Kabak kaç cm ekilmeli. Ekimde dikkat edilmesi gereken hususlar...

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 31 мар 2021

Комментарии • 9

  • @hasanalp7005
    @hasanalp7005 Год назад +1

    Selamlar Nazmi hocam. Çerçeveli ile ürgüp sivrisi arasında dekara ne kadar bir fark oluyor.

  • @hasanemiroglu4013
    @hasanemiroglu4013 2 года назад +1

    Kolay gelsin aga. Bilgiler icin cok tesekkur ederim de. Çerçeveli cesitle sivri cesit ne arasindaki fark ne? Benim bildigim bir yuvarlak kabal var birde uzun kabak var. Ve yuvarlak kabak daha guzel dane tutuyor

  • @cabiryuksel8962
    @cabiryuksel8962 3 года назад

    Nazmi hocam selamlar,
    Bir ziraat mühendisi abimizin önerisiyle bu pazar ekim yaptık. Toprağımız kumsal bir toprak ilaçlama ve sulamayı nasıl yapalım?
    Özellikle dkkat etmemiz gereken bir husus var mı ?
    Ekim yeri; Sındırgı/Balıkesir

    • @nazmiakturk
      @nazmiakturk  3 года назад

      öncelikle bol bereketli bir yıl olur inşallah. Kumsal topraklarda bitki gelişimi hızlı olur fakat sonunu getiremez. ilaç tan ziyade azotlu güpreler su ile parça parça sürekli verilmelidir. sulama ise hava sıcaklığına bağlı olarak haftalık 250 metre küp su verilmelidir. bir defada fazla su verilir ise azot toprağın derinlerine iner ve bitki sararır. sulamada aksaklık olmaması gerekir.
      ot ilaçları kumsal arazilerde bikiyi daha çok sarsıyor. mantari hastalıklar saten kumsal toprakta pek yayılamaz. ALLAH BU YIL ÇİFÇİMİZE YARDIM ETSİN. KANALI TAKİP EDERSENİZ BU TAR VİDEOLAR GELECEK.

  • @huseyinavc6448
    @huseyinavc6448 3 года назад

    İyi Akşamlar Abi Eğlencelik çin çekirdek Ekecem kaç cm ekilecek ve kaç delik ve kaç cm olacak marka çekirdeğin 361 çin çekirde şimdiden Teşekürler

    • @nazmiakturk
      @nazmiakturk  3 года назад

      Eğer ki 70 cm ekeceksen 70-50 iyi aralık. 90 cm ekersen 90-40 uygun olur. Toprak yapın kumsalsa 5 cm derinliği geçme
      normal topraklarda 10cm kadar ekebilirsin. bol bereketli yıllar dilerim.

  • @bayrakdarsmb
    @bayrakdarsmb 3 года назад +2

    Nazmi bey merhaba. Ben ilk defa sulu kabak ekeceğim. Rakım 1,550 temmuz sabahı dahi çiğ oluyor. Tabiki yağışlar etkiliyor ama minimum kaç defa sulama yapmalıyım. İhtiyacını gözleyeceğim. Birde ekimde hangi gübreyi kaç kg atmalıyım dekara, yaprak gübrelemesi hangi dönemde kaç defa kaç kg hangi gübre yapılmalı.Çerçeveli topak ekim yapacağım sıra arası, sıra üzeri ne olmalı. Bilgi verirseniz minnettar kalırım. Saygılarımla...

    • @nazmiakturk
      @nazmiakturk  3 года назад +1

      merhaba bayrakdar bey ben sizlere yardımcı olmak adına bu tarz videolar çekiyorum. öncelikle rakımın yüksek olması sizin geç hasat yapacağınız anlamına geliyor. bitkinin su ihtiyacı gece dündüz sıcaklık farkından dolayı değişir. bitki yazın 27 c üstündeki sıcaklıklarda çalışmaz. benim ekim yaptığım bölgede rakım 1150. bitkinin su ihtiyacını iklim belirler. bitkinin döl tutması ile sulamaya başlanır ve oldunlaşma ve külleme görülünceye kadar kısa sürelerde sulama yapılmalıdır. yani özetleyecek olursak 6. ayın 25 gibi sulama başlar ve 8. ayın 25 gibi biter. verilecek olan suyun miktarı bitkinin büyümesine göre su miktarı arttırılır. eğer ki toprak yapınız kumsal bir arazi ise kısa ve sık sulama yapmanızı öneririm. ben ekimde makine ile 45-50 kğ 18,46,0 dap kullanıyorum. toprak yapınız güçlü ise 20,20,0 ile de ekim yapa bilirsiniz. kabak bitkisi azotlu güpreleri çok sever. ben 10 kğ üre 10 kğ as21 ve 10kğ 26 can kullanıyorum. bunları parçalar halinde kullanın. topak cins kabakta yaşam alanı geniş olması gerekiyor. eni 90--sıra üzeri50 cm olmalıdır. umarım yardımcı olmuşumdur. bol bereketli yıllar dilerim. Nazmi AKTÜRK TARIM VLOK.

    • @bayrakdarsmb
      @bayrakdarsmb 3 года назад

      @@nazmiakturk verdiğiniz bilgiler için canı gönülden teşekkür ederim. Saygı ve şükranlarımı sunuyorum sağolun. Biz normalde 25 nisan 10 mayıs arasında ekim yaparız. Aşağı yukarı eylül sonu gibi hasat yaparız. Ancak bölgemde sulu ekim yapan yok. İlk defa ben yapacağım. Onun için tecrübemiz hiç yok bu konuda.