BU SİSTEM GERÇEKTEN İŞE YARIYOR. ÇOK UCUZ!!! EVİNİZİ GERÇEK MANADA BEDAVA ISITIN!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 ноя 2024

Комментарии • 86

  • @huseyinozsut9949
    @huseyinozsut9949 8 месяцев назад +8

    Kısmen sıcak ve güneşli yerlerde, daha da iyisi yapılır. Sisteme çok iyi yalıtımlı büyük bir tank dahil edersiniz. Bir devridaim pompası koyarsınız. Paneller ve tank arasında su sirkülasyonu yapar. Tankta biriken sıcak suyu da evi ısıtmak için kullanırsınız. Bu tank yeterince büyük olursa gece de ısınma sağlar. 1000 litre bir tank, 80 derecedeki sudan 45 derecedeki suya dönüşene kadar 37.000kcal enerji verir. Bu da 4m3 doğalgaza eşittir. Çok iyi yalıtımlı 1000lt bir depo da saatte kabaca 100kcal enerji kaybeder. 24 saatte 2400kcal ziyan edersiniz. Kalan 34.600kcal enerji de 90 metrekare müstakil bir eve 24 saat yeter. Bir pompa panellerle depo arasında olacak. Bir pompa da depo ile radyatörler arasında...
    Bu tanka bakır borular salar ve evin soğuk suyunu bu borulardan geçirip, çıkışını evin sıcak su girişine bağlarsanız, evin kullanma suyunu da tank içinde birikmiş olan enerji ile halledersiniz. Evin büyüklüğü, ihtiyaç duyduğunuz ısı depolamasına göre tank büyüklüğü ve panel sayısı değişecektir.
    Ancak bu yöntemle Türkiye'nin bol güneşli ve kısmen sıcak her yerinde 7/24 (gece de dahil) güneş enerjisi ile ev ısıtmak mümkün. Apartmanlarda zor. Çatı metrekaresi apartman metrekaresini ısıtmaya bence yetmez. Oturup hesaplamadım.

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  8 месяцев назад

      Çok tşk ederim takipçilerim adına.

    • @huseyinozsut9949
      @huseyinozsut9949 7 месяцев назад

      Bu işi boş zamanlarımda araştırıyorum. Yapacağımdan değil. Tamamen merak. Öğrendiğim yeni bilgiler: 1ton depo hayatta yetmez. 🤣 Hesabı yanlış yapmışım. Suyun kaynama sıcaklığını arttırmak için sisteme katkı ekleyip, deponun 100C üzeri sıvıyı barındırmasını sağlayabilirsiniz. Ekleyeceğiniz katkının paslanma yaratmaması lazım. Unutmayın. Ancak depodaki sıvı ne kadar sıcaksa, panellerdeki ısı kaybı o kadar çok olacaktır. Oturup çok sıkı hesap yapmak lazım, ama nihayetinde, müstakil bir evi güneşle 7/24 ısıtmak mümkün. Güneşin verimini tartmak için 30w'lık bir elektrik paneline kör yük bağlanır. Panelin ürettiği elektrik ölçülür. Buna göre de ısı kolektörlerinin devreye girip çıkması sağlanır.

    • @hacireaslan4364
      @hacireaslan4364 Месяц назад

      Hazır ve daha önce kurulmuş Bir güneş enerjisine elektrik bağlanırsa ordan bir çıkış alınıp yerden yeni bir yedek depo kurulursa o depoya enerji den gelen hattı depoya giriş bir de çıkış verilip ve bir devir dayım pompası ile 2 katta her katta 7 adet kalorüfer peteği var ısıtır mı? Hem uygun hemde tasarruf buna göre bilgisi olan fikri olan yorum yapabilir mi şimdi den teşekkür ederim

