Nörobilimciden Çalışma Tavsiyeleri (Bilimsel Kanıtlarla)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 сен 2024

Комментарии • 367

  • @godelian
    @godelian  5 месяцев назад +41

    Arkadaşlar Anki paralı değil. Yalnızca IOS uygulaması ücret talep ediyor (1000 TL). Onun yerine ankiweb ya da başka SRS uygulamalarını kullanabilirsiniz mobil için.

    • @ismailnazmitaser6935
      @ismailnazmitaser6935 5 месяцев назад +5

      abi bu videonun 2.partı veya benzer konularla ilgili video gelirse çok iyi olur

  • @tugcebasakeren
    @tugcebasakeren 4 месяца назад +12

    Rutin Oluştur:
    Rutin gün içindeki efektifliği ve plana uyma olasılığını artırır
    Loqseq Ve Notion ile günlük plan yazılabilir.
    Amaç Cognitive Overload'ı düşürmek.
    Zettelkasten: Sürekli olarak kendi içerisinde olan ağlarla bilgileri pekiştirme.
    Ayrıca hedeflere ulaşıp ulaşılmadığını kontrol et.
    Forgetting Curve: Bilgi akılda ne kadar süre kalıyor?
    Eğitim hayatımın başına dönseydim hangi uygulamaları kullanırdım?
    Anki.
    SRS: Spaced Repetition System yani belirli zaman aralıklarında hatırlamak istediğimiz bilgileri karşımıza çıkartma sistemi. "Anki" uygulaması bunu yapmaya yardımcı oluyor.

  • @cyberdweller4366
    @cyberdweller4366 6 месяцев назад +100

    Bütün kişisel gelişim saçmalarından çok daha pratik ve faydalı bir tavsiye. Adam efendi gibi oturmuş anlatmış.
    Hayatında düzen ve disiplin olmayan birine gelip "disiplinli ol" diyerek buna kişisel gelişim tavsiyesi demek kadar saçma bir şey yok. Önemli olan disiplinin nasıl kurulacağı.

  • @tarikemrem
    @tarikemrem 5 месяцев назад +131

    videonun 5:00 dakikasına geçen bahsile alakalı hafızlık yapan birisi olarak ezberleme sistemimizi anlatmak isterim unutma eğrisi ile de bağlantılı
    ilk önce bazı kavramları açıklayayım kur an 30 cüzden oluşur . her cüzde 20 sayfa vardır
    Ezbere başlayan x kişi ilk önce ilk cüzün son sayfasını ezberler ve ertesi gün onu dinletir ( ilk tekrar)
    daha sonra ikinci üçüncü dördüncü... 30a kadar her cüzün son sayfaları ezberlenir. buna bir dönüş denir.
    ikinci dönüşe gelince sondan ikinci sayfa ezberlenir ve ertesi gün geçen ay ezberlenen ilk sayfa ile beraber tekrar ede de verilir buda 2. dönüştür. bu periyot her dönüşte tekrar edilir ve sayfalar arası bir bağ oluşturulur.
    bir + olarak çalışma şekli sadece görsel değildir her sayfa sesli bir şekilde okunur hem görsel hafızaya hem işitsel hafızaya işlendiği için. işlenen bilginin kalıcı hale gelmesi çok daha kolay hale geliyor.

    • @tarikemrem
      @tarikemrem 5 месяцев назад +13

      efektif bir program önerisi açısından ise Xmind adında bir zihin haritalama programı kullanıyorum konuları anahtar kavramlar ve basit özetler şeklinde işlememe yardımcı oluyor.
      programın ücretsiz versiyonu istediklerinizi yapmak için gayet ideal

    • @kardeslerozeldir6357
      @kardeslerozeldir6357 5 месяцев назад +2

      Neden sondan başa doğru gidiyorsunuz

    • @tarikemrem
      @tarikemrem 5 месяцев назад +11

      @@kardeslerozeldir6357 binanın temelini atmak gibi aslında aşağıdan yukarıya doğru gidiliyor. Onun dışında sistem böyle çok Bi sebebi yok :D

    • @Fatih4811
      @Fatih4811 5 месяцев назад +20

      Videonun kendisi ayrı bir güzeldi böyle bilgileri de sen verdin yani kral bu faydalı yorumun için çok teşekkürler. Din, iman ve kitap vs. gibi unsurları sosyal medya üzerinden prim yapılırken görmeye alıştığım için yorumunu okumadan önce başlangıçta ön yargı yaptığımı farkettim, bunun için özür dilerim. Gayet hafif ve anlaşılır şekilde prim yapmadan bu bilgileri bize verdiğin için ayriyeten teşekkür ederim. Hala ezberlemeye devam ediyorsan da kolay gelsin demek isterim.

    • @tarikemrem
      @tarikemrem 5 месяцев назад +7

      @@Fatih4811 ezberi bitirdim ama teşekkür ederim 🙏

  • @Anakinn-f9z
    @Anakinn-f9z 6 месяцев назад +910

    Yanlış yapıyosun hocam 280 dolara kurs olarak satmalıydın bu bilgileri.

