insanlara Soranın 100 katı daha iyi yapay zekaları verseler bile sahneyi, açıyı bilmeden insana duyguyu nasıl geçirecekler. eğer sahneleri olayları durumları film yapabilecek kadar iyi biliyorlarsa yapabiliyorlarsa bırakalım da yapsınlar.
@@mentaloji yapay zeka teknolojileri son 1 yıldır atağa geçti. daha 1 yıllık teknolojide bile bence çok iyi taklit ediyor insanları. bu video teknolojileri daha bu birkaç aydır geliştirilen teknolojiler. adamlar daha ilk etapta bunu yaptı .d sonraki birkaç sene içinde evine senden daha insan bi robot girebilecek teknoloji olduğunda şaşırma çünkü bu da olacak. ama şirketler bu teknolojileri ederinden çok pahalıya satacak...
Barış abi, GPT4o çıktıktan sonra o zaman çektiğin videodan beri hep yapay zeka hakkında yeni bir video bekledim senden. Baya uzun zaman oldu atmadın. OpenAI 12 günlük bi etkinlik duyurdu atmadın. o1 versiyon çıktı atmadın. Sonunda Sora’da attın. Atmaya devam et abi, çünkü seviliyo, seviyoruz. Yapay zeka hakkındaki videoların devamını dilerim.
15:20 "Bu video yapay mı gerçek mi" sorusu çok önemlidir. Yapay videolara belirli bir logo ekleme mecburiyeti getirilmelidir. İzleyicinin, izlediği videonun ne olduğunu bilmek hakkıdır.
Meta data dediği o zaten. Sora otomatik olarak meta data koyuyor videoya. Böylece kişi hangi platformda izliyorsa videoyu, izlediğinin Ai videosu olduğunu belirten bilgi açıklama kısmında görünür oluyor.
@@seyyahseyyaha2362 Bir şeyin peşinde değilim, yorumuna bilgilendirmek anlamından cevap yazdım, agresif olmaya gerek yok. Sora zaten watermark koyuyor videolara. Ama silmesi kolay onları. Asıl gömülü meta data daha etkin çözüm. Sakin sakin konuşabiliriz bence bunu.
Son kısım çok etkileyiciydi. Tıpkı bizler için son sözü, Yaratıcı'nın söyleyeceği gibi bizler de bizlerin ürettikleri için son sözü söyleyeceğiz. Muazzam ötesi... İnşallah bundan sonra ne oluyorsa olsun her şey dünyanın iyiliği için olur.
gelişmelerden ilk haber olduğum kanallardan birisin, bu yüzden benim için çok değerlisin, samimiyetsiz yorumlar gibi övgü yağdırmak istemiyorum ama yinede bunu sonuna kadar hakediyorsun teşekkür ederim ❤
Bizlerde mi emin misiniz , 2 yaşındaki çocukların bile sosyal medya platformlarında izledikleri videolar korkunç ötesi.Aynı şekilde medyayla toplumları istedikleri gibi yönlendirebiliyor belli bir kesim. Bizlerden kasıt bir avuç insansa ve siz de o güruhtaysanız ona bir şey diyemiyeceğim.
Sora gibi araçlar sadece bizim uzantımız; hikayemizi anlatmak için kullandığımız yeni nesil fırçalar. Önemli olan o hikayeleri, kimin, neden ve nasıl anlattığı. Ve şimdilik bu hikayelerin arkasındaki yaratıcı güç hala bizleriz. Düşünen, hayal eden, sorgulayan ve yaratan insanlar…
Yaratım süreci ve güç el değitiriyor ve o biz mi olacağız şimdi bile belli değil. Artık öyle değil işler çoktan değişti bence. Düşüncemiz yüzde kaçta kaldı?
3-5 anahtar kelime vererek ortaya çıkan bazı sonuçlar profesyonel yazarları bile aratmıyor. Yapay zekanın temelinde İNSAN YOK. O yüzden bazıları ''son buluş'' diyor bu devrimsel araca, 2 yıl önce detaylı girdiler vererek çıkan sonuçlar şimdi 3-5 kelimeyle çıkıyor yarın ona da ihtiyacı olmadan daha iyi sonuçlar verecek.
Artık gözümüze de inanamayacağız maalesef . Manipülasyon çok artacak. Muhtemelen bu teknoloji kullanım ile ilgili ortak bir yasa çıkarılacaktır, tıpkı nükleer enerjinin kullanımı gibi.
@@Dr.alekas Biz sıradan insanlar hak etmediğimiz bir saçmalığın hedefi oluyoruz. Bu video gerçek mi yapay mı ikilemiyle karşı karşıyayız. Bu kabul edilemez. Bütün yapay videolar, belirlenmiş bir logo eşliğinde sunulmalıdır. Kimsenin bizi aldatmaya hakkı yok.
Bu noktada sosyal medya platformları videoların yapay zeka olup olmadığını belirtmek zorunda kalacaklar, ama tabi internetin her noktasını koruyamayız, insanlar genel olarak kandırılacak
@@katerina7039 bahsi geçen Bağdat sadece şehir anlamında kullanılmaz, o dönemde en büyük eğitim imkanı, en iyi bilginin merkezi Bağdat idi bu yüzden yeterince çok sorabilirsen bulacağın yer Bağdat manasındadır bu atasözü.
Eskiden el emeği ileyapılan birçok şey sanayi devriminden sonra fabrikasyon üretime geçti.Bir çok avantajı vardı elbette ama yinede insanlar el emeğine fabrikasyondan daha fazla değer veriyorlar. Bu da böyle olacak bence...
Hey gidi hey. İlk gpt 3 videonu sınıfta öğrencilerime izleteli sanki uzun yıllar geçti. Halbuki bir kaç yılda öyle bir noktaya geldi ki hem çok şaşırmıyoruz. Hemde denedikçe daha çok şaşırıyoruz. *GEMİNİ HARİÇ. Gemini de kullanıcıyı çıldırtmada başarılı*
Christopher nolan ın nekadar değerli biri olduğunu tekrar anladık bu sora sayesinde.Yapımcılar nekadar ucuza kaçabiliriz diye uğraşırken teknoloji bu yönde gelişirken Nolan adeta kocaman bir duvar gibi durduruyor teknolojiyi bu yönde kullanmayı. Çok büyük adamsın kral
3d animasyon elle çizim olayını bitirdi. Online paylaşım (korsan olayı) dvd'leri, dvd'lerin bitmesi de filmleri bitirdi. Zira artık öyle süper filmler (örn. shawshank redeption, forrest gump, snatch vs.) izleyemiyoruz, çünkü yapımcıların risk iştahı düştü. Şimdi Sora da tüy dikecek bu işe. Pek iyimser değilim ben açıkcası.
Benzeri bir durum oyun dünyasına da yansıdı. Eskiden hikayesi muhteşem oyunlar çıkabilirken şimdilerde vasat bir senaryosu olan muhteşem grafikli oyunların sayısı daha fazla.
@@GenesisCentauri kesnlikle katılıyorum, teşekkür ederim. Teknolojinin gelişmesi ile yaratıcılığın azalması şeklinde ve hatta online iletişimin (facebook, insta, twitter vs.) artması ile insanların yalnızlığının artması gibi de bir korelasyon var. Sanki 1990 'larda bu tatlı denge peak noktasına vardı da sonra yokuş aşağı her alanda bir boka sarma gerçekleşiyor. Bilemiyorum.
