Hocam şu RUclips de sıkılmadan izlediğim tek kanalsınız. Başarılarınızın devamını dilerim ve ürettiğiniz biraların 81 ilde de buluşmasını temenni ederim.
3 ay boyunca izlediğim ve bütün ekipmanlarımı edindikten aomra tekrar tekrar izlediğim bir kanal. Kesinlikle daha basite indirgeyerek anlatmaları daha iyi olabilirdi lakin yine de çok çok eğitici ve öğretici videolar çekiyorlar. Kit ile bira yapmak isteyen arkadaşlardan daha çok kaynatma usulünü destur edinen grûhun da kesinlikle takip etmesi gereken bir kanal. Kendi internet sitelerinde ekipman temini biraz zor olsa da e-mail ile ulaştığınızda da hemen her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar.
4 года назад+1
Sizden aldığım kit birayı tadarken izliyorum. Kit biram çok güzel oldu ve bu video sonrası kapalı transfere hevesim arttı.
Dün gece bir baktım kanal gitmiş eyvah dedim,neyseki sorun yokmuş.Elinize sağlık bu bilgiler sadece yabancı kanallarda var yabancı dili olmayan(benim gibi) anlaması için 10 gün uğraşması lazım,çok değerli bilgiler bunlar teşekkürler.Birde bugün içtiğiniz bir önceki yaptığınız biranın reçetesini yazabilirmisiniz.Oradada yorum yapmıştım normal olarak görmemissinizdir sağolun
Üstadım hem videonuzu hem kanalınızı, beğendim, biranıza gelince, dolabı açıp benim biralara ineğin ota baktığı gibi baktım. Tebrik ederim sizi saygılar.
Videonun sonunda belirttiğiniz düşünce çok doğru abi. Bira ve bira üretimi yaşayan ve gelişen birşey. Bu yüzden "hobi" adı altında yaptığımız bu şeyi ileri adımlara taşımalıyız. Amerikada başlayan bu "craft" bira kültüründe ülkemiz zaten çok geride kaldı (belli başlı nedenlerden). Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun şiirinde dediği gibi "Sen, treni kaçırmış bir milletin çocuğusun". Ellerinize sağlık, afiyet olsun 🍻
Yavaş yavaş bira konusunda yetkinleşmeye başlıyorum kanal sayesinde. Pratikleşmeye videolarınızdan daha hızlı geçebileceğiz. 20 lira bira mı olur diyorum ve iyi günler diliyorum.
birayla alakam yok içmedim bile hiç ama bu tarz videolar çok sarıyo 16 dk gibi değil 3 dk gibi geliyo devamını bekliyorum elinize sağlık bi de şerbetçi otu hakkında bilgi verirseniz sevinirim sizden dinlemek daha zevkli olucaktır bi de eski videolardaki starsanı da özledik onu da söleyim yani
Merhabalar Kullandığınız süt güğümünü fermenter e nasıl çevirdiğinizi ve hangi ek parçalara ihtiyacımız olduğunu anlatan bir video çeker misiniz. Türkiye’de ne yazıkki paslanmaz çelik fermenter yok. Süt güğümü alıp fermentere çevirmek istiyorum.
Geçen sene ramazanda hergün sizin videolarınizi izlerdim yeni keşfetmiştim hayatımda bira içmedim ve evde yapacağımı hiç sanmıyorum ama videolarınız nedense çok güzel . Başarılar dilerim.
Hocam fermentere CO2 tüpünden karbondioksit bağlantısı yapmak yerine, Cornelius fıçıdan çıkan gaz borusunu suya sokmayıp fermentere bağlarsanız yine aynı işlemi yapmış olacaksınız.
Evet doğru. Ama bu yöntemle normalde yukarıdan aşağı sifonlama ile yapmıyoruz. Fermenter yerde dururken kaldırmadan transfer yapıyoruz, özellikle 50L dolu fıçılar 75 Kg ı buluyor sallamadan kaldırması zor. Bu durumda pompa veya gazla itmek gerekiyor biz gazı tercih ediyoruz.
Hakan abi elinize sağlık... Birde şu anda moda olan basınç altında bira fermente ederek fıçılar mısınız. Sanırım basınç altında fermente edince hem karbonizasyona gerek kalmıyor hem de 5 gün gibi sürelerde fermente bitiyor.
