Mütevazi bir insan olduğunuzdan hocam ifadesinden pek hoşlanmıyorsunuz ama bu mükemmel anlatımla benim gözümde hoca gibisiniz.Cok teşekkürler bu yararlı bilgiler için. Emeklerinize sağlık
Son görüntüler çok düşündürücü kulaklıklar dizüstüler telofonlar nerdeyse tüm duyu organları ortama kapalı denizdesin ama aslında çok uzakta...Hiç birşeyimizin olmadığı günler ne güzeldi ufka bakıp hayeller kurduğumuz ve sohbet ettiğimiz günler.
Bence tanımadığınız insanlar hakkında bu kadar kesin hüküm vermemelisiniz. Mariella ve David deniz aşığı bir çifttir. Yoğun iş hayatları neredeyse 7/24 devam eden insanlar. Bir ofise kapanıp, diğerleri gibi işlerini oradan yönetmeyi de seçebilirlerdi. Boş boş ufka bakıp hayaller kurmayı bende seviyorum ama herkezden de bunu beklemek biraz romantikçe olur. :) Sevgiler, selamlar.
@@YachtmasterMuratErensoy kişileri eleştirmedim genel bir tesbit yaptim eski dostlarla da bulussak tuttuğumuz takımın maçını da seyretsek en sevdiğimiz hobiyle de ugrassak sanala bağlı oluyoruz bir şekilde ve yoklugunda da yoksunluk çekiyoruz malesef.
Tonoz halatlarının ince ile kıç halatlarına bağlanması akıllıca bir uygulama, bizim marinalarda pek uygulanmıyor. Bitişinizde tekne yoksa girişte palamar botu yardımı çağırıyorsunuz. Herhalde son bir uyarıda "usturmaçaları topla" olmalıydı. Teşekkürler.
Murat Kaptan yine bilgi dolu bir video hazırlamışsınız. Her Cuma günü sizi izlemekten büyük keyif almaktayım. Denizci olmak için yelken kullanmak isteyen her düzeydeki insana büyük fayda sağlıyorsunuz. Emekleriniz için teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık kaptanım. Her videoyu ders gibi notlar alarak dinliyorum. Bize kattıklarınız için tekrar tekrar teşekkürler 🙏🏻 Pruvanız neta olsun ⚓️🌊
Tekne tek taraftan bağlı ve duruyorken dümen palasını rüzgar üstüne çevirmenin tekneyi nasıl sabit tuttuğu bir türlü aklım almıyordu, pervane akışının palada yarattığı kuvvet hiç aklıma gelmemişti. Allah senden razı olsun kaptan, sayende bugün bişey daha öğrendim. Selamlar sevgiler.
Murat kaptanım harika bir video olmuş. Gözümü kırpmadan izledim. Çok yararlı bilgiler ve harika bir eğitim tekniği. Müthişsin. Bol selam ve sevgiler abi. Emeklerin için teşekkürler...
Çok teşekkür ederim Serkan kardeşim, Amatör ekipmanlarla ve tek başıma, bu kadarını becerebiliyorum maalesef. :) Senin videolarını ve tarzını herzaman beğeniyle takip ediyorum. Sevgiler, selamlar.
Murat hocam bu hafta en son yorum yapanlardanım herhalde emeklerine sağlık harika video olmuş sağol varol kameraya bir şey olmamıştır inşallah saygılar selamlar.⛵⛵⛵🙋
Sayın hocam, #051 i seyrettim 😩.. öncelikle lafım haşa size değildi.. videonun tam 35. dakikasında gördüm iskeledeki usturmaçayı, hemen ardından hücumbot arkadan gelirken ki sahnede oturan ekibi görünce zaten her şeyi siz yaptınız işte bari o “birileri de ...” diyerek gönderme yapmıştım.. ve görüş açımıza göre artık duvarların bile ötesinde liman dışındaydınız.. ama videonun konusu “tek başına ayrılmak” olduğundan ekibi konuya dahil etmemeliydim sanırım.🤐💙 özürlerimin kabulünü rica ederim🙏🏻 kendimi ifade edememişim.
Rica ederim. Normalde usturmaçaları topluyorlar. Ama ben özellikle "karışmayın" diye uyardım onları. Hatta David birkaç kez yardım için teşebbüste bulundu, ama ben "karışma, otur keyfine bak" diye engelledim. :) Videoyu dikkatli seyredince farkedeceksiniz. Bu kanalda hiçbirşey tesadüfen olmuyor. İnce ince kurgulanıyor. :) Sevgiler, selamlar.
50.videoya yakışan bir ders oldu Murat Bey, elinize sağlık. Türkiye’de marinalarda kıç halatlarında tonozdan gelen halatın kullanıldığını görmemiştim. Genelde derslerde kic tarafı için 2 ayrı halat ve önde tonoz halatı bağlamasını gormuştum. Bu daha pratik ve daha mantıklı bir yol gibi geldi. Teşekkürler.
Murat kaptanım sen uni de prf. Olsan ve senin dersinden kalacak olan bir öğrenci harbi mongoloid dir. Aptal bile öğrenir diye düşünüyorum. Bazen sıkılıyorum ama senin bana (bize) kattığın çok şey var sonsuz teşekkür ediyorum saygılar selamlar. Bu bölümü birkaç kez izlemişim ama tekrarda yazmak ihtiyacı duydum .🙋♂️
Çok teşekkürler Murat bey, bu videonun tam tersi yani marinaya (tek başına) yanaşma videosu yaparsanız zihnimde her şey tam oturmuş olacak:) Veya düşünsel olarak yanaşalım isterseniz:) Aynı rüzgar koşullarında önce hangi halatı bağlamalı ve diğerlerinin sırası nasıl olmalı. Yine tek başına olduğumuzu varsayarak anlatabilirmisiniz kısaca lütfen… Emeklerinize sağlık, sonsuz teşekkürler…
Yanaşma videoları hazırlıyorum, yakında yayınlayacağım... ama sizin istediğiniz şekilde bu videonun devamı olacak (aynı şartlarda) yanaşmayı, bir sonraki havadan sudan videosunda konuşalım.
Murat kaptanım kamera tripot dan düştü deme sakın ha tüh düştü bee inşallah bişey olmamıştır :)) Yine çok güzel detaylı hemde uygulamalı bir eğitim eline emeğine sağlık pruvan neta rüzgarın kolayına olsun kolay gelsin selamlar Burhani'ye den
Teorik ve pratik birlikte çok değerli bir bölüm olmuş teşekkürler. Tonoz halatları ile koltuk halatlarını ince ile birleştirmek çok iyi bir fikir. Hemen uygulamayı düşünüyorum. Haddim olmayarak bir alt yazı da ben ekleyeyim. Limandan/marinadan ayrılınca usturmacaları topluyoruz 😊 saygılarımla.
