@@Bakyols Sadece üst dudaktaki kılları kesmemek yetmiyor. Yüzün diğer bölgelerini de kıldan arındırmak lazım. İnsanlık neden sadece üst dudağın üstünü bırakma kararı aldı? Doğuştan bıyık gönüllüsü ESG bizi aydınlatsın bir zahmet.
Emrah Hocam Stefan Cel Mare hakkinda bir video yapar misiniz ? Turk kaynaklarinda yeterince bilgi yok ve hicbir Turk tarihciye rastlamadm daha onu anlatan. Moldova ve Romanya kaynaklarindan ziyade sizden dinlemek harika olur bu adamin hikayesini. Saygilar Efenimmm...
Kanını akıtma yani Flebotomi sadece Polisitemia Vera, eritrositlerin Kemik iliğinde üretim fazlalığı, olan hastalığında kullanılan bir tedavi yöntemidir.Çünkü eritrosit fazla üretilirse kan akışkanlık özelliği azalır ve kan dolaşımı bozulur
@@mssarioglu ben tarihi anlamda kullanışı değil doktor olarak günümüz tıpta kullanılan halini söyledim.Günümüzde bu yöntem eskide olduğu gibi direk damarı kesip hastayı kanatarak değil.Hastanın kanını enjektörle alıp yerine enjektörle sıvı vererek yapılıyor.Hastanın kanındaki hücreler dışarı atılıp yerine serum verilerekten hastanın kanı seyreltiliyor
Bu harika ve bilgilendirici video için teşekkür ederim hocam, birçok kaynak not ettim. Ancak, bahsettiğiniz çoğu çizerin, yazarın adlarını aşağıda geçseydiniz keşke.. 'Guen' diyorsunuz örneğin, arkada tablosu, e beğeniyorum, bakıp indireceğim tabloyu, nasıl yazıldığını bilmediğimden guen yazıyorum, karşıma futbolcu çıkıyor.. :D
Eskiden kendi başına konuşanlara deli deniyordu. Cep telefonu çıktıktan sonra kendi başına konuşanlar ayırt edilemez oldu. Ya deli kalmadı ya da herkes delirdi.
Hocam şu an Türkiye'nin %70'i Oğuzhan Uğur'un programını izlerken biz sizi izliyoruz. Sizden çıkıp oraya gideceğim gerçi. Her neyse çok eğlenceli çok zevkli bir bölüm olmuş,ekibinizin ve sizin emeklerinize sağlık... Gelecek videolarınızı da merakla bekliyoruz :)
Maalesef blood-letting hala var hocam. Bazi semtlerde hastanelerin ustunde koca koca hacamat reklami yapiyorlar :))) Cok keyifli bir video her zamanki gibi, ama modern psikolojide Freud'un ve pre-science denilen donemin teorilerinin pek ciddiye alinmadigini belirtmek isterim. Her ne kadar oncu olsalar da pozitif bilimin sartlarini saglamiyorlar.
Hocam, delilik tarih olmuş mudur? Bu arada kan akıtma bilhassa baş ağrısına karşı başarıyla kullanılmış olabilir. Bugünkü kullanımını gerektiren durumlarda da başarıyla kullanılmış olabilirdi ama o hastalıklar tarihte teşhis edilip de tedavi aranmış mıydı bilemiyorum.
