היי עמי, בשגרה שלי אין לי עודפים כי אני תמיד משתמשת בכל מה שיש ומוסיפה כוס אחרי הכנת בצק וכוס לפני הכנת הלחם הבא. כך שתמיד יש לי 2 כוסות קמח ו 1.5 כוסות מים. משתמשת בכל הכמות להכנת קילו לחם, ושוב מוסיפה 1 כוס קמח + 3/4 כוס מים, מכניסה למקרר ולפני ההכנה הבאה שוב מוסיפה כנ"ל. אבל אם יש שארית מחמצת: 1. לתת לחברים, 2. לזרוק, 3. להכין טורטיות (הכי טעימות שיש). בהצלחה.
את עודף המחמצת "מאכילים" שוב ושומרים לפעם הבאה. רצוי לשמור במקרר, ובפעם הבאה, לפני הכנת לחם, יש שוב "להאכיל", להשאיר בחוץ, וכאשר המחמצת תוססת אז אפשר להכין ממנה לחם. איך יודעים שהמחמצת מוכנה? טובלים 1 כפית מחמצת בכוס מים. אם המחמצת צפה היא מוכנה, אם לא אז צריך לחכות. הכנת לחם מחמצת אורכת זמן!! בין 12 ל-24 שעות. אז צריך להתארגן בהתאם. מקווה שעניתי
הדגמת והעברת את הסרטון בצורה מדהימה. פעמיים נסיתי להכין ופעמיים נכשלתי.פעם ראשונה,הבנתי למה זה קרה.פשוט החום הרס.אך השבוע התחלתי שוב,ואז אני שמה לב שמים צפים למעלה והקמח למטה למרות שאני מערבבת ממש טוב ומזג האויר מעולה.אולי אני צריכה להפחית בכמות המים?שמתי כוס וכוס,ועכשו בסרטון אני רואה שאת אומרת 3/4 כוס מים
היי לימור, לא להתרגש אם התערובת "נפרדת". לערבב שוב ולהניח לתסוס. אם המים כהים, את יכולה לשפוך אותם בעדינות. אם המחמצת מאיזה שהיא סיבה מתקלקלת (כי לא האכלת בזמן), את תמיז יכולה לזרוק את הרוב, להשאיר קצת בקופסה, להאכיל מחדש ולהשתמש.
@@limorhalevi6655 אין שום בעיה עם הקמח לימור. את יכולה להשתמש בכל קמח שיש לך. כמות המים ל"האכלה" היא 3/4 כוס, אבל אם את מרגישה שזה סמיך מדי את יכולה להוסיף מעט מים.
@@shoshi04 להפך...נראה לי ששמתי מידי מים.אמשיך עם התהליך ואוריד רבע מהמים.הייתי שמה כוס קמח וכוס מים. הפעם,אני חייבת להצליח!!!וזה יהיה בזכותך! מותר לי לאכול רק כוסמין מחממת ואני חייבת להצליח להכין בעצמי
היי שושי אני חדשה בנושא המחמצת ככה שלא הבנתי כל כך מה הולך פה. למחרת אחרי 12./24 שעות מה עושים מערבבים ומה ומה הכמויות? והאם בכל הארבעה ימים מוסיפים מה שצריך זאת אומרת יום ביומו צריך להוסיף?, שאלה שניה האם יש לך סרט שאומר איך משתמשים בזה כשאנו רוצים להכין לחם? ועוד שאלה ונגיד אני רוצה להכין לחם כרגע ולוקחת כוס של המחמצת מה אני עושה אם שאר המחמצת, מצטערת לא מובן לי מה קורה פה, רק למדתי איך לעשות את הטורטיה ואת השלב הראשוני של המחמצת, סליחה כמו שאמרתי אני חדשה בנושא
תודה על הסרטון הסברת מהמם ! מובן ביותר. הולכת לנסות בקשר לטורטיות... אין לי מחבת נונסטיק... מחבת אחרת עם הוספת שמן- יצא לי טוב?? ואם אפשר מתכון לחלות מחמצת. כמות של קילו תודההה
במחבת רגילה פשוט חממי היטב. את יכולה למרוח מעט שמן ולנגב. לגבי חלות אני מודה שזה מאתגר. בכל אופן לקילו קמח 2-3 כוסות מחמצת, 1 ביצה, 1 כף סילאן, כף מלח, הוסיפי מים עד שיתקבל בצק די מוצק, לא רך מדי כי אחרת יהיה לך קשה לקלוע את החלות. , תני מספיק זמן להתפחה ראשונה וגם כאשר תקלעי את החלות. אם את רוצה לחם בטעם חלה. בלי קליעה, אז את יכולה להכין בצק במרקם יותר רך ואז יוצא אווירי וכיפי
הכנתי המחמצת כוס כוסמין ו3/4 כוס מים נשארתי את זה בחוץ מאתמול בצהריים מעכשיו אני לא מוסיפה כלום 4ימים?או מוסיפה כל יום??כי בנתיים זה לא כזה תפח ב12שעות???
