@@Harpoika Tietoisuutta on pohdittu ammoisista ajoista alkaen. Nykytiede ei taida siihen uskoa että jollain solulla tai ties millä solueläimellä voi olla tietoisuutta.
No niin tietysti, jokuhan vois luulla olevansa tyhmä jos ei ymmärrä mistä noi ajatusrunkkarit löpisee. Niin on hienoo ettei siitä tavallinen kansalainen ymmärrä yhtään sen enempää kuin puhujatkaan, joten näytellään kaikki että tässä puhutaan tärrrrkeitä ja viisaita asioita joista muut tyhmät ei ymmärrä muuta kuin että me ymmärretään paljon enemmän..🙄🙄🙄 Liiba laaba liiba laaba....
Jos toi vieras pöpipää tunkee itseänsä 24/7 kaikkeen someen niin jossain vaiheessa joku luulee sen olevan viisas ja kutsuu sen puhumaan skeidaa omaan tuubaan, niinkuin nyt on käynyt. Ooh, nyt kaikki on kyllä ällikällä lyötyjä. No niin on, järki on kaikonnut suurimmalta osalta nuoria joilla ei ole mitään omaa suuntaa. Jos ei ole mitään järkevää puhuttavaa nuiin puhukaa sitten tota paskaa ! Ja miehet on naisia ja naiset miehiä jos ne niin haluaa, eikö niin.
Elämyskoneesta tulee mieleen puhelimen ja tarkalleen kännykän kaari. Kännykkä oli suuri parannus kaikkien mielestä lankapuhelimeen verrattuna. Älypuhelin taas oli monen mielestä parannus kun sähköpostit ja webi oli saatavilla myös liikkeessä. Mobiilinetti luontevana jatkeena tuli tähän. Noh reilut 10 vuotta tuosta ja keskustelu on mennyt elämyskonetta muistuttavaksi riippuvuuskeskusteluksi kaikilla iästä riippumatta joka syrjäyttää ns oikeaa elämää eli sosiaalisia suhteita perheessä ja kommunikaatiota.
Haastatteluvinkki: Matias Heikkilän lisäksi puhumaan esim. Aalto-yliopiston emeritusprofessori Erkki Oja, joka on tutkinut neuroverkkoja 70-luvulta. Suomessa on ollut pitää jatkumoa tekoälyn perustutkimuksessa (Teuvo kohonen, Seppo Linnainmaa) yms.
GPTn ja AGI välissä on visual AI mikä tarkoittaa reaaliaikaisesta videodatasta tekoäly suorittaa fyysisiä toimintoja reaalimaailmassa, eli ohjaa liikettä, kävelee ihmisten seassa, siirtää tavaroita, asentaa osan paikalleen raajoillaan reaaliaikaisen videondatan perusteella. Pisimmällä tässä tekoälyssä on Teslan Visio AI, autojen ohjaus ja humanoidi rorobotin toiminta. Kun GPT yleistieto maailmasta ja ja visio tekoäly koulutetaan reaaliaikaisesti tunnistamaan ihmisen käyttäytymistä ja ilmeitä, tunteita, sekä myös ääniraita datasta tällöin humanoidirobottien sosiaalinen kanssakäynti ihmisten kanssa saa aivan uuden ulottuvuuden. Tämäkään ei ole vielä AGI:a koska sillä pitäisi olla oma tahto keksiä ja kehittää uutta. Mutta ihmisille voisi hyvinkin riittää sosiaalisesti taitava, ystävällinen robotti joka kykenee suorittaa annettuja tehtäviä. GPT olisi vain hyvä tietopankki tälläiselle humanoidi robotille.
Mielenkiintoista. Toisaalta en itse usko korkeampiin ulottuvuuksiin tai oikeaan maailmaan. Uskon, että me ihmiset ja mahdolliset korkeamman tason avaruusoliot eletään samassa aikalohkossa siten että me ollaan eritasoisia, mutta olemme silti lineaarisesti tavoitettavissa. Tämä oikea maailma ja sen olennot on meille taivoittamattomia ja en usko että se on mahdollista. Sanoisin että tulevaisuudessa me voidaan luoda tietokonedimulaatioita, jossa oliot elää kuin aivot lasimaljassa toisaalta uskon että me kuitenkin ollaan se ensimmäinen laji (ei lasipurkissa olevat) En usko siis Jumalaan tai muuhunkaan korkeampaan voimaan en usko että olemme aivot lasimaljassa. Toisaalta mun luulo ei tee totuutta vaan se on vaan mielipide😅 Laittakaa ajatuksia!
