Γιάννης Μαρτίνος: Φέρνοντας την καινοτομία στη ναυτιλία με τη Signal Group

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 ноя 2024

Комментарии • 50

  • @dim_stasinos
    @dim_stasinos 7 месяцев назад +6

    Εξαιρετικός ο κος Μαρτίνος! Πηγή έμπνευσης το ότι επέλεξε να ασχοληθεί και με την καινοτομία παρά τη «στρωμένη» δουλειά στην παραδοσιακή ναυτιλία.
    Εξαιρετικός για μια ακόμη φορά και ο κος Βερέμης. Χάρη στην προσπάθειά του μαθαίνουμε τον τρόπο σκέψης των κορυφαίων στο είδος τους Ελλήνων.
    Όσον αφορά τη χρήση των greeklish, δεν τη θεωρώ ενοχλητική. Προτιμώ να επικεντρώνομαι στην ουσία της συζήτησης, και βέβαια, ειδικά η τεχνολογική ορολογία είναι καλύτερα κατανοητή στα αγγλικά.

  • @allwines2351
    @allwines2351 Год назад +13

    Συγχαρητήρια για τις εκπομπές / συνεντεύξεις. Όμως, μου ακούγεται πολύ . Νέοι άνθρωποι που μορφωμένοι, αλλά με μια υστέρηση στην μητρική τους γλώσσα.

  • @nikoschazapis2379
    @nikoschazapis2379 Год назад +1

    This is excellent!

  • @makismakbal3684
    @makismakbal3684 Год назад +2

    Μακάρι να έχουμε τέτοιους ανθρώπους γύρω μας ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ

  • @Mantzara
    @Mantzara Год назад +1

    Υπέροχο.

  • @andreasstat
    @andreasstat 2 года назад +16

    Είναι ωραίες αυτές οι συζητήσεις. Κάτι που θα ήθελα εγώ να ακούσω είναι πως θα πάει ένα βήμα πάρα πέρα η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
    Όσον αφορά τη τεχνολογία οι Έλληνες είναι από τους χειρότερα αμοιβόμενους στην Ευρώπη χωρίς να υστερούν απαραίτητα σε γνώσεις και τεχνογνωσία. Ούτως ή άλλως όπως αναφέρθηκε δεν υπάρχει διαφορά στη ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.
    Θα ήταν πολύ ωραίο να συζητηθεί τι μπορούν να κάνουν εταιρίες σαν την upstream, την signal, την viva κλπ. για να τραβήξουν όλο το τομέα παραπέρα σε αμοιβές και exposure τεχνολογικό. Δεν γίνεται mid software engineer να αμείβεται με 1.500 καθαρά το μήνα Ελλάδα και να το θεωρεί και δώρο, όταν σε άλλες χώρες μιλάει για διπλάσιες αμοιβές. Μπορεί να μην είναι ο μόνος τρόπος να αξιολογήσεις μια δουλειά η αμοιβή αλλά αλλάζει ζωές αυτή η διαφορά και επεκτείνει τη μιζέρια.

    • @panagiotisatmatzidis9972
      @panagiotisatmatzidis9972 Год назад +1

      Όχι "οι Έλληνες", αλλά όσοι Έλληνες εργάζονται σε Ελληνικές εταιρίες τεχνολογίας. Υπάρχουν πολλές ξένες εταιρίες που απασχολούν Έλληνες, που ζουν στην χώρα και πληρώνουν αδρότατα. Το πρόβλημα είναι γνωστό, έχει συζητηθεί εκτενέστερα σε live session της "Διανεοσις" με τον Αρίστο Δοξιάδη να το αναλύει ενδελεχώς.

    • @nicolasbouyiouclis4726
      @nicolasbouyiouclis4726 21 день назад

      ​@@panagiotisatmatzidis9972
      ..αν και εξερετικο το σχόλιο σας βλέπω είχατε δυσκολία να βγείτε τις κατάλληλες Ελληνικές λέξεις για "live session" πόσο λυπηρόν!

