Προτείνεται η χρήση σπρέυ χαλκού, ή οποιουδήποτε υλικού που βοηθά στο να μην κολλήσουν οι δίσκοι στο μουαγιέ, αλλά και μεταξύ δίσκου και ρόδας, ώστε να μην δυσκολευτούμε αργότερα στο βγάλσιμο του τροχού, ή την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να βγάλουμε τον δίσκο. Το πάχος των συγκεκριμένων δίσκων είναι 28 χιλ. και η Σιτροέν απαγορεύει να χρησιμοποιούνται δίσκοι λεπτότεροι από 26 χιλ. Πληροφοριακά οι παλιοί δίσκοι είχαν διανύσει 195.000 χλμ, και ήταν 26,2 χιλ. Παρόλο που αποδεικνύεται στην πράξη πως δεν είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε δίσκους πιο λεπτούς από το ελάχιστο συνιστόμενο πάχος, τίθεται το θέμα της ασφάλειας, καθώς οι λεπτότεροι δίσκοι έχουν λιγότερο υλικό, το οποίο φυσιολογικά ζεσταίνεται πιο γρήγορα, σε σχέση με τους πιο παχιούς δίσκους, και πλέον τίθεται το θέμα της ικανότητας του δίσκου να απορροφά και να διαχέει την θερμότητα και την ενέργεια του φρεναρίσματος. Γι' αυτό και οι κατασκευαστές δεν προτείνουν σε καμία περίπτωση την χρήση δίσκων λεπτότερων από κάποιο ελάχιστο πάχος, συνήθως 2 χιλ. μικρότερο από το πάχος των καινούριων δίσκων. Πολύ πιθανόν και να μην δοκιμάζουν τα οχήματά τους με δίσκους λεπτότερους από το ελάχιστο πάχος, γι' αυτό και δεν μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη ή να δώσουν οποιαδήποτε εγγύηση ασφάλειας, σε ένα όχημα που έχει δίσκους πιο λεπτούς από το συνιστώμενο ελάχιστο πάχος. Οποιαδήποτε χρήση δίσκων λεπτότερων από το ελάχιστο συνιστώμενο πάχος, μετακυλύει την ασφάλεια του οχήματος στα χέρια του τεχνικού ή του ιδιοκτήτη, που χρησιμοποιεί δίσκους πιο λεπτούς από το συνιστώμενο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους πίσω δίσκους, οι οποίοι (στο συγκεκριμένο μοντέλο) έχουν πάχος 12χιλ, με ελάχιστο συνιστώμενο τα 10χιλ. Για την ιστορία, να πούμε πως το βάρος κάθε μπροστινού δίσκου είναι περίπου 9-9,5 κιλά, ενώ κάθε πίσω δίσκος ζυγίζει περίπου 7-7,5 κιλά.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, .ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ. .ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΣΣΟ ΧΑΛΚΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΣΣΟ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΟΥΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ.
Σωστόν. Το γράσο σιλικόνης είναι και πιο λεπτόρευστο, και στα συγκεκριμένα σημεία που ο πείρος είναι καλυμμένος εσωτερικά σε ένα λαστιχένιο σωλήνα, είναι προστατευμένος από σκόνες και ακαθαρσίες. Καλό είναι να καθαρίζεται η "θήκη" του πείρου, καθώς ότι ακαθαρσίες υπάρχουν στο εκτεθειμένο μέρος, μπορεί να βρεθούν εσωτερικά με το βγάλσιμο, και μετά καθώς βάζουμε τον καθαρό πείρο με το γράσο, να πιαστούν στην επιφάνειά του, και σιγά σιγά να δουλέψουν σαν σμιριδόχαρτο, και να γδάρουν τα σημεία ολίσθησης. Γι'αυτό και προσωπικά δεν βάζω γράσο, απλά καθαρίζω τους πείρους και την θήκη τους. Για την ιστορία του πράγματος όμως, να αναφέρουμε πως από το εργοστάσιο οι πείροι ήταν στεγνοί. Δεν μπορώ να φανταστώ πως είχαν κάποιου είδους γράσο, ακόμα και σιλικόνης, το οποίο στέγνωσε. Ήταν εντελώς στεγνοί. Γι'αυτό και παρομοίως τους ξανατοποθέτησα όπως τους βρήκα, και δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. 👍👍👍👍
