Çiçeklerin İlahi Sisteme Sessiz Teslimiyeti -İnsanların İnatçı Direnci

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 30 май 2024
  • Çiçekler ilahi sistemle büyük bir uyum içindeler.

Комментарии • 32

  • @refikaozkaracalar6804
    @refikaozkaracalar6804 Месяц назад

    ❤çok mutlu oldum aynı duyguları hissediyorum👋🤗

    •  Месяц назад

      Merhabalar sevgili Refika hanım isminiz ne kadar güzel. Anlamını biliyormusunuz?

  • @ayseevirgen9531
    @ayseevirgen9531 Месяц назад

    Cidden çok güzel ben ortancada yaşadım bunu mor ortanca istedim ancak pembe ortancaya yakındı o sene oldu ancak sonraki sene oda pembeye dönüştü muazzam bir denge var o dengeye karışmak ancak bozmak olur olduğu gibi muhafaza etmek en güzeli ve doğrusu ❤

    •  Месяц назад +1

      Merhaba Ayşe hanım
      Çok güzel ifade etmişsiniz. Aynen öyle.

  • @sefikaemiri1656
    @sefikaemiri1656 Месяц назад

    Hayirli cumalar ablam

    •  Месяц назад

      Canım benim sağol sana da hayırlı cumalar olsun.

  • @yasinvural9484
    @yasinvural9484 Месяц назад

    Demet Hanım Teşekkür ederim :)

    •  Месяц назад

      Ben teşekkür ederim

  • @DenizErdogan-gs6ll
    @DenizErdogan-gs6ll Месяц назад

    Merhaba yumuşak, naif, kibar kızkardeşim; sizi çok özlememe rağmen gelen videolarınız kısa olduğu için bilerek beklettim çünkü çabuk bitecek ve mutluluğum kısa olacak. Bugün dinleyip mutlu olmak istedim benim için 1 dakikası bile çok çok kıymetli ve değerli yazmak çok şeyler yazmak var içimde ama kimseleri de her konuda yorup burda da oku oku bitirememek pek istemiyorum. Her konuda sizi taktir ediyor ve tastikliyorum bugün semt pazarından annem çok sevdiği için yaprağı güzel çiçeğinin renk çeşitlerinden birini annem için aldım hani bahar bitimindeyiz ya acaba toprağını ve saksısını nezaman değişsem, sadece tek bir dsl ama dibinden gövde kısmından minik minik doluşmuşlar sadece torak mı eklesem saksısı ne küçük ne de büyük. Önce olsaydı o ucuz diye buna ekiyorlar dediğim saksılardan. Sizi dinleyince o saksıdan çıkarmaya da kıyamadım ve normal doğadaki topraktan ekleyebilirmiyim çok sevgilerimi gönderiyorum sizi çooook seven kardeşiniz.🤍🌱

    •  Месяц назад +1

      Merhabalar
      Yazdığınız tüm güzel yorumlar için çok teşekkür ediyorum bende size sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. Sizi mutlu edebildiysem ne güzel. Tanışmadan görüşmeden aynı duyguları paylaşmak ta mümkünmüş.
      -Bitkiyi yeni aldığınızda en az 3 hafta saksı değişimi yapmayın.
      -Eğer yeni aldığınız bitki çiçekliyse yine saksı değişimi yapmıyoruz.
      Yaprağı güzel gibi bitkiler mevsimlik ve en fazla bir yıl yaşıyorlar sonra tamamen bitiyorlar. O yüzden en güzeli hiç saksıyı ellemeden üstten biraz taze toprak eklemek yeterlidir. Yeni toprak eklerseniz bütün yaz açmaya devam eder.
      Allah’a emanet olun

    • @DenizErdogan-gs6ll
      @DenizErdogan-gs6ll Месяц назад

      Çok teşekkür ederim🪷

    •  Месяц назад +1

      @DenizErdogan-gs6ll rica ederim

  • @DenizErdogan-gs6ll
    @DenizErdogan-gs6ll Месяц назад

    Demet Hanım cım bi de yağmur suyu bulamadığım zaman çiçeklerimi acaba arıtma suyundan mı yoksa normal çeşme suyunumu dinlendirip sulasam arıtma suyuyla suluyorum fakat içinde faydalı olanların da arıtıldığını düşünüyorum hatta faydası olsun diye bunu kendim içinde yapıyorum arada😊

    •  Месяц назад +1

      Merhabalar
      Tabiki yağmur suyu olmadığında mecburen Çeşme suyu ile sulamak zorunda kalıyoruz. Elbette arıtma su çok çok daha iyi.

