! נותנים יד לאלכס מצטרפים לפטרונים של באים אל הפרופסורים לתמוך באופן חודשי להפוך לפטרון של הערוץ bit.ly/3KpxEK4 או הצטרפו לערוץ ביוטיוב על ידי כפתור join הצטרף ==== לתרום בפייפאל bit.ly/3sQq3P2 ==== להעביר בביט 0544843287 ==== !!! תודה רבה אלכס
ראשית, נהניתי מאוד מן השיחה המעניינת בין אלכס לבין הפרופסור המלומד. מכל מלמדיי השכלתי! ולגופו של עניין: אני הייתי, בכל זאת, מפשט את העניין כי אחרת נוכל לדבר ולדבר ובמקום שניתן תשובות - רק תתעוררנה עוד ועוד שאלות ותהיות... באיזושהי נקודה, עלינו לנסח הגדרה אפילו אם היא קצת שרירותית, לא לגמרי מדויקת ולא מכסה את כל הפינות מכל הכיוונים. אבל, מה לעשות, כמדען מדינה בעצמי, אני יודע שמדע המדינה הוא לא מדע מדויק ולכן כל הגדרה תהיה בבחינת "זה מה יש" או אפילו "הרע במיעוטו" ואולי גם שנויה במחלוקת. לטעמי, רצוי שההגדרה תהיה גם אמפירית וגם אינטואיטיבית, כזו שתשקף/תבטא/תתאר בצורה הכי טובה את המציאות ושתהיה הכי מובנת לאדם סביר בעל אינטליגנציה ממוצעת. ולאחר הקדמה ארוכה זו, ההגדרה/איפיון שאני מציע היא: לאומיות קשורה (או מבוססת) למושג "אומה", קרי, קבוצה גדולה של בני אדם (בדרך כלל מיליונים) החולקים שפה אחת, תרבות והיסטוריה משותפת, לעתים הם בני מוצא אתני משותף (לא בהכרח), דת משותפת (לא בהכרח), ובדרך כלל הם גם קשורים היסטורית לאזור גיאוגרפי מסוים, כלומר, יש להם בעלות (זיקה) על טריטוריה מובחנת ומוגדרת משלהם. כמובן שיש מאפיינים נוספים כמו תחושה סובייקטיבית של הגדרה עצמית (שייכות), דגל, המנון, שפה ועוד. בן ברקו, מדען מדינה MA
בלי לאום אין תפקוד, כי אין שייכות. אתה כנראה רוצה ומקווה שתהיה מדינת פלסטין, וכך יתנו לנו לחיות. לא יקרה. ערביי יו"ש הם ירדנים. ערביי עזה הם מצרים. גיבוש גבולות בשטח וזהו.
זה נכון וברור. זה מצב קלאסי אידיאלי. מקרה כמו יפן ידגים זאת. כל מקרה אחר הוא חריגה ממצב של 100% . אומה= לאום= דת= שפה= גזע= תרבות= מאכלים= קשר גנטי משפחתי= טריטוריה מוסכמת= תודעה לאומית משותפת ואולי עוד דברים. עמים שלא כל המרכיבים נמצאים אצלהם הם לא 100% מוגדרים כלאום משותף. הרעיון של תרבות גבוהה הוא מעניין אבל לא נותן תחושה אינטואיטיבית של עם ולאום אחד ומיוחד.
אפרופו לאומיות אלכס, האם יש אפשרות לסדרת הרצאות על אתיופיה : היסטוריה של יהדות אתיופיה , גיאופולטיקה של אתיופיה במרחב של קרן אפריקה , היסטוריה העשירה של המדינה וכו
השיחה מאוד מעניינת. יחד עם זאת, אני מבקשת לדעת מה הכוונה למושג "תרבות גבוהה" ומה היא אם כך, "תרבות נמוכה"? האם ישנה הגדרה לתרבות זאת או אחרת? תודה לתשובת הפרופסור אפרים פוסודיק.
