ON GRİD SİSTEM GÜNEŞ PANELİ VE İNVERTER KURULUMU NASIL YAPILIR

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 янв 2023
  • ON GRİD SİSTEM GÜNEŞ PANELİ VE İNVERTER KURULUMU NASIL YAPILIR
    Bu video ile ;
    on grid sistem nasıl kurulur, güneş paneli montajı nasıl yapılır, güneş panelimi kurulumu için gerekli malzemeler, aküsüz inverter, on grid sistem nedir, tek faz ile inverter kurulumu, trifaz inverter kurulumu, güneşten elektrik nasıl elde edilir, inverter alırken nelere dikkat edilir, güneş paneli alırken nelere dikkat edilir, güneşten elektrik nasıl elde edilir, kaç kw inverter almalıyım, kaç watt panel almalıyım
    gibi detayları amatörce anlatmaya çalıştık.
    Deneyimlerimizi Sizlerle Paylaşıyoruz...
    Şimdiye kadar almış olduğumuz ürün ve karşılaştığımız sorunları sizlerle paylaşarak edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda bizi izleyen dostlarımıza yardımcı olmak için bu kanalı oluşturduk.
    En iyisini bu işin uzmanları bilir.
    Örnek olarak alıp yapmış ve yapacak olduğunuz işlemlerden bizler sorumlu değiliz. Teşekkürler...
  • ХоббиХобби

Комментарии • 66

  • @burakugurses3968
    @burakugurses3968 Год назад

    Emeğinize sağlık teşekkürler.Adanadan sevgiler selamlar.

  • @mustafabalci8783
    @mustafabalci8783 Год назад

    Reis verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yorumlar için de sağ olun

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад

      Reis çok teşekkürler faydalı olabiliyorsak ne mutlu :)

  • @mustafasencan3258
    @mustafasencan3258 9 месяцев назад

    Elinize sağlık güzel bir video olmuş

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  9 месяцев назад

      Merhabalar amatörce videolar çekiyoruz faydalı olabildiysek ne mutlu çok teşekkürler.

  • @user-hr1gk9jr4n
    @user-hr1gk9jr4n 9 месяцев назад +1

    helal olsun

  • @tayfun5723
    @tayfun5723 6 месяцев назад +1

    eline sağlık,

  • @electroumit
    @electroumit 9 месяцев назад +2

    Teşekkürler. Güzel ve yararlı bir çalışma olmuş. İnvertörün yanına koyduğun sigorta DC sigorta gibi görünmüyor. Yük altında sigortayı kapatırsan yanabilir. RUclips de örnek videolar bulunuyor. DC elektriği kesmek için invertörün altındaki DC anahtarı kullanabilirsin. Bir de panelleri yukarıya değil de güneşe doğru çevirseydiniz panellerin üreteceği güç %20 artardı. Özellikle güneş radyasyonunun düşük olduğu zamanlarda.

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  6 месяцев назад

      Üstadım asıl biz teşekkür ederiz faydalı katkılarınız için esasında sigorta AC sigorta. Panelleri maalesef çeviremedik yeterli alan olmadığı için birde malum çatı ortak alan olduğundan sorun olmasın diye. Katkılarınız için tekrar tekrar teşekkür eder diğer videolarımıza da katkılarınızı bekleriz.

  • @enes172
    @enes172 4 месяца назад

    NP1 i görünce evet bu adam sağlamcı dedim :)

  • @fatihqwerty2541
    @fatihqwerty2541 10 месяцев назад +1

    selam. bilgilendirici video için teşekkür ederim. çatıya kurduğunuz panellerden maksimum verimi almanız için eğimli kurmanızı tavsiye ederim. videodaki şekilde kurulan bir sistemde verim kaybı oluşur. bir de panellerin üzerine gölge geldiğini gördüm videoda. bu verimi oldukça düşürür. panelleri seri olarak bağlıyorsunuz doğal olarak. bu paneller arasında en düşük gücü veren panel hangisi ise diğer paneller de en düşük gücü veren paneli referans alarak çalışır. atıyorum 450 watt 6 tane panel kurdunuz. 5 panel tamamen güneş alıyor ama 1 panel gölge alıyor ve 400 watt güçte çalışıyor. bu paneller birbirine bağlı olduğu için hepsi 400 watt olarak çalışır. zincirin en zayıf halkası o zincirin gücüdür gibi düşünebiliriz. bu sebeplerden dolayı gölge almayacak bir yerde eğimli bir şekilde kurmanızı tavsiye ederim. hatta şu an günlük aldığınız güç ile montajda değişiklik yaptıktan sonraki gücü kıyasladığınız bir video yükleyerek yanlış açının ne kadar verim kaybına yol açtığını gösterebilirsiniz.

