Peter Barta: În business, să nu ții capul plecat și să investești în oameni | S3E27

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 окт 2024
  • Ai o sămânță de curaj și vrei să crești din ea inovație. Cum o plantezi în afacerea ta? De unde începi? Pare o muncă imposibilă, accesibilă doar marilor jucători care au departamente întregi plătite doar ca să fie creative. Hai să vedem cum pornim acest motor care are puterea să transforme organizații și oameni.
    Peter Barta este omul potrivit cu care să vorbești despre inovație și creștere în afaceri, fiind consultant de strategie pentru organizații prestigioase, cum ar fi Consiliul Europei și Google. A contribuit semnificativ la dezvoltarea tehnologiilor digitale, crearea și consilierea fondurilor de capital de risc și a programelor de accelerare a start-upurilor.
    Noi ne-am ocupat de descusut invitatul, tu dă play episodului. ▶️
    __
    Acest podcast este prezentat de UniCredit Bank, locul în care fiecare provocare devine o oportunitate de a construi un viitor mai bun. Proiectul multimedia Hacking Work vă este oferit de DevNest și este sprijinit de MedLife.
    unicredit.ro/
    devnest.ro/
    medlife.ro/
    Acest episod este filmat la București, în Casa Signature construită de prietenii noștri de la EFdeN, cărora le mulțumim pentru ospitalitate.
    efden.org/
    --
    Hacking Work este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii și despre relațiile dintre angajați și angajatori.
    Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work și produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili.
    hackingwork.ro
    scoalaspor.ro
    În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe RUclips, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogul dorusupeala.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională.
    Hacking Work
    🟠 RUclips - / hackingworkpodcast
    🔵 Substack - hackingwork.su...
    🔵 Spotify - open.spotify.c...
    🔵 Apple Podcast - podcasts.apple...
    🔵 RSS - rss.com/podcas...
    🟠 Facebook - / hackingworkpodcast
    🟠 Linkedin - / hacking-work
    🟠 Instagram - / hackingworkpodcast
    Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+
    hosterion.com/
    vatis.tech/
    Doru Șupeală
    Website: dorusupeala.ro/
    Facebook - / doru.supeala
    LinkedIn - / dorusupeala
    Instagram - / doru.supeala

Комментарии • 5

  • @curiosull
    @curiosull 2 месяца назад

    Mulțumesc pentru informații! Unde pot gasi și eu lista de cărți recomandate menționată?

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  2 месяца назад

      Servus! Ne bucurăm că ți-a plăcut episodul. Te rog să ne lași un mail la adresa iza@hackingwork.ro, iar colega noastră va reveni către tine cu un document PDF bogat cu toate resursele recomandate de Peter. Mulțumim. 🙂

    • @PeterBarta-v1g
      @PeterBarta-v1g 2 месяца назад

      Multumesc tare mult ca ai ascultat apreciez!

  • @nazguul512
    @nazguul512 2 месяца назад

    Mare adevar se vorbeste aici. Si mai e o chestie referitoare la managementul companiilor de outsourcing din Romania: lipsa totala de viziune pe termen mediu si lung. Exemplu: din perioada pandemiei pana de curand majoritatea companiilor de outsourcing au luat proiecte predominant din sectorul automotive, pt ca acolo era cererea cea mai mare pe bani buni. Diversificare minima. Vine 2024 cu o oarece criza globala in sectorul automotive, care renunta la multe proiecte. Cine are cel mai mult de suferit? Companiile de outsourcing prinse cu chilotii in vine pt ca mai bine de 75% din portofoliul lor erau proiecte din automotive.

    • @PeterBarta-v1g
      @PeterBarta-v1g 2 месяца назад +1

      in general industria de outsourcing nu are o strategie foarte clara. De cele mai multe ori companiile de outsourcing pleacă la drum pentru ca au o serie de relații care le aduce primele contracte, sau pleacă cu un contract pentru ca angajatorul asa ii recomanda si apoi încearcă sa aduca clienti noi. In business si nu doar in outsourcing ar trebui sa existe o politica de business risk mitigation, acest lucru presupune o politica prin care compania alege sa aibă un mix de clienti astfel incat ponderea unei industrii sa nu fie foarte mare pentru a nu destabiliza business-ul. Insa pt asta se presupune ca ai o echipa de management bine pregătită si care sa fie manageri nu specialiști din industrie, pentru ca una este sa fi un tehnician foarte bun dar sa nu ai un business acumen potrivit.