TBMM'ye azınlıklar için önemli öneri: Kentsel dönüşümde adil çözümler

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 сен 2024
  • 6306 Sayılı Kanuna Azınlık Hakları ile İlgili Kanun Teklifi Önerileri
    Bu videoda, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da azınlık hakları ile ilgili olarak yapılabilecek kanun teklifi önerileri tartışılmaktadır.
    Videoda, şu hususlar üzerinde durulmaktadır:
    Kentsel dönüşüm uygulamaları, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini ve yapıların daha güvenli hale gelmesini sağlayan uygulamalar olmakla birlikte, aynı zamanda mülkiyet hakkı yönünden önemli sınırlandırmalar da içermektedir.
    Bu sınırlandırmaların, güvenliğin sağlanmasının yanında anayasal mülkiyet hakkı ihlallerinin de önüne geçilmesini sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.
    Özellikle, riskli yapının yıkılması yönünde alınan karara katılmayan maliklerin arsa paylarının maliklerin rızası aranmaksızın satılması, mülkiyet hakkının önemli ölçüde sınırlandırılmasına neden olmaktadır.
    Bu sorunun çözümü için, kanun teklifi önerileri kapsamında şu hususların düzenlenmesi önerilmektedir:
    Azınlık maliklerin de karar alma süreçlerine etkin katılımının sağlanması
    Rayiç bedelin daha objektif bir şekilde belirlenmesi
    Satış işleminin daha şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesi
    Video, bu önerilerin kentsel dönüşüm uygulamalarında mülkiyet hakkının korunmasına ve hak ihlallerinin önlenmesine nasıl katkı sağlayacağına dair görüşler içermektedir.
    Videoda öne çıkan noktalar şunlardır:
    Kentsel dönüşüm uygulamaları, mülkiyet hakkının önemli ölçüde sınırlandırılmasına neden olmaktadır.
    Bu sınırlandırmaların, güvenliğin sağlanmasının yanında anayasal mülkiyet hakkı ihlallerinin de önüne geçilmesini sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.
    Azınlık maliklerin de karar alma süreçlerine etkin katılımının sağlanması ve rayiç bedelin daha objektif bir şekilde belirlenmesi, mülkiyet hakkının korunmasına katkı sağlayacaktır.
    Videoyu beğendiyseniz, kanalımıza abone olmayı ve beğenmeyi unutmayın!
    Twitter: / muratezcan
    Instagram: / avmuratezcan
    RUclips: / avmurattezcan
    Facebook: / murat.tezcan.7
    Linkedin: / muratezcan

Комментарии • 28

  • @Cumhurun_sesi
    @Cumhurun_sesi 10 месяцев назад +5

    iki kere iki nasıl dört ediyorsa. bu hakkaniyetle alakası olmayan azınlığın yerle bir edildiği, eli kolu bağlandığı kentsel dönüşüm yasalarını çıkaranların yatacak yeri yok. Allahu teala bu yasaları çıkaranları dünyada da ahirettede perişan etsin. bu yasaları çıkaranların akılları yerinde mi merak ediyoru. inanılmaz haksızlıklar , adaletsizlikler ve mağduriyetler var..

  • @leylabilal1274
    @leylabilal1274 10 месяцев назад +3

    Teşekkürler Murat bey emeginize saglik.Aynen sizinde belirttiginiz gibi hic de adil bir yasa degil insanlar kendi emekleriyle aldiklari yuvalarini kaybetme riskiyle karsi karsiya birakiliyorlar...Asla meclisten gecmemeli bu Türkiye Cumhuriyeti Vatandasina yapilan en büyük kötülüktür...
    Derhal iptal edilmelidir...

  • @a.c.velioglu4365
    @a.c.velioglu4365 10 месяцев назад +2

    Ellerini sıvazlayarak bekleyenler baya bir çoğunlukta. Tabi azınlık her zamanki gibi yine azınlıkta ..

  • @mukerremkececi3660
    @mukerremkececi3660 Месяц назад

    Hocam 1440 metrekare bir arsada bol ağaçlı, yeşillikler,camdaki acik otopark olarak kullandığımız alanımız 30 daire 6 dukkan olan aslında a,b diye ayrılan site iken sınırları ayrılmış bir apartmanın ilk teklif 500 bin tl olup iki blok dendi .sonra 67ve 57 metrekare iki blok küçük daireler 300 bin ,büyük daireler 1 milyon dendi sevdiğimiz heyette 20 30 yıllık komşular 5 kişi biriside avukat.bizim adımıza sözde haklarımızı koruyacaklardi.bir kroki cizdirip en kötü icmalzeme ne ise kapısından bataryasina kadar utanmadan beğendikleri dairelere adlarını yazdırıp,1 milyonluk daireyide 35500 dolara sabitleyip sanki o apartmanda dükkanlar oraya ait değilmiş gibi yok sayıp garaj hakkımızda yok sayıp depolu kocaman bütün dukkan yapıp bu adaletsizlikler kinle konuşsan arkamdan sana indirim yapacağız sen sus deyip tek hayirci kaldım noterde sözleşme imzaladılar.mutahir arsa payına yüzde 45 e 55 anlaşıp 11 daire ve büyük dairelerin altı büyük depolu dukkan ,heyettekiler 100 metrekare dubleklere gecdiler benim hakkımı satışa sunup 15 gunluk süre 2 ağustosta doldu benim evim satıldığı şimdi hicmi hakkimi savunayacagim

  • @estaraexstra2640
    @estaraexstra2640 10 месяцев назад +5

    2/3 veya 50+1 den birilerini öldürmeyi bile düşnyorum psikolojim bozuk

  • @dogcemaden2841
    @dogcemaden2841 10 месяцев назад +1

    Komisyon kararları okutulmadan oylanmış nasıl teklif verilecek.