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  6 месяцев назад

      Selamlar bizler teşekkür ederiz sizler gibi tecrübeli ve bilgili insanların bizlerle yorumlarını paylaşması bizi mutlu ediyor. Söylediklerinizi elimizden geldiğince yapmaya gayret edeceğiz tekrar tekrar değerli katkılarınız için teşekkür ederiz.

  • @cafercafer2773
    @cafercafer2773 14 дней назад

    Şu kısmı bir türlü anlayamadım. Cihaz evde bir yükün devreye girdiğini nasıl algılıyor ve yükün harcadığı elektriği destekliyor?

  • @gezenhane
    @gezenhane Год назад

    Bu şekilde kullanım disinde şebeke elektriği yollar ve faturanız fazla gelmez mi

  • @MTVERS
    @MTVERS Год назад

    Üstad paneller ve inverter ile ilgili videon cok güzel olmus şunu söyliyeyim harika bir anlatimla detaylandirmaniz cok güzel olmus gercekten emek vermissin abone oldum bildirim zilini actim güzel günesli bir havada cihazlarin kac watt cekiyor denersen güzel bir video daha yapta beğenelim bende monofaze 5kw yaptim deye cift mppt girisli yaz gelsin diye bekliyorum

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад +1

      Merhabalar amatörce videolar çekiyoruz kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. 5 kw çift mppt güzel bir invertar bir abimiz aynısını kullanıyor 2 girişi olması büyük avantaj.
      Saat saat kaç watt verdiğini aşağıda ki linkte ki videoda aktardık umarım beğenirsiniz sağlıkla kalın.
      ruclips.net/video/H5rUZVbL9BI/видео.html

    • @MTVERS
      @MTVERS Год назад

      @@DeneyenAdam Cok sagol cok tesekkür ederim izlemeden bile begenirim videolariniz ve anlatimlariniz harika gercekten cok yararli olmus

  • @realseyler8133
    @realseyler8133 Год назад +1

    Hocam ben 5 tane 450 wat ve 3 kw on grid inverter aldim kurulumunu kendim yaptim... 2000 aldim ... Senin şu üc faz sorunun basittir kendini de rahatla bizide.. iki fazi da iptal et tek faz ile çaliş biz tek fazla kaynak makinasi dahi calistiriyoruz. 4 mm antikor kablolar saglamdir rahat kulanabilirsin.

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад +1

      Hocam merhabalar hayırlı olsun apartman girişinde bir sorun olduğundan inanın tek faza inmeye cesaret edemiyorum fakat sorun halladilince dediğinizi deneyeceğim teşekkür ederim:)

  • @umitzeyrek5310
    @umitzeyrek5310 Год назад

    Selam bir fikir almak istiyorum simdi deye marka on grid inverter aldim 3 kw lik panel elimde yok suanda ruzgar turbunu var 2 adet ve 2 tane aku var inverter 70 volt ile 500 volt arasi calisiyor ruzgar turbunu ditek dc girislete baglasam voltaj sabit olmadigi icin sorun yaratabilir
    Dc dc boster lar var voltj sabitlemeli 12 volt akuden girsem 80 ile 90 volt olarak ayarlasam dc cikisa akuden besleme ile verimli olurmuu

  • @DG_MYA
    @DG_MYA 11 месяцев назад

    Hocam SORU: inşaatım için komşu şebekesinden ara kablo ile elk alarak on-grid invertör bağlamak istiyorum fakat şebekeye geriye elektrik yüklerse diye korkuyorum, bunu kesin önlemenin bir çözümü var mı? KOSTAL PİKO 5,,5 Kw için sordum.

