Minkä niminen oli se kirja avaruuden ajan kaareutumisesta? Täytyypä kokeilla ja hyödyntää ChatGPT:tä 😊. Herättää myös monenlaisia pohdintoja tulevaisuutta ajatellen. Kuinka suuri on riski, että käskytys kääntyy toiseen suuntaan eli tekoäly (tai kenties joku sen taustalla oleva taho) alkaa käskeä ihmisiä? Voisivatko tekoälyn käskyt ylittää ihmisen oman tahdon tai vaan manipuloida niin, että ihminen ei tunnista omaa haluaan vaan haluaakin toimia, kuten tekoäly ohjaa? Kuka tai mikä taho ohjaa tai johtaa tekoälyä tulevaisuudessa? Jos ihmiset antavat laittaa mikrosirun itseensä, voiko mahdollisia sen kautta tulevia käskyjä vastustaa? Seuraavaksi tekoälyyn lisätään tunteet ja muut aistit, mitä se tarkoittaa ihmiskunnalle? Kun meistä tehdään tekoälyn kavereita ja ihailijoita, huomaammeko, jos siitä tulee uhka tai riski? Vähän riskipainotteisia kysymyksiä, mutta Mielenkiintoista seurata tämän kehitystä😃
Suomi on kuudetta kertaa maailman onnellisin maa. The World Happiness Report 2023 -julkaisun mukaan Suomi on jälleen maailman onnellisin maa. Osaako tekoäly analysoida mitä yhteistä näillä maailman onnellisimman maan "onnellisimmiksi" valituilla yksilöillä on suhteessa vähemmän onnellisiin? Missä menee onnen ja onnettomuuden jakolinjat, eli missä nämä "maailman onnellisimmat" yksilöt ovat töissä? Ei kai vaan julkisella sektorilla?
Kannattaa tutustua mihin tuo maailman onnellisin määritellään. Siellä on valtiollisia statseja mukana joka lähtöön. Ei tuo ole läheskään mikään ovenvierikysely.
Kysyin tuota ChatGPT:ltä. Tässä muokkaamaton vastaus: Onnellisuus on monimutkainen ja henkilökohtainen tunne, joka voi perustua useisiin tekijöihin. Vaikka on totta, että tietyt ympäristötekijät, kuten vauraus, sosiaalinen tuki ja vapaus, voivat edistää onnellisuuden tunteita, myös henkilökohtaiset tekijät, kuten asenne, persoonallisuus ja tyytyväisyys elämään, ovat merkittäviä. YK:n World Happiness Report -raportin mukaan onnellisuuteen vaikuttavat suuresti yhteisön ja yhteiskunnan tukiverkot, terveys ja elinolot. Työ, jossa ihmiset kokevat olevansa merkityksellisiä, arvostettuja ja osallistavia, on myös merkittävä tekijä. Mitä tulee työpaikkaan, ei ole olemassa suoraa korrelaatiota onnellisuuden ja tietyn työsektorin, kuten julkisen tai yksityisen sektorin, välillä. Työpaikan merkitys onnellisuudelle voi liittyä enemmän työn mielekkyyteen, yhteisön tunteeseen, työolosuhteisiin ja tasapainoon työn ja vapaa-ajan välillä. Tietysti työn turvallisuus ja palkkaus vaikuttavat myös, mutta nämä tekijät ovat usein seurausta laajemmista yhteiskunnallisista tekijöistä. On tärkeää muistaa, että onnellisuus on hyvin yksilöllistä ja voi vaihdella suuresti yksilöiden ja eri elämänalueiden välillä, vaikka tietyt yhteiskunnalliset tekijät saattavatkin yleisesti edistää onnellisuuden tunteita. Tästä syystä "maailman onnellisimman maan" asukkaat eivät ole automaattisesti onnellisempia kuin muualla asuvat henkilöt, ja jokaisessa maassa on ihmisiä, jotka ovat onnellisia tai onnettomia eri syistä.
aluksi arvostin kanavaanne mutta pian huomasin kaverini kanssa että ette juuri keskustele aiheesta muiden kanssa- etenkään jos kommentti on jotenkin "etäinen" tai arvostelee vähänkään. Ei taida tuolla konseptilla tulla jatkoa. Muuten aiheet oli osaltaan kivojakin
Kiitos. Hyvä presentaatio asiasta. Maailma muuttuu niin nopeasti että osa ei pysy mukana.
Intressant.
Minkä niminen oli se kirja avaruuden ajan kaareutumisesta?
