Merhaba, çok güzel bir video olmuş teşekkür ederiz. Ben de bir süredir veri bilimi ile ilgili tutorial videoları çekiyorum, kanalınızı yeni keşfettim. Videolarınızın devamını bekliyoruz, selamlar
Bootcamp'i duyunca heycanlanmadım değil :) En kısa zamanda gelmesi dilleğiyle.Bu arada sabırsızlıkla videolarınızı bekliyorum .Her şey için teşekkürler
merhaba. ben isletme mezunuyum. onceden muhasebe finans alaninda calistim. bu surecte excelden belli basli tablolar ve semalar hazirladim tabiki ama yogun bir sekilde ugrasmadim. simdi de kendi capimda, tablolar formuller vs yazip, bir seyler deniyorum. bu alan hosuma gidiyor. sizce baslarsam nasil bir yol izlemeliyim? bu meslegin gelecegini nasil goruyorsunuz? yasim 28. baslamak icin gec bir yas mi? tesekkur ederim
Abla peki Data Engineering için nasıl iş süreçleri ? Yüksek Lisans vb şeyler gerektirmiyor diye biliyorum D.S gibi. IE diploması + Bootcamp yapsak iş bulabilir miyiz ?
Geri dönme planıyla geçici olarak belki, ama oraya temelli yerleşmek için kesinlikle değmez. Asimile olmaya gönüllü olmak veya kendi kültüründen nefret edip gitmek istemedikçe değmez
Data Science / Artificial Intelligence alanında abd de çalışma planı yapanlar olarak abd ye bir yol yapmalıyız! Bootcample mi olur başka bi şekilde mi bilemem ama bir yolu olmalı.✈️✈️✈️🗽🗽🗽
bende çok istiyorum ama üniversite mezunu değilim aslında bu bölümle ilgili değilim 2 yıllık elektrik mezunuyum ama data science olarak yurt dışında direk iş bulmak da zor benim açımdan ki türkiye deneyimi isteyecekler muhtemelen staj olarak veya çalışma olarak ne yapacağım bilmiyorum sabredip beklicem ya burda iş bulup kendimi geliştirip ondan sonra çıkmayı denerim senin tavsiyen ne olur du ?
@@leventbaba8081 aslında birçok olası yol cizebilirim olur veya olmaz bilemem. Bu sektör dünyada çalışma izni alınabilecek hemen en kolay sektör. Bootcamp yoluyla gidilebileceğine dair bi video izlemiştim.Tabi her işin birçok detayı olur. Bir de geçen haftalarda dikkatimi bazı iş ilanları çekti.Özellikle birtanesinde şöyle bir şart vardı:remote çalışacak stajer data analist arıyoruz,para vermiyoruz,başarılı bulursak ABD de işyerinde çalışma şartımız var falan diyordu. Ben henüz Python çalışmamı tamamlamadım ,1-2 ay içinde bitirip devamında numpy ve pandas kursu alıcam (yani minimum 6 ay) Sonrasında somut adımlar atmayı düşünüyorum. Ama bu sürede de boş durmamak lazım bişeyler yapabiliriz.
Data science uzerine MS yapmadigini surece is bulmaniz imkansiz. Amerika ozelinde soyluyorum bootcamp`e gidip ne kadar ogrenirsen ogren interwiev aliyorsun ama gecemiyorsun. Daha low-cap islere anca girebiliyorsun , don`t ask me how i know :)
benim uc tane tanidigim var 6 aylik bootcamp ile senior data scientist olarak ise giren - ikisi abd de phd sahibi ama tamamen boyle alakasız alanlarda.
Duygu hanım merhaba gpt 4o tanıtıldı eminim görmüşsünüzdür.Datayli ilgili birçok işlemi cok hızlı yapıyor. Ses destegi geldigi için sunum yapmasi istenirse onu da yapabileceğini gördük. Biz data ile çalışan bireyler için bu nasıl yorumlanmalı? Sizin bu trend gelişme ve meslekle ilgili yorumlarınızı bekliyorum 👋
Merhaba videolarınızı bayadır takip ediyorum. Bil. müh. öğrencisiyim bu ilk senem ve hazırlık okuyorum. İngilizcede artık belli bir düzeye geldim ve yazılım çalışmak istiyorum ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.Bununla ilgili deneyimlerinizi aktarabilir misiniz siz nasıl başlamıştınız ve nasıl ilerlemişti gibi.
