Bunları her dinlediğimde, belki sözelci olduğumdan şu sözler kulağımda yankılanıyor: "Dünya değişiyor bunu suda hissediyorum, toprakta hissediyorum. Kokusunu alıyorum. Eskilerden pek bir şey kalmadı, zira hatırlayanlardan yaşayan yok artık..."
Bu videoyu paylaştığınız için teşekkür ederim, buna benzer videoların gelmesi dünya teknoloji trendlerini anlamamızda ve geleceği öngörmemizde gerçekten çok önemli. Lakin bu tarz videoları paylaşırken kaynaklarınızı belirtmeniz ve gereksiz resimler yerine dünya genelinde konuyla ilgili kesitler bulup koymanız daha etkileyici ve gerçekçi olacaktır.
Selamlar. Bu konuda ben de bir içerik yapmıştım ve dolayısıyla araştırma yaptım. Teknolojinin geleceğine dair görüşlerinde çoğu şey aslında konsensusa ulaşmış mevzular. Ancak bu konuşmanın gizli kısmından çıkarımım olarak şunu söyleyebilirim ki, Eric Schmidt tam bir kapitalist tekno-feodal derebeyi ve demokrasiye karşı en büyük tehdit aslında bu gibi insanlar. Zaten röportajın kaldırılmasının esas sebebi konuşmanın sonlarına doğru oradaki gençlere verdiği bazı etik olmayan ancak şu ana dek uygulana gelen Silikon vadisi stratejileri. Yapay zeka etiğinden bahseden bir eski Ceo'nun insan etiğine aykırı biçimde emek ve telif sömürüsü tavsiyelerinde bulunması trajikomik bir durum ve uluslararası teknoloji şirketlerinin toplumlara bakış açısını ele veriyor. İnternette ve youtubeda bulanan kayıtların hiçbirinde bu kısımlar yok, kesilmiş yani. Ancak bazı bloglar üstünde orjinal konuşmanın metnine ulaşılabiliyor. Güzel içerik için emeğinize sağlık.
@@furdasvaterland5637 100 sene sonra hayatta olmamız bugünkü ilgili verilere bakılarak ilginç olur. Ben bundan bahsetmiyorum, bağlama bakarsan heyecan verici ve belirsiz diyerek anlattığım zamanda belki de olmayacaz anlamında söyledim ki 50 senenin bile garantisi yok. Yani ilginç olan gelecekten o kadar bahsederken o gelecekte olamayacak olmak.
@@furdasvaterland5637 bağlamı anlamadın galiba, sadece bundan 100 yıl sonra hayatta olmaya ilginç demiyorum. Üzerine tartıştığımız gelecek hakkında heyecan verici ve belirsiz olması ve de o gelecekte yaşamıyor olmamız nedeniyle ilginç diyorum. Aynı şey 50 sene içinde geçerlidir yaşıyacağamızın kanıtı yok.
Geçtiğimiz hafta Fransa’nın AB komiseri Thierry Breton isimli politikacı istifa etti, millet Avrupa’da bayram etti. Bu adamın başını çektiği yapay zeka yasasının Avrupa’da yapay zeka yatırım ve şirketlerini bitirdiği söyleniyordu.
3 месяца назад+12
demokrasi hakkındaki düşünceleri çok doğru zaten şu an bunu yaşıyoruz
Yapay zekâ pandoranın açılmasıdır. Çok geniş, bambaşka büyük bir Dünya'nın kapısı aralandı. Yapay zekâ şu an henüz yeni doğmuş bir bebektir. Yetişkin olduğunda yeteneklerini ve yapabileceklerini artık siz düşünün.
Evrim ağacının videosunu izledikten sonra biraz şüpheci yaklaşıyorum çünkü bir çok konuya değindiğin yerde gerekli mantıklı açıkçamaları ve istatistikleri paylaştı izlemenizi ve onun yaklaşımının ne olduğunu bilmenizi tavsiye ederim
@@doneladio1 Peki sen nasıl bir videodaki yorumu okuyup bunun dakikalarını hesaplayıp ve bunun çok kısa sürede atıldığını bulacak kadar boş vakit bulabiliyorsun.
@@burakosuz5038 20 saniyemi aldı kral çokta boşa giden vakit değil . Videonun altında zaten 11 dakika önce yüklendi diyor. Senin yorumunda 10 dakika önce yazıyordu. Ve ilk baştaki yorum senindi. Haliyle ilk dakikada yorum yapmışsn. Umarım anlatabilmişimdir
Öyle zaten. Maksimum bi 15 20 yıl içerisinde muhtemelen cyberpunk gibi bir ortamda olmaya başlıycaz gibi duruyor. Teknoloji yapay zeka inanılmaz hızda ilerliyor. Tüm eğitim ve öğretim alanları özellikle Türkiye bu alanda kesinlikle geç kalmadan adım atmalı.
İnsanlar harika olmadan, hayatı ve kendilerini iyi anlamadan yapayı asla geliştirmemeli. İnsan aklı yarattığı şeyi anlayacak kadar kabullenme yeteneğine sahip değil, en iyisi bile kabul edemez.