Kaptan eline saglik cok guzel video olmus... malta marinasi cok guzelmis... bir de bu ciksin donusunu bize goster lutfen. Ozellikle pervane savurmasi ile ilgili marina icinde manevrayi merak ediyoruz. Not: yaninda takilan ali şen tipli adam kimdi cok merak ettik sevgiler
tesekkurler Murat bey, yine guzel bir video olmus,keyif ve dıkkatle ızledım.rolantide ruzgarustune dumeni cevirmek cok aydınlatıcı teskkurler.kameraya ınsaallah birsey olmamıstır.:))
50. Bölümü tamamlamış biri olarak kanal hakkında bazı analizlerim 1. Bu kanalı takip eden bir amatör denizci konulara son derece hakim olmanın yanısıra sağlam bir denizcilik kültürü edinir. Murat Kaptan sağolsun aralara çok güzel bilgiler serpiştiriyor. 2. Maksimum fayda için bölümler sırasına göre takip edilmeli. Elbette bazı konular hakkında bilgi almak için müstakil bölümler izlenebilir, fakat seriyi takip ederek alınacak fayda çok daha fazla olacaktır. 3. “Meğer ne çok şeyi yanlış biliyormuşuz” demenin yanı sıra “neden böylesinin daha doğru” olduğunu anlayarak bitirdiğim bölümler çok oldu. Murat Kaptan ezbere öğrenmemiş ve ezbere öğretmiyor. Konuların mantığını anlayarak ilerleyince bilgiler daha kalıcı oluyor. Bunun da ötesinde daha önceden karşılaşılmamış durumlar hakkında doğru yorum yapabilme yeteneği kazandırıyor/artırıyor. 4. Evet, Murat Kaptanın anlatış biçimi oldukça sıkıcı. Bazı insanlarda doğuştan gelen ilgi çekici sunum yetenekleri kendisinde yok. Dolayısıyla kendisini takip edebilen kişiler gerçekten denizciliği seviyor olmalı 😃. Ayrıca her otTuz (30) dediğinde yüzüme bir gülümseme yerleşiyor kaptanım. Nedense sende otuzun t’si şeddeli. Seviliyorsun, takip ediliyorsun... 🤗
Kaptan eline koluna sağlık çok güzel olmuş Ben kendi adıma söyleyeyim Ben senin Video larını bir belgesel bir dosyalama olarak görüyorum takıldığım bir konuda hemen seni biliyorum o yüzden şimdiden hedefine ulaştın bu değerli Video ların Için çok teşekür ederim. Kaptan bir sorum var Video lar artik Cuma günü mü Geliyor? Sana iyi haftasonları selamlar ve saygılar
Kaptanim, Emeginize saglik, cok tesekkurler! Ben sunu merak ediyorum: Her limana giriste palamar botu isteniyor. Palamarin gorevi nedir? Neye yardimci oluyor? Palamarin yardimi olmadan iskeleye baglanamaz miyiz veya iskeleden ayrilamaz miyiz? Palamar istemek zorunlu mu? Bir de, her defasinda palamara para veya bahsis vermek durumda miyiz? Saygilarimla...
İlk girdiğiniz bir marinaya telsizden seslenip, müsaade isteyerek girin. Onlar size zaten palamar botu veya iskele görevlisini yönlendireceklerdir. Sonrasında zaten marina resepsiyonundaki görevliyle bu konuyu konuşup, o marinadaki uygulama hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Palamar görevlilerine bahşiş vermek zorunda değilsiniz ama onlara güleryüz göstermek ve saygılı olmak zorundasınız. Palamar görevlilerini dinlenme alanlarında, ayda bir ziyaret etmenin, giderken de bir kutu baklava götürmenin hiçbir zararı olmaz. :)
Abi senin adına çok sevindim. Gerçekten çok memnun oldum seni tekrar gördüğüme. Hersey gönlünce olsun. Birlikte ileride köfte ekmek yemek umuduyla inşallah 😉
Murat kaptanım, çok keyif alarak videolarını takip ediyorum, bazen defterime notlar alıyorum. Paylaştığınız bilgiler çok kıymetli. Denizi seviyorum, 20 yıldan fazla İstanbul'da tersanelerde gemi inşada çalıştım, şu an Türkiye offshore oil gas sektöründe çalışıyorum, yılın yarısını açık denizde geçiyor ve karada olduğum zamanlar evim deniz kıyısında olmasına rağmen, deniz üstünde olmadığım için mutsuz oluyorum. Bir iki yıla kadar kendime 38 45 arası Bavaria veya Beneteau yelkenli almak hayalim var. Öncesinde sizden aldığım bilgilere ilaveten bir yelken kursuna gidip sertifika almayı ve adb sınavına katılıp belgelerimi tamamlayıp, marina ayarladıktan sonra teknemi satın almayı planlıyorum. İçinde bulunduğum bu süreçteki benzer insanlar için, kendi teknesinin sahibi, kaptanı olmak için sırasıyla neler yapılmalı konusunda bir video çekermisiniz. Denize olan sevdanızı birçok insana aktaran bu güzel çalışmalar için çok ama çok teşekkür ederim.
Geçmiş videolarda bu sorularınızın detaylı cevaplarını konuştuk zaten. Videoları sırasıyla izlemenizi tavsiye ederim. Umarın herşey gönlünüzce olur. Sevgiler, selamlar.
@@YachtmasterMuratErensoy videoları sırasıyla izliyorum, fakat sabretmeden son videoyu izleyip yorum yazdım, kusura bakmayın. Deniz bizi hep heyecanlandırıyor :)) öğrenmek istediğim şu ki: liman başkanlığından ADB yi aldım, KMT de cepte tamam, bir yelken kursuna da gittim, cebimde 70 bin dolarım var, hırvatistanda alacağım orta yol tekneyi de buldum, marinalar ile görüştüm yer ayarladım, vize aldım uçak bileti, otel, hepsi tamam, sonuç nasıl alıp getirecek ve hayalimi gerçekleştireceğim. Bu iş tecrübe gerektirmez mi? Kendi başıma yapılacaklar sıralaması doğru mu? Teceübeli birinden yardım almak gerekir mi? Kendi başıma bunları halledebilir miyim?
Tekneyi satınalma sürecinde, zaten satıcı firma gerekli evrakları halledecek. Size alıp getirmesi kalıyor. Bu seyre sizin bilgi ve tecrübeniz yeterli değilse bir kaptandan yardım almanız gerekir elbette.
Kaptan elerinize sağlık, çok aydınlatıcı, öğretici bir video daha. Bas pervaneyi çalıştırmayı atladık mı, ben mi izlerken kaçırdım bilemedim . Teşekkürler .
