Goedemorgen Roel, helder verhaal. Ik heb dezelfde drager van Uebler en dat bevalt super. Het enige is dat ik de herenfiets altijd het dichtst bij de auto zet omdat die iets zwaarder is. Het niet zo vast draaien ga ik onthouden, ik ben nogal van het aandraaien. Fijne dag en bedankt voor deze video.
Extra tip: gebruik een (vaak bijgeleverde) extra spanband om de fietsen met de drager aan elkaar vast te binden. Als de klemmen lostrillen, kunnen er vervelende dingen gebeuren - zeker als je ver reist op vakantie is dat niet ondenkbaar. Oeps, hieronder geven diverse andere mensen al dezelfde tip.
Moet het compact, kantelbaar, stevig, toch licht en ook nog eens heel snel te bevestigen zijn, dan is een Uebler X21 een geweldig ding. Een nadeel. .............goedkoop is het ding zeker niet, maar is wel een aanrader. Nog steeds heel blij mee!❤
Dag Roe, mss een tip om mee te geven in verband met regen weer of zwaarder nevel. Want achteraan op die fiets drager werkt deze als een hogedrukreiniger. Alvast bedankt voor al mooie tips en filmpjes. Groetjes Yves.
Nog 1 handige tip, zet de remmen vast door de knijphandels op het stuur vast te klemmen met post elastieken, zodat de fietsen niet heen en weer kunnen bewegen op de drager tijdens het transport.
Ja, toch weer extra aandachtspunten die niet bij mij zijn op komen borrelen bij het plaatsen van drager en fietsen. Hier toont zich het verschil tussen de kritisch nadenkende amateur en de echte PRO! Dank Roel!
Goed verhaal. Nog een extra tip om rekening te houden met de bandbreedte van de fiets. mijn e-bike stadsfiets heeft brede banden 58 mm en niet elke fietsendrager is daarop berekend. De pro-user Diamant TG heeft een maximale bandbreedte van 60 mm.
Hoi Roel, duidelijk verhaal! Wat ik ook doe is de band van de fietsdrager, waarmee je de banden vastzet, los van de spaaknippel vastzet. Ik zie dat mensen, zoals jij ook aangeeft, de banden zo strak aantrekken en dus ook tegen de spaaknippel, lijkt mij niet fijn voor zo’n nippel. Groeten Richard
Ik doe voor de zekerheid altijd nog een extra spanband om de fiets heen..Even neerspannen naar de drager toe..Niet met een ratel maar gewoon een clip want anders gaat het al snel te strak..Ook heb ik een losbreekinrichting gemaakt zodat als de fietsendrager er af valt dat hij nog aan de trekhaak vast blijft zitten(ik weet niet of dragers dat standaard hebben).
Goede tips. Dank je. Voor fietsen met in het frame geïntegreerde accus zouden eigenlijk lichtgewicht afdekplaten beschikbaar moeten zijn. Ik heb contact opgenomen met Gazelle en die komen niet verder dan "doe er een plastic zak om" Aan zo high-tech oplossing had ik zelf niet gedacht. Concreet is mijn vraag: Zijn deze contacten (regen) waterbestendig? of is het open laten van de accu aansluitingen een risico?
Hoi Roel, ik zie je klem bekken gebruiken. Wat als je een e-bike hebt met een dik frame? Ik zie dat je bevestig aan zadelbuis. Bij twee dames e-bikes wordt dit lastig?
De reactie van Retep kan ik bevestigen! Ik heb een Yakima Foldclick-2. Ik heb nl. meegemaakt dat de achterste fiets door het slechte wegdek losschoot uit de knijper. Gelukkig bleef de fiets hangen aan de spanbanden van de goot, anders was het leed niet te overzien geweest. Stel je voor dat voor je ineens een fiets over het wegdek ziet schuiven! Een kettingbotsing met zwaargewonden of erger is dan zeer reeël. Heb ik de knijper te weinig aangedraaid? Feit is dat door de rubber bescherming het goede aandraai moment erg vaag is. Zeker doordat de frames tegenwoordig allerlei vormen en formaten hebben. Ik zou de fabrikanten met zéér grote klem willen dwingen om een knijpersysteem te maken die de framebuis GEHEEL omsluit en niet gedeeltelijk. Doordat mijn stuur het wegdek raakte is het handvatrubber beschadigd, een stukje van mijn remhendel afgebroken en doordat de gootspanbanden de fiets heeft opgevangen zaten er twee slagen in de wielen. Ik heb alleen de slagen uit mijn wielen laten halen wat gelukkig nog kon voor slechts € 30,00. Sindsdien bevestig ik altijd de buitenste fiets met een spanband aan de fietsendrager beugel. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zei mijn oma altijd. Een licht spanbandje is niet duur en in een oogwenk aangebracht, maar kan een hoop ellende voorkomen. De importeur van Yakima ( Cykell ) heeft helaas niet gereageerd op mijn brief met bovenstaand verhaal.