Hocam bir psikolog takipciniz olarak size de öneririm yani ihtiyacınız olduğunu hissederseniz eğer; şaka bi yana bildiğiniz gibi bu iş çocukluğa inmekten ibaret değil :)
Online şekilde yapılan hiçbir der, terapi ve bağlantının kişisel verilen korunması ile alakası yok 🙂 ve tüm bu totem ve batıl inançlar 'Gerçek'ten uzak safsatalar 🫡 vidyo güzel emeğinize sağlık 😄 Allah^a emanet
Birkaç yeri düzeltmek gerekiyor. Birincisi Foucault'ya doğrudan yapısalcı demek doğru değil, yapısalcılığın sınırlarını zorluyor. Dahil olduğu yerler de var ama hocası Althusser gibi kesin bir yapısalcı diyemeyiz. Foucault ilk dönem eserlerinde kurumsal yapıyı ve kurumların tarihini, iktidar meselesini inceliyor. Ardından Biyopolitikanın Doğuşu ile liberalizm ve yönetimsellik meselesine bakmaya başlıyor. Son dönem eserleri ise özellikle özne üzerinedir. Yani yapısalcıların tamamında olduğu gibi yapılar karşısında özneyi boğan bir tutumu yok fakat bilgi-iktidar dediği işleyişin özneyi inşâ ettiğini belirtiyor. Ayrıca söyleme biçtiği önem Foucault'yu başlı başına post-yapısalcı yapar, yapısalcı değil. Hoca bedenin verimli işlemesine dönük Foucault'nun yeni bir iktidar stratejisi dediği şeyi biyopolitika olarak anlatmış ama esasen Foucault burada da bir ayrıma gider. Bedenin olanaklarını artırmak, verimli hale getirmek ve potansiyelini zenginleştirmek için uygulanan tüm stratejileri anatomi-politik olarak adlandırır. Anatomi politiğin anahtar kavramı denetlemedir. Bunun dışında bir de tekil olarak bedenle değil nüfusla ilgilenen, nüfusun sağlığı, şehir, altyapı, hastalık ve salgınlar, konut sorunları, toplumsal hijyen, kıtlık gibi nüfusun bütününü ilgilendiren düzenleyici faaliyetler vardır ki buna da yönetimsellik der. Yani özetle bedenin anatomi-politiği ile nüfusun biyopolitiği ikilisi üzerinden işler yeni iktidar modeli. Bu iki ayrım gayet önemli. Bu konuda Ferda Keskin hoca da önemli bir isimdir.
Bilmiyorum, Foucault'un tarih okumasında beni gerçekten rahatsız eden bir şeyler var fakat adını koyamıyorum. En azından yaptığı tarihçilik değil tarih okuması gibi. Belki zihnim onun düşündüğü gibi çatışmacı değil uzlaşmacı baktığındandır. yani safın tekiyimdir. Bence çok ideolojik ve söylemsel bakıyor olaya, anlama açıklama değil asıl hedefi. Bu cinsellikte reşitlik kaldırılsın, Tunus'daki çocuklar ve kitaplarım keşke molotof olsa demesinde görülüyor. Veya kendisinin hayatını kurtaran bir psikiyatr olmasına rağmen onlara nefretle bakması gibi. Anlattığı şeyler hayatının nerdeyse tamamını dağlık bir köyde yaşamış, ömrünün yarısına kadar doktor görmemiş dedelerim ve ninelerim ile hiç uyuşmuyor. Belki deliye veli diye bakılması biraz uyuşabilir. Mesela sapkınlık konusunda nenemin LGBT+ bayraklarını sorup açıklamamla eşcinsellik diye bir şey olduğunu duyunca şaşıp kalmıştı. Bu sapkınlık manasında değil böyle bir şey olabileceğini bile aklına getirmemiş. Bu yok anlamına gelmiyor ama Fuko'ya bakınca herkes rahat yaşıyordu devlet geldi her şeyi kısıtladı anlamı çıkıyor. Aynı zamanda delileri ahıra kapattıklarını birinci elden gözlemlemiş benim dedelerim. Devletle tek ilişkileri yılda bir gelen vergici. Şizofreni akrabamın yıllarca Alevi ocaklarından ocaklarına götürülmüş, tıp sayesinde hayatı kurtuldu. Bu teorilerde cinselliğe verilen önemi de anlamak zor, cinselliğin sürekli gündem ve uyaran olması modern dönem kapitalizmi ile olmuş bir şey. Eskiden eşler 50 yaşına gelince yataklarını bile ayırıyorlardı. Şimdi sürüngen beynine ne güzel geliyorsa sürekli onun bombardımanı altındayız. Son olarak Psikolog/Psikiyatri alanında davranışçılığın ve evrimsel psikolojinin açıklamaları çok daha mantıklı bulduğumu söylemeliyim. B. F. Skinner'ı öneririm mesela.
Ben de aşırı buluyorum ve evet evrimsel psikolojinin açıklamaları beni de cezbediyor. Onaylamak manasında anlatmadım zaten, literatür o. Bence biraz fazla uca gitti dedikleri ve biraz light versiyonunu almak lazım dediklerinin. Gene de dönemi filozoflar için de hard dataya en hakim adam bu. Diğerleri direkt akıl yürütme ve metin analiziyle dünyayı çözüyorlar.