Murat Kaptanım; biz deniz sevdalılarına ne kadar güzel vakitler geçirttiğinizi kelimelerle anlatamam. Her şey için teşekkürler. Bu ifademi abartarak söylediğimi sakın söylemeyin. Rahmetli Sadun Boro yazdığı kitaplarla bizleri denizi sevmemizde ne kadar etkili olmuşsa, siz de bizlerin iyi birer kaptan iyi birer denizci olmamızda o kadar etkili oldunuz, olacaksınız. Size bu güzel video ile ilgili de bir şey sormak istiyorum. Kıçtan kara bağlı iken ayrılma ve yanaşma hakkında değerli bilgiler sundunuz. Bir de iskeleye aborda durumda iken yanaşma ve ayrılma konusunda bilgiler veriniz, lütfen.
Merhaba Murat abi. Marinaya yani iskeleye yanaşırken tornistan yapmamak gerekiyorda tonozun boşunu almak için tornistan vermek gerekli değil mi? Sert havalarda yada uzun süreli tekneyi marinada bırakmak için tekneyi sıkı bağlamak adına tornistan yapmadan bu işi nasıl çöZeriz?
Merhaba değerli Murat bey hocam, Usturmaçalar toplanmadı illa bir şeyler unutuluyor. Sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı ve mutlu seyirler dilerim. Kendinize iyi bakın Antalya 'dan hepinize selamlar .
Merhaba Murat bey; Artık cuma günlerinde yayınlayacağınız videoları sabırsızlıkla bekliyoruz ,emeğinize sağlık.Tonoz halatlarını çözmeden yelkenlinin önünde yukarıya doğru bakmanız bulut hareketlerini kontrol için midir.Tekrar teşekkürler
Videodada belirttiğim gibi, "bir gözünüz hep rüzgarda olacak". Orada direk tepesindeki rüzgar gülüne bakıyorum. Marina içinde, çevrenizdeki tekneler nedeniyle rüzgar yönünü hissetmeye çalışmak yanıltıcı olabilir. O nedenle rüzgar gülünü referans almalısınız.
Murat kaptan merhaba, öncelikle çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, yine çok değerli bir vido olmuş... Tonoz halatının bir klavuzu ve şamandırasının olmasın dışında koltuk halatlarının da bu klavuza bağlı ve ayrı şamandıralarının olması çok yaygın mıdır? Bu sizin bağlı olduğunuz liman marinada uygulanan bir yöntem midir? Koltuk halatlarının iskelede koç boynuzu/mapaya bağlı olması yada doblin yapılması daha pratik değil midir?
@@YachtmasterMuratErensoy Murat kaptan çok teşekkür ederim açıklama için... Ana yelken ve genoa trim edilme videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Eminim denizcilerin referans edileceği bir çalışma olacaktır sel9
Hayır, yazılı bir kitap haline getirmeyi düşünmüyorum. ÜCRETSİZ 200 VİDEOLUK BİR SETin Türk denizciliğine ve gelecek nesillere daha faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Murat kaptanım , güzel sunumunuz için teşekkürler. Teknenin üzerinde az devirde olsa yol varken , önce tonoz halatlarını suya atmanız nedeniyle, kıç halatlara yük binmiyormu ? Bu kıç halatları çözerken sıkışmaya yol açmıyor mu? İyi akşamlar.
Cok guzel bir avara olmus, paylasim icin tesekkurler, aborda olmak nispeten kolay ancak kictankara ve kictankaradan avara yuksek ruzgarda kabusa donusebiliyor, helede sancak ve iskelede kucuk tekneler ve zincir yada tonozlari varsa...., kac knot ruzgara kadar tekneyi ruzgar altina dusurmeden kendi kabiliyetleri ile kictan kara ve avara edebilecegini dusunursunuz, tesekkurler, saygilar
1. SENARYO : Rüzgar 50 knot esiyor... Yakınlarda uygun bir demir yeri belirleyip, rüzgarın makul seviyelere inmesini beklerim. Marinaya gireceğim diye hiç uğraşmam.
2. SENARYO : Rüzgar 50 knot esiyor ve teknemde, bir an önce hastaneye ulaştırılması gereken acil durumda bir yaralı var... Marinayı acil duruma hazırlanmaları için TELSİZDEN haberdar ederim. *TECRÜBELİ çalışanların kullandığı palamar botu desteği isterim. *İskelede bana yardım için hazır olacak, TECRÜBELİ görevliler isterim. *İskeleye en yakın noktaya ambulans isterim. Bu üç talebi kesin bir dille belirtmeniz gerekir. Telsizde konuştuğunuz kişi tecrübesiz ve bu durumu yönetemeyecek seviyede olabilir, heyecanlanıp bazı kritik noktaları atlayabilir. Dolayısıyla, koşulları değerlendirerek, marina görevlilerini ve varsa teknenizdeki ekibi siz yönlendirmeli, doğru ÖN HAZIRLIKLARI yapmalarını sağlamalısınız.
Bunun dışındaki senaryolar, rüzgar hızına, sizin tecrübenize, teknede yalnız olup olmamanıza, bağlanacağınız pontoon un konumuna bağlı olarak değişecektir.
Yachtmaster Murat Erensoy Tesekkurler, 25 knot ruzgarda palamarsiz ve tek basiniza avara kictankara yaoarmisiniz? Bende 50ft 96 model Jeanneau var ve 20 knot ustu ruzgarlarda belirttiginiz pervane dumen kombinasyonlari ve bow thruster bile teknenin yanlamasini engelleyemiyor, bu nedenle sormustum, emeklerinize saglik, tesekkurler, saygilar Murat Kaptan
Evet, eğer yalnızsak ki bu videoda "yalnızken nasıl ayrılırız" konusunu anlattım. Yoğun trafik olan liman içinden çıkınca usturmaçaları toplamak gerekiyor. #051 video bu konuda olacak.
Murat bey, elinize sağlık yine o güzel anlatımınız ile önemli bilgiler verdiniz. Ancak bir sorum var usturmaçaları toplasak daha iyi olmaz mı? Teşekkür ederim.
@@YachtmasterMuratErensoy Murat bey merhaba, ilk önce emeğinize hiçbir zaman saygısızlık etmek istemedim bu şekilde düşünmenize üzüldüm. Ben bu işe yeni başlayan biriyim, birçok şeyi sizin videolarınızı izleyerek öğrendim. Hatta bazı videoları 2-3 defa izlediğim oldu. 51 nci videoyu izledim tek de olsam ekip halinde de olsam C noktasında usturmaçaları toplarım. Ancak bazı teknelerin usturmaçaları toplamadan seyir yaptıklarına şahit oldum. Sorumum sebebi bu idi. Elinize sağlık tekrar teşekkür ederim.
