Felicitari! Asteptam si urmatoarele clipuri. Sper sa reusiti sa o construiti la cheie cat mai curand. Apreciez modul in care ati prezentat toate etapele cu bune si rele, precum si costurile implicate. Numai bine!
Considerăm că primul pas în achiziționarea unui teren, după stabilirea zonei de achiziție și scopul achiziției, este contactarea unui arhitect. În funcție de scopul investiției, arhitectul analizează cerințele și nevoile dumneavoastră și vă poate ghida către o soluție adecvată. Alegerea arhitectului este firesc să se facă în baza portofoliului de lucrări și nu din considerente de preț. Un cost redus nu garantează o îndrumare și o proiectare buna. Pe langa sfaturile unui arhitect se solicita și un certificat de urbanism pentru aflarea reglementărilor din zona respectiva. Un alt aspect important sunt utilitățile existente și cele viitoare din locul respectiv. Pe langa aceste lucruri, trebuie sa se acorde o mare atenție asupra vecinătăților, punctelor cardinale (sfaturi arhitect). Se recomanda ca înainte de a achiziționa un teren sa aveți mai multe vizite în acel loc în diferite momente ale zilei pentru a putea observa ce se întâmplă în acel loc (in cursul săptămânii / in weekend). De evitat terenurile care au în apropiere linii de înaltă tensiune ( limita minima de realizare construcții fata de acestea fiind aprox.38m). Pentru terenurile de pe malul apelor de analizat distanta minima la care se pot realiza construcții - Apele Române... Terenurile care sunt in pantă aduc anumite probleme in preluarea apelor pluviale și deversarea acestora de pe teren mai departe. Un aspect foarte important este modul cum Soarele răsare și apune asupra terenului. Studiu de rețele existente pentru a afla daca exista conducte existente care traversează terenul. Analiza solului prin realizarea unui studiu geotehnic. Ideal ca acesta sa fie oferit de vânzător ( dezvoltător ). Dezvoltarea viitoare a zonei este de luat in calcul. Toate aceste etape se pot elucida de preferat împreună cu un arhitect. Tot împreună cu acesta puteți realiza tema de proiectare pentru viitoarea construcție. De foarte multe ori observăm că oamenii nu știu ce își doresc, construiesc mult mai mult decât au nevoie și nu își pot stabili prioritățile. In concluzie, terenul se poate achiziționa cand toate aceste etape au fost parcurse. Urmează evident etapa actelor / notar etc. Nu achitați bani in avans fara acte încheiate prin notar. Mult succes!
Va salut! La min 11.51 (mustatile stalpului taiate de muncitori)..cum ati remediat problema! Si mie mi au taiat hotii mustatile unei fundatii facuta cu ceva ani in urma.. ce as putea face in situatia asta? Mustatile mai au 2-3 cm deasupra placii.. Multumesc anticipat!
Am si eu doua intrebari pentru specialisti: N-ar fi mai bune platbande metalice prinse in holsuruburi decat scoabele ? Ce se intampla daca nu pui folie anticondens pe scandura de la acoperis si pui vata intre scandura si tabla ? Vata este permeabila, permite aerisire si protectie intre diferentele de temperatura dibtre jnterior si exterior. Intreb pentru ca am vazut asta intr-un magazin de bricolaj unde era prezentat pe un panou un astfel de montaj.
Pt stadiul asta mana de lucru+materialele e destul de bine!in schimb proiectantul a dat o cantitate exagerat de mare de fier pt placa dintre parter si etajul1 cand la fundatie s-a folosit o cantitate de fier pt o casa tip.si daca ai geam la baie,presupun ca ai,distanta dintre perete si gard trebuie sa fie de 2 metri
S-a muncit normal! Scândurile si lemnul brut folosit la cofraj(placa si stâlpi) dau dovada încă ca mesterii din România sunt in urma cu tehnologia in construcții de case familiale! De aici se ajunge si la buleli! “Scula face meșterul” așa era o veche zicala! Sănătate!
Iti dau dreptate... Tot inapoiati am ramas.. Tot cu tehnologia de acuma 50 am ramas... Si in acest video se vede clar de exemplu in imbinarile la grinzile de la acoperis in minutele 15:55 se vede clar ca au pus coltarele metalice... Asa de urat sau montat de doamne ferește... Fara cuvinte
Salut, doresc sa construiesc si eu o casa de 190 mp utili si 242 construiti P+M...ma gandeam ca o sa ma incadrez si eu in 50k euro...dar tocmai astazi mi-a venit devizul si doar fundatia ma costa 20k...m-i se pare incredibil de scump...la ce pret credeti ca pot ajunge cu fundatia ?
De curiozitate,ai gasit sa faci tu asemenea casa in banii astea. Cred ca la momentul actual atat te costa sa duci casa la rosu ,ca in filmuletul de mai sus.
@@grajdeanumarius7144 eu cred ca da, am început deja,la parter 1camera 1 living 1 Bucătărie 1baie+ mansarda cu 2 camere, sunt la acoperiș acum( precizez tatăl meu cu 2 meseriasi se ocupa de a finaliza casa)
pentru cei care intreaba aporoximativ pretul unei case la cheie este un minim de 400€ / mp2 , si se poate duce pana unde va tine bugetul , deci va ganditi la ce suprafata v-ati dori constructia si in functie de asta inmultiti cu minim 400€ / mp2 si pe urma puneti si pretul terenului si cam asta este. Succes
Construiesc in Anglia, si chiar daca casele nu se fac in acelasi fel, totusi partea de izolare in principiu e aceeasi...am o nedumerire...ai lasat mustatiile alea afara din fundatie, apoi ai pus polistirenul...dar cand torni placa, betonul face legatura cu fundatia prin mustatiile alea ce le-ai lasat, ceea ce e bine in privinta structurii, dar nu vei avea igrasie acuma? pentru ca placa are legatura direct cu fundatia...ori poate mi-a scapat mie ceva din video asta...cum opresti igrasia din fundatie sa nu ajunga la placa de beton daca a facut legatura prin mustatiile alea lasate?
Destul de simplu. Pe exterior o sa izolez fundatia cu polistiren extrudat de 10 cm, acest lucru previne aparitia puntilor termice si implicit a igrasiei. Iar peste placa de beton o sa pun polistiren extrudat de 6 cm, apoi va fi turnata sapa.
In ce an ai facut casa ,pe.mn ma pus sa folosesc mult mai mult fier ,ex la stâlpii si grizile au 8 fiare nu doar 4 ,fundatia in forma de t intors cu etrieri de 130 cm legati de o.alta grinda pe 50×30 cm si casa mult.mai mica ca a ta
Dimensionarea fundatiei( lățime , înălțime, cantitatea de fier , adâncime ) sunt date de : zona in care construiți casa (zona seismica) , gabaritul casei (dimensiunea , forma , înălțimea, arhitectură ) , si natura terenului de fundare ( tipuri de pământ in componenta lui care certifică ca terenul este bun de fundare) . Toti acesti factori duc la o soluție de fundare potrivita pt fiecare construcție in parte
Interesante informatii si utile. Am de construit un garaj cu inaltimea de 3m si o supratata de 85 mp, care va fi incalzit. Care ar fi cea mai ieftina varianta si cam care ar fi costurile aproximative?
@@gabybusica4076 omul vrea "treaba ca lumea" nu poti face cu panouri daca vine incalzit este fara sens si banuiesc ca are un oarecare buget ,garaj 3m ori are rulota ori tractor /camion sau poate vrea pe viitor sa-l transforme in apartament
Nu poți preconiza niciodată costul construirii unei case, trebuie sa te aștepți mereu la alte costuri decât cât teai fi gândit. Dar în principiu e mult mai bine sa îți faci o casa decât sa stai într-un închis într-o cușcă (apartament)!
