בס"ד מטורף ממש איזה חיבורים ואיזו אהבה מרגשת מאוד. ישר כוח אנחנו צריכים ללמוד מזה אהבת ישראל גם עם אחד שונה ולא דומה לשני. באמת שלא ידעתי שכמה שלמה ארצי היקר חשוב לו לטפח את דור ההמשך. עד 120 שנים טובות ויפות ומתקות עם אמן.
שלמה ארצי כתר פנתיאון תרבות השירה והמוסיקה בישראל. שמעון בוסקילה זמר יוצר ומוסיקאי מחונן ומרגש, אבל מעט ביקורת בונה, תמעיט בסלסולים ובדרמטיות שלהם ובעיקר תן ביטוי מתון יותר לשפה המרוקאית שלנו בלי להקצין אותה ולענות אותה בשירה דקה וצורמת, פשוט תשיר נינוח ורגוע ובטונים הנכונים לשירה הזו... פשוט תענוג ורגעים צרופים החיבור של גדול זמרי ישראל ופס הקול של חיינו שלמה ארצי , והזמר והיוצר המדהים והמבורך שמעון בוסקילה.
את שלמה ארצי ראיתי בהופעה חיה קטנטונת בסוף 1969/תחילת 1970, להקת חיל הים הופיעה אצלנו בבית הספר התיכון הדו מגמתי כצ'ופר ממפקדת חיל הים. את אביו יצחק-איז'ו פגשנו במזדרון המשרד הראשי של תנועת הנוער (בבנין קולנוע מקסים-בן ציון)
להאכיל את הדיכאון במשמעות אנחנו חיים בזמנים מיוחדים. אם בעבר אנשים היו מחוברים יותר לאדמה, היום הכול מלאכותי. אנחנו נולדים בין כותלי בית היולדות, עוברים לחיות בין קירות הדירות, אחר כך בין קירות בית הספר ואז לרוב כלואים בין קירות מקום העבודה. המעבר מהחוץ לפנים שינה את הגישה שלנו לחיים. השינוי הזה משפיע גם על מצב הרוח שלנו. מרכז המחקר של אוקספורד פרסם לאחרונה דו"ח המראה כי במדינות רבות "אנשים מאובחנים עם דיכאון בגיל מוקדם יותר מאשר בעבר". למשל, בשנת 1996 בדנמרק השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היה בסביבות גיל חמישים. עשרים שנה מאוחר יותר, השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היו בני עשרים וארבע. כדי למנוע דיכאון בדורנו עלינו להשקיע בגישה נכונה ומותאמת, מכיוון שאנשים אינם מותאמים יותר לחיים הטבעיים. ההשקעה אינה כלכלית, אלא עלינו לבנות מעטפת שתשמש כמתווך בין הדור החדש למציאות שבה הוא חי. המעטפת הזו צריכה להכין אותם לחיים בכל רמה - אישית, חברתית וסביבתית. הצעירים צריכים ללמוד כיצד להתקשר ולהתחבר אחד עם השני ועם הטבע. אחרת, הם ידעכו, כפי שכבר קורה להם. אם בעבר אנשים היו שוהים בחוץ יותר ממה שהם היום, וחלק גדול מחייהם כלל התקשרות עם אנשים אחרים, היום אנחנו עושים הכול באינטרנט, והסביבה בחוץ פחות מעניינת אותנו. ההתקדמות הטכנולוגית של העשורים האחרונים עטפה אותנו בגאדג'טים וניתקה אותנו מאנשים. אפילו האוכל הפך תעשייתי ומחומם במיקרוגל. אנחנו לא צריכים להתנער מהטכנולוגיה, אלא לאזן את החיים. איך? ליצור קשרים אנושיים