    • @huseyinozsut9949
      @huseyinozsut9949 Месяц назад

      @@hacireaslan4364 Bir iki panellik ısı kollektörleri bir evi ısıtmak için pek bir anlam ifade etmez. Hiçbir uygulamalı bilgim yok. Bu söylediğim tamamen kalori hesabına dayanmaktadır. Isı kollektörlerinin deposuna bağlanan elektrikli ısıtıcı da 3kw civarında oluyor. Bu da ancak normal bir evin salonu ve bir odasını ısıtmaya yeter. Deli gibi de elektrik harcar. Sonuçta, ihtiyaç duyacağınız enerji miktarı aşağı yukarı bellidir. Bunu elektrikle, kömürle, doğalgazla sağlamanız fark etmez. Kcal (enerji) ihtiyacınız hepsinde aynıdır.
      Evinizde doğalgaz ve kombi var mıdır? Yalıtım var mıdır? Varsa ne büyüklükte bir kombi ile ısınmaktadır? Bu kombi ne aralıkla devreye girmektedir? Eğer kombi varsa çok hızlı şekilde kabaca bir kcal hesabı yapabilirim. Buna göre ihtiyacınız olan panel sayısı aşağı yukarı (kabaca) belirlenmiş olur. Kollektör deposuna rezistans takıp, ısıttığınız su ile evi ısıtma son derece pahalı ve yetersiz olur. Onu kesinlikle söyleyebilirim. Klima çok daha verimli olur.

    • @hacireaslan4364
      @hacireaslan4364 Месяц назад

      @@huseyinozsut9949 evim 2 katlı 2 katta da ne kombi nede her hangi bir sistem var yanlız evimin izolasyonu var ben evimde odun sobası kullanıyorum 5 gün önce evime kat kalorifer sistemini döşedim Petekleri taktım böyle hem basit hem de uygun bir sistem arıyorum oturduğumuz semte doğalgaz bulunmu yor bende bu tür sistemleri gözden geçiriyorum maliyeti uygun bir şekilde ne yapmak lazım sizce

  • @hdersoz
    @hdersoz Год назад +11

    Geceleyin de kullanabilmek için ısının depolanması gerekir. Gündüz elde edilen ısının bir kısmını doğrudan radyatörlere göndermek yerine ısı izolasyonlu bir depoda biriktirebilseniz gece de ısınmaya devam edebilirsiniz. Bunun için "içi yağ dolu izole fıçılar" kullanılıyor. Fıçıya iki tane birbirinden bağımsız serpentin şeklinde bakır boru sirkülasyon hattı bağlı olmalı. Bir tanesi dışarıdaki güneş panellerinden sıcak suyu getiriyor ve yağı ısıtıyor, ikincisi ise yağda biriken ısıyı radyatörlere götürüyor. Yani yağ burada ısıyı saklayan ortam olarak görev yapıyor. Bu sistem yağı 80-100 dereceye kadar ısıtır, geceleyin de dışarıdaki sistem kapanınca varillerden ısı akışı devam eder.

    • @suleymansar8501
      @suleymansar8501 10 месяцев назад +1

      Söylediğiniz mantıklı fakat extra fazla maliyet olacağı için benim nacizane tavsiyem biraz büyüğünden günısı sıcaksu kazanı sisteme ilave ederek akşamda en azından 3-4 saat daha bu kazandaki sıcak su ile ısınma devam eder. Bu kazanı en uygun genleşme tankı olan yere yerleştirmek uygun olur

    • @SevtapThurston
      @SevtapThurston 9 месяцев назад +1

      Siz hiç yaptınız mı? Ben de yapmak istiyorum. Sıcak su için kullanmakta olduğumuz gün ısısının giriş çıkışlarına te koyup yapsak olmaz mı? Bir yerler de hem sıcak su kullanımı için hem de ısınma için elektrikli boyler ekleyerek kullanabileceğim bir sistemin şemasını bulabilir miyim ya da öyle bir hazır boyler var mı diye araştırıyorum şu anda.

  • @suleymanerturk6160
    @suleymanerturk6160 11 месяцев назад +4

    S a ustam bu dört panel ile buhar üretebilirsin çok basit sadece panelleri seri bağlayacaksın ayrıca bir tonluk izolasyonlu depoda ısıyı biriktirp. gecede kullanabilirsin

    • @dogadageziyoruz
      @dogadageziyoruz 11 месяцев назад +1

      As. Kendi evime de yaptıracaktım, apartmanda olduğumuz için mümkün olmadı.