Separat dar nu pentru ca eu as fi dorit asa: -o echipa fundatie+zidarie parter -o echipa stalpi parter -o echipa de la placa parter pana la structura acoperis -o echipa invelitoare Cu primele 2 echipe am incheiat colaborarea datorita lipsei de profesionalism.
@@StartDIY multumesc pentru informatii. Si noi vroiam sa incepem anul acesta si imi era teama de ce firme sau echipe vom gasii. Dintre ofertele primite cei care sunt aparent seriosi au preturi mai ridicate decat ne asteptam.
@@StartDIY sall un nr de contact pentru mai multe detali ,de exemplu ,vreau sa construesc 140 metri patrați ?,cam la ce preț sā ma astept Sa încep lucrarea ,va mulțumesc ,si astep raspuns
Felicitari pentru proiect ! Eu nu sunt specialist, dar imi place ceea ce vad ! Am vazut in video ca o sa gasesc detalierea costurilor, dar din pacate nu o gasesc. Ma puteti ajuta cu informatiile legate de cost?
Bună ! Dacă se poate un sfat / o părere vă rog și pentru mine . Eu am o casă + teren mare la țară , mă întrebam dacă investesc în ea să fac condiții, și casa va fi nelocuibilă deoarece eu lucrez în Anglia, cât timp va rezista să nu se dărâme, sau distrugă ? Pentru că nu am pe nimeni în care să se ducă să o mai verifice . Iar eu dacă o fac de acum, investesc în ea, în câți ani va cădea? Menționez că este casă bătrânească de paiantă+sobe de teracotă Mulțumesc
Buna ziua. De obicei casele vechi din paianta necesita reparatii anuale, au probleme probleme cu fundatia( nu au fundatie de beton armat) si de aici pot rezulta diverse situatii neplacute.Cel mai sigur in situatia dv este sa realizati o expertiza pentru respectiva casa si apoi sa luati decizia corecta. Succes!
Art. 615 din codul civil spune ca distanta minima daca ai fereastra cu vedere este 2 m. Art. 612 din codul civil spune ca distanta minima daca nu ai fereastra cu vedere este 0,6 m. Se poate face un acord la notar cu vecinul si poti construi si la o distanta mai mica.
@@0radeanu acum imi spuneti cam cat ar costa, cam ce ar trebui făcut legal sau nu ! In acest filmuleț sa adus la cunoștință că sa se poata lasă spațiu intre vecin ca sa poti monta o schela pentru fatada pentru ca nu toti vecinii te vor lasă! Eu crezi ca am adus în discuție distanța dintre casa si vecin degeaba ?? Wrong prietene , am specificat ce trebuie făcut doar din această cauză pentru ca spațiul dintre casa si vecin nu a fost lăsat degeaba! Pentru ca nu este înțelegere între vecin si respectivul ! Analizează si dupa ma puteti condamna !
Sper ca nu e in Romania in zona seismica, unde fundatia trebuie sa aiba cel putin 90cm, iar stalpii 8bare si in nici un caz patrati toti sau mai putin de 30x30cm!
Speri degeaba. Fundatia e la 90+, am gresit informatia in video. Referitor la stalpi sunt 27 pe parter la o suprafata de 119 mp, nici unul mai mic de 30x30. Pe scurt: s-a respecat PT-ul pana la ultima virgula.
Bai fratele meu da cât fier ai băgat in placa aia ? Ai făcut plasa doar din fierbeton din ce se vede de 10 și de 8 cam exagerat cred eu Acu ți-o fi calculat arhitectu cum trebuie știu eu
Salut! As dori, dacă se poate evident, câteva detalii: -costul afișat conține și prețul terenului?, pentru că ai făcut referire la suprafață. -cât din costul total a reprezentat manopera? Menționez că am finalizat saptamana trecută fundația ( infrastructura, elevația și pardoseala) și am ajuns la 14.000 euro (manopera inclusă) Mulțumesc!!! Suprafața (amprenta la sol -casa+garaj+terasă) este de 125mp
1 - Costul include doar materiale si manopera pentru Casa. 2 - Manopera a fost aproximativ 51000 Ron. Eu pentru etapa in care esti tu am platit aprox 10500 euro (manopera inclusa).
@@StartDIY m-am uitat acum la detalii să văd care ar putea fi deosebirea de cost: La mine săpătura a fost de 90 deși în proiect era de 120. Din start a intrat mai mult beton ( 345 Ron/mc, pc16/20. La infrastructura au intrat 39 mc. Iar plasa sudata de 8mm (7,6 cred) Ținem legătura, să îmi mai spui cate ceva la etapele urmatoare😅 Deci astea ar fi singurele deosebiri Apropo..parterul + placa cat te-au ajuns???
Faza la roșu 42.000+prețul terenului,în ăștia 42.000 intră și hărțogăriile? De acu încolo îți mai trebuie încă 20.000 minim pt ferestre usi etc lejer, plus mobila plus amenajarea curții plus o anexă plus una alta ajungi la 100.000 cu timpul lejer.Deci casele ce se vând la 68.000-90.000 sunt făcute din materiale de calitate inferioară.
@@StartDIY Mult succes,anul trecut am terminat casă 110mp la fundație, structură țeapănă de lemn și fier,cu manoperă 45000 la cheie,noi am făcut fundația, după care am ajuns la 75000 cu gard, lumină, etc,mai băgăm in continuare,nu mai ajunge anexa 1 pt scule trebuie încă una și este un lux o casă pe lângă un apartament, teren 2200mp,spor la treaba.
Felicitari si spor la treaba in continuare. Cum ati calculat izolatiile? (ca par cam putin). Din fericire au inceput sa apara mai multe canale cu informatii gratuite (gen Soflete, Enciclopedia constructiilor etc) si cu totii sunt de acord ca atentia la detalii (imbinari, etansari , punti termice) si investitia in izolatii (care nu e chiar asa mare ca procent din toata investitia) scutesc multe costuri pe viitor si disconfort, plus ca nu mai ai treaba minim 20 de ani.
@@StartDIY Da cumva mi-a dat impresia ca aia e tot. Eventual inca 1-2 cm sub parchet. Si parca nu am vazut izolatie de jur imprejur. Si la acoperis capriorii de 10 cm m-au facut sa ma gandesc ca asta va fi si totata izolatia la acoperis. Intradevar poate am tras eu o concluezie pripita. Dar care vor fi izolatiile totale peste tot ?
@@MrDonperfetto Da-i pace ca nu stie ce vorbeste. Daca la Rosu a ajuns la suma aia nu vreau sa ma mai gandesc cat o sa coste finalizata. Si in asemenea locatie de cacao.
@@Alex-et1fq Salut Depinde ce folosesti. La casa mea de 180 mp locuibili pe parter ma costa numai geamurile si usile exterioare 9500 de euro. Depinde ce proiect ai. Deschiderea la living e de 6m lungime
@@Alex-et1fq salut alex, felicitari pt preturile care le-ai scos, ai construit tu , sau o echipa?si eu in momentul asta incep lucrarile, tot 100 mp.merci o seara faina si sanatate!
Fain prezentat , pacat ca nu are subsol , subsolul e spatiu castigat si enorm de util de neconceput la o constructie noua pe care mai tarziu propietarul il va regreta ca la ignorat. Succes !
Si ce sa faci cu subsolu? Majoritatea femeilor numai fac nimik, sunt doar pe la saloane. Ca sa zici ca ai si tu un borcan de ceva... Dar acum barbati sunt la gatit :)) eu unu nu vad sensual unui beci sau ceva de genu ptr a depozit un vin si altele. Ptr cei care beau mult se merita.
