VKW promoveert naar eerste klasse

• Опубликовано: 8 июн 2013
  • VOETBAL - VKW speelt volgend seizoen in de eerste klasse. De Westerborkers wonnen vanmiddag in de nacompetitie met 1-0 van Annen. Na een eerdere 2-0 zege tegen die ploeg was dat voldoende om te promoveren.
    Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na bijna een half uur spelen gemaakt door Anjo Willems. De Borkers waren in de eerste helft de betere ploeg en kregen ook de nodige kansen. Na rust had Annen twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar vervolgens was het weer VKW dat de gevaarlijkste was. Ondanks veel kansen voor de thuisploeg bleef het uiteindelijk bij 1-0 en promoveerde VKW voor de derde keer in de clubgeschiendis naar de eerste klasse.
    Annen is ondanks de nederlaag mogelijk nog niet gedegradeerd uit de eerste klasse. Het moet donderdag van Drachten winnen in een herkansingswedstrijd. Als SC Joure die dag minimaal een punt pakt tegen Deurne dan promoveren de Friezen naar de hoofdklasse en komt er een extra plek vrij in de eerste klasse.