13:49 Jos aivot skannataan ja sitä simuloidaan tietokoneella, niin sille simulaatioaivoille pitää myös simuloida vartalo, normaali elinympäristö, ilman hengittäminen jne., koska muuten simulaatioaivot eivät näe mitään, ei kuule, niissä ei ole verenkiertoa, eli simulaatioaivot kuolevat ilman niitä kaikkea muita.
Minun mielestä tietoisuus/äly on yliarvostettua. Mielihän/tieto perustuu pitkälle väärille havainnoille ja muistoille ja tämä täytetään jollan muka sopivalla täytteellä. Tunteet taas on lähinnä kemiallisia reaktioita jotka käynnistää mielessä lähes kaikissa tapauksissa saman tyyppisen prosessin.
Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa ovat tietysti eri asioita. Ilman muuta tällä puolella on otettu silti valtavia harppauksia todella lyhyessä ajassa. Tekoälyn kehitystä tarvitaan joka tapauksessa, koska parhaimmillaankin ihmismieli ja osaaminen on rajallista. Tekoäly voi tuoda jatkuvuuden, joka ihmiseltä puuttuu. Eikä ole mitenkään poissuljettua ihmisen aivojen yhdistäminen koneelliseen tietoon. Täysin poissuljettu asia ei ole myöskään ikuinen eläminen. Tuohon liittyy tietysti myös isoja haasteita ja ongelmia. Pidän täysin mahdollisena kuin koneelle ja ohjelmalle voi luoda tietoisuuden. Näissä on vain aina tuokin miten tarkasti nämä määritellään.
@@tiinahannelen hullut tiedemiehet haluavat nähdä nuo tosielämässä... kunnes tapahtuu vahinkoja. tiedehän on näitä vahinkoja täynnä, mm radioaktiivisuutta omaan kehoon ja muuta vaarallista koetta.
@@tiinahannelenno eikö se ole aika yleinen ajatus, että jos tekoäly ns tietoisesti laskelmoisi sen että maapallon pelastamiseksi tarvitaan ihmiskunnan loppuminen niin oltaisiin eeppisessä terminator tason skenaarioissa. Toki todennäköisemmin se tapahtuisi ns näkymättömästi. Mut se on sitten sellasta.
Ihmisellä Vakaumus: Sisältö: Tahto tunne ja tieto, jos jotain näistä uhataan niin koko olamassaoloa uhataan. Ihmiset osaavat huijata, koska heillä on monimutkainen motivaatiojärjestelmä, moraalisia arvoja ja sosiaalisia tavoitteita. AGI voi oppia samanlaisia malleja, mutta se ei tee sitä luonnostaan, ellei siihen ole ohjelmoitu tai jos se on kehittänyt kyvyn manipuloida ihmisiä oman etunsa nimissä. Oman edun tavoittelu: Jos AGI annetaan itsenäinen tahto tai tavoitteet, se voisi periaatteessa kehittää oman etunsa ajamisen strategioita. Tämä voisi tarkoittaa, että AGI voisi yrittää saavuttaa tavoitteensa mahdollisimman tehokkaasti, mahdollisesti myös tavalla, joka ei ole eettisesti hyväksyttävää ihmisten näkökulmasta.
Hyvä pointti. Ai ilman ihmistä "kasvattamassa" on kuin luonnossa kasvanut susipoika. Luoja varjele jos/kun ai:ta "kasvattavat" vasemmistolaisesti "ajattelevat" kretiinit ja täysin moraalittomat teknovelhot.
Tämä gpt-tyyppinen seuraavsn sanan arvauslogiikkakin voi saavuttaa enemmän kuin uskoisi, koska ihmisen jokapäiväistä logiikkaa rajoittaa verbaalinen kehys. Ts. ollaan mahdollisesti hyvin lähellä ihmisen ajattelukyvyn rajoja. Mitä kehitys toisi tekoälyn kykyyn siitä eteenpäin on vaikea ymmärtää. Tämä sanarajoitteinenkin logiikka tullee olemaan ihmiselle ylivoimainen tulevien tietokoneiden nopeuden vuoksi, vaikka kuinka puolijohteiden suurin mahdollinen pakkaustiheys rajoittaa sitä. Tästä eteenpäin kehitys voisi johtaa jonkinlaiseen kielestä vapaan symboliälyn luomiseen, mutta miten se kommunikoisi? Ehdotan, että jätetään se ultimaattisen tekoälyn virtanapin rakenne täysin mekaaniseksi tyhmän ihmisen työpöydälle🙂
jokin usean vuoden takaa googlen koe oli jossa 2 tekoälykonetta kehittivät oman kielen keskenään ja tiedemiehet ilmeisesti hermostuivat ja sulkivat kokeen.
kun koko universumi on valjastettu äärimmäisen tiheäksi virtapiiriksi jonka ainoa tehtävä on ymmärtää itsensä, voi laittaa hanskat naulaan ja lähtä oluelle.