@@OMNIBUSLIVE Evet hocam, katılıyorum sizlere. Foucault ufuk açıcı fakat yabancıların dediği gibi "grain of salt" ile yaklaşmak lazım. Özellikle kendisinde diğer post-yapısalcıların aksine tarihin olması onu çok önemli kılıyor. Fakat Hegelci fikirlerin dünyanın başat aktörü, tarihin motoru olduğu fikrine biraz şüpheyle yaklaşmak lazım. Sanki fikir her şeyi önceliyor gibi düşünüyoruz da bazen tam tersi fikir o grup içerisinde bir halk dini (folk religion) gibi zamanla oluşuyor. Bu yüzden tarihi özellikle felsefecilerin yaptığı gibi sadece fikirler üzerinden okumak yanlış. Politik Marksistlerin ve siyasal düşüncelerin toplumsal tarihi çalışanların (örneğin) Ellen Meiksins Wood'un çalışmaları mesela o görüşlerin nasıl kendi başına durmaktan ziyade araçsal olduğunu gösteriyordu. Gerçi onlara göre de her fikir araçsal o da ayrı bir sıkıntı. Her fikirlerine katılmasam da okumadıysanız Yurttaşlardan Lordlara ile Özgürlük ve Mülkiyet'i öneririm hocam Wood'un. Zaten Siyaset Bilimci geçmişiniz de var hoşunuza gider belki. Cevabınız için teşekkür ederim, seviliyorsunuz.
Bu kanala bıyığın tarihini anlatan bir video yakışır.
Ben sana anlatayım. Üst dudaktaki kılları kesmemişler bıyık olmuş
@@Bakyols Sadece üst dudaktaki kılları kesmemek yetmiyor. Yüzün diğer bölgelerini de kıldan arındırmak lazım. İnsanlık neden sadece üst dudağın üstünü bırakma kararı aldı? Doğuştan bıyık gönüllüsü ESG bizi aydınlatsın bir zahmet.
😂😂 harika olur
@@Bakyols Niye kesmemişler? Neden kesmemeye başlamışlar? vs. Çok soru var.
@@umutisk4006 o dönemin hipsterları öyle istemiş
"Thomas Szasz - Deliliğin İmalatı" tam da bu bölümün kitaplarındandır. Teşekkürler hocam
hocam çok istemiştim aylar önce yazmıştım çok mutlu oldum bu videoyu görünce
Lütfen bu konular devam etsin.
Hocam hapishanenin tarihi de yapsanız çok iyi olur.
Ufuk açan, bambaşka bir insansın ESG! Seviliyosun
13:12 hozom “bloodletting” kan hücrelerinin aşırı üretilmesine bağlı bazı hastalıklarda periyodik olarak halen kullanılmakta.
Bogomiller ile hiwell'in kapışmasında bogomilleri destekliyorum.
Socrates'teki programları çok sevdim. Artık burdayım
Hocam anlatım, muhabbet süper 👏👏
Gayet keyifli bir videoydu teşekkürler
Hocam harikasın... Takipteyiz...
Emrah Hocam Stefan Cel Mare hakkinda bir video yapar misiniz ? Turk kaynaklarinda yeterince bilgi yok ve hicbir Turk tarihciye rastlamadm daha onu anlatan. Moldova ve Romanya kaynaklarindan ziyade sizden dinlemek harika olur bu adamin hikayesini. Saygilar Efenimmm...
Çok başarılı bir infomercial olmuş hocam
Alper hasanoğlu bu konuyu çok güzel anlatıyor
Hocam geçen Kadıköy dilo barın önünde karşılaşmıştık çok şık olduğunuzu söylemeyi unutuşum iyi günler.
Eyv gardaşım sen de öylesin
@@hamzayaprak4497eyvallah gardaşım sen de öylesin :D
Hocam eski paradoks oyunlarından örnekler verip oynayan bilir derken iyiydi de victoria 3 oynayan bilir diyince hüzün çöktü
PAUAHABAKQKQKAJS 240 lira olmasa iyi oyun d
Şuana kadar en sevdiğim konu bugünde benden bahsedin işte
Devekuşu kabare delileri gayet güzel işlemişti.Birde oradan dinleyin.
