Met deze voorbereiding slaag je op het toelatingsexamen geneeskunde!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 1 фев 2025

Комментарии • 21

  • @Guus-
    @Guus- 4 дня назад

    Hallo, ik kom uit Nederland en hoor pas op 15 april of ik ben toegelaten tot de studie tandheelkunde. Als ik pas vanaf dat moment begin met studeren (in het geval dat ik niet word toegelaten in Nederland), denk je dat ik dan nog kans maak om te slagen? Of raad je aan om eerder te beginnen met leren? Hoe zou je het voorbereiden aanpakken?

  • @LukaNinaSingh
    @LukaNinaSingh Год назад +2

    Hey ik zit met een paar vragen en vind het wel ideaal dat ik deze aan een geneeskundestudent kan stellen.
    - Kan je het leerstofoverzicht voor het aankomende ingangsexamen al eerder zien dan de inschrijving ervoor?
    - Vanaf wanneer moet je echt grondig bezig zijn met het studeren voor het ingangsexamen?
    - Rond 3:29 spreek je over 'uitzonderingen en speciale gevallen' kan je die ergens terugvinden of wat wordt hier precies mee bedoelt?
    Ik wil al van kleins af aan geneeskunde te studeren maar nu het zo dicht bij begint te komen (zit in 5e middelbaar) begin ik toch wat bang te hebben. Je video was wel enorm nuttig! Succes met de studie!!

    • @axellebigare
      @axellebigare  Год назад +1

      Allereerst heel erg bedankt voor je lieve reactie!
      - Het leerstofoverzicht vind je (ook zonder dat je ingeschreven bent) op toelatingsexamensvlaanderen.be onder het tabje 'voorbereiding'.
      - De meesten beginnen echt serieus bezig te zijn met de voorbereiding in het 6e middelbaar, meestal in het 2e semester. Maar er is geen 1 'juist' moment om te starten. Afhankelijk van hoeveel tijd je over hebt naast je gewone schoolwerk kan je vroeger of later beginnen. Je gaat sowieso wel wat discipline moeten hebben om er consequent mee bezig te zijn. Het leerstofoverzicht komt goed overeen met de eindtermen van de 3e graad, dus goed opletten en meewerken in de lessen wetenschappen/ wiskunde is het belangrijkste! Aan je punten op toetsen/examens zie je vaak wel waar je nog wat meer tijd in moet steken.
      - Wat ik bedoel met 'uitzonderingen en speciale gevallen' gaat hopelijk wel duidelijker worden als je je lessen op school goed volgt. Vooral in het vak wiskunde zijn er weleens oefeningen die je op een andere manier moet oplossen dan de 'standaard' manier. Mispak je ook zeker niet aan de simpele dingen zoals tekenfouten of bv (a+b)²=a²+2ab+b² (en dus niet = a²+b²) want dat gebeurt toch regelmatig.
      Hopelijk helpt dit je verder! Heb je nog vragen dan mag je het zeker laten weten :)
      Veel succes!

  • @willius_caesar
    @willius_caesar Год назад +4

    Hoe was jouw eerste jaar geneeskunde?
    Ik hoor van een aantal mensen van de richting dat ze vaak halve dagen les hadden en redelijk veel “vrije tijd” en ik vroeg me af hoe jij het allemaal hebt ervaren.
    Heel interessante video trouwens!
    Keep it up!👏👍

    • @axellebigare
      @axellebigare  Год назад +6

      Bedankt!!
      Het klopt dat je af en toe halve dagen les hebt en dan de rest van de dag vrij. Ik heb die tijd zelf bijna altijd gebruikt om de info uit de lessen te verwerken en ook de cursus te bekijken. In het eerste jaar heb je toch wel stevige vakken zoals anatomie en biochemie, dus die 'vrije' tijd is geen overbodige luxe volgens mij. Veel succes alvast in de toekomst!

  • @YolienA
    @YolienA 11 месяцев назад

    Dankuwel voor deze video! Heeft u een idee welke (hand)boeken ik kan kopen voor een goede voorbereiding voor het toelatingsexamen (zelfstudie)? Welke handboeken raadt u aan? Alvast bedankt voor uw hulp!

  • @aseelasaad-w9z
    @aseelasaad-w9z 21 день назад

    moet ik beginnen oefenen met de leerstof die ik ken of omgekeerd?

    • @axellebigare
      @axellebigare  20 дней назад

      Ik zou aanraden om te zorgen voor een sterke basis en dan daar verder op te bouwen. Maar dingen waarvan je weet dat je ze onder de knie hebt, moet je niet blijven herhalen.

  • @zainaahmad6244
    @zainaahmad6244 Год назад +1

    Ik zit nu in het 4de middelbaar, wanneer zou ik het best beginnen studeren voor het toelatingsexamen geneeskunde?