Ik doe voor de zekerheid nog een klein sjorbandje tussen de stang en de beide fietsen Zodat ze niet achterover kunnen zakken en vervolgens meegesleurd worden over de straat Heb ik al een keer beleefd
Eigenlijk is het indirect al gezegd met de tip om de fietsen niet op slot te zetten maar laat de sleutels in geen geval in het accuslot zitten want daar kunnen ze voor zover ik weet uitvallen tijdens de rit en als ze in het gewone fietsslot zitten worden de voor uitvallen geblokkeerd als de fiets van het slot is.
Misschien een gekke vraag: mijn fietsdrager is nagelnieuw en alles wat moet kunnen bewegen gaat ontzettend stroef. Plastic scharnieren waarvan ik denk dat ze gaan breken als ik er nog meer kracht op zet… wat kan of mag ik gebruiken om alles een beetje soepeler of beweeglijker te maken?
Ik heb een Yakima , maar draai ze denk ik ook te vast, maar wat is vast genoeg ? Heb daar toch wel schrik voor indien die niet te vast is gedraaid.... en ik doe de sturen in dezelfde richting, ik probeer het de volgende keer anders....
Mijn nieuwe fiets (net besteld) heeft banden met een breedte van 62 mm. Passen deze dikke banden op elke fietsendrager of moet ik op zoek naar andere/bredere wielhouders?
Hallo Roel, jouw filmpje gevonden met goede uitleg! Heb een vraagje van een andere orde. Ik heb een Uebler fietsendrager, nog absoluut helemaal top en heel erg fijn in gebruik, maar een wat ouder type F21. Omdat we inmiddels ebikes hebben en natuurlijk best zwaarder om te tillen, zoek ik me verloren naar een oprijgoot voor deze fietsendrager. Nergens te vinden. Weet jij misschien raad? Zijn er ook soort universele oprijgoten die bijvoorbeeld ook op deze drager passen? Hoop dat je me kan helpen! Groet Laura
Goedemorgen mooi de fietsendragers maar ik op zoek naar een fiets drager voor een trike scorpioen fs 20 die verticaal kan staan als in een parkeerplaats staat Heb jij misschien een tip voor mij Buiten de firma’s die fietsendrager om ombouwen meestaak voor de WMO en daar 4x de prijs van vragen Graag hoor ik van je
Ik heb een pro user fietslift werkt bij mij prima na wat aanpassingen. Maar is toch iets anders als een gewone fiets drager. Ook misschien handig voor de kijkers om het fenomeen kogeldruk eens verder toe te lichten. In de zin van waar dit vermeld staat b.v. Ik heb zelf een nissan Quasqai automaat welke bij het nemen van hogere verkeers drempels deze bij het afrijden aantikt. Ik heb dit opgelost door mijn achter vering te vervangen door max confort veren. De auto ligt mooi strak met de fietsen achterop nu, wij gaan de fietsen ook meenemen naar Spanje dus moet dan wel veilig zijn. Groetjes Peter
Ik maak nog een extra verbinding middels een spanband, zonder ratel, van de buis van de fietsendrager, naar de bovenzijde achterklep met een haak. Zie haken voor fietsendragers Decathlon.
1 vraagje heb ik toch nog Roel : ... Jij zegt, haal de accus eraf tijdens vervoer. Ik heb een Kalkhoff Endeavour 7 waarbij dus de accu in de bovenbuis verbouwt zit. Als ik die wegneem ontstaat er een gapend gat waar je u tegen zegt :-) Wat nou als daar onderweg regen inkomt ? Enig idee hoe ik dat kan beschermen / voorkomen ?
Klopt idd, bij Kalkhoff zit de deksel vast aan de accu. Vocht is niet heel erg, dat loopt vanzelf weg. Vuil is wel een probleem. Misschien heeft Kalkhoff losse deksels die je kan plaatsen als de accu uitgenomen is? Anders toch maar accu laten zitten.
@@RoelPeerenboomTV jij zegt dat vocht niet erg is, maar kan me niet voorstellen dat een ongelofelijke stortbui geen kwaad kan als de accu verwijderd is . Accu laten zitten maakt de fiets meteen een heel stuk zwaarder. Wat denk jij van zo‘n neopreen hoes, zou dat een optie kunnen zijn ? Is volgens mij nagenoeg waterdicht.