Saygı değer biracı bey. Ben bu hobiye yaklaşık 2 yıl önce başladım. Uzun bir yoldan sonra şuan kegeratörümde 2 kegimle beraber mutluyuz. Şimdiye kadar anlattıklarınızı siz anlatmadan önce temel fizik bilgimle vs çözmüştüm zaten, problem yok aklın yolu bir. Sizde sağlama yapmama yardımcı oldunuz. Konuyu uzattıktan sonra asıl soruma geleyim isterseniz. Bu köpük meselesini ne yapacağız. Birayı 0 ın altına indirdim olmadı, boruları kalınlaştırdım olmadı, 1-2 psi ile servis ediyorum genede köpürüyor namussuz. Musluğu değiştirmeyi düşünüyorum ama o da sonuç vermeyecek sanırım. Ball lock bağlantıdan şüpheleniyorum ben. Biraya kıvrımlı ve ince bir yol izletiyor çünkü. Ball lock bağlantıyı söküp atsam, yarım parmak küresel vana taksam onun yerine, dipten bira iten çubuğuda daha kalınıyla değiştirsem. Nasıl olur sizce.
Bira hortumlarını kalınlaştırmak yanlış, tam tersi inceltmek gerek. Bu tip köpürme problemlerinin ana sebebi kısa ve kalın bira hortumları. Biranın fıçıdan çıkarken hortumda belli bir dirençle karşılaşarak basıncı koruması gerekiyor yoksa içinde çözünmüş co2 yi salıyor yani köpük. Çözümü en az 3 metre bira hortumu ve en ince hortumlar. Sakın Ball Lock yerine küresel vana takmayın ve dip tube değiştirmeyin o zaman çok daha fazla köpürür.
Hakan abi, kendi maltımızı evde yapmamız için bir malt yapma serisi gelirmi acaba, arpayı nemlendirme çimlendirme, fırınlama, fırında kendi karamel veya carafa maltımızı yapabilmez ve arpa hakkında herşey için bir seri videosu gelir mi.
Malt işi kendi başına ayrı bir iş bence, bira kadar derin, hesaplı ince iş. Uzmanlık alanı ayrı, zaman harcamak gerekiyor ki biz daha bira için zaman bulamıyoruz ne yazık ki.
Merhaba hocam marketlerde zor bulunan bir bira enfes bir bira olan DESPERADOS birası bana göre mükemmel belki denemişsinizdir agave ve lime misket limon aromalı bu biranın yapımını bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim içimi çok güzel ve rahat
Hocam mümkünse tam tahıldan güzel bir yorkshire bitter videosu çeker misiniz? Muntonsun yorkshire bitter kitini denemiştim ve içtiğim en lezzetli biraydı. Sonrasında sırf bu lezzeti bir daha tam tahıldan elde edebilmek için tam tahıldan bira yapmaya başladım ancak aynı tadı bulamadım. Muntons da satılmıyor malesef hiçbir yerde. Denemişsinizdir mutlaka bu birayı. Eğer güzel bir lezzetrle yorkshire bitter videosu paylaşırsanız çok memnun kalıcam. İyi çalışmalar.
Kit biraları gibi hazır kit manşei yapımı videosu da cekermsiniz. Sonrasın da Elde editiğimiz kit manşei kac kg şeker ve su atılacak diye devam ederseniz çok sevinirim.
keşke istanbulda bir pub açsanız haftada 2-3 gün gelirim :D sizin yaptığınız biralardan içmeye gelen çok olur yasal olarak mümkündür herhalde ? neden olmasın
Merhaba, tebrik ederim video çok iyi olmuş. Aynı fıçı içerisinde sanite edilmemiş bir noktanın kalmamış olduğu gibi, konu ile ilgili de aydınlanmamış hiç bir nokta kalmamış. Ben bir konuda bilgi ve yardımlarınıza başvurmak istemiştim. Aslında sorunum fıçılama ancak, büyük bir farkla; corny fıçılardan 50 Lt. fıçılara geçişle ilgili. Mevcut durumum 50 Lt. fıçıların temizlik sorunu ile ilgili çözüm bulmak. 50 Lt. fıçıların ağzının dar olması ve teknik bir kaç nedenden dolayı, tortu ve kalıntıların kostik asit ile temizlendiğini duymuştum. Fıçının içerisindeki tortu ve kurumuş kalıntıların temizlenmesinde kullanılan kostik asit ürün bilgisi, temini ve uygulaması, uygulama sıcaklığı gibi konularda bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz çok sevinirim. Yorumuma yanıtınız olumlu veya olumsuz olsun, şimdiden teşekkür eder başarılarınızn devamını dilerim.