Belki de daha çok insana yayılsın diye bilerek kaldırtmış olabilir. Sonuçta kaldırılan bir ropörtajın daha çok merak edilip araştırılacağını biliyordur heralde😂
Peki herkesin her şeyi yapabilen yapay zekaları ya da ev robotları olacaksa piyasaya yeni bir ürün çıkarma konusundaki rekabete ne olacak? İnsanlar nasıl diğerlerinden ön plana çıkabilecek?
genel yapay zeka diye bir şey olmuycak. olay bu. yani her şeyi bilen bir bilgisayara bağlanmıycaksın. onun yerine ihtisasa özel ayarlanmış zekalar olcak. bunuda artık nasıl geliştirirsen. yani çok kostimize bir şey. yanlız bu epey bir güzel bir şey.
@@BlackThunder-R77 Ben genel yapay zekanın düşünebilen, kendini sorgulayan yapay zeka anlamına geldiğini zannediyodum. Şirketler "genel yapay zeka yakındır" diyosa ve gpt gemini gibi yapay zekalar çoktan piyasaya çıktıysa kastettikleri şey senin dediğin olamaz. Ki bu olmasa, sektöre göre ayarlanmış yapay zekalar olacaksa bile aynı tehlike devam eder. Hepsini tek bi yapay zeka yapamıcaksa yine de gidip yazılımda gelişmiş bir yapay zeka ile uygulama, oyunda gelişmiş olanla oyun yapabileceksem bu sektörlere ne olacak? "Yapay zeka ile yapılmış ürünleri kabul etmiyoruz insanların yaptığını kanıtlayın" tarzı bi yasak mı gelecek acaba.
Dünyada kendileri gibi düşünmiyenlerin yaşam haklarının olmadığına göre davranan ve gücü eline almışların yönettiği bir yer oluşturmaya çalışıyorlar bütün boyutlarıyla tepelerine ineceği günler çokta uzakta değil çünkü niyetleri bu felâketi getirecektir işlerini yapay zekâya yaptıracaklar onu zannediyorlar demokrasi tamamen bir yalan
Tebrikler, gerçekten çok etkilendiğim bir video oldu. İnsanların kafasında hep yapay zekanın yetersiz olacağına dair bir ön yargı var. Kendimi bildim bileli buna karşı çıkıyorum. Çünkü yapay zeka denilen şey gerçekte evrende var olan aklın bir yansımasıdır. Öyleyse bir kez başardığı şeyi sayısız defa daha başarabilir. Ancak bu videoyu izlerken bir şeyi fark ettim. Evrendeki hiçbir şey mükemmel olmadığı gibi, yapay zeka da mükemmel olamaz. Onun gideremeyeceği eksik ne olur diye düşündüğümde, gerçek bir amacı olamayacağını fark ettim. Herkesin bir programcısı (bir büyücüsü) olacak. Eski Romalıların gladyatörlerini yarıştırdığı gibi büyücülerimizi yarıştıracağız. Büyücüsü üstün olan kazanmış mı olacak? Akıllı sistemleri bu kadar özgürce insanların emrine veremeyiz. Bunun sonucunda insanlar giderek akılsız ve çaresiz hale gelir. İnsanın geliştirilmesi yapay bir amaç olarak gösterilebilir. Bu durumda da insanın yapay zekadan talimat alması gerekecek. Özet olarak birlikte büyüyoruz diyebilirim.
ALLAH (Subhanehu ve Teâlâ) Kur'an'ı Kerim'de şöyle buyuruyor: قُلْ جَٓاءَ الْحَقُّ وَمَا يُبْدِئُ الْبَاطِلُ وَمَا يُع۪يدُ 49 49. De ki: “Hak geldi. Batıl, ne bir şeyi başlatıp var edebilir ne de geri getirebilir.”
Çin chip konusuna öfkelendiyse amerika ve dünyaya çok yeni ve daha kullanışlı daha kolay üretilebilen chiplerimhazırlamaya başlamış demektir. Yapay zekada atağa geçmesi muhtemel görülen Hindistanı ikinci sıraya alabiliriz diyorum 😊
hiçbir fani tahammül edemeyeceği bir çağda devirde yaşamamıştır. buna ömrü kifayet etmemiştir çünkü ortalama 70 yıl desek , teknoloji çok ilerleyene kadar biz ölmüş oluyoruz . ayrıca teknoloji o kadar sandığınız kadar hızlı ilerleyemez , sindirir insanoğlu o gelişimi. selamlar
Kesinlikle, ben robot süpürgelerin üretildiğini 1995 yılında chıp dergisinde okumuştum. Haber sanki bir kaç yıl içinde evlerimizde olacak gibi verilmişti. Bu basit robot süpürge nin evlerimizde yaygınlaşması bile 30 yılı buldu. Gerisini siz düşünün .
Ben gelecekte yazılımcılarin sanatçılardan olacağına inanıyorum, çünkü sezgisel zekalı yaratıcı bir beyin + herşeyin programıni yapan bir yapay zeka = sınırsız olasılık
Ülke yönetmeyi, planlı kalkınmayı ve diğer olası projeleri yapay zekaya emanet etmek çok da saçma olmasa gerek, bütün verileri ve yapmak istediğin şeyleri aktarıyorsun nasıl yapacağını o anlatıyor, buna erişen ve erişemeyen ülkeler arasında elbette ki uçurum oluşur
Yaptığım hesaplamalara göre eğer bu şekilde devam ederse insanlık 100 yıl içinde çöküyor. Her şekilde, varyasyonları kaldırsamda sonuç değişmiyor. Herkese bol şans sanırım buna ihtiyacımız olacak. Zaten sadece AI bizim 100 yıl yaşama engeli için tek sebeplerden biri.