@@dobbeloseven2921 Mijn fiets had kuren, rijden was minder vlot en viel af en toe uit. Ik had de reflex eerst even het Kings display te openen en idd , er waren sporen van vocht door afpellende chassisverf van de electro . Poetste alles wat los was weg , zag soldeerwerk na en verniste het zaakje weer. Bolt weer als voorheen. Voor hetzelfde geld gooi je motor ,batterij en electro helemaal uiteen en dan dit simpele oorzaakje . Fiets van mijn vrouw nagezien ,zelfde vocht toestanden die ik ook weer fixte.
Beste Paul, wij hebben 2 e-bike's met batterijen bij de bagage drager (1 x Sparta ION met voorwielmotor en 1x Sparta met Bosch middenmotor), bij beide heb ik onderkanten van de plastic melkflessen zodanig aangepast zodat ik ze over het vrijkomende "aansluitgedeelte" heen plaats en dan toch goed vast aan de fiets zitten. Bevalt mij uitstekend, ik gebruik even een droge doek indien de "inschuifstrook" nat geworden is en plaats daarna de batterij er pas op Wellicht is er voor alle ander geplaatste batterij ook zoiets creatiefs te bedenken? 😀
En let op de klem. Die heeft namelijk geen goede grip op van die grote vierkante framebuizen waar een accu in Kan zitten. Gebruik een extra spanband als backup. Ik mij viel laatst een fiets achterover door zo’n niet goed vastgrijpende klem. En die fiets raakte op een of andere manier het pedaaltje voor het ontgrendelen van het achterover kiep mechanisme. Via de nummerbord houder. Schade viel nog mee, stuur en kinderzitje schraapten over de weg. Gelukkig kort en bij maar 40 km/h. Dat was op de snelweg heel anders afgelopen. 😅 frame kan toch iets getordeerd zijn want het slot sluit nu niet lekker meer. Beugel komt niet meer recht voor het gat.
Hallo Roel. Kun je eens een aflevering maken voor lange en zware fietsers? >2m,>100kg. Waar rekening mee te houden, wielen, spaken, frame: hoogte en lengte. Topkanaal!
Ik heb net een R&M Charger 4 GT vario gekocht. Die heeft een totale belasting van 160 kilo. Mijn gewicht is 105 kg, fiets zelf weegt 30 kg, dus nog ruimte voor 25 kg bagage.
Beste Roel Haal de accu eraf is het advies, prima, de accu zit bij mij geïntegreerd in de schuine buis. Hoe bescherm ik dan het "open frame" tegen een onverwachte regenbui?
Ik begrijp dat de afdekkap bij jou aan de accu vast zit? Wanneer je accu aan de bovenzijde wordt uitgenomen dan kun je hem wel laten zitten. Als hij aan de onderzijde wordt uitgenomen dan zou ik hem er toch afhalen. Wellicht de open ruimte volduwen met bubbeltjesplastic (voorkomen van waterinslag) oid en met een bandje om het frame zorgen dat het er niet uitvalt.
Hallo Roel , ik gebruik een fietsdrager van Thule ( draagvermogen 26 kg ) die is geschikt voor twee stad fietsen en ook zo gebruikt werd , nu heb ik enkel nog maar één elektrische gazelle fiets . Kan ik de fietsdrager blijven gebruiken ? O ja je video kanaal TOPPIE. 👍🏻
Als dat in elke positie van het pedaal gebeurt dan kun je: - pedaal demonteren (zie DE PEDALEN VAN JE FIETS VERVANGEN: Zo doe je dat ruclips.net/video/_T6fT4a7OSY/видео.html ) - een inklapbaar pedaal monteren (die van Brompton zijn erg goed) - een Fietsdrager kopen waarbij de fietsen verder van de auto afstaan.
Ik heb een Batavus E-bike Volta de Luxe. Volgens Batavus weegt deze 16kg. Als ik op weegschaal sta, kom ik op 28kg. Weet je het gewicht van mijn fiets? Bvd voor je reactie.
altijd geweldig om als belg nederlanders met fietsdrager zien te rijden het goedkoopste rekje alles schots en scheef en alles met 35 bandjes en rekkertjes vast gemaakt wat totaal overbodig is als je alle regels volgt wat het rek kan dragen het is eigenlijk zo dat fietsenwinkels of winkels deze verkopen de mensen hierin begleid
Ik zie af en toe hoezen voor de middenmotor langskomen, vooral voor transport op een drager. Wat is het nut van deze hoezen, het binnenwerk van de motor is toch goed beschermd?
