Welkom in de commentaarsectie. Onze eindejaarsactie is weer van start gegaan. Alle beetjes helpen ons om u ook in het komende jaar dagelijks van interessante gesprekken te kunnen blijven voorzien. Doneer op www.gofundme.com/f/dnw2023. Alvast hartelijk bedankt.
Rogier, wat tof dat je dit onderwerp in een reeks gesprekken hebt besproken met interessante gasten. Dit is zo nodig, op allerlei fronten. Wat leuk te horen dat de herstelbeweging in Nederland ook in beeld is. Bij Enik in Utrecht faciliteer ik sinds negen jaar met veel plezier Magical Movements Dance. In de herstelwereld is zoveel te ontvangen en te geven. Met lotgenoten praten, delen, steun krijgen en geven, herkenning vinden, samen lachen om de zware dingen, geen druk ervaren, jezelf kunnen zijn met alles erop en eraan. Lieve mensen, mocht je een keer langs willen komen om koffie te drinken, een praatje te maken of mee te doen aan één van de vele mooie trainingen, voel je welkom.
zo mooi je hebt met mensen te maken met gevoel maat vooral traumatische ervaringen. door eeuwen van oorlog omgeving is key . in dit systeem van werk slaaf zijn nemen we niet meer de tijd om stil te mogen staan voor zelf reflexie
Heel erg hartelijk dank! Zo belangrijk dit! Bij 47 minuten zegt van Os iets belangrijks; namelijk dat als een te groot deel van de samenleving last heeft van psychisch lijden, het veel effectiever is om de oorzaken aan te pakken! Daar ben ik het volledig mee eens, maar het is niet zo gemakkelijk om te ontdekken wat die oorzaken precies allemaal zijn...Alsnog is dit gesprek hoopgevend, ik kijk al uit naar het vervolg!
De oorzaak ligt voor de hand, maar het wordt bijna altijd gemist. Dat is identificatie met gedachten en emoties, het geloof in het verhaal van de ‘ik’. De rol van het rationele vermogen is prima op de werkvloer of andere professionele omgevingen, maar daarbuiten leidt het alleen maar tot conflicten. Het is hetgeen dat er is, en dat is er vóór het denken.
@@Mack3012 Ik begrijp u niet helemaal, en ik denk ook dat er meerdere oorzaken zijn; industrialisatie , te zwakke gezinsbanden, voeding, giftige stoffen om en in ons, te weinig zingeving {een cultuur die ver over zijn hoogte punt heen is,of zeg maar bijna helemaal dood}, geen tradities meer en geen rolverdeling meer, internet en sociale media, en dan nog de afbraak van ons democratisch bestel en de instituten enz.
@@Jannette-mw7fgdat zijn zeker factoren die bijdragen aan de oorzaak. Je zou kunnen zeggen dat iedere generatie een dergelijke lijst van oorzaken van psychisch lijden kan opsommen, alleen met andere accenten. Het zijn factoren die (voornamelijk) in de externe wereld liggen, en daar zal nooit een oplossing worden gevonden voor al het lijden. Ik wil niet zeggen dat de oplossing dan is dat we allemaal monniken worden of veel meer moeten mediteren, want dat is ook een verzinsel van de geest om zich belangrijker te voelen. Ik bedoel dat alles om ons heen, inclusief de mens zelf, uitingen zijn van het leven. Wij zijn niets meer dan een uiting van die bron, die deze wereld meemaakt via onze zintuigen. Maar we zijn zo erg gewend aan geraakt om te denken dat die sensaties van ons zijn (mijn gevoelens, ambities, angsten etc).
Dank voor dit mooie, integere gesprek. Het heeft mij bevestigd in mijn wilsbeschikking, dat ik niet gereanimeerd wil worden en ook niet kunstmatig in leven gehouden wil worden. Ik ben 83 en heb het leven lief en wil graag tot het gaatje gaan, zonder medicatie. Ik hoop dat het mij gegeven is om nog een aantal jaren te mogen leven. Maar als de ziel zich wenst te bevrijden uit haar cocon wil ik niet dat dit proces door wat dan ook wordt tegengehouden of onderbroken.
