Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Merve Bayram Gelişim Yolculuğunu Anlatıyor

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 6 июн 2024
  • Bölümün Amacı
    Beslenme ve Diyetetik Bölümünün amacı, yaşam boyu birey ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik birey ve toplumun yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayan, ulusal ve uluslararası mesleki standartlar çerçevesinde belirlenen niteliklere uygun, beslenme ve besinlerle ilgili kanıta dayalı bilimsel ilkelerin doğrultusunda sağlığın korunması ve hastalıkların iyileştirilmesi alanlarında yetiştirdiği öğrencileriyle ülkeye katkıda bulunmak, ayrıca beslenme politikalarının geliştirilmesini, kamu ve özel sektörde dünya standartlarında faaliyet göstermelerini sağlayacak, nitelikli, üst düzey mesleki donanıma ve etik değerlere sahip ‘diyetisyen’ yetiştirmektir.
    Bölümün Hedefi
    1)Ulusal ve uluslararası düzeyde beslenme bilgisi üreten ve bu bilgiyi beslenme ve diyetetik alanının gelişmesinde kullanan beslenme ve diyet uzmanı yetiştirmektir.
    2)Beslenme ve besinlerle ilgili kanıta dayalı bilimsel ilkeler doğrultusunda insan sağlığının korunması ve hastalıkların iyileştirilmesi alanlarında ülkeye katkıda bulunan beslenme ve diyet uzmanı yetiştirmektir.
    3)Beslenme politikalarının geliştirilmesi, kamu ve özel sektör kuruluşlarının dünya standartlarında faaliyet göstermelerini sağlayan beslenme ve diyet uzmanı yetiştirmektir.
    4)Nitelikli, üst düzey mesleki donanıma sahip ‘diyetisyen’ yetiştirmektir.
    Kariyer Olanakları
    Diyetisyen, Beslenme ve Diyetetik dalında en az dört yıl yüksek öğrenim görerek Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması ile Diyetisyen ünvanı alarak diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan kişidir. Lisans eğitiminin ardından diyetisyenler yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayarak Uzman Diyetisyen ve Doktor (PhD.) Diyetisyen ünvanlarını alabilirler.
    Yatay Geçiş Yapılabilecek Bölümler
    Sağlik Bilimleri Fakültesi'ne yapılacak olan yatay geçişler ''İstanbul Gelişim Üniversitesi muafiyet-intibak işlemleri ve yatay geçiş esasları yönergesi'' hükümlerine göre yürütülmektedir. Öğrenciler Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümleri arasında kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş yapabilmektedir.
    Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler
    Dikey geçişler için, 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümlerinin uygulanması ve İGÜ Senato kararı ile belirlenen kontenjanlara, besin, sağlık ve beslenme alanında bir ön lisans programlarından mezun olan ya da mezun olacak öğrenciler, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre yapacakları tercihler doğrultusunda başvurabilirler.
    Halk İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü Creative Manager
    Yönetmen: Ahmet Bikiç
    Kamera: Emre Güler
    Kurgu: Kadir Albayrak ve Yağmur Vatansever
    Tasarım: Nilay Arslan ve Zehra Naz Kuru

Комментарии •