Merhaba Hakan Bey. Cornelius fıçıda ilk gazlanma denememi tamamladım sizden almıs olduğum tam tahıl buğday kiti ile. 5 derece sıcaklıkta 20 psi basınç altında 5 günün sonunda güzel bir gazlanma oldu. Bardağın üzerinde kalın bir köpük tabakası kalıyor ilk doldurma esnasında. Ancak köpüğün kalıcılığında sıkıntı var ve 2-3 dakika içinde hiç içmesem dahi neredeyse yarısından fazlası sönüyor. Bu durum normal mi? Ayrıca bardağın altından üstüne doğru çıkan hava kabarcıkları neredeyse hiç yok. Şekerle şişelediğimde bu hava bakarcıkları bariz bir şekilde oluyordu. Bir şeyi yanlış veya eksik yapmıs olabilir miyim fıçıda gazlarken? Yoksa fıçı birada şeker kullanmadığımız için genel anlamda gazlanma daha mı az oluyor şişe biraya nazaran?
Selam üstat; Eğitim videolarınızı zevkle izliyorum, emeğinize sağlık. Bu videoyu izlerken aklıma geleni paylaşmak istedim. Dolum fıçısından gelen CO2 yi fermentasyon kovasına aktararak dolum için yeterli basıncı oluşturamaz mıyız?
Merhaba, evet olur, o zaman iki kap eşitlenir ve normal yerçekimi ile akmaya başlar. Bu durumda bu ince hortumda hız çok yavaş olabilir. Bir de normalde yerinden kaldırmadan yapıyoruz ağır fermenterleri, o zaman bu şekilde kullanılıyor.
Ustam şişelemeyi yeşil özkaynak madensuyu şişesine yapsak sorun yaşarmıyız? ilk başta basitinden Hard Seltzer yapmayı düşünüyorum, ardından becerebilirsem biraya geçeceğim.
!!!NAÇİZE ÖNERİM!!! SALLAMAK YERİNE BİR METAL KEPÇEYLE HAFİF HAFİF VURARAK TİTREŞİM OLUŞTURURSANIZ KARBONDİOKSİT ÇOK RAHAT ÇÖZÜNÜR.KÜÇÜK DENEME İÇİN TENEKE KOLAYI SALLADIKTAN SONRA ÇAY KAŞIĞIYLA 10 SANİYE VURDUKTAN SONRA AÇARSANIZ HİÇ KÖPÜRMEDİĞİNİ GÖRÜRSÜNÜZ
Hakan Bey merhaba. Videonuzun zamanlaması müthiş :) Sizden almış olduğumuz tam tahıl buğday birası kitinin fermantasyonu yarın bitiyor. Kapalı devre cornelius transferi yaptıktan sonra kegeratörde ilk gazlanma deneyimimi gerçekleştireceğim . 2 derecede, 1 bar (14,5 psi) basınçta 1 hafta gazlandırmak yeterli olur mu? Bazı yabancı kaynaklarda 20 psi önerildiği için değerli görüşünüzü almak istedim. İkinci sorum: Gazlanma bittikten sonra fıcının içindeki yüksek basıncı 5 psi servis basıncına düşürdükten sonra servis ediyoruz değil mi?
Merhaba, biz hep 1 barda gazlıyoruz ve basıncı düşürmüyoruz. Ancak fıçıda bira azaldıkça basıncı düşürmek gerek yoksa çok gazlanma oluyor. İdeal sistemde her Keg için ikinci ayrı bir regülatör olması gerek ve seviye düşünce 10 5 psi a getirmek iyi olur. Buna ikincil regülatör deniyor.
05:33 Biz quick release'i cok sevmiyoruz demenizin sebebi nedir? Gazi gaz cikisindan manuel olarak cikarmanin bir avantaji var mi quick release kullanmaya kiyasla?
merhaba bulldog makinesiyle üretilen bira fermante olduktan sonra kullanılabilir hale geliyor mu? şişe de de bekletmek gerekiyor mu? yardımcı olabilir misiniz?
selamlar, emeğinize sağlık. Bütün videolarınızı taradım ama fermentasyon sıcaklık kontrolü için buz dolabı modifiye videonuzu bulamadım. Acaba böyle bir video yaptınız mı?