ממליץ לעשות איתו סדרה בנושא או תחומים אחרים מתחומי התמחותו, ולהביא גם את פרופ' עזר גת באותו נושא, לאפרים יש ערוץ יוטיוב בשמו, תחפשו, יש שם סדרות הרצאות מרתקות
ממילא הסיכום התמציתי של דעת הפרופ' הוא דברי רס"ג במאה ה10: "ועוד, לפי שאומתינו בני ישראל אינה אומה אלא בתורותיה" (רב סעדיה גאון. מ"ג בספר הנבחר באמונות ודעות) או כדברי המדרש: "הלואי אותי (אלוהים) עזבו - ותורתי שמרו"
שיחה מעניינת אבל לא מפוקסת - כל החצי הראשון הוא מתח אותנו עם הגדרה חדשה של לאום הוא מציע, ואז בסוף לא שמעתי שהוא מציע משהו מסוים. אמר שיש לו הגדרה של תרבות גבוהה לא ברורה, ואז עבר לסדר על דקויות של מה שקרה בברית המועצות, שגם לגבי זה לא נתן איזושהי תובנה מיוחדת.
אתה מפשט את זה מידיי. זה לא ממש שפה, זה תרבות גבוהה שנוצרת באמצעות שפה. וזה לא במטרה להצדיק אלא במטרה להגדיר. מאפיין הדת קיים, הוא פשוט לא הכרחי להגדרה. יש אומות שאין דת שמגדירה אותן ולכן זה לא יכולה להיות ההגדרה. היסטוריה משותפת וטריטוריה ניתן מן הסתם גם להכניס להגדרה ונראה לי שהוא התייחס לזה גם, אם כן אז זה היה בקצרה
ברור שדת היא לא ההגדרה היחידה לעם, אבל אצלינו זה המצב. אם תשאל יהודי בכל מקום בעולם כיצד הוא נהיה יהודי? הוא יגיד לך אחת משתי תשובות, או שהוא קיבל על עצמו את דת היהדות כלומר התגייר , או שאבותיו היו יהודים. עכשיו,, איך אבותיו נהיו יהודים? יש להם מיתוס מכונן שהקדוש ברוך הוא בחר בהם ביציאת מצרים, ונתן להם את התורה.
מעניין אותי ההערה לגבי ההתיחסות המזלזלת של יהודי אשכנז ביהודים יוצאי ארצות ערב . גם להם היתה תרבות עשירה מאוד בעבר וגם בעבר הלא רחוק. כי בהתיחסות של הפרופסור עצמו התיחס גם לעבר הלא רחוק רק לתרבות ה"אשכנזית". ואני לא ממוצא מזרחי !
! נותנים יד לאלכס
מצטרפים לפטרונים של באים אל הפרופסורים
לתמוך באופן חודשי
להפוך לפטרון של הערוץ
bit.ly/3KpxEK4
או הצטרפו לערוץ ביוטיוב על ידי כפתור join הצטרף
====
לתרום בפייפאל
bit.ly/3sQq3P2
====
להעביר בביט
0544843287
====
!!! תודה רבה
אלכס
אלכס תזמין את יהושוע סוקול בבקשה 🙏
😊😊
19:25
פרופ' פודוקסיק, שפה רהוטה, מרתק. אלכס תודה, השילוב של שניכם מאד מעניין.
תודה רבה לאלכס ולפרופסור פודוקסיק על ההרצאה המרתקת. 15 דקות האחרונות עונות על הרבה שאלות הנוגעות לקיום המדינה שלנו
אדם מרתק בחכמתו
הרצאה מדהימה , מאוד מסכים לגבי הרעיון שהלאומיות לא נוצרה במאות האחרונות והייתה קיימת במורה כזו או אחרת לאורך ההיסטוריה האנושית בחלק מהמקומות.
