בשבילי פרישה תמיד הייתה ממש כמו שאמרת על עצמך, להרגיש שאני לא *חייב* יותר לעבוד, שאני לא עובד יותר כדי לשרוד ולשלם חשבונות אלא כדי לשמור על תחושה של עשייה. בעדיפות כמובן לעשייה שהיא כיפית ומספקת ולא עבודה משעממת :) להתבטל כל יום עד המוות זה מבחינתי למות. צריך לעשות משהו כדי להרגיש חיים, למצוא תחביבים חדשים, ללמוד דברים חדשים, לטייל, לא חסר..
היי תמיר בתור מי שעובד עם הקשישים כבר עשור רובם הגדול אומר לי שהלוואי היו מרוויחים יותר( נטו) בגיל צעיר ככל שאפשר כל עוד הבריאות הפיסית והמנטלית מאפשרת להינות מהכסף ההנאה מהכסף בגילאי ה20-30 גבוהה משמעותית מגילאי ה70 ומעלה
קודם כל, נחשפתי לסרטונים שלך רק עכשיו, והם מאוד אינפורמטיבים ונעימים לצפיה, אז שאפו. רציתי לשתף, שלי נפל האסימון בזמן, ו"תוכנית הפרישה" שלי, כפי שאתה מדבר עליה כאן, היא דרך הקרן השתלמות. להגיע לגיל 60 עם כמה מיליוני שקלים (כמה בדיוק - כתלות ברווחים), ואז ליישם את הרעיון של קצבה חודשית/שנתית עד גיל פנסיה, בה תצטרף הפנסיה והביטוח לאומי, ואז אניח לקרן השתלמות להמשיך ולעבוד, למען פינוק שלי ועבור הדורות הבאים...
@@lazy.investor אגב, מאז שכתבתי לך את התגובה, נפל לי אסימון יותר מעניין... למה בכלל לגעת בקרן השתלמות? למה לא להשאירה כנכס לילדים/נכדים/נינים? כל שנה היא תעשה יותר כסף ממה שיוכלו לחלום, ותהיה ברקע כמעין עסק שלא נוגעים בו והוא מהווה את הגב הכלכלי. כזה, שיבטיח שלא יהיו עניים במשפחה. מה חושב על זה?
תודה רבה על השיתוף סרטון מעניין מאוד אני אשמח בבקשה להתייחסות שלך מה לגבי האינפלציה ? למה אותה אתה לא לוקח בחשבון? 12 אלף עכשו יכול להספיק לנו לחיים נוחים ב3-4 שנים הקרובות, מה יהיה שהאינפלציה תעלה והכסף בעצם ישחק? האם אתה לוקח עוד מרווח זהירות ?
יש דרכים נהדרות להתגונן מאינפלציה, והטובה שבהן היא השקעה במניות. כשערך המטבע נשחק - הכל עולה יותר. עגבניות, אורז, מטילי זהב וגם מניות של חברת מייקרוסופט. אם תקנה מניות ותתרחש אינפלציה, גם אם ערכן האינהרנטי של המניות לא יעלה - הן עדיין יהיו שוות יותר מטבעות, כי ערך המטבע יורד.
אם תיקח הלוואה , היא כנראה לא תהיה ל10 שנים, ואם בכל זאת תצליח לקבל ל10 שנים למשל, אז בכל חודש תשלם קרן+ ריבית. אז החיסרון - תזרים שלילי בכל חודש למשך תקופת ההלוואה. מבחינת רווח והפסד: בצד של ההפסד יש וודאות להפסד הריבית שתשלם לבנק, נגיד 7-8-9% אחוז על היתרה של ההלוואה ( אפשר לסכום בלוח סילוקין את סהכ הריבית שתהיה) בצד של הרווח תהיה לך תשואת המדד ,שזה נניח, ברוטו סביב 8% ונטו אחרי מיסים 6%, תוריד עלויות של חשבון מסחר ,תגיע למשהו כמו 5.8% בשנה נטו וזה בהנחה שתתעלם מהתנודתיות שתהיה בתיק ההשקעות ולא תמכור בלחץ. לאור האמור לעיל, כדאי לקחת הלוואה בתנאי ששיעור הריבית יהיה נמוך, למשל סביב 4% ומטה כדי שתהיה הצדקה למהלך כזה (שכמובן גם אז כרוך בסיכון) *אין לראות באמור ייעוץ השקעות *
מכיוון שעד 4% תוכל למשוך מהקרן את הרווחים לאורך שנים, ולהישאר עם הקרן. אחרת סכום הקרן ילך וירד עם השנים, ו 4% לא יספיקו לקיום, עד שיגמר הכסף ולא ישאר כלום 🤦
האם וכמה (באחוזים) אני יכול למשוך מתיק ההשקעות שלי (בעצם להנות מהפרות) נניח גמל להשקעה או קרן השתלמות,ותוך כדיי הכסף ממשיך להיות מושקע שם (איפה שאני משקיע)
תותח! כיף לעקוב אחרי התוכן שלך
כיף שאתה פה!