Καλησπέρα. Προσωπικά ως ερασιτέχνης, χρησιμοποιώ γράσο χαλκού μεταξύ μουαγιέ και πάτημα δισκόπλακας . Επιπλέον και στους πείρους ολίσθησης αποφάσισα να χρησιμοποιήσω γράσο για αυτά τα σημεία, όπως επίσης λίγο γράσο στα αυτιά στα τακάκια. Όσον αφορά το γράσο όμως, χρειάζεται αρκετή προσοχή τόσο στην ποσότητα όσο και στην επάλειψη, έτσι ώστε να μην πάει (γράσο) στα υλικά τριβής. Χαίρομαι ιδιαίτερα όμως, όταν βλέπω σύσφιξη βάσει της προκαθορισμένης ροπής
Και ότι έλεγα "κάτι ξέχασα..." Σωστόν. Το γράσο χαλκού είναι σωτήριο απ'ότι φαίνεται, για να βγαίνει ο δίσκος την επόμενη φορά που θα αλλαχθεί, αλλά και για να βγαίνει και η ρόδα, που και αυτή κολλάει. Όσον αφορά στα υπόλοιπα σημεία, δεν αντενδείκνυται όντως, απλά επειδή υπάρχει αρκετή σκόνη, ΚΑΙ από τον δρόμο, αλλά ΚΑΙ από τα τακάκια, ανησυχώ μήπως από την πολύ σκόνη που θα καθίσει, γίνει η γνωστή λάσπη γράσου, που μετά από καιρό εμποδίζει την κίνηση, και είναι και μπλιαχ στο καθάρισμα. Πιστεύω όμως με μέτρο εντός των πείρων, που είναι έτσι κι αλλιώς στεγανοί από την μεριά του σπειρώματος, δεν θα είναι κι άσχημα. Και θα πρότεινα μάλιστα γράσο σιλικόνης. Εντελώς στεγνά όμως τα έχω τα εξαρτήματα για πάνω από 150.000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα, οπότε ισχύει ΚΑΙ αυτή η τεχνική. Τα σέβη μου.
Προτείνεται η χρήση σπρέυ χαλκού, ή οποιουδήποτε υλικού που βοηθά στο να μην κολλήσουν οι δίσκοι στο μουαγιέ, αλλά και μεταξύ δίσκου και ρόδας, ώστε να μην δυσκολευτούμε αργότερα στο βγάλσιμο του τροχού, ή την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να βγάλουμε τον δίσκο.
Το πάχος των συγκεκριμένων δίσκων είναι 28 χιλ. και η Σιτροέν απαγορεύει να χρησιμοποιούνται δίσκοι λεπτότεροι από 26 χιλ. Πληροφοριακά οι παλιοί δίσκοι είχαν διανύσει 195.000 χλμ, και ήταν 26,2 χιλ.
Παρόλο που αποδεικνύεται στην πράξη πως δεν είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε δίσκους πιο λεπτούς από το ελάχιστο συνιστόμενο πάχος, τίθεται το θέμα της ασφάλειας, καθώς οι λεπτότεροι δίσκοι έχουν λιγότερο υλικό, το οποίο φυσιολογικά ζεσταίνεται πιο γρήγορα, σε σχέση με τους πιο παχιούς δίσκους, και πλέον τίθεται το θέμα της ικανότητας του δίσκου να απορροφά και να διαχέει την θερμότητα και την ενέργεια του φρεναρίσματος.
Γι' αυτό και οι κατασκευαστές δεν προτείνουν σε καμία περίπτωση την χρήση δίσκων λεπτότερων από κάποιο ελάχιστο πάχος, συνήθως 2 χιλ. μικρότερο από το πάχος των καινούριων δίσκων.
Πολύ πιθανόν και να μην δοκιμάζουν τα οχήματά τους με δίσκους λεπτότερους από το ελάχιστο πάχος, γι' αυτό και δεν μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη ή να δώσουν οποιαδήποτε εγγύηση ασφάλειας, σε ένα όχημα που έχει δίσκους πιο λεπτούς από το συνιστώμενο ελάχιστο πάχος.