Bide şoyle düsün buyuk şirketler kotü oyunlar üretince dikkat indie oyunlara döndü oyun yapmak kolaylaştıkça indie oyun stüdyoları daha önce görülmemiş yaratıcı ürünlerle büyüdüler simdi seneryosu kabul edilmeyip de insanların sevebilecegi orjinal ip ler milyonlarca dolar yerine 4 5 kişi tarafından üretilebilecek tabi tamamen yapay zeka ile uretilmis hiçbir yaratıcı aspekt taşımayan medyalarda ortaya cıkıkarıcak ama o medyalardan kaç tanesi yeni forrest gump olur bilmiyoruz
Kesinlikle bende hem daha bunlar giriş aşaması çok değil bir 10 yıl sonra gerçek oyuncuları yapay zekadan ayırt etmek zorlaşacak black mirror'un salma hayek bölümünde olduğu gibi
@@X_kaan_torun_Ulusun_Korkma Bu durum yazılımcılar için söz konusudur. Biz sıradan insanlar hak etmediğimiz bir saçmalığın hedefi oluyoruz. Bu video gerçek mi yapay mı ikilemiyle karşı karşıyayız. Bu kabul edilemez. Bütün yapay videolar, belirlenmiş bir logo eşliğinde sunulmalıdır. Kimsenin bizi aldatmaya hakkı yok.
Zaman içinde aşinalık kazandık. Videoyu geçtim. Tek bir görselin bile AIGG olduğu çok açık belli oluyor. Bilgisayar oyunu geliştiricisiyim ve art konusunda çok eksiği olan bir geliştiriciyim. Bana bu konudaki AI yardımı hala neredeyse 0. Çünkü böyle oluşturulduğu belli olan bir görsel, kullanıcının gözünde daha şimdiden ucuz ürün imaji vermeye başladı bile. Ama kodlama için konuşursak gerçekten bir asistan. Bence yapay zeka ile ne yapılırsa yapılsın ona olan yaklaşımımız işleri tamamen ona devretmeye yönelik olmasından ziyade yardımci yani bir editör olarak ele alınmalı. Yani baştan sona bana bir oyun yapamaz, baştan sona bir video ya da film yapmasından ziyade o filmi yaparken yardımci ve editör olarak kullanırsak ya da bu yönde teknolojilere odaklanılırsa çok daha etkin işlevsellik gösterecektir ve yapaylıktan kurtulacaktır onunla yapılan iş. Örneğin videonuzun arka planını ve hatta belki bir gün ışıklandırma düzeltmeleri yapmasıni istemeniz ama videoda konuşanın umarım hala siz olmaya devam etmeniz ya da en azından motion u kendiniz vermeniz izlenmeyi yuksek tutacaktır. İş yükünüzü azaltacak belki de daha kaliteli bir video ya da zengin içerik için zaman kazandıracak.
Hiç çizgisini bozmayan adam👏 bizi olan bitenden haberdar ettiğin için tekrar tekrar teşekkürler. Sora, chatgpt gibi gelişmeler korkutucu olabilir ama bence bu da bizim sanayi devrimimiz.
Şimdi acilen ihtiyacımız olan şey bu tarz animasyonları gerçek görüntülerden ayıracak bir yapı. Bu yapı büyük ve güçlü bir şirket ve güvenilir bir teşkilat ile bilirkişi misyonunu üstlenmeli ve bunun gibi kurumsal şirketlerin animasyon kaşesi görüntüde eklenmemiş görüntüler ceza ve yaptırımlara mahkum edilmeli. Yoksa milletlerin ve insanlığın canı çok yanacak. Ama güzel tarafı bir ihtiyaç varsa para oradadır. Para var ise o ihtiyaç mutlaka er geç giderilir.
@niyazi7599 Rekabet sayesinde güven inşa edilebilir. Büyük şirketler ismine leke getirmez. Ayrıca denetleme ve kanuni düzenlemeler bu işi daha şeffaf ve legal hale getirecektir. Farklı şirketlerin sayısı nisbetince rekabet doğacak. Ve en güvenilir, doğru bilgiye ulaşılan şirket sahibi olmak için uğraşacaklardır.
video yine harika. Benim merak ettiğim şey şu, Görme engelli bir birey olarak soruyorum, Sora video yapıyor, Peki bu videolarda ses varmı, Yoksa sadece görüntümü üretiyor, Eğer sesli bir video ürete biliyorsa kendi çapımda radyo tiyatrosu gibi sesli bir şeyler çıkartmayı isterim. Cevaplarsanız çok sevinirim😊
Merhabalar sora sesli video üretmiyor ancak chatgpt benzeri bir geniş dil modeli kullanarak senaryo yazdırıp ardından elevenlabs benzeri bir sistemle doğala yakın insan sesleriyle seslendirtebilirsiniz.
Kral senin gibi teknoloji aşığı bir adamın bu durumdan memnuniyet duymamasını ben herkesin artık senin bilgilendirici ve emek verdiğin videolarını izleyemeyeceklerini, yani bir anlamda yaptığın şeylerin bir anlamı kalamayacağını düşündüğün için bu şekilde açıklıyorsun. Oysaki bu proje ilk duyurulduğunda dile getiren en çok teknoloji kanallarından biriydin pozitif yönüyle.
Her saniyesi her karesi insan emeği ile çizilen ,çizgi filmleri ilerlemiş yaşlarımıza rağmen severek izledik çünkü bir sanat değeri vardı ,sonradan çıkan bigisayar animasyonları onlar kadar sevilmedi ,daha karmaşık daha detaylı olmasına rağmen .Sizin anlattığınız tenolojiyle çok şeyler yapılabilir ama bunları yapanın soğuk bir makina olduğunu bilmek üretilen ne olursa olsun ona sanat değeri katmaz ,aynı kalıpla dökülmüş ,alçıdan heykeller gibi ,tek sanat kalıbın kendisidir .
16:06 o kadar büyük konuşma bence barış özcan. Yapay zeka, genel yapay zekaya ve ardından süper yapay zekaya dönüştüğünde makine IQ su 2000, 5000 belki de milyonları gördüğünde biz sadece izleyebileceğiz.
Çözülemeyen 7 matematik sorusundan birinin Iğdır universitesinde çalışan azerbaycanlı matematikçi tarafındam çözüldüğü söyleniyor. Bunun hakkında video gelir mi
8:23 purna üretebilirsek OF biter yeni iş imkanları açılır muhtemelen orjinal sora izin vermez ama ondan sonra sora unhinged gibi modellerin cıkması an meselesi olur
'Yeni nesil fırçalarımız' çok güzel bir ifade. Dışavurumun biricikliği sizin de söylediğiniz gibi bu şekilde daha bağımsız hale gelecektir. Ve herhangi bir şey fırça olabilir. Ancak bu fırçaların geleceğin dijital otogratların kontrolünde olacak olması, kitlelerin manipülasyonu için kullanılması riskini ortaya çıkarıyor ki hali hazırdaki teknolojiyle bu tür girişimlere şahit oluyoruz. Bu işin 'Gerçek' kısmı. Fakat gerçek yalan. Bu koşuşturmanın içersinde en çok düşünmemiz gereken şey özgürlüğümüz olduğunu düşünüyorum. Gerçi bu geçmiş birkaç yüzyıl için, belki de bildiğimiz zamanın tümü için düşünülmeli. Ancak fazla uzattım.