Her videoda konunun bir şekilde Fenerbahçe'ye gelmesi mükemmel.
özlemişiz
"Deliliğin tarihi yazacağım. Beni takip etmeye devam edin."
hocam reklamı müthiş entegre etmişsiniz konuşmanın içine 😂
Deliliğe övdü tarihteki en iyi kitap
Kanını akıtma yani Flebotomi sadece Polisitemia Vera, eritrositlerin Kemik iliğinde üretim fazlalığı, olan hastalığında kullanılan bir tedavi yöntemidir.Çünkü eritrosit fazla üretilirse kan akışkanlık özelliği azalır ve kan dolaşımı bozulur
Videoda güncel kullanımından değil tarihi kullanımından bahsediliyor yalnız.
@@mssarioglu ben tarihi anlamda kullanışı değil doktor olarak günümüz tıpta kullanılan halini söyledim.Günümüzde bu yöntem eskide olduğu gibi direk damarı kesip hastayı kanatarak değil.Hastanın kanını enjektörle alıp yerine enjektörle sıvı vererek yapılıyor.Hastanın kanındaki hücreler dışarı atılıp yerine serum verilerekten hastanın kanı seyreltiliyor
@@abdullahakbas5492 tamam işte ben onu anladım. O yüzden aradaki farkı belirteyim dedim.
@@mssarioglu 👍🏻
ESG hocam zaten hızlı konuşuyor bir de üstüne cut jump yapmasanız keşke
Videoyu yavaşlat.
17.21 eski çalışma arkadaşlarına geçirmede var bir videodan daha ne beklenebilir.
''Madness has brought you here to me...and I shall be your undoing.'' Prince Malchezaar
TCK 122 was here
Özlendi hocam özlendi
TCK 122 WAS HERE
Ne gerçek, ne hayal bilmek gerçekten zor problem.
Hocam Nietzsche ye dönmüşsünüz yakışmış bence
hocam benim be gamerların gururu
Bu harika ve bilgilendirici video için teşekkür ederim hocam, birçok kaynak not ettim.
Ancak, bahsettiğiniz çoğu çizerin, yazarın adlarını aşağıda geçseydiniz keşke..
'Guen' diyorsunuz örneğin, arkada tablosu, e beğeniyorum, bakıp indireceğim tabloyu, nasıl yazıldığını bilmediğimden guen yazıyorum, karşıma futbolcu çıkıyor.. :D
Goya madhouse
@@OMNIBUSLIVE Teşekkür ediyorum.
Buradan Emrah Hocam'ın çok iyi bir Victoria 3 oyuncusu olduğunu anlıyoruz :)
Eskiden kendi başına konuşanlara deli deniyordu. Cep telefonu çıktıktan sonra kendi başına konuşanlar ayırt edilemez oldu. Ya deli kalmadı ya da herkes delirdi.
deadwood videosu gelsin
İçanadıkululrın kolpalıkları ile ilgilide bi bölüm istiyoruz hocaefendi,yozgata bekleriz kolpaya...
Hocam Quills filmi ile ilgili bir video yapar mısınız? Bu konuyu iyi işlemişler diye düşünüyorum.
bası biraz kıssak süper olur du ya
Madem oyun dünyasında günceli yakaladınız artık oyun videosu da gelsin Victoria 3le
Oooo gözlüklüye laf sokulmuş 17:20
hocam kanalı açarken oyun da oynicağız dediniz. bir aydır victoria 3 çıktı sizden ses soluk yok
Hocam şu an Türkiye'nin %70'i Oğuzhan Uğur'un programını izlerken biz sizi izliyoruz. Sizden çıkıp oraya gideceğim gerçi. Her neyse çok eğlenceli çok zevkli bir bölüm olmuş,ekibinizin ve sizin emeklerinize sağlık... Gelecek videolarınızı da merakla bekliyoruz :)
Bayağı bayağı sonundaki reklam için izlemişiz….
“Akıllılığın Tarihi”
Maalesef blood-letting hala var hocam. Bazi semtlerde hastanelerin ustunde koca koca hacamat reklami yapiyorlar :))) Cok keyifli bir video her zamanki gibi, ama modern psikolojide Freud'un ve pre-science denilen donemin teorilerinin pek ciddiye alinmadigini belirtmek isterim. Her ne kadar oncu olsalar da pozitif bilimin sartlarini saglamiyorlar.