Hocam şu RUclips de sıkılmadan izlediğim tek kanalsınız. Başarılarınızın devamını dilerim ve ürettiğiniz biraların 81 ilde de buluşmasını temenni ederim.
3 ay boyunca izlediğim ve bütün ekipmanlarımı edindikten aomra tekrar tekrar izlediğim bir kanal.
Kesinlikle daha basite indirgeyerek anlatmaları daha iyi olabilirdi lakin yine de çok çok eğitici ve öğretici videolar çekiyorlar.
Kit ile bira yapmak isteyen arkadaşlardan daha çok kaynatma usulünü destur edinen grûhun da kesinlikle takip etmesi gereken bir kanal.
Kendi internet sitelerinde ekipman temini biraz zor olsa da e-mail ile ulaştığınızda da hemen her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Sizden aldığım kit birayı tadarken izliyorum. Kit biram çok güzel oldu ve bu video sonrası kapalı transfere hevesim arttı.
Çok sevindim
600 kişiyken takip ediyordum hızlıca bu günlere gelmesi ne güzel
Tüm videolarınızı izlemiş biri olarak tekrar tebrik ediyorum. Her seviyede bilgi veriyorsunuz.
Sizin gibi işin ehli birisinden bir viski yapımı da görmek isteriz :). Dikkatli dinleyip mantıgı oturtunca gayet basit ve güzel bir sistem.
İzlerken Keyif alıyorum. Bira üreticilerinin sizin kadar titiz oldugunu düşünüyorum. Çok egitici videolar teşekkür ederim
Hiç birini yapamıyorum sadece kit birası ama izlemesi çok zevkli
Al benden de o kadar. Kite devam :)
Dün gece bir baktım kanal gitmiş eyvah dedim,neyseki sorun yokmuş.Elinize sağlık bu bilgiler sadece yabancı kanallarda var yabancı dili olmayan(benim gibi) anlaması için 10 gün uğraşması lazım,çok değerli bilgiler bunlar teşekkürler.Birde bugün içtiğiniz
bir önceki yaptığınız biranın reçetesini yazabilirmisiniz.Oradada yorum yapmıştım normal olarak görmemissinizdir sağolun
Tamam Bulldog Bira Makinesi videosunun alt açıklamalarına ekliyorum. 👍
@@3KafadarBira Teşekkür ederim sağolun.
*_Sıcaklık kontrolü, temizlik faslından bile önemli. Ancak ufak çaplı bir yatırım gerekiyor sıcaklığın muntazam şekilde kontrol edilmesi için._*
Üstadım hem videonuzu hem kanalınızı, beğendim, biranıza gelince, dolabı açıp benim biralara ineğin ota baktığı gibi baktım. Tebrik ederim sizi saygılar.
Üstat güzel bira içiyon gerçekten bira yapımını detaylı anlatyon.
yararlı ve net sonuç alınan başka bir hesap daha yok ...sevgiler
Videolarda bardağı dikiyorsunya, yüzümde istemsizce bir mutluluk gülümsemesi oluyor. 😃
Videolaeın daha compleks olması iyi oluyor hocam.
Videonun sonunda belirttiğiniz düşünce çok doğru abi. Bira ve bira üretimi yaşayan ve gelişen birşey. Bu yüzden "hobi" adı altında yaptığımız bu şeyi ileri adımlara taşımalıyız. Amerikada başlayan bu "craft" bira kültüründe ülkemiz zaten çok geride kaldı (belli başlı nedenlerden). Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun şiirinde dediği gibi "Sen, treni kaçırmış bir milletin çocuğusun". Ellerinize sağlık, afiyet olsun 🍻
Yavaş yavaş bira konusunda yetkinleşmeye başlıyorum kanal sayesinde. Pratikleşmeye videolarınızdan daha hızlı geçebileceğiz. 20 lira bira mı olur diyorum ve iyi günler diliyorum.
15 saat olsa yine keyifli şekilde izlerdim...
Her videoda samimiyetin artması 👍
-Say my name.