  • @ismailsenturk9189
    @ismailsenturk9189 Месяц назад

    Yalıtımlı Depolama sistemi ile gecede faydalanabilir artı ısı termostatlı motorla peteklere verir isek fazla sıcaktan derleyip hasta olmayız

  • @kmlkc8989
    @kmlkc8989 2 года назад +3

    Yapanın eline sağlık çok güzel düşünmüş ve yapmış.
    Kendi evinize uygulama yaparken detayları da paylaşabilirsineniz yol gösterici olması açısından çok iyi olur. Hangi parçayı, neden, nasıl, nerede kullandığınız gibi.

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад +1

      Detay sadece bu kadar. İç kısmında peteklere bağlantı var o kadar.

    • @alibulut6535
      @alibulut6535 2 года назад +1

      @@ZM-BK evinize yaptıktan sonra tekrar video cekerseniz bağlanıtyı paylaşırsanız seviniriz.4 adet yerine 2 adet olsa art 80 sıcaklığı istanbulda sağlarız sanırım

    • @dogadageziyoruz
      @dogadageziyoruz 2 года назад +2

      @@alibulut6535 her 2 panel, 2m² peteği ısıtıyor. Güneşli günde petekler 80C sıcaklığa ulaşıyor. Sistem 9 yıldır kullanılıyor.

  • @Lovelykadiryilmaz
    @Lovelykadiryilmaz 10 месяцев назад

    Bu ısı kaynağını petek yerine bakır boru ile yerden döşeme yapılsa daha verimli olur mu? 🤔

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  10 месяцев назад +1

      Basınçtan dolayı sıkıntı yapabilir.

  • @ibrpost
    @ibrpost 2 года назад

    Çok mantıklı ve güzel bir sistem. Çok soğuk bölgelerde ön ısıtma maksatlı direkt kombi öncesine de bağlanabilir. Bu şekilde çekvalf, genleşme tankı ve pompa ihtiyacı da ortadan kalkmış olur. Halihazırda kombi ile ısıtılan evlerde denildiği gibi ikinci el panel ve biraz boru ile muazzam tasarruf elde edilir. Fikir için çok teşekkürler.
    Bu sistemi kuracak olanların kombi girişi öncesindeki metal filtreler gibi bir filtre koyması, paneldeki ince kanalların tıkanmasını ve performans kaybını da düşürür.

    • @dogadageziyoruz
      @dogadageziyoruz 2 года назад +1

      Sizlere yararlı olacak herşeyi paylaşmaya çalışıyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim.

  • @ayferkorkmaz7717
    @ayferkorkmaz7717 2 года назад

    Bunun maliyeti nedir. Biz bunu düşünüyorduk.. cok güzel faydalı bir fikir..

  • @yusufsert5182
    @yusufsert5182 18 дней назад

    Bunun adı konnektör mü yoksa güneş paneli mi

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  17 дней назад

      Güneş paneli

  • @Yakup-f4v
    @Yakup-f4v 7 дней назад

    Maliyeti ne kadar

  • @erdalakdag4301
    @erdalakdag4301 2 года назад +1

    Hocam sistem sizin hayata bakışınız gibi. Bu vesileyle sizin yüzünüzü görme şansımız oldu.

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад

      Tam olarak anlayamadım.

    • @erdalakdag4301
      @erdalakdag4301 2 года назад

      @@ZM-BK Hayata güzel bakıyorsunuz binlerce insan fikirlerinizden istifade ediyor. Videonun 10:27 dk.sında yüzünüz güneş paneline yansımış. Biz hep sesinizi duyuyoruz bu sayade görmüş olduk sizi.

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад

      @@erdalakdag4301 Buradaki konuların benim cismaniyetimden önemli olduğunu düşündüğüm için, tüm ısrarlara rağmen, formatı bu şekilde seçtim. Yüzümü diğer kanalımda görebilirsiniz. Normal bir insan sayılırım. Biraz hiperaktifim sadece. Link aşağıda.
      ruclips.net/channel/UCicI_xj-8xeEE76po02n4VQ

    • @erdalakdag4301
      @erdalakdag4301 2 года назад

      @@ZM-BK Hocam konular gerçekten önemli. Benimkisi de insan hani sevdiği birini görünce mutlu oluyor ya o kabilden. Yoksa sizin yaptıklarınızdan dolayı her zaman duacınız ve içten saygı duyduğum birisisiniz. Hürmet ederim. Böylece DOĞADA GEZİYORUZ kanalınıza da abone olduk.