בשבילי פרישה תמיד הייתה ממש כמו שאמרת על עצמך, להרגיש שאני לא *חייב* יותר לעבוד, שאני לא עובד יותר כדי לשרוד ולשלם חשבונות אלא כדי לשמור על תחושה של עשייה. בעדיפות כמובן לעשייה שהיא כיפית ומספקת ולא עבודה משעממת :)
להתבטל כל יום עד המוות זה מבחינתי למות. צריך לעשות משהו כדי להרגיש חיים, למצוא תחביבים חדשים, ללמוד דברים חדשים, לטייל, לא חסר..
זהירות, גאון. אהבתי את "המחשבונים" , אחלה ערך,תודה ידידי.
התוכן שלך פשוט להבנה.
תודה שוב
אין עליך חמוד:)) מסביר נוח וטוב. ובסבר טוב תמיד😍😘😍😘
תודה רבה! ממש מעורר השראה
וואו תודה על כל התוכן המלמד אתה אלוף
ממש אוהב את הפודקסט ואת הסרטונים שאתה מעלה😊
מדהים תמיר תודה רבה!
אתה תותח
תודה יונתן! תשאר יהיה עוד
קניתי את הספר! מאוד מעניין!
דרך אגב באילת ללא מע"מ, חסכתי 17% 😅
איך מתאימים את מסקנות המחקר לארץ בהתחשב במס רווחי הון?
בדיוק מה ששאלתי😂 ראיתי שהקדימו אותי חחח
היי תמיר בתור מי שעובד עם הקשישים כבר עשור רובם הגדול אומר לי שהלוואי היו מרוויחים יותר( נטו) בגיל צעיר ככל שאפשר כל עוד הבריאות הפיסית והמנטלית מאפשרת להינות מהכסף ההנאה מהכסף בגילאי ה20-30 גבוהה משמעותית מגילאי ה70 ומעלה
ענק אתה, תודה❤
אחלה תמיר❤
מקצועי לשם שינוי מהשאר, תודה.
תודה אהרון
קודם כל, נחשפתי לסרטונים שלך רק עכשיו, והם מאוד אינפורמטיבים ונעימים לצפיה, אז שאפו.
רציתי לשתף, שלי נפל האסימון בזמן, ו"תוכנית הפרישה" שלי, כפי שאתה מדבר עליה כאן, היא דרך הקרן השתלמות. להגיע לגיל 60 עם כמה מיליוני שקלים (כמה בדיוק - כתלות ברווחים), ואז ליישם את הרעיון של קצבה חודשית/שנתית עד גיל פנסיה, בה תצטרף הפנסיה והביטוח לאומי, ואז אניח לקרן השתלמות להמשיך ולעבוד, למען פינוק שלי ועבור הדורות הבאים...
תודה על השיתוף! נראה שנפל לך האסימון, שאתה לא מתעשר מהר אלא בונה הון למען עתידך ועתיד ילדיך
@@lazy.investor אגב, מאז שכתבתי לך את התגובה, נפל לי אסימון יותר מעניין...
למה בכלל לגעת בקרן השתלמות? למה לא להשאירה כנכס לילדים/נכדים/נינים?
כל שנה היא תעשה יותר כסף ממה שיוכלו לחלום, ותהיה ברקע כמעין עסק שלא נוגעים בו והוא מהווה את הגב הכלכלי. כזה, שיבטיח שלא יהיו עניים במשפחה.
מה חושב על זה?
היי תמיר! תודה על המידע!
יש לי שאלה -
לפי הדוגמא שלך משכתי 12,00 שקל בחודש - האם מדובר בסכום ברוטו ממנו יורד אחוז גבוה של מס רווחי הון?
מעניין ממש ! לא הבנתי עם התיק השקעות כולל את הפנסיה כי הרי ממנה מקבלים רק בגיל 67 לא ? ואז זה מסבך את החישוב ..
