Avusturya'da 7000 Yıllık Köy Hallstatt: Böyle Mimari Bulunmaz. 🏘️

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 июл 2023
  • Hallstatt, Avusturya'da bir bölge olan Yukarı Avusturya'da Salzkammergut'da bir köydür. Hallstätter gölü kıyısındadır. 2001 yılındaki nüfus sayımı 946'dır. Alexander Scheutz 2009 yılından beri Hallstatt belediye başkanlığı yapmaktadır. Hallstatt, tarih öncesi çağlardan kalma tuz üretimi ile bilinir ve buna Hallstatt kültürü adı verilmektedir. Dünya tarihinin en eski tuz madeni burada yer almaktadır. Hallstatt UNESCO Dünya Miras Alanı içindedir.
    Hallstatt'ta büyük ölçüde artan turizmin sorunları ve fırsatları Ağustos 2019'da The Washington Post tarafından ele alındı.[2] Halstatt'ın turizmi 19. yüzyılda başladı, ancak 1997'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdikten sonra büyük ölçüde arttı. 2006 yılında bir Güney Kore televizyon programında gösterildiğinde Asyalı turistler arasında popüler oldu.[3] Güneydoğu Asya'da "dünyanın en Instagramlanabilir şehri" başlıklı sosyal medya görüntüleri viral oldu. Çin'de 2011 yılında, Hallstatt'ın ikiz kasabası olan Guangdong eyaleti Huizhou'da bir kopya planlandı ve ardından yapıldı. 2013 yılında Çin'de Karlar Ülkesi filmindeki Arendelle köyünün modeli olacağı söylendi. 2017'de yerel kiliseler, hizmetlerin turistler tarafından kesintiye uğramasını önlemek için fedai istihdam ediyordu.
    2011'de turizm tahminleri günde 100'ün biraz üzerindeydi. 2020'de kasabanın nüfusu 780'di ve tahmini olarak günde 10.000 ila 30.000 turist[4][5] fotoğraf fırsatları için kısa bir süre şehre turist getiren otobüs turları, ardından hızla yoluna devam etti. Hallstatt'ın ekonomisi turizme bağlıdır,[6] ancak yerel halka göre günübirlik ziyaretçiler daha uzun süre kalacak turistleri uzaklaştırır. Hallstatt, Avusturya'da aşırı turizmin başlıca örneği haline geldi ve turist sayısının sınırlandırılması konusunda tartışmalara yol açtı.[6] Avusturya Kamu Yayın Kuruluşu durumla ilgili çok sayıda belgesel çekti.[7][8]

Комментарии • 6

  • @alisamilbodur
    @alisamilbodur 11 месяцев назад +1

    Sayenizde gidip görmüş kadar olduk elinize emeğinize sağlık hocam.

    • @MeteYollarda
      @MeteYollarda  11 месяцев назад

      İnşallah canlı canlı da görürsün 🙂

  • @aslihanoz67
    @aslihanoz67 11 месяцев назад +1

    emeğinize sağlık hocam..yalnız bir sonraki rotaya haber verirseniz katiliriz😊

    • @MeteYollarda
      @MeteYollarda  11 месяцев назад

      Teşekkürler hocam. Planlamalarız devam edecek 👌

  • @kral397
    @kral397 11 месяцев назад +1

    Böyle mimari Kümbette var :) merkezinde tuğlası kırık dökük evler var geçen yaz oradaki esnaflara Vallahi çok ayıp dedim neden bu evlerde sıva boya dahi yok tuğlası kırık döküntü tam kepazelik görüntüler var kaldıki tur otobüsleri geliyor çarşıda insanlar dolaşıyor Ordu'dan cok fazla insan geliyor Vallahi Billahi ben utandım şu tuğlası kırık dökük evleri siz dile getirin yöneticilere, bana esnaflar devlet çivi çaktırmıyor yaptırmıyor dediler tabi inanmıyorum söylediklerine bazı evler ahşap kaplama bazıları sıvası tuğlası döküntü ahşap kaplama yapanlar nasıl yaptılar 90 larda neyse şimdi de öyle yok mu çekidüzen verecek birileri rica ediyorum şuraya biçare bulun biraz olsun düzenleme yapılsın

    • @MeteYollarda
      @MeteYollarda  11 месяцев назад

      Ben de utanıyorum ülkem adına. O muhteşem yaylaların bu şekilde olmasını aklım almıyor. Oysa ki hiç gitmeyen yönetici en az 10 ülke gezmiştir ama vizyon nerede?