    • @Berat22994
      @Berat22994 6 месяцев назад +5

      Hssjsjsjsj

    • @sametozsain6510
      @sametozsain6510 6 месяцев назад +37

      12000$ lık kurs kısa süreliğine 280$

    • @godelian
      @godelian  6 месяцев назад +237

      lansman özel 250$

    • @yagzozel9025
      @yagzozel9025 6 месяцев назад +25

      @@godelian ayrıca türküz diye 250$

    • @burakcmnpyrsn
      @burakcmnpyrsn 6 месяцев назад +11

      godelianZ

  • @ZatoIchiTheKiller
    @ZatoIchiTheKiller 6 месяцев назад +28

    Abi gerçekten kimsenin değinmediği noktaya değindin, düşünerek geçirdiğimiz zaman pratikteki zamandan çok daha fazla süre olarak, bide enerji olarakta yıpratıyor. İlerleyen süreçlerde bu konu hakkında derinlemesine video çekersen gerçekten makbule geçer alanın da olduğu için.

  • @lfbarbie
    @lfbarbie 6 месяцев назад +25

    Çok genel olmuş bence.Kendinizi belirli oranda tanıyorsanız ve bir konuda başarılı olmak için plan yapmak istiyorsanız kendinize düşünmeniz için zaman verin.Örneğin ben genel planlardan ziyade -çokta farklı şeyler değil- farklı şeyler yapıyordum.Yatmadan önce yarın planlarımı gerçekleştirmek için gereken duyguları -örneğin yarın hırslı olucağıma söz veriyorum- yaşayacağıma söz veriyordum -hırslı olucağımı söylerken hırs duygusunu hissetmeye çalışıyordum olmazsa tekrar deniyordum-.Dil öğrenirken öğrendiğim kelimeri kağıda yazıp duvarıma asıyordum, her kağıda kelime yazdığım zaman 3 saniye gülümsüyordum.Detaylıca düşünmeme gerek olmayan şeylerde dışımdan çok az konuşuyordum ve 1 kere bile olsun söylenmiyordum.Başarılar

    • @Emresc1296
      @Emresc1296 6 месяцев назад +1

      Atagey napiyon iyi misin

    • @zulal10
      @zulal10 6 месяцев назад

      ​@@Emresc1296iyi sen

    • @oguzhancorak4794
      @oguzhancorak4794 5 месяцев назад

      words of wisdom 🙏

  • @heoylemiolmusyaa
    @heoylemiolmusyaa 5 месяцев назад +5

    normalde hiç yorum yapmam ytde veya başka platformlarda ama bu video şuan benim için özel bir yer oluşturdu. eskiden sürekli bu tarz öğrenme gelişme vb videolar izlerdim ama sadece izlerdim. kendimi o şekilde tatmin ederdim. bunu fark ettiğimde bu tarz videoları izlemeyi tamamen bıraktım. ve bu sefer fiilen işler yapmaya başladım. normalde videonuz karşıma 3 4 kere çıktı ama ben bu tarz videolar izlemeyi bıraktığım için kaydırıp geçmiştim. şimdi tekrar karşıma çıktı ve içimden bir ses izlemem gerektiğini söyledi. ilk defa bu konu hakkında yararlı bir video izliyorum. emekleriniz için çok teşekkür ederim. sigma kural 5 yerine getirildi 🤙

    • @rumeysatekir3496
      @rumeysatekir3496 5 месяцев назад

      ya aynısı... bende 2 3 kez gectim videoyu actım şimdi🥲🥲

  • @strrd
    @strrd 6 месяцев назад +11

    ana sayfama düştüğünüz için çok mutluyum böyle bir kanala ihtiyacım vardı tam olarak

  • @elmarhasanzade
    @elmarhasanzade 6 месяцев назад +27

    Hocam teşekkürler, genelde bu tarz videoları pek izlemem fakat video sizin olunca bilgilerin doğruluğuna güveniyor ve pratikte işe yaradığını düşünüyorum. Long live and prosper 🖖🏻

  • @KoalaEren
    @KoalaEren 6 месяцев назад +23

    güzel videolar yapıyorsun , daha yeni bir arka planla , daha motive görmek seni bu şekilde , mutlu oldum kardeşim

  • @borancemgurel7487
    @borancemgurel7487 6 месяцев назад +16

    Bu tarz; gündelik ve pratik hayatımızı daha kolay ve verimli hale getirecek bilgileri başarılı, tecrübeli bir araştırmacı olarak ücretsiz sunduğunuz için teşekürlerr🫶🏽