dankzij knetterende brommertjes, ronkende auto's, feestvierende buren, keiharde muziek, voortdurend geblaf van honden, vuurwerk, laag overvliegende vliegtuigen, etc etc doen mensen geen oog meer dicht en ergeren zich kapot. Dan kom je uiteindelijk vanzelf in een krankzinnigengesticht. Doe daar wat aan beste mensen en hou alsjeblieft op met je gezever over Freud, verschillende culturen en identiteit, je staat helemaal buiten de werkelijkheid..... geen begrip zo overschat als identiteit over psychose gevoeligheid: stop met blowen
Heel goeie uitzending. De heer van Bemmel is heel prettig als gastheer met een dito stem. Kalm, goed voorbereid, heeft zelf ook een brede kennis en de gast op de voorgrond staat in het gesprek. Eigenlijk is die DSM gids ook onderdeel van alles in modellen willen gieten en dat erg laten overheersen. I.p.v eigen expertice eerst laten werken en bij onzekerheid modellen erop loslaten, als een collegiaal overleg ook geen soelaas geboden heeft.
Ik ben het er helemaal mee eens, met wat er gezegd wordt en het wordt ook goed en mooi uitgelegd. Het probleem alleen in de praktijk is, dat de maatschappij om het zo maar even te noemen nog wel in hokjes/labels denkt. Persoonlijk merk ik dat, dat het UWV nog op zoek is naar de labels om in hokjes te plaatsen en doordat die niet gesteld wordt in de gezondheidzorg waar ik zit, krijg ik niet de juiste medewerking van het UWV met de uitkering. Ik heb nu het gevoel dat ik tussen het wal en schip val. Want ik zie mensen om mij heen, die voorheen wel de label hebben gekregen en makkelijker de juiste ondersteuning krijgen vanuit bijvoorbeeld het UWV met de uitkering.
Omstreeks 1990 hield ik - in Utrecht - mijn eindreferaat in het kader van mijn psychiatrie-opleiding over de on-beantwoordbaarheid van de vraag wat psychische gezondheid is. Het zou hebben moeten gaan over de beantwoordbaarheid, maar dat lukte domweg niet, en dat in een periode dat het niet meer zou hoeven gaan over de organisatie van de zorg (sic!), maar over gezondheid, en ook over psychische gezondheid. Mijn belangrijkste bevinding was dat psychiaters maar ook patiënten elkaar hun geloofshouding of levensbeschouwing onthouden en elkaar daardoor in de weg zitten om het over psychische gezondheid te kunnen hebben. Na mijn referaat overigens gaven de hoog- en (zeer)-geleerde toehorende psychiaters, meerderen voor het eerst, elkaar kennis van hun geloofshouding en levensbeschouwing. Het thema heeft me niet meer losgelaten, en leuk om hierover iets terug te horen in dit interview.
Wat fijn dat het over 'de zorg' gaat. En de erkenning dat het belang van rela tie en betekenisvolle rituelen kan ik onderschrijven. Blij dat hiermee ook het belang van de complementaire zorg wordt erkend. Heel interessant. Dank
Wanneer ik mijn anti psychotica stop, dan wordt mijn leven zo duister dat mijn pupillen groter worden, en ik minder licht begin waar te nemen, zelfs overdag. Door de anti-psychotica zonder behandeling wordt die roep naar betekenis bij mij alleen maar groter. Daarom is maatwerk noodzakelijk is sommige gevallen, en psychologische ondersteuning de enige weg naar buiten. Voor mij is het in zo'n ver gevorderd stadium dat de relativiteit waarin een bewustzijn zich wellicht bevindt (relativiteitstheorie) leid tot het lijden en leiden van de weg waaraan ik niet kan ontsnappen, waardoor ik relatief lijk te worden aan mijn ziektebeeld. Ik probeer dit te ontkennen, maar als niemand mij zingeving biedt door psychologische behandeling bij een psycholoog ben ik bang dat mijn lijden de weg van de realiteit wordt, en dus mijn psychose de realiteit terwijl ik nooit uit de realiteit ben vertrokken. Alsof mijn ziektebeeld de realiteit begint vorm te geven doordat mijn eigen ervaring jarenlang niet is veranderd door het gebrek aan zingeving die ik wilde krijgen vanuit behandeling. Ik ben zo slim, dat als ik mijn medicatie zou stoppen, ik pas 18 maanden later ziek wordt (coopingsmechanismen). Dit is totaal tegen de theorie in.