בונים, חיוביים ותומכים. כשאנשים יגלו שהקשרים עם אחרים מספקים אותם בדרכים שהטכנולוגיה לא יכולה, הם יקפידו לטפח אותם. הבעיה היא שאנשים מרגישים שהקשרים עם אחרים הם תחרותיים - כל אחד מנסה להערים על האחרים ולהתנשא עליהם - והם מראש מתעייפים ופונים באופן טבעי לסביבה הדיגיטלית, שהיא פחות תחרותית ופוגענית. אבל אם לאנשים היו חוויות חיוביות כתוצאה מיחסים עם אחרים והם היו חשים סיפוק ואושר, אז לא הייתה להם סיבה לסגת לסביבה וירטואלית. הם היו מוצאים משמעות בחיים - מה שאף טכנולוגיה לא יכולה להעניק להם. הנתינה ההדדית נותנת תכלית לכל מה שאנו עושים. כשאנחנו עושים משהו בשביל אדם אחר, זה נשאר. המעשה מקבל חיים משלו, משמעות חדשה, והוא משפיע על חיינו ועל חיי אחרים בדרכים שאיננו יכולים לחזות. כשאנחנו עושים משהו באינטרנט, עם עצמנו, המעשה שלנו הולך לאיבוד בענן הדיגיטלי ומותיר אותנו בתחושת ריקנות חסרת משמעות. לכן כדי לרפא את הדיכאון צריך למצוא דרכים לעודד אנשים לצאת, לתקשר ולהתחבר לאנשים אחרים. זה יוסיף להם שמחה, סיפוק ומשמעות, ומשמעות בחיים יכולה למנוע דיכאון.
בס"ד
מטורף ממש איזה חיבורים ואיזו אהבה מרגשת מאוד.
ישר כוח אנחנו צריכים ללמוד מזה אהבת ישראל גם עם אחד שונה ולא דומה לשני.
באמת שלא ידעתי שכמה שלמה ארצי היקר חשוב לו לטפח את דור ההמשך.
עד 120 שנים טובות ויפות ומתקות עם אמן.
נפלאים!!
מדהימיםם 💥💥מרגשים בטירוף🔥🔥🌟⭐👏👏👏
וואווו אלופים❣❣
שילוב מקסים כייף לשמוע
מושלמים❤️❤️❤️
איזה יופי איזה שיתוף פעולה 💐💐
איזה יקרים, עושים טוב בלב 🥇🙏
איזה יופי , תבורכו !
שלמה ארצי כתר פנתיאון תרבות השירה והמוסיקה בישראל.
שמעון בוסקילה זמר יוצר ומוסיקאי מחונן ומרגש, אבל מעט ביקורת בונה, תמעיט בסלסולים ובדרמטיות שלהם ובעיקר תן ביטוי מתון יותר לשפה המרוקאית שלנו בלי להקצין אותה ולענות אותה בשירה דקה וצורמת, פשוט תשיר נינוח ורגוע ובטונים הנכונים לשירה הזו...
פשוט תענוג ורגעים צרופים החיבור של גדול זמרי ישראל ופס הקול של חיינו שלמה ארצי , והזמר והיוצר המדהים והמבורך שמעון בוסקילה.
מדהיםםםםםםםםם🙌🙌🙌🌷
נהדרררררר❤❤❤❤❤
אלופים יחד, ממש מרגשים
אלוף
Shlomo toda one of the greatest singer of Israel,
נהדר 🎸😭👑👑
הבכי זה מההתרגשות 🎶🎶🌺🌺
את שלמה ארצי ראיתי בהופעה חיה קטנטונת בסוף 1969/תחילת 1970, להקת חיל הים הופיעה אצלנו בבית הספר התיכון הדו מגמתי כצ'ופר ממפקדת חיל הים.
את אביו יצחק-איז'ו פגשנו במזדרון המשרד הראשי של תנועת הנוער (בבנין קולנוע מקסים-בן ציון)
מדהיייייים אין עלהם
גדולים מהחיים‼️‼️‼️
השילוב בין שלמה ארצי ושמעון בוסקילה מעורר השראה אין עליהם ברבו.
