ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΡΑΣΕΛ / Η Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας - Βασίλης Τσαμπρόπουλος

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 9 апр 2024
  • Η Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Από τους Αρχαίους Έλληνες έως τους σύγχρονους στοχαστές, μια πλήρης και απλή προσέγγιση της φιλοσοφίας για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων ιδεών της ιστορίας. Η εικόνα που σκιαγραφείται περιλαμβάνει σημεία του χάρτη της φιλοσοφίας, που έχουν επιλεγεί ως ιδιαίτερα σημαντικά για τον χώρο.
    Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι απόφοιτος της μουσικής Ακαδημίας Julliard των Ηνωμένων Πολιτειών ( Master of Music degree) και διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Σορβόννης ( PhD). Έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια διεθνώς, ως ένας από τους σύγχρονους διανοητές ενός σπάνιου συνδυασμού: του φιλοσοφικού στοχασμού με τη μουσική έκφραση στη δεξιοτεχνική και εξευγενισμένη μορφή της.
    www.vassilistsabropoulos.com/
    🗯️Κύκλος επεισοδίων : "Παράδοξα Συμβολισμοί και Έννοιες της Φιλοσοφίας"
    Όλα τα επεισόδια του κύκλου εδώ:
    • Παράδοξα, Συμβολισμοί ...
    👁️‍🗨️Όλα τα επεισόδια της σειράς "Η Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας" θα τα βρείτε εδώ:
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ...
    Φιλοσοφικά δοκίμια του Βασίλη Τσαμπρόπουλου που κυκλοφορούν:
    Το Όνομα της Αλήθειας
    armosbooks.gr/shop/filosofia-...
    Θεός και Μουσική
    armosbooks.gr/shop/praktorefs...
    𝕮𝖔𝖓𝖙𝖆𝖈𝖙 𝖚𝖘:
    🌐 𝐖𝐞𝐛𝐬𝐢𝐭𝐞: tinyurl.com/ydbkumys
    📧 𝐄-𝐦𝐚𝐢𝐥: v.tsabropoulos@msoath.com
    🅵 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐩𝐚𝐠𝐞: tinyurl.com/2wsc5wyj
    🆃 𝐓𝐰𝐢𝐭𝐭𝐞𝐫: / tsabropoulos
    🆈🆃 𝐘𝐨𝐮𝐓𝐮𝐛𝐞 𝐂𝐡𝐚𝐧𝐧𝐞𝐥: / vtsabropoulos
    Buy Vassilis Tsabropoulos' music online:
    📀𝐒𝐩𝐨𝐭𝐢𝐟𝐲: tinyurl.com/bsxuts
    📀𝐈-𝐓𝐮𝐧𝐞𝐬: tinyurl.com/5drcvp3n
    📀𝐀𝐦𝐚𝐳𝐨𝐧: tinyurl.com/r6v5v6uw
    🟧🟧🟧🟥🟥

Комментарии • 11

  • @sevigiannik2449
    @sevigiannik2449 3 месяца назад +5

    Άψογη και κατανοητή παρουσίαση του πιο απαιτητικού παραδόξου. Συγχαρητήρια!

  • @user-ip2gg1br1r
    @user-ip2gg1br1r 3 месяца назад +4

    Πολύ κατανοητή πάλι η παρουσίαση . Είναι ταλέντο διδασκαλίας . Ευχαριστώ .

  • @user-ip2gg1br1r
    @user-ip2gg1br1r 2 месяца назад +2

    Το μελέτησα: καθαρή αυτοαναφορά.

  • @stratoseleftheriadis3696
    @stratoseleftheriadis3696 3 месяца назад +6

    Βιντεάρα και πάλι, τα τελευταια βίντεο έχουν γίνει masterpieces και στο Production , ,,,, Ο Russell αφού τελείωσε ψυχολογικά τον Fregge, αποδομώντας τον ψυχολογισμό του τελευταίου στις Λογικές έννοιες, 'τράκαρε' και ο ίδιος στις set theory με τα παράδοξα, οπότε Ο λογικός θετικισμός του περιήλθε σε αδιέξοδο? ΄η όχι ???.. Ο μαθητής του ο Wittgenstein , τα είπε τελικά καλύτερα και από τους δύο... Ασφαλώς για να καταλάβει κάποιος αυτά καλό θα ήταν να μελετήσει πρώτα λογική γενικότερα (π.χ. Παπανούτσο). Είστε μακράν ότι καλύτερο στο RUclips, μακριά από την αερολογία της κοινής γνώμης!!