Selamlar Murat Kaptan, video için elinize sağlık. Beyaz tahtada göstermeniz bence çok açıklayıcı oluyor. Küçük bir sorum olacak: Liman/marina ayrılış ve varışlarında görevlileri her seferinde haberdar etmek gerekiyor mu? (ayrılış kısa süreli bile olsa) Bu arada tripod olayı çok iyiydi, umarım hasar olmamıştır. Sevgiler&Saygılar
Kamera sağlam, merak etmeyin. :) Her marinadaki uygulama farklı olabilir. Marinanızdaki uygulama ile ilgili detaylı bilgiyi marina yönetiminden almalısınız.
Sevgili Kaptanım, ben kaçırmış olabilirim, gördüğüm usturmaçaları dışarda bıraktınız. İç tarafa alma konusunda ne düşünüyorsunuz? Almalı mıyız? Alırsak zamanlaması ne zaman? Teşekkürler, sevgi ve selametle.
Mütevazi bir insan olduğunuzdan hocam ifadesinden pek hoşlanmıyorsunuz ama bu mükemmel anlatımla benim gözümde hoca gibisiniz.Cok teşekkürler bu yararlı bilgiler için. Emeklerinize sağlık
Ben teşekkür ederim.
50. videonun en önemli dersi kamerayı uyduruk tripodun üzerinde bırakmamak:) Tebrikler Murat Bey, teşekkürler.
:)
Ben teşekkür ederim.
Murat kaptan harika bir anlatım olmuş. 5. Yaşındaki çocuğun dahi anlayabileceği yalınlıkta aktarmışsınız. Elinize sağlık. 🙏☘️
Teşekkür ederim.
Bu kadar mı güzel açıklanır, anlatılır ?!!!!.
Hemen bir tekne alıp açılası geliyor insanın.
:)
Teşekkür ederim.
Son görüntüler çok düşündürücü kulaklıklar dizüstüler telofonlar nerdeyse tüm duyu organları ortama kapalı denizdesin ama aslında çok uzakta...Hiç birşeyimizin olmadığı günler ne güzeldi ufka bakıp hayeller kurduğumuz ve sohbet ettiğimiz günler.
Bence tanımadığınız insanlar hakkında bu kadar kesin hüküm vermemelisiniz.
Mariella ve David deniz aşığı bir çifttir. Yoğun iş hayatları neredeyse 7/24 devam eden insanlar.
Bir ofise kapanıp, diğerleri gibi işlerini oradan yönetmeyi de seçebilirlerdi.
Boş boş ufka bakıp hayaller kurmayı bende seviyorum ama herkezden de bunu beklemek biraz romantikçe olur.
:)
Sevgiler, selamlar.
@@YachtmasterMuratErensoy kişileri eleştirmedim genel bir tesbit yaptim eski dostlarla da bulussak tuttuğumuz takımın maçını da seyretsek en sevdiğimiz hobiyle de ugrassak sanala bağlı oluyoruz bir şekilde ve yoklugunda da yoksunluk çekiyoruz malesef.
:)
Artık dijital çağdayız maalesef. Ben bile ayak uydurmaya çalışıyorum.
Tonoz halatlarının ince ile kıç halatlarına bağlanması akıllıca bir uygulama, bizim marinalarda pek uygulanmıyor. Bitişinizde tekne yoksa girişte palamar botu yardımı çağırıyorsunuz. Herhalde son bir uyarıda "usturmaçaları topla" olmalıydı. Teşekkürler.
Dur abi kamera düştü zaten usturmaçalar biraz sonra :))
Usturmaçalar.
:)
#051 videoyu seyretmenizi tavsiye ederim.
Murat Kaptan yine bilgi dolu bir video hazırlamışsınız.
Her Cuma günü sizi izlemekten büyük keyif almaktayım. Denizci olmak için yelken kullanmak isteyen her düzeydeki insana büyük fayda sağlıyorsunuz. Emekleriniz için teşekkür ederim.
İlginize ve desteğinize çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Cok hayirli güzel video lar yapiyorsunuz Murat abi bu arada 50. video nuzuda kutluyorum.
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Murat bey Gökçe’ada’dan Malta’ya sevgiler süpersiniz çok teşekkürler. Saygılar sevgiler.
Ben teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Kaptanim yillarca gizli kalmis, az bilinen bu dunyayi, insanlara tanittiginiz icin tesekkurler
Ben teşekkür ederim.
Ağzına saglık Murat Abi.selamlar
Teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Teşekkürler. Sırada tek başına yanaşma olsa gerek. Cuma'ları bekler olduk. Sağlıcakla kal Murat. Saygılar, selamlar.
Sırada usturmaçalar var.
:)
İlginize teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Murat Bey Sonsuz Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.
Kaptanım , alışkanlık oldu , merakla cumayı bekliyoruz , emeğinize sağlık, teşekkürler....
Ben teşekkür ederim.
Sevgiler,selamlar.
Emeğinize sağlık kaptanım. Her videoyu ders gibi notlar alarak dinliyorum. Bize kattıklarınız için tekrar tekrar teşekkürler 🙏🏻 Pruvanız neta olsun ⚓️🌊
Ben teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Bir yandan videolarinizi izliyor, bir yandan da her yelkene gittigimde sizden ogrendiklerimi uygulamaya calisiyorum. Emeginize saglik🙏🏻
Çok teşekkür ederim.
Emeğine, sabrına sağlık.
Sağlıkla kalın Murat Kaptan.
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Harika Video Kaptan tesekkurler.
Ben teşekkür ederim.
Tekne tek taraftan bağlı ve duruyorken dümen palasını rüzgar üstüne çevirmenin tekneyi nasıl sabit tuttuğu bir türlü aklım almıyordu, pervane akışının palada yarattığı kuvvet hiç aklıma gelmemişti. Allah senden razı olsun kaptan, sayende bugün bişey daha öğrendim. Selamlar sevgiler.
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Murat kaptanım harika bir video olmuş. Gözümü kırpmadan izledim. Çok yararlı bilgiler ve harika bir eğitim tekniği. Müthişsin. Bol selam ve sevgiler abi. Emeklerin için teşekkürler...
Çok teşekkür ederim Serkan kardeşim,
Amatör ekipmanlarla ve tek başıma, bu kadarını becerebiliyorum maalesef.
:)
Senin videolarını ve tarzını herzaman beğeniyle takip ediyorum.
Sevgiler, selamlar.