  • @DG_MYA
    @DG_MYA 11 месяцев назад

    Sayın hocam, İnverterin AC in (L1 L2 L3) var görüyorum ama AC Out yok, tek bir tahminim kalıyor AC in ve AC out aynı yere giriliyor, yani L1 L2 L3 yerine giriyor, doğrusu bu mu?

  • @burakgunx
    @burakgunx 6 месяцев назад +1

    32 cm döşeme kalınlığı varsa asmolen sistemdir. Döşemeyi delmek iyi bir şey değildir. Alttan tavana vurarak strafor olan kısmı bulabilirsiniz. Hem kolay delerdiniz hem de taşıyıcı sisteme zarar vermemiş olurdunuz. Bende 8-10 kw lık bir sistem kurmayı düşünüyorum. Kendim yapabilir miyim acaba. Yaptırmak çok pahalı maalesef.

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  6 месяцев назад

      Merhabalar öncelikle kıymetli katkılarınız için çok teşekkürler bizler amatörce montaj yaptık ve aylardır sorunsuz kullanıyoruz sizlerin daha iyisini yapacağına inanıyorum. Kendinizde rahatlıkla montajı yapabilirsiniz

  • @vsenturk
    @vsenturk Год назад +1

    Emeğinize sağlık güzel ve açıklayıcı bir video olmuş. Ancak limiterin ok yönü evden dışarıya gidişi göstermesi lazım diye hatırlıyorum, fatura geldi mi, bir sorun yaşadınız mı? Selamlar

    • @aliaydar2660
      @aliaydar2660 Год назад

      Evet , kitapcıkta ok yönü şebekeye doğru gösteriyor

  • @aty9908
    @aty9908 3 месяца назад

    Emeğinize sağlık. Aynı on grid inverter dan kurdum, sıkıntısız çalışıyor. Videoda bahsettiğiniz gibi sadece gündüz vakti yararlanabiliyoruz. Güneşin etkin olduğu saatlerde prizden adaptör yardımıyla bataryayı şarj edip güneş battıktan sonra inverter in bağlı olduğu pv(dc) girişini şartelle kapatıp akünün çıkışını aynı şekilde aktifleştirsek güneş olmadığı zamanlarda kullanılabilir mi? Elimde 2 tane 48v 54Ah lifepo4 batarya var, seri bağlayınca inverterin dc giriş voltaj şartını sağlıyor. Sizce sistem bu şekilde çalışır mı?

  • @ozgurucar-jh2uf
    @ozgurucar-jh2uf Год назад

    Hicam aynı senin gibi 1800 wat sistem kurdum herşey tamam ama invertör acilmiyor hava biraz kapalı ama açılması gerekmez mi hiç ışık yok invertorde benim invertör de Deye 3kw .

  • @nedirki7271
    @nedirki7271 Месяц назад

    Selam ustad ben bugun geldi deye 3 kw inventer aldim. Ancak dc henuz eklemedim. Sebekeye denemek icin bagladim ama ekran gelmedi. Acilis voltaji dc olmayinca ekran aciyormu. Dünüs yaparsan sevinirim

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Месяц назад +1

      Selamlar hayırlı olsun bu ürün ve buna benzer bir çok ürün panelden gelen DC ile çalışıyor DC çalışma aralığı ürünün yanında ve kılavuzda yazıyor hatta enteresandır çalışma gerilimini paneller karşılamazsa çalışmıyor. AC ile çalışmıyor akşam malumunuz güneş gidince Deye'de kendini kapatıyor :)

  • @irfansensoy5901
    @irfansensoy5901 4 месяца назад

    Merhaba.
    Evimize güneş enerjisi sistemi kurduk. Çoğunlukla stabil çalışırken. Elektrik gidip geldiğinde inverterin şebeke tarafındaki kaçak akım ile TMŞ atıyor. Tekrar TMŞ ile kaçak akımı açabilmek için daire içindeki tüm sigortaları kapatıp TMŞ den başlayarak yukarı doğru ges panosundaki kaçak akım kat içerisindeki kaçaka akım ve sigortalar olmak üzere bu sıralamayı izlersek tekrar herşey düzgün çalışıyor. Kat içerisindeki sigortalar kalkık iken TMŞ veya kaçak akımları kaldırırsak illa biri atıyor. Nört ile toprak arasını ölçtük prizlerden 0.7 volt ile 4,3 volt arası değişen değerler aldım. Güneş enerjisi inverter takmadan önce böyle bir sorunumuz yoktu. İnverteri satın aldığımız yer inverterde problem yok kat içi nötr toprak arası sorun var düzeltmeniz gerek dedi. Nötr ile toprak arası ideal değer nedir?
    Bina içi hattı kontrol ettik herhangi bir sorun çıkmadı.

