غزل، تمری و بندش در راگ بیروی | تبله: مرحوم محترم نسیم بھائی

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 авг 2024
  • تا جایکه مرا بخاطر است، مروج شدن کست های محفلی هنرمندان عزیز، در جامعۀ ما و بخصوص در بین جوانان، تقریبن بعد از به قتل رسیدن هنرمند همیشه جاویدان احمد ظاهر، آغاز گشته، از یکدست بدست دیگر می‌رسید که تقریبن هر ماه یک کست جدیدی جالب دیگر از محفل های خصوصی همیشه جاویدان احمد ظاهر و فضل احمد نینواز در حلقه های دوستداران موسیقی، رد و بدل می شد. آهسته آهسته هنرمندان دیگر هم، هنرنمایی های محفل های خصوصی شان را ثبت و بدسترس دوستدارن شان قرار می دادند که از آن جمع میتوان از خانم هنگامه، محترم احمد ولی و جاویدان یاد، ظاهر هویدا، رحیم مهریار، خانم پرستو، و محترم احسان امان یاد نمود که چهره ی تازه معرفی شده در جمع هنرمندان بود و کست محفلی او در آن عهد در بین جوانان غوغا برپا نموده بود.
    بدست آوردن بعضی از کست های محفلی، به یقین که آسان نبود، چه در آن ارتباط، باید ارتباطات خوب و قوی می داشتی، تا انرا نصیب شوی، یا آنکار را تبادله‌ی کست با کست هم ممکن می‌ساخت. در آن زمان کست مانند تیلفون های همراه، دستی شده، هر یک کستی مجلسی هنرمند مورد علاقه خویش را در جیب، نقل می داد.
    حتا ما که آنزمان خیلی جوان و علاقه مند موسیقی بودیم، تصمیم گرفتیم تا محفلی اختصاصی با بزرگمرد محمد رحیم ساربان داشته، هنرنمایی ایشان را از آن محفل به ثبت رسانیم. نیک بودن در این که ما با همیشه جاویدان محترم محمد رحیم ساربان ارتباط فامیلی داریم، همانطوریکه دوستی خوب با پسرش محترم عبدلرب و خواهرزاده‌اش، محترم انجنیر همایون نور داشتیم/داریم، اما با کمال تاسف در همان زمان دولت دست نشانده روسیه سابق، باند های پرچم و خلق چندین جوان را از خانواده های نزدیک ما اعدام کرده، بقیه اعضای خانواده را سوگوار و عزادار نمودند که بر همان اساس هم، ما نتوانستیم، محفلی را با محترم ساربان نظم دهیم.
    بعضی ها هم در این ارتباط تنگ‌نظر (بخیل) بودند، چنانچه نمی‌خواستند، هرکس، یگان ثبت از محافل خصوصی را داشته باشد، یا برای شان مهم بود، تا دیگران از او یاد کرده، بگویند که:
    “محمود بسیار یک کست خطرناک مجلسی احمد ظاهر را دارد".
    ما یک دوست داشتیم که در مکرویان زندگی می‌کرد، و او مالک کست مجلسی احمد ظاهر و نینواز بود، که کیفیت ثبت آن بی اندازه عالی بود(در آن زمان اولین ثبت محفل بود که انعکاس، طنین صدا داشت) او دوست ما را برای شنیدن آن محفل بخانه آش مهمان می‌کرد، ولی فقط سپیکر ها را در آن اتاق که ما می بودیم، می آورد می گذاشت تا نکند که ما ان کست را دزدیده باشیم. مهاجرین افغان در پاکستان و هند، آنقدر زیاد دسترسی و علاقه به کست های خانگی نداشتند، ولی افغان های مقیم آلمان، بیشتر در پی داد و گرفت کست های مجلسی بودند. در اصل نواختن و آموختن آلات موسیقی و آواز خوانی میان افغان‌های مقیم آلمان بسیار بخوبی و سرعت رشد می‌کرد. براساس همان دوستی ها و هنرپروری، با بسیار هردم‌شهیدی، گردن پتی، خواری، انتظار، واسطه، تبادله‌ی کست مجلسی با کست مجلسی، کست های مجلسی بسا جالب و با ارزش بخصوص از سرتاج موسیقی، استاد سراهنگ، نصیب من هم شدند که چندی از آنها را متاسفانه دوباره از دست دادم، اما چندی از آنها را تا هنوز هم در ارشیف خود دارم.
    یکی از خوبی های شبکه های اجتماعی، همان امکان شریک ساختن و دسترسی پیداکردن، بطور تقریبی به تمام پارچه های هنری آواز خوانان و نوازندگان عزیز می باشد، که حال خوشبختانه اکثریت هنرمندان و هنردوستان لطف نموده، آنچه به اصطلاح در صندوق داشتند، با دوستدارن ساز و آواز شریک نمودند.
    ما خود دیگر شاهدانیم که حتا بعد از تقریبا ۴۰ سال در گذشت احمد ظاهر ‌و استاد سراهنگ تا هنوز هم کست های مجلسی (نوکه هنوز کم شخص انرا شنیده،) شان اینجا و ‌‌آنجا شنیده می‌شوند، ولی با آن هم بعضی محافل ساز و آواز تا هنوز در شبکه های اجتماعی روی دلایل بسیار پیدا نمی شوند، و به همین خاطر من گلچین از آهنگ ها و بندش ها آنچه از استاد بزرگ استاد سراهنگ نزد خود داشتم، با دوستان و دوستدارانش شریک ساختم.
    این هم آخرین غزل و بندش استاد سراهنگ در راگ بیروی است که با شما عزیزان شریک می سازم.
    با احترام
    محفل اختصاصی استاد سراهنگ در سال ۱۹۷۶ در هوتل خراسان. غزل، تمری و بندش در راگ بیروی.
    تلبه: نسیم بھائی

Комментарии • 8

  • @user-vu4je4do1y
    @user-vu4je4do1y Год назад

    بسیار تشکر بهایی صاحب عزیز و محترم

  • @shairfaizy3627
    @shairfaizy3627 11 месяцев назад

    واه واه خلیل جان گل از خواندن های استاد بزرگ

  • @kabirullahlutfy906
    @kabirullahlutfy906 10 месяцев назад

    روح استاد بزرگوار و محترم نسیم بهائی شاد و شما به سلامت باشید.

    • @kabirullahlutfy906
      @kabirullahlutfy906 10 месяцев назад

      در ختم استاد بزرگوار در راگ پیلو بیروی (به گفته خود استاد بزرگوار در یک کست دیگر شان) و همچنان راگ بهار بسیار کوتاه سروده اند.

  • @1234nawid
    @1234nawid Год назад

    راگ بهیروی نیست
    کروانی است

    • @khalilrahmani949
      @khalilrahmani949  Год назад

      استاد گرامی اول سندی بیروی را آلاپ میکنند و این غزل شان مخلوط سندی بیروی و کروانی است. چون در کروانی نی کومل شامل نیست بجز اینکه مشر کروانی باشد که در آنهم استفاده نی کومل طور دیگر است.

  • @mohammadedrissosyan4298
    @mohammadedrissosyan4298 11 месяцев назад +1

    «تلبه» صحیح نیست یا « طبله» و یا «تبله»بنویسید .

    • @khalilrahmani949
      @khalilrahmani949  11 месяцев назад

      من حتمی پیغام تان را برایش می رسانم😊