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад +1

      @@erdalakdag4301 bizim sektörde içi boş mühendis çok, hatta mühendis olmayıp parası ile bu sektörde olanın sayısı belirsiz. Yıllar önce ben de düşündüm ki bu bilgilerin en azından ana başlıkları yayılsın. Bunu yaparken vlog çekip bayim ve şahsımla öne çıkmak istemedim ki bu yukarıdaki tipler de kendini doldursun. Bu doğru bilgileri tarımda kullanıp çiftçiye yararı dokunsun. Bu şekilde gelecek her duadan payımızı alalım.
      Yoksa burası reklam mecmuası olabilir, vlog çekerek çok hızlı büyüyebilirdi. Tüm ısrarlara rağmen şimdilik format değişmeyecek. İleride Allah Kerim.

  • @muhammedtab8390
    @muhammedtab8390 Год назад

    Acaba sürekli güneşte kalsa ve uç uca 6 tane petek bağlasak ve bir uçtan su girişi olup diğer taraftan sürekli sıcak su akarmı?

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  Год назад

      Akar. Sayıda sınır yok.

  • @mankind7253
    @mankind7253 2 года назад +1

    Hocam ısı pompalı ısıtma sistemi kuralım onu da solar elektrik panelleriyle çalıştıralım.

    • @dogadageziyoruz
      @dogadageziyoruz 2 года назад +1

      Maaliyetül parabeyn? 🙂

    • @mankind7253
      @mankind7253 2 года назад

      @@dogadageziyoruz Aynen öyle malesef,ısı pompası demek kolay😊

    • @mankind7253
      @mankind7253 2 года назад +1

      @@dogadageziyoruz Benimki de güzel fikir ama di mi?

    • @dogadageziyoruz
      @dogadageziyoruz 2 года назад

      @@mankind7253 panel çok maliyetli.

    • @dogadageziyoruz
      @dogadageziyoruz 2 года назад

      @@mankind7253 olur böyle şeyler. 🙂🙂🙂

  • @abdullahakdas6710
    @abdullahakdas6710 2 года назад +4

    Siz şimdi ustalara bunu böyle olmuşu var aynısını yapalım desen memlekette ki ustalarım sa işin nasıl olmayacağını anlatırlar
    Muhteşem bir sistem tüm ev gerekli hesaplamalar yapılırsa bedavadan ısıtılabilir

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад +1

      Nasipse kendim de uygulayacağım evime.

    • @abdullahakdas6710
      @abdullahakdas6710 2 года назад

      İnşallah hocam akıl fikir para yetenek birada olursa muhteşem olur bu petek sistemi ne sirkülasyon pompası dan önce bir yalıtımlı tonluk bir kazan olursa muhteşem olur tabiki matematik işi ısı kaybı önlenmeli borularla ısınmış suyu taşırken muhteşem olur

    • @abdullahakdas6710
      @abdullahakdas6710 2 года назад

      Aklıma seralar için çöl kliması fikirleri geliyor ama malum dörtlü birarada değil yaz için hem nem hemde serinlik için

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад +1

      @@abdullahakdas6710 kazana gerek yok. Anlık...

  • @mustafa-pg9pm
    @mustafa-pg9pm 7 месяцев назад

    Ustam peki bu paneller radyatörden sşağıda olması gerekiyormu yoksa damada yapılırsa olurmu

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  7 месяцев назад

      Olmaz. Isınan sıvı yükselir prensibi işlemez, işletmeye kalkarsak suda ısı kaybı olur.

    • @mustafa-pg9pm
      @mustafa-pg9pm 7 месяцев назад

      @@ZM-BK eyvallah sağolasın

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  7 месяцев назад +1

      @@mustafa-pg9pm yardımcı olabildiğim için sevindim.

