PULLKATHLON 2024 - Aftermovie

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 7 июн 2024
  • PULLKATHLON: de non-stop expeditie langs en voor de Nederlandse kust
    * Fysiek grensverleggend
    * Doorzettingsvermogen onontbeerlijk
    * Oog voor elkaar en de natuur cruciaal
    * Strategisch plannen en heldere communicatie onontbeerlijk
    Non-stop van Vlissingen naar Den Haag. Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024
    PULLKATHLON: een outdoor challenge die zijn weerga niet kent. Non-stop trokken 7 teams (33 deelnemers) van Vlissingen naar Scheveningen. Een tocht van 106 kilometer over het Noordzeestrand met een verzwaarde slee achter hen.
    De tocht was uitdagend. Een noorderwind die met windkracht 5-6 een etmaal lang de deelnemers op de proef stelde. De nacht duurde langer dan gehoopt. Het doorzettingsvermogen van de teams werd op unieke wijze op de proef gesteld. Gelukkig was er één enorm lichtpunt tijdens deze PULLKATHLON: iedereen was een team! Met maximaal 5 personen gingen de deelnemers de uitdaging aan: de tweede editie van de PULLKATHLON!
    Uitleg: PULLKA en Turtling
    Elk team kreeg in Vlissingen twee PULLKA-sets inclusief twee zandzakken mét gps-tracker. Per team trokken steeds twee personen noordwaarts. Dit duo bleef bij en lette op elkaar. De route bestond grotendeels uit Noordzeestrand. Elk duo trok de sledes over dit strand, niet over andere paden (tenzij aangegeven door de organisatie). Op diverse momenten waren er korte en langere passages over asfalt. Denk aan de befaamde Oosterscheldekering, de Brouwersdam en de Haringvlietdam. Op deze stukken gaan de teams ’turtlen’….
    Voor ’turtling’ namen de teams zelf twee degelijke backpacks (volume ca. 60 tot 70 liter) mee in de slee. Verharde ondergrond? Dan tilden ze de slee op! Door de slee aan de rugzak te bevestigen, konden ze deze op de rug meenemen. Ze transformeerden in een schildpad en liepen zo over de diverse Zeeuwse en Zuid-Hollandse waterkeringen. Zodra men weer het strand op kon, trokken de duo’s de sledes weer over het zand met het speciale PULLKA-expeditieharnas.
    De andere leden waren op het moment dat ze niet met de slee trekken ‘het supportteam’. Elk team bepaalde zelf waar te wisselen én waar het strand te monitoren.
    Strandmonitoring voor het Groene Strand
    Op verschillende plekken bracht elk team de natuurwaarde van het Nederlandse strand in kaart. Verzamelde data zijn van groot belang voor Het Groene Strand: het project dat natuur en natuurbeleving aan de kust wilt herstellen. Sinds 2022 is PULLKA ambassadeur van Het Groene Strand.
    De strandinspecties werden gedaan door de teamleden die op dat moment niet aan het pullkanieren zijn. Daarnaast moesten zij natuurlijk drinken, eten, herstellen, een poging tot slapen, en ervoor zorgen dat ze op tijd bij het volgende wisselpunt zijn. Deze wisselpunten mochten elk team zelf bepalen. Kortom, hoe vaak men wisselde en waar was aan de teams. Men ging zelf op zoek naar de beste estafettestrategie per team. Zolang men zich maar aan de geldende verkeersregels hield en alle materiaal zo snel mogelijk naar Scheveningen bracht. Door weer en wind, tijdens licht en donker, met mooie en moeilijke momenten…
    Start was op zaterdagochtend 1 juni om 10:30 uur in Vlissingen. Op zondagochtend vroeg 2 juni arriveerde de eerste teams op het Haagse Zuiderstrand.
    Gaat het al kriebelen? Start dan vooral alvast met het ronselen van potentiële expeditiegenoten voor de PULLKATHLONS in 2025:
    Zaterdag 1 februari 2025: 60 km
    Zaterdag 14 en zondag 15 juni: 100 km

Комментарии •