    • @DenizErdogan-gs6ll
      @DenizErdogan-gs6ll Месяц назад

      ☘️

  • @senayoranli1216
    @senayoranli1216 Месяц назад

    Merhaba Demet hn, ❤
    sadece çiçeklerimizden neden vermeyelim onu oturtamadim. Kökünden veya dalından vermenin ne sakıncası var? Siz saygı, değer anlamında mı söylediniz?

    •  Месяц назад +1

      Bu konuyu kitabımda detaylı olarak anlattım. Googla da baktığınızda bir bölümünü veriyor.
      Bitkilerin canlı olduğu ve çevreleriyle etkileşimde bulundukları bilimsel olarak kabul edilmiş bir gerçektir. Ancak bitkilerin hissetme ve bilinç seviyeleri, insanlar veya hayvanlardan farklı.
      Biz onlarla aynı frekansta olmadığımız için farketmiyoruz ama bu onların cansız ve hissiz oldukları anlamına gelmiyor.
      Bitkiler canlıdır ve çevrelerindeki değişikliklere tepki verir.
      .Örneğin, güneş ışığına yönelme (fototropizm) ve dokunmaya tepki verme (tigmotropizm) gibi hareketlerle bunu gösterirler. Makasla yaklaşıldığında gösterdikleri tepkiler var biz sadece çıplak gözle görmüyoruz ama bunları ölçebiliyoruz. Yani sesleri var ama biz duyamıyoruz diye onları görmezden gelemeyiz.
      Yine bitkiler yaralanma veya stres durumlarında elektriksel sinyaller yayıyor. Bu sinyaller, bitkinin kendini koruma mekanizmalarını harekete geçirmesine yardımcı oluyor. Yani bağırıyorlar ama bizim kulaklarımız onları yeterince duyamıyor ama bağırıyorlar.
      Ayrıca kesildiğinde veya zarar gördüğünde salgıladıkları kimyasallar diğer bitkiler tarafından algılanıyor ve savunma mekanizmalarının devreye girmesine neden oluyor. Yani haberleşiyorlar.
      Bitkilerin insanlarla aynı frekansta duyguları ve algı düzeyleri yok. Ancak bitkiler, kök salgıları ve havaya salınan kimyasallar yoluyla birbirleriyle iletişim kurarlar.
      Yani çiçekler çevresel değişikliklere tepki verir ve hayatta kalmak için çeşitli mekanizmalara sahiptirler. Ancak, insanlarla bitkiler arasındaki algı ve hissetme kapasiteleri oldukça farklıdır. Bitkilere özen göstermek ve onlara zarar vermemek zorundayız.
      ruclips.net/video/rdeky0kWk_o/видео.htmlsi=MKfM2dCUN9E6NtSE

  • @refikaozkaracalar6804
    @refikaozkaracalar6804 Месяц назад

    Kışın açan çıçekleri yazın nasıl dinlendiriz lütfen bilgilendirimisiniz ❤

    •  Месяц назад +1

      Kışın açan çiçekler yazın kış uykusuna yatıyor. Onlarıda aynı şekilde sulamadan gübrelemeden sessiz bir ortama alıyoruz.
      Yazın kış uykusuna yatan bitkiler, sıcak yaz aylarında aktif büyüme dönemlerini durdurarak dinlenme evresine girerler. Bu bitkiler, genellikle sıcak ve kurak ortamlarda hayatta kalabilmek için bu uykuya ihtiyaç duyarlar. İşte yazın kış uykusuna yatan bazı bitkiler:
      Mesela Çöl ortamlarında bulunan birçok sukkulent bitki yazın aşırı sıcaklardan korunmak için büyümelerini durdurur. Örneğin, *Aloe* ve *Agave* türleri.
      Yine *Nergis* (Narcissus) ve *Lale* (Tulipa)
      . Bu bitkiler, yaz aylarında su ve besin ihtiyaçlarını minimize ederek dinlenme dönemine girerler.
      Bu bitkiler yazın dinlenmeye çekilir ve kış aylarında çiçek açar.
      Bu bitkiler yaz aylarında yüksek sıcaklık ve kuraklıkla başa çıkabilmek için bu uyku dönemine ihtiyaç duyarlar. Bu dönemde su ve besin ihtiyaçları azalır ve genellikle su verilmemesi gerekir.