-Sanite man.
😂
evet yahu niye Türkçe konuşamıyor . Utanıyor mu ne
Yine harika bir video. Şu samimiyet ve anlatım başka kanalda yok yahu
Keşke arkadaş olabilsek 😀
birayla alakam yok içmedim bile hiç ama bu tarz videolar çok sarıyo 16 dk gibi değil 3 dk gibi geliyo devamını bekliyorum elinize sağlık bi de şerbetçi otu hakkında bilgi verirseniz sevinirim sizden dinlemek daha zevkli olucaktır bi de eski videolardaki starsanı da özledik onu da söleyim yani
15:15 de ne güzel içti ya lan adam😁😁
Merhabalar
Kullandığınız süt güğümünü fermenter e nasıl çevirdiğinizi ve hangi ek parçalara ihtiyacımız olduğunu anlatan bir video çeker misiniz. Türkiye’de ne yazıkki paslanmaz çelik fermenter yok. Süt güğümü alıp fermentere çevirmek istiyorum.
Geçen sene ramazanda hergün sizin videolarınizi izlerdim yeni keşfetmiştim hayatımda bira içmedim ve evde yapacağımı hiç sanmıyorum ama videolarınız nedense çok güzel . Başarılar dilerim.
Çok güzel anlatıyorsunuz teşekkürler
Ne guzel
Anlatmisiz😊
Hocam fermentere CO2 tüpünden karbondioksit bağlantısı yapmak yerine, Cornelius fıçıdan çıkan gaz borusunu suya sokmayıp fermentere bağlarsanız yine aynı işlemi yapmış olacaksınız.
Evet doğru. Ama bu yöntemle normalde yukarıdan aşağı sifonlama ile yapmıyoruz. Fermenter yerde dururken kaldırmadan transfer yapıyoruz, özellikle 50L dolu fıçılar 75 Kg ı buluyor sallamadan kaldırması zor. Bu durumda pompa veya gazla itmek gerekiyor biz gazı tercih ediyoruz.
özlenmiş ki eski videolara sarmışız
Hocam bundan sonraki aşama olarak presure fermentation vidoesu bekliyouzz
Hakan abi elinize sağlık... Birde şu anda moda olan basınç altında bira fermente ederek fıçılar mısınız. Sanırım basınç altında fermente edince hem karbonizasyona gerek kalmıyor hem de 5 gün gibi sürelerde fermente bitiyor.
Yeni videoları bekliyoruz arayı çok açmayalım 😄🖐️
Saygı değer biracı bey. Ben bu hobiye yaklaşık 2 yıl önce başladım. Uzun bir yoldan sonra şuan kegeratörümde 2 kegimle beraber mutluyuz. Şimdiye kadar anlattıklarınızı siz anlatmadan önce temel fizik bilgimle vs çözmüştüm zaten, problem yok aklın yolu bir. Sizde sağlama yapmama yardımcı oldunuz. Konuyu uzattıktan sonra asıl soruma geleyim isterseniz. Bu köpük meselesini ne yapacağız. Birayı 0 ın altına indirdim olmadı, boruları kalınlaştırdım olmadı, 1-2 psi ile servis ediyorum genede köpürüyor namussuz. Musluğu değiştirmeyi düşünüyorum ama o da sonuç vermeyecek sanırım. Ball lock bağlantıdan şüpheleniyorum ben. Biraya kıvrımlı ve ince bir yol izletiyor çünkü. Ball lock bağlantıyı söküp atsam, yarım parmak küresel vana taksam onun yerine, dipten bira iten çubuğuda daha kalınıyla değiştirsem. Nasıl olur sizce.
Bira hortumlarını kalınlaştırmak yanlış, tam tersi inceltmek gerek. Bu tip köpürme problemlerinin ana sebebi kısa ve kalın bira hortumları. Biranın fıçıdan çıkarken hortumda belli bir dirençle karşılaşarak basıncı koruması gerekiyor yoksa içinde çözünmüş co2 yi salıyor yani köpük. Çözümü en az 3 metre bira hortumu ve en ince hortumlar. Sakın Ball Lock yerine küresel vana takmayın ve dip tube değiştirmeyin o zaman çok daha fazla köpürür.
Sayenizde bira yapım tekniğimiz gelişiyor. Teşekkürler. 👍
Harika bir anlatımınız var, teşekkürler.