  • @Emresc1296
    @Emresc1296 6 месяцев назад +53

    Hocam pro icmiyorsunuz. Sizi ciddiye alamadim

  • @Miracle-uc6es
    @Miracle-uc6es 6 месяцев назад +7

    Bu Anki ve türevi SRS uygulamaları için bir eleştirim olacak. Ben Remnote kullanıyorum Ankinin, bence daha iyi bir varyasyonu. Genel olarak buradaki amaç ne? Kağıtta yazılan bilgiyi, kafamıza koymak. Bu sayede zaman ve mekandan bağımsız olarak, o bilgiye istediğimiz zaman erişim sağlayabiliriz.
    Bunun gerçeği bu mu peki? İngilizce çok video izledim bu konu ile ilgili. En çok tıp, hukuk ve dil öğrenenler bu uygulamaları kullanıyorlar. Bir süre sonra şu problemi yaşadıklarını söylüyorlar. Bu hafıza kartı uygulaması size bilgiyi öğretmiyor, onu ezberletiyor. Aynı soru farklı kelimelerle, tekrar sorulduğunda cevap veremiyorsunuz, çünkü siz o soruyu gördüğünüzde şartlı refleks olarak o cevabı verme becerisi geliştirmiş oluyorsunuz.
    Bir bilgiyi öğrenmek ve onu sindirmek çok farklı şeyler. Bunu sözel olarak anlatmak zor olacak ama verebileceğim en aptal ve herkesin anlayacağı bir örnek olduğu için bunu vereceğim. Ben Türkçe'deki günlük hayatta kullandığım çoğu kelimenin, net somut bir anlamını bilmiyorum. Yaklaşık anlamlarını sezgisel olarak biliyorum. Ve o sezgiler sayesinde yorum yapabilip, "haaa, o kelime burada da kullanılır" diyebiliyorum. Kitap diyince benim aklıma "bir kağıt grubu üzerine yazılı metinlerin, oluşturduğu bir grup" gibi saçma sapan bir anlam canlanmıyor benim kafamda. Kitap, kitaptır. Zaten böyle bir anlam çağırmam gerekiyorsa, ben kitabın ne olduğunu anlamamışımdır.
    Ha bunun dışında da pek çok problemi var, anki gibi uygulamaların. Hiçbir şey bilmeyen adam yanlış ve doğru kaynağı nasıl ayırt eder mesela? Hiçbir şey bilmeyen bir adamın okuması gereken doğru kaynak ile, bilen bir adamın okuması gereken doğru kaynaklar farklı kaynaklar.
    Bir konunun özünü anlamazsanız, çok fazla kart yaratıyorsunuz. Örneğin yer çekimin ne olduğunu anlamazsanız, her bir madde üzerindeki yer çekimi için bir kart oluşturuyorsunuz. Bu çok fazla kart yüzünden, artık olayın gözünde büyüdüğünü söyleyip, bırakan çok kişi var. Not: Anlaşılsın diye aptal örnekler veriyorum.
    Tutorial hell diye bir problem var. Çünkü insanlar öğrenmeye o kadar odaklanıyorlar ki,
    öğrendikleri şeyi bildiklerini zannediyorlar. Ama uygulayamadığınız bir bilgiyi öğrenmek ne kadar anlamlı? Bütün obezler, nasıl diyet yapılacağını benden çok daha iyi bilir. Ama ben fit bir insanım. Anlatabiliyor muyum aradaki farkı? Öğrenmek, asosyal ve rahat olduğunuz bir eylemdir. Uygulamak sosyal ve baskı altında olduğunuz, irade göstermeniz gerektiren bir eylemdir.
    Gidin bir fakire sorun, size nasıl zengin olacağınızı anlatır. Gidin bir 3 yılda bir sevgili yapan adama sorun, size nasıl playboy olacağınızı anlatır. Gidin okulun en tembel öğrencisine sorun, size nasıl ders çalışırsanız, AA alacağınızı anlatır. Ama bunların hepsi boş bilgiler. Ezberle bir yere varılmaz. Öğrenme bir süreçtir. anlamadığınız, içselleştirmediğiniz ve uygulamadığınız şeyleri, biliyor olmayacaksınız.

    • @mariecurie2121
      @mariecurie2121 5 месяцев назад +3

      Ama bu dediğiniz tıp fakültesi için geçersiz kalıyor çünkü anatomide o gördüğümüz şeyi direkt ezberlemek gerekiyor bu uygulama sayesinde gördükçe akılda kalacağını düşünüyorum.

    • @sefbey2113
      @sefbey2113 5 месяцев назад

      Güzel yorum , teşekkürler

  • @luckymiraicoffecup
    @luckymiraicoffecup 6 месяцев назад +9

    Güzel video, umarım daha çok kişi izleyip faydalanır. Hap niteliğinde. İnsan bu şekilde kolay ulaştığı zaman pek bir değeri kalmıyor. Umarım kıymeti anlaşılır.

    • @AydaliHazretleri
      @AydaliHazretleri 5 месяцев назад

      daha fazla kişinin izleyip faydalanması değil, az sayıda doğru kişinin faydalanması yeterli olacaktır.

  • @psiko123
    @psiko123 20 дней назад

    Hocam bir dusiyer olarak videoyu gördüğüm için , hem de hayat adına bir düzen oluşturma rehberi olması adına çok güzeldi. Emeğinize sağlık. Çok teşekkürler hocam.

  • @umutarslan1130
    @umutarslan1130 6 месяцев назад +5

    Anki kadar harika bir uygulama yok kesinlikle her öğrenci kullanmalı.

  • @cihanyurtsever9650
    @cihanyurtsever9650 6 месяцев назад +5

    Yurt disinda master yapan bbir bilgisayar muhendisi olarak loqseq i coktan kullaniyordum ama ankiweb harika olmus. Onun disinda cok cok cok guzel videolar cekiyorsun.. usta eline saglik ya cok degerli yaptigin katki...

  • @enes6143
    @enes6143 6 месяцев назад +7

    Muazzam bir video. Statik tekrar yapan biriydim önerdiğin bu programlarla daha verimli hale getireceğim, teşekkür ederim.

  • @albarosa9708
    @albarosa9708 6 месяцев назад +6

    Eline sağlık, güzel bir video olmuş. Yalnız Notion ile ilgili şöyle bir husus var ki, tasarım seçeneği çok bol olduğu için bazı insanlarda bu IKEA etkisi tarzı bir şey oluşturabiliyor. Hâl böyle olunca da insanlar not tutacakları zamanı, not tutacakları alanı tasarlamakla geçirebiliyorlar. Dikkatli olmakta yarar var.