שושי שלום לך. אני מכינה כמעט כל יום לחם ממחמצת. ולהפך אצלי הלחם מחזיק פחות זמן מלחם של הסופר ודווקה אני מכינה את הלחם מקמח כוסמין. אני עושה הכל כמו שאמרת. עובדה שהלחמים כן מצליחים לי ותופחים ממש מצוין. רק הלחם מחזיק רק יומיים גג גג שלושה ימים ואני כן שמה את הלחם אחרי מספרשעות שהתקרר בשקית נבד בתוך ארגז לחם. אז אחרי שקראת את מה שכתבתי לך מה את עונה לי בבקשה ???
אם אני אופה הרבה בבית אז אני צריך להשתמש בהרבה מחמצת. עכשיו כמה שאני מוציא מחמצת ככה אני צריך להחזיר בחזרה? לדוגמא מוציא 300 גרם מחמצת אני מחזיר 300 גרם של מים וקמח? ומה היחס שאני משתמש במחמצת לכל קילו של בצק שאני עושה?
אפשר כמובן בכל קמח, אך עדיפות לקמחים מדגנים מלאים או כוסמין ושיפון. מים, עדיף מסוננים אבל בטח שאפשר מהברז. קמח לחם, זה קמח רגיל שהוסיפו לו כל מיני. פחות מומלץ (מבחינה בריאותית).
מירה, איפה ראית מוצרי חלב בלחם מחמצת? ולעניין, מוצרי חלב בכלל, זה נושא שנוי במחלוקת. תלוי את מי את שואלת. השבוע הייתי אצל רופאה אנדוקרינולוגית, שאלה אותי אם אני אוכלת מוצרי חלב, אמרתי שמעט אז היא אמרה שאני חייבת להשלים סידן כי זה לא בסדר שאני לא אוכלת מספיק מוצרי חלב. אז אני לא מצדיקה אבל אומרת שיש כל מיני זוויות ראייה. תעשי את מה שטוב לך.
בבוודאי, יש צורך "להאכיל" את המחמצת כל הזמן, רק כאשר מכניסים למקרר התדירות יורדת. אפשר להאכיל כל 4-5 ימים. אני נוהגת להאכיל כל יום כי אני רוצה שהמחמצת שלי תהיה מוכנה כמה שיותר מהר ותהיה במיטבה. אחרי 3 שבועות, כשמכינים ממנה לחם, אפשר להאכיל אחת לימים אחדים. תמיד להסתכל מה המצב ואם רואים שהיא "רדומה" אז להאכיל.
מחמצת היא שמרים טבעיים, הרבה יותר בריא (באופן גורף) והרבה יותר טעים ולחם יותר איכותי. אפשר בהחלט להכין הכל, פיתות, באגטים, פוקאצ'ות וחלות. פעם אפו רק ככה.
