2/18 FILTRAREA - GHIDUL ACVARISTULUI ÎNCEPĂTOR

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 янв 2025

Комментарии • 40

  • @ioneltabacaru5163
    @ioneltabacaru5163 9 месяцев назад +1

    Foarte bun materialul pentru începători!

  • @danielgamingpc4090
    @danielgamingpc4090 9 месяцев назад +1

    Foate bun si acest episod!! Eu sincer recomand filtru extern,,,este singurul care a salvat acvariul meu de 60 litri,,dar si cu multi pesti,,recunosc,😁😁😁...Succes in continuare!!! 👍

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад +1

      Mulțumesc! Așa este, dacă ai acvariul suprapopulat, ai făcut o alegere foarte bună 😁

    • @danielgamingpc4090
      @danielgamingpc4090 9 месяцев назад

      👍👍👍@@acvariimicirebecca

  • @acvaristica-altfel
    @acvaristica-altfel 9 месяцев назад +1

    Prezent 🤭

  • @Aquatiliafert
    @Aquatiliafert 9 месяцев назад +1

    Felicitari pentru curaj in primul rand!
    Nu e nimic gresit in videoclip, dar eu as mai adauga ce face carbonul activ si cat trebuie sa il tinem in acvariu (sa nu ne trezim ca un incepator il tine non-stop) si inelele ceramice nu sunt extraordinare ca mediu de filtrare biologic. In rest nu am nimic de comentat.
    Mult succes in continuare!

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад

      Mulțumesc 😊

    • @adriangegea
      @adriangegea 4 месяца назад

      Dacă zici că nu este nimic greșit, lasă -te de acvaristică.
      Debitul unui filtru se calculează de 2/3 ori filtrând pe oră întregul volum - nu de 9-10 ori......
      Așa ca și crescător îți spun , nu comerciant sau altceva. ✌️ Succes

  • @niceblue6919
    @niceblue6919 9 месяцев назад +1

    Buna , Rebeca!😇 am cumpărat un filtru cascada pt pestele neu beta si as vrea sa te intreb daca filtrul trebuie sa meargă 24/24h, adica non stop?

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад

      Bună! Da, filtrul trebuie să meargă non-stop. Singurele dăți când poate fi oprit sunt când se ia curentul sau când faci mentalenanță, dacă e nevoie să îl cureți 😁. Nu uita, în primele 3 săptămâni de ciclare un filtru nou nu se spală decât dacă se înfundă. Spor la treabă!

    • @niceblue6919
      @niceblue6919 9 месяцев назад +1

      @@acvariimicirebecca Iti mulțumesc mult!🥰

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад

      @@niceblue6919 Cu mare plăcere

  • @acvaristicacudichis
    @acvaristicacudichis 9 месяцев назад

    Bună Rebecca și succes!

  • @Ziua13
    @Ziua13 9 месяцев назад

    Salutare :)

  • @ultraviolencedreamer
    @ultraviolencedreamer 9 месяцев назад

    Puterea!!! Ce face puterea???? Ești ce mai bună și minunată

  • @MariusConstantin-yb9jg
    @MariusConstantin-yb9jg 8 месяцев назад

    Buna..Am cumparat recent un acvariu de 100 l in care este incorporat 3 recipiente in care sunt 3 bureti(filtre) si o mica pompa care nu prea face fata.Intr-un recipient este pompa iar in altul este un fel de sita cu gauri unde curge apa dar in acelasi timp ajunge si mancarea.Ce pot sa fac ?Iar 2 nu stiu ce sa fac daca sa schimb acea pompa cu una mai mare sau sa iau un filtru care sa il introduc in acel recipinet unde este pompa.Ce sfat imi dai?

  • @adriangegea
    @adriangegea 4 месяца назад +1

    Bună Rebeca. Din păcate videoul începe cu o greșeală și nu am cum să nu intervin.
    Puterea de filtrare a unui filtru se calculează la 2/3 filtrări complete pe oră nu la 10.
    Documentează bine subiectele înainte de publicare. Succes ❤

  • @acvaristica-altfel
    @acvaristica-altfel 9 месяцев назад +2

    Bună ideea cu fixarea unor inele în jurul ieșirii apei din filtru pentru a nu distruge plantele de suprafață . Aș fi vrut să sesizez asta când aveam acvariul de apă dulce. Eu mă cășunam pe plante 😅😅

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад +1

      Eu din fericire nu am nevoie de inele din acelea că nu am filtre cascadă 🤣 ale mele sunt oprite de spraybar-urile filtrelor interne, puțin în apă cât să nu deranjeze.

  • @christianialomiteanu2222
    @christianialomiteanu2222 9 месяцев назад +1

    Bună ziua, aș dori să cumpăr cartea, dar nu știu cum și de unde. Dacă se poate câteva informații de unde și cum, vă sunt recunoscător. O zi bună.