  • @alpa3172
    @alpa3172 7 месяцев назад +2

    Hocam, 2/3 artik salt cogunluk oldu fakat bu herşeyi yapabilirler anlamina geliyor mu? Teminatsiz meslegi ogretmenlik olan paravan sirket kullanan ve odemeleri kendi banka hesabindan yapan bir ogretmen ile cogunlugun yaptigi protokol 6306 yasaya uyuyor mu , butun bunlar muvazaaa anlasma kapsaminda olmuyor mu

  • @Roxer1980
    @Roxer1980 10 месяцев назад

    Sayın hocam çok teşekkürler.

  • @mukerremkececi3660
    @mukerremkececi3660 Месяц назад

    Murat bey bina yıkılmadan ben kendim binadaki büyük ve küçük daireleri oda oda krokisi çizip noterde onaylatmak elimde resmi kanırta kabul edilirdi

  • @estaraexstra2640
    @estaraexstra2640 10 месяцев назад

    Ana yasa mahkemesinin verdiği emsal var hocam Bağdat caddesinde! bugün imara gittim m2 öğrendim ev m2 si 50m2 + balkon 25m2 yenisi yapıldı mı Balkonumu yiyor zemin kat daireyi bodurum yapıyor.

  • @fatmakocak4264
    @fatmakocak4264 10 месяцев назад

    Bedelli İmar. İpotek alacakllilari. Durumu ne olacak

  • @nilufererdogan5597
    @nilufererdogan5597 10 месяцев назад +6

    Bu yasa teklifi derhal geri çekilmesi lazım. İnsanlar neden Riskli binada oturuyor, neden olumsuz oy veriliyor ? Çünkü yeni tapuda eski hakları korunmuyor. O halde sadece bunları garanti altına alacak düzenlemeler olsa sosyal barış sağlanır. Yargı yükü azalır. Bu kadar haksız, insan haklarına ve hukukun temel ilkelerine aykırı bir düzenleme az görülmüştür. Çoook sakıncalı berbat bir teklif 👎👎

    • @yucel627
      @yucel627 10 месяцев назад

      İki kuruş para için ilk depremde yıkılacak binanın kentsel dönüşüme girmemesini için hayır diyenleri zorla evinden çıkartıp bir güzelde döveceksin dönüşüme hayır diyerek benim hayatımıda tehlikeye atıyor

    • @sezgindogus5156
      @sezgindogus5156 9 месяцев назад

      Dostum sen konuyu anlayamamışın tabiki kentsel dönüşüm olsun fakat haksızlıklar oluyor senin bir dairen var 130 metre kara arsa payı düşük olduğu için sana 90 metrekare verebiliyorlar ve sen yenileme ücretini de vermiş oluyorsun fazladan metrekare de başkasının cebine giriyor.

  • @KaNaL-l
    @KaNaL-l 10 месяцев назад

    🎉

  • @filizpehlivan9901
    @filizpehlivan9901 10 месяцев назад

    🙏🙏🙏

  • @evrenylmaz9915
    @evrenylmaz9915 10 месяцев назад

    Merhaba. Size güzel bir örnek vereyim, umarım hem ben cevap alırım hem de siz benzer durumdaki takipçilerinize benim örneğim üzerinden bir açıklama yaparsınız. Binamın tabanı 150m2, tapuda da yapı kullanım izin belgesinde de böyle görünüyor. 2012 yapımı, risk misk yok. Her şeyi de yasal. 6 kat var ve hepsi kat mülkiyetli. Dairelere eşit arsa payı verilseydi bile her malike 25m2 düşecekti fakat kot ve önü kapalı dairemin değeri düşük olduğundan arsa payını 17m2 vermişler. Konak belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm, dairemi içeren binayı da kapsıyor. Binamın yıkılması halinde bana "senin arsa payın çok düşük, sen daire hak etmiyorsun" ve "arsa payını sat, parasını al git" diyerek beni evsiz bırakmaları olası mı? Yoksa bir daire almam mümkün mü? (yine kot konuma ve aynı oda-salon sayısına razıyım.)

  • @yusufbingul4077
    @yusufbingul4077 10 месяцев назад

    Yasa ne zaman çıkacak bekliyoruz

  • @user-tb1np1fh8g
    @user-tb1np1fh8g 10 месяцев назад

    Murat bey merhaba. kentsel dönüşümde azınlıkta kalmak nedir. bunuda lütfen açıklarmısınız.

    • @AvMuratTezcan
      @AvMuratTezcan  10 месяцев назад

      riskli yapının yıkılmasından sonraki yapılan işlemlerde karar verme aşamasında çoğunluğun gerisinde kalınmasıdır.

  • @estaraexstra2640
    @estaraexstra2640 10 месяцев назад

    Arsa Payı Düzeltim Davası Sulh Cezalarda Kötü Niyetli görüldüğünden Görmezden gelinebiliyor. O Durumda Ana Yasanın 125. Maddesi 1 fıkrasına göre AİHK mahkemesine Taşınabilir mi Hocam? Sayenizde Avukat Oluyorum :D