  • @oks4604
    @oks4604 6 месяцев назад +6

    Kesinlikle devamı veya daha detaylı olanı gelmeli kendi tecrübelerini de aktararak çünkü seni en başından beri takip eden biri olarak şu güveni bende fazlasıyla yarattın eğer bir şey diyorsan bilimsel bir temeli var uydurma veya etraftan duyarak elde edilen şeyler değil

  • @cc0031.
    @cc0031. 3 месяца назад +1

    VERDİĞİNİZ BİLGİLERİ ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BULDUM . BÖYLE VİDEOLARIN DEVAMININ GELMESİNİ ÇOK İSTERİM +1

  • @erdemlezginsakur9738
    @erdemlezginsakur9738 5 месяцев назад +1

    Çok faydalı oldu teşekkür ederim. 🙌🙌 İçeriklerinize biraz baktım ve hemen abone oldum. Türkiyenin böyle temelleri sağlam içerik üreticilerine ihtiyacı var. Umarım kanal daha da büyür.

  • @ahmetsahin1167
    @ahmetsahin1167 6 месяцев назад +4

    Hayatımda izlediğim en güzel ve en gerçek bilgilendirmeye sahip video umarım bunun çok daha uzun hali gelir ve çok daha fazla video gelir harikasın 🎉

  • @serdarcanm6136
    @serdarcanm6136 5 месяцев назад +11

    Bu video, üretkenlik ve etkinlik üzerine bir nörobilimcinin çalışma tavsiyelerini bilimsel kanıtlarla sunuyor. Özetleyecek olursak:
    1.Günlük bir rutin oluşturmak önemlidir. Rutinler, otomatik davranışların gelişmesine ve gün içindeki etkinliğin artmasına yardımcı olur.
    2.Planlamayı son dakikaya bırakmak yerine günün işlerini not etmek ve planlamak, hem plana sadık kalma oranını artırır hem de etkinliği artırır.
    3.Boşluklu tekrar sistemi, uzun vadeli bilgi saklama sürecini destekler. Bu sistem, bilgilerin unutulmasını önler ve bilgilerin uzun vadeli hafızaya aktarılmasına yardımcı olur.
    4.Eğitim materyallerini etkili bir şekilde öğrenmek için çeşitli teknikler kullanılabilir. Örneğin, flash kartları, image occlusion gibi tekniklerle öğrenme süreci optimize edilebilir.
    5.Bu tavsiyelerin amacı, insanların daha efektif ve verimli çalışmasını sağlamak, akıl sağlığını korumak, belirsizlikle başa çıkmak için güçlenmek ve boş zamanlarını daha verimli değerlendirmelerini sağlamaktır.

  • @kalnt9046
    @kalnt9046 5 месяцев назад +1

    Batu abiyle ilgili yorumunuza katılmıyordum.Videonuz eksik ve yanlışlarla doluydu fakat bu video tam tersi aşırı mantıklı ve işe yarayan bilgilerle dolu teşekkürler emeğinize sağlık.🙏🏻

    • @godelian
      @godelian  5 месяцев назад +5

      kardeşim batu abin dolandırıcı bir grifter. bütün videolarını ortadan kaldırıp kaybolmuş yine. sen bilirsin.

    • @faridmehtizadeh9678
      @faridmehtizadeh9678 4 месяца назад

      Batu zorttt

  • @atamerhoca2784
    @atamerhoca2784 5 месяцев назад +1

    Merhabalar, açıkçası çok umutsuzca açtım ama sevinerek yanıldığımı gördüm , rutin oluşturmak inanın büyük avantaj sağlıyor , beyin ödül almış gibi oluyor, video için içerik üreticiye ayrıca teşekkür ediyorum

  • @vaporwave5296
    @vaporwave5296 6 месяцев назад +4

    Yoğun bir KPSS süreci geçirdiğim ve kopmamak için kendimi zor tuttuğum bu dönemde ne kadar işe yaradığını anlatamam. Teşekkürler Godelian!
    Edit: Daha da detaylandırırsan çok sevinirim:')

    • @mervedakak5462
      @mervedakak5462 6 месяцев назад +2

      Eğer kpss için bunu kullanmak istiyorsan benzer bir yöntemi önerebilirim bende işe yaradı konu sonunda çözdüğünü ve yanlış yaptığın soruların cevap anahtarındaki açıklama kısmını kes kes ve bir zarfta biriktir düzenli aralıklarla tekrar et üst üste değil aralıklı tekrar çok çabuk bilgileri öğreniyorsun öğrendiklerini içinden daha sonra çıkar zarfın üstüne her tekrar tarihini not al

    • @vaporwave5296
      @vaporwave5296 6 месяцев назад +1

      @@mervedakak5462 öneriniz için teşekkür ederim fakat kitaplarımı kesemem. Çünkü kitap fiyatları malum ve A grubunda çıkacak sorular da belli. O yüzden aynı soruları tekrar tekrar çözüyorum. O yüzden yapamam yine de teşekkür ederim!!!

    • @NamelessWarrior5
      @NamelessWarrior5 5 месяцев назад

      ​@@mervedakak5462 merhaba uygulama ismi ne acaba

  • @BirMelankolik
    @BirMelankolik 12 дней назад

    Anki uygulaması ingilizce kelime ezberi yapmak için çok iyi, belirli zamanlarda hatırlatması baya iyi.