Stop je op de meest veilige manier met taperingstrips? Ik ben zelf na het verlies van mijn broer wijzer geworden, dat de laatste strip nooit nemen kan helpen de terugtrekkingsverschijnselen/terugval van depressie te voorkomen. Wij waren jammer genoeg in 2015 en daarvoor niet op de hoogte van het bestaan van taperingstrips. Kijn broer had zijn leven hier zeker weten mee weten te redden. Het systeem heeft liever dat mensen een levenlang aan die troep vastzitten die de hersens beschadigen. We worden in de waan gelaten dat je met een terugval te maken hebt, maar ik heb ervaren dat de terugtrekkingsverschijnselen komen van het lichaam die alles op alles zet om te kunnen helen.
Het is niet over PHARMAFFIA gegaan, maar de schade is groot!!! Benieuwd wat hij vindt van Robbert Whitaker zijn boeken "Mad in America" en "Anatomy of an epidemic"
Dat hulp aan onze medemens maatwerk is werd me door levenservaringen wel duidelijk gemaakt. Ook in de periode als assistente van twee huisartsen ervaarden we de sterk sturende kracht van farmaceutische fabrieken via de artsenbezoeker. Mijn vraag is echter... hoe krijg je dan vergoeding als je daadwerkelijk hulp nodig hebt maar niet de financiële middelen voor andere wegen?
Mooi gesprek! De eerste stap is het phenomena van psychisch leiding normaliseren in de context van hun beleving en de verwaarlozing van bepaalde aspecten van zelf die nooit geaccepteerd, ontwikkeld of geintegreert zijn. Daarna is het kijken wat voor patronen hen vast in die perspectief houden. Rituele en spirituelen aspecten zijn so essentieel voor zingeving/betekenis/identiteit; (wat nu nauwelijks bestaat in onze heden daagse cultuur), omdat het ons weer in contact brengen met iets wat alles van lichaam tot ziel, bind: cells, planets, souls, en dus ook alles volledig in zich opneemt en accepteert. Which is what healing means to be whole. Medi-cine= middle of all.
Dank! 💞🌍🌎🌏💞Wilt u nadenken over een serie kwartaalgesprekken met de heer Van Os en zijn collegae en/of zijn klanten, lezers van zijn werk?...bijvoorbeeld, thema-uitzendingen over psychisch lijden en artificial intelligence? Bij voorbaat dank.
55:00 min: SDG-compatibel…? “Het hele toezichthoudende apparaat is nu vol met SDG”…? Hoe kan het, dat hij en zijn organisaties dit zo precies weten? 😳 Wie weet dat dan allemaal nog meer? En nog veel belangrijker: Wie weet het niet? Hoezo weet “de man in de straat” dit niét? Hoezo staan de kranten hier niet bol van? Ik weet het. Ik vraag naar de bekende weg
Er wordt veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op de hersenen, eigenlijk heel raar dat dit nu pas in deze mate gebeurt. Het boek Brain Energy van Harvard psychiater Christopher Palmer geeft een mooi kijkje in wat er allemaal mogelijk is. Sijpelen dit soort inzichten ook in Nederland al door? Hoorde er in dit interview helemaal niets over. Als je op zoek gaat naar de bron van oorzaken…
Waarom niet deze ideeen ook toepassen op lichamelijke klachten? Lichamelijke klachten kunnen ook op verscheidene wijzen worden verklaard en in lijn hiermee behandeld. (Lees bijvoorbeeld eens het autobiografische boek "Ik moest eerst doodgaan om te genezen".) Waarom ook daar niet overgaan op zelfregie betreffende de behandeling?
ggz zou zich kunnen verdiepen in rspk enegrie tussen mensen, dat heeft met spirituele kwesties te maken van voor ouderen en letterlijk energie en geesten, er zijn agenten en ontvangers. (agenten zijn vaak dommige mensen en ontvangers zijn open creatieve vrije types) zeer pijnlijke dynamiek die zich overal afspeelt.
Geweldig die methode van medicatie geven, en helpt het niet, doen we een nieuwe diagnose met andere medicatie en so on. Grappig maar eigenlijk helemaal niet. En dat afwisselen met plakkers plakken. Overigens net als de arts bij mensen met huidklachten: allemaal 'eczeem'
Je kan beter een goede sjamaan zoeken als je “ dsm5 gerelateerde” klachten hebt lijkt me. Ik als ervaringsdeskundige zou me niet ( meer) wagen aan het “ reguliere” hahaha
Jim van Os legt een en ander goed uit. Over de interviewer ben ik minder enthousiast, en mijn broek zakt af als hij laat merken astrologie te gebruiken in zijn praktijk.