Pentru un bloc costurile pe mp sunt mai mici, si scad cu cat suprafata construita este mai mare deoarece cheltuielile fixe se distribuie la o suprafata mai mare, desigur intervin asepecte care tin de manipularea materialelor in functie de regimul de inaltime
@@alpinlineconstruct3716 Buna seara, imi puteti spune un cost estimativ pentru o casa la cheie exact ca cea din acest video ? Identica vreau ! Multumesc m.ruclips.net/video/hGv45lvOsCw/видео.html
Casa e frumoasa , nimic de zis . Și eu am făcut casa cam la 230 mp P+M și cam aceleași costuri . Ce nu îmi place este cum au lucrat meseriasi , ex. La zidit nu îmi place si ar mai fi. Sa o stăpânești sănătos .
Salut! Dacă se poate, poți fi mai pr vis cu cheltuielile? De exemplu ar fi interesant sa vedem cat a costat săpatul pentru fundație, fierul forjat, cimentul daca l ai făcut dau ai adus cifa, prețul cerut de meseriași pentru serviciul prestat etc.
Salut. Am dar sunt indecis, nu stiu daca merita investitia. Personal as monta acest sistem doar pe etaj (dormitoare - introducere aer proaspat), bai, spalatorie - evacuare aer viciat si umed)...
@@StartDIY Se merita investitia garantat, nu cred ca se mai fac case noi fara aceste sisteme chiar si in tara, daca te pricepi cat decat un aparat incepe de la 2000e plus tubulatura tot nu sari de 4000e, insa avantajele sunt enorme in timp ca si comfort, cauta sisteme de la Zehnder comfoair, succes
Frumos vídeo si casa ,dar sa spui in min 6.30 ca muncitorii a u taiat mustatile la stilp !?? Poate a i vrut sa pari si tu m ai interesant decit muncitorii !!
@@StartDIY Salut! Te am intrebat pentru ca intentionez sa construiesc o casa in comuna Slatioara si unul din lucrurile care ma ingrijoreaza este cum aleg constructorul. As putea sa ti cer niste date in legatura cu acestia, atunci cand inainte de demararea lucrarilor?
Pe mine în București pt 75 mp mi-au cerut în jur de 55.000 și 65.000 de euro doar la roșu. La 1.70 m fundația. Autorizația a durat 4 ani sa o obținem. Așa de greu se mișcă autoritățile în București fata de alte județe.
Păi e foarte normal ca la București să coste mai scump decât oriunde. În Franța cu 65mii euro ai cel puțin 120mp de casă la roșu... Mulți se împacă cu ideea "scump și prost" fiindcă se lasă duși de nas de către meseriași care în România sunt de două ori mai scumpi, de două ori mai lenți, de două ori mai ineficienți și de două ori mai incompetenți. Locuiesc în Franța din 1990.Un prieten francez căsătorit cu o româncă și-a făcut casă la Brașov cu firmă portugheză și a ieșit mult mai ieftin și mai bine decât cu firmă sau meseriași de România... În curând o să demareze construcția unei căsuțe P+M cu amprenta 78mp și am cerut devize comparative. Am impresia că salahorii umblă în Ferrari și meseriașii în avioane private altfel nu-mi explic prețurile cerute. Un ciolovec mi-a cerut pe mansardare la roșu mai scump decât ar costa o casă din lemn P+E!!!Aviz amatorilor!
Alexandra Bucur se Mischa lent toata birocratia in Romania Ieu intrun sat pe langa Timisoara astept din 2017 si inca nu se poate incepe sa SAP fundatia, Nu ajuta NIMIC STATUL SA CONSTRUIESTI ci te inpiedica. Greu in RO
@@DemoNiq Asta denota ca nu ai urmarit cu atentie, in video sunt costurile totale. In descriere o sa gasesti link-uri video unde costurile sunt defalcate pe etape.
Ascultati un om batran!...😁 Cand ai trecut de stadiul gri-alb, in special la finisaje, limita e cerul!!! Apoi, sfatul meu pentru cei care vor sa construiasca: fa-ti temeinic socoteala cu costurile, inmulteste cu 2 si daca la sfarsit ti-a mai ramas ceva, ai calculat bine!!! Nu sunt povesti din pacate... Vorbesc din experienta! 😥
@@teleanudaniel6986 ai dreptate ,dar de multe ori se intampla din cauza ca clientul se intinde prea mult daca faci calculul bine de la inceput mai adaugi doar 15-20% dar cum clientul nu-i capabil sa faca calcule precise si se bazeaza pe cea mai optimistica varianta si cum firma chiar daca face calculul bine nu da pretul ala din cauza sa nu sperie clientul seajunge la ce ai descris tu o firma cu experienta stie de la inceput ce si cum
Există un sistem din polistiren extrudat care este folosit drept cofraj când se toarnă betonul și ca izolație termică după ce se întărește. Se aseamănă cu un lego, sunt piese care se conectează una de cealaltă iar în mijloc are un suport de care se prinde fierul beton. După ce ai ridicat zidul la înălțimea dorită, se toarnă betonul cu motopompa și se vibrează pentru uniformizare și evitarea golurilor de aer. Cu 2 sau 4 muncitori în 30zile poți ridica o casă parter și 2 etaje..Ai nevoie de cofraje metalice mobile care să susțină zidurile sau placa o săptămână după care se demontează și se mută la următoarea secțiune unde trebuie turnat beton. Firma care vinde cofrajele de polistiren închiriază și cofraje metalice. Din păcate nu am date de contact, sunt ceva ani de când o cunoștință a construit așa casa. PS. Dacă vrei să construiești casă din beton armat atunci o valoare aproximativa poți găsi în felul următor. Calculezi suprafata tuturor zidurilor și a podelelor care se înmulțește cu grosimea lor și așa ai estimat cantitatea de beton necesară. La care adaugi fierul care trebuie să armeze pereții și costul cofrajele de lemn necesare pentru turnarea pereților. Ai nevoie de o cantitate de lemn în metri cubi (suprafata ca la beton înmulțit cu grosimea scandurilor) la care adaugi 15% pentru pierderi. PS 1.Luat simplu, un zid de cărămidă are doar 10% beton. Trebuie să calculezi costul cărămizilor comparativ cu fierul și cantitatea de ciment necesar la beton armat și costul cofrajului (chiria sau lemnul necesar care nu se mai poate reutiliza). Un zid de beton armat pierde căldură mai mult decât caramida și ai nevoie de izolație termică suplimentară pe exterior.Alti bani, altă distracție. În funcție de asta poți alege soluția pe care o dorești.
Casa asta sa o termini mai ai nevoie de peste 75 % Ganditiva ca casa asta nu are termopane , izolatie, fatada , instalatia plus šapele ,electricitatea ..... mai apoi tencuiala , plus ca nu am vazut unde e centrala sau camara .... probabil are nevoie de o mica extensie .... nu mai zic curtea care vine pavata si gradinarita plus mobilierul plus gresie faianta sau parchet E imposibil la cat e de mare casa sa nu bagi peste 150 000 de euro
laurentiu sandu: Tu speri sa traiesti 100 de ani si sa apuci sa vezi daca garantia este adevarata, nu? Toate chestiile astea cu garantia de n-spe ani sut doar facaturi de la producatori si comercianti. Asa ,am auzit ca cioara traieste cel putin 200 de ani.
Felicitari! Asteptam si urmatoarele clipuri. Sper sa reusiti sa o construiti la cheie cat mai curand. Apreciez modul in care ati prezentat toate etapele cu bune si rele, precum si costurile implicate. Numai bine!
Considerăm că primul pas în achiziționarea unui teren, după stabilirea zonei de achiziție și scopul achiziției, este contactarea unui arhitect.