Byschultz, de maker van de speedlifter twist heeft instructies en hulpmiddelen om een speedlifter twist achteraf in te bouwen. Dat zal niet altijd kunnen, maar soms ook wel. Volgens mij zijn fietsenmakers in het duitse dealernetwerk wel bereid om dat te doen. Mooiste is als het er bij aanschaf al in zit. Het werkt super handig bij het op de fietsendrager zetten van de fiets of om de fiets minder plaats in te laten nemen als je hem binnenshuis bewaart.
Nuttig, alleen de stabiliteit is niet besproken opvouwbaar ja, of beter een geheel? riemen zijn gewoon slecht deze breken en zijn slijtgevoelig onderhevig!. liever van een ander materiaal!. De sledes(goten) waar de banden in staan zijn te smal voor de nieuwe e-bikes
Bij mij gaan de fietsen (met beleid) wel op slot als ik ze op de drager zet om zo te voorkomen dat de fietsen worden gejat als ik de auto ergens op een parkeerplaats moet achterlaten. Dit kan natuurlijk ook met een los kettingslot om de beide fietsen en een buis van de fietsendrager.
Niet te vast zetten? Hoor niets over de fietsendrager goed te bevestigen. Ik persoonlijk vind dit een filmpje wat niet thuis hoort. Sterker ik vind dat die ondingen zo wie zo verboden moeten worden. Doordat ik voor werk veel op de weg zit zie ik die dingen het gehele jaar door regelmatig voorbij. Ik kom er zeker 3 per maand tegen die op de snelweg liggen. Dus als je je fiets wil vervoeren neem een aanhanger staat het allemaal stabiel en kan er niets afvallen. En ja ook hier tassen, stoeltjes en windschermen eraf halen. Over de reeks veel nuttige informatie
Goedemorgen Roel, helder verhaal. Ik heb dezelfde drager van Uebler en dat bevalt super. Het enige is dat ik de herenfiets altijd het dichtst bij de auto zet omdat die iets zwaarder is. Het niet zo vast draaien ga ik onthouden, ik ben nogal van het aandraaien. Fijne dag en bedankt voor deze video.
Extra tip: gebruik een (vaak bijgeleverde) extra spanband om de fietsen met de drager aan elkaar vast te binden. Als de klemmen lostrillen, kunnen er vervelende dingen gebeuren - zeker als je ver reist op vakantie is dat niet ondenkbaar. Oeps, hieronder geven diverse andere mensen al dezelfde tip.
Moet het compact, kantelbaar, stevig, toch licht en ook nog eens heel snel te bevestigen zijn, dan is een Uebler X21 een geweldig ding. Een nadeel. .............goedkoop is het ding zeker niet, maar is wel een aanrader. Nog steeds heel blij mee!❤
Dag Roe, mss een tip om mee te geven in verband met regen weer of zwaarder nevel.
Want achteraan op die fiets drager werkt deze als een hogedrukreiniger.
Alvast bedankt voor al mooie tips en filmpjes.
Groetjes Yves.
Bedankt voor dit filmpje Roel. Goede tips en helder uitgelegd!
Nog 1 handige tip, zet de remmen vast door de knijphandels op het stuur vast te klemmen met post elastieken, zodat de fietsen niet heen en weer kunnen bewegen op de drager tijdens het transport.
Ja, toch weer extra aandachtspunten die niet bij mij zijn op komen borrelen bij het plaatsen van drager en fietsen. Hier toont zich het verschil tussen de kritisch nadenkende amateur en de echte PRO! Dank Roel!
Graag gedaan Ger. Er is altijd ruimte voor verbetering, ook bij mij.
Goed verhaal. Nog een extra tip om rekening te houden met de bandbreedte van de fiets. mijn e-bike stadsfiets heeft brede banden 58 mm en niet elke fietsendrager is daarop berekend. De pro-user Diamant TG heeft een maximale bandbreedte van 60 mm.
Hoi Roel, duidelijk verhaal! Wat ik ook doe is de band van de fietsdrager, waarmee je de banden vastzet, los van de spaaknippel vastzet. Ik zie dat mensen, zoals jij ook aangeeft, de banden zo strak aantrekken en dus ook tegen de spaaknippel, lijkt mij niet fijn voor zo’n nippel. Groeten Richard
Klopt idd. Band goed tussen de spaken en en niet tegen de nippels aan.
nuttige info, altijd interessant.