  • @B3r3n.my0
    @B3r3n.my0 5 месяцев назад +1

    Hayatınızı romantize edin örneğin ders çalışırken tekrar yaparken Renkli kalemler kullanin (görünüşünu ve rengini sevin) O kalemi gördükçe ders çalişmak isteyeceksiniz

  • @SolumNovimus
    @SolumNovimus 4 месяца назад +1

    Hocam biraz büyük pencereden bakacak olursak bilgi birikiminiz sürekli dinlemek isteyen bir kesim oluşturdunuz. Aslında vaktiniz uyduğu müddetçe bu konular üzerine belirli seriler çekmeniz hepimiz adına güzel olur. Türkiye'deki farkındalık arayışında olan gençlerin şu an başvurabileceği az kaynaktan birisiniz.Kitlenin az ama öz olması bunu göstergesidir.Saygılarımı sunuyorum.

  • @celikpence9594
    @celikpence9594 2 месяца назад

    Bilimsel anlatilariyla gençlere yon veren bir genç büyüklerimiz dediklerimiz bizi saptirirken abimizin bizi iyileştirmeye çalışması takdire şayan bu arada Azerbaycan’dan Selamlar

  • @ataulupinar
    @ataulupinar 5 месяцев назад +1

    Sponsor zannettim ilk,sonra anlatışını ve uygulamaları inceleyince,gerçek tavsiyeler verdiğini anladım.

  • @akbarlillahzadeh9278
    @akbarlillahzadeh9278 5 месяцев назад

    Hocam senin gibi kaliteli insan bu internet çöplüğünde altın gibi parlayacak

  • @berivan-zl1ce
    @berivan-zl1ce 6 месяцев назад +4

    Anki derslerimde çok yardımcı olacak. Tam da böyle bişey arıyordum. Teşekkürler

  • @pera1129
    @pera1129 6 месяцев назад +1

    videolarına hç yorum yapmadım ama daha önceden aylardır bilip takip ediyodum (bir süre sadece uzak kaldım her şeyden) nörobilim okumak istiyorum ve ekranda yazıyı görünce açıp izlemek istedim kaliteden şüphem yoktu zaten teşekkür ederim baya güzel tavsiyeler

  • @7almina7
    @7almina7 5 месяцев назад

    hocam sayfanıza bayıldım. yks öğrencisiyim ve verimli, disiplinli çalışmaya ihtiyacı olan bana çok faydalı bir video oldu. eksik olmayın❤

  • @afsatun
    @afsatun 6 месяцев назад +1

    Zihinsel karambolden kurtulmanın ve sosyal hayatla eğitim hayatını bir arada götürmenin sihirli bir yolu yok. Videoda anlatılanları az görmek yerine ne kadar önemli olduklarını anlamaya çalışmak lazım. Takipteyim 👋

    • @godelian
      @godelian  6 месяцев назад +1

      Ben de o niyetle hazırlamıştım, teşekkürler

  • @topcubasov8942
    @topcubasov8942 6 месяцев назад +3

    Dostum çok teşekkürler. Bu konuda daha uzun bir video yaparsan çok daha iyi olur . T eşekkürler

  • @omeraslan1745
    @omeraslan1745 6 месяцев назад +6

    Hocam videolar üst üste geliyor birinin baskısı altındaysanız sonraki videoda bir işaret falan yapın

  • @keremekmen2558
    @keremekmen2558 6 месяцев назад +3

    Hocam Criminal Minds, Mindhunter gibi Davranış Psikolojisine hakim detektiflerin seri katil yakaladığı bu iki diziden birisiyle ilgili video çekebilirsen çok ilgi çekici olurdu bu da böyle bir öneri

  • @Elifnrt
    @Elifnrt 5 месяцев назад +1

    Çok faydalı olmuş eski verimsiz düzenime dönmemek için ara ara yine izleyeceğim emeğinize sağlık.

  • @mustafasefasoysal8042
    @mustafasefasoysal8042 6 месяцев назад +1

    Forgetting curve mevzusu benim için önemliydi, iyi ki videoda değinmişsin. Umarım işe yarar.

  • @cemlokmal3566
    @cemlokmal3566 6 месяцев назад +5

    Var ol değerli hocam. Bu tarz videoların devamının gelmesi dileğiyle...

  • @halitcancan
    @halitcancan 6 месяцев назад +1

    Mesela anki sistemini hukuk için yapsak 2 sene de bu sistemi geliştirsek belli konuda uzmanlaştırır. Teşekkürler hocam en müthiş içerik şu son 2 senede bulduğum.

  • @unnamed1512
    @unnamed1512 6 месяцев назад +2

    bu anki mühendislikte işe yarar gibi durmuyor pek ama tıp,diş,ecza ve sözel alanlarda okuyanların işine gelir, dil öğrenmek için kullanılabilir ya da

  • @sezergundogdu3829
    @sezergundogdu3829 6 месяцев назад +1

    Harika videolar hazırlıyorsunuz. Tam da istediğim gibi bilimsel ama anlaşılır. Başarılar diliyorum.

  • @haticeafraceylan
    @haticeafraceylan 6 месяцев назад +1

    Hocam cok teşekkürler. Akıl saglığımdan fazlasıyla feragat ettim derken oyle gecti ki bana .. anlaşıldığımı hissettim.. not alarak bir ekz daha dinleyeceğim inşallah. Ozellikle uygulama tavsiyeniz cok iyi oldu. Ben quizlet i kullanıyorum ama bunu da deneyeceğim insallah. Sizlere iyi çalışmalar. Emeğinize sağlık..