Bence en güzel yolu öğrenmeye başlamanın yazılım ya da data science gibi bir alanda, çok kısa başlangıç seviye bir ders alıp sonra da hemen basit örnek proje yapmak. Başlangıç seviye dersin bir iki saatlik temel şeyleri anlatan bir ders olması yeterli, bir RUclips videosu da olur. Bunları yapmak zaten yolunun devamını nasıl çizmem gerektiği hakkında fikir verecektir. Bol şans!
merhabalar üniversite tercihleri için son gün olduğu için akşama kadar cevap gelirse çok memnun olurum. İtü veri bilimi ve analitiği bölümü açıldı bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkürler
Bölüm içeriğinin detaylı inceleme videosu bu haftasonu gelicek. Ancak kısaca cevap vermem gerekirse burada, bölümün içeriği baya iyi bence, sağlam bir teorik ve uygulamalı altyapı vericek gibi duruyor. Bol şans!
Merhaba bilgilendirmeniz için teşekkürler. Veri bilimi ve üzerine yorum yapmak ve çalışmayı seviyorum. 34 yaşındayım ve bu sektör ile alakalı hiç tecrübem yok başlamak için geç mi kaldım. Codeacademy kurslarından öğrenmeye çalışıyorum fakat yapay zeka bu sektörü ele geçirebilir de diyorlar? Ne önerirsiniz sizce başlamak için geç mi kaldım :)
Harika bir bölüm eğer data science a yöneleceksen özellikle. Tebrik ediyorum 🙂 İstatistik teorik bir bölüm, konuları anlamadığında o konuların uygulamaları üzerine Kaggle gibi sitelerden proje bulup yapmanı öneririm eğitim hayatın boyunca. Uygulamasını görünce teori hep kolaylaşır. Roadmap videomu izlemeni öneririm data science üzerine tavsiyelerim için. Bol şans. Nasıl Veri Bilimci Olunur? Yol Haritası | Data Science Roadmap | Amerika’da Bir Data Scientist ruclips.net/video/hcyJFmG07jE/видео.html
Acaba önlisans mezunu için bir engel varmı data science olmak için ? Yani illa lisans yüksek lisans master vb olmak zorunda mıdır? Videonuz çok bilgilendirici olmuş başarılar diliyorum
@@iamduyguyasar ben kendim csd dernek ai ml ds kursu alıyorum Google a yazarak müfredatı inceleyebilirsin duygu abla işine yarar mı bilmiyorum . Uygulamalı slayt okur gibi kod okumayan kaliteli bir udemy eğitimi güzel olurdu
Hocam gpt 4o ve mesleğin geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz? Ham veriyi 25 saniyede detaylı görsel ve yorum içeren bir rapora dönüştürdü. Nasıl düşünmemeliyiz data sc ile uğrasanlar olarak ?
Merhaba, Türkiye'de 2 yıldır Veri analisti olarak çalışıyorum. İkinci yabancı dil olarak hangilerini önerirsiniz? İngilizceden farklı bir bilmenin sektörde bariz bir avantajı olur mu? Şimdiden teşekkür ederim...
İlgi duyduğunuz ve çalışmak istediğiniz şirkete bağlı bence. Genel olarak kaynaklar, online dersler, yayınlar İngilizce ama. İngilizceniz iyi olduğu sürece genelde yeterli oluyor.
Merhaba bugün içerisinde cevaplarsanız çok sevinirim. Türkiyede istatistik bölümü yükselişe geçti veriyle ilgili olduğu düşünüldüğü için. İstatistik okumak, veriyle uğraşmak için data scientist ya da analyst olmak için mantıklı mıdır? Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?
Her zaman videolarımda da söylüyorum bunu. Mantıklı bence evet, üzerine data science uygulamalarına yönelik artı dersler almak gerekir tabii online ya da kurslarla ama istatistik bölümü çok iyi bir temel sağlar data science için.
Merhaba Duygu hanim.Amerikada bir DS olarak bu alan hakkında aciklayici yorumlarınız icin teşekkür ederim.Ben kendi ulkemde (Azerbaycanda ) 5 yıla yakindir data analyst ve Data science isi yapıyorum ve istatistik mezunuyum.Amerikada green card winner olarak gelsem amerikada DS alanında rahat is bulma şansım varmidir ? green card dan dolayı calışma iznim olacağı icin ve 5 yıllık bir tecrübem olduğu icin Amerikada bu alanda is bulma şansım varmidir ?