שלום, איך מזהים אם המחמצת "מתה"? ניסיתי להכין מחמצת, כל פעם אחרי לילה בחוץ הכנסתי למקרר, המחמצת שלי לא עושה כל כך בועות, וכמובן הלחם שאני מכין מזה לא תופח. האם בגלל שהקרר מדי קר(2מעלות)? בנוסף איך מכינים מזה את הלחם עצמו? מה הכמויות? תודה
וואוו....מחמצת זה משהו שצריך לעקוב אחריו. אם את שמה בקופסה, מכסה ומשאירה פתח, 1 כוס קמח + 3/4 כוס מים, ומערבבת היטב, אחרי כמה שעות יופיעו בועות. אחרי שהופיעו בועות צריך שוב להוסיף 1 כוס קמח + 3/4 כוס מים. לעשות כך 4 פעמים. בשלב זה את כבר מכניסה את המחמצת למקרר וכל פעם שאת מוסיפה קמח ומים, את קודם מוציאה כוס מחמצת. מוסיפה קמח ומים ומחזירה למקרר. את זה עושים משהו כמו 3 שבועות. כל פעם המחמצת תהיה עם יותר בועות ותיראה כמו "ספוג". רק אז אפשר לאפות ממנה לחם. אם לא הופיעו לך בועות, משהו בתהליך לא היה נכון. הלוואי שהיית לידי. הייתי מסבירה לך. מקווה שעזרתי
@@shoshi04 תודה רבה על תשובתך. בעצם את השלב של 4 פעמים בהתחלה עשיתי, אבל לא המשכתי לבצע את זה במשך 3 שבועות, אלא רק לרענן אחרי שבוע. אני אנסה לפי המתכון שלך. את יכולה להסביר איך להכין לחם מזה? האם יש לישה מיוחדת? מה הכמויות קמח ומים? תודה
@@yaacovkorchia7657 היי יעקב, לחם ממחמצת אופים בדיוק כמו לחם רגיל. שמים 2-3 כוסות מחמצת לקילו קמח (במקום שמרים). לשים כמו בלחם רגיל רק שהבצק צריך להיות קצת יותר רך. מתפיחים פעם אחת (שים לב ההתפחה אורכת הרבה יותר זמן ויכולה להמשך אפילו 12 שעות) ואז עושים את הצורה של הלחם. למתחילים רצוי לעבוד עם תבנית (עדיף אלומיניום עם נייר אפיה). באפייה מחממים קודם תנור ל 230 מעלות ואופים 10 דקות בחום גבוה בתא העליון של התנור.. אחר מורידים טמפ' ל 175 וממשיכים עוד 25 דקות ומורידים לתא התחתון של התנור. ואם לא הסברתי: חומרים: 1 קילו קמח, 2-3 כוסות מחמצת, 2 כפות שטוחות מלח ומים עד לקבלת מרקם רצוי. בדרך כלל זה יוצא בערך עוד 2 כוסות מים. אתה מתחיל ללוש ומוסיף מים בהתאם לצורך.
@@shoshi04 תודה על העצות שלך. כרגע אני שם לב שברגע שהמחמצת הוכנסה למקרר(אחרי ה4 ימים הראשונים), למחרת הבועות נעלמות. האם כדאי להחזיר חלק מהזמן מוץ למקרר?
זה לא מדע מדוייק. את יכולה להאכיל כל 12 שעות או כל 24. תלוי בכמות הבועות שהצטברו. עם יש הרבה בועות אפשר להאכיל, אם לא, אז אפשר לחכות. בימי קיץ זה קורה מהר ולכן אפשר כל 12 שעות. אבל תמיד כדאי לראות מה המצב ולפעול לפי זה.
לחם מחמצת: 1 כוס מחמצת + 2.5 כוסות קמח + כף שטוחה מלח + 1.25 גר מים. ללוש היטב, להתפיח פעם אחת עד הכפלה (לוקח זמן), לקרוץ ככר, להתפיח שוב, לאפות בחום גבוה 230 מעלות למשך 10 דקות ואח"כ עוד 30 דקות בחום של 170 מעלות. אחרי האפיה לצנן מעל רשת.