  • @kerimo884
    @kerimo884 5 месяцев назад

    Kanalınla bu video ile tanıştım mantıklı ve faydalı bilgiler paylaşıp çok güzel aktarıyorsun verdiğin bilgiler için teşekkürler kanalın için bol aboneler.

  • @LordCvn
    @LordCvn 6 месяцев назад +2

    Hocam merhaba otobiografinizi video şeklinde bizlerle paylaşsanız ve sizi daha iyi tanısak çok güzel olur

  • @Yasinksec
    @Yasinksec 6 месяцев назад

    Hocam bilgiler icin teşekkürler bu videoyu izlemeden önce kanalinizdan baska videolari izleyip de geldim. Alaninizda sağlam bir donanima sahip olduğunuz konuşmalarinizdan anlasiliyor. Umarim yakında daha cok aboneye sahip olduğunuz günleride görürüz

  • @MarcusAurelius966
    @MarcusAurelius966 6 месяцев назад +17

    Hocam dopamin detoksu mantıklı mı yoksa saçmalık mı, bununla ilgili bir video yapabilir misiniz? Teşekkür ederim. (İsviçre emojisi)

  • @minednc2
    @minednc2 5 месяцев назад

    Çok güzel bir video olmuş hocam. Özellikle rutin oluşturmaya çalışan ama zorlanan benim gibi üniversite öğrencileri için de epey faydalı bilgiler

  • @bariselmas4809
    @bariselmas4809 6 месяцев назад +5

    yaw bu abimiz şey değil mi “hiç kimse ben sikik bir insanım ve sorumsuzca davranışlar sergiliyorum demiyor”😂

    • @anyway477
      @anyway477 6 месяцев назад

      ONU DİYCEKTİM BSBSBBFBWJBF

  • @anldinc2811
    @anldinc2811 6 месяцев назад +4

    Bence 300 dolarlık eğitim setini alsaydın verimin %280 artardı araştırmanı öneririm.

  • @hazan5135
    @hazan5135 5 месяцев назад +1

    Merhaba anksiyeteden dolayı erteleme ve öğrenme süreçleri hakkında da bilgi verebilir misiniz bir videonuzda özellikle öğrenme esnasında beynindeki prosesler ve the fool era

  • @kemalsengul4610
    @kemalsengul4610 6 месяцев назад +1

    Bu bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz hocam

  • @musacantekin
    @musacantekin 6 месяцев назад +1

    Hocam canı gönülden teşekkür ediyorum

  • @pubgdelisi466
    @pubgdelisi466 6 месяцев назад +2

    Detaylı anki kullanımı videosu gelirse süper olur.

  • @furblood0
    @furblood0 5 месяцев назад

    kanalını bu videoyla keşfettim verdiğin bilgiler mantıklı geldi takipçin olacağım çok teşekkür ederim abi.

  • @dengesizd
    @dengesizd 6 месяцев назад +2

    Teşekkürler.

  • @fahricancevik2
    @fahricancevik2 6 месяцев назад

    sabah ankiye girip nasıl çalıştığını pek anlayamayıp akşama youtubdan videosuna bakayım bari demiştim kendi kendime fakat unutmuştum şimdi gecenin köründe cips ve kurabiye yerken rastgele videonuzu gördüm ve anlatmışsınız. teşekkürler

  • @goktugd6122
    @goktugd6122 6 месяцев назад +1

    çok güzel video hocam çok akıcı lütfen biraz daha bu tarz sınavlara yönelik içerik gelsin 🙂

  • @OyuncuisoTR
    @OyuncuisoTR 3 месяца назад +1

    Abi ADHD ile ilgili video gelir mi

  • @user-li3ne6vq1p
    @user-li3ne6vq1p 5 месяцев назад

    Teşekkür ederim söyledikleriniz değerli bilgilerdir sayenizde yapabileceğimiz küçük şeylerin farkına varmış olduk

  • @serifbayrak3457
    @serifbayrak3457 4 месяца назад

    Verdiğin güzel ve faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Emeğine sağlık

  • @batuhanctak1395
    @batuhanctak1395 6 месяцев назад +1

    Harika video hocam ilk videolarından beri takip ediyorum içeriklerin çok faydalı

  • @byldz_
    @byldz_ 5 месяцев назад

    iradeyle ilgili de bu tarz bir içerik güzel olabilir bide videoları podcast formatında da sunsanız çok güzel olurduuu

  • @karadeniz548
    @karadeniz548 5 месяцев назад

    Teşekkürler kıymetli yorumlarınız için,

  • @aysenceliker
    @aysenceliker 4 месяца назад

    Teşekkürler hocam, kanalınızı yeni keşfettim ve takibe aldım. Daha önce bu konuda video çektiniz mi bilmiyorum ama ders çalışırken/yeni bilgiler öğrenirken teknolojiden ve özellikle yapay zekadan nasıl daha iyi yararlanabiliriz, işimizi nasıl kolaylaştırıp vakitten kazanabiliriz vb. konulu bir video çekebilirseniz çok güzel olur.