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  4 месяца назад +1

      Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, evimin sigortası daha önce C tipiydi şimdi hepsini B tipi yaptım. Fakat acizane bence sizin tmş de sorun var. Aynı sorun bizim apartmanda yaşandı komşular malum suçlu arıyor. Yüzümüze söylemiyorlar fakat sağ olsunlar arkadan konuşmaları kulağıma geliyor. En sonunda mühendislik firmasına 2.000 TL vererek özel bir alet ile ölçüm yapıldı. TMŞ ye yük bindiriyor ve kapasitesini ölçüyorlardı sonuç olarak zaten TMŞ amper aralığı maalesef işlemini kaybetmiş ve erken atıyor teşhisi kondu ve firmanın dediği gibi toprak ile nötr bağlantısı apartman girişinde tespit edildi. Nört ile toprağı ayırdık TMŞ değerleri daha da iyileşti fakat tam verimli değerler alınmadı. Sonra TMŞ değiştirildi sorun çözüldü. Eğer firmanın dediği gibi sizin evde nötr toprak ilişkisi olsaydı ve bu değer yüksek olsaydı ilk başta evde ki sigortalar atardı. Acizane işinin ehli bir ustaya baktırmanız inanın bende tüm prizler hatta ışık anahtarlarına kadar multimetre ile ölçümler yaptım fakat bu firmada ki aletler daha etkili. Nört ile toprak arası ideal değerler genelde youtube kanallarında belirtiliyor fakat dediğim gibi TMŞ ye kadar gidiyorsa ilk önce sizin ana sigortayı da gözden geçirmek gerekebilir. sonucu paylaşırsanız sevinim. İyi günler.

    • @irfansensoy5901
      @irfansensoy5901 4 месяца назад

      @@DeneyenAdamuzunca yazmışsınız teşekkür ederim. Kardeşim elektrikçi ama onunda tuhafına gitti. Buna benzer durumlarla karşılaşıyor ama bizde invertere yük bağlı değilken sorun yok ama inverterin bina tarafına ne bağlanırsa elektrik gidip gelmede atıyor. 2 adet inverter var birbirini etkiliyor diye düşünüyoruz ama sizin dediğiniz gibi tmş de sorun olabilir. 15-20 senelik tmş. Ucuz birşey olsa hemen değiştiririz de ona verilen para tmş den fazla yer kaplıyor.

  • @yavuzkoc35
    @yavuzkoc35 Год назад

    izmirden slmlar güzel insan kuşbaşı dograrken sanirim parmagi kestin 🙃gecmis olsun kabloya bant yerine makaron olsaymis iyimi olurmus hayirlisi olsun kolay gelsin

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад +1

      Antalya'dan selamlar güzel insan montaj yaparken parmak maalesef kesildi :) Makaron daha iyi olurdu aklıma inan gelmedi :) Kendine iyi bak güzel insan herkese selamlar.

    • @yavuzkoc35
      @yavuzkoc35 Год назад

      @@DeneyenAdam saglik olsun dikkat et bir dahakine
      neymiş deneyen kanal deneye deneye artık bir dahakine makaron olur 😉🙃

  • @Mazlmmdc
    @Mazlmmdc 18 дней назад

    hocam bu on grid sistemde gündüz üretip kullanmadığınız elektrik doğrudan şebekeye gidip sayaçtan mı düşüyor

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  18 дней назад

      Merhabalar sadece bu sistemde on gridden gelen elektrik evin elektriğine katkıda bulunuyor. Örneğin klimayı açtınız 1000 watt tüketim var on grid sistemde 800 watt veriyor. 800 watt on grid sistem karşılıyor karşılayamadığını şebekeden alıyor yani 200 watt sizde sadece bu 200 wattın elektrik ücretini ödüyorsunuz çünkü sayaçtan sadece 200 watt çıkıyor

  •  6 месяцев назад +1

    Yorumu ne yapıcam? Yazıcam. Görünce napalım? Cevaplayalım. Teşekkürü ne yaptım? Ettim.