İş bulma sürecinin gidişatı tecrübe dışında biraz şansa ve pazarın durumuna ve hangi sektör olduğuna da bağlı. Denemeden nasıl gideceğini bilmek çok zor, ancak iş başvurusu yapmaya başlayınca anlayabilirsiniz. Bol şans diliyorum!
@@iamduyguyasar merhaba Duygu hanim cevapladiginiz icin teşekkür ederim.Green card li olmam yani yasal olarak calışma ve oturum iznimin olması Is bulmamda sansimi artirirmi ? Ayni zamanda bir diğer kafamı karistiran birey Amerika tecrubesinin kesinlikle is ararken şart oldugunu duymuştum.Bu dogrumu
@@ErdoganDSama selam kardesim.Bence mantikli.Data güc demek ve sürece uzun yıllar devam edicek.tabiki talep oıduğu icin cok sayıda datacı olacak ama.İsini iyi yapan biri icin iş problemi olmayacak
Ya size birşey sormak istiyorum iki yıllık elektrik ve enerji mezunuyum onu lisans a tamamlasam iş bulma olasılığım yine var mı ? yoksa yüksek lisansı data sciense üzerine yapmak şartmı yurt dışı işi için ?
Bölüm içeriğinin detaylı inceleme videosu bu haftasonu gelicek. Ancak kısaca cevap vermem gerekirse burada, bölümün içeriği baya iyi bence, sağlam bir teorik ve uygulamalı altyapı vericek gibi duruyor. Bol şans!
Merhabalar, ben yönetim bilişim sistemleri okuyorum, 3. sınıfım. Matematik ve istatistiği çok seviyorum ve baktığımda bunları kullanabileceğin en iyi alan Veri bilimi gibi gözüküyor. Lakin aklımda şu soru var: "Acaba etrafınızda yönetim bilişim okuyup da bu alana girebilen kişiler çok başarılı olabiliyor mu?" Yani bir istatistik mezununa, yazılım mühendisi mezununa göre işverenlerin yönetim bilişim mezunlarını alma ihtimalleri düşüyor mu gibi de cevaplayabilirsiniz. Tabii ki esas bakılan çevre şirketlerde yaptığımız başarılar ve network ama bunun bana bir etkisi olur mu sizce? Çünkü Veri bilimi ve Yapay zeka makine öğrenmesi alanları arasında gidip geliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Videonuz için de çok sağolunnn.
Merhabalar. Benim hiç bu bölümü okumuş data scientist tanıdığım olmadı maalesef. Genelde mühendislik, matematik, fizik, istatistik bölüm mezunları tüm data scientist iş arkadaşlarım ya da tanıdıklarım.
Lisans Yıldız Teknik, Yüksek Lisans University of Miami Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Amerika’da iş bulabilmek için bir çalışma izninin olması gerekiyor. Bunun en yaygın yolu ise burada lisans, yüksek lisans, ya da doktora eğitimi alıp alınan OPT çalışma izniyle iş bulmak.
Merhaba, geçen gün saglam bir bankada senior olarak calısan bir abim data science alanında Türkiye'de iş bulmak zor, staj bulmak imkansız dedi. Sizin bu konudaki görüsünüz nedir? Cünkü ben staj arayısındayım, ve gercekten ilan bile yok neredeyse.
Direk data science stajı yoksa mesela “veri analitiği” bölümlerinde direk stajyer olarak çalışmak da veriyle uğraşma fırsatı verecektir. Title a çok takılmamayı tavsiye ederim. Departman data ile uğraştığı sürece okay.