Yachtmaster Murat Erensoy daha ne olsun abi. Harikasın. Keyifle izliyoruz, selamlar. 👋⚓️⛵️ Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim. ☺️
Değerli bilgiler için çok teşekkürler, emeğinize sağlık , heyecanla yeni videoları bekliyoruz
İlginize ve desteğinize asıl ben teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Murat hocam bu hafta en son yorum yapanlardanım herhalde emeklerine sağlık harika video olmuş sağol varol kameraya bir şey olmamıştır inşallah saygılar selamlar.⛵⛵⛵🙋
Kamera sağlam.
:)
Az sonra yeni video (#051) yayında olacak.
Sevgiler, selamlar.
Murat kaptan bilgilendirme icin sonsuz tesekkurler
Rica ederim.
Emeğinize sağlık Kaplan
Teşekkür ederim.
💙💙 tabi birisi de usturmaçaları toplasa iyi olur..🤔😊
Teşekkürler her biri birbirinden güzel bilgi dolu videolar için..🙏🏻
Usturmaçalar.
:)
#051 videoyu seyretmenizi rica ederim.
Yachtmaster Murat Erensoy tabiki yayınlanır yayınlanmaz hemen..merakla bekliyorum🤔🤗
Sayın hocam, #051 i seyrettim 😩..
öncelikle lafım haşa size değildi.. videonun tam 35. dakikasında gördüm iskeledeki usturmaçayı, hemen ardından hücumbot arkadan gelirken ki sahnede oturan ekibi görünce zaten her şeyi siz yaptınız işte bari o “birileri de ...” diyerek gönderme yapmıştım.. ve görüş açımıza göre artık duvarların bile ötesinde liman dışındaydınız.. ama videonun konusu “tek başına ayrılmak” olduğundan ekibi konuya dahil etmemeliydim sanırım.🤐💙 özürlerimin kabulünü rica ederim🙏🏻 kendimi ifade edememişim.
Rica ederim.
Normalde usturmaçaları topluyorlar.
Ama ben özellikle "karışmayın" diye uyardım onları.
Hatta David birkaç kez yardım için teşebbüste bulundu, ama ben "karışma, otur keyfine bak" diye engelledim. :)
Videoyu dikkatli seyredince farkedeceksiniz.
Bu kanalda hiçbirşey tesadüfen olmuyor. İnce ince kurgulanıyor. :)
Sevgiler, selamlar.
Hocam emeklerinize sağlık. Vallahi ders niteliğinde tertemiz bir anlatım. Çok teşekkürler
:)
Ben teşekkür ederim.
Teşekkürler Murat Hoca çok değerli bilgiler verdiniz hürmetler.
Ben teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
50.videoya yakışan bir ders oldu Murat Bey, elinize sağlık.
Türkiye’de marinalarda kıç halatlarında tonozdan gelen halatın kullanıldığını görmemiştim. Genelde derslerde kic tarafı için 2 ayrı halat ve önde tonoz halatı bağlamasını gormuştum. Bu daha pratik ve daha mantıklı bir yol gibi geldi. Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.
Tebrik ediyorum sizi Murat Kaptan 👏👏.Tüm püf noktalarıyla çok iyi bir ders olmuş,bu işe yeni başlayanlar ve başlayacak olanlar için büyük şanssınız.
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Şekille izah tarzınız çok başarılı teşekkürler usta 👍
Ben teşekkür ederim.
Murat kaptanım sen uni de prf. Olsan ve senin dersinden kalacak olan bir öğrenci harbi mongoloid dir.
Aptal bile öğrenir diye düşünüyorum.
Bazen sıkılıyorum ama senin bana (bize) kattığın çok şey var sonsuz teşekkür ediyorum saygılar selamlar.
Bu bölümü birkaç kez izlemişim ama tekrarda yazmak ihtiyacı duydum .🙋♂️
:)
Teşekkür ederim.
keyifle izlediğimiz öğretici bir video olmus. iyi bir öğretmen oldugunuz gercegi ile kafamızda soru işareti bırakmadı. teşekkürler supersin.
Ben teşekkür ederim.
Tane tane net anlatım için teşekkürler, emeğinize sağlık.
Ben teşekkür ederim.
çiziminizde anlatımınızda detaylı ve temel bilgi açısından başarılı olmuş teşekkür ederim
Rica ederim.
Bilgiler ve tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler, emekleriniz için ayrıca teşekkürler. Selametle.
Ben teşekkür ederim.
Çok teşekkürler Murat bey, bu videonun tam tersi yani marinaya (tek başına) yanaşma videosu yaparsanız zihnimde her şey tam oturmuş olacak:)
Veya düşünsel olarak yanaşalım isterseniz:)
Aynı rüzgar koşullarında önce hangi halatı bağlamalı ve diğerlerinin sırası nasıl olmalı. Yine tek başına olduğumuzu varsayarak anlatabilirmisiniz kısaca lütfen…
Emeklerinize sağlık, sonsuz teşekkürler…
Yanaşma videoları hazırlıyorum, yakında yayınlayacağım... ama sizin istediğiniz şekilde bu videonun devamı olacak (aynı şartlarda) yanaşmayı, bir sonraki havadan sudan videosunda konuşalım.
Tekrar teşekkürler Murat bey, bana ve yelken camiasına tüm kattıklarınız ve katacaklarınız için sonsuz teşekkürler..
Bilgiden eyleme 👍👍👍
Teşekkür ederim.
Murat kaptanım kamera tripot dan düştü deme sakın ha tüh düştü bee inşallah bişey olmamıştır :)) Yine çok güzel detaylı hemde uygulamalı bir eğitim eline emeğine sağlık pruvan neta rüzgarın kolayına olsun kolay gelsin selamlar Burhani'ye den
:)
Kamera sağlam, merak etmeyin.
Sevgiler, selamlar.
Teşekkürler.Yine çok güzel bir video.
Ben teşekkür ederim.
Tek kelimeyle mukemmel, tesekkurler Murat kaptanim
Ben teşekkür ederim.
Teşekkürler Murat bey.Selamlar İstanbul
Ben teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Emeğinize sağlık kamera denize düşecek sanmıştım. Bir tarafına iple bağlayıp en azından denize düşmesi engellenebilir.
Teşekkür ederim.
:)
Kamera sağlam... Merak etmeyin.
Murat hocam elinize sağlık
Teşekkür ederim.
Teorik ve pratik birlikte çok değerli bir bölüm olmuş teşekkürler. Tonoz halatları ile koltuk halatlarını ince ile birleştirmek çok iyi bir fikir. Hemen uygulamayı düşünüyorum. Haddim olmayarak bir alt yazı da ben ekleyeyim. Limandan/marinadan ayrılınca usturmacaları topluyoruz 😊 saygılarımla.
Usturmaçalar...
:)
#051 videoyu mutlaka izleyin.
