Cartierul care m-a adoptat cand am venit prima data in chirie in Bucuresti in 2014 si in care m-am stabilit definitiv in 2018. Desi este extraordinar de aglomerat, il iubesc nespus. E un farmec ciudat pentru Militari.
Nascut si crescut in Militari, la fel ca tatal si bunicul meu, pe aceeasi strada. Un cartier aparte, cu farmecul sau unic si cu oamenii sai deosebiti. Ca in orice loc exista si parti mai putin bune sau oameni care nu fac cinste. In ultimii 10 ani a evoluat foarte mult, fiind mult mai curat, dezvoltat si de 2 ani cu un parc foarte frumos, Parcul Liniei. Nu as pleca nicaieri de aici!
6:54 am stat fix langa linie de prin 2011. Ultimul tren/ultima garnitura am vazut-o pe linia respectiva prin 2014. foloseam "calea ferata dezafectata" ca punct de reper pt comenzile de pizza... asta pana am vazut tren pe linia respectiva.
Locuiesc în Timișoara, acum mă aflu în Sibiu și am dat peste canalul tău… mă uit de aproximativ 30 de minute! Am studiat în București și sunt pasionat de istorie. Sper să continui seria de videoclipuri și cu alte orașe! Mult succes în ceea ce faci!
Please make more videos of about more cartiere diferite. I'm trying to learn as much as possible about romania and my roots. Am locuit in București un an si visul meu e sa ma pot întoarce inapoi🥺
Felicitări pentru realizarea clipului! Recomand mai multă atenție la informațiile care circulă pe net pentru că unele sunt eronate. Spre exemplu cea legată de trecerea trenurilor de metrou prin pasajul feroviar Lujerului. Cei care susțin asta fac confuzie între racordul inițial care se desprindea în dreptul perimetrului militar (liniile încă există acolo în spatele gardului), trecea prin actuala curte a liceului Tudor Vladimirescu, avea o trecere la nivel cu bulevardul și continua de-a lungul terenului pe care s-a amenajat Parcul Fabricii, apoi ajungea la Semănătoarea. Acel racord era tranzitat de trenurile de marfă. De acolo s-a construit o linie care ducea spre depoul Ciurel și care a fost într-adevăr folosită începând cu 1979 pentru introducerea primelor trenuri de metrou în subteran pe magistrala M1 dintre Semănătoarea și Timpuri Noi. În 1983 s-a realizat și actuala magistrală M3 care avea acces la rețeaua CFR în dreptul liniei de centură prin Depoul Militari simplificând astfel introducerea garniturilor în subteran. Prin 1985 o a doua legătură cu centura s-a făcut în capătul magistralei M2 prin depoul IMGB. În 1987 s-a construit tunelul feroviar Lujerului care a avut ca scop desființarea racordului de suprafață despre care am vorbit la început și care îngreuna traficul din cauza trecerii la nivel cu bulevardul. S-a realizat și legătura liniei existente de la depoul Ciurel cu acest nou racord, dar era deja prea târziu și nu mai fost folosită. Singurele trenuri care au trecut prin tunel au fost cele de marfă spre și dinspre Semănătoarea.
Am citit cu bucurie comentariul. Mulți uită că era cale ferată industrială care traversa bulevardul Armata Poporului printre liceul Tudor Vladimirescu și ILF Militari (Întreprinderea de Legume-Fructe) și prin spatele Scolii 117. Prin acest racord se ajungea de la Gara Cotroceni la Depoul Ciurel și la Semănătoarea, dar și la uzina de armament de vis-a-vis de Apaca prin curtea Politehnicii. Acestei treceri de cale ferată, noi, din zona Cetățuia, îi spuneam La Șină. Când a apărut pasajul Lujerului, intrarea în Depoul Ciurel și în Pumac s-a făcut pe șina din tunel. Nu trebuie uitat că pe această cale ferată către Gara Cotroceni se putea ajunge cu vagoane de tren de marfă prin oraș până la Gara Progresu în Sud, prin traseu paralel Strada Progresului/ Trafic Greu.
