Wittgenstein Nasıl Bitirdi? Oyunlar, Yordamlar, Ayıraçlar - Levent Kavas

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 1 окт 2024
  • Felsefe Konuşmaları serimizde geçen sezon "Agamben Nerden Başlamıştı?" başlıklı bir konuşma yapan Levent Kavas, bu kez Wittgenstein üzerine konuşma davetimizi kabul etti ve konuşmasının özeti olarak şu notu iletti bize:
    "Wittgenstein gerek Mantık-Felsefe İncelemesi’nde gerek Felsefe Soruşturmaları’nda (en az) ikili bir güdümkurgu izler: Bir yandan anlam, anlamlılık, anlama sorunlarını odağına alarak birtakım felsefe sorunlarını bu açıdan çözümler, bir yandan da felsefe sorularının olanağının koşullarını sorgular. Böylece iki metinde de kurucu/yıkıcı edimlerin birbirine karşı işlediği bir yapı ortaya çıkar. Bu konuşmada o yapının özellikle Soruşturmalar’da nasıl çalıştığını örneklemeye, dolayısıyla felsefenin olanağının koşullarını Wittgenstein’la birlikte yeniden düşünmeye çalışacağım."
    Levent Kavas: Hacettepe Üniversitesi'ndeki lisans eğitiminden sonra, yüksek lisansını ve felsefe doktorasını 1995 yılında ODTÜ'de tamamladı. Uzmanlık ve çalışma alanları Eskiçağ Felsefesi, Yeniçağ Felsefesi, Marx, Nietzsche, Wittgenstein'dır. 2012'den bu yana Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim üyesi.
    #İstanbulEdebiyatEvi #İlkbahar2021Sezonu #FelsefeKonuşmaları

Комментарии • 5

  • @masth4r
    @masth4r 3 года назад +4

    Genelde iki ayrı felsefe yaptığı dile getirilir Wittgenstein'ın, dil hakkındaki görüşleri bakımından belki de doğrudur bu. Ancak temelde felsefeye dair tutumunun ne olduğuna, aslında Tractatus'ta da Soruşturmalar'da da aynı kaldığına dair güzel bir konuşma olmuş. Sayın Kavas'a teşekkürlerimizi iletelim.

  • @fatmayilmazgoybulak8321
    @fatmayilmazgoybulak8321 2 года назад +4

    Size Kanada, Vancouver'dan yazıyorum. Wittgenstein hakkında şimdiye kadar dinlediğim en kapsamlı, en açıklayıcı ve en güzel Türkçe ile anlatılmış bir video oldu benim için. Belli ki Wittgenstein'ın felsefesine ciddi anlamda hâkimsiniz. Bu hakimiyetiniz üslûbunuza ve cümle seçimlerinize harika bir şekilde yansımış. Wittgenstein'ı anlatım dil oyunununda bence en iyi "oynayan" siz oldunuz.:) Tebrik ediyorum. Diğer videolarınızı da dinleyeceğim. Selam ve saygılarımla.

    • @immanuelfurkant4455
      @immanuelfurkant4455 2 года назад

      Diğer yabancı kaynakları da bizimle paylaşır mısınız?

  • @mineokcuoglu8557
    @mineokcuoglu8557 Год назад

    Teşekkürler

  • @kitlamadublaj6514
    @kitlamadublaj6514 11 месяцев назад

    nesne neeeeee olgu neeeeeeeeee gerçek ne gerçeğin doğru olması ne. hiçbir videoyu anlamıyorum wittgenstein hakkında ha allah