Barış bey çok zorlayarak, ayıklayarak optimist olmaya çalışmışsınız her ama'dan sonra çelişmeye devam ettiniz bu gibi gelişmelerin o kadar az artıları var ki yavaş yavaş o distopyaya doğru gidiyoruz ben heyecanlı bir taraf görmedim evet güzel gelişmeler düne kadar böyle bir teknoloji hayal gibiydi ama bir taraftanda korkutucu, bayağı bayağı korkutucu hemde... Boşuna yapay zeka çığırtganlığı yapmayın sizde iyi biliyorsunuz ki dünyada çok az bir kesim bunu faydalı şekilde kullanacak tıpkı internet arama motorlarının bilgiyi kolayca ulaşılır kılmasına rağmen cehaletin son sürat devam etmesi gibi
şu an yanı başımızda atom bombaları duruyor, hani şu tek tuşla koskoca ülkeyi yok edebilen cinsten. insanlığın kendi kendine yarattığı en büyük bela. şimdi böyle bi gerçek varken, yapay zekanın ilerde ne olur, başımıza ne işler açar diye korkmak biraz garip kaçmıyor mu sence de? tabii ki yapay zeka yanlış ellerde kötü sonuçlar doğurabilir. ama bu her teknoloji için geçerli. asıl mesele, onu nasıl kullandığımız. aynı nükleer enerjiyi bomba yapmak yerine, elektrik üretmek için kullanmaya çalıştığımız gibi, yapay zekanın da iyi ve kötü kullanım alanları olacak. sen diyorsun ya, "dünyada çok az kişi bunu iyiye kullanacak" diye. haklısın, ama bu teknolojinin değil, insanların suçu be usta. cahilliği yenmek için teknolojiyi değil, insanları eğitmek lazım. bak, burada yapay zekayı övmek istemiyorum. zaten kimse de benden bunu beklemesin. ama şu da bir gerçek ki, bu teknolojinin insanlığa faydalı olabilecek bir potansiyeli var. hastalıkların tedavisi, uzay çalışmaları, eğitimde yenilikler... bunlar mümkün olabilir. ama tabii ki, her şeyin bir bedeli var. önemli olan, bu bedeli ödemeye hazır olup olmadığımız. özetle hacım, ne atom bombası ne de yapay zeka tek başına iyi ya da kötü değil. asıl mesele bizim onları nasıl kullandığımız. ikisinin de hem büyük riskleri hem de büyük potansiyelleri var. akıllı olup riskleri azaltıp, potansiyelleri ortaya çıkarmaya çalışmalıyız. yoksa, valla ne atom bombalarından ne de yapay zekadan kurtuluşumuz olmaz.
"İnternet arama motorları" bilgiye kolayca ulaşmayı sağlıyor fakat, birçok yalan-yanlış bilgiyi de içeriyor. Hatta, adet olarak istatistik yapılsa yalan-yanlış bilgi çoğunluktadır. En çoğu ise , doğruların içerisinde barınan yalan ve veya yanlışlar içeren bilgiler. Nihayetinde doğru bildiğimiz- kabul ettiğimiz bilgilerin çoğu , bir zaman sonra yanıldığımızı anladıklarımızdan ibaret !...
Siz de çok zorlayarak hatta videoyu doğru düzgün izlememiş olarak Barış beyi sanki bir güzellemeye girişmiş gibi yaftalamışsınız. Sistemin beklenilenin aksine,daha çok eksiğinin ve hatasının olduğunu anlatırken,kötüye kullanımına karşı daha en başından ne gibi önlemler alındığına da değinmiş.Teknolojinin yeni gelişmelerini aktarmak için yapılan bu videoda anlatılanları yapay zeka çığırtkanlığı yapmak olarak algılarken,buraya bu boş yorumunuzu yine yapay zeka aracılığıyla yapıyor olmanız trajik derecede komik. Hesaplar açtığınız tüm sosyal medya platformlarındaki aksiyonlarınızla,zaten yapay zekaya önemli ölçüde dahil ve de teslim olmuşsunuz.Çocuğunuzun ders notlarını bile e-okul’dan takibiniz yapay zeka kullanımıyla oluyor. Siz yapay zekanın tarlasında debelenip,ürünlerini yiyerek yaşarken,yapay zekaya eklenen yeni bir özelliğin tanıtımını yapay zeka çığırtkanlığı olarak değerlendiriyorsunuz. Yapay zeka aracılığıyla ulaştığımız bilgilerin ayrımını yapmak kişisel sorumluluğunuzdadır. İster çöp bilgiye inanırsınız,isterseniz kendinizi geliştirdiğiniz ölçüde önemli bilgileri alırsınız. Donanımlı insan,her gördüğüne inanmaz,araştirir,kandırılamaz. Yapay zekayı son derece faydalı şekilde kullanmak ta insanına göre değişir.O kadar çok artıları var ki,o artıları denemeden,aktif olarak kullanmadan tahminle bilebilmeniz mümkün değil.Sonuçta yaşadığımız hayatta da iyi ve kötü olanı ayırdetmekle yükümlü değil miyiz? Böyle gelişim haberlerini aktaran videoların altında sizinkiler gibi küçük ve bireysel ölçekten bakılarak yapılan farkındalık yoksunu yorumlar, gerçekten hayal kırıklığı yaşatıyor.
Bu döngü şöyle işliyor aslında: Sen bir prompt giriyorsun, sonra o promptta olmayan ekstra bir şeyler ekliyor sistem bu sefer sen o görüntüdeki yazmadığın sana ekstra dayatılan şeyleri de promptta bu olmasın, şu olmasın diye belirtiyorsun. Tam sonunca yaklaşacaksın kredin bitiyor, tekrar kredi alıyorsun sonra istediğine en yakın sonuça razı gelip diğer programlarda maskeleme vs. gibi şeyler yapıp sonucu elde ediyorsun. Daha yeni otomatik maskeleme gelen programlar için bu ve bunun gibi programların gelişmesi bence epey bir zaman alacak.
Siz Dall-e videosunu çekeli 3 yıl olmuş o gün çok şaşırmış ve heyecanlanmıştım o günden bu güne metinden görsel oluşturmanın gelişimi inanılmaz, metinden video oluşturma da bugün emekleme aşamasında, muhtemel bir kaç yıl içinde üretilen görüntülerin kalitesi tartışma konusu olmayacak.
Güzel videoydu....Teşekkürler. Konu için bir fikir paylaşmam gerekirse sanal ve gerçeklik arasında insanoğlu kalır mı ? Ama şimdiden insanlar kafaları karışmaya başladı gibi... Daha başlangıcı 🙃
Önceden Deccal olayına pek ihtimal vermezdim. Şöyle denir,deccal çıktığında cennet ve cehennem gösterir. Cenneti aslında cehennem, cehennemide aslında cennettir. Şimdi daha iyi anlıyorum. Hem deccal olayını hemde yapay olanları.