Mulțumesc pentru acest clip. Am locuit aproape toată studenția mea de la politehnica in Militari lângă Gorjului și acest cartier a fost primul meu contact cu capitala. Chiar dacă are și defecte, tot consider ca este un cartier cu multe povesti, cu o personalitate frumoasa, și mulți rapidiști. Se poate un clip despre Popesti Leordeni in viitor ? Chiar dacă nu face parte din București oficial.
@@thepostalteenager2206 spatii verzi, piste de biciclete, pista doar pentru autobuz, tramvaiul ar trebui iar reintrodus si masinile sa fie cat mai limitate, blocuri anvelopate, si lista poate continua
7:04 tramvaiul cofetarie daca era :)) De mentionat că pe Bulevardul Iuliu Maniu a existat o linie de tramvai! O să citez si povestea de ce a fost desființată: Într-o zi, Nicolae Ceauşescu a hotărât, la impuls, să se scoată linia de tramvai de pe actualul bulevard Iuliu Maniu. Se construia metroul, exista o linie de autobuz, aşa că ideea nu era rea, însă din pricina grabei de a asculta ordinul, linia s-a scos fără a se controla şi... capătul din cartierul Militari. La capăt, în depou, au rămas un număr de tramvaie captive, care fără linii nu mai puteau pleca nicăieri. Aşa că, de nevoie, s-a adăugat o nouă linie, care să facă unirea cu o linie deja existentă, pentru a putea elibera bietele tramvaie din capcană. (Dan Cârlea, Ziarul Lumina).
@@vgusti75mie mi se pare de noaptea mintii cum niciun primar al sectorului 6 nu a observat acest lucru. Un tramvai ca 41 ar face minuni pentru traficul de pe Iuliu Maniu.
Frumos material! Propunerea in privinta parcului este buna, dar traseul ar fi paralel cu linia 25. Totusi, cred ca ar prinde sa avem acolo o linie de cale ferata cum a fost acum odinioara in Parcul Copiilor.
Nu ar merge. In parcul ala aveai linie de ecartament ingust, asta e linie CFR (ecartament normal, 1435mm). Dar ceva cu un mic depou, luand curent de la CET Vest, s-ar fi putut face. Si ar fi adus bani, ar fi fost o cale ferata turistica. Dar de, nimeni nu gandeste.
@@skyde72 nu poti. Ar insemna sa scoata sina si sa puna una noua. Mai bine lasa cum e si fac cum e la Oravita-Anina, o linie turistica. Dar fiind Romania si CFR, nu prea cred ca vom vedea.
Frumoasa prezentare, este cartierul unde am locuit, si unde se afla si facultatea la care am invatat! Chiar eram curios sa vad povestea acestui cartier, chiar daca este aglomerat, am multe amintiri frumoase :)
Ca opinie personala, norocul nostru ca avem parc! linia de tren este ingropata, dar gata de utilizare! eu sunt copil, am 32 de ani de militari, nascut aici, si jur ca militariu avea doar caini, hoti, jeg si mult altele...! sa ne bucuaram de cum arata Militariul acum!
Vorbesc doar puțin româneste, așa că vă rog să aveți răbdare cu mine. :) Unde este mai exact cărarea aia mică de 3:00? Este măcar accesibilă publicului sau a devenit un fel de "no man's land" în timpul recentei modernizări a zonei? (Locuiesc în cartier de 3 ani și încă îmi amintesc când Parcul Liniei de azi era - mai mult sau mai puțin - doar o uriașă mocirlă...) În orice caz, vă mulțumesc pentru upload. Faceți munca lui Dumnezeu aici. Ar fi păcat să uităm istoria cartierelor locale; de exemplu, calea ferată abandonată (care presupun că a dat numele Strazii Liniei) este pe cale să dispară în întregime sub asfalt și în vegetație. Și câți dintre locuitorii de astăzi își amintesc când se scria _Crîngași,_ nu _Crângași_ ...? **** Edit: Nu vă faceți griji, cred că am găsit calea pietonală pe Google Maps. :) :)
44.431843 26.035937 Este in spate la Carrefour Lujerului.Daca te plimbi prin parcul Liniei dinspre Lujerului spre Afi Cotroceni va fi pe stânga.Pe acolo ne ascundeam cand chiuleam de la școală si mai trăgeam din țigară,,la poștă,, 5 chiulangii in urma cu 35 ani.