Ik doe voor de zekerheid altijd nog een extra spanband om de fiets heen..Even neerspannen naar de drager toe..Niet met een ratel maar gewoon een clip want anders gaat het al snel te strak..Ook heb ik een losbreekinrichting gemaakt zodat als de fietsendrager er af valt dat hij nog aan de trekhaak vast blijft zitten(ik weet niet of dragers dat standaard hebben).
Ook weer een duidelijk verhaal!
Goede tips. Dank je. Voor fietsen met in het frame geïntegreerde accus zouden eigenlijk lichtgewicht afdekplaten beschikbaar moeten zijn. Ik heb contact opgenomen met Gazelle en die komen niet verder dan "doe er een plastic zak om" Aan zo high-tech oplossing had ik zelf niet gedacht. Concreet is mijn vraag: Zijn deze contacten (regen) waterbestendig? of is het open laten van de accu aansluitingen een risico?
Ze kunnen wel wat vocht hebben. Maar de accu pas terugplaatsen als alles droog is.
Hoi Roel, ik zie je klem bekken gebruiken. Wat als je een e-bike hebt met een dik frame?
Ik zie dat je bevestig aan zadelbuis. Bij twee dames e-bikes wordt dit lastig?
De reactie van Retep kan ik bevestigen! Ik heb een Yakima Foldclick-2. Ik heb nl. meegemaakt dat de achterste fiets door het slechte wegdek losschoot uit de knijper. Gelukkig bleef de fiets hangen aan de spanbanden van de goot, anders was het leed niet te overzien geweest. Stel je voor dat voor je ineens een fiets over het wegdek ziet schuiven! Een kettingbotsing met zwaargewonden of erger is dan zeer reeël. Heb ik de knijper te weinig aangedraaid? Feit is dat door de rubber bescherming het goede aandraai moment erg vaag is. Zeker doordat de frames tegenwoordig allerlei vormen en formaten hebben. Ik zou de fabrikanten met zéér grote klem willen dwingen om een knijpersysteem te maken die de framebuis GEHEEL omsluit en niet gedeeltelijk. Doordat mijn stuur het wegdek raakte is het handvatrubber beschadigd, een stukje van mijn remhendel afgebroken en doordat de gootspanbanden de fiets heeft opgevangen zaten er twee slagen in de wielen. Ik heb alleen de slagen uit mijn wielen laten halen wat gelukkig nog kon voor slechts € 30,00. Sindsdien bevestig ik altijd de buitenste fiets met een spanband aan de fietsendrager beugel. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zei mijn oma altijd. Een licht spanbandje is niet duur en in een oogwenk aangebracht, maar kan een hoop ellende voorkomen. De importeur van Yakima ( Cykell ) heeft helaas niet gereageerd op mijn brief met bovenstaand verhaal.
Ik doe voor de zekerheid nog een klein sjorbandje tussen de stang en de beide fietsen
Zodat ze niet achterover kunnen zakken en vervolgens meegesleurd worden over de straat
Heb ik al een keer beleefd
Eigenlijk is het indirect al gezegd met de tip om de fietsen niet op slot te zetten maar laat de sleutels in geen geval in het accuslot zitten want daar kunnen ze voor zover ik weet uitvallen tijdens de rit en als ze in het gewone fietsslot zitten worden de voor uitvallen geblokkeerd als de fiets van het slot is.
Misschien een gekke vraag: mijn fietsdrager is nagelnieuw en alles wat moet kunnen bewegen gaat ontzettend stroef. Plastic scharnieren waarvan ik denk dat ze gaan breken als ik er nog meer kracht op zet… wat kan of mag ik gebruiken om alles een beetje soepeler of beweeglijker te maken?
Zou gewoon terug gaan naar de leverancier ipv zelf klooien. Als het stuk gaat ben je verder van huis.
Ik heb een Yakima , maar draai ze denk ik ook te vast, maar wat is vast genoeg ? Heb daar toch wel schrik voor indien die niet te vast is gedraaid.... en ik doe de sturen in dezelfde richting, ik probeer het de volgende keer anders....
Mijn nieuwe fiets (net besteld) heeft banden met een breedte van 62 mm. Passen deze dikke banden op elke fietsendrager of moet ik op zoek naar andere/bredere wielhouders?
Doorgaans is het geen probleem bij de moderne dragers van bvb Uebler of Thule.
En in spanje is daar een zwartrood gestreept waarschuwingsbord verplicht???‽?‽
In hoeverre is het nodig om ook nog spanbanden toe te passen voor het vastzetten van de fietsen?