היי גיא, בגורמה לייט אנחנו נמנעים מצריכת סוכר. אין שום צורך להוסיף סוכר ללחם. אני מכינה את כל הלחמים שלנו (לא קונה לחם) ואף פעם לא מוסיפה סוכר. וזה הלחם הכי טעים בעולם.
You are misleading everybody about the process! and making a starter for sourdough has to be with correct measurements. Not in cup measures, but in grams! This is too simplistic and inaccurate. 😢
אם המים והקמח נפרדו זה לא נורא, מוסיפים קמח ומים ומערבבים. אם נהיה שחור/ריח לא טוב אז המחמצת התקלקלה ויש להתחיל מחדש. בקיץ, המחמצת תוססת מהר ויש לשים לב, כאשר היא תוססת מדי, יש להכניס למקרר כדי למנוע תסיסת יתר (ואז, כמו בשמרים רגילים, העיסה "מתה"). אני השתמשתי בכוסמין לבן. כוסמין מלא מצויין.
שאור הוא בצק שהחמיץ -מחמצת שכאשר מוסיפים אותו לבצק הוא מתפיח אותו. פעם לא היו שמרים והשתמשו בשאור כדי להכין לחם. היום אנחנו ממליצים לחזור לשיטה הזו של פעם כי הלחם שמוכן עם שאור הוא הלחם הכי בריא
דיללתי את המחמצת במים,עם מעט מלח ושיפון/זרעי צ'יה ושפכתי למחבת.. יצאו טורטיות מעולות. הוצאתי לרשת מתכת, שמתי ירקות וחסה במרכז, גלגלתי ויאמי. תודה על הטיפ !!
תודה רבה על ההסבר המדוייק ❤
מעוניינת בסדנה תודה
היי עמי, בשגרה שלי אין לי עודפים כי אני תמיד משתמשת בכל מה שיש ומוסיפה כוס אחרי הכנת בצק וכוס לפני הכנת הלחם הבא. כך שתמיד יש לי 2 כוסות קמח ו 1.5 כוסות מים. משתמשת בכל הכמות להכנת קילו לחם, ושוב מוסיפה 1 כוס קמח + 3/4 כוס מים, מכניסה למקרר ולפני ההכנה הבאה שוב מוסיפה כנ"ל. אבל אם יש שארית מחמצת: 1. לתת לחברים, 2. לזרוק, 3. להכין טורטיות (הכי טעימות שיש). בהצלחה.
את מגישה כל כך יפה וברור
תודה אריה. אתה מקסים
תודה רבה💝🙏
תודה רבה
באהבה ובהצלחה
מהממת
אהבתי את הסרטון. אעבוד לפיו. תודה רבה.
את עודף המחמצת "מאכילים" שוב ושומרים לפעם הבאה. רצוי לשמור במקרר, ובפעם הבאה, לפני הכנת לחם, יש שוב "להאכיל", להשאיר בחוץ, וכאשר המחמצת תוססת אז אפשר להכין ממנה לחם. איך יודעים שהמחמצת מוכנה? טובלים 1 כפית מחמצת בכוס מים. אם המחמצת צפה היא מוכנה, אם לא אז צריך לחכות.
הכנת לחם מחמצת אורכת זמן!! בין 12 ל-24 שעות. אז צריך להתארגן בהתאם. מקווה שעניתי
מקסים!! תודה על הרעיון!
הדגמת והעברת את הסרטון בצורה מדהימה.