Cărarea aceea este traseul fostei linii ferate. O puteţi vedea dacă mergeţi în Parcul Liniei, în zona care se învecinează cu Supernova (fostul Cora) Lujerului. Mergeţi spre spaţiul amenajat pentru role/skateboard şi o veţi vedea. Nu se poate merge pe acolo, dar o puteţi vedea destul de clar dacă mergeţi în paralel cu ea.
Foarte faine si clipurile video din zonele despre care vorbeai. Am o sugestie daca ajuta, eu nu sunt din bucuresti si uneori ma mai pierdeam cand arata-i clipuri. Ar fi fain sa fie si o harta undeva in colt sa ne putem orienta cu un pin care indica locatia din video.
Frumoasa prezentare insa Plaza Mall nu cred ca e al doilea mall din Romania, poate din Bucuresti. De pilda mai sunt malluri si in alte orase ale Roamnei. Spre exemplu Iulius Mall din Iasi care a fost deschis in aprilie 2000.
Militari, cartierul cât un oraș, dar fără muzee și parcuri. Frumoasă prezentare!
Daca tot il parafrazezi pe unicul Oprisan spune TTM in loc de militari.
@@raduamd E prea urât!
Are parcuri
este mai curat fata de multe locuri din bucuresti
@@ZouKunda, frecvent gasesti rahat pe strazi.
Cartierul care m-a adoptat cand am venit prima data in chirie in Bucuresti in 2014 si in care m-am stabilit definitiv in 2018. Desi este extraordinar de aglomerat, il iubesc nespus. E un farmec ciudat pentru Militari.
Nascut si crescut in Militari, la fel ca tatal si bunicul meu, pe aceeasi strada. Un cartier aparte, cu farmecul sau unic si cu oamenii sai deosebiti. Ca in orice loc exista si parti mai putin bune sau oameni care nu fac cinste. In ultimii 10 ani a evoluat foarte mult, fiind mult mai curat, dezvoltat si de 2 ani cu un parc foarte frumos, Parcul Liniei. Nu as pleca nicaieri de aici!
Singura problema este ca sunt multi rapidisti
6:54 am stat fix langa linie de prin 2011. Ultimul tren/ultima garnitura am vazut-o pe linia respectiva prin 2014. foloseam "calea ferata dezafectata" ca punct de reper pt comenzile de pizza... asta pana am vazut tren pe linia respectiva.
Excelent, vreau cu Bucurestii Noi, Chitila, Costeasca, etc data viitoare!
daaa char vreau
BICURESTII NOI, DAAAA
Frumoase comenzi "vreau aia". Ii rasplatiti cumva munca pe care o depune? Sau dati doar like-uri?
Locuiesc în Timișoara, acum mă aflu în Sibiu și am dat peste canalul tău… mă uit de aproximativ 30 de minute! Am studiat în București și sunt pasionat de istorie.
Sper să continui seria de videoclipuri și cu alte orașe!
Mult succes în ceea ce faci!
Mulțumesc 🙂
Mulțumim pentru prezentarea cartierelor.
Superba prezentare, multumim si la mai multe!
Please make more videos of about more cartiere diferite. I'm trying to learn as much as possible about romania and my roots. Am locuit in București un an si visul meu e sa ma pot întoarce inapoi🥺
Foarte bine explicat.
Eu am stat și crescut în Militari până îi 2011, stăteam pe str. Trenului lângă depozitul de fier remat :)
Felicitări pentru realizarea clipului! Recomand mai multă atenție la informațiile care circulă pe net pentru că unele sunt eronate. Spre exemplu cea legată de trecerea trenurilor de metrou prin pasajul feroviar Lujerului. Cei care susțin asta fac confuzie între racordul inițial care se desprindea în dreptul perimetrului militar (liniile încă există acolo în spatele gardului), trecea prin actuala curte a liceului Tudor Vladimirescu, avea o trecere la nivel cu bulevardul și continua de-a lungul terenului pe care s-a amenajat Parcul Fabricii, apoi ajungea la Semănătoarea. Acel racord era tranzitat de trenurile de marfă. De acolo s-a construit o linie care ducea spre depoul Ciurel și care a fost într-adevăr folosită începând cu 1979 pentru introducerea primelor trenuri de metrou în subteran pe magistrala M1 dintre Semănătoarea și Timpuri Noi.