Hocam, delilik tarih olmuş mudur?
Bu arada kan akıtma bilhassa baş ağrısına karşı başarıyla kullanılmış olabilir. Bugünkü kullanımını gerektiren durumlarda da başarıyla kullanılmış olabilirdi ama o hastalıklar tarihte teşhis edilip de tedavi aranmış mıydı bilemiyorum.
Hocam endülüs ve reconquista için söz vermiştiniz kaç ay önce ama hala gelmedi
Hocam bir psikolog takipciniz olarak size de öneririm yani ihtiyacınız olduğunu hissederseniz eğer; şaka bi yana bildiğiniz gibi bu iş çocukluğa inmekten ibaret değil :)
Neyden ibaret peki ? Çocuklukta inşa ettiğim bağlanma biçimleri davranış kalıpları vb. ? Çocukluğa bakmıyacaz da neye bakıcaz ?
çocukluğa bakmayacağız anlamı sizin yorumunuz. çocukluğa bakmıyoruz değil; sadece çocukluğa bakmıyoruz. @@carlsagan4129
ESG ile yakın yaşasa yaşlanmaz insan
olm bn sizin gibi 22 tane isim bilmiyorum :)) çok iyi ya
Biraz Andrew Scull,"Uygarlık ve Delilik "(Akıl Hastalığının Kültürel Tarihî) kitabının özeti gibi mi olmuş,bana mı öyle geldi?:))
Okumadım, keşke okusaymışım ama :)
@@OMNIBUSLIVE Şaka yaptım sayın hocalarım, hoşgörünüze sığınarak.
mesai sonrası ilaç gibi geldi
Hocam yapısalcılık ve post yapısalcılık nedir? Buna internette nokta atışı bir tanım bulamadım da.
"Normal insan kurgudur."
bir delinin hatıra defteri
ESG
takımınız çok şıkmış hocam
Hozom artık darbeler serisi devam etsin
Sabah duş almanın kerizliğe denk geldiği bir çağa geldik 😂😂
Oynatma hızını 0.75 e indirince ilber ortaylı oluyor.
Einstein bilgisi şegir efsanesi. Einstein dünyanın en iyi ilk on üniversitesi olan ETH Zürih’ten mezun. Bu yorumu dikate alırsanız sevinirim
Bayılıyorlar "Einstein iki kere iki dört mü beş mi bilmiyordu" gibi bir portre çizmeye :D ilgisi yok.
@@kozatas Evet insanlar ne yazıkki kendi vasatlıklarını böyle şehir efsaneleriyle kabul edilebilir halle getirmeye çalışıyorlar.
Hocam şimdi biz Türkiye de yaşayanlar olarak tertemiz delirdik diyebilirmiyiz?😉😉
Herkesin delisi kendine..
Highwell reklamına ne demeli?
Delirecekseniz kendinize delirin, milleti de delirtmeyin..
Trafikte delirmek üzereyken gelen bildirim
👏👍
Sensin deli.
Hocaammmmmmmmmmm
Emrah Safa Gürkan’ı 0.5x oynattığınızda İlber Ortaylı’ya dönüşüyor
Foucault okunmuş gelinmiş galiba
Aman Allammm "kulağını kesen şeyin adı neydii" ahahahah :) linç is loading...
Hep söylüyorum, bugün uğraştığımız dallamalıkların tamamı Foucault denen teres yüzünden çıktı
Online şekilde yapılan hiçbir der, terapi ve bağlantının kişisel verilen korunması ile alakası yok 🙂 ve tüm bu totem ve batıl inançlar 'Gerçek'ten uzak safsatalar 🫡 vidyo güzel emeğinize sağlık 😄 Allah^a emanet
Vaktiniz varken delirin yarın bunun için geç olabilir
Hocam son 45 saniye siyah ekran mı yoksa deliriyor muyum?