פעמיים נסיתי להכין ופעמיים נכשלתי.פעם ראשונה,הבנתי למה זה קרה.פשוט החום הרס.אך השבוע התחלתי שוב,ואז אני שמה לב שמים צפים למעלה והקמח למטה למרות שאני מערבבת ממש טוב ומזג האויר מעולה.אולי אני צריכה להפחית בכמות המים?שמתי כוס וכוס,ועכשו בסרטון אני רואה שאת אומרת 3/4 כוס מים
היי לימור, לא להתרגש אם התערובת "נפרדת". לערבב שוב ולהניח לתסוס. אם המים כהים, את יכולה לשפוך אותם בעדינות. אם המחמצת מאיזה שהיא סיבה מתקלקלת (כי לא האכלת בזמן), את תמיז יכולה לזרוק את הרוב, להשאיר קצת בקופסה, להאכיל מחדש ולהשתמש.
@@shoshi04
תודה רבה
אולי יש בעיה שהפעם עשיתי עם קמח כוסמין 80%?אולי חייב מקמח 100%?
@@limorhalevi6655 אין שום בעיה עם הקמח לימור. את יכולה להשתמש בכל קמח שיש לך. כמות המים ל"האכלה" היא 3/4 כוס, אבל אם את מרגישה שזה סמיך מדי את יכולה להוסיף מעט מים.
@@shoshi04
להפך...נראה לי ששמתי מידי מים.אמשיך עם התהליך ואוריד רבע מהמים.הייתי שמה כוס קמח וכוס מים.
הפעם,אני חייבת להצליח!!!וזה יהיה בזכותך!
מותר לי לאכול רק כוסמין מחממת ואני חייבת להצליח להכין בעצמי
@@limorhalevi6655 בטוח שתצליחי. אין סיבה שלא. כתבי לי כמה שאת רוצה ואשמח לענות על השאלות שלך.
היי שושי אני חדשה בנושא המחמצת ככה שלא הבנתי כל כך מה הולך פה. למחרת אחרי 12./24 שעות מה עושים מערבבים ומה ומה הכמויות? והאם בכל הארבעה ימים מוסיפים מה שצריך זאת אומרת יום ביומו צריך להוסיף?, שאלה שניה האם יש לך סרט שאומר איך משתמשים בזה כשאנו רוצים להכין לחם? ועוד שאלה ונגיד אני רוצה להכין לחם כרגע ולוקחת כוס של המחמצת מה אני עושה אם שאר המחמצת, מצטערת לא מובן לי מה קורה פה, רק למדתי איך לעשות את הטורטיה ואת השלב הראשוני של המחמצת, סליחה כמו שאמרתי אני חדשה בנושא
תודה על הסרטון
הסברת מהמם ! מובן ביותר. הולכת לנסות
בקשר לטורטיות... אין לי מחבת נונסטיק... מחבת אחרת עם הוספת שמן- יצא לי טוב??
ואם אפשר מתכון לחלות מחמצת. כמות של קילו
תודההה
במחבת רגילה פשוט חממי היטב. את יכולה למרוח מעט שמן ולנגב. לגבי חלות אני מודה שזה מאתגר. בכל אופן לקילו קמח 2-3 כוסות מחמצת, 1 ביצה, 1 כף סילאן, כף מלח, הוסיפי מים עד שיתקבל בצק די מוצק, לא רך מדי כי אחרת יהיה לך קשה לקלוע את החלות.
, תני מספיק זמן להתפחה ראשונה וגם כאשר תקלעי את החלות. אם את רוצה לחם בטעם חלה. בלי קליעה, אז את יכולה להכין בצק במרקם יותר רך ואז יוצא אווירי וכיפי
תודה רבה !!! מענה מפורט מהיר ומוסבר מעולה
אשרייך!
ומתכון ללחם מחמצת רגיל ? קילו 1
תודה
תודה ,אני מקווה שזה יצליח גם אצלי
הכנתי המחמצת כוס כוסמין ו3/4 כוס מים נשארתי את זה בחוץ מאתמול בצהריים מעכשיו אני לא מוסיפה כלום 4ימים?או מוסיפה כל יום??כי בנתיים זה לא כזה תפח ב12שעות???
שושי שלום לך.
אני מכינה כמעט כל יום לחם ממחמצת. ולהפך אצלי הלחם מחזיק פחות זמן מלחם של הסופר
ודווקה אני מכינה את הלחם מקמח כוסמין.