În 1983 s-a realizat și actuala magistrală M3 care avea acces la rețeaua CFR în dreptul liniei de centură prin Depoul Militari simplificând astfel introducerea garniturilor în subteran. Prin 1985 o a doua legătură cu centura s-a făcut în capătul magistralei M2 prin depoul IMGB.
În 1987 s-a construit tunelul feroviar Lujerului care a avut ca scop desființarea racordului de suprafață despre care am vorbit la început și care îngreuna traficul din cauza trecerii la nivel cu bulevardul. S-a realizat și legătura liniei existente de la depoul Ciurel cu acest nou racord, dar era deja prea târziu și nu mai fost folosită. Singurele trenuri care au trecut prin tunel au fost cele de marfă spre și dinspre Semănătoarea.
Am citit cu bucurie comentariul.
Mulți uită că era cale ferată industrială care traversa bulevardul Armata Poporului printre liceul Tudor Vladimirescu și ILF Militari (Întreprinderea de Legume-Fructe) și prin spatele Scolii 117. Prin acest racord se ajungea de la Gara Cotroceni la Depoul Ciurel și la Semănătoarea, dar și la uzina de armament de vis-a-vis de Apaca prin curtea Politehnicii. Acestei treceri de cale ferată, noi, din zona Cetățuia, îi spuneam La Șină.
Când a apărut pasajul Lujerului, intrarea în Depoul Ciurel și în Pumac s-a făcut pe șina din tunel.
Nu trebuie uitat că pe această cale ferată către Gara Cotroceni se putea ajunge cu vagoane de tren de marfă prin oraș până la Gara Progresu în Sud, prin traseu paralel Strada Progresului/ Trafic Greu.
Mulțumesc pentru acest clip. Am locuit aproape toată studenția mea de la politehnica in Militari lângă Gorjului și acest cartier a fost primul meu contact cu capitala. Chiar dacă are și defecte, tot consider ca este un cartier cu multe povesti, cu o personalitate frumoasa, și mulți rapidiști.
Se poate un clip despre Popesti Leordeni in viitor ? Chiar dacă nu face parte din București oficial.
Ce ii lipseste?
@@thepostalteenager2206 spatii verzi, piste de biciclete, pista doar pentru autobuz, tramvaiul ar trebui iar reintrodus si masinile sa fie cat mai limitate, blocuri anvelopate, si lista poate continua
Foarte bine lucrat! Asteptam Pantelimon-Baicului
7:04 tramvaiul cofetarie daca era :)) De mentionat că pe Bulevardul Iuliu Maniu a existat o linie de tramvai! O să citez si povestea de ce a fost desființată:
Într-o zi, Nicolae Ceauşescu a hotărât, la impuls, să se scoată linia de tramvai de pe actualul bulevard Iuliu Maniu. Se construia metroul, exista o linie de autobuz, aşa că ideea nu era rea, însă din pricina grabei de a asculta ordinul, linia s-a scos fără a se controla şi... capătul din cartierul Militari. La capăt, în depou, au rămas un număr de tramvaie captive, care fără linii nu mai puteau pleca nicăieri. Aşa că, de nevoie, s-a adăugat o nouă linie, care să facă unirea cu o linie deja existentă, pentru a putea elibera bietele tramvaie din capcană. (Dan Cârlea, Ziarul Lumina).
Este adevarat
Asa e, am vazut pe viu. Linia a fost montata in cateva zile, daca nu chiar una si dupa scoaterea tramvaielor a fost demontata imediat
În prezent ar fi foarte utila reintroducerea tramvaiului pe Iuliu Maniu, e loc destul pe mijlocul bulevardului si ar fluidiza traficul
@@vgusti75mie mi se pare de noaptea mintii cum niciun primar al sectorului 6 nu a observat acest lucru. Un tramvai ca 41 ar face minuni pentru traficul de pe Iuliu Maniu.