@@DeNieuweWereldTV Haha, doet u mij maar gewoon geen zweverig gezwatel. Maar dat betekent mogelijk uw organisatie opheffen, en dat zou aan een kant jammer zijn van het verhaal van interessante gasten als Jim van Os.
Vergeet niet! Als een jongere een DSM diagnose krijgt heeft die dat zijn leven lang, dat is zo ziek. Voor de psycholoog gemakkelijk maar voor de mensen een drama. Meneer van Os heeft helemaal gelijk. Persoonlijk heb ik jaren lang in de zorg gewerkt. Ik schaam me dood voor dat stigmatiseren. Bram Bakker eerder psychiater is niet voor niets uit zijn functie gestapt omdat hij niet langer wilde stigmatiseren. Hij wil waarnemen, echt waarnemen (kijken,luisteren, voelen, verbinding maken, daar dient het over te gaan.
Het is helemaal prima om het met het gezegde oneens te zijn, maar dat woord "gelul" is wel heel plat en respektloos. Het zegd meer over jou als over het gezegde waar je het niet mee eens bent.
Als jongere psychologen en psychiaters goed aan zichzelf zouden hebben gewerkt zouden ze zo'n houvast helemaal niet nodig hebben. Betekent gewoon dat ze nog niet goed genoeg zijn toegerust voor hun werk.
Welkom in de commentaarsectie. Onze eindejaarsactie is weer van start gegaan. Alle beetjes helpen ons om u ook in het komende jaar dagelijks van interessante gesprekken te kunnen blijven voorzien. Doneer op www.gofundme.com/f/dnw2023. Alvast hartelijk bedankt.
Bedankt voor dit gesprek Jim van Os en DNW! Erg goed. Belangrijk dat dit besproken word!
Rogier, wat tof dat je dit onderwerp in een reeks gesprekken hebt besproken met interessante gasten. Dit is zo nodig, op allerlei fronten. Wat leuk te horen dat de herstelbeweging in Nederland ook in beeld is. Bij Enik in Utrecht faciliteer ik sinds negen jaar met veel plezier Magical Movements Dance. In de herstelwereld is zoveel te ontvangen en te geven. Met lotgenoten praten, delen, steun krijgen en geven, herkenning vinden, samen lachen om de zware dingen, geen druk ervaren, jezelf kunnen zijn met alles erop en eraan. Lieve mensen, mocht je een keer langs willen komen om koffie te drinken, een praatje te maken of mee te doen aan één van de vele mooie trainingen, voel je welkom.
zo mooi je hebt met mensen te maken met gevoel maat vooral traumatische ervaringen. door eeuwen van oorlog omgeving is key . in dit systeem van werk slaaf zijn nemen we niet meer de tijd om stil te mogen staan voor zelf reflexie
Bedankt ! Wat een inspirerend interview !
Heel erg hartelijk dank! Zo belangrijk dit! Bij 47 minuten zegt van Os iets belangrijks; namelijk dat als een te groot deel van de samenleving last heeft van psychisch lijden, het veel effectiever is om de oorzaken aan te pakken! Daar ben ik het volledig mee eens, maar het is niet zo gemakkelijk om te ontdekken wat die oorzaken precies allemaal zijn...Alsnog is dit gesprek hoopgevend, ik kijk al uit naar het vervolg!
De oorzaak ligt voor de hand, maar het wordt bijna altijd gemist. Dat is identificatie met gedachten en emoties, het geloof in het verhaal van de ‘ik’. De rol van het rationele vermogen is prima op de werkvloer of andere professionele omgevingen, maar daarbuiten leidt het alleen maar tot conflicten. Het is hetgeen dat er is, en dat is er vóór het denken.
@@Mack3012 Ik begrijp u niet helemaal, en ik denk ook dat er meerdere oorzaken zijn; industrialisatie , te zwakke gezinsbanden, voeding, giftige stoffen om en in ons, te weinig zingeving {een cultuur die ver over zijn hoogte punt heen is,of zeg maar bijna helemaal dood}, geen tradities meer en geen rolverdeling meer,
internet en sociale media, en dan nog de afbraak van ons democratisch bestel en de instituten enz.
