Metsolan Metsäkoulu 150 - kolmioterän käyttö.
HTML-код
- Опубликовано: 11 дек 2024
- Tolla terotetulla pystyy jyrsiin vielä semmosen 4-5 cm paksun nurin, vaikka ei se enää mukavaa ole.
Jos katsotte tarkkaan sahauspätkää, siinä näkee, miten säleitä lentää ilmassa. Sektorisuoja ja visiiri on todella tarpeen.
Tuohon sirkkelinterään suhtaudun kyllä varovaisuudella! Olin joskus -80 luvun lopulla Husqvarnan koulutuksessa, kouluttaja varoitti laittamaan kyseistä terää. Koska kun se sattuu kiveen, niin kovapala irrotessa tulee kuin pistoolilla ampuisi. Jokainen voi mielessään ajatella miltä se tuntuu ,kun sattuu tulemaan kohti.
Kolmioterä olisi varmaan meikäläisellekin toimiva ratkaisu kun pääasiassa heinää ja pehmeää paksumpaa tavaraa niitellään. Tämä siis täällä Thaimaan päässä jälleen.
Täällä on suosiossa tuo kaksilapainen niin sanottu ruohonleikkurin terä.
Niitä saa aina 50 cm halkaisijaan ainakin mutta alkaa olla jo aika leskentekijä sellainen.
Pitääpä katsella löytäsikö kolmioteriä näiltä markkinoilta. Jotenkin voisi päätellä että kulmavaihteellekin parempi kuin kaksilapainen. Tällä hetkellä käytössä ainoastaan vaan noita mehtäteriä mutta turhaa oikeastaan kun leikattavaa puuta ei oikeastaan ole.
Tuo kolmioterä on kyllä kätevä puutarhaasakin, niiden huonosti ruohokoneelle sopivien alueiden siistimiseen, ja olenkin jättänyt siiman kanssa leikkimisen kokonaan pois kolmioterän keksimisen jälkeen.. Vaikka saakin olla hieman tarkempi puiden juurella ja istutuksien kanssa, mutta toisaalta vesakkoterällä saa pensasaidankin aika nätisti alas leikattua tarvittaessa... Jossain tuli vastaan myös kiekko perinteisillä pokasahan hampailla... millekähän puulle se olisi sopiva...
Tuus Jouni hetkeks pois sieltä metästä, nimittäin toi kolmioterä on ihan ykkönen kaislan ja muun rantapöheikön niitossa. 👍 Tuunasin senverran, rttä hioin lamelilaikalla teräväksi ja suurimmat, mitä sillä on poikkastu on peukalonpaksuista koivua, mutta teho on nelinkertainen normi raivutinterään verrattuna. Kolmioterä ei tukkeudu niinkuin normiterä ja toi suoja tosiaan kannattaa siirtää heti kauemmas, kun märkä kaisla ja ruoko tukkii muuten sen välin kokonaan. Tämä nyt vaan kommenttina, et me ainakin tehdään muuta, kuin metsän harvennusta raivurilla. 🙄
Leppänen (Kuopio) myi mulle tuollaisen V Klinganin. Siinä menetetään kolmiterän suuren halkaisijan hyöty. 225 vs 300 on iso ero käytännössä ja Stilhillä taitais olla 350 kolmio kans. V Klingan viskaa tyveä vähän voimakkaammin kuin tavallinen, mitä voi hyödyntää suuntailussa. Itellä on käytännössä toisessa sahassa tavallinen ja toisessa kolmioterä. Pitää kokeilla tota sektorisuojan nostamista ylemmäs. Kun sitä ei käytännössä jaksa kulmavaihteen pulttien alle laittaa kiinni, niin tahtoo "keikkua", vaikka kuin kiristäis. Pahimmillaan ottaa kiinni terään.
Klingani on mun mielestä parhaimmillaan jos pitää kaataa vähän risukkoa järeämpää puuta, joka kasvaa heinikossa. Esimerkiksi rehevät rantaniityt ja vastaavat paikat joita pajukko valtaa. Mökin ja maatilan hyvä yleisterä.
Kovapalakiekkoon vois porata kevennys reikiä, pitää tietysti tarkastaa sen jälkeen tasapainotus.