אני עושה הכל כמו שאמרת. עובדה שהלחמים כן מצליחים לי
ותופחים ממש מצוין.
רק הלחם מחזיק רק יומיים גג גג שלושה ימים ואני כן שמה את הלחם אחרי מספרשעות שהתקרר בשקית נבד בתוך ארגז לחם. אז אחרי שקראת את מה שכתבתי לך מה את עונה לי בבקשה ???
כדאי לשים את הלחם בשקית ניילון ולא בד. הוא יחזיק יותר. יופי שאת מכינה לחם מחמצת. כל הכבוד
שימי במקפיא ... גם נשמר להרבה זמן וגם טרי כל פעם מחדש. בהצלחה
אם אני אופה הרבה בבית אז אני צריך להשתמש בהרבה מחמצת. עכשיו כמה שאני מוציא מחמצת ככה אני צריך להחזיר בחזרה? לדוגמא מוציא 300 גרם מחמצת אני מחזיר 300 גרם של מים וקמח?
ומה היחס שאני משתמש במחמצת לכל קילו של בצק שאני עושה?
הקדמה ארוכה ומייגעת
צודק. להוריד?
כמה זמן צריך להאכיל את המחמצת עד שניתן להתחיל להשתמש בה לבצק לחם
האם אפשר בקמח רגיל? קמח לחם? אילו מים? מהברז?
אפשר כמובן בכל קמח, אך עדיפות לקמחים מדגנים מלאים או כוסמין ושיפון. מים, עדיף מסוננים אבל בטח שאפשר מהברז. קמח לחם, זה קמח רגיל שהוסיפו לו כל מיני. פחות מומלץ (מבחינה בריאותית).
@@shoshi04 עדיף לא למלא במוצרי חלב, זה לא בריא.
מירה, איפה ראית מוצרי חלב בלחם מחמצת? ולעניין, מוצרי חלב בכלל, זה נושא שנוי במחלוקת. תלוי את מי את שואלת. השבוע הייתי אצל רופאה אנדוקרינולוגית, שאלה אותי אם אני אוכלת מוצרי חלב, אמרתי שמעט אז היא אמרה שאני חייבת להשלים סידן כי זה לא בסדר שאני לא אוכלת מספיק מוצרי חלב. אז אני לא מצדיקה אבל אומרת שיש כל מיני זוויות ראייה. תעשי את מה שטוב לך.
@@shoshi04 שושי כדאי שתקשיבי לסרטונים של ד"ר גדעון רון.
האם אחרי התהליך של 4 הימים כשהוא במקרר צריך להמשיך להוסיף קמח ומים ? וכמה זמן הוא יכול במקרר?
בבוודאי, יש צורך "להאכיל" את המחמצת כל הזמן, רק כאשר מכניסים למקרר התדירות יורדת. אפשר להאכיל כל 4-5 ימים. אני נוהגת להאכיל כל יום כי אני רוצה שהמחמצת שלי תהיה מוכנה כמה שיותר מהר ותהיה במיטבה. אחרי 3 שבועות, כשמכינים ממנה לחם, אפשר להאכיל אחת לימים אחדים. תמיד להסתכל מה המצב ואם רואים שהיא "רדומה" אז להאכיל.
אז המחמצת זה פשוט תחליף לשמרים ונותן טעם הרבה יותר טוב?
והאם אפשר לעשות אם זה פיתות ובגטים לחמניות? תודה רבה מראש
מחמצת היא שמרים טבעיים, הרבה יותר בריא (באופן גורף) והרבה יותר טעים ולחם יותר איכותי. אפשר בהחלט להכין הכל, פיתות, באגטים, פוקאצ'ות וחלות. פעם אפו רק ככה.
תודה1
באהבה כוכבה. ובהצלחה
כשרוצים להכין לחם כמה מחמצת צריך לשים על ק"ג קמח ?