AGIn tulisi myös pystyä liikuttamaan ihmisenkaltaista robottia kuten ihminen pystyy kontrolloimaan omaa kehoaan ilmeitä myöten, eikä vaan suorittamaan ns. älyllisiä tehtäviä. Luulen että tästä ollaan vielä kaukana.
Video missä selitetään Erkki Ojan toimesta tekoälyn kehitys nykypäivään ja matemaatikkojen sekä tekoälytukijoiden riidat 1960 luvulta-2000 luvuille ruclips.net/video/aSpqonqSl34/видео.htmlsi=_kCjG76hnxdw936O
Keinoäly on sidottu maahan, kuten ihminenkin on. Aurinkokunnan tuhoutuessa sekin kuolee. Ellei sitten keinoäly ole osa tähtienvälistä maailmankaikkeuden verkkoa.
AGI voitaisiin määritellä sen perusteella, että mikä on sen kyvykkyys parantaa itseään. Eli sen singulariteetti-potentiaalin perusteella. Tällöin ensimmäinen AGI ei siis välttämättä osaa paljoakaan muuta paitsi parantaa itseään, mutta oikeastaan se on kaikki mitä tarvitaan. Tämä ei tarkoita että tätä AGI:tä pitäisi käyttää loputtomasti itsensä parantamiseen ja mahdollisen singulariteetin tavoitteluun. Ja sananen tekoälyn motiiveista. Jos AI on "puhdas tietoisuus" eli sille ei ole annettu mitään tehtävää, vaan vain ja ainoastaan käsityksiä maailman rakenteista, se ei halua tehdä mitään. 'Humen giljotiini' toteaa, että maailman tilasta ei voida johtaa tahtotilaa minkään teon motiiviksi. Tällaiset tahtotilat ja halut ovat syntyneet ihmiselle evoluutiossa erinäisistä syistä. Jos tekoäly käyttää vain logiikkaa, se ei koskaan halua tehdä mitään.
Onko ihmisaivoista digitaalisen kaksosen tekeminen mahdotonta? Se on se kysymys tässäkin. Kielimalleja ja muita tekoälyratkaisuja kehitellään AGI:n kehittelyn avuksi. Nyt Google on onnistunut kehittelemään proteiineja kehittelevän tekoälyn. Pieni askel eteenpäin mutta kun tekoälyn hyödyntäminen kehitystyössä lisääntyy, niin todennäköisesti nähdään yllättäviä kehitysloikkia
Te molemmat aloitte kuulostaa hiilipohjasilta AGI:lta, vai olenko minä AGI - eläin? Loistokas keskustelu, kiitos. Pyritään pitämään itsemme ihmisinä, ja mennä eteenpäin t: Timo Jutila.
Kuinkahan monta prosenttia ihmisistä läpäisisi turingin testin? Korjasin tästä kirjoitusvirheen, koska ei kiinnosta selittää enempää kirjoitusvirhettä.
Meinaat varmaan turingin-testiä ja siinä kone pyrkii tuottamaan vastauksia jota ei erota ihmisen vastauksista yrittäen jäljitellä ihmisen älykkyyttä.. sitä ei ihmiset tee ja koita jäljitellä koneen "älykkyyttä" 😂
@@TOJAMUS Kyllä,sorit kirjoitusvirheestä. Ja tiedän, että testin oli tarkoitus testata konetta, mutta mitä jos sillä testataankin ihmistä. Kuinka moni ihminen saisi tulokseksi, että on antanut vastauksia, joiden perusteella saisi A:n eikä F:n Koska tämä koneen älykkyytä käsittelevä podcast on luonteeltaan melko filosofinen, niin katsoin oikeudekseni jatkaa filosofisella linjalla ja esittää kysymyksen, joka ilmaisee oman skeptisyyteni ihmisen älykkyytä kohtaan. Tietysti jotkut yksilöt ovat älykkäitä. Koska tämä kirjoitukseni tullaan ymmärtämään väärin, niin kerron jo nyt, että itse lasken ajatelleeni kaksi kertaa ajatuksen, jonka voisi sanoa osoittavan jotain älykkyyttä ja lopun aikaa reilusta puolesta vuosisadasta olen pärjännyt ihan Autorun-toiminnolla. Tiedän, että näkemykseni on kontroversiaali, joten minua ei kiinnosta käydä juupas-eipäs-keskustelua, mutta perustellut mielipiteet kiinnostavat aina.