@@ДикийАлекс-р8и exact, ma bucur ca nu sunt singurul care crede asta
Mulțumim 🎉
foarte frumos, am copilarit pe valea cascadelor langa fabrica de ceramica CESAROM
Unde naiba? Că nu sunt blocuri. Adică ar fi unul...
@@tulthor2967 ala de e in paragină acum
@@TheAndrew1987 avean impresia că mereu a fost așa
@@tulthor2967 e de 10 ani, dar au locuit oameni acolo, muncitori ai fabrici care cu timpul si-au facut familii
Ai prezentat foarte bine cartierul mai! Bravo
Super tare! Mulțumim! 🙏
Mulțumesc! 😎
imi place foarte mult acest tip de content si te urmaresc de la primele videoclipuri! keep it up!!!
Foarte fain video-ul! Am locuit în Militari 4 ani! 👏
superb! multumim de video!
foarte frumos, multumim
Super video! Ar fi foarte frumos daca ai face un videoclip si despre cartierul Tineretului.
Felicitari pentru prezentare.
Frumos material! Propunerea in privinta parcului este buna, dar traseul ar fi paralel cu linia 25. Totusi, cred ca ar prinde sa avem acolo o linie de cale ferata cum a fost acum odinioara in Parcul Copiilor.
Nu ar merge. In parcul ala aveai linie de ecartament ingust, asta e linie CFR (ecartament normal, 1435mm). Dar ceva cu un mic depou, luand curent de la CET Vest, s-ar fi putut face. Si ar fi adus bani, ar fi fost o cale ferata turistica. Dar de, nimeni nu gandeste.
@@maple7093 Pai sa schimbe ecartamentul. Nu ziceam neaparat sa mearga pe traseul liniei industriale.
@@skyde72 nu poti. Ar insemna sa scoata sina si sa puna una noua. Mai bine lasa cum e si fac cum e la Oravita-Anina, o linie turistica. Dar fiind Romania si CFR, nu prea cred ca vom vedea.
Foarte reușit, felicitări! Ai deja tradiție in videoclipurile despre cartiere!
Foarte frumos videoclipul, ar fi interesant un videoclip despre cartierul Carol-Filaret
Cartierul Tei sa fie urmatorul, te rugam 😎
super ! Bravo !
Primul care va felicită ca ati acumulat 5000 de abonați!
Și o prezentare excelenta, la cât mai multe!
Mulțumesc 🙂
Salut! Mi-a plăcut videoclipul. Aș dori să faceți un videoclip și despre cartierul Pantelimon
Frumoasa prezentare, este cartierul unde am locuit, si unde se afla si facultatea la care am invatat! Chiar eram curios sa vad povestea acestui cartier, chiar daca este aglomerat, am multe amintiri frumoase :)
Ca opinie personala, norocul nostru ca avem parc! linia de tren este ingropata, dar gata de utilizare! eu sunt copil, am 32 de ani de militari, nascut aici, si jur ca militariu avea doar caini, hoti, jeg si mult altele...! sa ne bucuaram de cum arata Militariul acum!
Tare
Mulțumim! Faceți și pentru cartierul Cazzavillan, Radio, Cișmigiu?
cautam asa ceva de privit , poti sa faci si cu zona botanica din chisinau
Oare Damian Anfile se uita la videourile astea?
Foarte tare❤
Cutremurul din '77 a fost in Martie nu Aprilie.
multe informatii inexacte, fabrica Lujerului a fost daramata dupa 2017
Da, şi atunci a fost Ceauşescu în Militari, a coborît în B-dul Păcii, în fața blocului od16
Frumos cum prezinti cartierele, stiam de gara cotroceni din spatele apaca dar nu stiam ca intrarea in cotroceni era fosta gara regala
Frumos video!
👍👍👍
Vorbesc doar puțin româneste, așa că vă rog să aveți răbdare cu mine. :) Unde este mai exact cărarea aia mică de 3:00? Este măcar accesibilă publicului sau a devenit un fel de "no man's land" în timpul recentei modernizări a zonei? (Locuiesc în cartier de 3 ani și încă îmi amintesc când Parcul Liniei de azi era - mai mult sau mai puțin - doar o uriașă mocirlă...)