15:45 abi burada şimdilik derken videonun sonunda bu uzantıları kullananların sürekli bizim olacağımızı söylüyorsun. oradaki şimdilik öylesine söylenmiş bir şey mi yoksa videonun bütününde kaçırdığım bir manayı mı ifade ediyor bu tutarsızlık.
Konuda bahsi gecen SORA yı kullanabilecek olan en şanslı kısım tabi youtube alt yazı seçeneği gibi videolara dil seçeneği de getirirse sora ile videonun yayınlanma dilini genişleterek bir çok insana ulaşma seçenegi getirebilir sosyal medya üretiçilerine, türkçe bir videonun fransızca, ingilizce, almanca, portekizce gibi diller ile yayınlama fırsatı suna bilmesi gibi. Alt yazı seçenegine bakarak çok daha etkili olabilir bence...!
inşaallah demekten kendimi alamıyorum.bir bilim kurgu film hastası olarak ne kadar olağanüstü şeyleri sevsem de matrixin ve daha nicelerinin filmlerde kalmasını ümit ediyorum.
Üniversite öğrencisiyim. Aileme yük olmak istemiyorum RUclips'dan harçlık çıkartmak istiyorum bu kadar insandan 5-6 kişi bile görüp takip etse çok iyi olur. Şimdiden çok teşekkür ederim. Bunu sürekli belirtiyorum samimi kalın en iyi dostunuz kendinizsiniz kendinize iyi bakın...+
37 yaşındayım ve 18 yaşında izlediğim Animatrix bende öyle bir ufuk açtı ki, 27 yaşıma bastığımda bileklerime kırmızı ve mavi hap dövmelerimi yaptırdım. Pişman olacağımı söyleyenler oldu ancak halen daha bu dövmelerden dolayı, herhangi bir pimanlık duymuyorum. Çünkü bana Renaissance II'de anlatılanlar, tam olarak bu süreçle alakalıydı. Wachowski'lere yine selam olsun 🙏🏼
Çok güzel bir gelişme ileride daha da güçlenecektir. Ama asla sinema sektörünü ele geçiremeyecektir o mimikler, detaylar olmadan teknoloji duyguyu geçiremez
Tatlı bir telaş yaratıyor insanın içinde güzel birşey ama izlediğim videonun yapaymı gerçek mi olduğunu sorgulayacak olmak ürkütücü geliyor ileride önüne geçilmesi zor gibi
Ne olursa olsun Cristopher Nolan , gerçeğini yapar.
insanlara Soranın 100 katı daha iyi yapay zekaları verseler bile sahneyi, açıyı bilmeden insana duyguyu nasıl geçirecekler. eğer sahneleri olayları durumları film yapabilecek kadar iyi biliyorlarsa yapabiliyorlarsa bırakalım da yapsınlar.
aynısı geldi aklıma
@@mentaloji doğru duygu geçişi çok önemli, iyi sanatçıların bundan endişe duyacağını sanmıyorum.
@@mentaloji yapay zeka teknolojileri son 1 yıldır atağa geçti. daha 1 yıllık teknolojide bile bence çok iyi taklit ediyor insanları. bu video teknolojileri daha bu birkaç aydır geliştirilen teknolojiler. adamlar daha ilk etapta bunu yaptı .d sonraki birkaç sene içinde evine senden daha insan bi robot girebilecek teknoloji olduğunda şaşırma çünkü bu da olacak. ama şirketler bu teknolojileri ederinden çok pahalıya satacak...
Nolan var olan görsel efekt teknolojilerini bile kullanmıyor ki 😂
Barış abi, GPT4o çıktıktan sonra o zaman çektiğin videodan beri hep yapay zeka hakkında yeni bir video bekledim senden. Baya uzun zaman oldu atmadın. OpenAI 12 günlük bi etkinlik duyurdu atmadın. o1 versiyon çıktı atmadın. Sonunda Sora’da attın. Atmaya devam et abi, çünkü seviliyo, seviyoruz. Yapay zeka hakkındaki videoların devamını dilerim.
15:20 "Bu video yapay mı gerçek mi" sorusu çok önemlidir.
Yapay videolara belirli bir logo ekleme mecburiyeti getirilmelidir. İzleyicinin, izlediği videonun ne olduğunu bilmek hakkıdır.
tabi efendim (sıpaydırmen kafası)
Henüz yaygın olmadan kısa sürede bu standart getirilmeli yoksa önü alınamaz
Meta data dediği o zaten. Sora otomatik olarak meta data koyuyor videoya. Böylece kişi hangi platformda izliyorsa videoyu, izlediğinin Ai videosu olduğunu belirten bilgi açıklama kısmında görünür oluyor.
@dylandogviper Açıklama kısmında değil.. ekranın köşesinde olacak. Sen neyin peşindesin kardeş?
@@seyyahseyyaha2362 Bir şeyin peşinde değilim, yorumuna bilgilendirmek anlamından cevap yazdım, agresif olmaya gerek yok. Sora zaten watermark koyuyor videolara. Ama silmesi kolay onları. Asıl gömülü meta data daha etkin çözüm. Sakin sakin konuşabiliriz bence bunu.
Sora'ya hayatımızı anlatsak filmini de çeker mi acaba? Vay be, hayatımı anlatsam roman olurdudan hayatımı anlatsam film olduya geldik.
Çok iyi.
Neden olmasın, olur tabiki 😊
güzel düşünce, güzel yorum. Neden olmasın. 👏
Hahahahaha.
Çok iyi. Tuttum bu fikri.
Romanı da yazıyor zaten chatgbt
yapay zeka hakkinda evrim agaci ile ortak bir video gelirse cok guzel olacagini dusunuyorum, umarim gelir tesekkurler :)
evrim ağacı❤
Son kısım çok etkileyiciydi. Tıpkı bizler için son sözü, Yaratıcı'nın söyleyeceği gibi bizler de bizlerin ürettikleri için son sözü söyleyeceğiz. Muazzam ötesi... İnşallah bundan sonra ne oluyorsa olsun her şey dünyanın iyiliği için olur.
gelişmelerden ilk haber olduğum kanallardan birisin, bu yüzden benim için çok değerlisin, samimiyetsiz yorumlar gibi övgü yağdırmak istemiyorum ama yinede bunu sonuna kadar hakediyorsun teşekkür ederim ❤
sonunda gerçekçi bir yorum
"Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin 'son söz' her zaman onu kullanacak olan bizlerde olacak." 👏
aynen kardeşim. nick herşeyi eleveriyor😅
belli bir süre evet , yapay zeka insan aklını , bizi geçecek emin olabilirsin
Bizlerde mi emin misiniz , 2 yaşındaki çocukların bile sosyal medya platformlarında izledikleri videolar korkunç ötesi.Aynı şekilde medyayla toplumları istedikleri gibi yönlendirebiliyor belli bir kesim. Bizlerden kasıt bir avuç insansa ve siz de o güruhtaysanız ona bir şey diyemiyeceğim.
Ne kadar da kendinden emin (cahilce) bir söz.