În funcție de scopul investiției, arhitectul analizează cerințele și nevoile dumneavoastră și vă poate ghida către o soluție adecvată.
Alegerea arhitectului este firesc să se facă în baza portofoliului de lucrări și nu din considerente de preț. Un cost redus nu garantează o îndrumare și o proiectare buna. Pe langa sfaturile unui arhitect se solicita și un certificat de urbanism pentru aflarea reglementărilor din zona respectiva.
Un alt aspect important sunt utilitățile existente și cele viitoare din locul respectiv.
Pe langa aceste lucruri, trebuie sa se acorde o mare atenție asupra vecinătăților, punctelor cardinale (sfaturi arhitect).
Se recomanda ca înainte de a achiziționa un teren sa aveți mai multe vizite în acel loc în diferite momente ale zilei pentru a putea observa ce se întâmplă în acel loc (in cursul săptămânii / in weekend).
De evitat terenurile care au în apropiere linii de înaltă tensiune ( limita minima de realizare construcții fata de acestea fiind aprox.38m).
Pentru terenurile de pe malul apelor de analizat distanta minima la care se pot realiza construcții - Apele Române...
Terenurile care sunt in pantă aduc anumite probleme in preluarea apelor pluviale și deversarea acestora de pe teren mai departe.
Un aspect foarte important este modul cum Soarele răsare și apune asupra terenului.
Studiu de rețele existente pentru a afla daca exista conducte existente care traversează terenul.
Analiza solului prin realizarea unui studiu geotehnic. Ideal ca acesta sa fie oferit de vânzător ( dezvoltător ).
Dezvoltarea viitoare a zonei este de luat in calcul.
Toate aceste etape se pot elucida de preferat împreună cu un arhitect. Tot împreună cu acesta puteți realiza tema de proiectare pentru viitoarea construcție. De foarte multe ori observăm că oamenii nu știu ce își doresc, construiesc mult mai mult decât au nevoie și nu își pot stabili prioritățile.
In concluzie, terenul se poate achiziționa cand toate aceste etape au fost parcurse. Urmează evident etapa actelor / notar etc. Nu achitați bani in avans fara acte încheiate prin notar.
Mult succes!
Va salut! La min 11.51 (mustatile stalpului taiate de muncitori)..cum ati remediat problema! Si mie mi au taiat hotii mustatile unei fundatii facuta cu ceva ani in urma.. ce as putea face in situatia asta? Mustatile mai au 2-3 cm deasupra placii..
Multumesc anticipat!
Faina casa ! Felicitări!
In loc de acoperișul de deasupra usi de intrare puteai sa faci o terasa. Parerea mea
Felicitari....foarte utile informatii. Sa va bucurati de casa....
Am si eu doua intrebari pentru specialisti:
N-ar fi mai bune platbande metalice prinse in holsuruburi decat scoabele ?
Ce se intampla daca nu pui folie anticondens pe scandura de la acoperis si pui vata intre scandura si tabla ? Vata este permeabila, permite aerisire si protectie intre diferentele de temperatura dibtre jnterior si exterior. Intreb pentru ca am vazut asta intr-un magazin de bricolaj unde era prezentat pe un panou un astfel de montaj.
Felicitări si sanatate ptr ce-i ce vor locui în ea
Mulțumesc pt informații!
Respect! Felicitări!
n-ati turnat beton de egalizare sub fundatia propriu-zisa? inainte sa asezati fierul?
Nu. Am pus distantieri pentru a distanta fierul de pamant si apoi am turnat.
Super montaj. Felicitări
Multumim de prezentare. Simplu si la obiect
Buna seara cât costă mp casa din cărămidă.
salut ce fier ai bagat la stilpi,centura si placa peste parter multumesc! asta nu am vazut in descriere
Chiar mi-a placut placut sa o stăpâniți sănătoși
Pt stadiul asta mana de lucru+materialele e destul de bine!in schimb proiectantul a dat o cantitate exagerat de mare de fier pt placa dintre parter si etajul1 cand la fundatie s-a folosit o cantitate de fier pt o casa tip.si daca ai geam la baie,presupun ca ai,distanta dintre perete si gard trebuie sa fie de 2 metri
S-a muncit normal! Scândurile si lemnul brut folosit la cofraj(placa si stâlpi) dau dovada încă ca mesterii din România sunt in urma cu tehnologia in construcții de case familiale! De aici se ajunge si la buleli! “Scula face meșterul” așa era o veche zicala! Sănătate!
Iti dau dreptate... Tot inapoiati am ramas.. Tot cu tehnologia de acuma 50 am ramas... Si in acest video se vede clar de exemplu in imbinarile la grinzile de la acoperis in minutele 15:55 se vede clar ca au pus coltarele metalice... Asa de urat sau montat de doamne ferește... Fara cuvinte
Bv😇 super explicat 😇
Buna , care ar fi costurile , ptr o casa de 100m doar parter ????
Felicitari si mult spor in continuare!
Salut, doresc sa construiesc si eu o casa de 190 mp utili si 242 construiti P+M...ma gandeam ca o sa ma incadrez si eu in 50k euro...dar tocmai astazi mi-a venit devizul si doar fundatia ma costa 20k...m-i se pare incredibil de scump...la ce pret credeti ca pot ajunge cu fundatia ?
20.000 euro fundatia wtf ? Unii isi fac casa la rosu de banii aia :)
O cutiozitate se ridica o casa la. Parter 3 camere 2 bai și Bucătărie open space cu living la cheie?cu Mobila moderna ? Cu 35.000€?
De curiozitate,ai gasit sa faci tu asemenea casa in banii astea. Cred ca la momentul actual atat te costa sa duci casa la rosu ,ca in filmuletul de mai sus.
@@grajdeanumarius7144 eu cred ca da, am început deja,la parter 1camera 1 living 1 Bucătărie 1baie+ mansarda cu 2 camere, sunt la acoperiș acum( precizez tatăl meu cu 2 meseriasi se ocupa de a finaliza casa)
Informații foarte utile, succes în continuare.
pentru cei care intreaba aporoximativ pretul unei case la cheie este un minim de 400€ / mp2 , si se poate duce pana unde va tine bugetul , deci va ganditi la ce suprafata v-ati dori constructia si in functie de asta inmultiti cu minim 400€ / mp2 si pe urma puneti si pretul terenului si cam asta este. Succes
400 euro/mp cu manopera sau doar materialele?
O casa cu amprenta la sol 112mp P+M cu 50k este ok sa te apuci de ea?o poti termina in proportie de 80%
Salut , îmi poți spune pretul la roșu fără manoperă, mulțumesc.
Super video!
Construiesc in Anglia, si chiar daca casele nu se fac in acelasi fel, totusi partea de izolare in principiu e aceeasi...am o nedumerire...ai lasat mustatiile alea afara din fundatie, apoi ai pus polistirenul...dar cand torni placa, betonul face legatura cu fundatia prin mustatiile alea ce le-ai lasat, ceea ce e bine in privinta structurii, dar nu vei avea igrasie acuma? pentru ca placa are legatura direct cu fundatia...ori poate mi-a scapat mie ceva din video asta...cum opresti igrasia din fundatie sa nu ajunga la placa de beton daca a facut legatura prin mustatiile alea lasate?
Destul de simplu.
Pe exterior o sa izolez fundatia cu polistiren extrudat de 10 cm, acest lucru previne aparitia puntilor termice si implicit a igrasiei.
Iar peste placa de beton o sa pun polistiren extrudat de 6 cm, apoi va fi
turnata sapa.
Foarte frumos
In ce an ai facut casa ,pe.mn ma pus sa folosesc mult mai mult fier ,ex la stâlpii si grizile au 8 fiare nu doar 4 ,fundatia in forma de t intors cu etrieri de 130 cm legati de o.alta grinda pe 50×30 cm si casa mult.mai mica ca a ta
Anul trecut am inceput, la structura depinde in ce zona seismica esti.