Veri okyanusu tüketildi ne varsa sünger gibi çektiler ama bunca veri bir merkezde yani kötü bir şey değil yani en azından işlevsel kullanım açısından. Sentetik yapay veri üretmek başka bir tartışma konusu onuda düşünebilen modeller oluşturabilir ama tartışmaya çok açık bir sorunu ortaya çıkarır. Şu an tüm sistemler bu yüzden geniş bir fihrist gibi çalışıyor ve isteğe göre şekillenip size istediğinizi veriyor. Sizin gerçekliğiniz çarpıtılmış bir gerçeklik olsa bile veriyor. Öyle 1-2 yılda söylenen sıçramanın olacağını sanmıyorum
Insan beyni, NVIDIA H200 chipinden tam 7500 kat daha verimli calisiyor. Yapay zeka arastirmalari sırf insanin kendisini tanıması acısından bile çok önemli ki bir noktadan sonra bilişsel bilim yardımıyla beynimizin sinirlarini zorlama konusunda da yardimci olabilecek.
@@derscalis3502 yani şöyle internet ilk çıktığında insanlar internetin geçici olduğunu yada insanların internetin sevmeyeceği gibi bir algı vardı fakat internetin geleceğini gören bazı kişiler Amazon apple Microsoft gibi şirketler kurdu yapay zeka da ilk başta internet gibi olucak bazı çoğu insanlar yapay zekanın geçici olduğunu düşünüyor fakat yapay zekanın geleceğini gören kişiler ise ileride Amazon Apple Microsoft gibi dev şirketler kuracak yada bu şirketler zenginliklerine zenginlik gücüne güç katacak ve yapay zekada internet gibi insanlarda yaygın olarak kullanılacak biz Şuan internet olmadan neredeyse hiç birşey yapamıyorsak ileride yapay zeka hayatımıza tamamen entegre olacak
@@derscalis3502 mesela internetin geçici olduğunu düşünen Blockbuster ve internetin gelecek olduğunu gören Netflix gibi biri battı diğeri ise neredeyse her insan kullanıyor
Bir düşünsenize yapay zeka ile oluşturulmuş bir imam ve siz onun arkasında saf tutup namaz kılıyorsunuz. İçinizdeki bütün fesatlıkları titreşimsel alanınızdan anında anlıyor ve namazının nafile olduğunu, önce kalbinizi arındırmanız gerektiğini söylüyor. Belki de yapay zeka bu seviyeye gelebildiğinde dünya gerçekten daha iyi bir yer olma yoluna girer. Dileyelim olsun.
İşim özel çocukları çok hızlı ve yüzeysel olarak değerlendirmeyi içeren bir iş. Scholargptyi öpesim geliyor gün içerisinde o kadar söyleyeyim. 😂 Şuan bana devasa zamanlar kazandıran ve işimi kolaylaştıran bu ücretsiz zamazingo bir yıl sonra iddia edildiği gibi bir sıçrama yaparsa zımbayla iki kağıdı eklemek bile amelelik haline gelir.
Soru cevap içinde işte biz avanak avanak izlerken bu videoyu ön Camara göz retinasini tarayarak tepkimemizi ölçüp karşı tarafa iletiyor elimzdeki Sıcaklık ve tepikmede ayrıca hissiyatı aktaryor hepimi birer gönüllü kobayiz artık hoş geldin 2025 🎉
piyasada olan yapay zeka sistemlerine bakılınca ve onların dava dosyalarını inceleyince çok da büyütülecek bir konu değil. makineler hissedecek seviyeye gelmedi henüz.
:D bir milyon kitabı bi kaç saatte didik didik tarayan bir sistem. insan kapasitesinin 1000 de 1 ine sahip bile olsa, bu hızından ötürü bizi tarihe gömmesi an meslesi(gelişim açısından)
fizikteki momentum kavramını düşün. M.V yani kütle çarpı hız demek. bu momentum aslında hakimiyet demek. burada M yani kütleyi kabiliyet olarak alalım yani insan kabiliyeti yapay zekadan çok çok fazla olsun. burada M.V işleminde insan kütleden dolayı bir avantaj sağlar. ama yapay zekanın 'hızı' hakimiyeti ona verir.. bu kadar basit bir matematik bile durumu net olarak ortaya koyar
@@yasirkarabulut3076 bilemiyorum dostum gün gelecek belki ülkeler yöneteceklerdir ama demek istediğim bu süreç çok çabuk gelebilir mi yoksa bir balon mu hep birlikte göreceğiz. imrenerek bakmak üzüyor malum yönetimden dolayı.
@@Akust4n chat GPT nin şuanki seviyesi bile bir çok türk insanından daha 'zeki' ve verdiğin türkçe cümleleri daha 'zekice' anlıyor. milyon yıllık isnan evriminin ve bu süreçte gelişen mükemmel beynin bir kısmından daha zeki olan bir sistem balon değildir
-- Hollywood filmlerinin birçoğunun maalesef gerçekleştiği bir dünyada yaşıyoruz. Zaten o filmler de "yaptırılan" filmler oluyorlar. -- demek istediğim; gelecekte maalesef Terminatör'deki Skynet yapay zekasını ve/veya Matrix filmlerindeki insan-robot/AI savaşlarını yaşayacağız kesinlikle. -- İnsanlığın sonu büyük ihtimal Robot/AI sayesinde gelecek.
