Τα Πυροτεχνικά Σκάφους Όταν Δεν Χρησιμοποιήθηκαν Σωστά

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 окт 2024
  • Είναι η πολλοστή φορά βλέπουμε τα πυροτεχνικά του σκάφους να χρησιμοποιούνται σε σκοπούς για τους οποίους δεν προορίζονται, όπως γάμους πανηγύρια καρναβάλια, ακόμα και επίθεση ενάντια σε αστυνομικούς.
    Τα πυροτεχνικά είναι πραγματικά ένα πανίσχυρο όπλο το οποίο είναι προορισμένο για να σώζει ζωές σε περίπτωση που θέλουμε να επισημάνουμε τη θέση μας ως ναυαγοί αλλά όταν χρησιμοποιείται για άλλο σκοπό είναι πραγματικά καταστροφικά.
    Παρακολουθήστε το βίντεο με προσοχή για να μπορέσετε να ενημερωθείτε και τους κινδύνους που ενέχει η χρήση τους από άτομα που δεν είναι εκπαιδευμένα για αυτό, όπως και η χρήση τους από μικρά παιδιά τα οποία μπορεί τυχαία να τα βρουν σε κάποια παραλία εγκαταλελειμμένα.
  • СпортСпорт

Комментарии • 15

  • @nikosnicolouris5756
    @nikosnicolouris5756 6 месяцев назад +1

    Πες τα Χρυσόστομε....κάθε χρόνο τα ίδια. Εύχομαι να είναι το τελευταίο περιστατικό που ακούμε.

  • @bellamamma2661
    @bellamamma2661 6 месяцев назад +1

    Και που να τα πετάμε;

    • @epicnavigator
      @epicnavigator  6 месяцев назад +1

      Πρέπει να θεσπιστεί διαδικασία καταστροφής όπως προβλέπεται για όλα τα πυρομαχικά ή θα πρέπει να αντικατασταθούν με μη εκρηκτικά. Δεν είναι απλό δυστυχώς

  • @giorgosnakiou6137
    @giorgosnakiou6137 6 месяцев назад +2

    Καλησπέρα
    1ον λάθος των ναυτικών που τα πετάνε στην θάλασσα γιατί υπάρχουν και οι παράγοντες ρύπων και μολύνσεων
    2ον θα έπρεπε να τα πηγαίνουμε πίσω από εκεί που τα προμηθευόμαστε εμείς οι ερασιτέχνες αλιείς και να μας δίνουν καινούργια εφόσον έχουν λήξει με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι θα υπήρχε και ο έλεγχος πώλησης τους
    Με όλο το σεβασμό κύριε εκπαιδευτή προς το πρόσωπο σας και καλοπροαίρετα σχόλια

    • @epicnavigator
      @epicnavigator  6 месяцев назад

      Πολύ σωστά τα λέτε και ελπίζω τα σωματεία ερασιτεχνών και επαγγελματιών της θάλασσας να προσπαθήσουν να αλλάξουν τους νόμους για το εν λόγω θέμα. Είναι τραγικό αυτά τα πυροτεχνικά που προορίζονται για να σώζουν ναυαγούς να καταλήγουν να αφαιρούν ζωές

  • @G.P.-qm1qw
    @G.P.-qm1qw 6 месяцев назад

    Πολύ σωστό το σχόλιο οτι δεν υπάρχει κάποιος φορέας για παράδοση προς ανακύκλωση των ληγμένων πυροτεχνικών. Εγώ προσωπικά, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας ως skipper σε motor yachts, είχα την ίδια ανησυχία τι να κάνω τα ληγμένα πυροτεχνικά , καθώς εύρισκα μέσα στα σκάφη πολλά ληγμένα. Επικοινώνησα λοιπόν με τον κατασκευαστή των πυροτεχνικών ο οποίος με συμβούλεψε πως να αδρανοποιήσω τα πυροτεχνικά (φωτοβολίδες χειρός, βεγγαλικά αλεξιπτώτου και καπνογόνα) ώστε άφοβα μετά να τα απορρίψω στα σκουπίδια. Ο τρόπος που μου είπε και έχω κάνει πολλές φορές είναι να τα βουτήξω μέσα σε ένα κουβά με νερό και εκεί μέσα βγάζω τα πλαστικά πώματα και τα αφήνω για 2 ώρες περίπου. Στην συνέχεια και πάντα μέσα στο νερό ανοίγω μικρή τρυπούλα ώστε να διευκολύνω ακόμα περισσότερο την είσοδο του νερού για πλήρη διαβροχή και αδρανοποίηση της πυρίτιδας. Μετά από κανένα μισάωρο τραβάω και αφαιρώ τον κρίκο (πυροδότησης) στις φωτοβολίδες αλεξιπτώτου και αφαιρώ την ρουκέτα ,πάντα μέσα στον κουβά με το νερό.