Sora gibi araçlar sadece bizim uzantımız; hikayemizi anlatmak için kullandığımız yeni nesil fırçalar. Önemli olan o hikayeleri, kimin, neden ve nasıl anlattığı. Ve şimdilik bu hikayelerin arkasındaki yaratıcı güç hala bizleriz. Düşünen, hayal eden, sorgulayan ve yaratan insanlar…
Tebrikler güzel bir açıklama olmuş
Orası öyle ama yan sektörleri ve ana sektörlerdeki işgücünü kırpacağıda bir gerçek
@@kafadoktoru4315 barış özcanın söylediği şey zaten bu
Yaratım süreci ve güç el değitiriyor ve o biz mi olacağız şimdi bile belli değil. Artık öyle değil işler çoktan değişti bence. Düşüncemiz yüzde kaçta kaldı?
3-5 anahtar kelime vererek ortaya çıkan bazı sonuçlar profesyonel yazarları bile aratmıyor. Yapay zekanın temelinde İNSAN YOK. O yüzden bazıları ''son buluş'' diyor bu devrimsel araca, 2 yıl önce detaylı girdiler vererek çıkan sonuçlar şimdi 3-5 kelimeyle çıkıyor yarın ona da ihtiyacı olmadan daha iyi sonuçlar verecek.
Artık gözümüze de inanamayacağız maalesef . Manipülasyon çok artacak. Muhtemelen bu teknoloji kullanım ile ilgili ortak bir yasa çıkarılacaktır, tıpkı nükleer enerjinin kullanımı gibi.
Bu nasıl sınırlanabilir ki?
Ben akrabalarımın bana gösterdiği renkli kuşları bile hangisi gerçek hangisi üstünde oynanmış ayırt edememeye başlamıştım. İşim daha da zorlaştı.
@@Dr.alekas Biz sıradan insanlar hak etmediğimiz bir saçmalığın hedefi oluyoruz. Bu video gerçek mi yapay mı ikilemiyle karşı karşıyayız. Bu kabul edilemez.
Bütün yapay videolar, belirlenmiş bir logo eşliğinde sunulmalıdır. Kimsenin bizi aldatmaya hakkı yok.
Bu noktada sosyal medya platformları videoların yapay zeka olup olmadığını belirtmek zorunda kalacaklar, ama tabi internetin her noktasını koruyamayız, insanlar genel olarak kandırılacak
Kling ai? hailou? Sora'nın farkı ne şu an?
Sora Sora Bağdat bulunur demişler
videoyla alakasız
😊
baya iyi :D
Hoş mu yani
@@katerina7039 bahsi geçen Bağdat sadece şehir anlamında kullanılmaz, o dönemde en büyük eğitim imkanı, en iyi bilginin merkezi Bağdat idi bu yüzden yeterince çok sorabilirsen bulacağın yer Bağdat manasındadır bu atasözü.
16:16 en azından hala kontrol merkezinde bizlerin olması güven verici. Umarım gelecekte de durum hep böyle olur.
Yapay zeka müthiş bir hızla ilerliyor 😮
Yine yeni bir video emeğinize sağlık Barış abi
Eskiden el emeği ileyapılan birçok şey sanayi devriminden sonra fabrikasyon üretime geçti.Bir çok avantajı vardı elbette ama yinede insanlar el emeğine fabrikasyondan daha fazla değer veriyorlar. Bu da böyle olacak bence...
Keşke o teknolojiyi yönetecek olan sermaye sahipleri de senin kadar iyi kalpli olsa
Hey gidi hey. İlk gpt 3 videonu sınıfta öğrencilerime izleteli sanki uzun yıllar geçti. Halbuki bir kaç yılda öyle bir noktaya geldi ki hem çok şaşırmıyoruz. Hemde denedikçe daha çok şaşırıyoruz. *GEMİNİ HARİÇ. Gemini de kullanıcıyı çıldırtmada başarılı*
Christopher nolan ın nekadar değerli biri olduğunu tekrar anladık bu sora sayesinde.Yapımcılar nekadar ucuza kaçabiliriz diye uğraşırken teknoloji bu yönde gelişirken Nolan adeta kocaman bir duvar gibi durduruyor teknolojiyi bu yönde kullanmayı. Çok büyük adamsın kral
15:54 Transformers 1'de Optimus Prime'ın son kapanış konuşması vibe'ı alındı.
Herşey çift yönlüdür.
Mühim olan kimin elinde niçin kullanıldığıdır.
Yakın bir gelecekte yapay zeka senaryo yazıp sora bunu filme dönüştürecek. Çok ilginç ama keyifli bir gelecek.
Yapay zekanın ürettiği videolar aynı rüyalarımıza benziyor. Fizik kurallarının dışında tutarsız. Aniden değişen sahneler.
Videolarını ve içeriklerini çok seviyorum ❤
Her geçen yılda kalitenin üstüne kalite katmaya tüyleri diken diken etmeye devam ediyorsunuz, yıl sonu videosunu merakla bekliyorum
sora sora bulduk sağol abi
Bilgi dolu, mükemmel bu vidiyonuz için teşekürler...
3d animasyon elle çizim olayını bitirdi. Online paylaşım (korsan olayı) dvd'leri, dvd'lerin bitmesi de filmleri bitirdi. Zira artık öyle süper filmler (örn. shawshank redeption, forrest gump, snatch vs.) izleyemiyoruz, çünkü yapımcıların risk iştahı düştü. Şimdi Sora da tüy dikecek bu işe. Pek iyimser değilim ben açıkcası.
Benzeri bir durum oyun dünyasına da yansıdı. Eskiden hikayesi muhteşem oyunlar çıkabilirken şimdilerde vasat bir senaryosu olan muhteşem grafikli oyunların sayısı daha fazla.
@@GenesisCentauri kesnlikle katılıyorum, teşekkür ederim. Teknolojinin gelişmesi ile yaratıcılığın azalması şeklinde ve hatta online iletişimin (facebook, insta, twitter vs.) artması ile insanların yalnızlığının artması gibi de bir korelasyon var. Sanki 1990 'larda bu tatlı denge peak noktasına vardı da sonra yokuş aşağı her alanda bir boka sarma gerçekleşiyor. Bilemiyorum.
Bide şoyle düsün buyuk şirketler kotü oyunlar üretince dikkat indie oyunlara döndü oyun yapmak kolaylaştıkça indie oyun stüdyoları daha önce görülmemiş yaratıcı ürünlerle büyüdüler simdi seneryosu kabul edilmeyip de insanların sevebilecegi orjinal ip ler milyonlarca dolar yerine 4 5 kişi tarafından üretilebilecek tabi tamamen yapay zeka ile uretilmis hiçbir yaratıcı aspekt taşımayan medyalarda ortaya cıkıkarıcak ama o medyalardan kaç tanesi yeni forrest gump olur bilmiyoruz
Kesinlikle bende hem daha bunlar giriş aşaması çok değil bir 10 yıl sonra gerçek oyuncuları yapay zekadan ayırt etmek zorlaşacak black mirror'un salma hayek bölümünde olduğu gibi
@@yayser Bir noktada kırılma noktası gerçekleşecek ve yeniden tatlanacak içerikler.