În orice caz, vă mulțumesc pentru upload. Faceți munca lui Dumnezeu aici. Ar fi păcat să uităm istoria cartierelor locale; de exemplu, calea ferată abandonată (care presupun că a dat numele Strazii Liniei) este pe cale să dispară în întregime sub asfalt și în vegetație. Și câți dintre locuitorii de astăzi își amintesc când se scria _Crîngași,_ nu _Crângași_ ...?
****
Edit: Nu vă faceți griji, cred că am găsit calea pietonală pe Google Maps. :) :)
44.431843 26.035937
Este in spate la Carrefour Lujerului.Daca te plimbi prin parcul Liniei dinspre Lujerului spre Afi Cotroceni va fi pe stânga.Pe acolo ne ascundeam cand chiuleam de la școală si mai trăgeam din țigară,,la poștă,, 5 chiulangii in urma cu 35 ani.
Cauta scoala numarul 117 :)
Nu este deschis pentru public
Intrare:
44.4316120, 26.0375055
Ieșire:
44.4378647, 26.0367947
Cărarea aceea este traseul fostei linii ferate. O puteţi vedea dacă mergeţi în Parcul Liniei, în zona care se învecinează cu Supernova (fostul Cora) Lujerului. Mergeţi spre spaţiul amenajat pentru role/skateboard şi o veţi vedea. Nu se poate merge pe acolo, dar o puteţi vedea destul de clar dacă mergeţi în paralel cu ea.
Bv frumos ❤❤
Despre cartierul Bularga din Iasi?
Foarte faine si clipurile video din zonele despre care vorbeai. Am o sugestie daca ajuta, eu nu sunt din bucuresti si uneori ma mai pierdeam cand arata-i clipuri. Ar fi fain sa fie si o harta undeva in colt sa ne putem orienta cu un pin care indica locatia din video.
Bună idee 🙂👍
Povestea cartierului Militari ...era si mai interesant daca ati fi prezentat poze de arhiva a comunei Militari...
da, am inteles ca erau livezi pe vremuri pe Uverturii...
Tiganiada ! Welcome to Bokarest !
👏👏👏🤗❤️😘👍
Frumoasa prezentare insa Plaza Mall nu cred ca e al doilea mall din Romania, poate din Bucuresti. De pilda mai sunt malluri si in alte orase ale Roamnei. Spre exemplu Iulius Mall din Iasi care a fost deschis in aprilie 2000.
este al 2-lea cronologic, al 2-lea finalizat, nu ca dimensiune
Nu ai înțeles.... 😂😂😂
Trebuie mult mai multa atentie la dictie! Si la date: cutremurul NU a fost pe 4 aprilie 1977!
Dealungul timpului am vazut foarte putine spre deloc imagini vechi cu cartierul Militari.
Colentina cand prezinti?
Poti sa faci un video si cu cartierele ferentari sau pantelimon?
Cutremurul a fost on 4 martie 1977, nu cum gresit s-a spus aici ca ar fi fost 4 aprilie 1977
in sfarsit
Cu Aviatiei nu aveti?
O sa urmeze 🙂
fă clip și cu cartierul tei
Pantelimon?
Următorul 🙂
Cutremurul a fost pe 4 martie 1977, nu 4 aprilie.
5:09 martie*
Corect 👍
Pe 4 Martie 77 a fost cutremurul, nu 4 Aprilie
Si Crangasi !
Am făcut, găsești aici pe canalul meu🙂
Cutremurul a fost pe 4 martie, nu aprilie.
Soon Colentina
Cartierul in care trăiesc și se moșmondesc, Gogâie & Momie
Hai ca e bine, taman ce m-am mutat in militari acu 2 luni.🤣
4 Martie 1977 a fost cutremurul
4 martie
4 martie 1977
4 martie 77, nu aprilie :)
Bucuresti lore
Exact
4 Martie "77
4 martie, cutremurul. nu 4 aprilie.
Cutremurul a avut lox in 4 Martie 1977 nu in Aprilie 4 1977. Informeaza te msi bine