Iso V-Klinga225mm ainut vaihtoehto varhaisperkaukselle, ruotsalaista huippurautaa.
Minä ajan puolella kaasulla kolmioterää
Itse olen kokeillut kolmella lavalla ja neljällä lavalla olevia teriä, enkä suosittele niitä kenellekkään!
Tyhmä ehkä kysymys? . Joskus raivailen ojan varsia oikeella raivurinterällä. Niin oon aatellu mitä muuten tykkää tuo raivurin kulmavaihde tuosta kolmioterästä kun ei oo silleen tasasta se "/sahhuu verrattuna pyöreeseen terään. 🤔Onko mitään tietoo tai kokemusta siitä??heinät niitä kyllä ihan siimalla.
Massan hitaus hoitaa sen puolen, toki kierroksia pitää olla tarpeeksi. Ei se 2T-moottorin voimakaan tasaisena tule. Vähemmän tuo kolmioterä paukuttaa kuin kuvitteli, teroittamaton kyllä ryskää sitten jos sillä väkisin yrittää katkoa liian paksua puuta.
Kierroksia kun on, niin ei se rasita kulmavaihdetta!
@@kiuruvedenmetsola3978 okkei👍
Mahtaakohan kolmioterä olla kulmavaihteelle rasittavampi tai koko sahalle, kun perinteinen raivuu?
Ainahan se on, ku terän halkasija kasvaa, kuormituskin kasvaa.
Perkuulla tulee aina vastaan niitä vähän isompia keppejä joita ei halua jättää pystyyn ja jotka ei mene kerrasta kolmiolla poikki. Siinähän ei todellakaan kiinnosta vaihdella terää muutaman pihlajan tähden, niin äkkiä huomaa hakkaavansa liian isoja puita nurin kolmiolla. Poikki ne menee kun tarpeeksi huitoo, mutta kulmavaihde varmasti kärsii
Ns. ruohoraivureilla kolmioterällä ei tee mitään, ainakaan teroittamatta. Mukanahan sellanen kuitenkin toimitetaan jostain syystä.
Oliko tuo ylemmäs asennettu sektorisuoja tuunattu vakio vai lisävaruste?
Tavan suoja, nostettu vaan putkella ylemmäs, ettei ota kantoihin kiinni. Varhaisperkauksesa siis käytössä.
mitäpä terää jouni suosittelet varhaisperkuulle, meilläpäin perkuut ovat välillä aika paljon jäljessä.
Jos on jälessä, normi mehtäterä, sillä menee sit isommatkin.
Mikä on, kun soviteprikka pomppaa vähän väliä paikaltaan ja terä siirtyy pois keskeltä? Yritänkö leikata liian paksua tavaraa? Husqvarna 245 RX ja Husqvarna 300mm kolmioterä.
Sul on siel väärät paikat, ei tuu muuta mieleen.
Jossain sirkkelinterissä on max. Kierrokset aika pienet
Hyvät vinkit myös puutarhakäyttöön
Monelta on muuten perseet ratkenneet.
Mikä tuon sektorisuojan tuotenro on ja sopiiko se minkä paksuisiin putkiin? Itellä Shindaiwa ja tommonen kolmioterä ja orkkissuoja ei sovi tuon terän kanssa.
5444643-01, pelkkä kaari, tarvii myös vastakappaleen, 32 mm putkelle
@@kiuruvedenmetsola3978 Kiitoksia! Pistän meiliä.
Kiitos Jouni, kun otit teeman esille. Kolmioterä on kyllä tehokas vattupöpelikössä. Mutta oman kokemukseni mukaan se rasittaa kulmavaihdetta. Lieneekö sitten työskentelytekniikassa parannettavaa. Onko muilla samoja kokemuksia?
Kantsii vähän terottaa, niin ei oo niin hakkaava, vaan enemmän leikkaava
Onko teillä kokemusta ketjuraivurista,meillä ollut käytössä kylvötuppaiden ja ylispuuhakkuiden jälkitöissä!🙋
Myyty niitä on, ite en oo sahannu.
parhaisverkaus?
👍💯
Varhais 🥔
Synkkä yksinpuhelu!