@@Jannette-mw7fgdat zijn zeker factoren die bijdragen aan de oorzaak. Je zou kunnen zeggen dat iedere generatie een dergelijke lijst van oorzaken van psychisch lijden kan opsommen, alleen met andere accenten. Het zijn factoren die (voornamelijk) in de externe wereld liggen, en daar zal nooit een oplossing worden gevonden voor al het lijden. Ik wil niet zeggen dat de oplossing dan is dat we allemaal monniken worden of veel meer moeten mediteren, want dat is ook een verzinsel van de geest om zich belangrijker te voelen. Ik bedoel dat alles om ons heen, inclusief de mens zelf, uitingen zijn van het leven. Wij zijn niets meer dan een uiting van die bron, die deze wereld meemaakt via onze zintuigen. Maar we zijn zo erg gewend aan geraakt om te denken dat die sensaties van ons zijn (mijn gevoelens, ambities, angsten etc).
Oorzaak van de huidige stoornissen, zie tijdstip 49:00 ruclips.net/video/wQ4Ka-sweFA/видео.htmlsi=nkKfmjPajmspX1ns
Veel psychishe ziekten hebben volgens mij als oorzaak overwerkt trauma
Fantastisch . Inspirerend. Op naar een tweede gesprek voor meer verdieping en ervaringsverhalen. Dank.
Dank voor dit mooie, integere gesprek. Het heeft mij bevestigd in mijn wilsbeschikking, dat ik niet gereanimeerd wil worden en ook niet kunstmatig in leven gehouden wil worden. Ik ben 83 en heb het leven lief en wil graag tot het gaatje gaan, zonder medicatie. Ik hoop dat het mij gegeven is om nog een aantal jaren te mogen leven. Maar als de ziel zich wenst te bevrijden uit haar cocon wil ik niet dat dit proces door wat dan ook wordt tegengehouden of onderbroken.
Kom nou,iedereen is uniek en het spectrum verhaal dat gaat over psychosegevoeligheid,autisme depressieve aanleg etc, ondersteun ik tot en met.
De pharmaceitische industrie heeft toch vooral baat bij die dsm?
Geweldig gesprek!! Bedankt hiervoor!
dankzij knetterende brommertjes, ronkende auto's, feestvierende buren, keiharde muziek, voortdurend geblaf van honden, vuurwerk, laag overvliegende vliegtuigen, etc etc doen mensen geen oog meer dicht en ergeren zich kapot.
Dan kom je uiteindelijk vanzelf in een krankzinnigengesticht.
Doe daar wat aan beste mensen en hou alsjeblieft op met je gezever over Freud, verschillende culturen en identiteit, je staat helemaal buiten de werkelijkheid.....
geen begrip zo overschat als identiteit
over psychose gevoeligheid: stop met blowen
Heel goeie uitzending. De heer van Bemmel is heel prettig als gastheer met een dito stem. Kalm, goed voorbereid, heeft zelf ook een brede kennis en de gast op de voorgrond staat in het gesprek. Eigenlijk is die DSM gids ook onderdeel van alles in modellen willen gieten en dat erg laten overheersen. I.p.v eigen expertice eerst laten werken en bij onzekerheid modellen erop loslaten, als een collegiaal overleg ook geen soelaas geboden heeft.
Benieuwd om Jim van Os te horen. Bijna 25 jaar geleden vaker ontmoet bij toenmalige Sociale Psychiatrie in Maastricht, waar ik toen ook werkte..
Ha fijn Jim van Os! Hier verheug ik me op!
Dank voor dit mooie gesprek, het psychisch lijden is goed uitgelegd, het samenwerkingsverband kende ik en kijk er naar uit.
Vond het fijn dat de presentie benadering genoemd werd, ontmoet mensen het liefst thuis in hun eigen omgeving waar jij als gast in gesprek gaat met.
In plaats van dat je als je als patiënt naar die afgrijselijke gebouwen moet reizen waar zij in werken.
Uitstekende gast, gastheer en gesprek!
In de complementaire psychosociale zorg werkt men al heel lang ervaringsgericht zonder de DSM. Het kan dus en het is niet nieuw. Het gebeurt al.
