Έχεις συνέντευξη για δουλειά; Επικοινωνιακά Tips.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 июн 2022
  • Σε μία συνέντευξη για δουλειά έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο η λεκτική, όσο και η μη λεκτική επικοινωνία.
    Εδώ θα βρεις μερικά Tips για να κάνεις καλύτερη εντύπωση στον εν δυνάμει εργοδότη σου.
    Είμαι η Μαρίνα και είμαι επικοινωνιολόγος - δημοσιογράφος με 18 χρόνια εμπειρία.
    Μη διστάσεις να με ρωτήσεις, να με συμβουλεύσεις ή να με παροτρύνεις για το υλικό που ανεβάζω.
    Social Media: Marina Hadjicosta

Комментарии • 11

  • @annoulitsaaaa5147
    @annoulitsaaaa5147 Год назад +1

    Πολύ βοηθητικό το βιντεο σας! Σας ευχαριστούμε!

  • @user-wp5zo2vl9l
    @user-wp5zo2vl9l Год назад

    Πολυ ωραιο βιντεο !
    Μπορειτε να κανετε ενα βιντεο πως να εξοικιωθουμε στο εργασιακο περιβαλλον Οταν παμε στη πρωτη μας δουλεια χωρις προυπυρεσια
    Ξεκιναω δουλεια σε 5 μερες και εχω αγχος

    • @MARINAHADJICOSTA
      @MARINAHADJICOSTA  Год назад

      Βεβαίως!!! Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την εξαιρετική ιδέα!!! Έρχεται άμεσα με την ευχή για καλή αρχή και καλή πορεία στη δουλειά σας.

    • @MARINAHADJICOSTA
      @MARINAHADJICOSTA  Год назад

      ruclips.net/video/Of1hvfRQX-w/видео.html

  • @user-vz4tl6dy8b
    @user-vz4tl6dy8b Год назад

    Ειμαι 18 δεν εχω ξανα δουλεψει και θα περασω σε μια συνεντεξη ειναι για ενα ιδιωτικο νοσοκομειο οταν θα με ρωτησουν πες μας λιγα λογια για σενα τι πρεπει να πω???

    • @MARINAHADJICOSTA
      @MARINAHADJICOSTA  Год назад

      Καλησπέρα. Αυτή η ερώτηση δημιουργεί αμηχανία σε πολλούς υποψήφιους για δουλειά.
      Αυτό που περιμένει από εσένα η εταιρεία που προσλαμβάνει είναι να δει πόσο καλά μπορείς "να πουλήσεις" τον εαυτό σου, τη ροή του λόγου σου, την αυτοπεποίθηση και την ενέργειά σου.
      Το να μιλάς για τον εαυτό σου σε ξένους ανθρώπους δεν είναι και τόσο εύκολο, όμως μπορείς να το κάνεις.
      Αυτό που θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι πως δεν θέλουν τα βιογραφικά σου στοιχεία, αυτά τα έχεις δώσει ήδη στην αίτηση για δουλειά. Δεν θέλουν επίσης τα οικογενειακά σου και οικονομικά σου στοιχεία, με λίγα λόγια το lifestyle που ακολουθείς δεν αφορά κανέναν, τα χόμπι σου δεν έχουν καμία σημασία εκτός και αν σχετίζονται με το αντικείμενο της δουλειάς.
      Αυτό που συστήνω είναι να προετοιμάσεις την απάντησή σου από πριν. Να μελετήσεις τη φύση της δουλειάς που διεκδικείς και ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου σε κάνουν κατάλληλη επιλογή. Χωρίς να πεις την πρόταση θεωρώ πως είμαι η κατάλληλη επιλογή (άλλωστε αυτό ίσως αποτελέσει άλλη ερώτηση).
      Για παράδειγμα αν η φύση της δουλειάς περιλαμβάνει φροντίδα ασθενών (προφανώς όχι ιατρική), όταν σου ζητηθεί να πεις λίγα λόγια για εσένα μπορείς να το χειριστείς ως εξής: Χαμογέλα ελαφρώς, κοίταξε τους συνομιλητές σου στα μάτια και πες αισθάνομαι πως είμαι ένας άνθρωπος με έντονα τρυφερή φύση, που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο και λαμβάνω μεγάλη ικανοποίηση όταν μπορώ μέσα από τη δουλειά μου να προσφέρω και να φροντίζω ανθρώπους που το χρειάζονται. Είμαι αρκετά φιλικός άνθρωπος, εξωστρεφής, ευγενικός, μου αρέσει να χτίζω φιλικές σχέσεις γύρω μου και ένα από τα προσόντα που ξέρω πως έχω και είναι κατάλληλο για τη θέση που προσφέρετε είναι πως δεν σιχαίνομαι εύκολα εώς καθόλου.
      Αν υπάρχει κάποια ιστορία προσωπική που σε έκανε να διαλέξεις τη φύση της δουλειάς αυτής, μπορείς να την αναφέρεις και ακόμη καλύτερα να αρχίσεις από αυτό. Για παράδειγμα φρόντιζα τα αδέρφια μου / τη γιαγιά μου/ τους γονείς μου σε μια συγκεκριμένη δύσκολη φάση και έτσι αναγνώρισα πως αυτή είναι η επαγγελματική διαδρομή που μου ταιριάζει.
      Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις πως με αυτή την ερώτηση ο άνθρωπος που παίρνει τη συνέντευξη θέλει να σπάσει τον πάγο μεταξύ σας και οι περισσότεροι υποψήφιοι απαντούν με βιογραφικά στοιχεία, κάτι που επικοινωνιακά θεωρείται λάθος καθώς δεν επιτρέπει στο άτομο που παίρνει τη συνέντευξη να σε πλησιάσει και αυτό είναι ένα από τα παράπονα που συχνά ακούω από μεγάλες εταιρείες για τους υποψήφιους.
      Αυτή η ερώτηση ανήκει στην τακτική που ονομάζεται "Elevator Pitch", με λίγα λόγια είναι μια απάντηση η διάρκεια της οποίας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 με 2 λεπτά, παρόλα αυτά να είναι ουσιαστική και περιεκτική ώστε να κάνεις μια δυναμική πρώτη εντύπωση.
      Προσπάθησε να κάνεις πρόβες μπροστά στον καθρέφτη, ή σε βίντεο στο κινητό σου το οποίο θα παρακολουθήσεις και θα καταγράψεις ξανά και ξανά, καθώς η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο.
      Το στέρνο σου είναι καλύτερα να είναι ανοιχτό, τα χέρια σου να έχουν ροή, τα βλέμμα σου να είναι προς τους συνομιλητές σου με αρκετές ματιές μέσα στα μάτια αλλά ποτέ εκτός προσώπου, με ελαφρύ χαμόγελο και ίσιο σώμα.
      😉Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

  • @michaelkats6196
    @michaelkats6196 4 месяца назад

    Νόμισα ότι θα έλεγε για τις γυναίκες να μην αφήνουν μούσι! χα χα χα

  • @Mariapff
    @Mariapff Год назад

    Πολύ βοηθητικό το βίντεο σας!!Ευχαριστουμε πολύ !!!

    • @MARINAHADJICOSTA
      @MARINAHADJICOSTA  Год назад

      Μπορείς να υποβάλλεις το δικό σου ερώτημα και να με εμπνεύσεις για το επόμενο επεισόδιο.😊