Voor de zekerheid zou je dat kunnen doen, maar bij een goede drager is het niet nodig.
Helder, dank je.
De accu's eraf halen tijdens vervoer. Stel dat het regent, is dit geen probleem voor de aansluiting van accu en frame. Kan het inregenen??
Doorgaans leidt dat niet tot problemen maar ik zou je fiets dan wel eerst goed laten drogen voordat je de accu weer plaatst.
Is extra sjorbanden aan te raden wanneer je 5000 km gaat rijden met auto en e bikes op de trekhaak?
Hoi, ligt aan de drager. Wij adviseren Uebler of Thule en dan lijkt me dat niet nodig.
Hallo Roel, jouw filmpje gevonden met goede uitleg! Heb een vraagje van een andere orde. Ik heb een Uebler fietsendrager, nog absoluut helemaal top en heel erg fijn in gebruik, maar een wat ouder type F21. Omdat we inmiddels ebikes hebben en natuurlijk best zwaarder om te tillen, zoek ik me verloren naar een oprijgoot voor deze fietsendrager. Nergens te vinden. Weet jij misschien raad? Zijn er ook soort universele oprijgoten die bijvoorbeeld ook op deze drager passen? Hoop dat je me kan helpen! Groet Laura
Ik ga even informeren voor je.
Bij de ANWB hebben ze universelen oprijgoten voor een juiste prijs
Goedemorgen mooi de fietsendragers maar ik op zoek naar een fiets drager voor een trike scorpioen fs 20 die verticaal kan staan als in een parkeerplaats staat
Heb jij misschien een tip voor mij
Buiten de firma’s die fietsendrager om ombouwen meestaak voor de WMO en daar 4x de prijs van vragen
Graag hoor ik van je
@@fransvoorham helaas heb ik daar geen ervaring mee.
Zou het ook mogelijk zijn om een iets te posten of bike liften ?
Hoi Peter, wat bedoel je precies met Bike Liften?
Ik heb een pro user fietslift werkt bij mij prima na wat aanpassingen.
Maar is toch iets anders als een gewone fiets drager.
Ook misschien handig voor de kijkers om het fenomeen kogeldruk eens verder toe te lichten.
In de zin van waar dit vermeld staat b.v.
Ik heb zelf een nissan Quasqai automaat welke bij het nemen van hogere verkeers drempels deze bij het afrijden aantikt.
Ik heb dit opgelost door mijn achter vering te vervangen door max confort veren.
De auto ligt mooi strak met de fietsen achterop nu, wij gaan de fietsen ook meenemen naar Spanje dus moet dan wel veilig zijn.
Groetjes Peter
Ik maak nog een extra verbinding middels een spanband, zonder ratel, van de buis van de fietsendrager, naar de bovenzijde achterklep met een haak. Zie haken voor fietsendragers Decathlon.
1 vraagje heb ik toch nog Roel : ... Jij zegt, haal de accus eraf tijdens vervoer.
Ik heb een Kalkhoff Endeavour 7 waarbij dus de accu in de bovenbuis verbouwt zit.
Als ik die wegneem ontstaat er een gapend gat waar je u tegen zegt :-)
Wat nou als daar onderweg regen inkomt ?
Enig idee hoe ik dat kan beschermen / voorkomen ?
Klopt idd, bij Kalkhoff zit de deksel vast aan de accu. Vocht is niet heel erg, dat loopt vanzelf weg. Vuil is wel een probleem. Misschien heeft Kalkhoff losse deksels die je kan plaatsen als de accu uitgenomen is? Anders toch maar accu laten zitten.
@@RoelPeerenboomTV jij zegt dat vocht niet erg is, maar kan me niet voorstellen dat een ongelofelijke stortbui geen kwaad kan als de accu verwijderd is .
Accu laten zitten maakt de fiets meteen een heel stuk zwaarder.
Wat denk jij van zo‘n neopreen hoes, zou dat een optie kunnen zijn ?
Is volgens mij nagenoeg waterdicht.
@@dobbeloseven2921 Mijn fiets had kuren, rijden was minder vlot en viel af en toe uit. Ik had de reflex eerst even het Kings display te openen en idd , er waren sporen van vocht door afpellende chassisverf van de electro . Poetste alles wat los was weg , zag soldeerwerk na en verniste het zaakje weer. Bolt weer als voorheen. Voor hetzelfde geld gooi je motor ,batterij en electro helemaal uiteen en dan dit simpele oorzaakje . Fiets van mijn vrouw nagezien ,zelfde vocht toestanden die ik ook weer fixte.
hoi Roel, haal die batterij er af zeg je maar hoe bescherm je dan de contacten en zo tegen de regen want die komen dan vrij bloot te liggen.