Birkaç yeri düzeltmek gerekiyor. Birincisi Foucault'ya doğrudan yapısalcı demek doğru değil, yapısalcılığın sınırlarını zorluyor. Dahil olduğu yerler de var ama hocası Althusser gibi kesin bir yapısalcı diyemeyiz. Foucault ilk dönem eserlerinde kurumsal yapıyı ve kurumların tarihini, iktidar meselesini inceliyor. Ardından Biyopolitikanın Doğuşu ile liberalizm ve yönetimsellik meselesine bakmaya başlıyor. Son dönem eserleri ise özellikle özne üzerinedir. Yani yapısalcıların tamamında olduğu gibi yapılar karşısında özneyi boğan bir tutumu yok fakat bilgi-iktidar dediği işleyişin özneyi inşâ ettiğini belirtiyor. Ayrıca söyleme biçtiği önem Foucault'yu başlı başına post-yapısalcı yapar, yapısalcı değil.
Hoca bedenin verimli işlemesine dönük Foucault'nun yeni bir iktidar stratejisi dediği şeyi biyopolitika olarak anlatmış ama esasen Foucault burada da bir ayrıma gider. Bedenin olanaklarını artırmak, verimli hale getirmek ve potansiyelini zenginleştirmek için uygulanan tüm stratejileri anatomi-politik olarak adlandırır. Anatomi politiğin anahtar kavramı denetlemedir. Bunun dışında bir de tekil olarak bedenle değil nüfusla ilgilenen, nüfusun sağlığı, şehir, altyapı, hastalık ve salgınlar, konut sorunları, toplumsal hijyen, kıtlık gibi nüfusun bütününü ilgilendiren düzenleyici faaliyetler vardır ki buna da yönetimsellik der. Yani özetle bedenin anatomi-politiği ile nüfusun biyopolitiği ikilisi üzerinden işler yeni iktidar modeli. Bu iki ayrım gayet önemli. Bu konuda Ferda Keskin hoca da önemli bir isimdir.
Deli aklı başında olup farklı düşünüp ,farklı haraket edenlere denir (benim tanımımla) yani normların dışında
Hoca Elleri hareket ettirirken yeşilimsi bir renk oluşuyor ellerinde. Neden?
Arkada yeşil perde var
Foucault'ya neo-marksist demenin kıyısından dönmüşsünüz hocam 🙃
Post-marksist te diyebilirdi.. :)
hocam yorgunum modum düşüktü siz de hızı 1.75xten 1xe indirmişsiniz çok coşkulu bi şey beklerken normal bi şey görünce enerjim daha da düştü
Deliliğin Tarihi adlı bir programda terapi aracılığı sitesi reklamı... Kötü bir işbirliği olmuş bence.
foucault is coming..
hozom güzel reklam yapıyor ama online terapi duyduğum en saçma şeylerden biri
Çalma hızını 0.5 yaptığınız da ESG birden bire İlber Ortaylı oluyor ....Deneyin :)
Hocam sen kendini deli gibi yaptın bak iyice
Bilmiyorum, Foucault'un tarih okumasında beni gerçekten rahatsız eden bir şeyler var fakat adını koyamıyorum. En azından yaptığı tarihçilik değil tarih okuması gibi. Belki zihnim onun düşündüğü gibi çatışmacı değil uzlaşmacı baktığındandır. yani safın tekiyimdir. Bence çok ideolojik ve söylemsel bakıyor olaya, anlama açıklama değil asıl hedefi. Bu cinsellikte reşitlik kaldırılsın, Tunus'daki çocuklar ve kitaplarım keşke molotof olsa demesinde görülüyor. Veya kendisinin hayatını kurtaran bir psikiyatr olmasına rağmen onlara nefretle bakması gibi. Anlattığı şeyler hayatının nerdeyse tamamını dağlık bir köyde yaşamış, ömrünün yarısına kadar doktor görmemiş dedelerim ve ninelerim ile hiç uyuşmuyor. Belki deliye veli diye bakılması biraz uyuşabilir.