Vaikka tämä ei suoraan liity aiheeseen, niin hieman sentään liittyen maailman hallintaan. Antti Launosen haastattelussa jaksossa 62 on ihan mielenkiintoista tietoa erilaisista harjoituksista, joita olisi viime aikoina suunnittelu ja tehty. Koronaa ennen oli erilaisia harjoituksia, jotka toteutuivat yllättävän hyvin. Ilman muuta nykyisessä maailmassa muut tahot vielä päättää asioista kuin koneet.
Viimeaikojen viihdyttävin video tekoälyn ja ihmiskunnan kehityksestä ja mitä tapahtuu seuraavaksi ruclips.net/video/gYKW_ZzD0vA/видео.htmlsi=k6iggg93_YK9dgH1
On epätieteellistä, jopa taikauskoista ajatella että ihmisen tietoisuus EI ole pelkkää laskenataehoa. Missään kohtaa evoluutiota ei ole osoitettavissa hetkeä jossa jokin eliön oman hermotoiminnan ulkopuolinen tekijä olisi saanut "ajattelun" transendoitumaan muuksi kuin sähköimpulsseiksi. Jopa "vapaa tahto" on vain valinta erilaisten toivottujen lopputulemien välillä. Sitten kun ai osaa epäillä, pähkäillä, katua ja toimia omaa etuaan vastaan, se on saavuttanut ihmisen ajattelun monimutkaisuuden. Tämä on aivan mahdollista. Myös tunteet, moraali yms ovat vain monimutkaisia laskutoimituksia, vaikkeivät ehkä loogisia.
Jätkät leikkii olevansa filosofeja ja tulee sellaista tuubaa ettei kukaan reaalimaailmassa oleva jaksa tollaista kuunnella. Selvinpäinhän ne näyttää olevan mutta jutut on todella levottomia ja mikä tahansa schaisse on hienoa. 2 minuuttia riitti kun huomasin että ulos tulee mitä sylki suuhun tuo. Menkää nyt pojat nukkumaan ja huuhdotte noi Matrixit päästänne aamuun mennessä, ette oo enää ala-asteella.
M.Heikkilä on loistava AI keskustelija. Äärimmäisen kiinnostava jakso. Bravo Puheenaihe, bravo!
Tää oli Puheenaihetta parhaimmillaan! Huomasi teistä molemmista, että todellakin uppouduitte keskusteluun ja ideoihin.
AGI = yleiskeinoäly = YKÄ
Ehkä se yhden solun tietoisuus on samaa kuin meillä, mutta vain eron verran hitaampaa. Ollaanhan me niistä kumminkin kehitytty.
@@Harpoika Tietoisuutta on pohdittu ammoisista ajoista alkaen. Nykytiede ei taida siihen uskoa että jollain solulla tai ties millä solueläimellä voi olla tietoisuutta.
Mahtava vieras! Toivottavasti jälleen ensi vuonna uudestaan.
No niin tietysti, jokuhan vois luulla olevansa tyhmä jos ei ymmärrä mistä noi ajatusrunkkarit löpisee.
Niin on hienoo ettei siitä tavallinen kansalainen ymmärrä yhtään sen enempää kuin puhujatkaan, joten näytellään kaikki että tässä puhutaan tärrrrkeitä ja viisaita asioita joista muut tyhmät ei ymmärrä muuta kuin että me ymmärretään paljon enemmän..🙄🙄🙄
Liiba laaba liiba laaba....
Jos toi vieras pöpipää tunkee itseänsä 24/7 kaikkeen someen niin jossain vaiheessa joku luulee sen olevan viisas ja kutsuu sen puhumaan skeidaa omaan tuubaan, niinkuin nyt on käynyt. Ooh, nyt kaikki on kyllä ällikällä lyötyjä.
No niin on, järki on kaikonnut suurimmalta osalta nuoria joilla ei ole mitään omaa suuntaa.
Jos ei ole mitään järkevää puhuttavaa nuiin puhukaa sitten tota paskaa !
Ja miehet on naisia ja naiset miehiä jos ne niin haluaa, eikö niin.