  • @bacolas
    @bacolas Год назад +10

    Και εγώ είμαι Έλληνας του εξωτερικού, φροντίζω όμως να μεταφράζω τους όρους στη μητρική μου ώστε να μπορώ να συνεννοηθώ με Έλληνες συναδέλφους( ιατρούς) και ασθενείς .
    Η προφορά, κατα τα άλλα, των αγγλικών όρων είναι ελληνικότατη και πολλές φορές δυσνόητη

  • @simeonparaschakis8590
    @simeonparaschakis8590 Год назад +3

    Κατα την γνωμη μου πρεπει να δωσουμε την αξια που τα αξιζουν τα τεχνικα επαγγελματα, δηλαδη οτι εχει μεγαλη αξια και τιμη το να εισα τεχνιτης και οχι μονο ακαδημαικος. Επισης πρεπει να δωσουμε την πρεπουσα αξια ιδιαιτερα και στην αγροτικη και κτηνοτροφικη ενασχοληση.
    Βλεπω προγραμματα απο το Ισραηλ και με κανει μεγαλη εντυπωση το ποσο αξια και τιμη δινουν μεταξυ αλλων στον αγροτικο τομεα. Ισως πρεπει να αναθεωρησουμε την τοποθετηση μας στο οτι ολοι μας πρεπει να ειμαστε ακαδημαικοι η να εργαζωμαστε αποκλειστικα σαν ακαδημαικοι.

  • @giorgopoulos
    @giorgopoulos 7 месяцев назад +2

    Κούρασε ολη αυτή η ορολογία στα αγγλικά.

  • @christoslessis6482
    @christoslessis6482 2 года назад +48

    Πριν σχολιάσεις την χρήση των αγγλικών λεξεων σκέψου πως στην καθημερινότητα τους τέτοιοι άνθρωποι συνεννοούνται στα αγγλικά. Αυτές τις λέξεις χρησιμοποιούν και είναι στην κοντινή τους μνήμη. Οι γονείς μου μετά από σχεδόν τριαντα χρόνια στην Ελλάδα έχουν ακόμα μια ξένης προέλευσης προφορά. Όταν όμως μιλούν στην μητρική τους γλώσσα τους ξεφεύγουν ελληνικές λέξεις όπως σε αυτό το βίντεο ξεφεύγουν οι αγγλικες. Το επαθα και εγώ όταν έζησα για λίγα χρόνια στην Αγγλία και βρισκόμενος στην Αθήνα για διακοπές δεν ευρισκα την λέξη σταυροδρόμι για να δοσω οδηγίες σε έναν περαστικό που με ρώτησε πώς να πάει κάπου.Μου έφυγε σιγα περίπου έναν χρόνο αφού επέστρεψα μόνιμα στην Ελλάδα και πλέον μιλούσα και πάλι ελληνικά σε καθη.ερινη βαση. Δεν υποτιμούν τα ελληνικά, δεν επιδεικνύουν πως ξέρουν καλά αγγλικά, απλά μιλούν με τις πρωτες λέξεις που μπορούν να θυμηθούν όπως κάνουμε όλοι μας.

    • @greengreekloyalfan
      @greengreekloyalfan 2 года назад

      Ευχαριστώ που με κάλυψες

    • @allwines2351
      @allwines2351 Год назад +5

      Όλα αυτα που γραφεις, τα καταλαβαίνω και τα δέχομαι. Όμως αυτο δεν σημαίνει ότι δεν μπορουμε νι μολήσουμε τη γλωσσα μας. Και εγω στην καθημερινότητα μου μιλαω και γραφψ Αγγλικά, αλλά με προκαλεί να μιλάω σωστά τη γλώσσα μου.