  • @asumansicakyuz1245
    @asumansicakyuz1245 5 месяцев назад

    Guzel bir video. Tesekkurler. Ben silikon vadisinde muhendisim. Her sabah mutlaka 5 dakika ayirip gunumu planlarim. Verimliligimi iki uc kat artiriyor. Ayrica check list yontemiyle calisirim. Biten isi isaretlerim. Boylece ilerlemeyi gormek de motivasyonu artiriyor. Yalniz, hafiza kartlarinda cok verim alamiyorum. Soru kismi tamam. Ama cevabi acip bakma yontemi kisiyi cok pasif durumda birakiyor. Ben bu tarz calismada imkan varsa cevabi yazmanin cok daha etkili oldugunu gordum. Yazdiginiz cevapla kartin arkasindaki cevabi karsilastirmak, eger yanlis cevapsa dogrusunu birkac kez yazmak oldukca etkili. Yazmak tabi daha zor, pratik gelmeyebilir ama cok daha etkili.

  • @seymasoylemez781
    @seymasoylemez781 5 месяцев назад

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  • @beckhowalsh
    @beckhowalsh 6 месяцев назад +1

    Sağolun hocam tavsiyeleriniz için ❤

  • @yusufyldz7640
    @yusufyldz7640 6 месяцев назад

    Üniversite sınavına hazırlanıyorum ve Cognitive Overloadı iliklerime kadar yaşıyorum bu durum hakkında biraz bir şeyler öğrendim sayenizde, teşekkür ederim. Ayrıca Anki gerçekten harika notlarımı hatırlamam da özellikle biyoloji dersi için çok faydalı olacaktır. Takipteyiz :)

  • @user_67890
    @user_67890 5 месяцев назад

    Bir hazinesiniz. Video için çok teşekkürler. Nörobilim hakkında video çekerseniz çok memnun olurum. 16 yaşında gelecek hedeflerine nörolojiyi eklemek isteyen biriyim. Esenlikle kalın.

  • @PsikoLina
    @PsikoLina 5 месяцев назад

    Realist ve işlevsel bir video olmuş hocam elinize sağlık

  • @liliillliiiiilililili3604
    @liliillliiiiilililili3604 6 месяцев назад

    youtube türkiyede psikoloji Alanında böyle kanallar olması sevindirici

  • @halilibrahimarc3102
    @halilibrahimarc3102 11 дней назад

    yatağı toplamadan oturmuş bize ne veririmin derdine düşmüş öpüyorum abi seni

  • @vipernultisi8697
    @vipernultisi8697 6 месяцев назад

    kanalı yeni keşfettim videoların çok iyi böyle devam etmeni umuyorum. meraklı insanlar da merak uyandırmaya devam et 😊😅

  • @elcezeri7854
    @elcezeri7854 3 месяца назад

    Hocam seçici dikkat , odaklanma , konsantrasyon , dopamin - seratonin ilişkisi konsantrasyonu arttıran azaltan şeyler hakkında bilimsel literatüre dayalı bir video çekebilir misiniz acaba öğrenciler ve beyin işi yapanlar için çok çok faydalı olacağını düşünüyorum şimdiden teşekkürler.

  • @meryem13397
    @meryem13397 4 месяца назад +1

    daha çok youtube ana sayfasına çıkın

  • @Staist
    @Staist 6 месяцев назад +1

    Merhaba hocam, yanlış anlaşılma olmasın videolarınızı severek takip ediyorum. Sanırım videoda bahsettiğiniz "yeni yeni yükleme rutini" anlatımınızı biraz yüzeyselleştirmenize sebep olmuş. Kanalınızdaki diğer videolardan bu konuda ayrılıyor bu video. Umarım bu eğitim-öğrenim konusu ufak bir seriye benzer ve daha da detaylandırılır, sizden çok şey öğreneceğimize eminim.

    • @godelian
      @godelian  6 месяцев назад

      Bu kısaca konseptlerin üzerinden geçtiğim özet video oldu, 30+ dakikalık uzun videolara alışınca tatmin etmek de zor izleyicileri :D

  • @doctorsickhead5009
    @doctorsickhead5009 6 месяцев назад +1

    Tıp okuyorum, Anki uygulamasını 3-4 senedir biliyorum, kullanıldığı zaman çok faydalı olacağına da inanıyorum fakat kullanmak öyle üşendiriyor ki... Zibilyon tane bilgi var flashcard hazırlamaya çok üşeniyorum. :D

    • @godelian
      @godelian  6 месяцев назад +1

      kartları yönetmek oluşturmak kadar zor valla. haklı bir serzeniş.

    • @beyzasahin5407
      @beyzasahin5407 5 месяцев назад

      Yapay zeka kullanabilirsin, notlarını yükleyip komut verince istediğin tarzda flashcard hazır oluyor hemen. Ama kendi notlarını eklemek daha faydalı bence daha kalıcı olması için

    • @BerkayYurttaş
      @BerkayYurttaş 5 месяцев назад

      ​@@beyzasahin5407nasıl kullanabiliriz yapay zekayı biraz daha açıklayabilir misiniz

  • @vulnerableporbeagle2611
    @vulnerableporbeagle2611 6 месяцев назад +1

    Google calendar kullanıp faydalı işleri yeşile boş işleri griye ders calustiysam turuncuya gibi. Tavsiye ederim emoji eklemekte mantıklı

  • @psychander
    @psychander 6 месяцев назад

    Konudan bağımsız Dale's law kısmı kafamı karıştırdı. Bir neuron neurotransmitter salgıladığı zaman postsynaptic neuronun davranışı onun receptorlerine ve kendisine bağlı değil mi? Hatta bir nöron aynı anda bir bağlantıda inhibe diğerinde excite edebilir gibi geliyor
    Edit: şimdi baktım iki nöron bağlantısı için bir genelleme imiş zaten. Ama bir gün de şöyle güzel bir neuroscience videosu çok iyi olur bu tarz birkaç bilginin verildiği falan

    • @godelian
      @godelian  6 месяцев назад +1

      var daha detaylı bilgiler verdiğim videolar yayınlama fikrim.