מצטרפת לשאלה!! אשמח לתשובה
שלום, איך מזהים אם המחמצת "מתה"? ניסיתי להכין מחמצת, כל פעם אחרי לילה בחוץ הכנסתי למקרר, המחמצת שלי לא עושה כל כך בועות, וכמובן הלחם שאני מכין מזה לא תופח. האם בגלל שהקרר מדי קר(2מעלות)? בנוסף איך מכינים מזה את הלחם עצמו? מה הכמויות? תודה
וואוו....מחמצת זה משהו שצריך לעקוב אחריו. אם את שמה בקופסה, מכסה ומשאירה פתח, 1 כוס קמח + 3/4 כוס מים, ומערבבת היטב, אחרי כמה שעות יופיעו בועות. אחרי שהופיעו בועות צריך שוב להוסיף 1 כוס קמח + 3/4 כוס מים. לעשות כך 4 פעמים. בשלב זה את כבר מכניסה את המחמצת למקרר וכל פעם שאת מוסיפה קמח ומים, את קודם מוציאה כוס מחמצת. מוסיפה קמח ומים ומחזירה למקרר. את זה עושים משהו כמו 3 שבועות. כל פעם המחמצת תהיה עם יותר בועות ותיראה כמו "ספוג". רק אז אפשר לאפות ממנה לחם.
אם לא הופיעו לך בועות, משהו בתהליך לא היה נכון. הלוואי שהיית לידי. הייתי מסבירה לך.
מקווה שעזרתי
@@shoshi04 תודה רבה על תשובתך. בעצם את השלב של 4 פעמים בהתחלה עשיתי, אבל לא המשכתי לבצע את זה במשך 3 שבועות, אלא רק לרענן אחרי שבוע. אני אנסה לפי המתכון שלך. את יכולה להסביר איך להכין לחם מזה? האם יש לישה מיוחדת? מה הכמויות קמח ומים? תודה
@@yaacovkorchia7657 היי יעקב, לחם ממחמצת אופים בדיוק כמו לחם רגיל. שמים 2-3 כוסות מחמצת לקילו קמח (במקום שמרים). לשים כמו בלחם רגיל רק שהבצק צריך להיות קצת יותר רך. מתפיחים פעם אחת (שים לב ההתפחה אורכת הרבה יותר זמן ויכולה להמשך אפילו 12 שעות) ואז עושים את הצורה של הלחם. למתחילים רצוי לעבוד עם תבנית (עדיף אלומיניום עם נייר אפיה). באפייה מחממים קודם תנור ל 230 מעלות ואופים 10 דקות בחום גבוה בתא העליון של התנור.. אחר מורידים טמפ' ל 175 וממשיכים עוד 25 דקות ומורידים לתא התחתון של התנור.
ואם לא הסברתי: חומרים: 1 קילו קמח, 2-3 כוסות מחמצת, 2 כפות שטוחות מלח ומים עד לקבלת מרקם רצוי. בדרך כלל זה יוצא בערך עוד 2 כוסות מים. אתה מתחיל ללוש ומוסיף מים בהתאם לצורך.
@@shoshi04 תודה על העצות שלך. כרגע אני שם לב שברגע שהמחמצת הוכנסה למקרר(אחרי ה4 ימים הראשונים), למחרת הבועות נעלמות. האם כדאי להחזיר חלק מהזמן מוץ למקרר?
אם מבשלים החיידקים מתים אז מה שווה??
2-3 כוסות מחמצת לקילו
אני לא מבינה, איך יוצא כל 12 שעות סה"כ 4 ימים. לעשות את זה כל 12 שעות או כל 24 שעות במשך 4 ימים?
זה לא מדע מדוייק. את יכולה להאכיל כל 12 שעות או כל 24. תלוי בכמות הבועות שהצטברו. עם יש הרבה בועות אפשר להאכיל, אם לא, אז אפשר לחכות. בימי קיץ זה קורה מהר ולכן אפשר כל 12 שעות. אבל תמיד כדאי לראות מה המצב ולפעול לפי זה.