Dimensionarea fundatiei( lățime , înălțime, cantitatea de fier , adâncime ) sunt date de : zona in care construiți casa (zona seismica) , gabaritul casei (dimensiunea , forma , înălțimea, arhitectură ) , si natura terenului de fundare ( tipuri de pământ in componenta lui care certifică ca terenul este bun de fundare) . Toti acesti factori duc la o soluție de fundare potrivita pt fiecare construcție in parte
Salut! Ai construit cu firma si diriginte de șantier? 42000 E cu manoperă inclusă? Sau doar materialele. Multumesc pentru raspuns.!
Salut. Cu echipe si o pseudo-firma, da am avut diriginte de santier. Este inclusa.
Felicitări pentru această filmare în care ne ați arătat cum se construiește o casă de la (zero) și cât a costat toată lucrarea
Cat a costat toata casa?
Super
Interesante informatii si utile. Am de construit un garaj cu inaltimea de 3m si o supratata de 85 mp, care va fi incalzit. Care ar fi cea mai ieftina varianta si cam care ar fi costurile aproximative?
Salut. Poti sa ceri o oferta de pret pentru structura metalica. Cauta pe google sunt multe firme care ofera asa ceva...
Il poti face din structura metalica cu panouri sandwich, sau cu tabla cutata...mai e si varianta de boltari ziditi cu stalpi si placa
ala nu este garaj este un viitor apartament !
@@gabybusica4076 omul vrea "treaba ca lumea" nu poti face cu panouri daca vine incalzit este fara sens si banuiesc ca are un oarecare buget ,garaj 3m ori are rulota ori tractor /camion sau poate vrea pe viitor sa-l transforme in apartament
Respect .
Salut, dacă ești amabil ai putea te rog sa-mi spui cam cata cărămidă a intrat la casa ta dacă mai ții minte bineînțeles? mulțam
Salut. 22 sau 23 de paleti, nu mai retin exact.
foarte bun si de folos
Buna ziua. Ce firma va făcut aceasta casa ?
Si unde sunt preturile?
Exact..nici eu nu vad vreun pret in descriere sau video..
@@alexpsk1784 La min. 18:17 costul total
Professionalism.
Bună ziua caut o echipă pentru casa mea!
Betonull turnat în elevație nu prea arata bine are tendinta de segregare
Buna,am o intrebare cam cat ar duce o casa de maxim 100mp cu 2 bai 3 dormitoare bacatarie un hol ceva si living ?
Nu poți preconiza niciodată costul construirii unei case, trebuie sa te aștepți mereu la alte costuri decât cât teai fi gândit. Dar în principiu e mult mai bine sa îți faci o casa decât sa stai într-un închis într-o cușcă (apartament)!
@@TextieruL ai dreptate, o casa la țară îți oferă tot confortul
@@alexmusat O casa la țară îți oferă libertate,confort îți oferă și un apartament!🤫
Felicitari !!
Aceeasi constructie ,cam cat ar costa acum? Cu aproximatie
Cum arata preturile acum, minim 50% in plus.
Pretul acela include TVA? Multumesc
Da.
@@StartDIY ati gasit o firma care a contractat lucrarea pana la stadiul acesta sau firme separate pentru etape de genul fundatie, zidarie, acoperis?
Separat dar nu pentru ca eu as fi dorit asa:
-o echipa fundatie+zidarie parter
-o echipa stalpi parter
-o echipa de la placa parter pana la structura acoperis
-o echipa invelitoare
Cu primele 2 echipe am incheiat colaborarea datorita lipsei de profesionalism.
@@StartDIY multumesc pentru informatii. Si noi vroiam sa incepem anul acesta si imi era teama de ce firme sau echipe vom gasii. Dintre ofertele primite cei care sunt aparent seriosi au preturi mai ridicate decat ne asteptam.
@@StartDIY ai facut bine ,lumea trebuie sa fie mai cinstita ,daca nu poti nu te angaja in "misiune"
Cum ai reușit să faci cu 4 bare la stâlpi? La mine nici în ruptul capului nu au vrut să mă lase .
Structuristul a reusit pentru ca a folosit stalpisori, acestia sunt pusi mult mai des fata de stalpi clasici.
Salut! Imi cer scuze, dar nu am gasit costurile constructiei in descriere. Poti sa ma ajuti cu acestea? Multumesc anticipat.
Salut. In video este costul total. Pentru costurile detaliate pe fiecare etapa sunt link-uri in descriere.
Sall un nr de contact se poate pentru mai multe detali
@@StartDIY sall un nr de contact pentru mai multe detali ,de exemplu ,vreau sa construesc 140 metri patrați ?,cam la ce preț sā ma astept Sa încep lucrarea ,va mulțumesc ,si astep raspuns
@@sevyflorian8375 Pe pagina canalului gasiti o adresa de email unde ma puteti contacta.
Costurile au fost ridicate si de placa de beton de la pod, care este costul placii respective?
Doar manopera a fost 10000 Ron, materiale beton+fier, polistiren, popi, etc, au mai fost aproximativ 16000, deci undeva la aproximativ 26000 Ron.
Destul de mult, multumesc pt raspuns!
Cat fier și cati mc de lemn ati folosit?
Fier undeva la 8000 Kg, lemn undeva la +20m3.
Eu am folosit lemn la cofraje si au fost si pierderi pe parcurs.
@@StartDIY doar fierul in italia ar costa 5.500 € iar betonul o medie de 70€ m3 300 -rck
Salut, in cei 160 mp utili, este inclusa si suprafata garajului si a camerei tehnice? Succes!
Salut, da, tot spatiul din interior inchis. Am exclus balcoane si terase deschise.
Salut, mi-a plăcut!
O casă la cheie de 70 de m pătrați cât poate ajunge, multumesc
Greu de spus, depinde ce se doreste.
@@StartDIY unde santeti în țară
Te ajunge undeva la 35-40000 de euro aca o faci cu echipa, nu firma
@@gabybusica4076 poți să-mi tr un nr de tel
@@sinai6216 lasa mi un mesaj pe adresa de email busica_gabi009@yahoo.com
Felicitari pentru proiect ! Eu nu sunt specialist, dar imi place ceea ce vad ! Am vazut in video ca o sa gasesc detalierea costurilor, dar din pacate nu o gasesc. Ma puteti ajuta cu informatiile legate de cost?
Multumesc. Pe canal la video o sa vezi ca am Episoade pe fiecare etapa. Acolo o sa gasesti detaliat costurille.
500 milioane
Bună ! Dacă se poate un sfat / o părere vă rog și pentru mine . Eu am o casă + teren mare la țară , mă întrebam dacă investesc în ea să fac condiții, și casa va fi nelocuibilă deoarece eu lucrez în Anglia, cât timp va rezista să nu se dărâme, sau distrugă ? Pentru că nu am pe nimeni în care să se ducă să o mai verifice . Iar eu dacă o fac de acum, investesc în ea, în câți ani va cădea?
Menționez că este casă bătrânească de paiantă+sobe de teracotă
Mulțumesc
Buna ziua. De obicei casele vechi din paianta necesita reparatii anuale, au probleme probleme cu fundatia( nu au fundatie de beton armat) si de aici pot rezulta diverse situatii neplacute.Cel mai sigur in situatia dv este sa realizati o expertiza pentru respectiva casa si apoi sa luati decizia corecta.
Succes!
Poti sa faci si turul casei?
Clipul de la instalatia electrica cuprinde acest 'tur', dar nu sunt prea multe de vazut :).