Beste Paul, wij hebben 2 e-bike's met batterijen bij de bagage drager (1 x Sparta ION met voorwielmotor en 1x Sparta met Bosch middenmotor), bij beide heb ik onderkanten van de plastic melkflessen zodanig aangepast zodat ik ze over het vrijkomende "aansluitgedeelte" heen plaats en dan toch goed vast aan de fiets zitten.
Bevalt mij uitstekend, ik gebruik even een droge doek indien de "inschuifstrook" nat geworden is en plaats daarna de batterij er pas op
Wellicht is er voor alle ander geplaatste batterij ook zoiets creatiefs te bedenken? 😀
Ik heb een fat eBike
Zijn daar ook evt aangepaste dragers voor?
Er worden steeds meer fatbikes verkocht maar er zijn geen of nagenoeg geen aanpaste dragers te koop
En let op de klem. Die heeft namelijk geen goede grip op van die grote vierkante framebuizen waar een accu in Kan zitten. Gebruik een extra spanband als backup. Ik mij viel laatst een fiets achterover door zo’n niet goed vastgrijpende klem. En die fiets raakte op een of andere manier het pedaaltje voor het ontgrendelen van het achterover kiep mechanisme. Via de nummerbord houder. Schade viel nog mee, stuur en kinderzitje schraapten over de weg. Gelukkig kort en bij maar 40 km/h. Dat was op de snelweg heel anders afgelopen. 😅 frame kan toch iets getordeerd zijn want het slot sluit nu niet lekker meer. Beugel komt niet meer recht voor het gat.
Hoi Roel, waar kan ik mijn accu in de winter het beste bewaren? Groet, Bart
In huis, ca 20gr
@@RoelPeerenboomTV Bedankt voor uw antwoord!
Hoi Roel, ik heb een vraag. Als je een e-bike accu oplaad, kan er dan brand of iets dergelijks ontstaan? Ik hoop dat u mijn comment leest!
Hoi, die kans is er altijd. Ook bij een telefoon Bvb. Maar met schadevrije accu’s van gerenommeerde systemen acht ik de kans erg klein.
@@RoelPeerenboomTV Bedankt voor uw antwoord!
Welke fietsendrager laten jullie in dit filmpje zien
Uebler i21
Hallo Roel. Kun je eens een aflevering maken voor lange en zware fietsers? >2m,>100kg. Waar rekening mee te houden, wielen, spaken, frame: hoogte en lengte. Topkanaal!
Ik heb net een R&M Charger 4 GT vario gekocht. Die heeft een totale belasting van 160 kilo. Mijn gewicht is 105 kg, fiets zelf weegt 30 kg, dus nog ruimte voor 25 kg bagage.
Beste Roel
Haal de accu eraf is het advies, prima, de accu zit bij mij geïntegreerd in de schuine buis. Hoe bescherm ik dan het "open frame" tegen een onverwachte regenbui?
Ik begrijp dat de afdekkap bij jou aan de accu vast zit? Wanneer je accu aan de bovenzijde wordt uitgenomen dan kun je hem wel laten zitten. Als hij aan de onderzijde wordt uitgenomen dan zou ik hem er toch afhalen. Wellicht de open ruimte volduwen met bubbeltjesplastic (voorkomen van waterinslag) oid en met een bandje om het frame zorgen dat het er niet uitvalt.
@@RoelPeerenboomTV Dankjewel Roel, goede tip!
Hoe moeten de trappers van de beide fietsen staan tov elkaar?
@@judithd2373 ik zet ze altijd laag aan de kant van de andere fiets. Zo gaan de pedalen onder de andere fiets ipv er tegenaan.
Dank je wel voor de tip.
@@JudithdeJong-d9j graag gedaan
Hallo Roel , ik gebruik een fietsdrager van Thule ( draagvermogen 26 kg ) die is geschikt voor twee stad fietsen en ook zo gebruikt werd , nu heb ik enkel nog maar één elektrische gazelle fiets . Kan ik de fietsdrager blijven gebruiken ? O ja je video kanaal TOPPIE. 👍🏻
Zolang de fiets onder de 26kg weegt dan kun je die erop zetten. Het is mij niet duidelijk of je 26kg totaalgewicht of per fiets bedoelt.