Mesela sapkınlık konusunda nenemin LGBT+ bayraklarını sorup açıklamamla eşcinsellik diye bir şey olduğunu duyunca şaşıp kalmıştı. Bu sapkınlık manasında değil böyle bir şey olabileceğini bile aklına getirmemiş. Bu yok anlamına gelmiyor ama Fuko'ya bakınca herkes rahat yaşıyordu devlet geldi her şeyi kısıtladı anlamı çıkıyor. Aynı zamanda delileri ahıra kapattıklarını birinci elden gözlemlemiş benim dedelerim. Devletle tek ilişkileri yılda bir gelen vergici. Şizofreni akrabamın yıllarca Alevi ocaklarından ocaklarına götürülmüş, tıp sayesinde hayatı kurtuldu. Bu teorilerde cinselliğe verilen önemi de anlamak zor, cinselliğin sürekli gündem ve uyaran olması modern dönem kapitalizmi ile olmuş bir şey. Eskiden eşler 50 yaşına gelince yataklarını bile ayırıyorlardı. Şimdi sürüngen beynine ne güzel geliyorsa sürekli onun bombardımanı altındayız.
Son olarak Psikolog/Psikiyatri alanında davranışçılığın ve evrimsel psikolojinin açıklamaları çok daha mantıklı bulduğumu söylemeliyim. B. F. Skinner'ı öneririm mesela.
Ben de aşırı buluyorum ve evet evrimsel psikolojinin açıklamaları beni de cezbediyor. Onaylamak manasında anlatmadım zaten, literatür o. Bence biraz fazla uca gitti dedikleri ve biraz light versiyonunu almak lazım dediklerinin. Gene de dönemi filozoflar için de hard dataya en hakim adam bu. Diğerleri direkt akıl yürütme ve metin analiziyle dünyayı çözüyorlar.
@@OMNIBUSLIVE Evet hocam, katılıyorum sizlere. Foucault ufuk açıcı fakat yabancıların dediği gibi "grain of salt" ile yaklaşmak lazım. Özellikle kendisinde diğer post-yapısalcıların aksine tarihin olması onu çok önemli kılıyor. Fakat Hegelci fikirlerin dünyanın başat aktörü, tarihin motoru olduğu fikrine biraz şüpheyle yaklaşmak lazım. Sanki fikir her şeyi önceliyor gibi düşünüyoruz da bazen tam tersi fikir o grup içerisinde bir halk dini (folk religion) gibi zamanla oluşuyor. Bu yüzden tarihi özellikle felsefecilerin yaptığı gibi sadece fikirler üzerinden okumak yanlış. Politik Marksistlerin ve siyasal düşüncelerin toplumsal tarihi çalışanların (örneğin) Ellen Meiksins Wood'un çalışmaları mesela o görüşlerin nasıl kendi başına durmaktan ziyade araçsal olduğunu gösteriyordu. Gerçi onlara göre de her fikir araçsal o da ayrı bir sıkıntı. Her fikirlerine katılmasam da okumadıysanız Yurttaşlardan Lordlara ile Özgürlük ve Mülkiyet'i öneririm hocam Wood'un. Zaten Siyaset Bilimci geçmişiniz de var hoşunuza gider belki. Cevabınız için teşekkür ederim, seviliyorsunuz.
ruclips.net/video/MkE6yfOvvGA/видео.html
Tam burada "bazı şey ____ ile ilgili" diyor - neyle ilgili? Gals? Gais?
Geist
Deliliğin tarihi diye gösterilen kitap aslında “ gözetleme ve cezlandırma”. Yanlış olmuş hocam.
Ya yanlış yazmışımdır timecodeları
Aman hozam iç anadolulular yaşatma ve koruma derneğiyle davalık olmayın sonra 😂😅
Fuco'nun kendisi de hümanist değil ki
Hocam reklama nasıl bağladınız öyle şipşak
Bu her taşın altındanda bu michel fouchlt çıkıyo
Neden Deliliğin Tarihi ?
Çünkü neden olmasın?
@@Sami-wx3mi Aydınlattığın için teşekkür ederim.
Tamamını izlemeden yazmışsın, Faucault'nun bir kitabı Deliliğin tarihi dir.
@@barssipahioglu7209 rica ederim
@@animasyon3881 Hımm .. Hiwell olmasın :)
kurulu düzeni bırakıp amerika'dan dönmeni yemedik hozom :)
Deli demek ayıp, onun yerine artık Hunili diyoruz. Hunili olmak ayrıcalıklı bir durum. Bu arada hozoo bıyıklar sararmış neden acaba..!
akıllının olmadığı yerde deli çok olurmuş
Hocam bıyıklarınız gürleşmiş