Unreal Engine Nanite hakkında yanlış bilinenler.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 24 янв 2025

Комментарии • 23

  • @alhbrt
    @alhbrt Год назад +2

    Fevkalade bir içerik. Teşekkürler Serkan bey 🙏

    • @serkanmert3d
      @serkanmert3d  Год назад

      Güzel yorum için ben teşekkür ederim.

  • @GameOver-hx3pj
    @GameOver-hx3pj Год назад

    Faydalı içerikleriniz var. Sektördeki tecrübelerinize dayanarak bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Unreal engine ile türkçe kaynak bulmak gerçekten zor. Bahsettiklerinizi detaylı araştıracağım

  • @system5944
    @system5944 Год назад +2

    Güzel içerik üstat sağol. Sektör de merak edilen konular var. Yabancı kaynaklarda bu tarz içerikler bulunabilse de türkçe içerik olması çok daha faydalı olabilir diye düşünüyorum. Mesela maya da modellenen, riglenen ve animasyonu yapılan bir karekterin renderini unreal de nasıl alabiliriz vaya unity de? Maya da yada max te riglenen bir karekter nasıl export edilir? Şuan denk geldiğim en çok cevap arayan sorulardan bu ikisi.

    • @serkanmert3d
      @serkanmert3d  Год назад

      Videolarda bahsetmiyorum ama bir iki tanesi hariç kanaldaki videoların çoğu özelden gelen ricalar üzerine çekip yayınladığım videolar yani benim özellikle seçip işlediğim konular değil , ben aslında uzun zaman önce bu tür içerikler hazırlamayı bıraktım çünkü hiç bir getirisi olmadığı gibi birde üstüne üstük özelden değişik değişik insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorum , çok iyi yetenekli insanlar kadar karikatür diyebileceğin kişiler de var yani iki normal insana yardım edeceğim diye onlarca karikatür tiple muhatap oluyorum ve moralimi bozup işimi de kötü etkiliyor o yüzden bu gibi şeyleri işi eğitmenlik olan ve bol vakti olan kişiler yapsın bende kendi işimi yapayım diye düşünüyorum , birde tabi ben geçimimi bu işten sağlıyorum o yüzden çoğu şeyi üstü örtülü anlatıyorum haliyle eksik yarım yamalak oluyor o yüzden eğitimcilerin çıkıp bunları anlatması daha sağlıklı.
      Bu arada ek azı hariç yabancı kaynaklarda sandığın kadar güvenilir değil bizimkilerden tek farkları ana dillerinin İngilizce olması ))))

    • @muhammedbaykul3194
      @muhammedbaykul3194 Год назад

      @@serkanmert3d Selam. Özel dersler veriyor musunuz?

    • @serkanmert3d
      @serkanmert3d  Год назад

      @@muhammedbaykul3194 : Maalesef.

  • @HasanKeskintas
    @HasanKeskintas Год назад +1

    Emeğinize sağlık

  • @nedkovproductions
    @nedkovproductions Год назад

    Çok güzel anlatmışsınız. Buna benzer içerikler çıkarmaya devam edin. Fakat videolarınızda montaj, görüntü kalitesi, kendi yüzünüzü göstermek gibi konulara dikkat ederseniz bence türkiyenin önde gelen 3D eğitim kanallarından biri olabilirsiniz.

    • @serkanmert3d
      @serkanmert3d  Год назад

      Eğitimci olmadığım için böyle bir amacım yada hedefim yok ama yine de yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim.

  • @ADASDevelopment
    @ADASDevelopment 6 месяцев назад

    Nanite videosunu 480p ile çekmişsiniz hocam. :)

  • @edizgunay
    @edizgunay Год назад

    İlk oluşturduğum şehir haritamı full nanite çalıştım. Lumen ile görsellik çok güzeldi fakat fps çok düşüktü ve nanite aktifken kamerayı sağa sola çevirince kasmalar oluyordu. Sıfırdan 5.1 de yeni baştan başladım şehri yapmaya. Binaları her katı merge yapıp lod leri ayarlıgorum gayet akıcı ve fps kaybı yok. Bi nanite ı aktif edim bakim belki 5.1 de düzelmiştir dedim. Fps anında düştü. Anlamadım sorun nerede?