Steengoed gesprek, hartelijk dank hiervoor!🦋
Ik ben het er helemaal mee eens, met wat er gezegd wordt en het wordt ook goed en mooi uitgelegd. Het probleem alleen in de praktijk is, dat de maatschappij om het zo maar even te noemen nog wel in hokjes/labels denkt. Persoonlijk merk ik dat, dat het UWV nog op zoek is naar de labels om in hokjes te plaatsen en doordat die niet gesteld wordt in de gezondheidzorg waar ik zit, krijg ik niet de juiste medewerking van het UWV met de uitkering. Ik heb nu het gevoel dat ik tussen het wal en schip val. Want ik zie mensen om mij heen, die voorheen wel de label hebben gekregen en makkelijker de juiste ondersteuning krijgen vanuit bijvoorbeeld het UWV met de uitkering.
Fantastische podcast, zeer leerzaam. Dank je wel De nieuwe wereld en Jim van Os!
Omstreeks 1990 hield ik - in Utrecht - mijn eindreferaat in het kader van mijn psychiatrie-opleiding over de on-beantwoordbaarheid van de vraag wat psychische gezondheid is. Het zou hebben moeten gaan over de beantwoordbaarheid, maar dat lukte domweg niet, en dat in een periode dat het niet meer zou hoeven gaan over de organisatie van de zorg (sic!), maar over gezondheid, en ook over psychische gezondheid. Mijn belangrijkste bevinding was dat psychiaters maar ook patiënten elkaar hun geloofshouding of levensbeschouwing onthouden en elkaar daardoor in de weg zitten om het over psychische gezondheid te kunnen hebben. Na mijn referaat overigens gaven de hoog- en (zeer)-geleerde toehorende psychiaters, meerderen voor het eerst, elkaar kennis van hun geloofshouding en levensbeschouwing. Het thema heeft me niet meer losgelaten, en leuk om hierover iets terug te horen in dit interview.
Ben benieuwd!
Super !!!!! Ik krijg er weer zin van als EX- GZ-psycholoog BIG.
ik ook, als psycholoog die met pensioen is. De mens blijft zo intrigerend en een ieder heeft zijn eigen verhaal en daar gaat het om !!
Wat fijn dat het over 'de zorg' gaat. En de erkenning dat het belang van rela
tie en betekenisvolle rituelen kan ik onderschrijven. Blij dat hiermee ook het belang van de complementaire zorg wordt erkend. Heel interessant. Dank
1:01:41 1:01:41 😮😢🎉😂o😂❤😅😊
Wanneer ik mijn anti psychotica stop, dan wordt mijn leven zo duister dat mijn pupillen groter worden, en ik minder licht begin waar te nemen, zelfs overdag. Door de anti-psychotica zonder behandeling wordt die roep naar betekenis bij mij alleen maar groter. Daarom is maatwerk noodzakelijk is sommige gevallen, en psychologische ondersteuning de enige weg naar buiten. Voor mij is het in zo'n ver gevorderd stadium dat de relativiteit waarin een bewustzijn zich wellicht bevindt (relativiteitstheorie) leid tot het lijden en leiden van de weg waaraan ik niet kan ontsnappen, waardoor ik relatief lijk te worden aan mijn ziektebeeld. Ik probeer dit te ontkennen, maar als niemand mij zingeving biedt door psychologische behandeling bij een psycholoog ben ik bang dat mijn lijden de weg van de realiteit wordt, en dus mijn psychose de realiteit terwijl ik nooit uit de realiteit ben vertrokken. Alsof mijn ziektebeeld de realiteit begint vorm te geven doordat mijn eigen ervaring jarenlang niet is veranderd door het gebrek aan zingeving die ik wilde krijgen vanuit behandeling. Ik ben zo slim, dat als ik mijn medicatie zou stoppen, ik pas 18 maanden later ziek wordt (coopingsmechanismen). Dit is totaal tegen de theorie in.
Stop je op de meest veilige manier met taperingstrips? Ik ben zelf na het verlies van mijn broer wijzer geworden, dat de laatste strip nooit nemen kan helpen de terugtrekkingsverschijnselen/terugval van depressie te voorkomen. Wij waren jammer genoeg in 2015 en daarvoor niet op de hoogte van het bestaan van taperingstrips. Kijn broer had zijn leven hier zeker weten mee weten te redden. Het systeem heeft liever dat mensen een levenlang aan die troep vastzitten die de hersens beschadigen. We worden in de waan gelaten dat je met een terugval te maken hebt, maar ik heb ervaren dat de terugtrekkingsverschijnselen komen van het lichaam die alles op alles zet om te kunnen helen.