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  5 месяцев назад

      Bizler teşekkür ederiz amatörce deneyimlerimizi paylaşıyoruz umarım azda olsa faydalı olabiliyoruzdur. Sağlıkla kalın

  • @aalll-qi7qv
    @aalll-qi7qv 2 месяца назад

    Merhaba İnverterin ses gürültü seviyesi nasıl, ev içeriside çok rahatsızlık verir mi?

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  2 месяца назад

      Merhabalar on grid inverter üzerinde fan yok seste dolayısı ile gelmiyor sadece klima fırın açıldığı zaman ufak bir ses geliyor rahatsız edici değil.

  • @hasanalisahin2533
    @hasanalisahin2533 11 месяцев назад +1

    Merhabalar on grid sistemlerde şebekeden elektrik gelmediğinde panellerden enerji alabiliyor muyuz?

    • @Masalambasi
      @Masalambasi 6 месяцев назад

      Hocam cevap bulabildin mi bende merak ediyorum

  • @adal2264
    @adal2264 Год назад

    Hocam bu konu ile ilgili daha önce de videolarınız vardı kullandınız ve memnun kaldınız mı? faturada düşüş oldu mu?

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад +1

      Hocam merhabalar, yaz aylarında verim alabiliyoruz. Fakat özellikle kış ayları (aralık ayında en düşük verimi alıyorsunuz) maalesef 4x450 watt olduğundan düşük verim alıyoruz. 4 tane daha 450 watt eklersek daha verimli olacağına inanıyoruz. Yaz aylarında faturalarımızı yüzde 50 düşürdü diyebilirim.

    • @adal2264
      @adal2264 Год назад

      @@DeneyenAdam valla birçok konuda değerli bilgiler deneyimler paylaşıyorsun çok teşekkür ediyorum selamlar.

  • @kursatakdeniz2314
    @kursatakdeniz2314 Год назад

    merhaba,
    limiter cihazı ana sayaştan şebeyeke ilk girilen yere mi bağlanmalı. Bağ evimizde sayaç ile evin arasında baya mesafe var direk evin girişindeki hatta bağlarsak problem olur mu yoksa inverteri de sayacın yanına mı montaj etmemiz gerekiyor

    • @kybngs5387
      @kybngs5387 Год назад

      Sayaç dan sigortalara gelen faz kablosuna bağlanacak, limiter kısa olduğu için yakına bağlanmalı inverter

    • @kybngs5387
      @kybngs5387 Год назад

      Video da herşey açık anlatılmış aslın da

  • @mustafakaraabdurrahmanoglu3181

    Paneleriniz güneş havada toplam da kaç watt elde ediyorsunuz

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад

      Merhabalar, yaz aylarında 1800 watt panelden öğlen 12:00 - 13:00 saatlerinde alabildiğimiz en yüksek değer 1450 -1500 watt oldu.

    • @mustafakaraabdurrahmanoglu3181
      @mustafakaraabdurrahmanoglu3181 Год назад

      @@DeneyenAdam bende 340 watt 8 adet seri bağladım
      2200 watt gördüm kayıp cokmu normalmi sizce

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад +1

      Bu değerleri öğlen 13:00 da mı aldınız ? Birde yaz aylarında mı aldınız ? Gerçi bizlerde 1800 watt da 300 350 watt kayıp gördük yüzdeye vurursak sizin ki normal.
      2720 watt da Yüzde 19 gibi bir kayıp bence normal.