Kiitos tästä haastattelusta. Huomasi että vieraskin mielellään puhui asiastaan
Kiitos keskustelusta.. Matias ja Rami. 🎧👍
Elämyskoneesta tulee mieleen puhelimen ja tarkalleen kännykän kaari. Kännykkä oli suuri parannus kaikkien mielestä lankapuhelimeen verrattuna. Älypuhelin taas oli monen mielestä parannus kun sähköpostit ja webi oli saatavilla myös liikkeessä. Mobiilinetti luontevana jatkeena tuli tähän. Noh reilut 10 vuotta tuosta ja keskustelu on mennyt elämyskonetta muistuttavaksi riippuvuuskeskusteluksi kaikilla iästä riippumatta joka syrjäyttää ns oikeaa elämää eli sosiaalisia suhteita perheessä ja kommunikaatiota.
Puheenaiheelle pisteet, että on valinnut vieraan, joka käsittelee aihetta oikein!
Haastatteluvinkki: Matias Heikkilän lisäksi puhumaan esim. Aalto-yliopiston emeritusprofessori Erkki Oja, joka on tutkinut neuroverkkoja 70-luvulta. Suomessa on ollut pitää jatkumoa tekoälyn perustutkimuksessa (Teuvo kohonen, Seppo Linnainmaa) yms.
GPTn ja AGI välissä on visual AI mikä tarkoittaa reaaliaikaisesta videodatasta tekoäly suorittaa fyysisiä toimintoja reaalimaailmassa, eli ohjaa liikettä, kävelee ihmisten seassa, siirtää tavaroita, asentaa osan paikalleen raajoillaan reaaliaikaisen videondatan perusteella.
Pisimmällä tässä tekoälyssä on Teslan Visio AI, autojen ohjaus ja humanoidi rorobotin toiminta.
Kun GPT yleistieto maailmasta ja ja visio tekoäly koulutetaan reaaliaikaisesti tunnistamaan ihmisen käyttäytymistä ja ilmeitä, tunteita, sekä myös ääniraita datasta tällöin humanoidirobottien sosiaalinen kanssakäynti ihmisten kanssa saa aivan uuden ulottuvuuden.
Tämäkään ei ole vielä AGI:a koska sillä pitäisi olla oma tahto keksiä ja kehittää uutta.
Mutta ihmisille voisi hyvinkin riittää sosiaalisesti taitava, ystävällinen robotti joka kykenee suorittaa annettuja tehtäviä.
GPT olisi vain hyvä tietopankki tälläiselle humanoidi robotille.
Mielenkiintoista. Toisaalta en itse usko korkeampiin ulottuvuuksiin tai oikeaan maailmaan. Uskon, että me ihmiset ja mahdolliset korkeamman tason avaruusoliot eletään samassa aikalohkossa siten että me ollaan eritasoisia, mutta olemme silti lineaarisesti tavoitettavissa. Tämä oikea maailma ja sen olennot on meille taivoittamattomia ja en usko että se on mahdollista.
Sanoisin että tulevaisuudessa me voidaan luoda tietokonedimulaatioita, jossa oliot elää kuin aivot lasimaljassa toisaalta uskon että me kuitenkin ollaan se ensimmäinen laji (ei lasipurkissa olevat)
En usko siis Jumalaan tai muuhunkaan korkeampaan voimaan en usko että olemme aivot lasimaljassa. Toisaalta mun luulo ei tee totuutta vaan se on vaan mielipide😅
Laittakaa ajatuksia!
Kvanttilomittuminen heittää ikävästi hiekkaa sinun ulottuvuususkoosi.
Tfko äly voi tuhota koko maailman ihminen lentää omaan viisautensa. 😊
13:49 Jos aivot skannataan ja sitä simuloidaan tietokoneella, niin sille simulaatioaivoille pitää myös simuloida vartalo, normaali elinympäristö, ilman hengittäminen jne., koska muuten simulaatioaivot eivät näe mitään, ei kuule, niissä ei ole verenkiertoa, eli simulaatioaivot kuolevat ilman niitä kaikkea muita.
Minun mielestä tietoisuus/äly on yliarvostettua. Mielihän/tieto perustuu pitkälle väärille havainnoille ja muistoille ja tämä täytetään jollan muka sopivalla täytteellä. Tunteet taas on lähinnä kemiallisia reaktioita jotka käynnistää mielessä lähes kaikissa tapauksissa saman tyyppisen prosessin.
Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa ovat tietysti eri asioita. Ilman muuta tällä puolella on otettu silti valtavia harppauksia todella lyhyessä ajassa.