ראשית, נהניתי מאוד מן השיחה המעניינת בין אלכס לבין הפרופסור המלומד. מכל מלמדיי השכלתי! ולגופו של עניין: אני הייתי, בכל זאת, מפשט את העניין כי אחרת נוכל לדבר ולדבר ובמקום שניתן תשובות - רק תתעוררנה עוד ועוד שאלות ותהיות... באיזושהי נקודה, עלינו לנסח הגדרה אפילו אם היא קצת שרירותית, לא לגמרי מדויקת ולא מכסה את כל הפינות מכל הכיוונים. אבל, מה לעשות, כמדען מדינה בעצמי, אני יודע שמדע המדינה הוא לא מדע מדויק ולכן כל הגדרה תהיה בבחינת "זה מה יש" או אפילו "הרע במיעוטו" ואולי גם שנויה במחלוקת. לטעמי, רצוי שההגדרה תהיה גם אמפירית וגם אינטואיטיבית, כזו שתשקף/תבטא/תתאר בצורה הכי טובה את המציאות ושתהיה הכי מובנת לאדם סביר בעל אינטליגנציה ממוצעת. ולאחר הקדמה ארוכה זו, ההגדרה/איפיון שאני מציע היא: לאומיות קשורה (או מבוססת) למושג "אומה", קרי, קבוצה גדולה של בני אדם (בדרך כלל מיליונים) החולקים שפה אחת, תרבות והיסטוריה משותפת, לעתים הם בני מוצא אתני משותף (לא בהכרח), דת משותפת (לא בהכרח), ובדרך כלל הם גם קשורים היסטורית לאזור גיאוגרפי מסוים, כלומר, יש להם בעלות (זיקה) על טריטוריה מובחנת ומוגדרת משלהם. כמובן שיש מאפיינים נוספים כמו תחושה סובייקטיבית של הגדרה עצמית (שייכות), דגל, המנון, שפה ועוד.
בן ברקו, מדען מדינה MA
בלי לאום אין תפקוד, כי אין שייכות.
אתה כנראה רוצה ומקווה שתהיה מדינת פלסטין, וכך יתנו לנו לחיות. לא יקרה.
ערביי יו"ש הם ירדנים.
ערביי עזה הם מצרים.
גיבוש גבולות בשטח וזהו.
זה נכון וברור.
זה מצב קלאסי אידיאלי.
מקרה כמו יפן ידגים זאת.
כל מקרה אחר הוא חריגה ממצב של 100% .
אומה= לאום= דת= שפה= גזע= תרבות= מאכלים= קשר גנטי משפחתי= טריטוריה מוסכמת= תודעה לאומית משותפת ואולי עוד דברים.
עמים שלא כל המרכיבים נמצאים אצלהם הם לא 100% מוגדרים כלאום משותף.
הרעיון של תרבות גבוהה הוא מעניין אבל לא נותן תחושה אינטואיטיבית של עם ולאום אחד ומיוחד.
Алекс, императрицот это кейсарийот-))
שיחה מרתקת
המון אני לומדת אצלך הערוץ
תווודה
מרצה שלי במחלקה למדע המדינה. מבחן קשה, אבל קורס מרתק 😂
אכן שיחה סופר מעניינת.
הייתי שואל לגבי האומה האמריקאית; גם שם יש עירוב של קבוצות שונות, גם בעבר, וגם היום
אפרופו לאומיות אלכס, האם יש אפשרות לסדרת הרצאות על אתיופיה : היסטוריה של יהדות אתיופיה , גיאופולטיקה של אתיופיה במרחב של קרן אפריקה , היסטוריה העשירה של המדינה וכו
אתה מטיל פצצה. מדעית כנראה ש"יהודי אתיופיה " הם קבוצה נוצרית שהחלו לקיים את הברית הישנה על פי הבנתם. אבל אין להם שום שורשים יהודים
מאוד מעניין ומפורט
תעבור כבר לספוטיפיי 😂
תודה 👍
השיחה מאוד מעניינת. יחד עם זאת, אני מבקשת לדעת מה הכוונה למושג "תרבות גבוהה" ומה היא אם כך, "תרבות נמוכה"? האם ישנה הגדרה לתרבות זאת או אחרת?
תודה לתשובת הפרופסור אפרים פוסודיק.
