LIBERTATE pierdută .Viața cu PERMISUL SUSPENDAT fără dreptul de a mai conduce.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 1 окт 2024
  • 🔴 Ghid VIDEO pentru cei implicați în ACCIDENTE RUTIERE !
    ⭐ Obține și TU despăgubirea MAXIMĂ sau află cum trebuie să procedezi ca să îți repari mașina cu piese NOI și ORIGINAL, în orice service vrei TU, inclusiv REPREZENTANȚĂ.
    ⭐ Ghidul VIDEO, în care îți explic pe înțelesul tău cum să procedezi pas cu pas, îl găsești pe www.dauneonline.ro
    O.U.G. 195/2002, Articolul 102 - alineatul 3, stabilește că săvârșirea anumitor fapte de către conducătorul unui autovehicul sau tramvai constituie contravenție și atrage sancțiuni specifice. Aceste sancțiuni includ amendă din clasa a IV-a de sancțiuni și aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
    Textul enumeră în mod specific faptele pentru care se aplică aceste sancțiuni. Astfel, contravențiile cuprind următoarele:
    a) Conducerea sub influența băuturilor alcoolice, cu mențiunea că aceasta nu constituie infracțiune conform legii. Înțelegem că este vorba despre un nivel de alcoolemie care depășește limita legală admisă, dar nu ajunge la nivelul care să fie considerat infracțiune.
    b) Conducerea unui vehicul cu defecțiuni grave la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție, constatate de poliția rutieră împreună cu specialiștii Registrului Auto Român. Aici se face referire la defectele care afectează în mod semnificativ funcționarea sistemului de frânare sau a mecanismului de direcție al vehiculului.
    c) Neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte sau în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune. Aceasta se referă la nerespectarea regulilor de siguranță la trecerile la nivel cu calea ferată.
    e) Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată în conformitate cu legea, folosind mijloace tehnice omologate și verificate metrologic. Aici se face referire la încălcarea limitei de viteză cu o valoare semnificativă, care depășește limita legală admisă.
    Prin urmare, acest alineat din O.U.G. 195/2002 precizează aceste contravenții și sancțiunile asociate pentru a asigura respectarea legii și promovarea siguranței rutiere.
    Articolul 111
    (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reține în următoarele cazuri:
    (3) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. b) și la art. 102 alin. (3), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulație.
    O.U.G. 195 / 2002 Articolul 102 - alineatul 3
    (3) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
    a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
    b) conducerea vehiculului cu defecțiuni grave la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție, constatate de poliția rutieră împreună cu specialiștii Registrului Auto Român;
    c) neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune;
    e) depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.
    Articolul 111
    (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reține în următoarele cazuri:
    b) când titularul acestuia a săvârșit una dintre infracțiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) și (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) și la art. 92 alin. (3) și (5);
    Articolul 85
    (1) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani.
    (2) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.
    (3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
    (4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
    Articolul 86
    Articolul 87
    Articolul 89
    Articolul 92

Комментарии • 3

  • @florinmc203
    @florinmc203 4 месяца назад

    Salut! Am căutat peste tot pe Google situația în care mă aflu și am ajuns să caut și pe yt..
    Am consumat băuturi alcoolice la un tovarăș și a condus dansul mașina mea până la un bar, am mai consumat și la barul respectiv și la un moment dat mi s a făcut frig și am urcat în dreapta să pornesc mașina puțin să mă încălzesc, dar beleaua a fost ca mașina a fost lăsată în treapta 1 și nici frâna de mână nu a fost trasă, iar mașina a plecat de pe loc distrugând ușa barului și băiatul de a condus mașina a fost puțin accidentat. Mi a fost întocmit dosar penal și dovada fără drept , ce îmi recomandați să fac

    • @florinmc203
      @florinmc203 4 месяца назад

      Nu am plângere nici de la proprietarul barului nici de la persoana vătămată

    • @florinmc203
      @florinmc203 4 месяца назад

      Propietarului I am dat asigurarea pentru dăună