Ontrekkingsverschijnselen?
Zeer sterke video, zinvol 😊
Erg interessant dankuwel!
Het is niet over PHARMAFFIA gegaan, maar de schade is groot!!!
Benieuwd wat hij vindt van Robbert Whitaker zijn boeken "Mad in America" en "Anatomy of an epidemic"
Halfgebakken gesprek. Een hond bijt niet in eigen staart. Ik snap wat je bedoelt het is tijd voor een rechtzaak tegen Ministerie van gezondheid
Jim van Os is gewoon een strijder en een held!
Wel jammer dat Rogier zo verschrikkelijk veel aan het woord is!
Dat hulp aan onze medemens maatwerk is werd me door levenservaringen wel duidelijk gemaakt. Ook in de periode als assistente van twee huisartsen ervaarden we de sterk sturende kracht van farmaceutische fabrieken via de artsenbezoeker. Mijn vraag is echter... hoe krijg je dan vergoeding als je daadwerkelijk hulp nodig hebt maar niet de financiële middelen voor andere wegen?
Een gast van de buitencategorie. Vaker dan eens in de twee, drie jaar uitnodigen dus.
Hoe zou het zijn om deze aanpak te verwerken in het begeleidingsplan waar begeleiders mee werken?
Ik ben het eens met de gedachtegang van Van Os
Rogier ook jij bent scherp in dit gesprek 😉
Mooi gesprek!
De eerste stap is het phenomena van psychisch leiding normaliseren in de context van hun beleving en de verwaarlozing van bepaalde aspecten van zelf die nooit geaccepteerd, ontwikkeld of geintegreert zijn. Daarna is het kijken wat voor patronen hen vast in die perspectief houden.
Rituele en spirituelen aspecten zijn so essentieel voor zingeving/betekenis/identiteit; (wat nu nauwelijks bestaat in onze heden daagse cultuur), omdat het ons weer in contact brengen met iets wat alles van lichaam tot ziel, bind: cells, planets, souls, en dus ook alles volledig in zich opneemt en accepteert. Which is what healing means to be whole.
Medi-cine= middle of all.
Dank! 💞🌍🌎🌏💞Wilt u nadenken over een serie kwartaalgesprekken met de heer Van Os en zijn collegae en/of zijn klanten, lezers van zijn werk?...bijvoorbeeld, thema-uitzendingen over psychisch lijden en artificial intelligence? Bij voorbaat dank.
Dank voor de suggestie!
Jongens, daar werd 50 jaar geleden ook al over gesproken...DSM is er voor de poen.....
Misschien als tegenpool Iris Sommer uitnodigen. Van Os en zij hebben al eens in de media discussie gehad over psychoses.
Iris Sommer , plat materialisme
Prachtig! Ik zou bijna weer in de ggz willen werken
Die van dat experimentele vaccin.
in de praktijk krijg je wijk teams van onverlichte mensen, heb je niets aan 49:30
55:00 min: SDG-compatibel…? “Het hele toezichthoudende apparaat is nu vol met SDG”…? Hoe kan het, dat hij en zijn organisaties dit zo precies weten? 😳 Wie weet dat dan allemaal nog meer? En nog veel belangrijker: Wie weet het niet? Hoezo weet “de man in de straat” dit niét? Hoezo staan de kranten hier niet bol van? Ik weet het. Ik vraag naar de bekende weg
Goede comment.
"Veel patiënten ook, die daar helemaal gek van worden" 16:45
vraag 1 hoe is het met je 2 gooi alles maar op tavel 3 veiligheid vertrouwen
Beste Rogier, in het kader van de voorgenomen serie gesprekken over de GGZ zou ik Marcus Krielen graag zien.
Er wordt veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op de hersenen, eigenlijk heel raar dat dit nu pas in deze mate gebeurt.
Het boek Brain Energy van Harvard psychiater Christopher Palmer geeft een mooi kijkje in wat er allemaal mogelijk is.