    • @mustafakaraabdurrahmanoglu3181
      @mustafakaraabdurrahmanoglu3181 Год назад

      Bugünlerde güneş varken saat 1 sıralarında

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад

      Aralık ayı güneş ışınlarının en zayıf olduğu ay daha sonra ki aylar daha iyi performans alıyoruz 1-2 ay sonrada kaç watt güç aldığınızı aktarırsanız çok mutlu oluruz

  • @mustafakaraabdurrahmanoglu3181

    Slm evde kullanım olmadan panelerdeki gücü nasıl görürüz

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад

      Selamlar, watt metre ile panelden ölçüm yapabilirsiniz. Esasında güzel soru. Bana da güzel bir fikir verdiniz. Bu sigortalara takılan amper ve watt ölçen aletler var onları panellerden gelen DC artı ve sigortadan nötr faz alırsak sanki ölçebiliriz bunu deneyeceğim teşekkürler bu güzel fikir için :)

    • @mustafakaraabdurrahmanoglu3181
      @mustafakaraabdurrahmanoglu3181 8 месяцев назад

      ​@@DeneyenAdam abi slm benim sistem Haziran ayında güzeldi 2200 watt gördük temmuz ve ağustos ayında 1500 watt düştü güneş varken .
      Bir sorun var ama nasıl bulacam bilmiyorum fikir verebilir misin

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  7 месяцев назад +1

      Kardeşim selamlar, basit yoldan başlayalım paneller umarım temizdir ve gölgede kalacak bir faktör olmamıştır, eğer yoksa ve paneller 10 yıllık ömrünü tamamlamamışsa (10 yıllık ömürden sonra %10-20 düşüş olabilir) panellerde çatlak var mı bakabilir miyiz hücreler zarar görmüş olabilir ? Eğer gözle yapılan izlenimde sorun yoksa kablolarda sıkıntı olabilir. panel volt değeri çarpı panel adeti örneğin 10 adet panel X 20 volt panel gerilim değeri = 200 voltu inverter dan öğlen 12.00 - 13:00 arasında alabiliyor musun sistemden bakabilir misin alamıyorsan kablolarda kopma jacklarda gevşeme ya da paslanma olabilir lütfen eline elektrik çarpmasına karşı sağlam bir eldiven alıp voltta düşme varsa kabloların soketlerine bak volt malum yüksek sorun yaşayabilirsin şimdilik aklıma gelen bunlar. Son olarak sistemi resetleyip tekrar ayar kurulumu yapıp deneyebilir ya da panellerin volt değerleri ile kabloların sağlamlığını güneş tam tepedeyken tek tek deneyebilirsin.

    • @mustafakaraabdurrahmanoglu3181
      @mustafakaraabdurrahmanoglu3181 7 месяцев назад

      @@DeneyenAdam slm
      Paneleri kontrol etim sıkıntı yok çatlak gölgede yok kablolar sağlam
      Panelerim yeni arza olmuş olsa inverter de arza kodu verir
      8 adet panel 340 watt seri bağlı öğlen güneş varken 300 gördüm.ama 1200 lerden 850 watt kadar düşüyor
      İlk başlarda iyi idi 2200 görebiliyordum simdik çok kotu ne yapacağımı bilemedim

  • @demirspidermanekibi9155
    @demirspidermanekibi9155 Год назад

    Monofazik invertör olması zaten doğru değil mi ? 5 kW ye kadar zaten elektrik trifazik bile olsa monofazik invertorler daha verimli diye biliyorum.

    • @DeneyenAdam
      @DeneyenAdam  Год назад

      Merhabalar, monofaze olması sebebi ile maalesef bir fazın elektriğini karşılayabiliyoruz. Bu sebeple güneş panellerini tam verimle kullanamıyoruz. Şöyle anlatmak isterim; gündüz tek fazdan bağlı olduğu için o fazın ihtiyacı olanı panelden alıyor bu sebeple o faza bağlı elemanlar aktif olmadığı için yada istenilen yüksek wattlarda olmadığı için tam performans alamıyoruz. Şahsi görüşüm trifaze bir inverter olması bu sayede 2 katında çalışanları en azından gündüz bedavaya getirme imkanı olacaktı.
      Tek faza yüklenmemek adına diğer fazlarda ki elemanları bağlamaktan çekiniyoruz en yüklü fazı seçtik yine de elektrik faturası çok fazla gelmiyor. Bu arada panellerimizde yetersiz kaldı malum aralık ayı güneş veriminin en düşük olduğu aylardan birisi. en az 2 panel daha şarj gözüküyor. Teşekkürler.