Bu konudaki fikrim hala değişmedi, teknolojinin aşırı geliştiği dünya uzun süre devam etmez! Peki ne olur, Atlantis’in battığı felaket benzeri ile devir sıfırlanır. peki ne yapmak lazım? İnsanlar, devletler coğrafyalar arası dayanışma, adil paylaşım, doğanın ne pahasına olursa olsun korunması ve tabi şefkat şefkat şefkat 🙄😇
Bunları her dinlediğimde, belki sözelci olduğumdan şu sözler kulağımda yankılanıyor: "Dünya değişiyor bunu suda hissediyorum, toprakta hissediyorum. Kokusunu alıyorum. Eskilerden pek bir şey kalmadı, zira hatırlayanlardan yaşayan yok artık..."
O ondan değildir yüzüklerin efendisinin dozajını azalt geçer üç güne bir şeyin kalmaz..
@@Emrestill Ben azaltırken kimileri de çoğaltmalı sanırım.
Sen @@Emrestillbir aptalsın biliyor musun? Bilmiyorsan bil istedim bil ki ona göre düşün ve yorum yap.
@@emrehoca6024 abi yeter aşırı felsefik konuştun sende
Galadriel
Bu videoyu paylaştığınız için teşekkür ederim, buna benzer videoların gelmesi dünya teknoloji trendlerini anlamamızda ve geleceği öngörmemizde gerçekten çok önemli. Lakin bu tarz videoları paylaşırken kaynaklarınızı belirtmeniz ve gereksiz resimler yerine dünya genelinde konuyla ilgili kesitler bulup koymanız daha etkileyici ve gerçekçi olacaktır.
Yasaklanan değil de silinen röportaj daha clickbait olmayan bir ifade olurmuş.
+1
+1
+1
Aynı şey moruk düz bakma kimsenin ulaşması istenilmemişki silmişler
Mecaz olduğunu anlayamıyor musun
Eski google ceosu internetten bir şeyi ne kadar kaldırmaya çalışırsan o kadar çok etkileşim alacağını bilmiyor mu gerçekten 😂
Belki de tam olarak bunu bildiği ve istediği için yaptı 🤔
Demek ki amacı o
Işte tam olarak istediği o demek ki😂
Reklam ✍️
300 milyar doları nasıl toplayacaklar sanıyorsun😅
Selamlar. Bu konuda ben de bir içerik yapmıştım ve dolayısıyla araştırma yaptım. Teknolojinin geleceğine dair görüşlerinde çoğu şey aslında konsensusa ulaşmış mevzular. Ancak bu konuşmanın gizli kısmından çıkarımım olarak şunu söyleyebilirim ki, Eric Schmidt tam bir kapitalist tekno-feodal derebeyi ve demokrasiye karşı en büyük tehdit aslında bu gibi insanlar. Zaten röportajın kaldırılmasının esas sebebi konuşmanın sonlarına doğru oradaki gençlere verdiği bazı etik olmayan ancak şu ana dek uygulana gelen Silikon vadisi stratejileri. Yapay zeka etiğinden bahseden bir eski Ceo'nun insan etiğine aykırı biçimde emek ve telif sömürüsü tavsiyelerinde bulunması trajikomik bir durum ve uluslararası teknoloji şirketlerinin toplumlara bakış açısını ele veriyor. İnternette ve youtubeda bulanan kayıtların hiçbirinde bu kısımlar yok, kesilmiş yani. Ancak bazı bloglar üstünde orjinal konuşmanın metnine ulaşılabiliyor. Güzel içerik için emeğinize sağlık.
Süper yorum!👍
Hocam harikasınız, röportajın orijinalini dinlemek üzere önceki gün kaydetmiştim..valla süper oldu bu açıklamalı özet👏👏
Heyecan verici ve bir o kadar da belirsiz nasıl bir ortamda olacak oluşumuz.
Not: ilginç bir şekilde bundan 100 sene sonra biz hayatta olmayacaz
İlginç? Asıl 100 sene sonra hayatta olman ilginç olurdu, nasıl bir yanılgıyla ilginç olan şeyin 100 yıl sonra var olmamak olduğuna inandın?
yorumu farklı bir bakış açısıyla yorumlamışsın. Biriniz duygusal diğeriniz ise mantıksal bakmış. @@furdasvaterland5637
@@furdasvaterland5637 100 sene sonra hayatta olmamız bugünkü ilgili verilere bakılarak ilginç olur.
Ben bundan bahsetmiyorum, bağlama bakarsan heyecan verici ve belirsiz diyerek anlattığım zamanda belki de olmayacaz anlamında söyledim ki 50 senenin bile garantisi yok.
Yani ilginç olan gelecekten o kadar bahsederken o gelecekte olamayacak olmak.
Gelişen teknoloji ile tıpta ilerleme olacağı için bizden sonrakiler daha uzun yaşama ihtimali olacak biyoteknoloji çalışmaları son hiz devam ediyor
@@furdasvaterland5637 bağlamı anlamadın galiba, sadece bundan 100 yıl sonra hayatta olmaya ilginç demiyorum. Üzerine tartıştığımız gelecek hakkında heyecan verici ve belirsiz olması ve de o gelecekte yaşamıyor olmamız nedeniyle ilginç diyorum. Aynı şey 50 sene içinde geçerlidir yaşıyacağamızın kanıtı yok.
Hocam konudan ziyade video içeriğine verdiğiniz emeğe hayran kaldım. Emeğinize sağlık. Başarılarınızın devamını dilerim.