    • @axellebigare
      @axellebigare  Год назад +1

      Mijn advies is om te zorgen dat je gewoon goed mee bent met de leerstof wiskunde en de wetenschapsvakken. Ideaal zou zijn om 6 of 8 uur wiskunde te volgen in de derde graad. Pas in het 6e middelbaar zou je best nog 'extra' gaan studeren voor het toelatingsexamen. Veel succes!

    • @zainaahmad6244
      @zainaahmad6244 Год назад

      @@axellebigare Hey, ik heb nog een vraag... Ik zit nu in Latijn en volgend jaar moet ik kiezen tussen Latijn-moderne talen, Latijn-wetenschappen en Latijn-wiskunde. In Latijn-wetenschappen heb ik 2 uur bio, 2 uur chemie en 2 uur fysica en nog 4 uur wiskunde. Is 4 uur wiskunde genoeg voor het toelatingsexamen? Denk je dat ik dat deel van het examen zou halen met zelfstudie? :)

    • @axellebigare
      @axellebigare  11 месяцев назад

      Hoi, zoals ik eerder zei is 6 of 8 uur wiskunde ideaal. Maar als je echt gemotiveerd bent en zelf de missende leerstof studeert, zou het eventueel wel kunnen met 4 uur. Het hangt echt af van hoe goed je kan doorzetten.

    • @user-qi1fg5gg7d
      @user-qi1fg5gg7d 10 месяцев назад +1

      Ik raad je aan om in de derde graad een richting te kiezen die de wetenschapsvakken apart per vak behandeld dus biologie, fysica en chemie en niet het vak natuurwetenschappen. Daarnaast ga je best voor 6 uur wiskunde. Ik volg momenteel 8 uur wiskunde maar heb niets aan die 2 extra uren wiskunde voor het toelatingsexamen. Dus als ik jou was zou ik gaan voor wetenschappen 6 :) Ik doe persoonlijk economie 8 en wij behandelen de wetenschapsvakken apart maar met 1 uurtje minder dan de wetenschappers, de leerstof is hetzelfde maar gewoon minder oefeningen die gemaakt worden.

  • @lorandeprins
    @lorandeprins 10 месяцев назад +1

    Hoi! ik wil volgend jaar graag diergeneeskunde studeren, en ga dus in juli het toelatingsexamen mee maken. Ik ga echter niet naar school, maar ik ben aan het proberen om via examencommissie sneller mijn diploma te halen (op men 17 ipv 18). Ik volg daar ook de richting wetenschappen wiskunde, maar op mijn examens wiskunde kreeg ik steeds een formularium met allerlei formules die ik kon gebruiken. Ik denk dan Bv. aan de kettingregel voor afgeleiden of een formule om de hoek tussen 2 rechten enz te berekenen. Op het formularium dat je krijgt op het toelatingsexamen staan deze er jammer genoeg niet op... Maar ik vroeg me af, zijn er veel zo'n soort vragen waarbij je hele bewerkingen moet uitvoeren? En krijg je een rekenmachine tijdens het examen? Of zijn het meer echte 'denk' vragen waarbij je logisch moet redeneren ipv regeltjes toepassen? groetjes!

    • @axellebigare
      @axellebigare  10 месяцев назад +1

      Hoi, ze verwachten wel dat je bepaalde regels en formules vanbuiten kent. Als je het leerstofoverzicht bekijkt kan je daaruit afleiden welke formules er dus wel gekend moeten zijn.
      Een rekenmachine gebruiken mag niet, maar alles is normaal gezien makkelijk uit te rekenen. Soms kan je ook dingen schrappen, bijvoorbeeld als die in de noemer en in de teller van een breuk staan. Dat vereenvoudigd het hoofdrekenen vaak.
      Veel succes!

    • @lorandeprins
      @lorandeprins 10 месяцев назад

      @@axellebigare bedankt!

    • @maxim0953
      @maxim0953 10 месяцев назад

      ​@@lorandeprinshey, de regels zijn sinds 2020 een beetje aangepast en je krijgt nu een simpel rekenmachine (geen grafisch dus), dit zal digitaal zijn aangezien examens nu digitaal worden ingevuld

  • @Katsukili
    @Katsukili Год назад

    Ik vroeg me af zijn er soms boeken online die je kan kopen voor als voorbereiding op het examen voor volgend jaar?

    • @axellebigare
      @axellebigare  Год назад

      Voor zover ik weet zijn er geen officiële boeken. Bij het volgen van een voorbereidingscursus krijg je wel bijna altijd lesmateriaal! Als je online zoekt vind je heel wat onofficiële handboeken :) Veel succes!

    • @supriyalakhisaran8165
      @supriyalakhisaran8165 Год назад +1

      De Universiteit van antwerpen en ook die van Brussel volgensmij geven cursussen van ±40 euro om voor te bereiden

    • @NaniMcPhee
      @NaniMcPhee 3 месяца назад

      ⁠@@supriyalakhisaran8165mag ik meer info alstublieft, of een link van die cursus🙏🏻
      Alvast bedankt