O Şenocak marka olan cihaz şişe soğutma dolabı mı? Nedir o öyle tam olarak?
Palanmaz çelik süt güğumünü nasıl fermentere çeviririz"..videosu yayınlasanız ne güzel olmaz mı?
Saygılar
Çok tatlı adamlarsınız be abi
Abi sensiz RUclips yok gibi efsanesiz
Emeginize saglik.
Şu video sonunda bira tatma işine uyuz oluyom küfrü basasım geliyo :)))) başarılarınızın devamını dilerim!!!
Harikasınız elinize sağlık
Elinize sağlık. Mükemmel Bilgiler.
Çok güzel bir çalışma. Orda olsam da senle birlikte içebilsem güzel olurdu şefim.
Abi senin fan'in olduk
Eline sağlik
Umarim videolar daha sık gelir...
Merhabalar. Basınç altında fermantasyon videosu gelicek mi ?
Hakan abi, kendi maltımızı evde yapmamız için bir malt yapma serisi gelirmi acaba, arpayı nemlendirme çimlendirme, fırınlama, fırında kendi karamel veya carafa maltımızı yapabilmez ve arpa hakkında herşey için bir seri videosu gelir mi.
Malt işi kendi başına ayrı bir iş bence, bira kadar derin, hesaplı ince iş. Uzmanlık alanı ayrı, zaman harcamak gerekiyor ki biz daha bira için zaman bulamıyoruz ne yazık ki.
selamlar ekmekle bira yapımı çekecekmisiniz merakla bekliyoruz !!
Biranin rengi cok guzel gorunuyor hocam hangi bira turu bu
Abi akşam akşam şöyle bir bira içemediğimizi hatırlattığın için teşekkür ederiz :)
5 litrelik fıçılarla ilgili bi video yapabilir mısınız acaba?
2:36 starsanı özledik hocam, arada starsan da kullanın :)
Eskiden herşeyi srarsanlıyordu şimdi sanite ediyoruz diyor 😄
Merhaba hocam marketlerde zor bulunan bir bira enfes bir bira olan DESPERADOS birası bana göre mükemmel belki denemişsinizdir agave ve lime misket limon aromalı bu biranın yapımını bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim içimi çok güzel ve rahat
Yine çok iyi olmus
bu kadar videodan sonra sayfanın detaylarını doldurmanın zamanı gelmedi mi? Hakkında ve anasayfa bölümleri ilk günkü gibi maşallah: )
10/10 Video tesekkurler
Kolay gelsin zevkle içiyoruz
Hocam mümkünse tam tahıldan güzel bir yorkshire bitter videosu çeker misiniz? Muntonsun yorkshire bitter kitini denemiştim ve içtiğim en lezzetli biraydı. Sonrasında sırf bu lezzeti bir daha tam tahıldan elde edebilmek için tam tahıldan bira yapmaya başladım ancak aynı tadı bulamadım. Muntons da satılmıyor malesef hiçbir yerde. Denemişsinizdir mutlaka bu birayı. Eğer güzel bir lezzetrle yorkshire bitter videosu paylaşırsanız çok memnun kalıcam. İyi çalışmalar.
Merhabalar yeni video olacakmi özledik sizleri
Bu faydalı video için teşekkürler 👏
Bir herms sistemi videosu gelmez mi hocam ya. Çok bi bilgi bulamıyorum hermsle ilgili. Yabancı kaynaklar var fakat dil yok :((
Abi satıyorsan yaptıkların biradan almak isterim çok güzel içiyorsun canım çekti 😂
Abi ellerine sağlık kesin deneyeceğim idolumsun
Harika bilgiler...