Geçtiğimiz hafta Fransa’nın AB komiseri Thierry Breton isimli politikacı istifa etti, millet Avrupa’da bayram etti. Bu adamın başını çektiği yapay zeka yasasının Avrupa’da yapay zeka yatırım ve şirketlerini bitirdiği söyleniyordu.
demokrasi hakkındaki düşünceleri çok doğru zaten şu an bunu yaşıyoruz
İşin askeri yönü tam bir felaket olur sanıyorum...
Denetim ve Ceza mekanizmaları da Paralel olarak geliştirilmeli diye düşünüyorum..
çoğunu anlamama rağmen, hiç kimse sizin kadar güzel anlatamaz.
İnsan psikolojisi öyledir anlamadığına hayran kalır
Yapay zekâ pandoranın açılmasıdır. Çok geniş, bambaşka büyük bir Dünya'nın kapısı aralandı. Yapay zekâ şu an henüz yeni doğmuş bir bebektir. Yetişkin olduğunda yeteneklerini ve yapabileceklerini artık siz düşünün.
az önce orijinalini izledim, bizim yorumlarımızın çok daha sofistike olduğunu görüp gururlandım. Umarım ChatGpt’ye yazdırılmamıştır😂
Mustafa Süleyman ın da yazar olarak kazandırdığı ''yaklaşan Dalga'' ile ilgili bir program yapmanız dileğiyle Saygılarımla
Çok güzel vizyonlar; tşk 👍
Evrim ağacının videosunu izledikten sonra biraz şüpheci yaklaşıyorum çünkü bir çok konuya değindiğin yerde gerekli mantıklı açıkçamaları ve istatistikleri paylaştı izlemenizi ve onun yaklaşımının ne olduğunu bilmenizi tavsiye ederim
son birkaç senedir startup işlerindeyim... no code olmuyor gençler çok az da olsa kodlama öğrenin ve günde 8-10 saat ayırın
Süper Bir Video Teşekkürler Dostum 😀
Video 11 dakika önce yüklenmiş. Sen ise 10 dakika önce bu yorumu yapmışsn. İzlemeden nasıl kanaat getirdin
@@doneladio1 Hızlı izliyorum
@@doneladio1 Peki sen nasıl bir videodaki yorumu okuyup bunun dakikalarını hesaplayıp ve bunun çok kısa sürede atıldığını bulacak kadar boş vakit bulabiliyorsun.
@@burakosuz5038 20 saniyemi aldı kral çokta boşa giden vakit değil . Videonun altında zaten 11 dakika önce yüklendi diyor. Senin yorumunda 10 dakika önce yazıyordu. Ve ilk baştaki yorum senindi. Haliyle ilk dakikada yorum yapmışsn. Umarım anlatabilmişimdir
@@burakosuz5038hesaplamak derken ? görüyor ya direkt dakikaları. (bot hesap olsan daha cazib olurdun)
Ben bu süreçten acayip korkmaya başladım.
evinizin içindeler görüyorlar ve duyuyorlar sizi iyi uykular sizlere xD
😂😂😂🎉❤❤
Güzel bir bilgilendirme yaptınız☺️teşekkürler 🫶
Eski Google değil Google eski ceo su
Google CEOsu bir tamlama değilse doğru.
GOOGLE CEO diye büyük yazmış..!
Elindeki bilgi hurafe. TDK den bakabilirsin Eski Google ceosu doğru bir kullanım.
Sıfatı istediğin yere koyabilirsin, biraz dilbilgisi çalış
Google'ın yazmalısın, yoksa yanlış olur, bebarın kullanımıda doğru ceo ya belirtili takıyı eklemiş
Yapay zekanın veri bilimi alanında yapacağı yenilikler hakkında bir video gelir mi?
Olumsuz yanı o kadar çok ki dilendiremiyorum bile SIZE TEK BIR ŞEY SÖYLIYEBILIRIM O DA TEKNOLOJIDEN UZAK DURMAK TEK ÇARENIZ BU OLCAK
Durmayanlarin içinde biz uzak dursak ne olacak ki ..iyi bir yere doğru gitmiyoruz orası kesin
@@aysglaysgl1479 Aynen,sen dursan aile durmiyacak yani full şefaffız
Sağol kuçum, kaliteli.içerik ürettiğin için...
Her geçen gün cyberpunk evrenine doğru ilerlediğimiz inancım artıyor
Aynen onu düşündüm bende
Öyle zaten. Maksimum bi 15 20 yıl içerisinde muhtemelen cyberpunk gibi bir ortamda olmaya başlıycaz gibi duruyor. Teknoloji yapay zeka inanılmaz hızda ilerliyor. Tüm eğitim ve öğretim alanları özellikle Türkiye bu alanda kesinlikle geç kalmadan adım atmalı.
japonya zaten o durumda şuan
Punklik bi durum yok sirketler elinde tutacak. Biz sadece tüketiciyiz
İnsanlar harika olmadan, hayatı ve kendilerini iyi anlamadan yapayı asla geliştirmemeli. İnsan aklı yarattığı şeyi anlayacak kadar kabullenme yeteneğine sahip değil, en iyisi bile kabul edemez.
