המשוגעים לדבר: "התחשק לי כרוב ממולא, זה שינה לי את הקריירה"
HTML-код
- Опубликовано: 18 ноя 2024
- אביגיל גלרטר עבדה כאדריכלית והיתה קדרית חובבת, עד שיום אחד, מאכל עממי מבית אמא לקח אותה למסע לעולם תוסס של קדרות חימר עתיקות לכבישת מזון.
מאז זה העיסוק המרכזי שלה וגם, אמנות לחימה יפנית שמשאירה אותה בתנועה.
לכתבה המלאה במוסף כלכליסט: bit.ly/3A1ireP
קרדיטים:
במאי: מאור שלום סויסה | צלם: טל אזולאי | עריכת וידאו: ג'יימי לוינקינד | כתבת: שיר רייטר | עיצוב והנפשה: זהר שרעבי | מפיקה ראשית: עדי גימשי-כהן | מפיקת פוסט: לי אמזלג | עורך אחראי: אמיר זיו
להרשמה לערוץ כלכליסט ביוטיוב ◄ bit.ly/2t5ezLs
אתר כלכליסט ◄ www.calcalist....
כלכליסט בטוויטר ◄ / calcalist
כלכליסט באינסטגרם ◄ / calcalist
כלכליסט בפייסבוק ◄ / calcalistonline
כלכליסט בטלגרם ◄ t.me/calcalist
מדהים! הלוואי עלי איזה כיף להיתעסק בחומר ממקום שלם
יופי של יצירות !
פעם היינו חלק בלתי נפרד מהטבע, עם הזמן התרחקנו ממנו. היום מדברים על חזרה אל הטבע בכל מיני הקשרים וצורות. כדי להבין מה באמת יעשה לנו טוב, חשוב לברר מה הוציא אותנו מלכתחילה מהטבע, ואיך בדיוק.
מאז ימי קדם עברנו שינויים לרוב. יצאנו מהמערות, פיתחנו חקלאות, אחר כך תעשייה, מסחר ועוד. היום אנחנו מגלים שהכוח האגואיסטי שהניע את ההתפתחות שלנו הפך עם הזמן להרסני מאוד. הגענו למצב שבו אנחנו מנצלים את הטבע ללא שום חשבון, פוגעים בכל הסביבה, מוציאים את המערכת מאיזון. מה יהיה בדור הבא לא אכפת לנו, אפילו לא מה יהיה בעוד שנה. אפשר להרוויח עוד משהו עכשיו? נפלא!
כזה קצר רואי הוא האגואיזם שבנו, וההתעצמות שלו היא שהרחיקה אותנו מהטבע. במוקדם או במאוחר נצטרך להכיר בעובדה שהוא מזיק לנו עצמנו, ומוכרחים להתחיל לטפל בו. לשנות אותו. לשדרג. ואז הטבע כולו יהווה עבורנו קנה מידה. אנחנו נלמד מהטבע מה זה אומר להיות בהרמוניה עם כל הסביבה, ולפי הדוגמה הזו נכייל את היצרים שבנו, את מיתרי הנשמה.
מהו בדיוק האגואיזם הצר שמוגדר גם כיצר רע? זהו כוח שדומה לגידול סרטני. הוא אוכל את כל הסביבה עד שמביא למותו שלו בתוכה. כך אנחנו בני המין האנושי מתנהגים על פני כדור הארץ. אבל, כנראה שיש בטבע איזה מנגנון מיוחד שמעורר בנו עתה את ההכרה שמוכרחים לתקן כיוון לפני שיהיה מאוחר מדי, לחזור להרמוניה.
הדומם, הצומח והחי מתקיימים כמנגנון אינטגרלי, מקושר, בהשלמה הדדית שיוצרת מארג חיים הרמוני. את הצורה האינטגרלית הזו אנחנו צריכים להעתיק למערכות היחסים שיש לנו עם בני האדם האחרים, וכתוצאה מזה יבוא שינוי גם ביחס שניתן לכל הטבע הסובב.
