Ηλεκτρικοί Πίνακες (Μέρος 2)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 25 авг 2024
  • Γεια σας και πάλι. Σε αυτό το βίντεο θα δούμε κάποια ακόμα στοιχεία για τους Πίνακες. Θα δούμε ένα μικρό κύκλωμα αυτοματισμού, θα μιλήσουμε για τα μονογραμμικά σχέδια και κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.
    Το προηγούμενο βίντεο της σειράς είναι αυτό:
    bit.ly/3fHFgIf

Комментарии • 11

  • @gplusgplus2286
    @gplusgplus2286 4 года назад +4

    Προδρομε, κάνε και ένα τριφασικό πίνακα να δείξεις κυρίως πως μοιράζουμε τα κυκλώματα ...

  • @user-yo5cz3fv1i
    @user-yo5cz3fv1i 4 года назад +1

    Από το 4 του χρονοδιακόπτη που πας; Το φορτίο το κουμπονεις στο 4 του χρονοδιακόπτη ή στην έξοδο της δεκαρας ασφαλείας; Ευχαριστώ!

    • @New_electricians
      @New_electricians  4 года назад +1

      Το 4 είναι η έξοδος του χρονοδιακόπτη και οπλίζει το ρελέ

  • @vaggsman8900
    @vaggsman8900 2 года назад +1

    Με αυτόν αν δεν ξέρεις, δεν θα μάθεις τίποτα.. ψάξτε αλλού. Έχω βρει αλλά βιντεακια με το ίδιο θέμα, πολύ πιο αναλυτικά

  • @earinos1
    @earinos1 3 года назад +1

    θέλω να κάνεις ένα βίντεο με ασύρματο '' διακόπτη '' δύο θέσεων 6 εντολών .. δηλαδή ο '' διακόπτης στον τοίχο να μην έχει καλώδια .

  • @loutry1749
    @loutry1749 4 года назад +2

    Πρόδρομε καλησπέρα ελπίζω να εισαι καλα εχω κάποιες αποριες να σε ρωτήσω αν μπορείς φυσικα να απαντησεις Επειδή σε παρακαλούθω καιρο στο καναλι απο τα πρωτα σου βηματα και ξερω οτι κανεις το κανεις με πολυ μεγαλη αγαπη στην δουλειά σου θα ηθελα να σε ρωτησω
    1ο πιο Πρόγραμμα χρησιμοποιούησες στο να φτιάξεις τα μονογραμμικα και το λειτουργικό σε ρωτάω γιατι στην σχολη μας ειναι οτι να ναι δεν μαθαινουμε τιποτα σε πρακτικο κομματι και αναγκαζομαι να διαβαζω και να κανω δικα μου πράγματα απο το πρωτο ετος 2ο εχεις να μου προτείνεις κάποιο βιβλιο στις βιομηχανικες ηλεκτρικες εγκαταστάσεις που σε βοηθήσε και εσενα στο πως να κάνεις πρακτικα κυκλώματα αλλα και να τα κατανοησεις θεωρητικα και εχω και μια ιδεα για μελλοντικο project και εχει να κανει σχεση με ενα αγαπημενο κομματι μου που ειναι οι κινήτηρες θα μπορουσες να δειξεις αν φυσικα μπορεις και εχεις μελλοντικα εναν πως υπολογιζουμε θερμικο ασφαλεια καλωδια κτλ για να λειτουργήσει σωστα ενας κινητήρας να περνάς καλα σου εύχομαι και οταν δεις το μνμ απάντησε μου αν γίνεται

    • @New_electricians
      @New_electricians  4 года назад +3

      Σε ευχαριστώ φίλε για το σχόλιο σου. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για τα μονογραμμικά σχέδια είναι το SEE Electrical - IGE+XAO Hellas, το οποίο είναι κυρίως για σχέδια ΔΕΗ. Ένα βιβλίο για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις έχει γενικές αρχές για όλες τις εγκαταστάσεις. Δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό για βιομηχανικές εγκαταστάσεις ιδιαίτερα (πιστεύω βέβαια αν ψάξεις στο internet θα βρεις). Δεν είναι απαραίτητο και μην περιμένεις να βρεις κάτι που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τα πράγματα πρακτικά. Εγώ πήρα τις βάσεις από τα βιβλία αλλά η πραγματική κατανόηση γίνεται με δύο τρόπους. Ψάχνεσαι μόνος σου (κάτι που αν κατάλαβα καλά το κάνεις και εσύ και χαίρομαι για αυτό) και δεύτερον δουλεύεις. Η εμπειρία είναι η καλύτερη μάθηση!!