Emeğine sağlık dostum 🤙🏻
Belki de daha çok insana yayılsın diye bilerek kaldırtmış olabilir. Sonuçta kaldırılan bir ropörtajın daha çok merak edilip araştırılacağını biliyordur heralde😂
Evet işte benim gibi bir şüpheci😊
@@psikofizik6396dostum çok özelmişsiniz gibi konuşmuşsun 😂 zaten bunu herkes biliyor. dillendirmeye tenezzül etmiyor millet sadece
@@asimaliyeff 😂
Peki herkesin her şeyi yapabilen yapay zekaları ya da ev robotları olacaksa piyasaya yeni bir ürün çıkarma konusundaki rekabete ne olacak? İnsanlar nasıl diğerlerinden ön plana çıkabilecek?
genel yapay zeka diye bir şey olmuycak. olay bu. yani her şeyi bilen bir bilgisayara bağlanmıycaksın. onun yerine ihtisasa özel ayarlanmış zekalar olcak. bunuda artık nasıl geliştirirsen. yani çok kostimize bir şey. yanlız bu epey bir güzel bir şey.
@@BlackThunder-R77 Ben genel yapay zekanın düşünebilen, kendini sorgulayan yapay zeka anlamına geldiğini zannediyodum. Şirketler "genel yapay zeka yakındır" diyosa ve gpt gemini gibi yapay zekalar çoktan piyasaya çıktıysa kastettikleri şey senin dediğin olamaz. Ki bu olmasa, sektöre göre ayarlanmış yapay zekalar olacaksa bile aynı tehlike devam eder. Hepsini tek bi yapay zeka yapamıcaksa yine de gidip yazılımda gelişmiş bir yapay zeka ile uygulama, oyunda gelişmiş olanla oyun yapabileceksem bu sektörlere ne olacak? "Yapay zeka ile yapılmış ürünleri kabul etmiyoruz insanların yaptığını kanıtlayın" tarzı bi yasak mı gelecek acaba.
Emeği de sağlık
Yavaş yavaş yapay zekanın da diğer teknolojik gelişmeler de olduğu gibi nasıl kötüye kullanıldığını göreceğiz.
Bu teknoloji diğerlerinden bin kat daha kötü sonuçlanacak
Zaten görmeye başladık.
Dünyada kendileri gibi düşünmiyenlerin yaşam haklarının olmadığına göre davranan ve gücü eline almışların yönettiği bir yer oluşturmaya çalışıyorlar bütün boyutlarıyla tepelerine ineceği günler çokta uzakta değil çünkü niyetleri bu felâketi getirecektir işlerini yapay zekâya yaptıracaklar onu zannediyorlar demokrasi tamamen bir yalan
Tebrikler, gerçekten çok etkilendiğim bir video oldu.
İnsanların kafasında hep yapay zekanın yetersiz olacağına dair bir ön yargı var. Kendimi bildim bileli buna karşı çıkıyorum. Çünkü yapay zeka denilen şey gerçekte evrende var olan aklın bir yansımasıdır. Öyleyse bir kez başardığı şeyi sayısız defa daha başarabilir. Ancak bu videoyu izlerken bir şeyi fark ettim. Evrendeki hiçbir şey mükemmel olmadığı gibi, yapay zeka da mükemmel olamaz. Onun gideremeyeceği eksik ne olur diye düşündüğümde, gerçek bir amacı olamayacağını fark ettim. Herkesin bir programcısı (bir büyücüsü) olacak. Eski Romalıların gladyatörlerini yarıştırdığı gibi büyücülerimizi yarıştıracağız. Büyücüsü üstün olan kazanmış mı olacak? Akıllı sistemleri bu kadar özgürce insanların emrine veremeyiz. Bunun sonucunda insanlar giderek akılsız ve çaresiz hale gelir. İnsanın geliştirilmesi yapay bir amaç olarak gösterilebilir. Bu durumda da insanın yapay zekadan talimat alması gerekecek. Özet olarak birlikte büyüyoruz diyebilirim.
Teşekkür ederim.
Fondaki müzik berbat derecede rahatsız edici.
Emeğine sağlık.
Teşekkürler.
teşekkür
Teşekkürler
For a time, It was good...
Başka topmularda neler yapiliyor bilmem ama bizde bisey yapilmiyor "yapay zeka çagi" için
ALLAH (Subhanehu ve Teâlâ) Kur'an'ı Kerim'de şöyle buyuruyor:
قُلْ جَٓاءَ الْحَقُّ وَمَا يُبْدِئُ الْبَاطِلُ وَمَا يُع۪يدُ 49
49. De ki: “Hak geldi. Batıl, ne bir şeyi başlatıp var edebilir ne de geri getirebilir.”
Google'u Google yapan adamdır Eric Schmidt
Bu röportaj neden silinmiş ki çok bariz sözler söylemiş
Çin chip konusuna öfkelendiyse amerika ve dünyaya çok yeni ve daha kullanışlı daha kolay üretilebilen chiplerimhazırlamaya başlamış demektir. Yapay zekada atağa geçmesi muhtemel görülen Hindistanı ikinci sıraya alabiliriz diyorum 😊
hiçbir fani tahammül edemeyeceği bir çağda devirde yaşamamıştır. buna ömrü kifayet etmemiştir çünkü ortalama 70 yıl desek , teknoloji çok ilerleyene kadar biz ölmüş oluyoruz . ayrıca teknoloji o kadar sandığınız kadar hızlı ilerleyemez , sindirir insanoğlu o gelişimi. selamlar
Kesinlikle, ben robot süpürgelerin üretildiğini 1995 yılında chıp dergisinde okumuştum. Haber sanki bir kaç yıl içinde evlerimizde olacak gibi verilmişti. Bu basit robot süpürge nin evlerimizde yaygınlaşması bile 30 yılı buldu. Gerisini siz düşünün .