    • @serkanmert3d
      @serkanmert3d  Год назад +4

      Nanite modeli parçalar ve objenin konumuna bağlı olarak bu parçalamayı arttırarak yada düşürerek detayları sadece gerektiğinde kullanır bu durum yüksek poligon sayılarına sahip bir modelde poligon azaltırken düşük poligonlu modellerde tam tersi durum oluşturur örneğin 4 köşeli bir modeli parçaladığı için bunun daha çok köşeye sahip olmasına neden olur , Nanite objelerin poligon sayılarına bakmaz Nanite'ın işi sahne genelindeki poligon sayısını belli bir aralıkta tutmaktır bunun için sürekli olarak birini düşürürken diğerini artırır bu sayede poligon sayısının belli bir aralıkta kalmasını sağlar bunu bir nevi Voxel gibi düşüne bilirsin sadece Voxel gibi standart ölçek yerine sürekli değişen ölçekler kullanır mühendislik başarısı da zaten budur , çok hızlı parçalayıp birleştiriyor ve bu hiç anlaşılmıyor
      Şehir gibi büyük alanlar inşa ederken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri Instance yani örneklenmiş modelleri olabildiğince çok tutmak ve bunları korumak bu yüzden standart "Marge" ile objeleri birleştirdiğinde örneklenmiş modeller de mesh'e dönüşür ve sistemde yük oluşturmaya başlar , bu gibi haritalarda öncelikle modellerini BP_Actorlere dönüştür bu model çoğaltmada örneklemeyi korur , tüm kümelerin tek Actor olmasını sağlamakla birlikte sistemde yük oluşturan tek model sadece örneklemede kullandığın yani çoğalttığın ilk model olur diğer çoğalttıkların sistemde yüke neden olmaz bu sayede istediğin kadar çoğaltabilirsin .
      Nanite ile planlanan yüksek detay modeller haritanın her yerinde olmamalı bu ciddi bir yük oluşturur bunun yerine tıpkı streaming işlemine benzer şekilde sadece yakın planlardaki objelerin Nanite ile yüksek poligon kullanmalarına izin vermelisin diğer uzak alanlardaki modellerin tek yapı olarak düşük poligon modeller olmasını sağla bunu "HLOD" ile yapabilirsin ki zaten amacı bu )))
      Daha başka şeylerde var tabi ama bunlara bile dikkat etsen gene 100fps lere çıkarsın , yani anlattığın sahne kasmasına rağmen çalışıyorsa demek ki bunları yapsan 90fs ile VR da bile kullanırsın ))))))
      Bu yazdıklarımla ilgili şu videoyu izle , özellikle burada çok sık olarak "ISM" yani (Instanced Static Meshes) duyacaksın bunun ne olduğu ve nasıl oluşturulup kullanıldığını araştır.
      Mutlaka izle :
      ruclips.net/video/xLVJP-o0g28/видео.html&ab_channel=UnrealEngine
      Tüm bunlardan hareketle başlık başlık her konuyu ayrı ayrı araştırıp internette özellikle youtub'da lazım olan tüm bilgileri detaylı bulabilirsin.

    • @edizgunay
      @edizgunay Год назад

      @@serkanmert3d teşekkür ederim 🙏

  • @FarukAkad902
    @FarukAkad902 Год назад

    O zaman hocam oyunun ana karakterine retopology yapmaya gerek yok. Doğrumu anladım

    • @serkanmert3d
      @serkanmert3d  Год назад +1

      Maalesef her model nanite desteklemiyor , şuan için sadece static meshler ve bazı malzemeleri destekliyor , Nanite'ın neleri desteklediği konusunda detaylı bilgiyi Unreal Engine resmi web sayfasında bulup okuyabilirsin.

    • @asilhan9750
      @asilhan9750 Год назад

      heykel olarak kullanacaksan bir sorun olacagını sanmıyorum, asıl problem zbrush dan alacağın raw exportu sana düzgün rigging ve animation yaptırabilecek yazılımın bulunmaması. Animasyon tarafında problem yaşayacaksındır.

  • @cubesugar42
    @cubesugar42 Год назад

    agzına aklına sağlık

  • @2l825
    @2l825 Год назад

    hocam nerelederseniz özledik:)

    • @serkanmert3d
      @serkanmert3d  Год назад +1

      Büyük bir acım var yastayım ve bir türlü kendimi toparlayamadım , inşaallah yakında başlarım benim içinde kafamı dağıtmak için iyi olur , sorduğun içinde ayrıca teşekkür ederim .

    • @2l825
      @2l825 Год назад

      @@serkanmert3d başınız saolsun hocam :(

    • @serkanmert3d
      @serkanmert3d  Год назад

      @@2l825 :
      Teşekkür ederim.