@@iamduyguyasar Hocam amerika'da top ünilerden data science master'ı kabul almak hakkında video da çeker misiniz :) Kabul sırasında proje,GPA ve dil önemli bunları biliyoruz ama bu tarz top ünilere giriş yapmak için farklı ne istiyorlar bu konuda da bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Amerika için yabancı bir kültür denmesi? Dallas zamanları -70-80 li yıllardan beri tek kanallı TV dönemlerinden beri hayatımızdalar. Amerikada yaşamın tüm detayları filmlerde dizilerde kitaplarda işleniyor. Daha neler göreceksiniz tecrübe edeceksiniz? Kurumsal hayattan sağlık sistemine sosyal yaşama kadar. Şaşırmayın deneyimleyin, hazırlıksız yakalanmayın kafanız karışmasın sonra siz gençlere yazık oluyor. Neyse asıl konu Data Science ona odaklanalım :)
Yani o 3 yılı nasıl verdiğine bağlı tam olarak. Yüksek lisans mı yapıyorsun, staj yapıyor musun gerçek hayat tecrübesi için, gerekli tüm konuları ve toolları öğreniyor musun vesaire. Hakkını vererek geçen bir 3 yıl ise bence tabii olur.
@@iamduyguyasar 12 yıl otelde yiyecek içeçek bölümünde tüm departmanlarında çalıştım baktım olacak gibi degil yaktım gemileri çok hevesim var bakalım yolumuz açık olsun cevap için teşekkürler
Merhabalar, mühendislik okumadan direkt olarak veri bilmi ve analatiği okumak ne kadar mantıklı birkaç üniversite de lisans bölümü açılıyor bu isimle uzman olarak görüşünüzü merak ediyorum.
Tamamen programın içeriğine bağlı bence. Eğer sağlam bir müfredat sunuyorsa mesela istatistik, matematik, programlama temellerini veriyorsa, neden olmasın. Bol şans!
evet mesela itüde aciliyor ve ben de yazmayi düşünüyorum fakat pek bir bilgim yok. dediğiniz gibi ders programında istatistik matematik ve programlama dersleri var
Videolarınız çok güzel,severek takip ediyorum.Amerika'da başarılar...
Teşekkür ederim 🙏
Merhaba, çok güzel bir video olmuş teşekkür ederiz. Ben de bir süredir veri bilimi ile ilgili tutorial videoları çekiyorum, kanalınızı yeni keşfettim. Videolarınızın devamını bekliyoruz, selamlar
Bootcamp'i duyunca heycanlanmadım değil :) En kısa zamanda gelmesi dilleğiyle.Bu arada sabırsızlıkla videolarınızı bekliyorum .Her şey için teşekkürler
Motive edici mesaj için teşekkürler 🙂
Güzel Video Devamını Bekliyoruz!!!
Henüz daha bitirmedim ama eline sağlık abla
🙂
Bayramı kutlu olsun cümleten herkesin
Wuuhuu 5 biinn bu süper ❤❤
Cok yararli bir video olmus tesekkurler😊
😊🙏
Doğrusu iyi cesaret,dünyanın bir ucuna gidip çalışmak.
merhaba. ben isletme mezunuyum. onceden muhasebe finans alaninda calistim. bu surecte excelden belli basli tablolar ve semalar hazirladim tabiki ama yogun bir sekilde ugrasmadim. simdi de kendi capimda, tablolar formuller vs yazip, bir seyler deniyorum. bu alan hosuma gidiyor. sizce baslarsam nasil bir yol izlemeliyim? bu meslegin gelecegini nasil goruyorsunuz? yasim 28. baslamak icin gec bir yas mi? tesekkur ederim
DUYGUHANIM EVLENELİM OLURMU GREEN CART LAZIMDA BANA
Abla peki Data Engineering için nasıl iş süreçleri ? Yüksek Lisans vb şeyler gerektirmiyor diye biliyorum D.S gibi. IE diploması + Bootcamp yapsak iş bulabilir miyiz ?
ne demek veri bilimciler çook kazanmıyor 🥲
Geri dönme planıyla geçici olarak belki, ama oraya temelli yerleşmek için kesinlikle değmez. Asimile olmaya gönüllü olmak veya kendi kültüründen nefret edip gitmek istemedikçe değmez
matematik ve bilgisayar bilimi okuyan biri veri bilimci veya yazılımcı olabilir mi ? yoksa sadece mühendislik bölümleri mi olabilliyor ?
veri bilimcinin kralı olur dediğin bölümleri hakkıyla bitirip üstüne istatistik dersleri alırsanız.
@@Emrah-qc3yyteşekkür ederim geri dönüş için
udemy eğitimi bekliyoruz.