    • @gplusgplus2286
      @gplusgplus2286 4 года назад +1

      Φίλε/φίλη βλέπω δυστυχώς αυτό που υποπτευόμουν ότι οι σχολες στην Ελλάδα ειναι ΓΤΠ κ τελειώνεις κ δεν έχεις μάθει τίποτα. Μπραβο που ψάχνεσαι.
      Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, έχω μάθει σε μικρή ηλικία πολλά απο τον πατερα μου (ηλεκτρολογος μηχανικος ΕΜΠ) και κυρίως ψάχνομαι μόνος μου, αλλά έχω γλεντήσει πολλούς "επαγγελματίες" ηλεκτρολόγους που δεν κάνουν ούτε για να αλλάζουν λάμπες...

    • @earinos1
      @earinos1 3 года назад

      Στο εσωτερικό του θερμικού ράγας έχει μία ηλεκτρονική πλακέτα . Εισέρχονται σε αυτήν 3 φάσεις σε 3 λογικές πύλες . Πριν από αυτές έχουμε και κεραμικούς πυκνωτές για μείωση της τάσης . Και άλλα εξαρτήματα πρίν πάνε στο ολοκληρωμένο . Το τσιπάκι έχει ένα κύκλωμα που αναγνωρίζει την τάση σε κάθε φάση . Οταν έχει και τις 3 τάσεις , τότε δίνει εντολή σε ένα θυρίστορ , και συνάμα σε ένα ψιφιακό ρελέ μίας επαφής , όπου το συνδέει στην κλέμα εξόδου , για να συνδέσεις την εντολή ρελέ . Οταν κάποια τάση στην είσοδο του ολοκληρωμένου κοπεί τότε διακόπτη την τάση στο θυρίστορ και συνάμα την έξοδο από το ψηφιακό ρελέ . Ετσι το μεγάλο ρελέ που συνδέεις ένα τριφασικό μοτέρ σταματάει να δουλευει . Ανοιγει το κύκλωμα και προστατέυει το πηνίο του μοτέρ . Σε κάποια θερμικά έχει και ένα τριμεράκι , το ρυθμίζεις με το κατσαβίδι . Αυτό είναι κατά πόσο γρήγορα θα ανταποκριθεί το θερμικό αν έχει πτώση τάσεως σε κάποια φάση .

    • @earinos1
      @earinos1 3 года назад +1

      Για τις ασφάλειες . Να ξέρεις ότι αναγράφουν τα Αμπερ . 10 άρα 16 άρα 20 άρα κτλ. .. στην ηλεκτρολογία μετράμε πάντα 1προς 1 . ( 12 v - 12 w = 1 A ) (220 v -220 w = 1 A ) . Τώρα για μία χοντρική μαθηματική πρόσθεση θα υπολογίζεις στο 1 κιλοβάττ 4,5 Αμπερ . Στα 4 κιλοβάττ που είναι ο θερμοσύφωνας θα κάψει 18 Αμπερ , εσύ θα βάζεις πάντα 20 Αμπερ ασφάλεια . Πρέπει να μάθεις περίπου πόσο κατανάλωση έχει η κάθε συσκευή έτσι θα ξέρεις τι ασφάλεια θα βάζεις . Η κάθε επιστροφή , μπλε καλώδιο ουδέτερος θα είναι ξεχωριστή σε κάθε κατανάλωση . Π.χ. θέλουμε 5 πρίζες με 2,5 καλώδιο . Στον πίνακα θα έχουμε 5 μάυρα , 5 κίτρινα και 5 μπλε .

  • @user-ji1qn4so7i
    @user-ji1qn4so7i 3 года назад

    Φοτα