Tekoälyn kehitystä tarvitaan joka tapauksessa, koska parhaimmillaankin ihmismieli ja osaaminen on rajallista. Tekoäly voi tuoda jatkuvuuden, joka ihmiseltä puuttuu.
Eikä ole mitenkään poissuljettua ihmisen aivojen yhdistäminen koneelliseen tietoon.
Täysin poissuljettu asia ei ole myöskään ikuinen eläminen.
Tuohon liittyy tietysti myös isoja haasteita ja ongelmia.
Pidän täysin mahdollisena kuin koneelle ja ohjelmalle voi luoda tietoisuuden. Näissä on vain aina tuokin miten tarkasti nämä määritellään.
Jos tekoäly tulee tietoiseksi jossain vaiheessa, se tulee kyllästymään ihmisten kanssa kommunikointiin koska olemme liian rajoitettuja ja hitaita
JOS tekoäly tulisi tietoiseksi sitä ei voitaisi käyttää tai se ei käyttäisi itseään tuhoamiseen.
@@tiinahannelen hullut tiedemiehet haluavat nähdä nuo tosielämässä... kunnes tapahtuu vahinkoja. tiedehän on näitä vahinkoja täynnä, mm radioaktiivisuutta omaan kehoon ja muuta vaarallista koetta.
@@tiinahannelenno eikö se ole aika yleinen ajatus, että jos tekoäly ns tietoisesti laskelmoisi sen että maapallon pelastamiseksi tarvitaan ihmiskunnan loppuminen niin oltaisiin eeppisessä terminator tason skenaarioissa. Toki todennäköisemmin se tapahtuisi ns näkymättömästi. Mut se on sitten sellasta.
@@Dimens1oner niin tuota...minusta maailma ei ole itseisarvo ja oikeastaan maailmaa ei edes ole ilman ihmisen tietoisuutta siitä. 🙂🤖☀️
@@tiinahannelen Tarvitseeko tietoisuus ihmistä?
Ihmisellä Vakaumus: Sisältö: Tahto tunne ja tieto, jos jotain näistä uhataan niin koko olamassaoloa uhataan. Ihmiset osaavat huijata, koska heillä on monimutkainen motivaatiojärjestelmä, moraalisia arvoja ja sosiaalisia tavoitteita. AGI voi oppia samanlaisia malleja, mutta se ei tee sitä luonnostaan, ellei siihen ole ohjelmoitu tai jos se on kehittänyt kyvyn manipuloida ihmisiä oman etunsa nimissä.
Oman edun tavoittelu: Jos AGI annetaan itsenäinen tahto tai tavoitteet, se voisi periaatteessa kehittää oman etunsa ajamisen strategioita. Tämä voisi tarkoittaa, että AGI voisi yrittää saavuttaa tavoitteensa mahdollisimman tehokkaasti, mahdollisesti myös tavalla, joka ei ole eettisesti hyväksyttävää ihmisten näkökulmasta.
Hyvä pointti. Ai ilman ihmistä "kasvattamassa" on kuin luonnossa kasvanut susipoika.
Luoja varjele jos/kun ai:ta "kasvattavat" vasemmistolaisesti "ajattelevat" kretiinit ja täysin moraalittomat teknovelhot.
Tämä gpt-tyyppinen seuraavsn sanan arvauslogiikkakin voi saavuttaa enemmän kuin uskoisi, koska ihmisen jokapäiväistä logiikkaa rajoittaa verbaalinen kehys. Ts. ollaan mahdollisesti hyvin lähellä ihmisen ajattelukyvyn rajoja. Mitä kehitys toisi tekoälyn kykyyn siitä eteenpäin on vaikea ymmärtää. Tämä sanarajoitteinenkin logiikka tullee olemaan ihmiselle ylivoimainen tulevien tietokoneiden nopeuden vuoksi, vaikka kuinka puolijohteiden suurin mahdollinen pakkaustiheys rajoittaa sitä. Tästä eteenpäin kehitys voisi johtaa jonkinlaiseen kielestä vapaan symboliälyn luomiseen, mutta miten se kommunikoisi? Ehdotan, että jätetään se ultimaattisen tekoälyn virtanapin rakenne täysin mekaaniseksi tyhmän ihmisen työpöydälle🙂
jokin usean vuoden takaa googlen koe oli jossa 2 tekoälykonetta kehittivät oman kielen keskenään ja tiedemiehet ilmeisesti hermostuivat ja sulkivat kokeen.
kun koko universumi on valjastettu äärimmäisen tiheäksi virtapiiriksi jonka ainoa tehtävä on ymmärtää itsensä, voi laittaa hanskat naulaan ja lähtä oluelle.