Tamamdır 🙌
Data Science / Artificial Intelligence alanında abd de çalışma planı yapanlar olarak abd ye bir yol yapmalıyız! Bootcample mi olur başka bi şekilde mi bilemem ama bir yolu olmalı.✈️✈️✈️🗽🗽🗽
bende çok istiyorum ama üniversite mezunu değilim aslında bu bölümle ilgili değilim 2 yıllık elektrik mezunuyum ama data science olarak yurt dışında direk iş bulmak da zor benim açımdan ki türkiye deneyimi isteyecekler muhtemelen staj olarak veya çalışma olarak ne yapacağım bilmiyorum sabredip beklicem ya burda iş bulup kendimi geliştirip ondan sonra çıkmayı denerim senin tavsiyen ne olur du ?
@@leventbaba8081 aslında birçok olası yol cizebilirim olur veya olmaz bilemem.
Bu sektör dünyada çalışma izni alınabilecek hemen en kolay sektör.
Bootcamp yoluyla gidilebileceğine dair bi video izlemiştim.Tabi her işin birçok detayı olur.
Bir de geçen haftalarda dikkatimi bazı iş ilanları çekti.Özellikle birtanesinde şöyle bir şart vardı:remote çalışacak stajer data analist arıyoruz,para vermiyoruz,başarılı bulursak ABD de işyerinde çalışma şartımız var falan diyordu.
Ben henüz Python çalışmamı tamamlamadım ,1-2 ay içinde bitirip devamında numpy ve pandas kursu alıcam (yani minimum 6 ay) Sonrasında somut adımlar atmayı düşünüyorum.
Ama bu sürede de boş durmamak lazım bişeyler yapabiliriz.
@@leventbaba8081 amerikaya girip orada kalmayı deneyebilirsin orada çalışıp okumayı vs.
Hanfendi kızım messina ünv kabul edildi ancak sizce
İnşaat mühendisliğimi
Data sience mi ? Yazmalıyız
Data science uzerine MS yapmadigini surece is bulmaniz imkansiz. Amerika ozelinde soyluyorum bootcamp`e gidip ne kadar ogrenirsen ogren interwiev aliyorsun ama gecemiyorsun. Daha low-cap islere anca girebiliyorsun , don`t ask me how i know :)
merhaba co-op programlarla data analyst olmak mantıklı mı sizce
benim uc tane tanidigim var 6 aylik bootcamp ile senior data scientist olarak ise giren - ikisi abd de phd sahibi ama tamamen boyle alakasız alanlarda.
Duygu hanım merhaba gpt 4o tanıtıldı eminim görmüşsünüzdür.Datayli ilgili birçok işlemi cok hızlı yapıyor. Ses destegi geldigi için sunum yapmasi istenirse onu da yapabileceğini gördük. Biz data ile çalışan bireyler için bu nasıl yorumlanmalı? Sizin bu trend gelişme ve meslekle ilgili yorumlarınızı bekliyorum 👋
İlk fırsat bulduğumda içerik hazırlıcam bu konuda :)
Merhaba videolarınızı bayadır takip ediyorum. Bil. müh. öğrencisiyim bu ilk senem ve hazırlık okuyorum. İngilizcede artık belli bir düzeye geldim ve yazılım çalışmak istiyorum ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.Bununla ilgili deneyimlerinizi aktarabilir misiniz siz nasıl başlamıştınız ve nasıl ilerlemişti gibi.
Bence en güzel yolu öğrenmeye başlamanın yazılım ya da data science gibi bir alanda, çok kısa başlangıç seviye bir ders alıp sonra da hemen basit örnek proje yapmak. Başlangıç seviye dersin bir iki saatlik temel şeyleri anlatan bir ders olması yeterli, bir RUclips videosu da olur. Bunları yapmak zaten yolunun devamını nasıl çizmem gerektiği hakkında fikir verecektir. Bol şans!
@@iamduyguyasar teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için❤️
merhabalar üniversite tercihleri için son gün olduğu için akşama kadar cevap gelirse çok memnun olurum. İtü veri bilimi ve analitiği bölümü açıldı bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkürler
Bölüm içeriğinin detaylı inceleme videosu bu haftasonu gelicek. Ancak kısaca cevap vermem gerekirse burada, bölümün içeriği baya iyi bence, sağlam bir teorik ve uygulamalı altyapı vericek gibi duruyor. Bol şans!