  • @fen8234
    @fen8234 6 месяцев назад +1

    Cok yararli bir video. Tesekkur ederim

  • @---ub1xl
    @---ub1xl 6 месяцев назад

    bilgilendirici guzel paylasim,destek yorumu🥰🙏🏻

  • @husoka5936
    @husoka5936 6 месяцев назад +4

    Teşekkürler üstadım. Bir sorum vardı sıkıcı bulduğumuz konularda dopamin sistemini süreçten keyif alacak şekilde kullanabilirmiyiz cevap evetse bir video çekersen bu konu üzerinden çok faydalı olur.

    • @MarcusAurelius966
      @MarcusAurelius966 6 месяцев назад +2

      Bunu ben de çok merak ediyorum. 🤜🤛

    • @oguzhanaslan9437
      @oguzhanaslan9437 6 месяцев назад +4

      Pratik ile yapabilirsin bunu, kulağa en kolay ama en zahmetlisi sıkılmaya alışmak, nasıl mı? küçük ve büyük hareketlerle. Küçük adımlara örnek vermek gerekirse; Markette sıra beklerken ,otobüste, yürüyüşte, herhangi bir sıkıcı ortamda o sıkkınlığı gidermemek, müzik dinlemeden yürüyüş ve otobüs yolculuğu yapmak, markette veya bir yerde beklerken telefonu çıkartıp onu bunu kontrol etmemek, bunu yaparak yavaş yavaş sıkılma durumunu alışkanlık hale getirip, ödül mekanizma sistemini gereğinden çok uyarmazsın, büyük adımlar olarak en sıkıcı gelen büyük odak isteyen işleri yapmak. Sonuç itibariyle çoğunluklu büyük dikkat vermek ve bir şey yapmadan da beklemek arasında gidip geliyor. Alışılmış rahatsızlığa alışın.

  • @Jaws-iAzam
    @Jaws-iAzam 3 месяца назад

    Hocam quantum olumlama tekniği ile 23958.çakrayı açarak verimi artırma tekniğini anlatır mısınız ?

  • @sakinol6461
    @sakinol6461 6 месяцев назад

    Derdimiz ayni bir grup insan goruyorum. Hosuma gidiyor ve takip etme istegi artiyor.

  • @enigmatico776
    @enigmatico776 6 месяцев назад

    sevgili godelian, içeriklerini çok beğeniyorum. bir konuya değinerek bizim gibi insanlara faydalı bir içerik üretebileceğini düşünüyoruz. biz kimiz, belki duymuşsundur: tinnitus hastaları.
    akustik travma, ototoksisite gibi çeşitli nedenlerle kulak veya kafa çınlaması dediğimiz şeyi yaşıyoruz. bende de 4 ay önce başladı ve insanın psikolojisini inanılmaz derece yıkan, perişan eden bir şey. bu konuda nörobilimci olarak, bu açıdan ve psikolojik açıdan bir içerik sözü verir misin :( üzerine çok şey bakınıyoruz ediyoruz ancak konu hem farkındalık artırmak hem de senden de farklı perspektif yaratacak bi şey beklemek amacımız. çok teşekkürler. bu videoyu da izleyeceğim. izlemeden yazdım.

  • @FLVEPEPTIT
    @FLVEPEPTIT 4 месяца назад

    Mükemmel bir insansın

  • @Yosoymeryem
    @Yosoymeryem 5 месяцев назад

    Hocam seni buldum için fazla fazla mutlu oldum teşekkürler bilgiler için

  • @Vexerouss
    @Vexerouss 6 месяцев назад

    Eline sağlık abi, geçmişte günlük rutin oluşturmak için fabulous kullanmıştım. Pek sürdürebildiğim bir hayat düzeni olmadı ama süreç boyunca yardımı dokunmuştu öneririm.

  • @edaguzel8055
    @edaguzel8055 5 месяцев назад +1

    occulusion eklentisi harikaymış.

  • @EYPENSR
    @EYPENSR 10 дней назад

    👏

  • @elif5298
    @elif5298 5 месяцев назад

    Faydalı bilgiler gerçekten.. Teşekkurler

  • @Yakupfuat3340
    @Yakupfuat3340 6 месяцев назад +1

    Video harika olmuş elinize emeğinize sağlık.

  • @jimhalperttt
    @jimhalperttt 6 месяцев назад

    hocam video için teşekkürler.P*rnografi bağımlılığı ile alakalı bir içerik yapar mısın?Bir de anksiyete ile alakalı nasıl yaklaşımlar olmalı onunla alakalı bir içerik gelirse de mutlu olurum

  • @cessi5958
    @cessi5958 6 месяцев назад

    Çok güzel bir video olmuş. Emeğinize sağlık çok yararlı. Devamını bekleriz 😊