğiyle.
Gerçekten teşekkürler. Emeğinize sağlık bir kez daha. Lütfen böyle çalışmaların devamını getirin.
Birikimine, manyaklığına ve fikirlerine her zaman büyük bir hayranlık duyacağım Foucault’nun.
Akıl hastaneleri üzerine hazırlayacağım bir ödev için araştırma yaparken kendimi burada buldum. Emeğinize sağlık.
"Delilik belki de artık iyileşmeyen bir acıdır."
Cioran
sizi bulduğum için çok şanslıyım :)
Yorum yazan arkadaşlar yazılması gerekenleri yazmışlar.Bende ayrıca emeğiniz için teşekkür ederim.
Öncelikle emeklerinize sağlık. Ben de sizi yeni keşfedenlerdenim. Biraz alakasız olacak ama giriş bölümünde çalan parçanın ismi nedir acaba?
Emeğiniz için teşekkürler, Deleuze'den çeviri yapmayi düşünüyor musunuz?
Evet katılıyorum. Deleuze'den çeviri çok iyi olur.
bana Foucault' u anlatırmısınız. Sizin düşüncelerinizi görmek istiyorum. Yanıtlarsanız sevinirim.
👌🏼
(şeyler) den kasıt nedir?
Felsefede 'şey' kelimesi çok kullanılır hocam. Bahsettiği konuya göre değişkenlik gösterir. Nesneler, varlıklar, olgular olarak nitelendirilebilir.
Paragraf çözerken karşıma çıkmıştı bende ismini not etmiştim bakmak icin nerden nereye .... Teşekkür ederizz ✋🌝
ne yaptın