Merhaba bilgilendirmeniz için teşekkürler. Veri bilimi ve üzerine yorum yapmak ve çalışmayı seviyorum. 34 yaşındayım ve bu sektör ile alakalı hiç tecrübem yok başlamak için geç mi kaldım. Codeacademy kurslarından öğrenmeye çalışıyorum fakat yapay zeka bu sektörü ele geçirebilir de diyorlar? Ne önerirsiniz sizce başlamak için geç mi kaldım :)
Bence 34 yeni bir mesleğe ya da alana geçiş için geç bir yaş değil. Benim hayata bakış açım “geç kaldım” diye bir şeyin olmadığı 🙂 Bol şans diliyorum.
R studio mu kullaniyosunuz?
Python :)
Ben bu sene istatistik bölümünü kazandım bu bölümle alakalı ne düşünüyorsunuz ? Bana verebilceginiz tavsiye var mi acaba
Harika bir bölüm eğer data science a yöneleceksen özellikle. Tebrik ediyorum 🙂 İstatistik teorik bir bölüm, konuları anlamadığında o konuların uygulamaları üzerine Kaggle gibi sitelerden proje bulup yapmanı öneririm eğitim hayatın boyunca. Uygulamasını görünce teori hep kolaylaşır. Roadmap videomu izlemeni öneririm data science üzerine tavsiyelerim için. Bol şans.
Nasıl Veri Bilimci Olunur? Yol Haritası | Data Science Roadmap | Amerika’da Bir Data Scientist
ruclips.net/video/hcyJFmG07jE/видео.html
Acaba önlisans mezunu için bir engel varmı data science olmak için ? Yani illa lisans yüksek lisans master vb olmak zorunda mıdır? Videonuz çok bilgilendirici olmuş başarılar diliyorum
Teşekkürler! Bununla ilgili video önümüzdeki hafta gelicek 🙂
pek yakında data scientist diye bir meslek kalmayacağından şu anda datascientist olarak çalışan arkadaşlar ne kadar para kazanırsa kardır.
Neden yabghu khan
yapay zekadan dolayı böyle bir şey dediğinizi var sayıyorum ama bu insanlar olmasa yapay zekayı kim geliştirexek?
@elsewhere... çok güzel bir nokta bu katılıyorum.
orta ve ileri seviye bir udemy eğitimi çok güzel olurdu piyasadaki udemy eğitimleri başlangıç seviyesi ve çok kötü oluyor genelde
Pazarda ne var ne yok araştırmakla başlıcam ben de :)
@@iamduyguyasar ben kendim csd dernek ai ml ds kursu alıyorum Google a yazarak müfredatı inceleyebilirsin duygu abla işine yarar mı bilmiyorum . Uygulamalı slayt okur gibi kod okumayan kaliteli bir udemy eğitimi güzel olurdu
Hocam gpt 4o ve mesleğin geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz? Ham veriyi 25 saniyede detaylı görsel ve yorum içeren bir rapora dönüştürdü. Nasıl düşünmemeliyiz data sc ile uğrasanlar olarak ?
Fırsat bulduğumda video çekicem :)
Merhaba, Türkiye'de 2 yıldır Veri analisti olarak çalışıyorum. İkinci yabancı dil olarak hangilerini önerirsiniz? İngilizceden farklı bir bilmenin sektörde bariz bir avantajı olur mu? Şimdiden teşekkür ederim...
İlgi duyduğunuz ve çalışmak istediğiniz şirkete bağlı bence. Genel olarak kaynaklar, online dersler, yayınlar İngilizce ama. İngilizceniz iyi olduğu sürece genelde yeterli oluyor.
Merhaba bugün içerisinde cevaplarsanız çok sevinirim. Türkiyede istatistik bölümü yükselişe geçti veriyle ilgili olduğu düşünüldüğü için. İstatistik okumak, veriyle uğraşmak için data scientist ya da analyst olmak için mantıklı mıdır? Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?
Her zaman videolarımda da söylüyorum bunu. Mantıklı bence evet, üzerine data science uygulamalarına yönelik artı dersler almak gerekir tabii online ya da kurslarla ama istatistik bölümü çok iyi bir temel sağlar data science için.
@@iamduyguyasar teşekkürler. Peki yüksek lisans yapmamız şart gibi bir şey mi artık bu alan için
@@iamduyguyasar bir de türkiyede iş olanaklarının kısıtlı olduğunu duydum. Bu doğru bir bilgi mi?