@@YachtmasterMuratErensoy hepsini izliyorum. Hatta dönüp tekrar izliyorum. Eksik hissettiğim tam kavrayamadığımı düşündüğüm konulardaki videolardan kendimce notlar alıyorum. Videolar ders niteliğinde. Emeğinize yüreğinize bilginize sağlık. Saygılarımla.
Kaptan eline saglik cok guzel video olmus... malta marinasi cok guzelmis... bir de bu ciksin donusunu bize goster lutfen. Ozellikle pervane savurmasi ile ilgili marina icinde manevrayi merak ediyoruz. Not: yaninda takilan ali şen tipli adam kimdi cok merak ettik sevgiler
Ali şen !?
Mariella ve David videodaki teknenin sahipleri.
Marinaya dönüş videosunuda yakında paylaşacağım.
Hepsi sırayla.
tesekkurler Murat bey,
yine guzel bir video olmus,keyif ve dıkkatle ızledım.rolantide ruzgarustune dumeni cevirmek cok aydınlatıcı teskkurler.kameraya ınsaallah birsey olmamıstır.:))
Kamera sağlam.
:)
Teşekkür ederim.
Murat bey, yine çok güzel bir video hazırlamışsınız çok teşekkürler, uygulamalı anlatımlar çok faydalı ellerinize sağlık
Ben teşekkür ederim.
Çok anlaşılır detayli bir video daha. Ellerinize sağlık. Selamlar
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Teşekkür ederim kaptan. Emeğinize sağlık. Umarım sizin kadar sakin olabilirim.
Zamanla olur, merak etmeyin.
yine eğitici keyifli bir paylaşım ağzına sağlık abi.
Çok teşekkür ederim.
Çok iyisin, bravo. Teşekkürler
Ben teşekkür ederim.
Teşekkürler!
Ben teşekkür ederim.
50. Bölümü tamamlamış biri olarak kanal hakkında bazı analizlerim
1. Bu kanalı takip eden bir amatör denizci konulara son derece hakim olmanın yanısıra sağlam bir denizcilik kültürü edinir. Murat Kaptan sağolsun aralara çok güzel bilgiler serpiştiriyor.
2. Maksimum fayda için bölümler sırasına göre takip edilmeli. Elbette bazı konular hakkında bilgi almak için müstakil bölümler izlenebilir, fakat seriyi takip ederek alınacak fayda çok daha fazla olacaktır.
3. “Meğer ne çok şeyi yanlış biliyormuşuz” demenin yanı sıra “neden böylesinin daha doğru” olduğunu anlayarak bitirdiğim bölümler çok oldu. Murat Kaptan ezbere öğrenmemiş ve ezbere öğretmiyor. Konuların mantığını anlayarak ilerleyince bilgiler daha kalıcı oluyor. Bunun da ötesinde daha önceden karşılaşılmamış durumlar hakkında doğru yorum yapabilme yeteneği kazandırıyor/artırıyor.
4. Evet, Murat Kaptanın anlatış biçimi oldukça sıkıcı. Bazı insanlarda doğuştan gelen ilgi çekici sunum yetenekleri kendisinde yok. Dolayısıyla kendisini takip edebilen kişiler gerçekten denizciliği seviyor olmalı 😃.
Ayrıca her otTuz (30) dediğinde yüzüme bir gülümseme yerleşiyor kaptanım. Nedense sende otuzun t’si şeddeli.
Seviliyorsun, takip ediliyorsun...
🤗
:)
Teşekkür ederim.
Kaptan eline koluna sağlık çok güzel olmuş Ben kendi adıma söyleyeyim Ben senin Video larını bir belgesel bir dosyalama olarak görüyorum takıldığım bir konuda hemen seni biliyorum o yüzden şimdiden hedefine ulaştın bu değerli Video ların Için çok teşekür ederim. Kaptan bir sorum var Video lar artik Cuma günü mü Geliyor? Sana iyi haftasonları selamlar ve saygılar
Uzun zamandır cuma günleri aksatmadan yeni bir video yayınlamaya uğraşıyorum.
İlginize ve desteğinize çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Teşekkürler Murat bey
Ben teşekkür ederim.
Yine mükemmel bir eğitim videosu daha olmuş. Sonsuz teşekkürler. Sevgiler, selamlar 🙂🙋♂️
Ben teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Kaptanim,
Emeginize saglik, cok tesekkurler!
Ben sunu merak ediyorum:
Her limana giriste palamar botu isteniyor. Palamarin gorevi nedir? Neye yardimci oluyor? Palamarin yardimi olmadan iskeleye baglanamaz miyiz veya iskeleden ayrilamaz miyiz? Palamar istemek zorunlu mu?
Bir de, her defasinda palamara para veya bahsis vermek durumda miyiz?
Saygilarimla...
İlk girdiğiniz bir marinaya telsizden seslenip, müsaade isteyerek girin.
Onlar size zaten palamar botu veya iskele görevlisini yönlendireceklerdir.
Sonrasında zaten marina resepsiyonundaki görevliyle bu konuyu konuşup, o marinadaki uygulama hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Palamar görevlilerine bahşiş vermek zorunda değilsiniz ama onlara güleryüz göstermek ve saygılı olmak zorundasınız.
Palamar görevlilerini dinlenme alanlarında, ayda bir ziyaret etmenin, giderken de bir kutu baklava götürmenin hiçbir zararı olmaz. :)
Palamar botu sizin kolayca ve güvenli bir şekilde bağlanmanıza/ayrılmanıza yardımcı olur.
Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.
Teşekkürler Murat bey, emeğinize sağlık
Ben teşekkür ederim.
Sağol Kaptan rüzgarın neta olsun Kalsağlıcakla saygılar
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Abi senin adına çok sevindim. Gerçekten çok memnun oldum seni tekrar gördüğüme. Hersey gönlünce olsun. Birlikte ileride köfte ekmek yemek umuduyla inşallah 😉
:)
Neeee... Köfte mi ?
Emeğinize sağlık Murat bey her şey için teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.
Murat kaptanım, çok keyif alarak videolarını takip ediyorum, bazen defterime notlar alıyorum. Paylaştığınız bilgiler çok kıymetli. Denizi seviyorum, 20 yıldan fazla İstanbul'da tersanelerde gemi inşada çalıştım, şu an Türkiye offshore oil gas sektöründe çalışıyorum, yılın yarısını açık denizde geçiyor ve karada olduğum zamanlar evim deniz kıyısında olmasına rağmen, deniz üstünde olmadığım için mutsuz oluyorum. Bir iki yıla kadar kendime 38 45 arası Bavaria veya Beneteau yelkenli almak hayalim var. Öncesinde sizden aldığım bilgilere ilaveten bir yelken kursuna gidip sertifika almayı ve adb sınavına katılıp belgelerimi tamamlayıp, marina ayarladıktan sonra teknemi satın almayı planlıyorum. İçinde bulunduğum bu süreçteki benzer insanlar için, kendi teknesinin sahibi, kaptanı olmak için sırasıyla neler yapılmalı konusunda bir video çekermisiniz. Denize olan sevdanızı birçok insana aktaran bu güzel çalışmalar için çok ama çok teşekkür ederim.