שושי מבשלים גורמה לייט . תודה ושבוע טוב
יש מתכון מלא, כמה סוכר/ מלח/ מים ? יש צורך בשמן ? תודה !
לחם מחמצת: 1 כוס מחמצת + 2.5 כוסות קמח + כף שטוחה מלח + 1.25 גר מים. ללוש היטב, להתפיח פעם אחת עד הכפלה (לוקח זמן), לקרוץ ככר, להתפיח שוב, לאפות בחום גבוה 230 מעלות למשך 10 דקות ואח"כ עוד 30 דקות בחום של 170 מעלות. אחרי האפיה לצנן מעל רשת.
שושי מבשלים גורמה לייט תודה רבה, יש צורך להוסיף סוכר ?
היי גיא, בגורמה לייט אנחנו נמנעים מצריכת סוכר. אין שום צורך להוסיף סוכר ללחם. אני מכינה את כל הלחמים שלנו (לא קונה לחם) ואף פעם לא מוסיפה סוכר. וזה הלחם הכי טעים בעולם.
כן. שחק עם זה לפי מה שאתה רואה. ו
איך מכינים את הלחם???
4 י ים כל יום. אחכ למקרר ולהאכיל כל יומיים. בעיקרון אפשר להתחיל אחרי שבועיים אבל זה ילך וישתפר
הרעיון הוא כשמוציאים מחמצת מוסיפים חזרה את הקמח?
נחמצת
You are misleading everybody about the process! and making a starter for sourdough has to be with correct measurements. Not in cup measures, but in grams!
This is too simplistic and inaccurate. 😢
לא הבנתי מתי אפשר להשתמש במחמצת לצורך אפיה ומה הכמות שלוקחים מתוך המחמצת לטובת אפיית לחם?
מחמצת מחליפה את השמים התעשייתיים בעת אפיית לחם. הכמות משתנה ממתכון למתכון, את יכולה להשתמש בכוס מחמצת לחצי קילו קמח, חשוב שתהיה פעילה ותוססת.
ניסיתי להכין.. לא הצליח. הפאזות נפרדו אחרי 3ימים המיים למעלה והבצק למטה. למה זה קרה? אגב קמח הכוסמין שלי הוא חום יותר.
אם המים והקמח נפרדו זה לא נורא, מוסיפים קמח ומים ומערבבים. אם נהיה שחור/ריח לא טוב אז המחמצת התקלקלה ויש להתחיל מחדש. בקיץ, המחמצת תוססת מהר ויש לשים לב, כאשר היא תוססת מדי, יש להכניס למקרר כדי למנוע תסיסת יתר (ואז, כמו בשמרים רגילים, העיסה "מתה"). אני השתמשתי בכוסמין לבן. כוסמין מלא מצויין.
אני השתמשתי בכוסמין לבן (גם אמרתי)
אני עושה סדנת לחם ב 8.6.18 בתל אביב. רוצה לבוא?
אפשר להקפיא לחם מחמצת???
בהחלט
מה המשמעות של המילה "שאור"? היא הוגה בסין ולא בשין.
שאור הוא בצק שהחמיץ -מחמצת שכאשר מוסיפים אותו לבצק הוא מתפיח אותו. פעם לא היו שמרים והשתמשו בשאור כדי להכין לחם. היום אנחנו ממליצים לחזור לשיטה הזו של פעם כי הלחם שמוכן עם שאור הוא הלחם הכי בריא
@@shoshi04 זה לא עונה לשאלה שלי. אם זה שאור מלשון שארית אז זה בשין ולא בסין. מה זו המילה שאור שנהגית SEOR? זו לא משעורה כי היא בע'.
@@wanttologoutthedictatorshi6546 שאור ב"סין". כמו שהוגים שעורה
ואין לזה קשר לשעורה כמובן....
שאור בא משוש שאר, כלומר, מה שנשאר, שארית. מקור המילה בארמית ולכן הוגים את זה כמו בארמית, כמו S.