O sa updatez periodic avansul lucrarilor.
@@StartDIY Succes in contiunuare! M-am abonat!
La rosu casa doar parter de 180mp , cu placa pt mansarda ,un cost estimativ ?
Salut. Depinde ce structura ai, caramida sau BCA, echipa sau firma.
Eu am detaliat in celelalte episoade costuri defalcate pe etape/materiale.
@@StartDIY caramida , firma /echipa
180 euro/mp
Noua lege va spune ca ar trebui lăsat spațiu de cel puțin 1,80 - 2m dintre casa si gardul vecinului! Atentie ! Succes in finalizarea casei !
Art. 615 din codul civil spune ca distanta minima daca ai fereastra cu vedere este 2 m.
Art. 612 din codul civil spune ca distanta minima daca nu ai fereastra cu vedere este 0,6 m.
Se poate face un acord la notar cu vecinul si poti construi si la o distanta mai mica.
@@StartDIY acel acord cu vecinul se poate transforma in calvar daca nu ai acte prin notar!
Bogdan Calancea costa 60 lei in Timisoara o declaratie notariala cu acordul vecinului. De ce nu ai face actul la notar?
@@0radeanu acum imi spuneti cam cat ar costa, cam ce ar trebui făcut legal sau nu !
In acest filmuleț sa adus la cunoștință că sa se poata lasă spațiu intre vecin ca sa poti monta o schela pentru fatada pentru ca nu toti vecinii te vor lasă! Eu crezi ca am adus în discuție distanța dintre casa si vecin degeaba ?? Wrong prietene , am specificat ce trebuie făcut doar din această cauză pentru ca spațiul dintre casa si vecin nu a fost lăsat degeaba! Pentru ca nu este înțelegere între vecin si respectivul ! Analizează si dupa ma puteti condamna !
@@StartDIY .....daca se foloseste fereastra cu geam mat ? sau e considerata fereastra care se deschide si trebuie limita de 2 m
Unde ai construit casa, si cat ai platit mana de lucru, pana la aceastà faza??
ruclips.net/video/wtLDtFtVSoo/видео.html Constructie casa la rosu P + M
Sper ca nu e in Romania in zona seismica, unde fundatia trebuie sa aiba cel putin 90cm, iar stalpii 8bare si in nici un caz patrati toti sau mai putin de 30x30cm!
Speri degeaba. Fundatia e la 90+, am gresit informatia in video. Referitor la stalpi sunt 27 pe parter la o suprafata de 119 mp, nici unul mai mic de 30x30. Pe scurt: s-a respecat PT-ul pana la ultima virgula.
ceva teren pentru curte a ramas? mi se pare ca , constructia a acoperit tot terenul
Au ramas 381 mp, dupa pavaj estimez sa ramana undeva la 300 mp. O suprafata de care sa pot avea grija in timpul pe care il am disponibil.
Bai fratele meu da cât fier ai băgat in placa aia ? Ai făcut plasa doar din fierbeton din ce se vede de 10 și de 8 cam exagerat cred eu Acu ți-o fi calculat arhitectu cum trebuie știu eu
👍
Salut!
As dori, dacă se poate evident, câteva detalii:
-costul afișat conține și prețul terenului?, pentru că ai făcut referire la suprafață.
-cât din costul total a reprezentat manopera?
Menționez că am finalizat saptamana trecută fundația ( infrastructura, elevația și pardoseala) și am ajuns la 14.000 euro (manopera inclusă)
Mulțumesc!!!
Suprafața (amprenta la sol -casa+garaj+terasă) este de 125mp
1 - Costul include doar materiale si manopera pentru Casa.
2 - Manopera a fost aproximativ 51000 Ron.
Eu pentru etapa in care esti tu am platit aprox 10500 euro (manopera inclusa).
@@StartDIY m-am uitat acum la detalii să văd care ar putea fi deosebirea de cost:
La mine săpătura a fost de 90 deși în proiect era de 120. Din start a intrat mai mult beton ( 345 Ron/mc, pc16/20. La infrastructura au intrat 39 mc. Iar plasa sudata de 8mm (7,6 cred)
Ținem legătura, să îmi mai spui cate ceva la etapele urmatoare😅
Deci astea ar fi singurele deosebiri
Apropo..parterul + placa cat te-au ajuns???
Parter+placa=62000 Ron
Foarte prost executat fasonarea fierului la noduri
@@constantinescusorin8988 Argumentati va rog! Daca este executata prost, cum trebuia facuta ? Va multumesc!
Faza la roșu 42.000+prețul terenului,în ăștia 42.000 intră și hărțogăriile? De acu încolo îți mai trebuie încă 20.000 minim pt ferestre usi etc lejer, plus mobila plus amenajarea curții plus o anexă plus una alta ajungi la 100.000 cu timpul lejer.Deci casele ce se vând la 68.000-90.000 sunt făcute din materiale de calitate inferioară.
Pretul este doar pentru materiale si manopera. Fara teren, proiect, utilitati, gard etc.
@@StartDIY Mult succes,anul trecut am terminat casă 110mp la fundație, structură țeapănă de lemn și fier,cu manoperă 45000 la cheie,noi am făcut fundația, după care am ajuns la 75000 cu gard, lumină, etc,mai băgăm in continuare,nu mai ajunge anexa 1 pt scule trebuie încă una și este un lux o casă pe lângă un apartament, teren 2200mp,spor la treaba.
Felicitari si spor la treaba in continuare. Cum ati calculat izolatiile? (ca par cam putin). Din fericire au inceput sa apara mai multe canale cu informatii gratuite (gen Soflete, Enciclopedia constructiilor etc) si cu totii sunt de acord ca atentia la detalii (imbinari, etansari , punti termice) si investitia in izolatii (care nu e chiar asa mare ca procent din toata investitia) scutesc multe costuri pe viitor si disconfort, plus ca nu mai ai treaba minim 20 de ani.
La ce izolatii te referi? Sub placa asa am avut in proiect 5cm, si am considerat ca mai bine izolez mai mult peste placa, cand montez IP.
@@StartDIY Da cumva mi-a dat impresia ca aia e tot. Eventual inca 1-2 cm sub parchet. Si parca nu am vazut izolatie de jur imprejur. Si la acoperis capriorii de 10 cm m-au facut sa ma gandesc ca asta va fi si totata izolatia la acoperis. Intradevar poate am tras eu o concluezie pripita. Dar care vor fi izolatiile totale peste tot ?
@@Ciprianolaurus inca 6 cm extrudat peste placa cota 0, 10 cm extrudat fundatie, 14 cm grafitat pereti, 25-30 cm peste placa etaj.
42000 euro la o suprafata desfasurata de 205mp duce la un cost de aprox 210 euro/mp. suprafata construita. E foarte bine.
205 mp construiti= 160 mp utili 42000 euro e foarte mult
@@MrDonperfetto Da-i pace ca nu stie ce vorbeste. Daca la Rosu a ajuns la suma aia nu vreau sa ma mai gandesc cat o sa coste finalizata. Si in asemenea locatie de cacao.
@@gattonpc Cu 45.000 E am construit 150mp P+E la cheie. Acum am proiect pt 100mp pe parter (sub 30.000 E ). Materiale pret mediu, in Tm.
@@Alex-et1fq
Salut
Depinde ce folosesti.
La casa mea de 180 mp locuibili pe parter ma costa numai geamurile si usile exterioare 9500 de euro. Depinde ce proiect ai.
Deschiderea la living e de 6m lungime
@@Alex-et1fq salut alex, felicitari pt preturile care le-ai scos, ai construit tu , sau o echipa?si eu in momentul asta incep lucrarile, tot 100 mp.merci o seara faina si sanatate!