“Son sözün bizde olması” inancı çok güzel bir his! Mutlu oldum, sağolun
@@X_kaan_torun_Ulusun_Korkma Bu durum yazılımcılar için söz konusudur. Biz sıradan insanlar hak etmediğimiz bir saçmalığın hedefi oluyoruz. Bu video gerçek mi yapay mı ikilemiyle karşı karşıyayız. Bu kabul edilemez.
Bütün yapay videolar, belirlenmiş bir logo eşliğinde sunulmalıdır. Kimsenin bizi aldatmaya hakkı yok.
Barış özcan bu videoyu yapdığına göre , Evrim Ağzcı tehlikesini anlatacak
Harbiden , öyle olur.
Olması gereken
Bilgi dolu. Kalite keyfli vlog. Emeğine sağlık👍👏
Zaman içinde aşinalık kazandık. Videoyu geçtim. Tek bir görselin bile AIGG olduğu çok açık belli oluyor. Bilgisayar oyunu geliştiricisiyim ve art konusunda çok eksiği olan bir geliştiriciyim. Bana bu konudaki AI yardımı hala neredeyse 0. Çünkü böyle oluşturulduğu belli olan bir görsel, kullanıcının gözünde daha şimdiden ucuz ürün imaji vermeye başladı bile. Ama kodlama için konuşursak gerçekten bir asistan. Bence yapay zeka ile ne yapılırsa yapılsın ona olan yaklaşımımız işleri tamamen ona devretmeye yönelik olmasından ziyade yardımci yani bir editör olarak ele alınmalı. Yani baştan sona bana bir oyun yapamaz, baştan sona bir video ya da film yapmasından ziyade o filmi yaparken yardımci ve editör olarak kullanırsak ya da bu yönde teknolojilere odaklanılırsa çok daha etkin işlevsellik gösterecektir ve yapaylıktan kurtulacaktır onunla yapılan iş. Örneğin videonuzun arka planını ve hatta belki bir gün ışıklandırma düzeltmeleri yapmasıni istemeniz ama videoda konuşanın umarım hala siz olmaya devam etmeniz ya da en azından motion u kendiniz vermeniz izlenmeyi yuksek tutacaktır. İş yükünüzü azaltacak belki de daha kaliteli bir video ya da zengin içerik için zaman kazandıracak.
"Her" filminden esinlenerek ortamı, giyimi ve ışıklandırmayı ayarlamak nereden baksan klas hareket :)
Nereden baksan hırsızlık!
Hiç çizgisini bozmayan adam👏 bizi olan bitenden haberdar ettiğin için tekrar tekrar teşekkürler. Sora, chatgpt gibi gelişmeler korkutucu olabilir ama bence bu da bizim sanayi devrimimiz.
Emeginize saglik.. aciklayici,sorgulatici,elestirel.. farkindalik.. konuya farkli acilardan bakmami sagladi..
Seviliyorsun abi✋🏻
Bugüne kadar kanalınızda dinlediğim en anlamı kapanış konuşmasıydı. Ağzınıza sağlık 🥂
Şimdi acilen ihtiyacımız olan şey bu tarz animasyonları gerçek görüntülerden ayıracak bir yapı. Bu yapı büyük ve güçlü bir şirket ve güvenilir bir teşkilat ile bilirkişi misyonunu üstlenmeli ve bunun gibi kurumsal şirketlerin animasyon kaşesi görüntüde eklenmemiş görüntüler ceza ve yaptırımlara mahkum edilmeli. Yoksa milletlerin ve insanlığın canı çok yanacak. Ama güzel tarafı bir ihtiyaç varsa para oradadır. Para var ise o ihtiyaç mutlaka er geç giderilir.
Para varsa gerçeği yapaydan ayıracak şirket- komisyon veya yapıya da güvenilmemeli !...
@niyazi7599 Rekabet sayesinde güven inşa edilebilir. Büyük şirketler ismine leke getirmez. Ayrıca denetleme ve kanuni düzenlemeler bu işi daha şeffaf ve legal hale getirecektir. Farklı şirketlerin sayısı nisbetince rekabet doğacak. Ve en güvenilir, doğru bilgiye ulaşılan şirket sahibi olmak için uğraşacaklardır.
Çok güzel bir video olmuş. Olaya tek taraflı bir bakış açısıyla değil madalyonun her yanını inceleyerek yaklaşmışsınız.
Thanks for your effort ❤❤❤
❤
👌🏻 Özgünlük sertifikası şart artık !
video yine harika. Benim merak ettiğim şey şu, Görme engelli bir birey olarak soruyorum, Sora video yapıyor, Peki bu videolarda ses varmı, Yoksa sadece görüntümü üretiyor, Eğer sesli bir video ürete biliyorsa kendi çapımda radyo tiyatrosu gibi sesli bir şeyler çıkartmayı isterim. Cevaplarsanız çok sevinirim😊
Merhabalar sora sesli video üretmiyor ancak chatgpt benzeri bir geniş dil modeli kullanarak senaryo yazdırıp ardından elevenlabs benzeri bir sistemle doğala yakın insan sesleriyle seslendirtebilirsiniz.
Bu bilgilendirici ve açıklayıcı video için teşekkürler. Teknolojik gelişmeler hakkında daha fazla içerik görmeyi umuyoruz.
İlk yorum bee ❤ seviliyosun barış abi (cern araştırma tesisindeki deki parçacık hızlandırıcı hakkında video gelsin abi)
Kral senin gibi teknoloji aşığı bir adamın bu durumdan memnuniyet duymamasını ben herkesin artık senin bilgilendirici ve emek verdiğin videolarını izleyemeyeceklerini, yani bir anlamda yaptığın şeylerin bir anlamı kalamayacağını düşündüğün için bu şekilde açıklıyorsun. Oysaki bu proje ilk duyurulduğunda dile getiren en çok teknoloji kanallarından biriydin pozitif yönüyle.
Soranın görüntüleri rüyalarıma benziyor. Sora uyuyor olabilir. !!!
Her saniyesi her karesi insan emeği ile çizilen ,çizgi filmleri ilerlemiş yaşlarımıza rağmen severek izledik çünkü bir sanat değeri vardı ,sonradan çıkan bigisayar animasyonları onlar kadar sevilmedi ,daha karmaşık daha detaylı olmasına rağmen .Sizin anlattığınız tenolojiyle çok şeyler yapılabilir ama bunları yapanın soğuk bir makina olduğunu bilmek üretilen ne olursa olsun ona sanat değeri katmaz ,aynı kalıpla dökülmüş ,alçıdan heykeller gibi ,tek sanat kalıbın kendisidir .
16:06 o kadar büyük konuşma bence barış özcan. Yapay zeka, genel yapay zekaya ve ardından süper yapay zekaya dönüştüğünde makine IQ su 2000, 5000 belki de milyonları gördüğünde biz sadece izleyebileceğiz.
Yine mükemmel bi video. Tüm bu gelişmelere sevinmelimiyim yoksa üzülmeli mi? bilmiyorum...