Geçmiş videolarda bu sorularınızın detaylı cevaplarını konuştuk zaten.
Videoları sırasıyla izlemenizi tavsiye ederim.
Umarın herşey gönlünüzce olur.
Sevgiler, selamlar.
@@YachtmasterMuratErensoy videoları sırasıyla izliyorum, fakat sabretmeden son videoyu izleyip yorum yazdım, kusura bakmayın. Deniz bizi hep heyecanlandırıyor :)) öğrenmek istediğim şu ki: liman başkanlığından ADB yi aldım, KMT de cepte tamam, bir yelken kursuna da gittim, cebimde 70 bin dolarım var, hırvatistanda alacağım orta yol tekneyi de buldum, marinalar ile görüştüm yer ayarladım, vize aldım uçak bileti, otel, hepsi tamam, sonuç nasıl alıp getirecek ve hayalimi gerçekleştireceğim. Bu iş tecrübe gerektirmez mi? Kendi başıma yapılacaklar sıralaması doğru mu? Teceübeli birinden yardım almak gerekir mi? Kendi başıma bunları halledebilir miyim?
Tekneyi satınalma sürecinde, zaten satıcı firma gerekli evrakları halledecek. Size alıp getirmesi kalıyor.
Bu seyre sizin bilgi ve tecrübeniz yeterli değilse bir kaptandan yardım almanız gerekir elbette.
Kaptan elerinize sağlık, çok aydınlatıcı, öğretici bir video daha. Bas pervaneyi çalıştırmayı atladık mı, ben mi izlerken kaçırdım bilemedim . Teşekkürler .
27:17 de sağ elimle aktif ettim.
Yine yeniden teşekkür ediyorum. Elinize emeğinize sağlık.
Ben teşekkür ederim.
Murat Kaptanım; biz deniz sevdalılarına ne kadar güzel vakitler geçirttiğinizi kelimelerle anlatamam. Her şey için teşekkürler. Bu ifademi abartarak söylediğimi sakın söylemeyin. Rahmetli Sadun Boro yazdığı kitaplarla bizleri denizi sevmemizde ne kadar etkili olmuşsa, siz de bizlerin iyi birer kaptan iyi birer denizci olmamızda o kadar etkili oldunuz, olacaksınız. Size bu güzel video ile ilgili de bir şey sormak istiyorum. Kıçtan kara bağlı iken ayrılma ve yanaşma hakkında değerli bilgiler sundunuz. Bir de iskeleye aborda durumda iken yanaşma ve ayrılma konusunda bilgiler veriniz, lütfen.
İskeleye aborda olmayı ve ayrılmayı da anlatacağım.
merak etmeyin.
İlginize ve güzel yorumunuza çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Tesekkurler ❤️👍
Ben teşekkür ederim.
Emeğinize, bilginize, birikiminize ve yüreğinize sağlık...
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar.
Kaptan insalah kameraya 1 sey olmamisdir bilgiler ve müzik icin cok tsk ederim YOLDAS
Kamera gayet iyi.
Teşekkür ederim.
Merhaba Murat abi. Marinaya yani iskeleye yanaşırken tornistan yapmamak gerekiyorda tonozun boşunu almak için tornistan vermek gerekli değil mi? Sert havalarda yada uzun süreli tekneyi marinada bırakmak için tekneyi sıkı bağlamak adına tornistan yapmadan bu işi nasıl çöZeriz?
Zaman zaman kontrollü bir şekilde, pervanenin yakınında halat olmadığına emin olarak tornistan veriyoruz.
Emeklerinize sağlık hepsi değerli bilgiler...
Çok teşekkür ederim.
Çok güzel bir video. Elinize sağlık
Teşekkür ederim.
Çok öğretici bir video olmuş,elinize sağlık.
👍👏👏👏❤️
Teşekkür ederim.
Çok keyifle seyrettim.
Teşekkür ederim.
Eline sağlık. Süper
Çok teşekkür ederim.
harika😀 kusursuz bir anlatım ve uygulama için teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.
Çok faydalandım dilinize emeğinize sağlık
Teşekkür ederim sevgiler selamlR
Rica ederim.
Sevgiler, selamlar.
Murat abi teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.
Merhaba değerli Murat bey hocam,
Usturmaçalar toplanmadı illa bir şeyler unutuluyor. Sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı ve mutlu seyirler dilerim. Kendinize iyi bakın Antalya 'dan hepinize selamlar .
Usturmaçalar...
:)
#051 videoyu mutlaka seyredin.
Merhaba Murat bey; Artık cuma günlerinde yayınlayacağınız videoları sabırsızlıkla bekliyoruz ,emeğinize sağlık.Tonoz halatlarını çözmeden yelkenlinin önünde yukarıya doğru bakmanız bulut hareketlerini kontrol için midir.Tekrar teşekkürler
Videodada belirttiğim gibi, "bir gözünüz hep rüzgarda olacak". Orada direk tepesindeki rüzgar gülüne bakıyorum.
Marina içinde, çevrenizdeki tekneler nedeniyle rüzgar yönünü hissetmeye çalışmak yanıltıcı olabilir. O nedenle rüzgar gülünü referans almalısınız.
Usturmaçaları toplama zamanı geldi sanırım Murat bey?😜👍🙏🍀
Usturmaçalar.
:)
#051 videoyu seyredin lütfen.
Murat kaptan merhaba, öncelikle çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, yine çok değerli bir vido olmuş... Tonoz halatının bir klavuzu ve şamandırasının olmasın dışında koltuk halatlarının da bu klavuza bağlı ve ayrı şamandıralarının olması çok yaygın mıdır? Bu sizin bağlı olduğunuz liman marinada uygulanan bir yöntem midir? Koltuk halatlarının iskelede koç boynuzu/mapaya bağlı olması yada doblin yapılması daha pratik değil midir?
Bu videoda gösterdiğim sistemi kullanmamızın nedeni ;
İskelede, birisinin yardım etmesine gerek kalmadan, tek başımıza yanaşmamıza olanak sağlaması.
@@YachtmasterMuratErensoy Murat kaptan çok teşekkür ederim açıklama için... Ana yelken ve genoa trim edilme videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Eminim denizcilerin referans edileceği bir çalışma olacaktır sel9
Yine çok anlaşılır bir ders oldu. Emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim.