  • @demetduru3842
    @demetduru3842 11 месяцев назад

    Bizim enerji istemiyor anti girişi koyduk napalim hava güneş soğuk değil niye olur yardım edermisiniz

  • @bunyaminsimsek1407
    @bunyaminsimsek1407 10 месяцев назад

    siz bu sistemi anahtar teslim yapıpı satıyor musunuz ?

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  10 месяцев назад

      Hayır, sadece tanıttım.

  • @cumalikurtulan1819
    @cumalikurtulan1819 9 месяцев назад

    Çok güzel kolay gelsin

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  9 месяцев назад

      Tşk ederim. Bu kanalıma da beklerim.
      youtube.com/@ZM-BK07?si=JREn0cwvnmf0-7Pp

  • @yusufsert5182
    @yusufsert5182 18 дней назад

    Tanesi ne kadar onların

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  17 дней назад

      @@yusufsert5182 satmıyoruz.

  • @UfukKlc-mn4jf
    @UfukKlc-mn4jf 8 месяцев назад

    Cok mantikli guzel olmus

  • @ibrahimerenoglu273
    @ibrahimerenoglu273 2 года назад

    Sitem güzel lakin gece soğuyan suyu tekrar nasıl ısıtıyor ? orasını tam anlayamadım.

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад +1

      Güneş ısıtıyor. Gündüz çalışan sistem. Soğuk yerlerde 24 saat ısıtma derdini ortadan kaldırıyor.

  • @fahrigulsan9798
    @fahrigulsan9798 2 года назад

    Mustakil ev için çok güzel imkanı olan yapmalı.

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад

      Abi ben apartmana da düşünüyorum. Site izin verirse...

  • @ismailaldemir7980
    @ismailaldemir7980 2 года назад

    Antalya için çok süper bi sistem

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад

      9 yıldır kullanılıyor burada. Enerji bundan sonra daha da değerlenecek!

  • @karakus.karakus
    @karakus.karakus 2 года назад

    gece nasıl ısıtacağız

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  2 года назад

      Diğer yöntemlerle. Bu gündüzden çalışarak bir ısı sığası oluşturacak. Kombi açsanız bile çok hızlı ve ekonomik ısınacaksınız.

    • @kas37tr55
      @kas37tr55 2 года назад +1

      isi deposu yapilarak bu sorun cözülebilir,700 litrelik bir tank,bir iki fazladan günes pili,gün icinde fazla enerjiyi 700 litrelik depoyu isitabilir gece kullanmak icin.

    • @mankind7253
      @mankind7253 2 года назад

      @@kas37tr55 Güzel fikir tabi de hava soğukken var ya 2 saatte soğur o tank.

    • @dogadageziyoruz
      @dogadageziyoruz 2 года назад +1

      @@kas37tr55 gündüzü kurtarsa yeterli bence.

    • @kas37tr55
      @kas37tr55 2 года назад +1

      @@mankind7253 evin yalitimi iyiyse o tank yeterli

  • @gdzsntrk
    @gdzsntrk Год назад +2

    Ya arkadas guzel bilgi edineyim diye video ya girdim ne kadar cok bos konusup lafi geveliyorsun gercekten cok gereksiz uzun konusuyorsun

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  Год назад +4

      Senin gibiler zaman israfı, ailesi ve toplum için hayal kırıklığı.

    • @mustafakolcu5075
      @mustafakolcu5075 3 месяца назад

      Haklısınız

    • @cangider1
      @cangider1 12 дней назад

      Madem öyle Sen de insanların faydalanabileceği bir proje geliştir, lütfen! kısa ve öz olarak anlat olur mu insanların emeğini boşa çıkarma bu tip yorumlarınla hevesini kırma.
      teşekkürler okuduğun için.

  • @karabeyeser3951
    @karabeyeser3951 10 месяцев назад

    Cöp yigini gibi birazdaha temiz birsey yapabilirdiniz

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  10 месяцев назад +3

      Onu da sen yap. Video çek, görelim.

  • @Yakup-f4v
    @Yakup-f4v 7 дней назад

    Maliyeti ne kadar

    • @ZM-BK
      @ZM-BK  7 дней назад

      @@Yakup-f4v yaptığı işe göre pahalı değil.