Yine videolarımda da söylediğim gibi, benim tecrübeme göre yüksek lisans ya da doktorası olmayan data scientist pek yok :)
Veri bilimci olmak için lisans diploması gereklimi Birde yapay zeka bu sektörün önüne geçebilirmi
Bu mühendis olmak için lisans diploması gerekiyor mu diye sormak gibi birşey🙂 hatta çoğu data scientist in yüksek lisans ve doktorası var.
Merhaba Duygu hanim.Amerikada bir DS olarak bu alan hakkında aciklayici yorumlarınız icin teşekkür ederim.Ben kendi ulkemde (Azerbaycanda ) 5 yıla yakindir data analyst ve Data science isi yapıyorum ve istatistik mezunuyum.Amerikada green card winner olarak gelsem amerikada DS alanında rahat is bulma şansım varmidir ? green card dan dolayı calışma iznim olacağı icin ve 5 yıllık bir tecrübem olduğu icin Amerikada bu alanda is bulma şansım varmidir ?
İş bulma sürecinin gidişatı tecrübe dışında biraz şansa ve pazarın durumuna ve hangi sektör olduğuna da bağlı. Denemeden nasıl gideceğini bilmek çok zor, ancak iş başvurusu yapmaya başlayınca anlayabilirsiniz. Bol şans diliyorum!
@@iamduyguyasar merhaba Duygu hanim cevapladiginiz icin teşekkür ederim.Green card li olmam yani yasal olarak calışma ve oturum iznimin olması Is bulmamda sansimi artirirmi ? Ayni zamanda bir diğer kafamı karistiran birey Amerika tecrubesinin kesinlikle is ararken şart oldugunu duymuştum.Bu dogrumu
@@elvinqurbanov8292Azerbaycana selamlar knk sence 2024 yilinda data science okumak mantikli midir, okumayi dusunuyorumda cunku
@@ErdoganDSama selam kardesim.Bence mantikli.Data güc demek ve sürece uzun yıllar devam edicek.tabiki talep oıduğu icin cok sayıda datacı olacak ama.İsini iyi yapan biri icin iş problemi olmayacak
@@elvinqurbanov8292 sagol kardesim
Ya size birşey sormak istiyorum iki yıllık elektrik ve enerji mezunuyum onu lisans a tamamlasam iş bulma olasılığım yine var mı ? yoksa yüksek lisansı data sciense üzerine yapmak şartmı yurt dışı işi için ?
Ne tür bir eğitim gerektiriyor data science ile ilgili video gelecek :)
İyi günler,büyük veri analistliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye’de açılacak bölümün içeriğini incelemedim henüz. Bu hafta inceleyip bir video hazırlamayı planlıyorum 🤞
@@iamduyguyasar bugün son
Bölüm içeriğinin detaylı inceleme videosu bu haftasonu gelicek. Ancak kısaca cevap vermem gerekirse burada, bölümün içeriği baya iyi bence, sağlam bir teorik ve uygulamalı altyapı vericek gibi duruyor. Bol şans!
Merhabalar, ben yönetim bilişim sistemleri okuyorum, 3. sınıfım. Matematik ve istatistiği çok seviyorum ve baktığımda bunları kullanabileceğin en iyi alan Veri bilimi gibi gözüküyor. Lakin aklımda şu soru var: "Acaba etrafınızda yönetim bilişim okuyup da bu alana girebilen kişiler çok başarılı olabiliyor mu?" Yani bir istatistik mezununa, yazılım mühendisi mezununa göre işverenlerin yönetim bilişim mezunlarını alma ihtimalleri düşüyor mu gibi de cevaplayabilirsiniz. Tabii ki esas bakılan çevre şirketlerde yaptığımız başarılar ve network ama bunun bana bir etkisi olur mu sizce? Çünkü Veri bilimi ve Yapay zeka makine öğrenmesi alanları arasında gidip geliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Videonuz için de çok sağolunnn.
cevap aldin mi
Merhabalar. Benim hiç bu bölümü okumuş data scientist tanıdığım olmadı maalesef. Genelde mühendislik, matematik, fizik, istatistik bölüm mezunları tüm data scientist iş arkadaşlarım ya da tanıdıklarım.