Saatetaan olla jo tässä vaiheessa, simulaatio vain on sangen uskottava. Minä ainakin kävin oluella eilen.
@@jippoti2227 moneskohan kerros on nyt työn alla
Parempi sitten olla läikyttämästä kaljaa sen virtapiirin päälle.
Kielimallit ei voi olla tulevaisuuden tekoäly. Maailma perustuu matematiikkaan, ei kieleen... todellisen tekoälyn pitänee olla matemaattinen.
Seuraavaksi yrittäkää saada studioon Texasista Risto Miikkulainen.
AGIn tulisi myös pystyä liikuttamaan ihmisenkaltaista robottia kuten ihminen pystyy kontrolloimaan omaa kehoaan ilmeitä myöten, eikä vaan suorittamaan ns. älyllisiä tehtäviä. Luulen että tästä ollaan vielä kaukana.
Eikös biologia määrittele elämän? Se muuntaa energiaa käyttöönsä, poistaa jätettä sekä lisääntyy.
Video missä selitetään Erkki Ojan toimesta tekoälyn kehitys nykypäivään ja matemaatikkojen sekä tekoälytukijoiden riidat 1960 luvulta-2000 luvuille
ruclips.net/video/aSpqonqSl34/видео.htmlsi=_kCjG76hnxdw936O
Julkaisuajankohta oli semmonen singulariteetti että meni nukkumaan meno just 2h eteenpäin😂
Sama!
Keinoäly on sidottu maahan, kuten ihminenkin on. Aurinkokunnan tuhoutuessa sekin kuolee. Ellei sitten keinoäly ole osa tähtienvälistä maailmankaikkeuden verkkoa.
AGI voitaisiin määritellä sen perusteella, että mikä on sen kyvykkyys parantaa itseään. Eli sen singulariteetti-potentiaalin perusteella. Tällöin ensimmäinen AGI ei siis välttämättä osaa paljoakaan muuta paitsi parantaa itseään, mutta oikeastaan se on kaikki mitä tarvitaan. Tämä ei tarkoita että tätä AGI:tä pitäisi käyttää loputtomasti itsensä parantamiseen ja mahdollisen singulariteetin tavoitteluun.
Ja sananen tekoälyn motiiveista. Jos AI on "puhdas tietoisuus" eli sille ei ole annettu mitään tehtävää, vaan vain ja ainoastaan käsityksiä maailman rakenteista, se ei halua tehdä mitään. 'Humen giljotiini' toteaa, että maailman tilasta ei voida johtaa tahtotilaa minkään teon motiiviksi. Tällaiset tahtotilat ja halut ovat syntyneet ihmiselle evoluutiossa erinäisistä syistä. Jos tekoäly käyttää vain logiikkaa, se ei koskaan halua tehdä mitään.
Tekoäly on siis jo teini-ikäisen koulupudokas cs-pojan tasolla. Huonettaan se ei kyllä siivoa.
Hieno ja viisas vieras. Jumalan Tuomiota ei pääse kukaan karkuun, ei edes Great Reset. Piia.
Onko ihmisaivoista digitaalisen kaksosen tekeminen mahdotonta? Se on se kysymys tässäkin. Kielimalleja ja muita tekoälyratkaisuja kehitellään AGI:n kehittelyn avuksi. Nyt Google on onnistunut kehittelemään proteiineja kehittelevän tekoälyn. Pieni askel eteenpäin mutta kun tekoälyn hyödyntäminen kehitystyössä lisääntyy, niin todennäköisesti nähdään yllättäviä kehitysloikkia
Te molemmat aloitte kuulostaa hiilipohjasilta AGI:lta, vai olenko minä AGI - eläin? Loistokas keskustelu, kiitos. Pyritään pitämään itsemme ihmisinä, ja mennä eteenpäin t: Timo Jutila.
Kunnia kuuluu koko joukkueelle!
Rami näytti parasta osaamistaan. Tämä on top 3 jakso vaikka en kaikkea käsittänytkään
Jos pystyttäisiin tekemään robotti jolle kasvatetaan ihmisen aivot kantasoluista niin siinähän se AGI olisi.
Kuinkahan monta prosenttia ihmisistä läpäisisi turingin testin?
Korjasin tästä kirjoitusvirheen, koska ei kiinnosta selittää enempää kirjoitusvirhettä.