Hocam 1 yıla yakındır yoksunuz yeni video bekliyoruz seviyoruz sizi
Kit biraları gibi hazır kit manşei yapımı videosu da cekermsiniz. Sonrasın da Elde editiğimiz kit manşei kac kg şeker ve su atılacak diye devam ederseniz çok sevinirim.
keşke istanbulda bir pub açsanız haftada 2-3 gün gelirim :D sizin yaptığınız biralardan içmeye gelen çok olur yasal olarak mümkündür herhalde ? neden olmasın
Ankara da olsa dolar taşar :)
Kendi markaları var zaten Graf adında
Hard serthsel yapım videosu vardı kaldırdınız mı
Merhaba, tebrik ederim video çok iyi olmuş. Aynı fıçı içerisinde sanite edilmemiş bir noktanın kalmamış olduğu gibi, konu ile ilgili de aydınlanmamış hiç bir nokta kalmamış. Ben bir konuda bilgi ve yardımlarınıza başvurmak istemiştim. Aslında sorunum fıçılama ancak, büyük bir farkla; corny fıçılardan 50 Lt. fıçılara geçişle ilgili. Mevcut durumum 50 Lt. fıçıların temizlik sorunu ile ilgili çözüm bulmak. 50 Lt. fıçıların ağzının dar olması ve teknik bir kaç nedenden dolayı, tortu ve kalıntıların kostik asit ile temizlendiğini duymuştum. Fıçının içerisindeki tortu ve kurumuş kalıntıların temizlenmesinde kullanılan kostik asit ürün bilgisi, temini ve uygulaması, uygulama sıcaklığı gibi konularda bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz çok sevinirim. Yorumuma yanıtınız olumlu veya olumsuz olsun, şimdiden teşekkür eder başarılarınızn devamını dilerim.
Guzel guzel.teşekkurler👍👏
Merhaba Hakan Bey. Cornelius fıçıda ilk gazlanma denememi tamamladım sizden almıs olduğum tam tahıl buğday kiti ile. 5 derece sıcaklıkta 20 psi basınç altında 5 günün sonunda güzel bir gazlanma oldu. Bardağın üzerinde kalın bir köpük tabakası kalıyor ilk doldurma esnasında. Ancak köpüğün kalıcılığında sıkıntı var ve 2-3 dakika içinde hiç içmesem dahi neredeyse yarısından fazlası sönüyor. Bu durum normal mi? Ayrıca bardağın altından üstüne doğru çıkan hava kabarcıkları neredeyse hiç yok. Şekerle şişelediğimde bu hava bakarcıkları bariz bir şekilde oluyordu. Bir şeyi yanlış veya eksik yapmıs olabilir miyim fıçıda gazlarken? Yoksa fıçı birada şeker kullanmadığımız için genel anlamda gazlanma daha mı az oluyor şişe biraya nazaran?
Hoş geldiniz 😀
Uzun zamandır video atmıyor sunuz özledik
Selam üstat; Eğitim videolarınızı zevkle izliyorum, emeğinize sağlık. Bu videoyu izlerken aklıma geleni paylaşmak istedim. Dolum fıçısından gelen CO2 yi fermentasyon kovasına aktararak dolum için yeterli basıncı oluşturamaz mıyız?
Merhaba, evet olur, o zaman iki kap eşitlenir ve normal yerçekimi ile akmaya başlar. Bu durumda bu ince hortumda hız çok yavaş olabilir. Bir de normalde yerinden kaldırmadan yapıyoruz ağır fermenterleri, o zaman bu şekilde kullanılıyor.
Bira kiti, başlangıç seti ve şişe fiyatları toplam 700 TL'yi geçti. Ucuza kaçmak için bu yöntem iyi diye düşünürken alamayacağımı anladım.
Şu zamana kadar dolap fıçı musluk 8.000 i gecti
Ustam şişelemeyi yeşil özkaynak madensuyu şişesine yapsak sorun yaşarmıyız?
ilk başta basitinden Hard Seltzer yapmayı düşünüyorum, ardından becerebilirsem biraya geçeceğim.
Kucuk mini co2 tupleri var 5 lt fıçılar icin kalem pil kadar onlarda gazlandirma yaparlarmi
Güzel video teşekkürler ekipmanları uygun fiyatlı nerden alabiliriz?
Cornelius ficılara ortalama kaç psi de karbonize ediyorsunuz hocam.
13:46 da bir alkış sesi duyuyorum hayırdır inş 😁
Kolay gelsin. Gerekli tüm malzemeleri tedarik edebileceğimiz yer varmı.