ענק
ומי שלא היה...לא נעים לי....הפסיד את התענוג הזה
יפה
עושים הרבה טוב בנשמה
איזה אנרגיות איזה וייב❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
אני מעולפת מהזמר שלמה ארצי
אושר שזכיתי בדור של אלופים בלהעשיר את הנפש
להאכיל את הדיכאון במשמעות
אנחנו חיים בזמנים מיוחדים. אם בעבר אנשים היו מחוברים יותר לאדמה, היום הכול מלאכותי. אנחנו נולדים בין כותלי בית היולדות, עוברים לחיות בין קירות הדירות, אחר כך בין קירות בית הספר ואז לרוב כלואים בין קירות מקום העבודה. המעבר מהחוץ לפנים שינה את הגישה שלנו לחיים.
השינוי הזה משפיע גם על מצב הרוח שלנו. מרכז המחקר של אוקספורד פרסם לאחרונה דו"ח המראה כי במדינות רבות "אנשים מאובחנים עם דיכאון בגיל מוקדם יותר מאשר בעבר". למשל, בשנת 1996 בדנמרק השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היה בסביבות גיל חמישים. עשרים שנה מאוחר יותר, השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היו בני עשרים וארבע.
כדי למנוע דיכאון בדורנו עלינו להשקיע בגישה נכונה ומותאמת, מכיוון שאנשים אינם מותאמים יותר לחיים הטבעיים. ההשקעה אינה כלכלית, אלא עלינו לבנות מעטפת שתשמש כמתווך בין הדור החדש למציאות שבה הוא חי. המעטפת הזו צריכה להכין אותם לחיים בכל רמה - אישית, חברתית וסביבתית. הצעירים צריכים ללמוד כיצד להתקשר ולהתחבר אחד עם השני ועם הטבע. אחרת, הם ידעכו, כפי שכבר קורה להם.
אם בעבר אנשים היו שוהים בחוץ יותר ממה שהם היום, וחלק גדול מחייהם כלל התקשרות עם אנשים אחרים, היום אנחנו עושים הכול באינטרנט, והסביבה בחוץ פחות מעניינת אותנו. ההתקדמות הטכנולוגית של העשורים האחרונים עטפה אותנו בגאדג'טים וניתקה אותנו מאנשים. אפילו האוכל הפך תעשייתי ומחומם במיקרוגל.
אנחנו לא צריכים להתנער מהטכנולוגיה, אלא לאזן את החיים. איך? ליצור קשרים אנושיים בונים, חיוביים ותומכים. כשאנשים יגלו שהקשרים עם אחרים מספקים אותם בדרכים שהטכנולוגיה לא יכולה, הם יקפידו לטפח אותם.
הבעיה היא שאנשים מרגישים שהקשרים עם אחרים הם תחרותיים - כל אחד מנסה להערים על האחרים ולהתנשא עליהם - והם מראש מתעייפים ופונים באופן טבעי לסביבה הדיגיטלית, שהיא פחות תחרותית ופוגענית.
אבל אם לאנשים היו חוויות חיוביות כתוצאה מיחסים עם אחרים והם היו חשים סיפוק ואושר, אז לא הייתה להם סיבה לסגת לסביבה וירטואלית. הם היו מוצאים משמעות בחיים - מה שאף טכנולוגיה לא יכולה להעניק להם.
הנתינה ההדדית נותנת תכלית לכל מה שאנו עושים. כשאנחנו עושים משהו בשביל אדם אחר, זה נשאר. המעשה מקבל חיים משלו, משמעות חדשה, והוא משפיע על חיינו ועל חיי אחרים בדרכים שאיננו יכולים לחזות. כשאנחנו עושים משהו באינטרנט, עם עצמנו, המעשה שלנו הולך לאיבוד בענן הדיגיטלי ומותיר אותנו בתחושת ריקנות חסרת משמעות.
לכן כדי לרפא את הדיכאון צריך למצוא דרכים לעודד אנשים לצאת, לתקשר ולהתחבר לאנשים אחרים. זה יוסיף להם שמחה, סיפוק ומשמעות, ומשמעות בחיים יכולה למנוע דיכאון.
תענוג צרוף שלמה הגדול ושמעון הנהדר
סינגולדה!!
שלמה ארצי יותר מזמר יש לו אישיות מיוחדת וחוכמה
חיבור ענק
גם אבי סינגולדה לא נולד ברמת אביב ג' אלא בירוחם ( כמדומני רומני)