FUTURES | Samenvatting Nederland O15 - Oostenrijk O15 donderdag 16 juni 2022

• Опубликовано: 15 июн 2022
  • Donderdag 16 juni en de Futures van Nederland O15 en Oostenrijk O15 spelen vandaag hun 2e duel tegen elkaar. Opnieuw is voetbalvereniging OWIOS te Oldebroek onze gastheer. De FUTURES is een soort schaduwelftal van spelers in de Onder 13-, Onder 14- en Onder 15-categorie, die door hun fysieke achterstand het verschil nog niet kunnen maken, maar die na hun groeispurt dit mogelijk wel kunnen gaan doen.
    In de goal staat Benjamin Wouters. De verdediging wordt gevormd door Marc Logtenberg, Hakeem Adedamola Agboluaje, Jesse Larooi (C), Lasse Aelbers, Het middenveld bestaat uit Alseny Cisse, Jaden de Guzman en Rick Luijer. De voorhoede bestaat uit Rens Blankenvoort, Jonas Veltman en Hessel de Wit.
    Oostenrijk had duidelijk geleerd van het duel 2 dagen ervoor. Ze zette hoog druk en Nederland had heel veel moeite om eronder uit te voetballen en stond een groot deel van de 1e helft onder flinke druk. Het lukte de Oostenrijkers niet om te scoren. Op slag van rust kwam Nederland toch tegen de verhouding in op een voorsprong. Een hoge bal belandde voor de voeten van Lasse Aelbers en die tekende voor de rust stand: 1-0.
    De 2e helft gingen de Oostenrijkers door wat ze de 1e helft deden: veel druk zetten maar het lukte ze niet om keeper Benjamin Wouters te passeren. Uiteindelijk kwam Oostenrijk halverwege de 2e helft op een verdiende gelijkmaker toen invaller Paul Ertl met enig geluk de bal vanuit een hoekschop in de goal kopte. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen toen Oostenrijk heel slim een penalty versierde. De scheidsrechter aarzelde een beetje maar floot toch voor een strafschop die door een andere invaller Sebastian Orgler feilloos erin geschoten werd. Kort daarna floot de scheidsrechter af en eindigde deze wedstrijd in een 1-2 overwinning voor de Oostenrijkers.