למעשה, אנחנו צריכים לבנות מעצמנו אדם חדש, אדם שיהיה מסוגל להתקשר לזולת בצורה טובה, לפי החוק של "ואהבת לרעך כמוך". כאן נצטרך להתמודד מול היצר הרע שדוחף את כל אחד ליהנות משליטה על האחר, מכך שהוא יותר ממנו, בשכל, ברגש, בכוח, בנכסים, בכל דבר ועניין.
נכון, גם בעלי חיים נאבקים על מקומם בלהקה וזה טבעי, אבל באדם יש תוספת יצר הרסני. בעלי חיים שנאבקים, מבררים על ידי הקרב את מקומם בהיררכיה האבולוציונית. אין שם רגשות. האדם הוא היצור היחיד ששואב הנאה מכך שהוא מצליח להשפיל את האחר, לדכא אותו, להוכיח לו שהוא יותר. מדור לדור האגו התפתח, וכיום משחקי האגו מגיעים לרמה שבה עלולה להתפרץ מלחמת עולם גרעינית, ואף אחד לא מסוגל לעצור.
עוד הבדל שכדאי להדגיש הוא שבעל החיים החזק בלהקה דואג לאלה שתחתיו, שומר שתהיה לכולם סביבה בטוחה, שכולם יסתדרו, ואף פעם הוא לא הורס שום דבר בטבע. האדם, לעומת זאת, לא רואה אף אחד ממטר, מנצל את כולם עוד ועוד, דואג רק לעצמו, הורס את החברה בשביל האינטרס הצר שלו, ועל הדרך גם את כל הטבע הסובב אותו. בשביל עוד כמה דולרים שיהפכו אותי לעשיר יותר ממך, אני מוכן להחריב את כל הסביבה.
עם הדיאגנוזה של טבעו האגואיסטי של האדם, נגדיר עתה את החזרה אל הטבע הרצויה. היא מתחילה בחינוך כלל-חברתי, בבנייה משותפת של תרבות חדשה.
הערך המרכזי שאותו נידרש לטפח הוא האיזון בין אדם לאדם. אמנם כולנו שונים זה מזה, אבל בהשלמה הדדית נוכל לבנות מצב של הרמוניה. אם כל אחד ישתדל בכל ליבו להשלים את האחרים, לדאוג לשלומם ולטובתם, בזה אנחנו נשתווה, כולם לכולם. בהדרגה, אנחנו נגלה בעמקי הטבע כוחות של השפעה טובה, של אהבה ושל נתינה, והם יסייעו לנו להתקדם הלאה. החיבור שייווצר בינינו ימלא את כל החללים הפנימיים שעתה מורגשים, ויחד נתעלה לדרגה גבוהה יותר של חיים.
וכשיהיה בנו טבע חדש של אהבה, נדע איך להתייחס גם לדומם, לצומח ולחי, לכל הסביבה.
מדהים
וואו! מקסים ממש! !! ואהבתי את המשפט בסוף (-:
כיצד ניתן להגיע אליך אביגיל?
הציטוט שאמור להיות בכותרת של הסרטון הוא "התחשק לי כרוב כבוש" ולא "כרוב ממולא"
כל עוד הנר דולק..
מטורף!!! איך מגיעים אליה?
Hello Avigail - How can I contact you for some purchases
רק לי היא נראית כמו הגרסה המבוגרת יותר של יסמין מועלם
איך מגיעים אליה או איפה משיגים
לא מבין איך שריפת ייבוש 80°C מופיעה במקום 6, אחרי כל התהליכים.
הסדר הוא לא כרונולוגי, זה פשוט רשימה של תכניות שריפה וכל מוצר מקבל תכנית אחרת. למשל כד מסויים יקבל את תכנית מספר 1 כבסיס ואת תכנית מס 3 אחרי צביעה בגלזורה. כד אחר יקבל את 1 כבסיס ואת 5 אחרי צביעה בזהב. תחשוב על זה כמו תכניות במכונת כביסה, יש ללבן, למצעים ולצבעוני
אלו התוכניות שהיא הגדירה בתנור בסדר שהיא עשתה לפי שנוח מה לה
לרוב לא משתמשים בתנור כדי לייבש את הכלים (אולי רק בחורף, אפשר גם בשריפת ביסק לעשות שעה של ייבוש לפי שהטמפרטורה עולה)