    • @epicnavigator
      @epicnavigator  6 месяцев назад

      Ευχαριστώ για το σχόλιο, με την εμπειρία που έχω ως αξιωματικός πυροβολικού στο Πολεμικό Ναυτικό επί 12 χρόνια και με την εμπειρία να μου έχει σκάσει στα χέρια "αδρανοποιημενη" φωτοβολίδα αλεξίπτωτου σας πω με βεβαιότητα πως το να μπαίνετε σε οποιαδήποτε διαδικασία "αδρανοποίησης" είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Εάν ο κατασκευαστής το θεωρούσε ασφαλές θα το έκανε ο ίδιος και δεν θα έλεγε σε άλλους να το κάνουν

  • @PanosKontogiannis
    @PanosKontogiannis 5 месяцев назад

    εγω ανακοινώνω από το VHF ότι θα γίνει εκπαίδευση σωστικών μέσων και βεγγαλικών και τα χρησιμοποιούμε για να γνωρίζουμε καλά την χρήση τους. Η εκπαίδευση γίνεται έξω από τα χωρικά νερά και μόνο αν δούμε στο ραντάρ και AIS ότι δεν υπάρχουν σκάφη κοντά μας Καλό είναι να μην περιμένουμε να παλιώσουν πολύ γιατί μπορεί να έχουν γίνει ασταθή και επικίνδυνα. Προφανώς η εκπαίδευση γίνεται την ημέρα.

    • @epicnavigator
      @epicnavigator  5 месяцев назад

      Οι πληροφορίες μου λένε πως δεν προβλέπεται πουθενά αυτή η διαδικασία, εάν ωστόσο μπορεί να δωθεί σχετική άδεια από τις αρχές τότε είναι η ιδανικότερη λύση. Θα επανέλθω με νεο βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο!

    • @PanosKontogiannis
      @PanosKontogiannis 5 месяцев назад

      @@epicnavigator έξω από τα χωρικά ύδατα, στον διεθνή χώρο, κανένας δεν έχει την αρμοδιότητα να δώσει άδεια ούτε φυσικά να βάλει κάποιο πρόστιμο εκτός αν η πράξη αυτή προκαλέσει κάποιο ατύχημα, που φυσικά αποκλείεται καθώς ελέγχω πρώτα να μην υπάρχουν καράβια κοντά και ειδοποιούμε συνέχεια από το VHF ότι γίνεται ασκηση χρήσης βεγγαλικών.

    • @PanosKontogiannis
      @PanosKontogiannis 5 месяцев назад

      @@epicnavigator ποιές αρχές? Ποιάς χώρας? Μιλάμε για τον διεθνή χώρο που είναι ελευθερος.

    • @epicnavigator
      @epicnavigator  5 месяцев назад

      @@PanosKontogiannis Ο χώρος δικαιοδοσίας έρευνας και διάσωσης γνωστός και ως FIR Αθηνών, περιλαμβάνει και τα διεθνή ύδατα που εσωκλείονται στην Ελληνική επικράτεια και εκτείνονται έως και τα 10 ναυτικά μίλια πέραν των τελευταίων ακτών που συνορεύουν με τα γειτονικά κράτη.
      Οποιαδήποτε ενέργεια η οποία επηρεάζει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας θα πρέπει να είναι προσυνεννοημένη

  • @Aikaterini22
    @Aikaterini22 6 месяцев назад

    Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αρκεί να λαμβάνονται υπόψη