AM CĂRAT ÎNGRĂȘĂMÂNT BIO CU CĂRUȚA! CAI DE TRACTIUNE! CAII DIN FERMA MEA!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 сен 2024
  • Dragi prieteni cine are placerea, ma poate ajuta cu un fallow pe Instagram si pe Facebook.
    Acolo sunt activ o mare parte din zi si oricine doreste poate lua legatura cu mine sa discutam.
    Va multumesc in avans pentru ajutor!
    Haideti sa ne adunam si sa formam cea mai mare familie de Fermieri si iubitori si crescatori de animale din Romania!
    / fermierul_adrian
    / fermierul-adrian-10195...
    Gunoiul de grajd, informatii, fermentare si aplicare
    Gunoiul de grajd este un ingrasamant natural, complet, in componenta caruia se gasesc toate substantele necesare cresterii si dezvoltarii plantelor. Se utilizeaza pe terenuri nestructurate, sarace in humus, pe care le afaneaza, imbunatateste retinerea apei si favorizeaza activitatea organismelor din sol. Efectul administrarii gunoiului de grajd se resimte pana in al patrulea an de la aplicare.
    Prin gunoiul de grajd se restituie solului o cantitate importanta din micro si macroelementele preluate din plantele folosite in furajare.
    Cele mai bune recolte se obtin cand se utilizeaza concomitent ingrasaminte organice si minerale.
    Aplicarea gunoiului de grajd si a altor ingrasaminte organice este importanta atat pentru substantele nutritive care se introduc in sol cat si pentru imbunatatirea conditiilor de crestere si dezvoltare a plantelor.
    Depozitarea si compostarea
    Intrucat gunoiul de grajd rezulta treptat, aplicarea lui nu se face ca atare. Acesta se colecteaza in platforme si se composteaza.
    Compostarea (fermentarea) gunoiului se poate realiza prin mai multe metode. Metodele frecvent utilizate sunt:
    compostare aeroba (compostare “la cald”) - prin asezare afanata a gunoiului si asigurarea aerarii pe parcursul compostarii - acest tip de compostare dureaza 6-12 luni.
    compostare anaeroba (compostare “la rece”) prin asezare indesata de la inceput - dureaza 4-5 luni si rezulta gunoi semifermentat
    compostarea mixta (este o compostare aeroba la inceput, urmata de o compostare anaeroba) - dureaza 3-4 luni
    Deasemenea, compostarea se poate realiza si in gramezi nesistematice insa nu este o metoda indicata din cauza pierderilor mari de azot si alte elemente.
    Cea mai recomandata metoda este cea aeroba deoarece permite formarea unei cantitati mai mari de acizi humici sub influenta microorganismelor aerobe. In plus, temperaturile ridicate la care ajunge masa gunoiului in timpul fermentarii aerobe duc la distrugerea a o parte din semintele de buruieni din acesta.

Комментарии • 370