Totaal gewicht toegelaten op de fietsdrager is 26kg
mvg
De fiets trapper komt tegen de auto hoe kan je dat vermijden
Als dat in elke positie van het pedaal gebeurt dan kun je:
- pedaal demonteren (zie DE PEDALEN VAN JE FIETS VERVANGEN: Zo doe je dat
ruclips.net/video/_T6fT4a7OSY/видео.html )
- een inklapbaar pedaal monteren (die van Brompton zijn erg goed)
- een Fietsdrager kopen waarbij de fietsen verder van de auto afstaan.
Ik heb een Batavus E-bike Volta de Luxe. Volgens Batavus weegt deze 16kg. Als ik op weegschaal sta, kom ik op 28kg. Weet je het gewicht van mijn fiets? Bvd voor je reactie.
Accu weegt 12 kg? 🤔
@@sjoerdspiekker2152 geen idee want zit ingebouwd.
altijd geweldig om als belg nederlanders met fietsdrager zien te rijden het goedkoopste rekje alles schots en scheef en alles met 35 bandjes en rekkertjes vast gemaakt wat totaal overbodig is als je alle regels volgt wat het rek kan dragen het is eigenlijk zo dat fietsenwinkels of winkels deze verkopen de mensen hierin begleid
Tuurljk 🙄… in Belgie is dit allemaal niet nodig
Ik zie af en toe hoezen voor de middenmotor langskomen, vooral voor transport op een drager. Wat is het nut van deze hoezen, het binnenwerk van de motor is toch goed beschermd?
Byschultz, de maker van de speedlifter twist heeft instructies en hulpmiddelen om een speedlifter twist achteraf in te bouwen. Dat zal niet altijd kunnen, maar soms ook wel. Volgens mij zijn fietsenmakers in het duitse dealernetwerk wel bereid om dat te doen. Mooiste is als het er bij aanschaf al in zit. Het werkt super handig bij het op de fietsendrager zetten van de fiets of om de fiets minder plaats in te laten nemen als je hem binnenshuis bewaart.
Verbaasd me dat die 7 pin nog steeds bestaat. De 13 pin is toch al aardig lang in de markt.
Zet de fiets niet op slot zegt u. Maar ik zou er toch een kettingslot om het geheel doen.
Dat kan wel idd. Maar liever niet door de wielen.
Nuttig, alleen de stabiliteit is niet besproken opvouwbaar ja, of beter een geheel? riemen zijn gewoon slecht deze breken en zijn slijtgevoelig onderhevig!. liever van een ander materiaal!. De sledes(goten) waar de banden in staan zijn te smal voor de nieuwe e-bikes
Ik ben benieuwd waar jij je ervaring met de riem hebt opgedaan? Zelf hebben we namelijk een hele andere ervaring.
2 fietsen van 30kg plus de drager van 18kg is 78kg kogeldruk. Accu's verwijderen dus.
8:02 🎉 8:02 8:02
Even over de witte nummerplaat als je die in het buitenland gebruikt is de blauwe NL stikker verplicht 🎉
Als je het fietsslot niet op slot zet, kun je de sleutel er niet uit halen.
Bij mij gaan de fietsen (met beleid) wel op slot als ik ze op de drager zet om zo te voorkomen dat de fietsen worden gejat als ik de auto ergens op een parkeerplaats moet achterlaten. Dit kan natuurlijk ook met een los kettingslot om de beide fietsen en een buis van de fietsendrager.
Met een ketting is prima. Of van het slot afhalen tijdens het rijden.
Niet te vast zetten? Hoor niets over de fietsendrager goed te bevestigen. Ik persoonlijk vind dit een filmpje wat niet thuis hoort. Sterker ik vind dat die ondingen zo wie zo verboden moeten worden. Doordat ik voor werk veel op de weg zit zie ik die dingen het gehele jaar door regelmatig voorbij. Ik kom er zeker 3 per maand tegen die op de snelweg liggen. Dus als je je fiets wil vervoeren neem een aanhanger staat het allemaal stabiel en kan er niets afvallen. En ja ook hier tassen, stoeltjes en windschermen eraf halen. Over de reeks veel nuttige informatie
8:02 🎉
Laat trappers monteren die je kunt inklappe.
Heb het vernomen in een tijdschrift.
de kogel druk van een trekhaak is 75 kg MEER MAG NIET.
Is per auto verschillend ?
@@johanjansen8971 nee dat is niet waar
Frans van der Wal helaas wel, was bezig met een Peugeot 2008, kogeldruk van 48 kg😳
De
Ha! Probeer de volgende keer minder "euh" te zeggen. Zal je helpen een concreter verhaal neer te zeggen!
8:02 🎉 8:02 8:02
8:02 🎉 8:02 8:02
8:02 🎉 8:02 8:02