    • @vtsabropoulos
      @vtsabropoulos  3 месяца назад +3

      Καλά τα λέτε αγαπητέ μου φίλε! Βέβαια, κατά τη γνώμη μου, ούτε ο Wittgenstein είναι άμοιρος δυσκολιών παρότι ίσως αρχικώς φάνηκε, πως θα μας οδηγούσε στη γη της φιλοσοφικής επαγγελίας.
      Ευχαριστώ για τα σχόλια!!

    • @stratoseleftheriadis3696
      @stratoseleftheriadis3696 3 месяца назад +3

      @@vtsabropoulos αφού και ο ίδιος ανασκεύασε τις θεωρίες του και από την απεικονιστική θεωρία πήγε στα language games, κάνοντας ελαφρά στροφή.. Πάντως ο Wιttgenstein , όντας κατά τρόπον τινά δοκίμιο στο Hume ( χωρίς τον αθεικό σκεπτικισμό του τελευταίου ασφαλώς) , τα έδεσε ωραία στο Τractacus, καθώς τελικά μας κάλεσε να φιλοσοφούμε μόνο κατά το λογικόν και να αφήσουμε το μεταφυσικό έξω, χωρίς όμως να το απορρίψουμε (Hume). Μήπως τελικά η γη της επαγγελίας είναι όντως το Tractatus, εν είδη commonsensical approach to reality via logic?? Eμείς ευχαιρστούμε για τα τρομερά βίντεο. 1.000.000 Likes!!

    • @vtsabropoulos
      @vtsabropoulos  3 месяца назад +2

      Ναι, συμφωνώ μαζί σας.
      Η δομή της γλώσσας, μέσω αυτής της ανάγνωσης, εξαρτάται από τη δομή της πραγματικότητας και υπό αυτήν την ερμηνεία, μπορούμε να μιλήσουμε για την πραγματικότητα όχι μόνο επειδή έχουμε και χρησιμοποιούμε λέξεις που αντιπροσωπεύουν πράγματα, αλλά επειδή οι λέξεις μέσα σε μια πρόταση έχουν μια σχέση μεταξύ τους που αντιστοιχεί στην σχέση που έχουν τα πράγματα μεταξύ τους στον κόσμο. Πράγματι, ο Wittgenstein ισχυρίστηκε ότι, εκτός και αν η γλώσσα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο, θα ήταν αδύνατο οι προτάσεις να έχουν κάποιο νόημα ....
      Πρέπει να τονιστεί εδώ, αν και πιστεύω πως το γνωρίζετε, ότι ο Wittgenstein δεν αναφερόταν στη συνηθισμένη καθημερινή γλώσσα συνομιλίας, αλλά στις «στοιχειώδεις προτάσεις» που αποτελούν τη βάση της συνηθισμένης γλώσσας και που μπορούν να αποσταχθούν από την καθημερινή γλώσσα με ανάλυση...
      Στις 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου μου φιλοσοφικού δοκιμίου. Θα υπάρξει σύντομα γνωστοποίηση στο You tube.
      Θα χαρώ να σας δω από κοντά.

    • @stratoseleftheriadis3696
      @stratoseleftheriadis3696 3 месяца назад +1

      @@vtsabropoulos 26 Απριλίου υποβάλλω προσφορά σε Δημοσιο Διαγωνισμό , οπότε αναμένεται ξενύκτι, αλλά σας παρακαλώ όποτε έχετε αντίστοιχα event να μου το λέτε, ώστε επιτέλους να σας χαιρετήσω και από κοντά!

    • @vtsabropoulos
      @vtsabropoulos  3 месяца назад +1

      Καλή επιτυχία!!!