Beyefendiyi bira içerken gördüğümde tekel bayiye koşasım geliyor,bira fiyatlarını ve yasağı hatırlayınca vazgeçiyorum :D
Lıkır lıkır içmenin sözlükteki karşılığı :D Canım çekti bak yine
Maalesef iki bira 30 lira 🤔😒
@@usgncc şimdi teki 27,5
@@goktugg_033 içmiyorum kardeşim artık bıraktım 😪
@@usgncc fiyatlardan dolayı bıraktıysanız inadına devam etmenizi öneririm ben kendim yapıyorum şişe başı 7-8 tl en fazla
5 ay olmuş abi yeni video gelsin artık :) pls
Benim bir sorum var. Kahve veya kakao çekirdeği eklenerek farklı bir tad ve aroma oluşturabilinir mi.
Merhaba , kit biracılığında taze mayşe ile ilgili görüşeleriniz nedir? Enfeksiyon riskinden bahsediliyor.
!!!NAÇİZE ÖNERİM!!! SALLAMAK YERİNE BİR METAL KEPÇEYLE HAFİF HAFİF VURARAK TİTREŞİM OLUŞTURURSANIZ KARBONDİOKSİT ÇOK RAHAT ÇÖZÜNÜR.KÜÇÜK DENEME İÇİN TENEKE KOLAYI SALLADIKTAN SONRA ÇAY KAŞIĞIYLA 10 SANİYE VURDUKTAN SONRA AÇARSANIZ HİÇ KÖPÜRMEDİĞİNİ GÖRÜRSÜNÜZ
denendi, onaylandı benim tarafımdan
Hakan Bey merhaba. Videonuzun zamanlaması müthiş :) Sizden almış olduğumuz tam tahıl buğday birası kitinin fermantasyonu yarın bitiyor. Kapalı devre cornelius transferi yaptıktan sonra kegeratörde ilk gazlanma deneyimimi gerçekleştireceğim . 2 derecede, 1 bar (14,5 psi) basınçta 1 hafta gazlandırmak yeterli olur mu? Bazı yabancı kaynaklarda 20 psi önerildiği için değerli görüşünüzü almak istedim. İkinci sorum: Gazlanma bittikten sonra fıcının içindeki yüksek basıncı 5 psi servis basıncına düşürdükten sonra servis ediyoruz değil mi?
Merhaba, biz hep 1 barda gazlıyoruz ve basıncı düşürmüyoruz. Ancak fıçıda bira azaldıkça basıncı düşürmek gerek yoksa çok gazlanma oluyor. İdeal sistemde her Keg için ikinci ayrı bir regülatör olması gerek ve seviye düşünce 10 5 psi a getirmek iyi olur. Buna ikincil regülatör deniyor.
@@3KafadarBira 1 barda 1 hafta beklemek yeterli olur mu gazlanma için?
Abi votka tarifi verirmisin yumuşak içim
ahsap fıcıda kullanılırmı bu işlemde acaba
Fermantasyon kabini karbonat ile temizleyebilirmiyiz ?
Bunu izledikten sonra Tombul Şişe Efes'e devam :D
05:33 Biz quick release'i cok sevmiyoruz demenizin sebebi nedir? Gazi gaz cikisindan manuel olarak cikarmanin bir avantaji var mi quick release kullanmaya kiyasla?
Gaz kaçaklarının çoğu quick release yüzünden oluyor. Sızdırıyor, takılıyor, yayı bozuluyor vs. Başa dert.
merhaba bulldog makinesiyle üretilen bira fermante olduktan sonra kullanılabilir hale geliyor mu? şişe de de bekletmek gerekiyor mu? yardımcı olabilir misiniz?
12:42 - ne güzel girdi
-growler : iyi taktın
abi nerelerdesin çok özledik :(
selamlar, emeğinize sağlık. Bütün videolarınızı taradım ama fermentasyon sıcaklık kontrolü için buz dolabı modifiye videonuzu bulamadım. Acaba böyle bir video yaptınız mı?
videoyu buldum kusura bakmayın :)
@@suleymanerguven6539 önemli değil kardeşim
Hocam ficiya vakum yapilabilirmi
Abi adam birayı yapmıyor, adam birayı içmiyor: ADAM BİRAYI YAŞIYOR!!!
Sıcaklığı dolapta kaç dereceye ayarlamıştınız düşürmeden önce ?
Hocam sizin ürettiğiniz biraları nerelerde bulabiliriz,tadına bakmak isteriz
hocam fıçıya malt şırasını doldurup mayalamadan co2 gazıyla gazlandırsak malt içeceği elde edebilirmiyiz cevap verirmisisniz