Fain prezentat , pacat ca nu are subsol , subsolul e spatiu castigat si enorm de util de neconceput la o constructie noua pe care mai tarziu propietarul il va regreta ca la ignorat. Succes !
Am adugat camara in dauna beciului, varianta mai ieftina pe care mi-am permiso.
Subsolul iti mănâncă multi bani.
Si ce sa faci cu subsolu? Majoritatea femeilor numai fac nimik, sunt doar pe la saloane. Ca sa zici ca ai si tu un borcan de ceva... Dar acum barbati sunt la gatit :)) eu unu nu vad sensual unui beci sau ceva de genu ptr a depozit un vin si altele. Ptr cei care beau mult se merita.
Sunt zone unde apa freatică este prea sus și nu poți construi un subsol .
@@florinbusuioc3749 Acum vor numai la mansardă
Pana la urma cat va ajuns pretu final.?
Constructia nu e finalizata. In acest moment sunt la faza de tencuiala.
@@StartDIY si cam cati bani ati cheltuit pana acu. Sami fac si eu o idee.ms
Raspunsul este in video. Iar in celelalte episoade de pe canal sunt detaliate pe etape la nivel de materiale.
MULTUMIM FRUMOS
SUNTEȚI DE UN MARE AJUTOR NU ORICINE SE ÎNCUMETĂ MULTUMESC
La construcția unui bloc costurile ar fii asemănătoare pe mp?
Poate cineva care a construit asa ceva te poate ajuta cu un raspuns. La un bloc investesti mai mult in fundatie,subsol...
Pentru un bloc costurile pe mp sunt mai mici, si scad cu cat suprafata construita este mai mare deoarece cheltuielile fixe se distribuie la o suprafata mai mare, desigur intervin asepecte care tin de manipularea materialelor in functie de regimul de inaltime
@@alpinlineconstruct3716 Buna seara, imi puteti spune un cost estimativ pentru o casa la cheie exact ca cea din acest video ? Identica vreau ! Multumesc
m.ruclips.net/video/hGv45lvOsCw/видео.html
Pretul include manopera ,?
Da.
Cat au fost materialele doar pana la rosu? Mulțumesc
Aprox 30000 euro.
Poți să lași un preț separat... Materiale și manopera?
Sigur.
As fi si eu curios de pretul manoperei separat de cel total.Pare ieftin si arata foarte frumos facut.
Manopera este in jur de 11000 Euro.
Restul sunt materialele.
Casa e frumoasa , nimic de zis . Și eu am făcut casa cam la 230 mp P+M și cam aceleași costuri . Ce nu îmi place este cum au lucrat meseriasi , ex. La zidit nu îmi place si ar mai fi. Sa o stăpânești sănătos .
Salut! Dacă se poate, poți fi mai pr vis cu cheltuielile? De exemplu ar fi interesant sa vedem cat a costat săpatul pentru fundație, fierul forjat, cimentul daca l ai făcut dau ai adus cifa, prețul cerut de meseriași pentru serviciul prestat etc.
Salut. Daca te uiti pe canal o sa vezi clipuri video in care am trecut toate aceste cheltuieli.
Salutare, nu stiu daca aveti in plan montarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, spor la treaba
Salut. Am dar sunt indecis, nu stiu daca merita investitia. Personal as monta acest sistem doar pe etaj (dormitoare - introducere aer proaspat), bai, spalatorie - evacuare aer viciat si umed)...
@@StartDIY Se merita investitia garantat, nu cred ca se mai fac case noi fara aceste sisteme chiar si in tara, daca te pricepi cat decat un aparat incepe de la 2000e plus tubulatura tot nu sari de 4000e, insa avantajele sunt enorme in timp ca si comfort, cauta sisteme de la Zehnder comfoair, succes
ciao foarte fain dar vreau sa stiu , dece tigla metalica??
Pentru ca are o greutate redusa, montaj facil si un pret mai bun in raport cu o tigla de calitate.
După părerea mea casa mai mare de 100 mp nu are niciun sens pt fam cu max 4 pers
Ce bine ca suntem diferiti, avem nevoi diferite si ce tie iti convine lu altu e posibil sa nu ii convina.
Altii stau 2 intr-o casa de 200mp
Dacă făceați și împământare naturala în fundație, erați meseriași de meseriasi☺️
Sa speram ca au facut ,dar nu s-a filmat
Frumos vídeo si casa ,dar sa spui in min 6.30 ca muncitorii a u taiat mustatile la stilp !?? Poate a i vrut sa pari si tu m ai interesant decit muncitorii !!
Pai a făcut bine ca a spus,de ce nu
E f important de stiut! va regăsiți cumva??!
Scump.Cu ~45k trebuia sa fie la cheie (~150-160mp util)...la mine zona(Dambovita) construiesc ce se vede in video cu 10-15k euro mai putin.Bafta!
La ce pret ar ajunge o casa la cheie P+E ( suprafata construita 177 mp
, 3 bai ,3 dormitoare ,Bucătărie + living open space ) ?
Da da iese ieftin daca scobesti un pic in pamant si tai din fier.
@@cosminh1525 cum vrei sa o faci? Ca la carte este scump, cu meseriasi de doi lei iese ieftin dar si buleala.
Iese buleala si cu firme de construcții dacă beneficiarul nu prea are habar de cum trebuie construit
Nenea, ce zici că faci cu 15.000€? Du-te și spală-te pe față că e dimineața!
Salut! Spune mi, te rog, cu ce firma ai construit in Slatina?
Nu am facut cu firma. Am lucrat cu echipe.
@@StartDIY Salut! Te am intrebat pentru ca intentionez sa construiesc o casa in comuna Slatioara si unul din lucrurile care ma ingrijoreaza este cum aleg constructorul. As putea sa ti cer niste date in legatura cu acestia, atunci cand inainte de demararea lucrarilor?
@@cristianlungu7909 Salut. Sigur, desi nu ii recomand...
Pe mine în București pt 75 mp mi-au cerut în jur de 55.000 și 65.000 de euro doar la roșu. La 1.70 m fundația. Autorizația a durat 4 ani sa o obținem. Așa de greu se mișcă autoritățile în București fata de alte județe.
Păi e foarte normal ca la București să coste mai scump decât oriunde. În Franța cu 65mii euro ai cel puțin 120mp de casă la roșu... Mulți se împacă cu ideea "scump și prost" fiindcă se lasă duși de nas de către meseriași care în România sunt de două ori mai scumpi, de două ori mai lenți, de două ori mai ineficienți și de două ori mai incompetenți.
Locuiesc în Franța din 1990.Un prieten francez căsătorit cu o româncă și-a făcut casă la Brașov cu firmă portugheză și a ieșit mult mai ieftin și mai bine decât cu firmă sau meseriași de România...
În curând o să demareze construcția unei căsuțe P+M cu amprenta 78mp și am cerut devize comparative. Am impresia că salahorii umblă în Ferrari și meseriașii în avioane private altfel nu-mi explic prețurile cerute. Un ciolovec mi-a cerut pe mansardare la roșu mai scump decât ar costa o casă din lemn P+E!!!Aviz amatorilor!
Alexandra Bucur se Mischa lent toata birocratia in Romania Ieu intrun sat pe langa Timisoara astept din 2017 si inca nu se poate incepe sa SAP fundatia, Nu ajuta NIMIC STATUL SA CONSTRUIESTI ci te inpiedica. Greu in RO
Crezi ca as reusi sa fac cu 30.000€ o casa de la A-Z? Mult mai mica decat a ta, gen cu o baie o bucatarie un living si un dormitor. Nu foarte mari.
Nu cred ca reusesti...poate sa faci tu toata manopera, chiar si asa este destul de greu.
@@StartDIY am inteles. Daca nu e confidential tu cat ai platit proiectul+manopera?