, משפט ואדמיניסטרציה. גבוהה : דת , אמנות, מדע.
נמוכה : יום יום.
תודה
ממש תודה
גחמה הסטורית גרמה לזה ששפת האם שלי היא רוסית, אבל בשום רובד איני חשה שייכות ללאום רוסי-)
גחמה עוד יותר הסטורית גרמה לכך ששפת האם שלך היא רוסית ולא עברית
ממליץ לעשות איתו סדרה בנושא או תחומים אחרים מתחומי התמחותו, ולהביא גם את פרופ' עזר גת באותו נושא, לאפרים יש ערוץ יוטיוב בשמו, תחפשו, יש שם סדרות הרצאות מרתקות
בריטניה במלחמת העולם השניה עם ד"ר ירון פשר - פורום אגסי
ruclips.net/video/KchGMUdlkD0/видео.html
נאצים לשעבר בשירות המערב, ישראל וברית המועצות - עם פרופסור דני אורבך
ruclips.net/video/Uql2Nq694AY/видео.html
ממילא הסיכום התמציתי של דעת הפרופ' הוא דברי רס"ג במאה ה10:
"ועוד, לפי שאומתינו בני ישראל אינה אומה אלא בתורותיה" (רב סעדיה גאון. מ"ג בספר הנבחר באמונות ודעות)
או כדברי המדרש: "הלואי אותי (אלוהים) עזבו - ותורתי שמרו"
האותיות(לא השפה...)העבריות הן צפנים של ידע על פלנטה ארץ ופלנטות אחרות,הקיימות מחוץ לפלנטה ארץ.
שיחה מעניינת אבל לא מפוקסת - כל החצי הראשון הוא מתח אותנו עם הגדרה חדשה של לאום הוא מציע, ואז בסוף לא שמעתי שהוא מציע משהו מסוים. אמר שיש לו הגדרה של תרבות גבוהה לא ברורה, ואז עבר לסדר על דקויות של מה שקרה בברית המועצות, שגם לגבי זה לא נתן איזושהי תובנה מיוחדת.
לאומיות זה דבר עתיק
האם למלחמה יש כללים? עם פרופסור דני אורבך
ruclips.net/video/AMkH2MVRLww/видео.html
שיחה מעניינת, אבל הניסיון שלו להגדיר את היהדות לפי שפה, כדי להצדיק את קיומו של עם יהודי נטול דת, הוא מעורר רחמים
אתה מפשט את זה מידיי. זה לא ממש שפה, זה תרבות גבוהה שנוצרת באמצעות שפה. וזה לא במטרה להצדיק אלא במטרה להגדיר.
מאפיין הדת קיים, הוא פשוט לא הכרחי להגדרה. יש אומות שאין דת שמגדירה אותן ולכן זה לא יכולה להיות ההגדרה.
היסטוריה משותפת וטריטוריה ניתן מן הסתם גם להכניס להגדרה ונראה לי שהוא התייחס לזה גם, אם כן אז זה היה בקצרה
ברור שדת היא לא ההגדרה היחידה לעם, אבל אצלינו זה המצב.
אם תשאל יהודי בכל מקום בעולם כיצד הוא נהיה יהודי? הוא יגיד לך אחת משתי תשובות, או שהוא קיבל על עצמו את דת היהדות כלומר התגייר , או שאבותיו היו יהודים. עכשיו,, איך אבותיו נהיו יהודים? יש להם מיתוס מכונן שהקדוש ברוך הוא בחר בהם ביציאת מצרים, ונתן להם את התורה.
מעניין אותי ההערה לגבי ההתיחסות המזלזלת של יהודי אשכנז ביהודים יוצאי ארצות ערב . גם להם היתה תרבות עשירה מאוד בעבר וגם בעבר הלא רחוק. כי בהתיחסות של הפרופסור עצמו התיחס גם לעבר הלא רחוק רק לתרבות ה"אשכנזית". ואני לא ממוצא מזרחי !
זה לא עניין של תרבות . הנושא הוא אחר .