Sijpelen dit soort inzichten ook in Nederland al door? Hoorde er in dit interview helemaal niets over. Als je op zoek gaat naar de bron van oorzaken…
📍24:54
33:20
Waarom niet deze ideeen ook toepassen op lichamelijke klachten? Lichamelijke klachten kunnen ook op verscheidene wijzen worden verklaard en in lijn hiermee behandeld. (Lees bijvoorbeeld eens het autobiografische boek "Ik moest eerst doodgaan om te genezen".) Waarom ook daar niet overgaan op zelfregie betreffende de behandeling?
ggz zou zich kunnen verdiepen in rspk enegrie tussen mensen, dat heeft met spirituele kwesties te maken van voor ouderen en letterlijk energie en geesten, er zijn agenten en ontvangers. (agenten zijn vaak dommige mensen en ontvangers zijn open creatieve vrije types) zeer pijnlijke dynamiek die zich overal afspeelt.
@jimvanos daar is literatuur over
Geweldig die methode van medicatie geven, en helpt het niet, doen we een nieuwe diagnose met andere medicatie en so on. Grappig maar eigenlijk helemaal niet. En dat afwisselen met plakkers plakken. Overigens net als de arts bij mensen met huidklachten: allemaal 'eczeem'
Een linkje naar een t.b.in de tweede kamer waar o.a. Jim van Os aanwezig was.
ruclips.net/video/WwvfikTeAY8/видео.htmlsi=n5uanMdBdZwDwy54
Idd het gemis over psychis lijden en vergeet de lvbp niet!!@@
Kan aub psychisch Leiden veranderd worden in psychisch lijden? Deze fout komt nogal vaak voor in de transcriptie.
Transcriptie doet RUclips automatisch en zit vol fouten inderdaad.
Je kan beter een goede sjamaan zoeken als je “ dsm5 gerelateerde” klachten hebt lijkt me. Ik als ervaringsdeskundige zou me niet ( meer) wagen aan het “ reguliere” hahaha
Haha ja, planetaire ascentie is een chemies proces voor de GGZ. Daar hoort een pil in.
Dhe W Veling wil de anders denkenden ook in een hokje stoppen .!
Lees in dit verband het boek 'Bunkerbouwers' van Jan foudraine!
Blij met dit soort gesprekken.
Ik dee te veel met van alles en nu niet meer en voel me genezen en zinvol. mijn tip is doe niet te veel. orienteer rustig.
Jim van Os legt een en ander goed uit. Over de interviewer ben ik minder enthousiast, en mijn broek zakt af als hij laat merken astrologie te gebruiken in zijn praktijk.
Desgewenst kunnen wij u een adres voor deugdelijke riemen en bretels toesturen.
@@DeNieuweWereldTV Haha, doet u mij maar gewoon geen zweverig gezwatel. Maar dat betekent mogelijk uw organisatie opheffen, en dat zou aan een kant jammer zijn van het verhaal van interessante gasten als Jim van Os.
is dit echt.? de zorg is vangnet van evil
psychiater voelde als bezoek aan boekhouder, zielloos saai irritant fantasie en kleurloos.
😅
Gelul natuurlijk want veelal jongere psychologen hebben juist veel houvast aan de DSM.. het is er dus niet voor niets
Vergeet niet! Als een jongere een DSM diagnose krijgt heeft die dat zijn leven lang, dat is zo ziek. Voor de psycholoog gemakkelijk maar voor de mensen een drama. Meneer van Os heeft helemaal gelijk. Persoonlijk heb ik jaren lang in de zorg gewerkt. Ik schaam me dood voor dat stigmatiseren. Bram Bakker eerder psychiater is niet voor niets uit zijn functie gestapt omdat hij niet langer wilde stigmatiseren. Hij wil waarnemen, echt waarnemen (kijken,luisteren, voelen, verbinding maken, daar dient het over te gaan.
Het is helemaal prima om het met het gezegde oneens te zijn, maar dat woord "gelul" is wel heel plat en respektloos. Het zegd meer over jou als over het gezegde waar je het niet mee eens bent.
Als jongere psychologen en psychiaters goed aan zichzelf zouden hebben gewerkt zouden ze zo'n houvast helemaal niet nodig hebben. Betekent gewoon dat ze nog niet goed genoeg zijn toegerust voor hun werk.
Ze hebben er houvast aan? Dat betekend niet dat het van waarde is. Een alcoholist heeft houvast aan de drank
Het feit dat u ze jong noemt is ook veelzeggend.