Çözülemeyen 7 matematik sorusundan birinin Iğdır universitesinde çalışan azerbaycanlı matematikçi tarafındam çözüldüğü söyleniyor. Bunun hakkında video gelir mi
Millet uzayda skisiyo sen neyin derdindesin
Evet gelsin❤
Hayır gelmez
Ben bulamadım.Bilgiyi nerden aldın çok merak ettim.Nerden bula bilirim
Hələ o məlumat təsdiq olunmayıb.
LGS em olmasina rağmen sizin videolarınızı izlemeye BİRAKAMAMM!!! AAAAAA çok etkileyici anlatmak siz
0:11 Ama bu videoda bende yapay zekayım
Sora doğdu bir kere. 😂 Diğer soralar yakın zamanda bekliyorum. Emeğine sağlık.
Kolay gelsin
Senin gibi anlatan yok, ömrüne bereket güzel insan🍀👏🏻🧿
Barış hocam video atmış bize beğenmek düşer
Gözüm kapalı beğenirim ve kafadan bir teşekkür yorumu yazarım. Çünkü yıllardır çizgisinin dışına çıkmadığını gördüm.
Nedense videonun son sözünü dinlerken içimi bir his kapladı sanki vay be eski günler diyecekmişiz gibi.
8:23 purna üretebilirsek OF biter yeni iş imkanları açılır muhtemelen orjinal sora izin vermez ama ondan sonra sora unhinged gibi modellerin cıkması an meselesi olur
Çok aydınlatıcı bir çalışma olmuş. Teşekkür ediyorum.
Brawo abi
Emeğinize sağlık, ne güzel anlattınız. Seviyoruz sizleri.
Azərbaycandan salamlar
Son söz fazla iddialı olmuş :))
'Yeni nesil fırçalarımız' çok güzel bir ifade. Dışavurumun biricikliği sizin de söylediğiniz gibi bu şekilde daha bağımsız hale gelecektir. Ve herhangi bir şey fırça olabilir.
Ancak bu fırçaların geleceğin dijital otogratların kontrolünde olacak olması, kitlelerin manipülasyonu için kullanılması riskini ortaya çıkarıyor ki hali hazırdaki teknolojiyle bu tür girişimlere şahit oluyoruz. Bu işin 'Gerçek' kısmı. Fakat gerçek yalan. Bu koşuşturmanın içersinde en çok düşünmemiz gereken şey özgürlüğümüz olduğunu düşünüyorum. Gerçi bu geçmiş birkaç yüzyıl için, belki de bildiğimiz zamanın tümü için düşünülmeli. Ancak fazla uzattım.
Hayır , uzatmadın. Keşke devam etseydin. Teşekkürler.
"" gerçekliğin yeniden tanımlanması... "; Barış Özcan farkı ile :)
gayet güzel bir video..teşekkürler..
ilk defa barış özcanın gece video attığını görüyorum, önemli bi video olmalı ❤
Hocam elerine sağlık yine mükemmel yapmışsın videoyu
Barış bey çok zorlayarak, ayıklayarak optimist olmaya çalışmışsınız her ama'dan sonra çelişmeye devam ettiniz bu gibi gelişmelerin o kadar az artıları var ki yavaş yavaş o distopyaya doğru gidiyoruz ben heyecanlı bir taraf görmedim evet güzel gelişmeler düne kadar böyle bir teknoloji hayal gibiydi ama bir taraftanda korkutucu, bayağı bayağı korkutucu hemde... Boşuna yapay zeka çığırtganlığı yapmayın sizde iyi biliyorsunuz ki dünyada çok az bir kesim bunu faydalı şekilde kullanacak tıpkı internet arama motorlarının bilgiyi kolayca ulaşılır kılmasına rağmen cehaletin son sürat devam etmesi gibi
İnsanların çoğu aptal ise teknoloji ne yapsın
şu an yanı başımızda atom bombaları duruyor, hani şu tek tuşla koskoca ülkeyi yok edebilen cinsten. insanlığın kendi kendine yarattığı en büyük bela. şimdi böyle bi gerçek varken, yapay zekanın ilerde ne olur, başımıza ne işler açar diye korkmak biraz garip kaçmıyor mu sence de?
tabii ki yapay zeka yanlış ellerde kötü sonuçlar doğurabilir. ama bu her teknoloji için geçerli. asıl mesele, onu nasıl kullandığımız. aynı nükleer enerjiyi bomba yapmak yerine, elektrik üretmek için kullanmaya çalıştığımız gibi, yapay zekanın da iyi ve kötü kullanım alanları olacak.
sen diyorsun ya, "dünyada çok az kişi bunu iyiye kullanacak" diye. haklısın, ama bu teknolojinin değil, insanların suçu be usta. cahilliği yenmek için teknolojiyi değil, insanları eğitmek lazım.
bak, burada yapay zekayı övmek istemiyorum. zaten kimse de benden bunu beklemesin. ama şu da bir gerçek ki, bu teknolojinin insanlığa faydalı olabilecek bir potansiyeli var. hastalıkların tedavisi, uzay çalışmaları, eğitimde yenilikler... bunlar mümkün olabilir. ama tabii ki, her şeyin bir bedeli var. önemli olan, bu bedeli ödemeye hazır olup olmadığımız.
özetle hacım, ne atom bombası ne de yapay zeka tek başına iyi ya da kötü değil. asıl mesele bizim onları nasıl kullandığımız. ikisinin de hem büyük riskleri hem de büyük potansiyelleri var. akıllı olup riskleri azaltıp, potansiyelleri ortaya çıkarmaya çalışmalıyız. yoksa, valla ne atom bombalarından ne de yapay zekadan kurtuluşumuz olmaz.
bu yazdığım yanıtı komple ai yazdı, gemini 1.5 pro. yorumunu attım sadece kendi fikirleri yapay zekanın
"İnternet arama motorları" bilgiye kolayca ulaşmayı sağlıyor fakat, birçok yalan-yanlış bilgiyi de içeriyor. Hatta, adet olarak istatistik yapılsa yalan-yanlış bilgi çoğunluktadır. En çoğu ise , doğruların içerisinde barınan yalan ve veya yanlışlar içeren bilgiler. Nihayetinde doğru bildiğimiz- kabul ettiğimiz bilgilerin çoğu , bir zaman sonra yanıldığımızı anladıklarımızdan ibaret !...