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад +1

      Bună ziua! Mă puteți contacta pe pagina mea de Facebook, la acest link:
      facebook.com/share/pW9N9mr27KhhUAB1/
      Momentan, am multe cereri și nu știu dacă voi avea destule disponibile. Însă voi mai comanda încă o tură, la aproximativ 1-2 luni după ce o voi primi pe prima. Pe doritori îi voi informa în ordine dacă le pot oferi cartea din acest prim triaj 😊

  • @MRAVLIOV
    @MRAVLIOV 9 месяцев назад

    Absent 😂😂😂

  • @ciorbaeugeniu9072
    @ciorbaeugeniu9072 9 месяцев назад +1

    Nu pot sa fiu de acord cu alegerea filtrelor ce zici,da trebue sa atragem atenția la volumul de apa care il filtrează,mai ales alea chinezești care nu sunt de brand,dar totul depinde si de lungimea acvariului,ce pești ai in acvariu,nu e normal la 54 de litre sa pui filtru de max 500L pe ora faci un vârtej in in acvariu unde bieții pești nu mai au nevoie sa înoate ii duce apa unde doresc,asta iar e un stres pentru pești,alții in genere iubesc apa stătătoare…da e bine filtru puternic apa curata dar nu mereu,eu folosesc la acvariu de 180cm-L,60cm lățime,si 60cm înălțime 640L un filtru fliuval Fx-4,care filtrează maxim 1000L am curent de apa mic si ok.apa este curata cristalina…daca sa iau dupa calculul dumneavoastră trebuie sa am filtru de 6000L nu e ok…in deosebi filtre se cumpara dupa acvariu dupa pești si ce fel de acvariu dorești sa ai….fără nici o supărare…

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад

      Este corect ca filtrul să poată filtra apa din acvariu între 8-10x pe oră, cel puțin în cazul acvariilor până la 200-300L volum. Dacă la 50L o persoană pune un filtru de doar 200L/h, atunci nu ar trebui să se mire dacă i se împute apa la câteva zile. Doar pentru că un filtru are puterea de a filtra apa de 8-10 ori pe oră, nu înseamnă că face taifun, mai ales dacă are debitul reglabil și poate fi scăzut chiar puțin. La acvariile foarte mari, nu se pune astfel problema. Și nu va fi un începător care să își ia din start un acvariu de 600l...

    • @ciorbaeugeniu9072
      @ciorbaeugeniu9072 9 месяцев назад +1

      @@acvariimicirebecca ce-a mai mare problema a unui începător este,dorește tot sa bage in acvariu,si făcutul de excesiv a hranei,de aia si se strica apa in acvariu..sunt acvarii care lucreaza pe airlift si nu sunt probleme de apa sau altele,un aquarimist trebuie sa înțeleagă si sa se informeze corect cum e sa întreții un acvariu si ce parametri trebuie sa aibă apa ca toate vietățile din acvariu sa se simtă ok…

    • @ciorbaeugeniu9072
      @ciorbaeugeniu9072 9 месяцев назад +1

      @@acvariimicirebecca eu sunt de acord cu versiunea cu cit mai puternic filtru cu atât apa e mai curata,dar nu in toate cazurile,cum am menționat se face totul dupa norme,ași zice ca poți sa ai tu filtru puternic si oricum apa sa fie murdara sau sa se strice,sunt multi factori chiar si acel nisip pietriș care poate face reacții in acvariu si nu te ajuta filtrul puternic…in fine imi cer scuze pentru menționările mele si deranj.

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад +1

      @@ciorbaeugeniu9072 Nu este niciun deranj! Am înțeles acum ce ai vrut să spui. Din păcate am ales să spun doar pe larg despre filtrare, dar cum ai spus și tu, contează foarte mult și alte aspecte, ca mâncarea, numărul de pești, mentenanța, etc. Cred că este un subiect extrem de amplu, am încercat să cuprind cumva esențialul doar.

    • @ciorbaeugeniu9072
      @ciorbaeugeniu9072 9 месяцев назад +1

      @@acvariimicirebecca 👍

  • @acvaristica-altfel
    @acvaristica-altfel 9 месяцев назад +1

    Ai cuprins multe informații în doar opt minute. Bine de vizionat de oricine se gândește să își instaleze un acvariu. Desigur că discuțiile despre filtre se întind pe ore întregi și cine dorește informații detaliate le va găsi cu siguranță. Personal, nu am găsit ceva mulțumitor pentru condițiile mele în comerț așa că mi-am construit eu propriul filtru pe care îl folosesc de mulți ani. Am acvariu cu capac deci filtrul cascadă a picat. Filtrele externe îmi stârnesc neîncredere și teamă de inundație 🤷 iar filtrele cu motoraș din comerț au debit dar trec toate acele sute de litri de apă printr-un burețel foarte mic🤷

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад +2

      Mulțumesc, am încercat să cuprind strictul necesar pentru orice persoană care nu cunoaște 😊 și o idee foarte bună un filtru handmade! Felicitări 👏🏻👏🏻👏🏻 Mă bătea și pe mine gândul să încerc să-mi fac un filtru, dar sunt cam comodă 🤣 poate voi încerca pe viitor 😊

  • @dorin2212
    @dorin2212 9 месяцев назад

    Eeee, discutia despre filtre este asa de lungaaaaaaa, de nu raman litere sa tastez aici... E complicat! Din pacate, nu ai explicat ce trebuie, factorul zgomot, factorul filtrare, ai atins factorul investitie, dar banuiesc ca ai 'atins' aceste subiecte in carte. Nu critic, dar daca ma iau dupa acest videoclip, ori inteleg gresit, ori gresesc din prima... Vorbesc ca un incepator se cativa ani, ce le-a incercat pe toate (apropos, toate acvariile mele sunt cu filtru cu aer, fara probleme)

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  9 месяцев назад +1

      Așa este, e un subiect amplu. Am încercat să cuprind ceea ce ar fi de interes pentru cei care nu cunosc 😊

    • @dorin2212
      @dorin2212 9 месяцев назад +1

      @@acvariimicirebecca este bine ce faci, insa, urmaritorii trebuie informati, ca sa evite cumpararea echipamentelor si apoi sa renunte la ele, sau mai rau, eu asa am patit, este necesar un material cuorinzator. In functie de utilizare, amplasare, consum energie, si nu in ultimul rand, scop, si aici sunt atatea optiuni... Este un subiect asa de amplu, ca un incepator e in ceata cand trebuie sa aleaga.