Οποιαδήποτε χρήση δίσκων λεπτότερων από το ελάχιστο συνιστώμενο πάχος, μετακυλύει την ασφάλεια του οχήματος στα χέρια του τεχνικού ή του ιδιοκτήτη, που χρησιμοποιεί δίσκους πιο λεπτούς από το συνιστώμενο.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους πίσω δίσκους, οι οποίοι (στο συγκεκριμένο μοντέλο) έχουν πάχος 12χιλ, με ελάχιστο συνιστώμενο τα 10χιλ.
Για την ιστορία, να πούμε πως το βάρος κάθε μπροστινού δίσκου είναι περίπου 9-9,5 κιλά, ενώ κάθε πίσω δίσκος ζυγίζει περίπου 7-7,5 κιλά.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, .ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ. .ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΣΣΟ ΧΑΛΚΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΣΣΟ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΟΥΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ.
Σωστόν. Το γράσο σιλικόνης είναι και πιο λεπτόρευστο, και στα συγκεκριμένα σημεία που ο πείρος είναι καλυμμένος εσωτερικά σε ένα λαστιχένιο σωλήνα, είναι προστατευμένος από σκόνες και ακαθαρσίες. Καλό είναι να καθαρίζεται η "θήκη" του πείρου, καθώς ότι ακαθαρσίες υπάρχουν στο εκτεθειμένο μέρος, μπορεί να βρεθούν εσωτερικά με το βγάλσιμο, και μετά καθώς βάζουμε τον καθαρό πείρο με το γράσο, να πιαστούν στην επιφάνειά του, και σιγά σιγά να δουλέψουν σαν σμιριδόχαρτο, και να γδάρουν τα σημεία ολίσθησης. Γι'αυτό και προσωπικά δεν βάζω γράσο, απλά καθαρίζω τους πείρους και την θήκη τους.
Για την ιστορία του πράγματος όμως, να αναφέρουμε πως από το εργοστάσιο οι πείροι ήταν στεγνοί. Δεν μπορώ να φανταστώ πως είχαν κάποιου είδους γράσο, ακόμα και σιλικόνης, το οποίο στέγνωσε. Ήταν εντελώς στεγνοί. Γι'αυτό και παρομοίως τους ξανατοποθέτησα όπως τους βρήκα, και δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. 👍👍👍👍
Καλησπέρα.
Προσωπικά ως ερασιτέχνης, χρησιμοποιώ γράσο χαλκού μεταξύ μουαγιέ και πάτημα δισκόπλακας .
Επιπλέον και στους πείρους ολίσθησης αποφάσισα να χρησιμοποιήσω γράσο για αυτά τα σημεία, όπως επίσης λίγο γράσο στα αυτιά στα τακάκια.
Όσον αφορά το γράσο όμως, χρειάζεται αρκετή προσοχή τόσο στην ποσότητα όσο και στην επάλειψη, έτσι ώστε να μην πάει (γράσο) στα υλικά τριβής.
Χαίρομαι ιδιαίτερα όμως, όταν βλέπω σύσφιξη βάσει της προκαθορισμένης ροπής
Και ότι έλεγα "κάτι ξέχασα..." Σωστόν. Το γράσο χαλκού είναι σωτήριο απ'ότι φαίνεται, για να βγαίνει ο δίσκος την επόμενη φορά που θα αλλαχθεί, αλλά και για να βγαίνει και η ρόδα, που και αυτή κολλάει. Όσον αφορά στα υπόλοιπα σημεία, δεν αντενδείκνυται όντως, απλά επειδή υπάρχει αρκετή σκόνη, ΚΑΙ από τον δρόμο, αλλά ΚΑΙ από τα τακάκια, ανησυχώ μήπως από την πολύ σκόνη που θα καθίσει, γίνει η γνωστή λάσπη γράσου, που μετά από καιρό εμποδίζει την κίνηση, και είναι και μπλιαχ στο καθάρισμα.
Πιστεύω όμως με μέτρο εντός των πείρων, που είναι έτσι κι αλλιώς στεγανοί από την μεριά του σπειρώματος, δεν θα είναι κι άσχημα. Και θα πρότεινα μάλιστα γράσο σιλικόνης.
Εντελώς στεγνά όμως τα έχω τα εξαρτήματα για πάνω από 150.000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα, οπότε ισχύει ΚΑΙ αυτή η τεχνική.
Τα σέβη μου.