    • @foryoutubesuggestions287
      @foryoutubesuggestions287 Год назад

      😂😮😅 23:08

    • @johntrolle8935
      @johntrolle8935 Год назад +1

      @@allwines2351Ίσως να μην εχεις βιώσει οτι αυτοί οι άνθρωποι σπούδασαν στο εξωτερικό και έζησαν στο εξωτερικό οποτε σκέφτονται βασικα στα Αγγλικά

    • @ChSugar-rp4pj
      @ChSugar-rp4pj 24 дня назад +2

      Δεν παίζει αυτό, υπάρχουν κ άλλοι πολλοί που κάνουν ακρίβως το ίδιο, αλλά βρίσκουν την ελληνική λέξη, όσο για τους συγκεκριμένους όταν έχεις τελειώσει σχολείο στην Ελλάδα, έχεις σωστή βάση κ για τα υπόλοιπα, εξαρτάται από το μυαλό του καθενός μας.

  • @god99thmiketri52
    @god99thmiketri52 Год назад

    Μπράβο!

  • @ChSugar-rp4pj
    @ChSugar-rp4pj 24 дня назад +2

    Η ελληνική γλώσσα είναι πλουσιωτατη, γιατί δεν χρησιμοποιείτε ελληνικούς όρους;

  • @TD-cg7qh
    @TD-cg7qh 2 года назад +14

    Περιεργο πραγμα - δυο σχολια για τα Greeklish των ομιλουντων εξαφανιστηκαν!

  • @Finezzato
    @Finezzato Год назад

    το VR & AI πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν επανάσταση στην επεμβατική Ιατρική και όχι μόνο

  • @xristost4182
    @xristost4182 Год назад +2

    Πολύ ωραίο επίπεδο της εκπομπής φοβερός καλεσμένος φοβερός ερωτήσεις αλλά ρε παιδιά Δεν έχουμε όλοι proficiency αν γίνεται λίγο περισσότερα ελληνικά ευχαριστώ

  • @ΚώσταςΒλάσσης
    @ΚώσταςΒλάσσης Год назад +7

    Όλα Καλά..! Μα... επιμένω . Γιατί χρησιμοποιείτε Αγγλικούς Όρους Στη συζητήσεις σας.? Άραγε δεν έχουμε Αντιστιχους Ελληνικούς Όρους ,Λέξεις. παρακαλώ δώσατε μια Λογική Εξήγηση !.

    • @SRF-vm3fy
      @SRF-vm3fy Год назад +3

      δεν χουν τη νοητική ικανότητα. αυτος είναι ο μοναδικός λόγος.

    • @ΚώσταςΒλάσσης
      @ΚώσταςΒλάσσης Год назад +1

      @@SRF-vm3fy Αγαπητέ κύριε Μαρτίνη. Με εκπλήσσει και με Συγκινεί ιδιαίτερα, το που απαντήσατε στο ερώτημα μου. Σαφώς και δεν γνωρίζω της Λεπτομέρειες, όσο αναφορα τους Ναυτιλιακους Όρους που διαχειρίζεστε στης δραστηριότητες σας . Πιστεύω όμως ότι έτσι είναι, όπως το περιγράψατε . Ομως, με δεδομένη την Ανεπάρκεια γλωσσικής στήριξης σε ολους τους τομεις, από Μέρους της ελληνικής πολιτείας .Λογικό είναι που, η ελληνική Γλώσσα Αν υφίσταται και Αντέχει Ακόμα είναι, Χάρης στον πατριωτισμό της Μειοψηφίας των Ελλήνων και όχι του κράτους. Τέλος εύχομαι , Στην ψυχή μας ειρήνη, Στα πελάγη Γαλήνη. και καλούς Ενιαυτούς .

  • @PolygeliogrOR
    @PolygeliogrOR Год назад +2

    34:10 και μας πειράζει όταν τα παιδιά γράφουν Γκρικλις!