@@rubbyyt4223 Nu e confidential, manopera a fost aprox 25% din suma prezentata in video. Proiectul a fost aprox 4500Ron.
@@StartDIY am inteles. Multumesc frumos pt informatii. Sa ai bafta la ea.
@@StartDIY Salut! În prețul de 4500 au intrat și avizele sau au fost separat?
Cu banii ăștia o casă la cheie de câți metri pătrați o poți face. Rog cine poată să-mi spună?
Scrie in descriere: "Suprafata Construita = 119 m2
Suprafata desfasurata=205 m2
Suprafata utila =160 m2
Contine: 3 dormitoare, Dressing, 3 Bai, Living, Dinning, Bucatarie, Garaj, Camera Tehnica, Uscatorie, Camara, Windfang, Terasa."
@@WorldSounds857 Mulțumesc frumos!🙏
Nu stiu de ce va faceti case cat o biserica cu etaje..acum se face doar jos pe pamant simplu cochet si frumos fara etaje
in video spui "costurile sunt in descriere".... in descriere spui "costurile sunt in video"... uite costurile, nu sunt costurile....
Costurile sunt acolo in video...urmareste cu atentie.
@@StartDIY cred ca ai vrut sa le pui, m-am uitat a doua oara :) vezi minutul @12:24
@@DemoNiq Asta denota ca nu ai urmarit cu atentie, in video sunt costurile totale. In descriere o sa gasesti link-uri video unde costurile sunt defalcate pe etape.
Impamintarea in fundatie , unde este? Sau nu ai nevoie ...
Impamantarea este realizata separat. Am pus intr-un alt video realizarea ei.
Intrebarea magica, de ce ai ales caramida si nu bca ? :)
Pentru rezistenta mare la compresiune.
@@StartDIY la ce ajuta aceasta rezistenta la compresiune daca structura de rezistenta e din cadre ? Speram sa imi zici ca e mult mai ieftina :D
@@Daniel.ÎîîîÎ Este chiar mai scumpa :))...la mine a fost zidarie portanta.
@@StartDIY ms pt info, am vazut stalpii si am crezut ca la constructiile pe cadre... implicit zidurile sunt doar de umplutura
Adâncimea fundației doar 70? Cam putin
Salut. Am gresit eu in descriere, adancimea este 90+.
@@StartDIY ah ok si eu imi facusem un dubiu ,dar banuiesc ca ai avut un proiect deci am lasat-o moarta
👍
42000 doar constructia pai mai e interior/exterior mai bagi in pe atatia bani
Johny Deep mai bagi inca de trei ori ,...frate
Ascultati un om batran!...😁 Cand ai trecut de stadiul gri-alb, in special la finisaje, limita e cerul!!!
Apoi, sfatul meu pentru cei care vor sa construiasca: fa-ti temeinic socoteala cu costurile, inmulteste cu 2 si daca la sfarsit ti-a mai ramas ceva, ai calculat bine!!!
Nu sunt povesti din pacate... Vorbesc din experienta! 😥
@@teleanudaniel6986 ai dreptate ,dar de multe ori se intampla din cauza ca clientul se intinde prea mult
daca faci calculul bine de la inceput mai adaugi doar 15-20% dar cum clientul nu-i capabil sa faca calcule precise si se bazeaza pe cea mai optimistica varianta si cum firma chiar daca face calculul bine nu da pretul ala din cauza sa nu sperie clientul seajunge la ce ai descris tu
o firma cu experienta stie de la inceput ce si cum
O casa din beton armat ar fi mai scumpa?
Nu vad de ce sa faci o casa din beton armat, betonul este cel mai slab izolator termic...
Cu siguranta
Există un sistem din polistiren extrudat care este folosit drept cofraj când se toarnă betonul și ca izolație termică după ce se întărește. Se aseamănă cu un lego, sunt piese care se conectează una de cealaltă iar în mijloc are un suport de care se prinde fierul beton. După ce ai ridicat zidul la înălțimea dorită, se toarnă betonul cu motopompa și se vibrează pentru uniformizare și evitarea golurilor de aer. Cu 2 sau 4 muncitori în 30zile poți ridica o casă parter și 2 etaje..Ai nevoie de cofraje metalice mobile care să susțină zidurile sau placa o săptămână după care se demontează și se mută la următoarea secțiune unde trebuie turnat beton. Firma care vinde cofrajele de polistiren închiriază și cofraje metalice. Din păcate nu am date de contact, sunt ceva ani de când o cunoștință a construit așa casa. PS. Dacă vrei să construiești casă din beton armat atunci o valoare aproximativa poți găsi în felul următor. Calculezi suprafata tuturor zidurilor și a podelelor care se înmulțește cu grosimea lor și așa ai estimat cantitatea de beton necesară. La care adaugi fierul care trebuie să armeze pereții și costul cofrajele de lemn necesare pentru turnarea pereților. Ai nevoie de o cantitate de lemn în metri cubi (suprafata ca la beton înmulțit cu grosimea scandurilor) la care adaugi 15% pentru pierderi. PS 1.Luat simplu, un zid de cărămidă are doar 10% beton. Trebuie să calculezi costul cărămizilor comparativ cu fierul și cantitatea de ciment necesar la beton armat și costul cofrajului (chiria sau lemnul necesar care nu se mai poate reutiliza). Un zid de beton armat pierde căldură mai mult decât caramida și ai nevoie de izolație termică suplimentară pe exterior.Alti bani, altă distracție. În funcție de asta poți alege soluția pe care o dorești.
@Dan se numeste amvic firma
Cît costă?
Raspuns in video
Ma apuc si eu dupa ce trece pandemia asta.....🤔🤔🤔🤔 Sa o stapanesti sanatos.
Multumesc si Succes!
Bafta si sa ai nervii tari
Casa asta sa o termini mai ai nevoie de peste 75 %
Ganditiva ca casa asta nu are termopane , izolatie, fatada , instalatia plus šapele ,electricitatea ..... mai apoi tencuiala , plus ca nu am vazut unde e centrala sau camara .... probabil are nevoie de o mica extensie .... nu mai zic curtea care vine pavata si gradinarita plus mobilierul plus gresie faianta sau parchet
E imposibil la cat e de mare casa sa nu bagi peste 150 000 de euro
Ce serviciu ai?
Eu la tabla am folosit asa ceva ALUTYTAN ICE PUR super multtumit garantie 100 de ani la culoare usor..dar costă
cat a costat cu montaj ?
@@adriangabrielpopazu7363 motaj acoperis masarda si tabla pusa pe bazie undeva la 2200 euro
Numai mina de.lucru ,m2 de tabla sare bine 50ron acum fara acesorii
laurentiu sandu: Tu speri sa traiesti 100 de ani si sa apuci sa vezi daca garantia este adevarata, nu? Toate chestiile astea cu garantia de n-spe ani sut doar facaturi de la producatori si comercianti. Asa ,am auzit ca cioara traieste cel putin 200 de ani.
204000 lei cu tot cu acte,avize?
Nu, doar materiale si manopera.
Face ti mi vara viitoare casa daca aveti drum in braila
16:00 vine un cutremur de rupe suruburile alea subtiri de tin in loc coltarele alea . tot ca la romani se construieste .lol
Sunt sigur ca au batute cuie in partea de sus...Acele suruburi si tablite in forma de L sunt puse pentru o rezistenta si mai mare.
Acelea sunt niste ranforsari suplimentare. Lemnul a fost fixat cu piroane si scoabe...
Vine un cutremur???de parcă zici că vine autobuzul din 15" in 15"
Casa este construita in Romania și nu în Japonia 👍
Te bagi in seama ca musca in curul calului. Mai bine taci daca nu stii.