  • @simonstre42
    @simonstre42 Месяц назад +1

    Arkadaşınız istedi diye çiçeğinizi kesmeyin budamayın dediğiniz yerde çok güldüm. Gerçekten çok sığ bir benzetme. Bitkiler yeni dallar çıkartır yeni yapraklar açar yeni sürgünler verir ama insanlar tekrar tekrar yeni kol çıkartamaz. bu sebeple "çocuğunuzu paylaşmıyorsanız çiçeğinizi de paylaşmayın demeniz kelimenin tam anlamıyla komik.

    •  Месяц назад +2

      Ben sadece bilgilerimi paylaşıyorum. Gerisi size kalmış

    • @ayseevirgen9531
      @ayseevirgen9531 Месяц назад +1

      Çok çok güzel bir tesbit hayranım size çok çok doğru aslında teşekkür ediyorum ❤

    •  Месяц назад +2

      @ayseevirgen9531 Çok teşekkür ederim Ayşe hanımcığım. Anlattıklarım ancak bir kum tanesi olabilir keşke çok daha fazlasını idrak edebilsek.

    • @user-gp2ls1yk3e
      @user-gp2ls1yk3e 29 дней назад

      Kesmek, budamak (hatta sürmek) gibi eylemler "dogal olmayan tarim" tarzlarina özgü davranis bicimidir, dogada böyle eylemler yoktur. Buna gülüyor olmaniza üzülmedim, buradaki bilgiden yoksun olusunuza üzüldüm. Masanobu Fukuoka bu konuda öncü isimdir.
      Ek olarak bitkiler simetrik olarak varliga gelirler, toprak üstündeki bir dalin yerin altinda bir simetrisi vardir ve yapilan her toprak-üstü müdahale toprak-altini da etkiler. Belki bu size ait olan çok sığ aciklamanin tekrar gözden gecirilmesine vesile olur.

  • @esener3206
    @esener3206 Месяц назад

    🤍🤍🤍🤍🤍

    •  Месяц назад

      Teşekkürler

  • @Firuze_First_Lady
    @Firuze_First_Lady Месяц назад

    Atık su derken ne gibi atık su acaba. Sebze meyve yıkadığım suyu elimden geldiğince ayırmaya çalışıyorum çiçeklerim için.

    •  Месяц назад

      Tamda o sulardan bahsediyorum. Yıkadığınız sebze ve meyvelerin hepsinin üzerinde ne kadar kimyasal ilaç varsa hepsi toprağa geçiyor. Bu sular toprağı kirletiyor hatta. Toprağın içindeki canlıların ölümüne yol açıyor.
      Ayrıca şekerli sular,vitaminli sular bs vs toprağı kirletir. Bitkiler sadece yağmur suyu yada Çeşme suyu ile sulanmalı.

    • @sefikaemiri1656
      @sefikaemiri1656 Месяц назад

      Ben kendimin yetiştirdiğim marul ıspanak yıkayınca döküyorum birde hayvanlarim olduğu için süt yikadigim kovalara biriken suyu döküyorum yanlismi yapiyom acep

    •  Месяц назад +1

      @sefikaemiri1656 kendi yetiştirdiğin sebzelerin sularını dökebilirsin çünkü kendi yetiştirdiğimiz sebzelere kimyasallar kullanmıyoruz. Oysa dışardan alınan hemen her sebze ve meyve ler sürekli ilaçlanıyor. O ilaçlı sularla çiçekler sulandığında tüm kimyasal maddeler toprağa geçiyor. Sen kendi sağdığın sütlerin kovalarını kullanıyorsundur muhtemelen. Çiçeklerin çok şanslı.