  • @mariafillakos7071
    @mariafillakos7071 Год назад

    🙏🙏🇬🇷🇬🇷🇬🇷🙏👍👍👏

  • @dimankarras
    @dimankarras Год назад +5

    Ακούγοντας αυτήν την εκπομπή ένας Εγγλέζος θα Αναρωτιέται γιατί χρησιμοποιούν τόσες πολλές ελληνικές λέξεις προσπαθώντας να μιλήσουν τόσο άσχημα εγγλέζικα Κατά τα άλλα είναι μία ενδιαφέρον εκπομπή

  • @chrisdagiellis8515
    @chrisdagiellis8515 Год назад +3

    Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι συζητήσεις. Αυτό που δεν μου άρεσε η συνεχόμενη χρήση των αγγλικών λέξεων-όρων.

  • @e46M3_DakarYellow
    @e46M3_DakarYellow Год назад +4

    Inspiring ο Έλον Μασκ? Ελάτε τώρα....

  • @slink2111
    @slink2111 2 года назад +1

    Αρχικά θα ήθελα να σχολιάσω τη σκέψη για το δέντρο των κινήσεων στο σκάκι, το οποίο ενώ φτάνει τις 10^123 ενώ τα άτομα στο ορατό σύμπαν είναι 10^82. Προφανώς και η αντιμετώπιση του σκάκι ως παιχνιδιού περιορισμένων κινήσεων είναι ελλειπής.
    Ακόμη ένα σχόλιο για το agility/maneuverability των αεροπλάνων σε σχέση με τα πουλιά, προφανώς ένα jet με τη μάζα που έχει είναι αδύνατο να συγκριθεί με ένα πουλί, αλλά ένα fpv drone ξεπερνά σε αυτά ένα πουλί αρκετά άνετα ruclips.net/video/OjxK1AbT88g/видео.html

  • @SRF-vm3fy
    @SRF-vm3fy Год назад +5

    απολαυστική συζήτηση. Μονο καποιες στιγμές το επαναλαμβανόμενο usage ελληνικων μου ακουγόνταν καπως disturbing.

  • @christiannn_0
    @christiannn_0 4 месяца назад +2

    Απαίσια Ελληνικά.

  • @Hafthor
    @Hafthor 2 года назад +5

    Βαρεθήκαμε τα Greeklish

  • @dtsioris
    @dtsioris 2 месяца назад

    …τουλάχιστον γυμνάζομαι…

  • @katssg
    @katssg 4 месяца назад +1

    Με πλάτες από πλούσια οικογένεια και ήδη άπειρα κονέ στον χώρο της ναυτιλίας από την μαμά και τον μπαμπά . Next one. Κάποιον self made θα φέρεις?

  • @deepseaimpact
    @deepseaimpact 3 месяца назад

    Ποιο είναι το πρόβλημα όλων με τα Αγγλικά; Ο κόσμος δεν είναι μόνο η Ελλάδα επίσης πολλές φράσεις είναι πολύ πιο σύντομες στα Αγγλικά τέλος όταν όλη μέρα κάνεις call με ξένους λογικό είναι να σου μένουν και ξένες λέξεις . Ας επικεντρωθούμε σε άλλα πράγματα καλύτερα γιατί μου φαίνεται πως έχουμε μείνει στους αρχαίους Έλληνες

    • @nicolasbouyiouclis4726
      @nicolasbouyiouclis4726 21 день назад

      Έχεις κι εσεί γνώμη... αν και παράλογη.. τι να κάνουμε.. θα σε ανεχθούμε...
      ..αλλά κάποιος "ανόητος" μπορεί να προτείνει, πώς μπορούσαν να αποφασίσουν να κάνουν την συνέντευξη, στα αγγλικά μόνο, η στα Ελληνικά μόνο... βεβαίως κάπου κάπου ασφαλώς θα χρειαστεί να ειπωθεί μία - δύο λέξεις / ονόματα στα αγγλικά... αλλά όχι στο σημείο που γίνετε εδώ..

  • @vatoslokos548
    @vatoslokos548 Год назад +6

    Ας μιλήσουν ελληνικα....ποια!