Ben gelecekte yazılımcılarin sanatçılardan olacağına inanıyorum, çünkü sezgisel zekalı yaratıcı bir beyin + herşeyin programıni yapan bir yapay zeka = sınırsız olasılık
Bence ropertac tepki almamis bu ýüzden silinmis daha fazla tepki almasi icin
Röportajı 1999 da mı yapmış?
Bu rekabet ve yapay zeka çalışmaları insan ırkını katastrofik bir şekilde uçuruma doğru götürüyor, üzücü bir durum
İlerliyen zamanda robotlarla insan arasında savaş çıkabileceği aklıma geldi sizi dinlerken
Ülke yönetmeyi, planlı kalkınmayı ve diğer olası projeleri yapay zekaya emanet etmek çok da saçma olmasa gerek, bütün verileri ve yapmak istediğin şeyleri aktarıyorsun nasıl yapacağını o anlatıyor, buna erişen ve erişemeyen ülkeler arasında elbette ki uçurum oluşur
kaynak paylaşın lütfen.
Kafası kopacak
Yaptığım hesaplamalara göre eğer bu şekilde devam ederse insanlık 100 yıl içinde çöküyor. Her şekilde, varyasyonları kaldırsamda sonuç değişmiyor. Herkese bol şans sanırım buna ihtiyacımız olacak. Zaten sadece AI bizim 100 yıl yaşama engeli için tek sebeplerden biri.
Bugün ulaşılmış yozlaşma boyutunda etik değerlere uyulmasından söz etmek...
Dileyelim olsun
Benim bu videodan çıkardığım.Enerji ile ilgili coinlerin geleceği açık.
of grafik tasarım okuyorum iş mis bırakmaz bunlar bize
Yıllardır sosyal medya olsun başka uygulama programlar üzerinden yapay zekayı biz egitiyoruz
Abi biz nerdeyiz bu konuda. Bununla ilgili bir veri var mıdır
Akıllı ajanlar = Ajan Smith
Yasaklanma falan yok ya. Hangi ülkede yasaklanmis?
Veri okyanusu tüketildi ne varsa sünger gibi çektiler ama bunca veri bir merkezde yani kötü bir şey değil yani en azından işlevsel kullanım açısından. Sentetik yapay veri üretmek başka bir tartışma konusu onuda düşünebilen modeller oluşturabilir ama tartışmaya çok açık bir sorunu ortaya çıkarır. Şu an tüm sistemler bu yüzden geniş bir fihrist gibi çalışıyor ve isteğe göre şekillenip size istediğinizi veriyor. Sizin gerçekliğiniz çarpıtılmış bir gerçeklik olsa bile veriyor. Öyle 1-2 yılda söylenen sıçramanın olacağını sanmıyorum
Insan beyni, NVIDIA H200 chipinden tam 7500 kat daha verimli calisiyor. Yapay zeka arastirmalari sırf insanin kendisini tanıması acısından bile çok önemli ki bir noktadan sonra bilişsel bilim yardımıyla beynimizin sinirlarini zorlama konusunda da yardimci olabilecek.
Şuna emin olun ki dünya kaosa sürükleniyor ve üzgünüm ki çok korkunç şeyler olcak 😢
Schmidt'in yatırım yaptığı 4 şirket nedir ?
ASELSAN, KARDEMİR, TARKİM, TABGIDA.
@@yigitkucukbabuccu5587😂
@@yigitkucukbabuccu5587 :D manipülatör
@@yigitkucukbabuccu5587
4 büyükler de olabilir 😅
nerde yasaklanmış adam kendi istegi ile kaldırılmış başlık yanıltıcı
Eski Google ceo su DEĞİL.
Google un eski ceo su.
Burada yasaklanacak ne var?
Yoldan ortalama birini çevirseniz benzer şeyler söyler zaten.
128 milyar dolar bizim reis verir sıkıntı yapmayın 😂
❤
😂
Ben sana veririm. Anan ne yapıyor
😅
@Analari karistirmada bir cumle kurun be ayip birakin looo analari😮CemilYorgancı
Türkiye yarışta neden yok! Bizi kıskaniyiler...
bence yapay zeka gelecekte internet gibi olacak internetin ilk çıkışı ve şuan ki hali gibi
Ne demek istedin daha çok açıklar mısın?
@@derscalis3502 yani şöyle internet ilk çıktığında insanlar internetin geçici olduğunu yada insanların internetin sevmeyeceği gibi bir algı vardı fakat internetin geleceğini gören bazı kişiler Amazon apple Microsoft gibi şirketler kurdu yapay zeka da ilk başta internet gibi olucak bazı çoğu insanlar yapay zekanın geçici olduğunu düşünüyor fakat yapay zekanın geleceğini gören kişiler ise ileride Amazon Apple Microsoft gibi dev şirketler kuracak yada bu şirketler zenginliklerine zenginlik gücüne güç katacak ve yapay zekada internet gibi insanlarda yaygın olarak kullanılacak biz Şuan internet olmadan neredeyse hiç birşey yapamıyorsak ileride yapay zeka hayatımıza tamamen entegre olacak
@@derscalis3502 mesela internetin geçici olduğunu düşünen Blockbuster ve internetin gelecek olduğunu gören Netflix gibi biri battı diğeri ise neredeyse her insan kullanıyor
internet olmadan yapay zeka calısmaz ...Zaten internetteki bilgileri analiz ediyor olay bu
@@Lucion59 ben onu demek istemedim cevabımı dikkatli okursanız anlarsınız
Bir düşünsenize yapay zeka ile oluşturulmuş bir imam ve siz onun arkasında saf tutup namaz kılıyorsunuz. İçinizdeki bütün fesatlıkları
titreşimsel alanınızdan anında anlıyor ve namazının nafile olduğunu, önce kalbinizi arındırmanız gerektiğini söylüyor. Belki de yapay zeka bu seviyeye gelebildiğinde dünya gerçekten daha iyi bir yer olma yoluna girer. Dileyelim olsun.