@@iamduyguyasar merhabalar peki ekonomi bolumunu bu is imkani icin uygun buluyor musunuz
Evet. Özellikle pricing data science alanında ekonomi mezunları (genelde master ya da doktoralı) çalışır.
@@iamduyguyasar Cevapladığınız için çok teşekkür ederim
İstatistik okursam Amerika da diplomam sayılır mı iş bulabilir miyim siz hangi üniversite ve hangi bölüm mezunusunuz
Lisans Yıldız Teknik, Yüksek Lisans University of Miami Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Amerika’da iş bulabilmek için bir çalışma izninin olması gerekiyor. Bunun en yaygın yolu ise burada lisans, yüksek lisans, ya da doktora eğitimi alıp alınan OPT çalışma izniyle iş bulmak.
Merhaba, geçen gün saglam bir bankada senior olarak calısan bir abim data science alanında Türkiye'de iş bulmak zor, staj bulmak imkansız dedi. Sizin bu konudaki görüsünüz nedir? Cünkü ben staj arayısındayım, ve gercekten ilan bile yok neredeyse.
Direk data science stajı yoksa mesela “veri analitiği” bölümlerinde direk stajyer olarak çalışmak da veriyle uğraşma fırsatı verecektir. Title a çok takılmamayı tavsiye ederim. Departman data ile uğraştığı sürece okay.
yüksek lisansınızı nerede yapıyorsunuz/yaptınız acaba?
Merhaba. University of Miami’de yaptım.
@@iamduyguyasar Hocam amerika'da top ünilerden data science master'ı kabul almak hakkında video da çeker misiniz :) Kabul sırasında proje,GPA ve dil önemli bunları biliyoruz ama bu tarz top ünilere giriş yapmak için farklı ne istiyorlar bu konuda da bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Kötü yorum yapanlar rakip eliyor
😁
data science alanın türkiyede iş bulmanız imkansız. boşuna zaman kaybetmeyin. başka alanlara yönelin.
Türkiyede sql bilen işsiz kalmaz zaten bilişimci sayisi az
Neden
Amerika için yabancı bir kültür denmesi? Dallas zamanları -70-80 li yıllardan beri tek kanallı TV dönemlerinden beri hayatımızdalar. Amerikada yaşamın tüm detayları filmlerde dizilerde kitaplarda işleniyor. Daha neler göreceksiniz tecrübe edeceksiniz? Kurumsal hayattan sağlık sistemine sosyal yaşama kadar. Şaşırmayın deneyimleyin, hazırlıksız yakalanmayın kafanız karışmasın sonra siz gençlere yazık oluyor. Neyse asıl konu Data Science ona odaklanalım :)
Televizyonda izlemekle bir kültürün içinde yaşamak kesinlikle birbirinden çok farklı iki şey 🙂
Yahu 30 dan sonra 3 Yıl versem oluru var mı
Yani o 3 yılı nasıl verdiğine bağlı tam olarak. Yüksek lisans mı yapıyorsun, staj yapıyor musun gerçek hayat tecrübesi için, gerekli tüm konuları ve toolları öğreniyor musun vesaire. Hakkını vererek geçen bir 3 yıl ise bence tabii olur.
@@iamduyguyasar 12 yıl otelde yiyecek içeçek bölümünde tüm departmanlarında çalıştım baktım olacak gibi degil yaktım gemileri çok hevesim var bakalım yolumuz açık olsun cevap için teşekkürler
daha işi öğrenmeden maaş düşünür bizim huyumuz... bu iş biraz kendini pazarlama işi sanki...
❤
Merhabalar, mühendislik okumadan direkt olarak veri bilmi ve analatiği okumak ne kadar mantıklı birkaç üniversite de lisans bölümü açılıyor bu isimle uzman olarak görüşünüzü merak ediyorum.
Tamamen programın içeriğine bağlı bence. Eğer sağlam bir müfredat sunuyorsa mesela istatistik, matematik, programlama temellerini veriyorsa, neden olmasın. Bol şans!
evet mesela itüde aciliyor ve ben de yazmayi düşünüyorum fakat pek bir bilgim yok. dediğiniz gibi ders programında istatistik matematik ve programlama dersleri var
@@gul5698siralamaniz kac
peki bu meslekte türkiyede yapabilir miyiz