Siz de çok zorlayarak hatta videoyu doğru düzgün izlememiş olarak Barış beyi sanki bir güzellemeye girişmiş gibi yaftalamışsınız. Sistemin beklenilenin aksine,daha çok eksiğinin ve hatasının olduğunu anlatırken,kötüye kullanımına karşı daha en başından ne gibi önlemler alındığına da değinmiş.Teknolojinin yeni gelişmelerini aktarmak için yapılan bu videoda anlatılanları yapay zeka çığırtkanlığı yapmak olarak algılarken,buraya bu boş yorumunuzu yine yapay zeka aracılığıyla yapıyor olmanız trajik derecede komik. Hesaplar açtığınız tüm sosyal medya platformlarındaki aksiyonlarınızla,zaten yapay zekaya önemli ölçüde dahil ve de teslim olmuşsunuz.Çocuğunuzun ders notlarını bile e-okul’dan takibiniz yapay zeka kullanımıyla oluyor. Siz yapay zekanın tarlasında debelenip,ürünlerini yiyerek yaşarken,yapay zekaya eklenen yeni bir özelliğin tanıtımını yapay zeka çığırtkanlığı olarak değerlendiriyorsunuz. Yapay zeka aracılığıyla ulaştığımız bilgilerin ayrımını yapmak kişisel sorumluluğunuzdadır. İster çöp bilgiye inanırsınız,isterseniz kendinizi geliştirdiğiniz ölçüde önemli bilgileri alırsınız. Donanımlı insan,her gördüğüne inanmaz,araştirir,kandırılamaz. Yapay zekayı son derece faydalı şekilde kullanmak ta insanına göre değişir.O kadar çok artıları var ki,o artıları denemeden,aktif olarak kullanmadan tahminle bilebilmeniz mümkün değil.Sonuçta yaşadığımız hayatta da iyi ve kötü olanı ayırdetmekle yükümlü değil miyiz? Böyle gelişim haberlerini aktaran videoların altında sizinkiler gibi küçük ve bireysel ölçekten bakılarak yapılan farkındalık yoksunu yorumlar, gerçekten hayal kırıklığı yaşatıyor.
Bu döngü şöyle işliyor aslında: Sen bir prompt giriyorsun, sonra o promptta olmayan ekstra bir şeyler ekliyor sistem bu sefer sen o görüntüdeki yazmadığın sana ekstra dayatılan şeyleri de promptta bu olmasın, şu olmasın diye belirtiyorsun. Tam sonunca yaklaşacaksın kredin bitiyor, tekrar kredi alıyorsun sonra istediğine en yakın sonuça razı gelip diğer programlarda maskeleme vs. gibi şeyler yapıp sonucu elde ediyorsun. Daha yeni otomatik maskeleme gelen programlar için bu ve bunun gibi programların gelişmesi bence epey bir zaman alacak.
Geliyor Tarık Pasha geliyor
Siz Dall-e videosunu çekeli 3 yıl olmuş o gün çok şaşırmış ve heyecanlanmıştım o günden bu güne metinden görsel oluşturmanın gelişimi inanılmaz, metinden video oluşturma da bugün emekleme aşamasında, muhtemel bir kaç yıl içinde üretilen görüntülerin kalitesi tartışma konusu olmayacak.
Oley😊😊
Güzel bir video olmuş. Ispartadan selamlar.
Yılda 250 bin film çekilir artık😂
çık çık bİN ni ? MİLyon çekilir.
uygulamayı kullanan herkez film yapar.
Işık ve arkaplan çok iyi olmuş 👏
0:09 şüpheli
ai bilgilendirme videolarini cok seviyorum bu adamin
🎉🎉🎉
Güzel videoydu....Teşekkürler. Konu için bir fikir paylaşmam gerekirse sanal ve gerçeklik arasında insanoğlu kalır mı ? Ama şimdiden insanlar kafaları karışmaya başladı gibi... Daha başlangıcı 🙃
Önceden Deccal olayına pek ihtimal vermezdim.
Şöyle denir,deccal çıktığında cennet ve cehennem gösterir.
Cenneti aslında cehennem, cehennemide aslında cennettir.
Şimdi daha iyi anlıyorum.
Hem deccal olayını hemde yapay olanları.
Çocukken duyduğumda bunu biz görmeyiz diyordum ama 2025 bu bahsedilen yıl galiba.
15:45 abi burada şimdilik derken videonun sonunda bu uzantıları kullananların sürekli bizim olacağımızı söylüyorsun. oradaki şimdilik öylesine söylenmiş bir şey mi yoksa videonun bütününde kaçırdığım bir manayı mı ifade ediyor bu tutarsızlık.
🎉🎉🎉🎉
Konuda bahsi gecen SORA yı kullanabilecek olan en şanslı kısım tabi youtube alt yazı seçeneği gibi videolara dil seçeneği de getirirse sora ile videonun yayınlanma dilini genişleterek bir çok insana ulaşma seçenegi getirebilir sosyal medya üretiçilerine, türkçe bir videonun fransızca, ingilizce, almanca, portekizce gibi diller ile yayınlama fırsatı suna bilmesi gibi. Alt yazı seçenegine bakarak çok daha etkili olabilir bence...!
Altyazı değil artık dilediğimiz dile dilediğimiz sesi çevirebileceğiz doğru ve anlaşılır metinle bir de
❤
inşaallah demekten kendimi alamıyorum.bir bilim kurgu film hastası olarak ne kadar olağanüstü şeyleri sevsem de matrixin ve daha nicelerinin filmlerde kalmasını ümit ediyorum.
Üniversite öğrencisiyim. Aileme yük olmak istemiyorum RUclips'dan harçlık çıkartmak istiyorum bu kadar insandan 5-6 kişi bile görüp takip etse çok iyi olur. Şimdiden çok teşekkür ederim. Bunu sürekli belirtiyorum samimi kalın en iyi dostunuz kendinizsiniz kendinize iyi bakın...+
37 yaşındayım ve 18 yaşında izlediğim Animatrix bende öyle bir ufuk açtı ki, 27 yaşıma bastığımda bileklerime kırmızı ve mavi hap dövmelerimi yaptırdım. Pişman olacağımı söyleyenler oldu ancak halen daha bu dövmelerden dolayı, herhangi bir pimanlık duymuyorum. Çünkü bana Renaissance II'de anlatılanlar, tam olarak bu süreçle alakalıydı. Wachowski'lere yine selam olsun 🙏🏼
Çok güzel bir gelişme ileride daha da güçlenecektir. Ama asla sinema sektörünü ele geçiremeyecektir o mimikler, detaylar olmadan teknoloji duyguyu geçiremez
Filim çekmeye gerek Yok artık, Komut ver Sora yapsın ❤️👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
"Son söz bizlerde olacak" diyen medeniyetlerden geriye onları hatırlamayan yıldız tozları kaldı.
Musk ve Altman arasındaki gerilimin sebebini Sora Sora buldum.😂😂 Bu videoyu bekliyordum.OpenAl a dair de genis bir video bekliyorum.
Uzun zamandir o kadar heyecanla bekliyordum ki. Üye alımı durdurulmuş çok üzüldüm =(
Thanks!
"Neyseki" 5:44 (p"r"n" üretilememsine seviniyor dfsghhd) niye bukadar sevindi
Tatlı bir telaş yaratıyor insanın içinde güzel birşey ama izlediğim videonun yapaymı gerçek mi olduğunu sorgulayacak olmak ürkütücü geliyor ileride önüne geçilmesi zor gibi
senaristi chatgpt çekimi soraya ait olan film sinemalarda. İnsanların yoğun ilgisinden bilet kalmadı. Yakın geleceğin muhtemel senaryosu
Teşekkürler, emeğinize sağlık.
2:46 yürüyen kadının ayaklarına bakın.. son adımda sağ ayak aniden sol ayak olarak geri gidiyor :)
Zinciri kırma videosu ne zaman gelecek? Bu sene zinciri kırmaya başlamak için sabırsızlıkla bekliyorum.
Tam da ihtiyacım olduğu saatte ve zamanda bu videonun gelmesi mükemmel. İlk yorum bu aradaaa
2:44 o yürüme stilide güzelmiş be kardeş.