12000 לפני מס או אחרי ,
הרי יש 25% מס שצריך לשלם וצריך לקחת אותו בחשבון
מתי מושכים? פעם בשנה? איפה נכנס פה החישוב של מס רווחי הון?
אפשר פעם בשנה או פעם בחודש - זה לא באמת משנה. מס רווחי הון - 25% מהרווחים, קשה להכניס אותו פה באופן שכולל לכולם, כי הוא מחושב באופן אישי.
@@lazy.investor זו תשובה חלקית מידי. אם אני לוקח סכום של 3000000 מחשבון השקעות ואין לי קרנות נוספות. כי אז צריך לחשב את 4% לערך אחרי מיסוי של 25%
Спасибо за консультацию
מעניין מאוד!
האם החישוב הזה לוקח בחשבון גם מיסוי?😅
האם החישוב הזה של 4 אחוז כולל את המס 25%
תודה רבה על השיתוף סרטון מעניין מאוד
אני אשמח בבקשה להתייחסות שלך מה לגבי האינפלציה ? למה אותה אתה לא לוקח בחשבון? 12 אלף עכשו יכול להספיק לנו לחיים נוחים ב3-4 שנים הקרובות, מה יהיה שהאינפלציה תעלה והכסף בעצם ישחק? האם אתה לוקח עוד מרווח זהירות ?
יש דרכים נהדרות להתגונן מאינפלציה, והטובה שבהן היא השקעה במניות. כשערך המטבע נשחק - הכל עולה יותר. עגבניות, אורז, מטילי זהב וגם מניות של חברת מייקרוסופט. אם תקנה מניות ותתרחש אינפלציה, גם אם ערכן האינהרנטי של המניות לא יעלה - הן עדיין יהיו שוות יותר מטבעות, כי ערך המטבע יורד.
אני בן 21 בשביל לפרוש בגיל 45 נגיד מהו ה4 אחוז לדעתך שאצטרך לחיות ממנו האם לדעתך 144000 בשנה יספיק?
האם הספר מתורגם לרוסית?
שאלה
מה היתרונות והחסרונות ב-
לקחת הלוואה מהבנק ל10-15 שנים ולהשקיע בs&p500 ל10-15 שנים?
אם תיקח הלוואה , היא כנראה לא תהיה ל10 שנים, ואם בכל זאת תצליח לקבל ל10 שנים למשל, אז בכל חודש תשלם קרן+ ריבית.
אז החיסרון - תזרים שלילי בכל חודש למשך תקופת ההלוואה.
מבחינת רווח והפסד: בצד של ההפסד יש וודאות להפסד הריבית שתשלם לבנק, נגיד 7-8-9% אחוז על היתרה של ההלוואה ( אפשר לסכום בלוח סילוקין את סהכ הריבית שתהיה)
בצד של הרווח תהיה לך תשואת המדד ,שזה נניח, ברוטו סביב 8%
ונטו אחרי מיסים 6%, תוריד עלויות של חשבון מסחר ,תגיע למשהו כמו 5.8% בשנה נטו
וזה בהנחה שתתעלם מהתנודתיות שתהיה בתיק ההשקעות ולא תמכור בלחץ.
לאור האמור לעיל, כדאי לקחת הלוואה בתנאי ששיעור הריבית יהיה נמוך, למשל סביב 4% ומטה
כדי שתהיה הצדקה למהלך כזה
(שכמובן גם אז כרוך בסיכון)
*אין לראות באמור ייעוץ השקעות *
לא מדוייק, כי הריבית דריבית שתהיה לו לפי 8 אחוז שהתי למשך 10 שנים תגבר משמעותית על ריביות הבנק...
למה דווקא 4 %
מכיוון שעד 4% תוכל למשוך מהקרן את הרווחים לאורך שנים, ולהישאר עם הקרן.
אחרת סכום הקרן ילך וירד עם השנים, ו 4% לא יספיקו לקיום, עד שיגמר הכסף ולא ישאר כלום 🤦
האם וכמה (באחוזים) אני יכול למשוך מתיק ההשקעות שלי (בעצם להנות מהפרות) נניח גמל להשקעה או קרן השתלמות,ותוך כדיי הכסף ממשיך להיות מושקע שם (איפה שאני משקיע)
לפתוח נגריה
במקום חוק ה4 אחוז עדיף להשקיע בתיק מניות דיבידנד גדול ומגוון ככה שאתה לא צריך למכור 4 אחוז מהתיק שלך