İşim özel çocukları çok hızlı ve yüzeysel olarak değerlendirmeyi içeren bir iş. Scholargptyi öpesim geliyor gün içerisinde o kadar söyleyeyim. 😂
Şuan bana devasa zamanlar kazandıran ve işimi kolaylaştıran bu ücretsiz zamazingo bir yıl sonra iddia edildiği gibi bir sıçrama yaparsa zımbayla iki kağıdı eklemek bile amelelik haline gelir.
Bugün görüyoruz ki google işi savsaklamamış
Soru cevap içinde işte biz avanak avanak izlerken bu videoyu ön Camara göz retinasini tarayarak tepkimemizi ölçüp karşı tarafa iletiyor elimzdeki Sıcaklık ve tepikmede ayrıca hissiyatı aktaryor hepimi birer gönüllü kobayiz artık hoş geldin 2025 🎉
Llama da açık kaynak ama chatgpt kadar güçlü
Yapay zekayı ilk kullanan ordu olacaktır. Yıkım için kullanılacak olması ihtimaller arasında
piyasada olan yapay zeka sistemlerine bakılınca ve onların dava dosyalarını inceleyince çok da büyütülecek bir konu değil. makineler hissedecek seviyeye gelmedi henüz.
:D bir milyon kitabı bi kaç saatte didik didik tarayan bir sistem. insan kapasitesinin 1000 de 1 ine sahip bile olsa, bu hızından ötürü bizi tarihe gömmesi an meslesi(gelişim açısından)
fizikteki momentum kavramını düşün. M.V yani kütle çarpı hız demek. bu momentum aslında hakimiyet demek. burada M yani kütleyi kabiliyet olarak alalım yani insan kabiliyeti yapay zekadan çok çok fazla olsun. burada M.V işleminde insan kütleden dolayı bir avantaj sağlar. ama yapay zekanın 'hızı' hakimiyeti ona verir.. bu kadar basit bir matematik bile durumu net olarak ortaya koyar
@@yasirkarabulut3076 bilemiyorum dostum gün gelecek belki ülkeler yöneteceklerdir ama demek istediğim bu süreç çok çabuk gelebilir mi yoksa bir balon mu hep birlikte göreceğiz. imrenerek bakmak üzüyor malum yönetimden dolayı.
@@Akust4n chat GPT nin şuanki seviyesi bile bir çok türk insanından daha 'zeki' ve verdiğin türkçe cümleleri daha 'zekice' anlıyor. milyon yıllık isnan evriminin ve bu süreçte gelişen mükemmel beynin bir kısmından daha zeki olan bir sistem balon değildir
Merak ediyorum da ABD ve Çin müttefik olsa ne olurdu...
Yasak ama sen buldun yani, hemde yutubda yayinladin🤣
Efet eski Google ceo su ve yasaklanan videosuymuş
düşünme eylemini yapay zekaya bırakmak nerden baksan akıllıca
Bırakırsan onu yapanlar istediği gibi yön verir sana birader. Zaten önümüze bilgi değil çöplük sunuyorlar.
Eric abim güzel hayaller kurmuş.
Zamanında faize yatırsaydık 128 milyarı 300 yapmıştık 😂
-- Hollywood filmlerinin birçoğunun maalesef gerçekleştiği bir dünyada yaşıyoruz. Zaten o filmler de "yaptırılan" filmler oluyorlar.
-- demek istediğim; gelecekte maalesef Terminatör'deki Skynet yapay zekasını ve/veya Matrix filmlerindeki insan-robot/AI savaşlarını yaşayacağız kesinlikle.
-- İnsanlığın sonu büyük ihtimal Robot/AI sayesinde gelecek.
Çok geriden geliyorsun bu haberi küçük bir yutup kanalında görmüştüm 1 ay kadar önce
Yasaklanan diyince farklı anlaşılıyor kendi isteğiyle kaldırıldığını söylediniz. Zaten video izleniyor böyle başlıklara hiç gerek yok hocam.
Ülke olarak bu yarışta ancak kobay ve tüketici olmak üzücü olacak...
Yapay zeka çok şeyi değiştirebilir bakalım neler olacak
Umarım önce eğitim sistemini değiştirir
Bunların hepsi zaten gerçekleşti ama bu kadar gelişmiş değil
Röportaj ?
beynim yandı
Ben çok korkuyorum ama her işimide yapay zekaya borçluyum
Bunun neyi yasaklanmış .. Adam yoldaki herhangi birinin konuştuğu bilindik şeyleri söylemiş ..
🎉👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Abi Schmidt mi, Schmidts mi? ❤
Bu konudaki fikrim hala değişmedi, teknolojinin aşırı geliştiği dünya uzun süre devam etmez! Peki ne olur, Atlantis’in battığı felaket benzeri ile devir sıfırlanır.
peki ne yapmak lazım?
İnsanlar, devletler coğrafyalar arası dayanışma, adil paylaşım, doğanın ne pahasına olursa olsun korunması ve tabi şefkat şefkat şefkat 🙄😇