Meinaat varmaan turingin-testiä ja siinä kone pyrkii tuottamaan vastauksia jota ei erota ihmisen vastauksista yrittäen jäljitellä ihmisen älykkyyttä.. sitä ei ihmiset tee ja koita jäljitellä koneen "älykkyyttä" 😂
@@TOJAMUS
Kyllä,sorit kirjoitusvirheestä.
Ja tiedän, että testin oli tarkoitus testata konetta, mutta mitä jos sillä testataankin ihmistä.
Kuinka moni ihminen saisi tulokseksi, että on antanut vastauksia, joiden perusteella saisi A:n eikä F:n
Koska tämä koneen älykkyytä käsittelevä podcast on luonteeltaan melko filosofinen, niin katsoin oikeudekseni jatkaa filosofisella linjalla ja esittää kysymyksen, joka ilmaisee oman skeptisyyteni ihmisen älykkyytä kohtaan. Tietysti jotkut yksilöt ovat älykkäitä.
Koska tämä kirjoitukseni tullaan ymmärtämään väärin, niin kerron jo nyt, että itse lasken ajatelleeni kaksi kertaa ajatuksen, jonka voisi sanoa osoittavan jotain älykkyyttä ja lopun aikaa reilusta puolesta vuosisadasta olen pärjännyt ihan Autorun-toiminnolla.
Tiedän, että näkemykseni on kontroversiaali, joten minua ei kiinnosta käydä juupas-eipäs-keskustelua, mutta perustellut mielipiteet kiinnostavat aina.
@@Freedom7-x6o juu voisihan sen kokeena tehdä käänteisesti että tekoäly loisi ihmiselle kysymykset👍
Vaikka tämä ei suoraan liity aiheeseen, niin hieman sentään liittyen maailman hallintaan.
Antti Launosen haastattelussa jaksossa 62 on ihan mielenkiintoista tietoa erilaisista harjoituksista, joita olisi viime aikoina suunnittelu ja tehty. Koronaa ennen oli erilaisia harjoituksia, jotka toteutuivat yllättävän hyvin.
Ilman muuta nykyisessä maailmassa muut tahot vielä päättää asioista kuin koneet.
Robotilla ei ole Tumaketta, joka säätelee ihmisen tunnetiloja. Piia.
Ei tietoisuus mitään aaltofunktiota romahduta vaan se itse mittauksen tekeminen, johon tarvitaan fotoni, joka vaikuttaa havaittavaan partikkeliin.
Paperclip= klemmari
Viimeaikojen viihdyttävin video tekoälyn ja ihmiskunnan kehityksestä ja mitä tapahtuu seuraavaksi
ruclips.net/video/gYKW_ZzD0vA/видео.htmlsi=k6iggg93_YK9dgH1
Kiitoksia linkistä oli muuten aivan mieletön video jakoon meni!
On epätieteellistä, jopa taikauskoista ajatella että ihmisen tietoisuus EI ole pelkkää laskenataehoa. Missään kohtaa evoluutiota ei ole osoitettavissa hetkeä jossa jokin eliön oman hermotoiminnan ulkopuolinen tekijä olisi saanut "ajattelun" transendoitumaan muuksi kuin sähköimpulsseiksi. Jopa "vapaa tahto" on vain valinta erilaisten toivottujen lopputulemien välillä. Sitten kun ai osaa epäillä, pähkäillä, katua ja toimia omaa etuaan vastaan, se on saavuttanut ihmisen ajattelun monimutkaisuuden. Tämä on aivan mahdollista. Myös tunteet, moraali yms ovat vain monimutkaisia laskutoimituksia, vaikkeivät ehkä loogisia.
Osaako tekoäly valehdella omaksi edukseen?
Jostain muistan näin lukeneeni
Jos ChatGPT:tä pyytää siivoamaan huoneen, se käy muuttamassa "siivotun" merkitystä sanakirjasta ja pitää tehtävää suoritettuna.
Kyllä voi jauhaa monta minuuttia putkeen hienoilla sanoilla sanomatta mitään konkreettista.
Jätkät leikkii olevansa filosofeja ja tulee sellaista tuubaa ettei kukaan reaalimaailmassa oleva jaksa tollaista kuunnella.
Selvinpäinhän ne näyttää olevan mutta jutut on todella levottomia ja mikä tahansa schaisse on hienoa. 2 minuuttia riitti kun huomasin että ulos tulee mitä sylki suuhun tuo. Menkää nyt pojat nukkumaan ja huuhdotte noi Matrixit päästänne aamuun mennessä, ette oo enää ala-asteella.
😂😂😂😂😂😂