TEŞEKKÜRLER MURAT KAPTANIM..
Ben teşekkür ederim.
Öncelikle Ellerinize Sağlık, Teşekkürler. Yazılı notlar haline de getirmeyi düşünüyormusunuz ?
Hayır, yazılı bir kitap haline getirmeyi düşünmüyorum.
ÜCRETSİZ 200 VİDEOLUK BİR SETin Türk denizciliğine ve gelecek nesillere daha faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Murat kaptanım , güzel sunumunuz için teşekkürler. Teknenin üzerinde az devirde olsa yol varken , önce tonoz halatlarını suya atmanız nedeniyle, kıç halatlara yük binmiyormu ? Bu kıç halatları çözerken sıkışmaya yol açmıyor mu? İyi akşamlar.
#011 temel denizci bağları, videosunu izlemenizi tavsiye ederim.
Orada detaylı anlattım.
Çok teşekkür ederim hocam !!!
Rica ederim.
Cok guzel bir avara olmus, paylasim icin tesekkurler, aborda olmak nispeten kolay ancak kictankara ve kictankaradan avara yuksek ruzgarda kabusa donusebiliyor, helede sancak ve iskelede kucuk tekneler ve zincir yada tonozlari varsa...., kac knot ruzgara kadar tekneyi ruzgar altina dusurmeden kendi kabiliyetleri ile kictan kara ve avara edebilecegini dusunursunuz, tesekkurler, saygilar
Kaç Knot rüzgara kadar ?
Güzel bir soru... Teşekkür ederim.
İki farklı senaryo üzerinden gidelim...
1. SENARYO :
Rüzgar 50 knot esiyor...
Yakınlarda uygun bir demir yeri belirleyip, rüzgarın makul seviyelere inmesini beklerim. Marinaya gireceğim diye hiç uğraşmam.
2. SENARYO :
Rüzgar 50 knot esiyor ve teknemde, bir an önce hastaneye ulaştırılması gereken acil durumda bir yaralı var...
Marinayı acil duruma hazırlanmaları için TELSİZDEN haberdar ederim.
*TECRÜBELİ çalışanların kullandığı palamar botu desteği isterim.
*İskelede bana yardım için hazır olacak, TECRÜBELİ görevliler isterim.
*İskeleye en yakın noktaya ambulans isterim.
Bu üç talebi kesin bir dille belirtmeniz gerekir.
Telsizde konuştuğunuz kişi tecrübesiz ve bu durumu yönetemeyecek seviyede olabilir, heyecanlanıp bazı kritik noktaları atlayabilir.
Dolayısıyla, koşulları değerlendirerek, marina görevlilerini ve varsa teknenizdeki ekibi siz yönlendirmeli, doğru ÖN HAZIRLIKLARI yapmalarını sağlamalısınız.
Bunun dışındaki senaryolar,
rüzgar hızına, sizin tecrübenize, teknede yalnız olup olmamanıza, bağlanacağınız pontoon un konumuna bağlı olarak değişecektir.
Yachtmaster Murat Erensoy Tesekkurler, 25 knot ruzgarda palamarsiz ve tek basiniza avara kictankara yaoarmisiniz? Bende 50ft 96 model Jeanneau var ve 20 knot ustu ruzgarlarda belirttiginiz pervane dumen kombinasyonlari ve bow thruster bile teknenin yanlamasini engelleyemiyor, bu nedenle sormustum, emeklerinize saglik, tesekkurler, saygilar Murat Kaptan
Eline sağlık olur böyle şeyler. Denize düşmedi ya
:)
Teşekkür ederim.
Emeğiniz için teşekkür ederim
Rica ederim.
Sağol
Siz de sağolun.
teşekkür ederim, usturmaçalar limandan çıkıncamı?
Evet, eğer yalnızsak ki bu videoda "yalnızken nasıl ayrılırız" konusunu anlattım. Yoğun trafik olan liman içinden çıkınca usturmaçaları toplamak gerekiyor.
#051 video bu konuda olacak.
👍çok iyi
Teşekkür ederim.
Murat bey, elinize sağlık yine o güzel anlatımınız ile önemli bilgiler verdiniz. Ancak bir sorum var usturmaçaları toplasak daha iyi olmaz mı? Teşekkür ederim.
Usturmaçalar...
:)
#051 videoyu seyretmenizi tavsiye ederim.
Ben teşekkür ederim.
@@YachtmasterMuratErensoy
Murat bey merhaba, ilk önce emeğinize hiçbir zaman saygısızlık etmek istemedim bu şekilde düşünmenize üzüldüm. Ben bu işe yeni başlayan biriyim, birçok şeyi sizin videolarınızı izleyerek öğrendim. Hatta bazı videoları 2-3 defa izlediğim oldu. 51 nci videoyu izledim tek de olsam ekip halinde de olsam C noktasında usturmaçaları toplarım. Ancak bazı teknelerin usturmaçaları toplamadan seyir yaptıklarına şahit oldum. Sorumum sebebi bu idi. Elinize sağlık tekrar teşekkür ederim.
Selamlar Murat Kaptan, video için elinize sağlık. Beyaz tahtada göstermeniz bence çok açıklayıcı oluyor. Küçük bir sorum olacak: Liman/marina ayrılış ve varışlarında görevlileri her seferinde haberdar etmek gerekiyor mu? (ayrılış kısa süreli bile olsa) Bu arada tripod olayı çok iyiydi, umarım hasar olmamıştır.
Sevgiler&Saygılar
Kamera sağlam, merak etmeyin.
:)
Her marinadaki uygulama farklı olabilir.
Marinanızdaki uygulama ile ilgili detaylı bilgiyi marina yönetiminden almalısınız.
Murat Kaptanım tekne marka.ve boyu nedir? Teşekkürler
Beneteau Oceanis 48
Sevgili Kaptanım, ben kaçırmış olabilirim, gördüğüm usturmaçaları dışarda bıraktınız. İç tarafa alma konusunda ne düşünüyorsunuz? Almalı mıyız? Alırsak zamanlaması ne zaman?
Teşekkürler, sevgi ve selametle.
Bir sonraki video, #051 bu konuda olacak.
Usturmaçalar konusunu detaylı konuşacağız.
Sevgiler, selamlar.
Teşekkürler Murat Bey ,emeğinize sağlık ,aynı şartlarda baştan kara için farklı bir durum söz konusu mudur ?
Tornistanda çıkmakla, İleri yolda çıkmak bambaşka uygulamalar ve hazırlıklar gerektirir.
Teşekkürler. ..
Ben teşekkür ederim.
Tane tane süper anlatım anlamayanı döverler🤭👍
Teşekkür ederim.