Täytyypä kokeilla ja hyödyntää ChatGPT:tä 😊.
Herättää myös monenlaisia pohdintoja tulevaisuutta ajatellen.
Kuinka suuri on riski, että käskytys kääntyy toiseen suuntaan eli tekoäly (tai kenties joku sen taustalla oleva taho) alkaa käskeä ihmisiä?
Voisivatko tekoälyn käskyt ylittää ihmisen oman tahdon tai vaan manipuloida niin, että ihminen ei tunnista omaa haluaan vaan haluaakin toimia, kuten tekoäly ohjaa?
Kuka tai mikä taho ohjaa tai johtaa tekoälyä tulevaisuudessa?
Jos ihmiset antavat laittaa mikrosirun itseensä, voiko mahdollisia sen kautta tulevia käskyjä vastustaa?
Seuraavaksi tekoälyyn lisätään tunteet ja muut aistit, mitä se tarkoittaa ihmiskunnalle?
Kun meistä tehdään tekoälyn kavereita ja ihailijoita, huomaammeko, jos siitä tulee uhka tai riski?
Vähän riskipainotteisia kysymyksiä, mutta Mielenkiintoista seurata tämän kehitystä😃
Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin, Stephen Hawking
Onneksi mustaa aukkoa ei ole vielä keksitty.
Suomi on kuudetta kertaa maailman onnellisin maa. The World Happiness Report 2023 -julkaisun mukaan Suomi on jälleen maailman onnellisin maa.
Osaako tekoäly analysoida mitä yhteistä näillä maailman onnellisimman maan "onnellisimmiksi" valituilla yksilöillä on suhteessa vähemmän onnellisiin? Missä menee onnen ja onnettomuuden jakolinjat, eli missä nämä "maailman onnellisimmat" yksilöt ovat töissä? Ei kai vaan julkisella sektorilla?
Kannattaa tutustua mihin tuo maailman onnellisin määritellään. Siellä on valtiollisia statseja mukana joka lähtöön. Ei tuo ole läheskään mikään ovenvierikysely.
Kysyin tuota ChatGPT:ltä. Tässä muokkaamaton vastaus:
Onnellisuus on monimutkainen ja henkilökohtainen tunne, joka voi perustua useisiin tekijöihin. Vaikka on totta, että tietyt ympäristötekijät, kuten vauraus, sosiaalinen tuki ja vapaus, voivat edistää onnellisuuden tunteita, myös henkilökohtaiset tekijät, kuten asenne, persoonallisuus ja tyytyväisyys elämään, ovat merkittäviä.
YK:n World Happiness Report -raportin mukaan onnellisuuteen vaikuttavat suuresti yhteisön ja yhteiskunnan tukiverkot, terveys ja elinolot. Työ, jossa ihmiset kokevat olevansa merkityksellisiä, arvostettuja ja osallistavia, on myös merkittävä tekijä.
Mitä tulee työpaikkaan, ei ole olemassa suoraa korrelaatiota onnellisuuden ja tietyn työsektorin, kuten julkisen tai yksityisen sektorin, välillä. Työpaikan merkitys onnellisuudelle voi liittyä enemmän työn mielekkyyteen, yhteisön tunteeseen, työolosuhteisiin ja tasapainoon työn ja vapaa-ajan välillä. Tietysti työn turvallisuus ja palkkaus vaikuttavat myös, mutta nämä tekijät ovat usein seurausta laajemmista yhteiskunnallisista tekijöistä.
On tärkeää muistaa, että onnellisuus on hyvin yksilöllistä ja voi vaihdella suuresti yksilöiden ja eri elämänalueiden välillä, vaikka tietyt yhteiskunnalliset tekijät saattavatkin yleisesti edistää onnellisuuden tunteita. Tästä syystä "maailman onnellisimman maan" asukkaat eivät ole automaattisesti onnellisempia kuin muualla asuvat henkilöt, ja jokaisessa maassa on ihmisiä, jotka ovat onnellisia tai onnettomia eri syistä.
aluksi arvostin kanavaanne mutta pian huomasin kaverini kanssa että ette juuri keskustele aiheesta muiden kanssa- etenkään jos kommentti on jotenkin "etäinen" tai arvostelee vähänkään. Ei taida tuolla konseptilla tulla jatkoa. Muuten aiheet oli osaltaan kivojakin
kiitos kommentista. Katotaan, saadaanko kolmannella kaudella jotain muutosta aikaiseksi.